Älysormukset

Liittynyt
02.02.2017
Viestejä
1 826
En osaa sanoa miten tarkka Oura on suhteessa muihin, enkä älykelloja ole vielä testannut. Mutta jos tarkkuus on julkaisussa "mittaa sykettä vaikka ei ole sormessa", niin ihan aiheellista pohtia missä mennyt vikaan. Toisaalta Samsungilla kyllä riittää resurssit korjata asiat.

Ja aivan varmasti riittää monelle tuokin tarkkuus, mutta näissä on myös brändistä kyse. Vaikka Ouraa on moitittu, niin taitaa ainakin tässä vaiheessa edelleen olla se paras ja tarkin sormus. Eri asia sitten mitä tapahtuu parin vuoden päästä.
Rohkenen olla eri mieltä, että monelle riittää tuollainen tarkkuus, että 400€:n sormus mittailee pöydällä lukemia.

Alunperin olin aikeissa (ja olen vieläkin) ostaa Galaxy Ringin "Gen 2":n juuri sen takia, että ensimmäinen saattaa olla hiukan buginen eikä juurikaan parannus Ouraan verrattuna.

Eipä siinä. Oura on taas kunnostautunut ehdottamaan joitain 10-20 min kävely- ja jopa uintitreenejä ihan vain kämpällä olemisen yhteydessä. Päiväunista, joita tuli parin kuumekeissin takia harrastettua, se ei tunnistanut ensimmäistäkään. Alkaa taas pikkuhiljaa tympäsemään, kun ennen viimeisintä takuuvaihtoa alkoi juuri samanlainen sekoilu.
 

DaNightlander

Powered by 3dfx Voodoo
Tukijäsen
Liittynyt
20.02.2017
Viestejä
951

Uutta ouraa, onkohan kohta hyvä aika ostaa gen 3 ja sitten aspan kautta mankua ilmainen gen 4 niinkuin aikaisemmassa launchissa meni.
Ei välttämättä. Nyt kun on jonkin tason kilpailua tulossa, niin katsoisin gen4 hinnoittelumallin ensin. Saattaa hyvinkin sen kuukausimaksun verran sillä säästää. Ja kuten gen3 kohdalla, ennakkotilaajille saattaa olla luvassa jotain etuja autenttisen beta kokemuksen lisäksi.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
152
Olin näköjään backannut Kuuran älysormuksen. Mitähän sieltä on tulossa? :hmm:
 

izvest

Tukijäsen
Liittynyt
28.10.2016
Viestejä
180
Pitkään kuumotellut älysormuksen hankkiminen, mutta Ouraa en suostu hankkimaan niin kauan kun kuukausimaksullinen tilaus on käytännössä pakollinen.

Huomasin sitten tuossa pari viikkoa takaperin, että Verkkis on näemmä ottanut alkukesästä kuukausimaksuttoman Ultrahumanin Ring Airin valikoimiinsa ja sattui vielä olemaan Outletissä omaa kokoa oleva yksilö alennuksessa, niin kävin hakemassa titaanipintaisen rinkulan testiin, kun Verkkiksen kautta kuitenkin takuu- ja palautushommat menee huomattavasti helpommin kuin valmistajan kautta.

Sormus oli reilun viikon käytössä, mutta päädyin lopulta palauttamaan sen koska tuote vaikutti vielä turhan raakileelta tosikäyttöön. Testijakson perustella jään vielä odottamaan josko lähivuosina tulisi markkinoille joku pidemmälle kehitetty kuukausimaksuton älysormus joltain luotettavammalta valmistajalta.

Laitan tähän omat kokemukseni muidenkin tiedoksi, jos joku muukin on sattumalta UH Airin ostamista viimeaikoina pohtinut:

---

Ultrahuman Air -älysormus on pääosin ihan hyvä tuote, mutta siinä on selkeästi vielä jotain parannuskohteita ennen kun sitä voisi kutsua kunnolliseksi terveyden seurantaan soveltuvaksi tuotteeksi.

Yleinen laatuvaikutelma pääosin hyvä: Sormus on ulkoisesti laadukkaan oloinen, tylikkään näköinen sormessa ja kevyt kantaa. Sormus sormessa ei kannata nostella painoja salilla, jos ei halua naarmuttaa pintaa pahasti, mutta muuten tuntuu kestävän pieniä ruhjeita ihan ok.
Sovellus toimii myös ihan ok ja näyttää kerätyn datan riittävän selkeästi käyttäjälle, mutta jostain kumman syystä se äppi vaatii nettiyhteyden, että suostuu edes avautumaan. En myöskään saanut sovellusta luotettavasti auki 2g verkon alueella, joten esim. missään korvessa verkon katvealueella ei sormuksen tietoihin ole pääsyä.
Toinen laatuvaikutelmaa haittaava ongelma oli se, että sormuksen toinen sisäreuna oli selkeästi terävämpi kuin toinen, joten sormusta piti käytännössä käännellä välillä, että se ei hiljakseen raapinut sormen ihoa rikki sen terävämmän reunan kohdalta.

Itsellä oli ongelmia sormien turpoamisen kanssa sen verran, että sormus oli välillä niin ison oloinen että se meinasi tipahtaa sormesta itsestään ja välillä sormet taas turposivat sen verran, että en meinannut edes saada rinkulaa pois sormesta. Voi olla toki kiinni siitä, että en ole mikään tottunut sormusten käyttäjä noin muuten ja senkin takia sormet elivät noin paljon, mutta olipahan sekin yksi huomio joka itselle tuli kun siirrryin älykellon käytöstä älysormuksen puolelle.

