• Klo 11 alkaen tietokanta-ajoon liittyvä ongelma, joka aiheuttaa palvelinvirhettä viestejä lähettäessä. Viestien kirjoittaminen pois käytöstä väliaikaisesti. Pyrimme saamaan ongelman korjattua mahdollisimman pian. Pahoittelut häiriöistä.

Älysormukset

omenanraato

Team Tesla
Liittynyt
22.10.2017
Viestejä
4 472
Tänään lähti gen 3 matkaan. Se sykkeen mittaus kiinnostaa eniten ja onko kukaan vertaillut kuinka hyvä se on?
En mä osaa sanoa miten hyvä se on, mutta ainakin tässä kipeänä ollessa pariin kertaan verenpainemittarin kanssa kun mittasin, katoin reaaliaikaista samalla ourasta ja about samoja lukemia näytti.
Tältä tuo päivänaikainen näyttää ourassa:
0E68A5E9-8D6D-4973-9279-9FF9E3CF7BFA.png
 
Liittynyt
05.02.2017
Viestejä
606
Itsellä ei kokovalinta ihan nappiin mennyt, sillä siinä missä sizing kitin 8 vaikutti etusormeen hieman tiukahkolta mutta ihan siedettävältä, niin maanantaina saapunutta oikeaa sormusta on kyllä täysin mahdotonta pitää etusormessa. Sen verran epämukavan tiukka ja verenkiertoakin blokkaava jo se on. Yllätyin tästä kyllä aika suuresti, kun yleinen konsensus tuntui kuitenkin olevan, että oikea sormus on sovitussetin vastaavaa hieman isompi - haaveilin siis, että oikea sormus voisi olla aika lailla lähellä täydellisyyttä. Ja voihan se isompi ollakin, en ole mitannut, mutta jostain selkeä ero syntyy, kenties sisäpinnan materiaaleista? Aika ristiriitaista kommenttiahan tuosta eri puolilla (myös täällä) on ollut, että mihin suuntaan se käytön mukavuus materiaaleista johtuen heiluu oikean ja sovituskappaleen välillä. Samoiten Ouran suositukset hieman tiukemman ottamisesta vaikuttivat päätökseen. Aikamoista poppamiesten hommaa nämä kokovalinnat tuntuvat olevan, kun tämä oma kokemus meni nyt täysin valtavirtaa vastaan - toki muutokset gen 3:ssa voivat toki isossa kuvassa olla kääntäneet kelkan, koska aiempia kokemuksia nimenomaan tästä ei tokikaan juuri ole ollut. Mutta ihan selvä ero tässä on, että sovitussetin 8:a pystyy etusormessa käyttämään, oikeaa ei.

Tällä hetkellä sormus on sitten ollut keskisormessa käytössä, missä toimii yllättävän hyvin, mutta pieni väljyys hieman häiritsee, plus mielestäni sormus tuo häiritsevää fiilistä keskimääräistä enemmän keskisormessa kuin etusormessa. Pohdinnassa siis vielä että pitääkö tuo vaihtaa kuitenkin 9-kokoon, jolloin mahtuisi etusormeen. Sovitussetin 9 oli miellyttävä, mutta siinä rajoilla että liian löysä. Tavallaan voisi nyt kuvitella, että kun 8 osoittautui oikeana tiukemmaksi, niin olisiko 9:ssä tuo sovitussetin pieni väljyys sitten oikeassa poissa. Pieni riskihän tässä on että sieltä tulee pikkaisen turhan iso tilalle, ja sen jälkeen ei enää pystykään vaihtamaan. Pitänee käyttää hetki tätä nykyistä ja miettiä tilanne ensi viikolla uusiksi, kun näkee, että kuinka hyvin datankeruu onnistuu tällä koolla ja pienellä väljyydellä keskisormessa.
Sormen paksuus vaihtelee päivän mittaa riippuen mitä syöt ja etenki lämpötila. Toisinaan sormus tuntu epämukavan tiukalta ja välillä vähän löysältä.
 
