Build 7800 XT Hellhound vertical & Peerless Assassin 120 SE

dingonyrjalaofficial

Tukijäsen
Team AMD
Liittynyt
04.09.2019
Viestejä
125
HUOM ! Olennaista tietoa päivitetty kommenttiin alempana: Build - 7800 XT Hellhound vertical & Peerless Assassin 120 SE

En tiedä olisiko tämä sopinut paremmin jonnekin valmiiseen ketjuun mutta tehdään nyt ihan oma. Ihan vain ajattelin että saattaa joskus auttaa jotain samaa asiaa pohtivaa, itse kun googlettelin etukäteen niin en mitään varmaa vastausta internetistä löytänyt ja päätin vain koittaa itse.

Eli tuossa männäviikolla iski halu jotain pientä harrastella tietskarin kanssa. Koska tarvetta saati budjettia millekään oikealle päivitykselle ei ollut, aloin aprikoimaan mahtuisiko RX 7800 XT Hellhound vertikaalisesti asennettuna yhdessä Peerless Assassin 120 SE:n kanssa. Kotelona Phanteks Eclipese G300A. Oma silmämääräinen arvio oli että saattais justiinsa jopa mahtuakin. Nopealla googlella ei internetistä vastausta löytynyt joten heräteostos ( Phanteks Gen4 Vertical GPU Bracket, musta - 79,90€ ) Jimm's:iltä tulemaan ja ei muuta kuin koittamaan.

Ensimmäinen yritys päättyi pettymykseen. Oma silmämääräinen arvioni oli aliarvioinut sen, miten paljon tuo vertical bracket PCI-E liittimineen "nostaa" näyttistä vähän ylöspäin. Aikani ähelsin mutta ei tuo mitenkään mahtunut vaan kanitti prossujäähyyn. Milleistä kiinni mutta mahdotonta. Lannistuneena kasasin koneen uudestaan näyttiksen vakioasennuksella ja olin jo valmistautunut palauttamaan tuon vertical bracketin Jimm'sille kunnes muistin että tuo prossujäähyhän mahtaa olla epäsymmetrinen - toivonkipinä oli syttynyt!

Ja kyllä, olin vieläpä asentanut sen alunperin näin päin kuin oheisessa kuvassa, taisin tuolloin järkeillä että on sitten paremmin tilaa jos täytyy joskus päästä räpeltämään kattotuulettimia tai jotain liitintä emolevyn yläosassa.

pase.jpg


Tämän kuvan perusteella uusi itsevarma arvio että tuostahan 180° kääntämällä saa varmasti ne puuttuvat millimetrit näyttikselle. Piitahnaa ei omista taskuista siihen hätään löytynyt joten Jimm'siltä Hydronauttia tilaukseen ja viikko odottelua, tuli yllätyksenä että Postilla kulkee kirjeet hitaammin kuin paketit mutta oppia ikä kaikki! Tähän osui sitten myös vähän sosiaalisia kiireitä väliin mutta vihdoin tänään oli sopivasti krapulan toinen päivä sekä hieman asennuskaljaa jääkapissa jäljellä - mitä otollisin hetki tietskarin kanssa puuhasteluun siis!

Jälkeenpäin mietittynä koko homma olisi varmaan onnistunut myös emolevy kiinni kotelossa mutta olin päättänyt jo etukäteen irrottaa sen prossujäähyn kääntöä varten ja ottaa samalla mukaan projektiin klassikoiden klassikon, aikoinaan unohtuneen IO-shieldin, joka tällä kertaa myös löysikin tiensä oikealle paikalleen. Mikään hauska projekti tämä ei ollut kun tuo G300A on aika ahdas kotelo rakentaa ja ATX-emolevyä siirelläkseen sai ensin irrottaa tuulettimet niin takaseinästä kuin katostakin sekä purkaa niiden aikoinaan pieteetillä nippusidottuja johdotuksia. Kyllä ne palikat sinne lopulta vaan mahtuivat niin kuin oli ajatellutkin ja lopputulokseen olen tyytyväinen vaikka asennus ei kovin hauskaa ollutkaan. Aika paljon pienemmällä vaivalla olisi päässyt kun olisi aikoinaan muistanut sen IO-shieldin, koska lopulta päädyin kuitenkin asentamaan prossujäähyn vasta emon ja näyttiksen bracketteineen ollessa jo kiinni. Tuota Peerless Assassin 120 SE:tä ei saa ruuvattua kiinni tuulettimineen eli ne täytyi sitten asentaa klipsuillaan vasta ihan viimeisenä. Prossujäähyn siilen ja näyttiksen väliin jäi lopulta alle sentti ja ihan hirveän paljon pienempään rakoon ei noita klipsuja olisi kyllä enää saanut.

1.jpg


Eli jos joku muu sattuu joskus miettiä niin 7800 XT Hellhoundin saa pystyyn Peerless Assassin 120 SE:n kanssa mutta juuri yhtään leveämpää, eli näin asennettuna korkeampaa korttia ei saa. Hellhoundin ilmoitetty leveys on 134mm. En myöskään tiedä eroaako Peerless Assassinin ei-SE -versio ulkoisesti jotenkin ratkaisevasti tuosta SE -versiosta, mikä estäisi mahtumasta. Mutta SE-version kanssa ainakin onnistuu.
Nopea Timespy -testi vaan varmistaakseen että tuulettimet pyörii eikä mikään paikka kiehu. En testannut ennen näyttiksen kääntämistä vertaillakseni koska noin se nyt saa toistaiseksi jäädä vaikka jonkun asteen häviäisikin.
Maksimilämmöt: prossu 74°C, näyttis 59°C, hotspot 88°C.

