• Live: io-techin Tekniikkapodcast tänään perjantaina noin klo 15:05 alkaen. Keskustellaan viikon mielenkiintoisimmista tietotekniikka- ja mobiiliaiheista. Suora lähetys YouTubessa. Tule mukaan katselemaan ja keskustelemaan! Linkki lähetykseen >>

Äänikortti Pci väylään.

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja StoBe
  • Aloitettu Aloitettu
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
435
Käykö Asus xonar dgx pci-e kortti emon pci väytään.
emossa kyllä on yksi pci-e paikkakin mutta prossun siili on tiellä niin siihen paikkaan ei saa kyseistä äänikorttia.



Tarkemmin emoa kattelin niin on siinä toinenkin pci-e paikka mutta se jää tietysti näytönohjaimen alle. Näyttiksen tietty vois pudottaa alempaan paikkaan ni sitten sais tuon paikan vapaaksi.
 
Viimeksi muokattu:
Computer Stupidities: Hardware Abuse
Mitäs luulet?

Ennemmin kannattaisi ulkoinen USB-äänikortti hankkia kuin keskiaikaiseen PCI:hin joka olisi joutanut poistaa valtaosasta emoja jo yli puolenkymmentä vuotta sitten viemästä tilaa PCI-express paikkojen järkevältä sijoittelulta.
Ja mihis käyttöön se tulisi?
Jos on kuulokkeilla tarkoitus pelata niin Creativen binaural-simulaatio voittaa Xonareiden käyttämän Dolby-hype Headphone uimahallin.
 
Kuulokkeilla on tarkotus pelata. Tällä hetkellä koneessa on asus xonar pci välässä, mutta siinä on mikrofoni liitin rikki.


Saa suositella äänikorttia hinta alle satasen. Kaippa semmonen usb korttikin käy jos niihin saa kuulokkeet ja mikrofonin kiinni.
 
Viimeksi muokattu:
Erilliset kuulokkeet ja mikrofoni käytössä. Ei ole mitään headsettiä. Tällä hetkellä äänet tulee asuksen äänikortista ja mikki on kiinni emon ääniliittimissä, mutta siinäkin jotain häikkää kun äänet rutisee muille jotka on puhesoftassa. Mikki toimii kun testattu toisessa koneessa ja toinen mikki teki samaa kun vaihdettiin.
 
Tällä hetkellä koneessa on asus xonar pci välässä
Tarkoittanet Xonar DG:tä?
(jonka PCI-e version DGX on)
Xonar kun on vain Asuksen brändinimi äänikorteille Creativen Sound Blasterin tyyliin eikä mitenkään yksilöi korttia.

mikki on kiinni emon ääniliittimissä, mutta siinäkin jotain häikkää kun äänet rutisee muille jotka on puhesoftassa. Mikki toimii kun testattu toisessa koneessa ja toinen mikki teki samaa kun vaihdettiin.
Emolevyjen äänitoteutuksissa inputteihin on perinteisesti panostettu vielä olemattomammin kuin lähtöihin joten häiriöt eivät ole outoja.
Nykyisissä emolevyissä sekin alkanee olla kunnossa.
Tosiaan kortista löytynee headeri kotelon etuporteille, jolla todennäköisesti voisi vältää osan häiriöistä.




Creativella on vähän heikommalla tolalla kohtuullisemman hintaisten USB-liitäntäisten äänikorttien valikoima verrattuna PCI-e kortteihin mutta kyllä sitä joitakin löytyy.
Creative Labs Sound Blaster Omni Surround 5.1
X-Fi HD USB on vanhemman mallisella hallintasoftalla
Creative Labs Sound Blaster X-Fi HD, 77€ | Hinta.fi

Tosiaan tuosta voit Windowsin toistoasetukset stereoksi ja äänikortin tehosteet disabloimalla vertailla eri binaural-simulaatioita.
Dolbyn kaikukammio löytyy 7:10 jälkeen.
 
Juu xonar dg on koneessa . Etupaneelin liitinkin on sattumoisin rikki:). siinä joskus oli piuhat kiinni ja joku oli vääntänyt plukista niin että liitin on hajonnut. Tarviin uuden äänikortin.
 
Toivottavasti kotelo on sentään metallia muovin sijaan ettei sekin kohta hajoa käsiin kun noin huonoa tuuria on kestävyyden kanssa...

Tosiaan siinä missä Creativella on sisäisissä korteissa hyvin selkeä mallisto ulkoisissa tilanne on sekavampi.

X-Fi Surround 5.1 Pro on hieman 30€ luokan Audigy Fx/Xonar DGX:ä heikommalla signaalin laadulla.
Tuoreempi Omni Surround 5.1 taas on Z-sarjasta saadulla hallintaohjelmistolla, mutta vastaava signaalin laadussa.
(kuulokelähtö mahdolliseti järeämpi)

Signaalin laadultaan parhaan (SB Z-luokassa) iäkkäämmän X-Fi HD USB:n ohjelmisto on tosiaan X-Fi korttien peruja.
(Creative omisti yhteen aikaan THX-brändin niin sen myymisen jälkeen tuossa on tullut SBX Pro Studio)
Tuossa yhtä testiä.
[H]ardOCP: Creative X-FI HD USB Sound Card Review



Sisäisissä on tosiaan selkeä:
Audigy Fx budjettikortti perushyvillä ominaisuuksilla.
Sound Blaster Z lisää kattavat liitännät ja todella pätevät D/A-muuntimet.
SB ZxR huippuluokan signaalin laadulla ja muodikkaalla TPA6120 pohjaisella teknisesti ei täydellisellä mutta suht järeällä kuulokevahvistimella.
Uusin Sound BlasterX AE-5 sitten sijoittuu noiden väliin ollen eräässä mielessä liitäntä-/extroista karsittu ZxR.
 