Liittynyt
23.12.2016
Viestejä
125
Tänään saapui oma Gen3 sormus, tämän viikon aikana oli postilaatikkoon tullut myös Sizing kit, mutta tarkkaa päivää en osaa sanoa kun olin reissussa.
Otin tarkoituksella kokoa pienemmän sormuksen kuin edellis kerralla, vanha oli vähän liian väljä ja sormus pyöri aika usein sormessa.
Aika tiukkahan tämä pienempi koko on menemään paksuista nivelistä yli, mutta ainakaan näin parin tunnin perusteella ei tuolla sormen tyvessä paina.
Vaatinee jotain liukastetta että saa sormesta pois, mutta katsotaan seuraavien päivien aikana miten homman kanssa käy ja kuinka usein saa latailla ja sitämyötä ottaa sormusta sormesta.
 

omenanraato

Team Tesla
Liittynyt
22.10.2017
Viestejä
4 472
ja kuinka usein saa latailla ja sitämyötä ottaa sormusta sormesta.
Mulla on nyt just aikalailla tarkalleen 2vrk takana ja vieläpä kipeänä makoillut sängyssä ilman mitään liikkumista, niin akkua kulunut niin, että jäljellä on 65%. Eli taitaa se 4 päivää olla ihan maksimi olla, mikä on kyllä todella iso pettymys, kun erikseen mainostivat et nyt kestää 7 päivää oikeasti vaikka antureita on enempi.
 
Liittynyt
28.10.2016
Viestejä
333
Oma kolmonen saapui tunti sitten. Nopeasti testattuna US10 on samankokoinen molemmissa versioissa.
 

MkH

Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
441
Uusi sormus tuli, mutta en tahdo saada appia päivitettyä uuteen versioon. Appi kehottaa päivittämään, mutta kun painan ilmoituksen linkistä, niin ilmoitus katoaa ja mitään ei tapahdu. Koko Oura-appia ei näytä löytyvän Play Storesta puhelimella tarkastellessa, joten olisiko niin, että puhelin (Honor 8) ei ole enää yhteensopiva sen kanssa?
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
3 298
Oma gen 3 tuli tänään. Gen 2 oli kokoa 11 ja lähti sormesta vähän liiankin helposti jos päivällä käytti, mutta koko 10 tuntui sillon ärsyttävän tiukalta. Nyt gen3 otin 10 koon ja tää lähtee kyllä ihan ongelmitta sormista pois joten taidan pitäytyä tässä kun ainakaan gen2 11 kokoa ei oikein voinut käyttää kun saattoi vahingossakin irrota varsinkin jos pesi kädet.

Olisi tosin mielenkiintoista tietää gen 2 ja gen 3 koon 11 ero samoin kuin 10. Typerää ettei oura suoraan anna noita tietoja.
 
Liittynyt
28.10.2016
Viestejä
737
Nyt kun täällä on taas ihmetelty noita kokoja niin mittailinpa uudestaan kun gen kolmonenkin tuli alkuviikosta ja huomasin siinä mittaillessani että nämähän ovat vienosti ovaalin muotoisia. Joku täällä taisikin ihmetellä eroja mittausten välillä, taitaa johtua siitä. Tässä saamani mitat koon 11 sormuksista, kaikki mitattu tönärillä ja sormuksen "sivulta" sivulle.

gen2 20.75 mm
gen3 20.90 mm
gen3 sovitus 20.90 mm
 
Liittynyt
19.11.2017
Viestejä
152
Eilen tännekin tuli Gen 3. Gen 2:n koko oli minulla 11, ja otin samankokoisen Gen 3:n, joka sopii edelleen yhtä hyvin kuin aiempi. Mikäli sormuksissa on jotain kokoeroa, niin se katoaa normaaliin sormen paksuuden vaihteluun.

Sizing Kitin kanssa minulla oli se haaste, että koko 10 vaikutti sopivammalta ja lähimpänä Ouran ohjeita, mutta vuorokauden pitämisen aikana alkoi särkeä sormea. Olin siis pakotettu valitsemaan koon 11, jonka sovitusversio tuntui todella löysältä. Oikea 11 koon sormus on kuitenkin ollut juuri sopiva kummallakin Genillä.

Yleisesti päivitys Gen 3:een vaikuttaa aika pieneltä, kuten arvostelijat ovat todenneet, ennen kuin uudet ominaisuudet tulevat käyttöön.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
2 343
Mulla on nyt just aikalailla tarkalleen 2vrk takana ja vieläpä kipeänä makoillut sängyssä ilman mitään liikkumista, niin akkua kulunut niin, että jäljellä on 65%. Eli taitaa se 4 päivää olla ihan maksimi olla, mikä on kyllä todella iso pettymys, kun erikseen mainostivat et nyt kestää 7 päivää oikeasti vaikka antureita on enempi.
Maanantai-iltana sormeen 9x% latautuneena ja nyt 33% jäljellä. Tällä tahdilla kuusi vuorokautta kestäisi akku :hmm:
Edit. Samoissahan me siis ollaan jos sulla 2vrk menee 33% akusta :asif:
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
3 298
Tulipahan muuten mieleen, että vielä kerkeäisi kikkailemaan käsittääkseni itselleen ton elinikäisen Ouran jäsenyyden 3gen sormukseen jos on 2gen sormus vai pitääköhän olla ennen kampanjaa tehty tili? Meinaan sain takuusta aikoinaan toisen sormuksen ja tein sille oman oura käyttäjän kun ei pysty käyttämään kahta sormusta samalla tilillä ja en koskaan ottanut tuota toista käyttöön muutamaa testiyötä lukuunottamatta, mutta siltikin sama tarjous kuitenkin tuli myös sillekin. Lähinnä mietin kun juuri olen laittamassa omia sormuksia myyntiin joista toinen on akkuviallinen ja sen kautta mahdollisesti saisi tuon tehtyä.
 

