Adobe photoshop profiili/väriasetukset

Liittynyt
13.10.2017
Viestejä
581
näyttä benq3270 muistaakseni 100%srgb. kamerassa käytän srgb:tä (a6300). Kun käsittelen kuvat ja tulostutan kuvafirmassa haluan mahd. vähän muutosta näytön ja tulosteen välillä. Mitä asetuksia siis käytän Photarin muokkaa väriasetukset ja määritä profiili kohdissa?
Profiilissa oli aiemmin ADOBE RGB sitten srgbja nyt nykynäytön kalibrointi. Näytön kalibrointiprofiililla tulee paremmat kuin oletussrgb:llä- Väriasetuksista luin että adobe RGB on hyödytön minun käytössä kun kamerassakaan en käytä sitä. joten työilan väriasetus on joku srgb 2.1 oletus tai näytön eli onko se oltava sama kuin profiilin?
 
Liittynyt
06.10.2017
Viestejä
552
100cd/m valoisuus, 2.2 gamma, d6500 valkoisen sävy, printterin (paperin) profiilista kontrasti alue => kalibrointiin. "Soft Proofing"
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
13.10.2017
Viestejä
581
100cd/m valoisuus, 2.2 gamma, d6500 valkoisen sävy, printterin (paperin) profiilista kontrasti alue => kalibrointiin. "Soft Proofing"
Valokuvafirma printtaa. eli edelleenkin mikä valinta Adoben profiiliin, näytön kalibrointi vai oletussrgb? Entäs väriasetuksiin?
 
Liittynyt
06.10.2017
Viestejä
552
Valokuvaus firmasta selvitä mikä printteri(värit) ja paperi on käytössä/valittavissa (netistä etsit ajurit printterille, yleensä niiden mukana tulee myös paperi profiilit), Sitten kalibroinnilla teet näytölle uuden profiilin missä käytät printterin/paperin profoolia määrittelemään kontrasti alueen mitä paperi/muste pystyy toistamaan, paperilla kontrasti sadan alle, kun näytössäsi 2740. Tätä näytön profiilia sitten adobe voi käyttää kuvan näyttämiseen, adobe yrittää myös simuloida tätä "soft proof" osiossa.

Adobessa color profiili = mitä värejä voi käyttää kuvassa, eli taas pitäisi tietää mitä printterin värit/paperi pystyy tulostamaan (siellä aboben listassa on valittavana myös eri papereita jne). Monitorisi pystyy näyttämään noin 87% Adoben RGB värikartasta, printtaus voi mahdollisesti tukea koko Adoben RGB aluetta. Tietysti miten suuren värialueen kuvat sisältää myös vaikuttaa asiaan, jos on vain sRGB värikartta niin se mahtuu Adobe RGB sisään, ja adobe remappaa värien numerot Adoben RGB värikartastoon. Mutta kuvaa ihmeessä isommalla värialueella jos vain on mahdollista, sitä värialuetta voi sitten pienentää tarvittaessa, hankalampaa on lisätä värejä jälkeenpäin.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
185 352
Viestejä
3 380 686
Jäsenet
60 509
Uusin jäsen
Jompsteri

Hinta.fi

Ylös Bottom