Akun varaus vaikutaisi kestävän noin 3-6 päivää riippuen siitä kuinka tyhjäksi tai täyteen antaa akun mennä ja laturi toimi testijakson aikana suhteellisen luotettavasti, vaikka olikin ehkä hieman hitaanpuoleinen. Verkossa jotkut ovat valittaneet, että sormuksen akunkesto saattaa romahtaa jossain kohtaa kun akku vähän vanhenee, mutta ainakin tuon testijakson aikana akku kesti ok itsellä.

Unen seurannassa UH Air vaikutti olevan parhaimmillaan ja se tuotti hyvin vastaavaa dataa mitä Withingsin Sleep Mat -sensori, joten sen yönaikaisen seurannan tuloksiin uskon kyllä lähtökohtaisesti. Päiväsaikaan data on myös pääosin suhteellisen luotettavan oloista, vaikka jotain pieniä poikkeuksiakin tuli vastaan (syke- ja HRV-lukemissa välillä hieman heittoa Apple Watchin lukemiin).

Urheilusuorituksissa sormuksen tietoihin ei kuitenkaan ole alkuunkaan luottamista. Testasin salilla nostaa sykkeeni 160 - 170 bpm tasolle juoksumatolla, mutta vaikka juoksumaton oma sensori ja Apple Watch antoivat sitä luokkaa olevan sykelukeman niin UH Air ei koskaan noussuyt yli 120 bpm lukemaan, vaikka kuinka yritin käännelllä sitä sormessa ja vaikka se oli workout-tilassa (joka on vielä betassa).
Lopputuloksena treenin jälkeen sekä Apple Watch, että tämä sormus laskivat minulle arvioidun VO2max lukeman ja sormuksen lukema heitti Apple Watchin lukemasta yli 10 yksiköllä yläkanttiin eli ei lähelläkään oikein.
Arvaan, että taustalla on jokin ongelma sykesensorin polling raten kanssa, koska yli 120 bpm tason jälkeen sykekäyrä muuttui käytännössä lähes suoraksi viivaksi. Tuohon ongelmaan ehkä toivottavasti tulee jokin firmwarepäivitys aikanaan korjaamaan tilanteen, mutta saa nähdä koska sellainen tulee, jos edes on tullakseen.

Eli summattuna:

Ultrahuman Air on ihan pätevä kuukausimaksuton älysormus omasta terveysdatastaan kiinostuneelle henkilölle, jos pääasiallinen käyttötarkoitus on unen, arjen stressitasojen ja leposykkeen seuranta. Sormusta ei kuitenkaan nykytilassaan voi suositella urheilusuoritusten seurantaan tai verkon katvealueilla elävälle henkilölle.

Plussat:

+ Ei kuukausimaksua
+ Tyylikkään näköinen ja kevyt sormessa
+ Akun kesto varauksin (vrt. Apple Watch)
+ Apple Health -integraatio
+ Täysin vedenkestävä

Negatiiviset:

- Sormus ei osaa lukea yli 120 bpm sykettä oikein, mikä vääristää kerättyä dataa
- Sovellus ei suostu toimimaan ilman kunnollista internet-yhteyttä
- Sormuksen toinen sisäreuna selvästi terävämpi kuin toinen
 
Liittynyt
25.02.2019
Viestejä
174
Pidemmän aikaa ollut kiinnostunut ostamaan älysormusta, mutta ei vaan osaa päättää mikä niistä olisi kannattava. Vielä muutama päivä olisi aikaa osallistua Ringconn gen 2 kickstarteriin vähän halvemmalla hinnalla. Myös Ultrahumania hieman katsellut, mutta arvostelut siitä niin laidasta laitaan. Oura tietysti tunnetuin, mutta ei vaan tuo subscription kiinnosta, kun sormuksen hintakin niin korkea.

Sovelluksissakin ilmeisesti jonkin verran eroja. Ymmärtääkseni Ringconn läväyttää kasan lukuja näytölle kuin taas Ultrahuman/Oura enemmänkin suosituksia tai kehitysideoita datan perusteella. Onko kellään antaa suositusta mihin kannattaisi sijoittaa?
 
Liittynyt
17.12.2018
Viestejä
76
Pidemmän aikaa ollut kiinnostunut ostamaan älysormusta, mutta ei vaan osaa päättää mikä niistä olisi kannattava. Vielä muutama päivä olisi aikaa osallistua Ringconn gen 2 kickstarteriin vähän halvemmalla hinnalla. Myös Ultrahumania hieman katsellut, mutta arvostelut siitä niin laidasta laitaan. Oura tietysti tunnetuin, mutta ei vaan tuo subscription kiinnosta, kun sormuksen hintakin niin korkea.

Sovelluksissakin ilmeisesti jonkin verran eroja. Ymmärtääkseni Ringconn läväyttää kasan lukuja näytölle kuin taas Ultrahuman/Oura enemmänkin suosituksia tai kehitysideoita datan perusteella. Onko kellään antaa suositusta mihin kannattaisi sijoittaa?
Ringconn gen2 kokosamplet pitäisi muutaman päivän sisällä saapua, ja lupailevat sormuksenkin lähtevät syyskuun aikana. Hintaisekseen vaikuttaa erittäin pätevältä, mm. pienin koko, mutta paras akunkesto muihin tämänhetkisiin vaihtoehtoihin verrattuna. Ei kuitenkaan firman ensimmäinen sormus, gen1 myös arvioitu hyväksi laitteeksi, joten tuskin ainakaan huonompaan suuntaan menee.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
252 681
Viestejä
4 400 541
Jäsenet
73 030
Uusin jäsen
Tumpe17

Hinta.fi

Ylös Bottom