omenanraato

Team Tesla
Liittynyt
22.10.2017
Viestejä
4 472
Maanantai-iltana sormeen 9x% latautuneena ja nyt 33% jäljellä. Tällä tahdilla kuusi vuorokautta kestäisi akku :hmm:
Edit. Samoissahan me siis ollaan jos sulla 2vrk menee 33% akusta :asif:
Maanantai iltapäivällä noin klo 15 ite laitoin siis sormeen, en tiedä laskinko noita päiviä oikein. :D
Mutta nyt perjantaina klo 15.45, eli aika tarkkaan 4vrk ollu sormessa nyt ja sama 33% jäljellä. Tätä menoa uskon et illalla huutaa lataamaan, aamulla viimeistään. Jos ei lataa ni virtaa pysyis siihen 5 päivään asti.
 
Liittynyt
01.03.2021
Viestejä
118
Laturi oli tehty virossa kiinan sijaa, tämmöne kiva sivuhuomio. Yöllä jos valvoo nii jossai vaiheessa ei enää anna mitää optioita kuten sydän sykettä mitatata mikä vähän hölmöä. Nukkumista näyttäs hyvin seuraavan, näkyy tarkasti jos yöllä herännyt niin luottasin tuloksiin tuon perusteella ja virkeyden mukaa näkee jos enemmä syvää unta näkee että saatu nii on oikeasti on virkeempi
 

Juha Uotila

Ylläpidon jäsen
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
4 935
Oma sormus lähti torstaina viimein liikkeelle ja näyttää tiistaille toimitusta, tosin kuljetus on jo lähtenyt tänään aamulla Ruotsista joten luulisi että tuo olisi suomessa jo maanantaina ja kun asuu helsingissä niin toimituskin voisi olla aikaisemmin :think:
 
Liittynyt
03.12.2019
Viestejä
452
Sain oman sormuksen eilen, tilattu siis julkkaripäivänä 15.11. Koko sattui ihan nappiin ja tuo oikea sormus on (ylättäen) paljon mukavampi sormessa kuin se sovitusrinkula. Ihan kivaa dataa tuo antoi ekasta yöstä ja vastasi aika hyvin omia fiiliksiä.

Nuo Ouran-äpissä olevat meditaatioharjotukset on aika hyviä, olen noita muutenkin harrastanut ennen nukkumaanmenoa tai työpäivän aikana jo meinaa sarvi kasvaa otsaan. Tokihan noita löytyy muualtakin, mutta jos joku ei ole kokeillut tommosia hommia esim. nukahtamisen helpottamiseen tai stressitasojen hallintaan, niin voin suositella ihan varauksetta kokeilemaan pari viikkoa.
 

juhei

Tukijäsen
Liittynyt
29.01.2017
Viestejä
1 685
Sain sormuksen torstaina, olisi ollut jo keskiviikkona perillä mutta viikon kestävä matka sattui sopivasti ja piti vaihtaa toimitus toiselle paikkakunnalle. Tästä ehdottomasti plussat DHL:lle, toimitusosoitteen sai vaihdettua 350km päähän ilman kustannuksia ja arvioitu toimitusaika kasvoi vain päivällä. Jos Ouran viestintä- ja toimitussekoiluihin vertaa niin ero kuin yöllä ja päivällä.

Edellisen 11 koon silverin tilalle tuli nyt 10 koon stealth. Aika monta kertaa kokeilin noita kahta kokoa sormeen mutta päätin ottaa tuon vähän tiukemman, ehdottomasti oikea valinta. 11 oli ehkä hieman liian löysä, nyt 10 on sopivan napakka sormessa. Aamulla heti heräämisen jälkeen ei varmaan saisi mitenkään pois, illalla tunnin saunomisen jälkeen lähtee melkein itsestään. Ominaisuuksista ei nyt osaa oikein mitään sanoa vielä, ihan samanlaista käyrää tuntuu unesta piirtävän kuin edellinenkin.

