Äänilähteiden yhdistely (analogi riittää)

Viestiketju alueella 'Viihde-elektroniikka, kamerat ja kodinkoneet' , aloittaja siiphuup, 06.07.2018.

 1. siiphuup

  siiphuup

  Viestejä:
  587
  Rekisteröitynyt:
  05.06.2017
  Oisko kellään ehdotuksia miten saa tosi halvalla (ei mitään 100+ euron laitetta) yhdistettyä useampaa äänilaitetta yhteen boksiin niin että siitä ohjataan signaali sitten vahvistimeen ja lopulta kaiuttimiin tai vaihtoehtoisesti vahvistimesta nauhoituslaitteeseen jos haluaa miksatun signaalin nauhoittaa?

  Ilmeisesti jos on passiivinen laite joka vaan ynnää äänisignaalit yhteen, signaalitaso tipahtaa ja huononee sitä enemmän mitä enemmän siinä on laitteita kiinni.

  Esimerkkikäyttö: retropelien pelaaminen kun PC:n äänikortista tulee digiäänet (analogisena) ja äänikortti lähettää musiikkidatan MIDInä ulkoiseen MIDI boksiin ja MIDI boksista pitäisi taas liittää ääniulostulo (siinäkin on analoginen) kaiuttimiin tai mihinkä vaan.. Äänikortin line-inniä kokeilin mutta siinä kävi niin että signaali huononi ja alkoi rätisemään vaikka se periaatteessa toimi eli yhdisti sekä MIDI laitteen syöttämän äänisignaalin että äänikortin omat digitaaliäänet.

  Miksi näitä edes pitäisi yhdistellä?
  -siksi että omistamissani stereovahvistimissa voi käyttää vain yhtä inputtia kerrallaan..
   
 2. Tiihokatti

  Tiihokatti

  Viestejä:
  1 007
  Rekisteröitynyt:
  13.01.2017
 3. Pertti Kosunen

  Pertti Kosunen Basic Input/Output System

  Viestejä:
  3 114
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
 4. siiphuup

  siiphuup

  Viestejä:
  587
  Rekisteröitynyt:
  05.06.2017
  periaatteessa joo mutta tommonen ei-aktiivinen ratkaisu ilmeisesti ei tee äänenlaadulle hyvää

  Just jotain tommosta 50 euron hintaluokan vehjettä vois katella mutta jostain syystä kaikki mikserit on vain "kunnon musiikkilaitteiden" liittämistä varten? Ei oo semmosta yksinkertaista laitetta missä olis ihan vaan 3,5 mm plugit ja RCA:t ja tietysti mielellään volyymisäätö eri kanaville. Tosiaan ihan 2:n äänilähteen miksaus keskenään riittää jo.
   
 5. Pertti Kosunen

  Pertti Kosunen Basic Input/Output System

  Viestejä:
  3 114
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Pepperdecks DJOCLATE Pocket Size Mischpult: Amazon.de: Elektronik

  3,5" -> RCA menee sopivalla halvalla adapterilla. Yli 40€ ostokset tulee ilman postikuluja joten adapterit ja/tai muuta pientä mukaan.
   
 6. Tiihokatti

  Tiihokatti

  Viestejä:
  1 007
  Rekisteröitynyt:
  13.01.2017
  Eivät nuo kytkimet jaa signaalia yhtäaikaa eri laitteille, eli eivät nyt niin paljoa vaikuta äänenlaatuun. Se on eri asia jos pistetään yhdestä lähteestä yhtäaikaa viiteen eri vastaanottimeen linjatason signaalia passiivisesti splitteri-kaapeleilla, se on juuri sitä äänenlaadun lynkkaamista.

  Verkkikseltäkin löytyy: Kytkimet
  Eli kytkin siis säätää sen minne se signaali menee, eli voit vaihtaa äänilähdettä lennossa tai sitten toisinpäin eli vaihdat lennossa minne äänilähteen tuottama signaali menee.
   
  Viimeksi muokattu: 06.07.2018
 7. siiphuup

  siiphuup

  Viestejä:
  587
  Rekisteröitynyt:
  05.06.2017
  Kiitoksia vastauksista. Pitää lisää selvitellä faktoja tämmöisistä laitteista.