Älypuhelinten 4G+/4G CA/LTE-A/5G tuki

Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 070
Älypuhelimissa on jo ollut pitkään 4G+/4G CA/LTE-A tuki, joka ilmoitetaan usein maksiminopeudella, kuten 300/400/600/800/1000Mbit/s ja 4G-kategoriana spekseissä. Lisäksi valmistajat ilmoittavat laitteiedn yksittäisen taajuuden tuen useimmiten, mutta harvoin mainitaan sitä että millä yhdistelmillä 4G+ toimii. Tässä onkin suuria eroja eri valmistajien laitteiden välillä ja on harmillista ettei valmistajat kerro tätä tuoteselosteissa kunnolla. Lähdin tutkimaan asiaa ja loin samalla sivuston cacombos.com, missä on jo lähes 200 eri laitetta listattuna.

Esimerkiksi Xiaomin edullisissa Redmi Note 8 ja 8 Pro:ssa on 4G+ tuki, mutta sepä ei tue Suomessa käytettyjä taajuusyhdistelmiä oikein kunnolla. Tästä syystä 4G+ ikoni näkyy harvoin ja nopeudet on heikoimmat kuin kilpailijoiden laitteilla.

Xiaomi Redmi Note 8: Xiaomi Redmi Note 8 (M1908C3JG) | 4G/5G Bands & CA Combos
Xiaomi Redmi Note 8 Pro: Xiaomi Redmi Note 8 Pro (Global) (M1906G7G) | 4G/5G Bands & CA Combos

Molemmat laitteet on myynnissä Suomessa. Sivullani on jo kymmeniä Xiaomin laitteita listattu, joten kannattaa tarkistaa että tukee taajuusyhdistelmiä reilusti ennen ostopäätöstä.

Verrattuna esim Motorola G8 joka on hieman edullisempi kuin Redmi Note 8 Pro, tukee hyvin Suomessa käytettyjä taajuusyhdistelmiä: Motorola Moto G8 Plus (Global) (XT2019-1) | 4G/5G Bands & CA Combos

Toinen ongelma on puhelimissa olevat softalla tehdyt rajoitteet, eli kaikki taajuusyhdistemiä voi olla rajoitettu operaattori/maakohtaisesti. Tätäkään ei ole yleensä avattu tarkemmin kuin pienellä präntillä.

Mistä tieto on peräisin?

Tieto sivullani on kerätty pääsääntöisesti puhelinten modeemien lokeista. Xiaomeissa esimerkiksi tämä on helppo saada ulos ilman roottailuja tms. Itse olen tätä varten tehnyt ohjeet: How to get 4G supported CA Combinations from your Android Phone? - MT-TECH.FI

Jos haluaa auttaa rakentamaan entistä parempaa tietokantaa ja kiinnostaa oman laitteen combot, voi laittaa lokeja Contribute | 4G/5G Bands & CA Combos . Huomatkaa, että lokit sisältävät usein enemmän tietoa kuin taajuusyhdistelmät, että voi yksityisyyden takia poistaa kaikki muut tiedot ja lähettää vain tarvittavan tiedon.

--

Toivottavasti sivustani on hyötyä uuden laitteen hankkivalle. Sivullani on varmasti puutteita, koska laitteiden Carrier Policyt (operaattorisäännöt) rajoittavat usein taajuusyhdistelmien raportointia. Tätä ei ole Xiaomissa, mutta esim OnePlus, Samsung, Huawei, Apple, Sony jne sisältää tälläisen. Näissä laitteissa usein löytyykin Suomi operaattorilistalta niin siitä kannattaa valita jos löytyy. Default muuten on ok tai Hardware (kaikki laitteen tukemat taajuusyhdistelmät).
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 070
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
237 373
Viestejä
4 158 941
Jäsenet
70 410
Uusin jäsen
allun90

Hinta.fi

Ylös Bottom