Vanhan sormuksen nollaus ja uuden käyttöönotto oli erittäin sujuvaa, en ollut etukäteen tutkinut miten tuo toimii mutta eihän tuo vaatinut muuta kuin uusi sormus laturiin ja puhelimesta app auki, koko homma ohi ehkä 5 minuutissa.

väliedit: laitetaan vielä tänne muistiin itselle ja tiedoksi muille että perjantaiaamuna latasin gen3 sormuksen täyteen. Gen2 sormuksen osalta viimeisin seuranta oli eräänä maanantaiaamuna täyteen lataus ja seuraavana lauantaiaamuna 20% jäljellä, mikä nyt sitten otetaan vertailuarvoksi akunkeston suhteen.

Miniarvio tiivistettynä: sormus raudan / softan / käyttökokemuksen osalta yhtä hyvä kuin ennenkin, valittamista ei ole. Tosin odotellaan nyt vielä kesäkuuhun asti ainakin miten noi luvatut uudet ominaisuudet sitten toteutuu. Oura voisi kyllä palkata jonkun viestinnästä jotain ymmärtävän hoitamaan ylätasolla viestintää ja asiakaspalvelua, noi hommat tuntuu olevan täysin levällään enkä ihmettelisi että moni jättää tilaamatta tai päivittämättä kun ei saa selvää mitä sieltä olisi tulossa.

"Hauskana" yksityiskohtana tuli vastaan tieto että Ouran takana osittain samoja henkilöitä kuin Valkeessa aikoinaan, JouZen Oy taitaa olla se firma jonka kautta yhteys löytyy. Ilmeisesti sielä on opittu että vähemmän huuhaata ja enemmän faktaa.

Vaikka tuolla Oulun1 blogissa onkin hyvää juttua niin näissä arvioissa on taidettu mennä metsään aika rankasti sen enempää teknologiaan tutustumatta. Valkeen osalta toki mollaamisen ymmärrän
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
13.11.2018
Viestejä
687
Sain oman sormuksen eilen, tilattu siis julkkaripäivänä 15.11. Koko sattui ihan nappiin ja tuo oikea sormus on (ylättäen) paljon mukavampi sormessa kuin se sovitusrinkula. Ihan kivaa dataa tuo antoi ekasta yöstä ja vastasi aika hyvin omia fiiliksiä.

Nuo Ouran-äpissä olevat meditaatioharjotukset on aika hyviä, olen noita muutenkin harrastanut ennen nukkumaanmenoa tai työpäivän aikana jo meinaa sarvi kasvaa otsaan. Tokihan noita löytyy muualtakin, mutta jos joku ei ole kokeillut tommosia hommia esim. nukahtamisen helpottamiseen tai stressitasojen hallintaan, niin voin suositella ihan varauksetta kokeilemaan pari viikkoa.
Minkälaisia ohjeita se siis antaa meditaatioon? Eroaako jotenkin Apple watchin vastaavista?
 
Liittynyt
03.12.2019
Viestejä
452
Minkälaisia ohjeita se siis antaa meditaatioon? Eroaako jotenkin Apple watchin vastaavista?
Ei ole kokemusta Apple watchista, nuo nukahtamishommat on noita perinteisiä että setä / täti lukee rauhallisella äänellä esim. tarinaa, tai sitten on ohjattua hengitysharjoittelua yhdistettynä lihasten rentouttamiseen yms. Taustalle saa vaikka sateen ropinaa, tuulen suhinaa tai laineiden liplatusta. Toimii ainakin meikäläisellä, sillä nukahtamisajat ovat olleet nyt 2 ja 4 minuuttia siitä kun harjoitus on loppunut :p

Päiväsaikaan voi tehä vastaavia ohjattuja mindfulness / hengittelyhommia. Itselläni on ajoittain erittäin hektinen duuni, joten jeesaa kummasti kun voi ottaa 5-10 min aikaa ja tehdä tommosen hengitysharjoituksen. Löytyyhän noita tosiaan Spotifystä ja muualtakin kun jaksaa etsiä hyviä, mutta kätevää että ne on tossa samassa äpissä.
 
Liittynyt
02.02.2017
Viestejä
1 650
Pitihän se Oura tilata lopulta tuosta 100e alennuksesta. Oikeastaan tuo elinikäinen kuukausitilaus ja entisen antaminen kihlatulle käänsi kelkan tilaamisen puolelle. Siinähän säästää 72e/vuosi ja mahdolliset korotukset päälle. Onhan tuo nykynen touhu silti ihan perseestä, että myydään jotain keskeneräistä tuotetta ja lisäillään ominaisuuksia sitten kun ne sattuu valmistumaan.