Yksi kysymys vielä liittyen pci-e väylään. Voiko tuollaisen äänikortin missä on pci-e laittaa näytönohjaimen pci-e liittimeen . toki näyttiksen liitin on leveämpi.Eikös se kuitenkin ole toisesta reunasta saman mallinen? Vapaana olisi toinen näytönohjaimen liitin.
 
Hyvä juttu että käy. Nyt äänikortin osto hieman helpottuu. Kiitos .
 
PCI-express tosiaan suunniteltiin siten että kunhan vain kortti menee fyysisesti slottiin (ilman väkivaltaa) se ja PCI-e ohjain keskenään sopivat sähköisen toiminnan sen mukaan miten paljon PCI-e kaistoja on vapaana ja mikä on kortin/slotin tukema maksimimäärä.
Slotin fyysinen koko kun ei välttämättä vastaa sitä kuinka monelle PCI-e kaistalle siinä on johdotukset.

Joissakin oikein monelle näytönohjaimelle tarkoitetuissa emolevyissä on tainnut olla fyysisesti x16 kokoinen slotti sähköisesti x4 "kokoinen".
 
Myös X1 väylän voi vetää perästä auki joten siihen menee näytönohjain, joskin toimii vain X1 kaistalla.

Kuten E.T sanoi niin fyysinen X16 kokoinen slotti voi olla sähköisesti X8 tai X4.

Joo, sen näkee kun tiirailee slottia vähän alhaalta tai ylhäältä, että näkee metalliliuskat siellä muovin sisällä.
Aika tympeä teko emolevyvalmistajilta mielestäni.
 
Dolbyn kaikukammio löytyy 7:10 jälkeen.

Taas E.T haukkumassa Xonaria kaikukammioksi todisteena video jossa Xonar on asetuksista laitettu kaikumaan. Mitä ihmettä sinulla on Xonaria vastaan, kun sitä pitää tarkoituksella mustamaalata? Me ollaan käyty tämä keskustelu läpi jo aikoinaan vanhan foorumin puolella ja kerran täälläkin olen samasta asiasta huomauttanut, joten tiedon puutteesta ei voi olla kyse. Videossa Dolby Headphone on laitettu matkimaan elokuvasalin kaikumista ja sen todistusarvo yleiseen tai pelien kaikumiseen on pyöreä nolla.
 
Taas E.T haukkumassa Xonaria kaikukammioksi todisteena video jossa Xonar on asetuksista laitettu kaikumaan. Mitä ihmettä sinulla on Xonaria vastaan, kun sitä pitää tarkoituksella mustamaalata? Me ollaan käyty tämä keskustelu läpi jo aikoinaan vanhan foorumin puolella ja kerran täälläkin olen samasta asiasta huomauttanut, joten tiedon puutteesta ei voi olla kyse. Videossa Dolby Headphone on laitettu matkimaan elokuvasalin kaikumista ja sen todistusarvo yleiseen tai pelien kaikumiseen on pyöreä nolla.
Onko Asus joku Applen kaltainen pyhä merkki jota ei saa kritisoida?

Jos on surround kaiutinsetti niin ei binaural-simulaatiota silloin tarvita.
Kuulokkeille se tarvitaan ja tuo Dolby Headphone ei siihen ole kärkeä.
Joten Xonareiden erityinen mainostus kuulokepelaamiseen on vähintään kyseenalaista.

Ja mitähän goottilaista katedraalia ovat Dolbylla mitanneet, kun ne elokuvateatterit joissa olen ollut olivat akustoituja ylimääräisten kaikujen välttämiseksi.
Creativen algoritmit kuitenkin saa isomman tilan/etäisyyden tunnun ilman tolkutonta kaikua.
Sitä paitsi pelin ääniengine itse jo laskee ääneen peliympäristön kaikuja, eikä niiden lisääminen kuulu mitenkään binaural-simulaatioon.
 
Onko Asus joku Applen kaltainen pyhä merkki jota ei saa kritisoida?
Kritisoi mun puolesta Asusta tai Dolby Headphonea ihan vapaasti, mutta lopeta ihmisten johtaminen harhaan esittelemällä Dolby Headphonen kaikuasetuksia sen normaalina suorituskykynä.
 
Sitä PCIe korttia ostaessa sitten kannattaa tiirailla emolevyn ohjekirjaa. Jossain tapauksissa tiettyjen korttipaikkojen käyttäminen voi estyä, jos jossain toisessa korttipaikassa, M.2/NVMe tai WLAN-paikassa on jotain tai joku emolevyyn integroitu härpäke on käytössä. Selvitä emolevyn ohjekirjasta tuollaiset itsestään disabloituvat korttipaikat mahdollisten yllätysten varalta ennen kuin tilaat mitään.
 

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjuista
258 212
Viestejä
4 486 019
Jäsenet
74 182
Uusin jäsen
jampp-77-

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom