Ajokorttien monet ongelmat. Onko tää teidän mielestä ok?

Tila
Keskustelu on suljettu.
Liittynyt
10.01.2019
Viestejä
7 167
Suosittelen apta haastamaan valtion oikeuteen sopimusrikkomuksesta
Voisi tulla pitkäaikäinen ketju.

Mutta ketjun aiheesta, mielipiteeni on kääntynyt sen verran että on ihan hyvä että joka kolmasosapuoli vilasee terveyttä sen verran että pysyy jotekin ajamaa, samalla voisi vilasta onko vielä hanskalokerossa vanhat oppimateriaalit, vai onko huomattu että säännöt on vuosien saatossa muuttuneet.

Amaatikuskeja koulutetaan säännöllisesti.
 
Liittynyt
08.11.2020
Viestejä
5
On se varmaan vähän enemmän. Mutta se on nyt tullut yllättäen. En epäile hetkeäkään ettenkö saisi hyviä papereita sieltä mutta ei näitä sääntöjä saa niinvain muutella.
1) lakia muutetaan aina nykyistä elämää vastaavaksi, sun logiikallas ei 80-luvulla korttinsa ajaneiden pitäis totella nykyisiä lain pykäliä kun ei "sopimusta" tehdessä ole moisia lakipykäliä ollut olemassa.

2) se "sopimus" ei perkele ole mikään sopimus, sä oot hakenut ja saanut ajo-oikeuden viranomaiselta. Sä et oo tehny mitään sopimusta asiasta. Sun ajo-oikeutesi perustuu lakiin, joka muuttuu aikojen ja tapojen mukaisesti, ei siihen mitä on ollut kun sä ajoit korttisi.

3) vitun sossuvassarit kun kaikki pitäs saada ilmatteeks, eikä mitään omavastuuta rahallisesti pitäisi olla.
 
Liittynyt
05.08.2021
Viestejä
43
Onhan se nyt puhdasta vittuilua kun minunkin korttini on voimassa vuoteen 2056 mutta siitä otettiin 23 vuotta maksettua voimassaoloaikaa pois EU-herrojen toimesta. Luopunen C-ajo-oikeudesta vuonna 2033 kun astuu voimaan tuo viiden vuoden uusimisväli. 1,5 miljoonaa kilometriä tuli täyteen jo 8 vuotta sitten, sen jälkeen en ole enää viitsinyt lukua pitää.

Kun elämä tuntuu kallistuvan nopeammin kuin koskaan elämäni aikana, moni säästämiskeino on tullut jo kokeiltua. Ehkä kortitta ajaminen ja työelämästä irtautuminenkin vielä ovat ajankohtaisia kun kannattavuus laskee koko ajan. Paskamaille kyllä riittää jaettavaksi. PS. dieselmoottori on alunperin suunniteltu toimimaan mitä moninaisimmilla polttoaineilla.
 
Liittynyt
05.01.2021
Viestejä
2 294
Ketjun aloittajalle. Oletko ajatellut on että on kaikkien eduksi, että terveytesi tarkistetaan määräajoin, varsinkin jos kuljetat bussia jossa on kymmeniä matkustajia. Heidän turvallisuutensa on kiinni sinun kyvystä ajaa bussia ja myös kaikkin muiden tielläliikuvien. Tuskin kukaan kyydissä oleva haluaa olla sellaisen kuskin kyydissä, jonka terveydentila on sellainen, että siitä voi olla varaa/haittaa liikenteessä. Tai tuskin itsekään haluat että bussikuljettajatuttusi ajaisi bussia, jos tiedät että hän ei terveytensä takia ole enään kyvykäs ajamaan sitä. Vai olisiko tämä ok ?

Eikö myös itsellesi ole helpottava tieto, että oletko ajokukyinen vai et? Jos terveydentila on sellainen joka ei mahdollista enään bussiin kuljettamista, niin et kai tahdo ajaa sitä siitä huolimatta ja varantaa kuljetettavia ja muita tien päällä olevia.

Ikätarkistukset tulee ennemmin tai myöhemmin kaikille ajokortin omistajille. Näin se vaan on. Tämä on kaikille tiellä liikkuville eduksi. Ajoikeus on voimassa jokaisella jonka terveys sen mahdollistaa. Jos terveydentila ei mahdollsita ajamista, niin ajolupa lähtee pois.

Ihan en ymmärä mistä tässä valituksessa on oiken kysymys. Tuskin rahasta kuitenkaan oikeasti.

Kuten aikaisemmin mainittu, tämä on lakisäteinen asia, joka on saatettu voimanaan myös takautuvasti. Turha siinä pyristellä vastaan.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
28.06.2017
Viestejä
1 009
Muistelen että tästä lääkärintarkastuksesta on ollut joku oikeusjuttu kun eräs kunta ei toteuttanut lakivevoitettaan vaan tilasivat (kallliin?) tarkastuksen yksityiseltä. Tjms.
 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
4 028
Jos tuo niin kovasti harmittaa, niin kukin voi omaan kansanedustajaansa ottaa yhteyttä. Jos asiansa pystyy hyvin perustelemaan kansanedusta jähtee asiaa ajamaan eteenpäin ja jos asiasta saadaan riittävän laaja yhteisymmärrys lakia muutetaan.
 

Juha Kokkonen

Moderator
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
10 952
Tämä ketju näyttää olevan sisällöltään sen tason jankkaamista ja tajunnanvirta-chättailyä, että keskustelun jatkaminen on täysin hedelmätöntä ---> ketju lukkoon.

----------------------------------------------

Ja vielä ihan yleisenä ohjeena kaikille, jos foorumilla tulee vastaavia "raiteiltaan karanneita" ketjuja vastaan, EI OLE OK lähteä postaamaan sekaan nollapostauksia ja "lyömään vettä myllyyn" jos keskustelu on jo valmiiksi sekavaa/kaoottista/jankkaamista tms. Tuollaiset nollapostaukset ja flametusviestit ovat ylläpidolle täysin riittävä syy jakaa tarvittaessa huomautuksia/varoituksia.
 
Viimeksi muokattu:
Tila
Keskustelu on suljettu.
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
170 756
Viestejä
3 155 745
Jäsenet
57 797
Uusin jäsen
SirEdwin

Hinta.fi

Ylös Bottom