Markkinointi on ainakin varsin sekavaa. Koko tämän 100e alennuksen voimassaoloajan sähköpostilla on houkuteltu tilaamaan 50e alennuksella. Niin myös tänään pari päivää tilauksen jälkeen tuli viestiä, että nyt olis viimeinen sauma tilata 50e alennuksella.

Laittoivat vielä viestiä, että vanhan 2nd gen sormuksen saa halutessaan palauttaa Ouralle ILMAISENA eli ei joutuisi maksamaan edes postikuluja. Onpa todella reilu peli kun suostuvat jopa kulut maksamaan. Pitäisiköhän ehdottaa, että laittakaa 15e toimitusmaksu etukäteen tilille. Sen verranhan heilläkin maksaa yhden sormuksen toimittaminen. Eiköhän tuo mene kuitenkin mihin tahansa muualle kuin ilmaiseksi Ouralle. :D

Harmittaa, että näin laaduttomalla firmalla on noin laadukas tuote. En haluaisi tukea heitä eurollakaan, mutta valitettavasti sormus on ainut älylaite, jonka kanssa viitsii nukkua.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
3 298
Harmittaa, että näin laaduttomalla firmalla on noin laadukas tuote. En haluaisi tukea heitä eurollakaan, mutta valitettavasti sormus on ainut älylaite, jonka kanssa viitsii nukkua.
Tätä samaa kironnut, että perus suomi firma jolla on hyvä tuote, mutta kaikki muu kusee niin ei haluaisi tukea, mutta kukaan mukaan ei osaa tehdä parempaa niin on vähän pakko.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
3 173
Ensimmäisiä testejä alkanut valumaan. Ei mainittavaa parannusta mihinkään sensoreiden puolesta tällä testaajalla, unenseuranta huononi 2->3

 
Liittynyt
02.11.2016
Viestejä
515
Oliko tuolla nyt paljon vaikutusta mittaukseen, jos pitää sormusta (oikeakätisenä) oikeassa kädessä? Vasurissa tuntuu että 11 on liian tiukka, eikä kättä saa kunnolla nyrkkiin ja 12 muuten sopiva, mutta alkaa helposti pyörimään sormessa päivän aikana. Oikeassa sitten sormet juuri sen verran paksummat, että tuo 12 pystyy tukevasti paikoillaan.
 
Liittynyt
22.02.2017
Viestejä
487
Jaa-a en tiedä, olen itse pitänyt oikeassa aina. Ihan hyvin on toiminut. Pidän keskisormessa, etusormessa tiellä ja nimettömässä tuntuu liian paksulta. Toistaiseksi ei juuri mitään eroa kakkoseen, paitsi päiväsyke. Uusia ominaisuuksia odotellessa..
 
Liittynyt
28.10.2016
Viestejä
737
Ensimmäisiä testejä alkanut valumaan. Ei mainittavaa parannusta mihinkään sensoreiden puolesta tällä testaajalla, unenseuranta huononi 2->3
Ei taida tuon videon pohjalta voida sanoa että se huononi. Toinen testasi sormuksia 2 yötä kumpaakin ja toinen 4 yötä gen 2 ja yhden gen 3. Videossakin sanottiin että "I expect this difference is more by chance than an actual difference in the accuracy for both devices"

Muistelisin myös että olisin lukenut ouran sivuilta että sormus/appi oppii ja datan tarkkuus paranee uudesta mutta en kyllä nopealla etsinnällä sitä sieltä löytänyt niin voipi olla että se on paskapuhetta.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
3 298
Ei taida tuon videon pohjalta voida sanoa että se huononi. Toinen testasi sormuksia 2 yötä kumpaakin ja toinen 4 yötä gen 2 ja yhden gen 3. Videossakin sanottiin että "I expect this difference is more by chance than an actual difference in the accuracy for both devices"

Muistelisin myös että olisin lukenut ouran sivuilta että sormus/appi oppii ja datan tarkkuus paranee uudesta mutta en kyllä nopealla etsinnällä sitä sieltä löytänyt niin voipi olla että se on paskapuhetta.
Uutta sormusta kokeillessa se pyytää käyttämään 2 viikkoa, että edes kaikki data kuten hrv ja niiden vaikutukset alkaa näkymään. Itekin piti aikoinaan kokeilla ouraa molemmissa keskisormissa kun sain takuusta toisen, mutten jaksanut noin kauaa putkeen käyttää molempia niin jäi täydelliset tulokset saamatta. Tuossa 2 viikossa ilmeisesti se saa keskiarvot laskettua joihin verrata unia joten ei noilla testauksilla ainakaan kaikkea näe. Ite vertasin 2gen ja 3gen sormuksia yön ja oli sykkeet yms. kaikki samat, mutta toisesta edelleen puuttu osa datasta kun en tuota 2 viikkoa kokeillut.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
2 343
Maanantai iltapäivällä noin klo 15 ite laitoin siis sormeen, en tiedä laskinko noita päiviä oikein. :D
Mutta nyt perjantaina klo 15.45, eli aika tarkkaan 4vrk ollu sormessa nyt ja sama 33% jäljellä. Tätä menoa uskon et illalla huutaa lataamaan, aamulla viimeistään. Jos ei lataa ni virtaa pysyis siihen 5 päivään asti.
Heitin lauantaina laturiin kun lähdin käymään uimahallissa ja unohdin katsoa prosentit :facepalm:
 
