Acer Nitro VG271UP ja Acer Nitro XV340CKP /MSI Optix MAG341CQ 34" (vertailu tai arvostelu tai joku semmonen mielipide.)

Liittynyt
26.07.2017
Viestejä
818
Acer Nitro VG271UP ja Acer Nitro XV340CKP

ostin toisen gigantista vissii vuosi sitten ja tän toisen ostin teliasta nyt. Siis ei voi kuin ihmetella kuinka täydellisiä näyttöjä ovat. Nyt on tullu myyntiin tarjoukseen vg272UP, en tiedä mitä eroa siinä on kuin yhtä hieno jalka kuin tässä XV340ckp:ssä ja luultavimmin usb-portit.

nauhoitin klipin jos haluat nähdä miltä ne käytännössä näyttää vierekkäin. toki hiukan näytön sisäistä kirkkautta muutin, mutta kontrastiin en koskenut. nvidiasta en muuttanut mitään asetuksia, tai digital color vibrancea varmaan oman maun mukaan vaa. mut seki tais olla max 60%.

gsync toimii ku junan vessa ja terävyys on just täydellistä ja tuo 34" vs 27" on yhtä sulavaa kuvaa 144hz, että en huomaa mitään eroa, vain sen että näen enemmän reunoille 3440 vs 2560 leveyspikseleiden takia. (ultrawide)

moderaattori voisko siirtää tämän sinne näytöt-keskusteluun, en löytäny sitä enään missä ihmiset puhu acereista.

Ps: ensin ostin tän:
MSI Optix MAG341CQ 34" -kaareva näyttö.
joka oli maailman paskin näyttö koskaan. Älä missään nimessä osta vaikka sen saa alle 400e tulet pettymään, siinä ei toimi gsync, eikä terävyys ole säädettävissä, customointia ei ole. kuva on kauhea. joko liian sumuinen tai yliterävä josta tulee huono olo. itse kestin sitä näyttöä tunnin ja säätöjä kaikkea yritin katsoa 10 tuntia. palautukseen meni oitis. nyt odotella rahoja takasin...

tälleen ku tuollaista 34" ultrawideä käyttää tulee olo, että öh olikos tää nyt hyvä ostos. niin sen eron huomaa oitis kun otin pois käytöstä tuon ultrawidescreenin. ihan tää perinteinen 16:9 monitori tuntui ja näytti kuin olisi ollut 4:3 tv käytössä kuin olisi kerrostaloa käyttänyt. eli näyttöjen hankinnassa sitä eroa ei periaatteessa huomaa vasta kuin sitten, kun siitä täytyy luopua.
Kyllä se battlefield v:ssä on tuntunut kuin olisi koodeja käytössä. ihan huijaamista kyllä minusta. kun tankissakaan luukun sisällä ei tarvi hiirtä vatkata, kun näen koko ikkunan kokonaisuudessa. Ainoa ero on opetella käyttämään silmiä. siis normaalissa näytössä näki suppeammin, jolloin sitä näköalaa säädettiin kääntämällä hiirtä. nyt on kova opettelu että pitää silmillä katsoa nurkkiin, jos haluaa kurkistaa. se on aivan uusi pelitapa joka vaatii totuttelua. mutta kyllä on huijaamisen makua kyllä aivan liikaa, kun pronee nurkassa näkee helposti koko huoneen silmäkulmia käyttämällä, eikä tarvi hiirtä vatkata.

mutta non-curved vs curved ultrawide, niin curved on ehdottomasti parempi. Sen huomaa suorassa näytössä että kuva harmanee jopa ips-paneelissakin, kun taas curved tn-paneeli piti kuvan oikeasti hyvänä koko näköalalta. eli mun suositus olis acer predatorin 34" näyttö, tosin se maksaa 300-400e enemmän kuin tämä 34" acer suora näyttö. Tosin se predator on 120hz, kun taas tämä suoralla paneelilla oleva ips kykenee 144hz. Pelillisesti suoranäyttö 144hz on parempi, sillä itse jo totuin siihen pieneen kontrastieroon tai sivukulmilla näkyvään tummempaan kuvaan, jota curved-malleissa ei tietenkään ole. Toki sen kontrastierosta pääsee eroon sillä suoraa näyttöä jos käyttää, että siirtää etäisyyden itselle sopivaksi. Mutta curved näyttö taas voi olla vaikka miten, niin siinä se kuva näyttää samalta.
 
Viimeksi muokattu:
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
89 174
Viestejä
1 830 294
Jäsenet
38 913
Uusin jäsen
markuss

Hinta.fi

Ylös Bottom