Abloy DB001 -ovenavaajan kytkentä ja konfigurointi

Liittynyt
11.12.2018
Viestejä
49
Onko täällä lukkomiehiä tai muuten oviautomatiikloista ymmärtäviä paikalla? Sain käsiini Abloy DB001-sähköhydraulisen ovikoneiston sekä EL593-moottorilukon. Mukana tuli 3-asentoinen valintakytkin PS-3A. Avausimpulssia antaa kulunvalvonta potentiaalivapaalla kärkitiedolla. Toiminta on tällä hetkellä se, että -0V Key-impulssin saatuaan (7 ja 8 nastat yhteen) ensin lukko aukeaa ja asetetun viiven kuluttua (kun telki on sisällä), ovi aukeaa ja sulkeutuu asetetun ajan kuluttua.

Olen yrittänyt kytkeä ja konfiguroida tätä niin, että valintakytkimellä saisi seuraavat toiminnot:
AUTO: kun avausimpulssi saadaan, lukko aukeaa, ovi aukeaa, ovi sulkeutuu asetetun ajan kuluttua.
OFF: kun avausimpulssi saadaan, vain lukko aukeaa, ovi ei aukea automaattisesti (koneisto toimii silloin kuten normaali ovipumppu).
AUKI: kun valintakytkin asetetaan AUKI-tilaan, lukko aukeaa, ovi aukeaa, ovi jää auki niin pitkäksi aikaa, kun AUTO- tai OFF-tila valitaan.

Tuntuu, että jokaisessa käyttöohjeen esimerkkikytkennässä on joku ongelma. Joko lukko ei aukea olleenkaan, tai valintakytkimen tilaa muutettaessa telki vetäytyy sisään mutta ovi ei aukea. Mitään turvalaitteita tai teljen tilatietoa en ole vielä kytkenyt sotkemaan, ennen kuin saan perustoiminnan haluamakseni.

Asennusohje löytyy täältä: https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://80.250.8.90:42970/Technick%20listy/Assa-Abloy/Dve%C5%99n%C3%AD%20zav%C3%ADra%C4%8De/N%C3%A1vod%20k%20mont%C3%A1%C5%BEi/DB001_DB002_Installation_Manual.pdf&ved=2ahUKEwiItZfxoa7oAhXQlYsKHZ3gC9EQFjAAegQIAhAB&usg=AOvVaw1sBiJqAfme2Y7VCOcX9DWr
 
Liittynyt
11.12.2018
Viestejä
49
Ei ilmeisesti löydy experttejä linjoilta :(

Olen onnistunut kytkemään tämän nyt niin, että toimii melkein oikein. Valintakytkin AUTO-tilassa lukko aukeaa ja ovi aukeaa kun Key-impulssi-nastaan 8 tuodaan -0V. Ovi pysyy auki asetetun Hold Open Timen ajan.

Valintakytkin AUKI-tilaan siirrettäessä lukko aukeaa, ovi aukeaa ja pysyy auki. Eli valintakytkin kytkee siis Key-impulssinastaan 8 pysyvän -0V joka pitää oven auki.

Sitten se kolmas tila, eli OFF, jolloin vain lukko saa aueta, mutta ovi ei. Tässä tilassa valintakytkin aktivoi Killin, eli katkaisee -0V:n Kill- nastalta 5. Kun Kill on aktivoitu, lukko aukeaa Key-impulssista, mutta ovi ei saisi eikä pitäisi aueta. Mutta ovi lähtee silti avautumaan, ja avautuu niin pitkään kun Key-impulssi on voimassa ja lähtee sulkeutumaan heti kun Key-impulssi katkeaa. Eli Hold Open Time ei ole voimassa, vaan avautumista kestää niin pitkään kun Key-impulssia kestää. En millään ymmärrä miksi on näin. Moottori ei saisi eikä pitäisi lähteä avaamaan ovea kun Kill on aktivoitu, mutta lähtee silti enkä millään ymmärrä miksi. Olen yrittänyt kulunvalvonnalta tulevan impulssin pituutta säätää max lyhyeksi, mutta vaikka impulssin säätää 1 sekuntiin, niin ovi ehtii silti värähtää.