Liittynyt
27.10.2016
Viestejä
17
Akkukestosta sen verran, että latasin Gen3 sormuksen perjantaina 100% ja tällä hetkellä 3 vuorokautta myöhemmin akkua on vielä 59%. Vähän on tullut liikuttua nyt muutamaan päivään (jos se edes vaikuttaa akun kestoon?), kun sairaanakin välissä ollut. Ei ainakaan vielä ole mitään ihmeempää moitittavaa löytynyt ja kyseessä ensimmäinen Oura itselle.
 

juhei

Tukijäsen
Liittynyt
29.01.2017
Viestejä
1 685
Akkukestosta sen verran, että latasin Gen3 sormuksen perjantaina 100% ja tällä hetkellä 3 vuorokautta myöhemmin akkua on vielä 59%. Vähän on tullut liikuttua nyt muutamaan päivään (jos se edes vaikuttaa akun kestoon?), kun sairaanakin välissä ollut. Ei ainakaan vielä ole mitään ihmeempää moitittavaa löytynyt ja kyseessä ensimmäinen Oura itselle.
Perjantaina aamupäivällä latasin omanikin. Nyt suurinpiirtein 3,5vrk myöhemmin 51% akku jäljellä, ihan hyvä jos on lineaarinen akunkulutus mutta luulen että varaus vähenee kiihtyvällä tahdilla. Jos ei tarvitse ladata ennen ke-to yötä vaan vasta torstaina heräämisen jälkeen niin olen erittäin tyytyväinen, ja ke iltana lataaminen ihan ok suoritus myöskin.
 

omenanraato

Team Tesla
Liittynyt
22.10.2017
Viestejä
4 472
Perjantaina aamupäivällä latasin omanikin. Nyt suurinpiirtein 3,5vrk myöhemmin 51% akku jäljellä, ihan hyvä jos on lineaarinen akunkulutus mutta luulen että varaus vähenee kiihtyvällä tahdilla. Jos ei tarvitse ladata ennen ke-to yötä vaan vasta torstaina heräämisen jälkeen niin olen erittäin tyytyväinen, ja ke iltana lataaminen ihan ok suoritus myöskin.
Ja tuossa hämää se, että akkua huudetaan lataamaan 25% kohdalla ja 20% kohdalla lakkaa unen seuranta.
 

juhei

Tukijäsen
Liittynyt
29.01.2017
Viestejä
1 685
Perjantaina aamupäivällä latasin omanikin. Nyt suurinpiirtein 3,5vrk myöhemmin 51% akku jäljellä, ihan hyvä jos on lineaarinen akunkulutus mutta luulen että varaus vähenee kiihtyvällä tahdilla. Jos ei tarvitse ladata ennen ke-to yötä vaan vasta torstaina heräämisen jälkeen niin olen erittäin tyytyväinen, ja ke iltana lataaminen ihan ok suoritus myöskin.
Tänä aamuna akkua olikin enää 28% jäljellä ja laitoin lataukseen. Kova oli virrankulutus viime yönä.
 
Liittynyt
07.12.2020
Viestejä
43
Toimitetaanko tuo Gen3 sormus samalla tavalla kirjeenä kuin sizing kit vai onko se isompi paketti? Tuleeko se itse sormus postiluukusta kuten sizing kit vai tarviiko olla kotona vastaanottamassa toimitus ?
 
Liittynyt
01.01.2017
Viestejä
952
Toimitetaanko tuo Gen3 sormus samalla tavalla kirjeenä kuin sizing kit vai onko se isompi paketti? Tuleeko se itse sormus postiluukusta kuten sizing kit vai tarviiko olla kotona vastaanottamassa toimitus ?
Se tulee DHL:n pakettina. Toimituspaikaksi voi valita myös heidän pakettiautomaatin, niin ei tarvitse olla kotona.
 