2.jpg
timespyy.jpg
 
Viimeksi muokattu:

dingonyrjalaofficial

Tukijäsen
Team AMD
Liittynyt
04.09.2019
Viestejä
125
Sivuhuomiona myös, että tuon Peerless Assassin 120 SE:n kanssa myös muistien on syytä olla matalat. Itsellä on G.Skillin Flaret, joiden korkeus on 33mm mutta niidenkään kanssa ei saa prossujäähyn etummaista tuuletinta ihan täydellisesti siilelle vaan täytyy nostaa 1-2mm lähemmäs kotelon lasiseinää, ettei koske muisteihin.
 
Liittynyt
01.11.2023
Viestejä
149
Saapiko kysyä, että mikä tässä on pointti? Eli miksi tuo näyttis pitää kääntää?
 

dingonyrjalaofficial

Tukijäsen
Team AMD
Liittynyt
04.09.2019
Viestejä
125
Saapiko kysyä, että mikä tässä on pointti? Eli miksi tuo näyttis pitää kääntää?
Eli tuossa männäviikolla iski halu jotain pientä harrastella tietskarin kanssa. Koska tarvetta saati budjettia millekään oikealle päivitykselle ei ollut, aloin aprikoimaan mahtuisiko RX 7800 XT Hellhound vertikaalisesti asennettuna yhdessä Peerless Assassin 120 SE:n kanssa.
Ei siis mitään järkevämpää syytä kuin näpertelyn ilo kun en tuollaista pystyasennusta ollut ennen koittanut. Näyttis ei myöskään roiku ihan niin paljon kuin perusasennuksella roikkuu siitä PCI-E -slotista. Roikkuu silti vähän koska tuon G300A:n takaosa on aika rimpulaa peltiä ja se vertical bracket pystyy vähän vääntymään siinä mutta roikkuu vähemmän.
EDIT: Ja nyt roikkuu tuo bracketti kotelon takaseinästä eikä näyttis emon PCI-E -slotista niin kuin aiemmin eli ei kohdistu vääntöä siihen PCI-E -slottiin.

Ja postaukseen ei mitään sen järkevämpää syytä kuin hölistä tuntemattomille internetissä omista tekemisistään, pienellä mahdollisuudella siihen että tästä käyttökokemuksesta on jollekin jonain päivänä hyötyäkin jos aprikoi mahtuuko omilla palikoilla niin näillä ainakin mahtui. :)
 
Viimeksi muokattu:

dingonyrjalaofficial

Tukijäsen
Team AMD
Liittynyt
04.09.2019
Viestejä
125
Päivitetääs tänne olennainen tieto siltä varalta, että tähän ketjuun joku törmää suunnitellessaan samanlaista toimintaa.

Eli vasta nyt törmäsin törmäsin tähän, kun etsin ihan muuta tietoa emolevystäni (testejä virtasyöpömmällä prosessorilla siltä varalta että itse haluaisi tulevaisuudessa sellaisen laittaa).
MSI B650 Gaming Plus WiFi: Axe for "expensive" and "weak" boards - HWCooling.net ja tuolta kohta:

"Also noteworthy is the above-standard distance of the processor socket from the nearest PCI Express ×16 slot, where the graphics card usually ends up. The distance between the centres (CPU socket and PCIe ×16 slot) is as much as 105 mm, roughly a centimeter more than it usually is. This means, first of all, a more convenient access especially for removing the graphics card, and it is also safe to say that a wide CPU cooler with its clips cannot interfere with a typical backplate of a graphics card or a PCB of another expansion card. "

Itsekin huomasin kyllä asentaessa, että tuo GPU-bracketti ei asettunut ihan kotelon PCI-E -paikkojen yläreunaan vaan tuon n. sentin alemmas. Ajattelin tämän olevan kuitenkin "ominaisuus" 50e kotelossa, enkä 180e emolevyssä, enkä ajatellut asiaa sen enempää.

Eli mitä todennäköisimmin sama temppu ei onnistu Hellhoundin kanssa emolevyillä, joissa tuo PCI-E -slotti on "standardi"kohdassa tai sitten ei ainakaan ole mikrometriäkään pelivaraa. Ainakaan noita Peerless Assassin SE:n tuulettimia ei ole mitenkään mahdollista asentaa klipsuillaan jälkikäteen. Käytännössä ainut mahdollisuus lienee asentaa PA ensin, sitten näyttis brackettiin ja viimeiseksi bracketti näyttiksineen koteloon, enkä usko että tuokaan onnistuu. Tai jos onnistuu niin näyttiksen kylki on käytännössä kiinni prossujäähyn siilessä, mikä ei varmasti ole optimaalista.

Oman mutun varainen arvio: jos PCI-E -slotti on emolevyllä "standardi"kohdassa ja haluaa Peerless Assassin 120 SE:n kanssa näyttiksen pystyyn niin näyttiksen leveys max. 124mm. Hellhound 134mm.
 
Toggle Sidebar

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjut
240 746
Viestejä
4 202 442
Jäsenet
70 987
Uusin jäsen
AkameRimuru

Hinta.fi

Ylös Bottom