Jos Killin aktivoi erillisellä kytkimellä eli erillisellä kytkimellä katkaisee -0V:n nastalta Kill- 5, niin avautumisilmiötä ei tapahdu. Laskeeko valintakytkin jotenkin virtaa läpi sen verran nastalle 5, että moottori katsoo että Killiä ei ole aktivoitu? Luulisi, että aukeaminenkin tapahtuisi silloin normaalin Hold Open Timen mukaan, eikä impulssin pituuden mukaan.

Onko tässä nyt joku toiminto tai asetus jota en ole ymmärtänyt, miksi Killin ollessa aktivoituna ovi aukeaa silti niin kauan kuin impulssia tulee?
 
Liittynyt
04.04.2017
Viestejä
66
Ei jaksa sisäistää keissiä mutta vinkkinä, diodi. Jossain tapuksessa ohjauskytkimen rinnalla joutuu moista käyttämään ja toinen vinkki, kulunvalvonnan (-) ohjausta voi käyttää avauskäskyn lisäksi lukon avaukseen ja tapauksesta riippuen silloinkin diodi voi olla hyvä olemassa.
 
Liittynyt
11.12.2018
Viestejä
49
Diodi on ohjelmanvalitsemessa vaihtokärkien välissä, jonka kautta toisessa asennossa kulkee se -0V Kill- signaali. Epäilen juuri tuota diodia syylliseksi. Päästää estosuuntaan sen verran, että Kill- saa signaalia siinä asennossa kun ei pitäisi, ja antaa siksi oven aueta.
 
Liittynyt
11.12.2018
Viestejä
49
Jatketaan monologia. Vaihdoin ohjelmakytkimen kaksinapaiseen 1-0-1 vaihtokytkimeen ja nyt toimii kuten pitää. Nyt Kill- ja Key-signaalit kytkeytyvät ja katkeavat ihan kunnolla kytkimen kärkien kautta, eikä mitään kulje diodin läpi.
 
Liittynyt
17.01.2018
Viestejä
805
Diodi on ohjelmanvalitsemessa vaihtokärkien välissä, jonka kautta toisessa asennossa kulkee se -0V Kill- signaali. Epäilen juuri tuota diodia syylliseksi. Päästää estosuuntaan sen verran, että Kill- saa signaalia siinä asennossa kun ei pitäisi, ja antaa siksi oven aueta.
Kuulostaa oudolta että ohjaus olisi niin herkkä että diodi estosuunnassakin riittäisi ohjaamaan. Eikä ainakaan turvalliselta...
Ehkä se diodi on rikki?
 
Liittynyt
11.12.2018
Viestejä
49
Kuulostaa oudolta että ohjaus olisi niin herkkä että diodi estosuunnassakin riittäisi ohjaamaan. Eikä ainakaan turvalliselta...
Ehkä se diodi on rikki?
Sitä minäkin ihmettelen. Kill-piirihän on NC ja kun se on suljettu, niin Kill- ja Kill+ välillä pitää olla 24V ja silloin ovi saa aueta. Kun Kill aktivoidaan, eli piiri avataan, avattu ovi sulkeutuu ja sulkeutunut ovi ei saa avautua, mutta silloinkin alkuperäistä diodillista kytkintä käytettäessä Kill- ja Kill+ välillä on n. 1,5V ja silloin avaus ei ole estynyt. Kun vaihdoin kaksinapaiseen vaihtokytkimeen, OFF-asennossa Kill-piiri avautuu kokonaan ja Kill- ja Kill+ välillä on silloin 0V ja silloin avaus on estynyt, kuten pitääkin.

Mutta eipä siinä enempiä, tämä toimii nyt kuten haluan tuolla DPDT-kytkimellä.
 
Liittynyt
29.11.2016
Viestejä
1
Killiä käytettäessä impulsseille otetaan miinus 5 nastalta, jolle miinus tulee valintakytkimen diodin kautta kytkimen ollessa auto asennossa. Key impulse on monesti ajateltu ovikoneissa niin, että olkoon koneen valintakytkin missä asennossa tahansa, aina pääsee kv impulssilla sisään, mutta esim. ulkopuolen tutka on pois pelistä. Lukko saadaan aukeamaan kv:n kärjellä. Diodi väliin tai sitten kv kärjen tuplaus apureleellä.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
90 451
Viestejä
1 852 655
Jäsenet
39 213
Uusin jäsen
Kokkobill

Hinta.fi

Ylös Bottom