Liittynyt
28.10.2016
Viestejä
333
Toimitetaanko tuo Gen3 sormus samalla tavalla kirjeenä kuin sizing kit vai onko se isompi paketti? Tuleeko se itse sormus postiluukusta kuten sizing kit vai tarviiko olla kotona vastaanottamassa toimitus ?
Gen 3 toimitetaan DHL:llä kotiovelle jos ei vaihda toimitustapaa. Paketti on litteä, vähän kuin sizing kit. Gen2 oli kuutiompi.
 
Liittynyt
10.10.2018
Viestejä
448
Tilaus tehty 4.11.
Sizing kit lähetetty 15.11
Sizing kit saapui tänään 30.11.

Te kenelle oikea sormus on jo saapunut, oliko konsensus nyt niin, että oikea sormus tuntuu tiukemmalta/pienemmältä kuin sovitussormus?:hmm:

Olen etusormessa pitänyt aiemmin ~20.7 ID somusta, mikä metallisena pyöristetyillä sisäreunoilla on ollut miellyttävä pitää (leveys sama kuin ouran sizing kitin sormuksessa).

Size 11 sovitussormus on sivusuunnassa hyvin lähellä tuota vanhaa sormusta, mutta todennäköisesti antureiden ansiosta tuntuu tiukalta, eikä sitä näin päivällä saa irti ilman saippuaa. Size 12 sormus on huomattavasti löysempi/mukavamman tuntonen (ei juuri huomaa sormessa) ja halutessa lähtee helposti sormesta, mutta kättä heiluttelemalla ja ravistamalla se ei kuitenkaan liiku eikä pyöri sormessa.
 

Juha Uotila

Ylläpidon jäsen
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
4 935
mutta kättä heiluttelemalla ja ravistamalla se ei kuitenkaan liiku eikä pyöri sormessa.
Ohjeet ainakin mainitsee että jos sormusta yrität käännellä kun se on sormessa niin sen ei tulisi pyöriä/liikkua vapaasti vaan ihon pitäisi liikkua "sormuksen mukana". Eli jos sormus ns pyörii sormessa vapaasti ilman kummempaa kitkaa kun sitä yrittää pyöritellä, on sormus liian löysä ja saattaa vaikuttaa datan keräämiseen / aiheuttaa katkoksia.
 

finWeazel

Chief Karpfen
Liittynyt
15.12.2019
Viestejä
7 961
Ensimmäisiä testejä alkanut valumaan. Ei mainittavaa parannusta mihinkään sensoreiden puolesta tällä testaajalla, unenseuranta huononi 2->3
Ei liene yllätys, kun se uusi tarkempi unenseuranta on tulossa joskus 2022. Rauta on vain niin vahva kuin softa siinä päällä. Softa on vaiheessa monella tavalla

 
Liittynyt
05.02.2017
Viestejä
606
Ostin ton uuden sormuksen sen sykkeen mittauksen takii, mut eipä se pahemmin mittaa normi arkikäytössä.
 

omenanraato

Team Tesla
Liittynyt
22.10.2017
Viestejä
4 472
Ostin ton uuden sormuksen sen sykkeen mittauksen takii, mut eipä se pahemmin mittaa normi arkikäytössä.
Kyllä mulla on joka päivä käytännössä koko päivän mittaillut. Pari lyhyempää taukoa on.

asiasta toiseen. Akunkesto tuntuu paranevan. Eka lataus kesti just ja just neljä päivää, mutta nyt on jo 4,5 päivää takana ja 51% akkua jäljellä.
 
Liittynyt
05.02.2017
Viestejä
606
Kyllä mulla on joka päivä käytännössä koko päivän mittaillut. Pari lyhyempää taukoa on.

asiasta toiseen. Akunkesto tuntuu paranevan. Eka lataus kesti just ja just neljä päivää, mutta nyt on jo 4,5 päivää takana ja 51% akkua jäljellä.
Kai mul on töissä liian "hektistä" ainoastaan tauolla mittasi.
 

finWeazel

Chief Karpfen
Liittynyt
15.12.2019
Viestejä
7 961
Kai mul on töissä liian "hektistä" ainoastaan tauolla mittasi.
Optiset sensorit eivät taida oikein toimia, jos on paljon liikettä. Sama vika rannelaitteissakin, jotka ovat optisen sensorin varassa. Toki osa laitteista "feikkaa" ja näyttää kuin tulisi hyvää dataa, mutta ollaankin ihan arpomisen varassa. Parempi, että huono data karsitaan pois, kuin että se jätettäisiin kohinana mukaan.

Tärkein juttu minkä saat sykedatasta irti on HRV yön ajalta. HRV kertoo todella paljon hermoston tilasta. Siinä näkyy sekä fyysinen että henkinen stressi. Mitä pienempi HRV arvo on niin sitä vähemmän olet palautunut ja päinvastoin.
 

Rantakemisti

Moderator
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
3 266
Oma sormus tuli noin viikko sitten ja koko on sama tai lähes sama kuin mallikappaleessa. Puolison seiskakoko vastaa myös minun vanhaa seiskakokoa. Jos noissa jotain heittoa on niin se on todella minimaalista ja katoaa sormen päivittäiseen kokovaihteluun. Tietty seassa voi olla jotain maanantaikappaleita, mutta nämä ovat omat kokemukset kolmen gen 2 -sormuksen, kahden gen 3 sormuksen ja neljän sovitussetin perusteella.

Kaiken kaikkiaan aika neutraalit fiilikset 400€ hankinnasta. Uusi ysikoko on sopivampi ja pystyn käyttämään oikeassa keskisormessa yötä päivää. Edellinen seiska oli liian tiukka öisin ja vaihtelin sitä nimettömän ja pikkurillin välillä.

Itse sormus ei tuo oikein mitään uutta. Onneksi otin toisessa värissä niin tuossa on vähän uutuudenviehätystä. Oma toimistotyö on ilmeisesti niin hektistä ettei sykemittaus pysy perässä ja mittaustaukoja tulee sinne tänne. Androidista taas puuttuu tuo urheilun seuranta ja sen puute vähän nakertaa. Varsinkin työmatkapyöräilyltä olisi kiva saada kunnollista dataa. Vaikka matka on lyhyt mutta siinä saa sykkeet todella korkealle mutta sormus ei laske tuota automaattisesti liikunnaksi kun sormus ei heilu.

Nyt pitäisi vielä keksiä mitä tekee noille vanhoille sormuksille.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
21.01.2017
Viestejä
545
Itsellä Ouran kanssa nyt noin kaksi vuotta takana. Aika lailla harvoin tulee unta enää analysoitua, koska tietää jo etukäteen onko Ouran kertoma tulos hyvä vaiko ei. Hienoista muutosta Oura on kuitenkin saanut aikaan parin vuoden aikana. Alkoholi nostaa aika paljon leposykettä ja huono ruokavalio (sokeri esimerkiksi) illalla nautittuna varsinkin huonontaa unta, joten edellä mainittuja paheita on hieman vähentänyt. Nukkumaan yrittää mennä hieman aikaisemmin, jotta saisi noin tunnin lisää unta. Enää sormusta ei sinänsä tarvitse tiedon suhteen, koska kaikki sen antama apu on jo otettu käyttöön. Nykyään tuleekin enemmän älyrannekkeen tietoa käytettyä hyödyksi, jotta liikkuisi hieman enemmän, aktiivisuuden seurantaan Oura ei ole paras ratkaisu.
 
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
89
Meni sitten tuo -50€ (black friday/cyber monday/mikä lie) tarjous ohi suun kun heräsin liian myöhään. Vieläkö noita "koukuta kaveri" alennuksia on saatavilla, vai oliko sekin joku aikasidonnainen kampanja?

edit. koodi saatu, ei tarvetta enään :thumbsup:
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
30.01.2017
Viestejä
36
Tuohon lataus tarpeeseen vaikuttaa varmasti myös se kuinka iso sormus on. Isommassa sormuksessa isompi akku.
 

finWeazel

Chief Karpfen
Liittynyt
15.12.2019
Viestejä
7 961
Uskoisin, että keväällä gen3 sormus tuntuu paremmalta, kun softa valmistuu. Ainakin minua kiinnostaa se parempi unenanalysointi, happisaturaation mittaus yönajalta ja syke treenien ajalta. Torsohan tuo on tällä hetkellä. Rauta olis hyvä, mutta softa vielä pahasti vaiheessa.
 
Liittynyt
28.10.2016
Viestejä
737
Sormuksen koko vaikuttaa akun kestoon ainakin siltä osin että löysä sormus syö enemmän akkua. Mitä vaikeampi sormuksen on saada mittatuloksia sitä enemmän akkua kuluu. Sama pätee likaiseen sormukseen. Yleensähän se ei pahemmin pääse likaantumaan kun se on kohtuu tiiviisti ihoa vasten, mutta kerran olen saanut sen näkyvästi likaiseksi ja akun kesto oli noin puolet puhtaasta.
 
Toggle Sidebar

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjut
239 584
Viestejä
4 191 453
Jäsenet
70 772
Uusin jäsen
PaulusKaita

Hinta.fi

Ylös Bottom