4K UHD -näytöt läppäreissä - käyttökokemuksia kaivataan

Viestiketju alueella 'Kannettavat tietokoneet' , aloittaja Afkaaja, 07.05.2018.

 1. Afkaaja

  Afkaaja

  Viestejä:
  17
  Rekisteröitynyt:
  11.08.2017
  Läppäriä ois tarkoitus päivittää ja kutkuttaisi hommata tuollainen 3840 × 2160 -resoluution kannettava tietokone.

  Miksi? Mutuilin seuraavaa:
  Kaikki tekstit mitä luet näyttäisivät erittäin tasaiselta ja pehmeältä kuten puhelintenkin kohdalla on ja huomattu. 15" näyttö yhdistettynä tuohon resoluution mahdollistaisi usean ikkunan samanaikaisen näytön ruudulla niin että työskentely on vielä mukavaa ja tehokasta. Jonkunlaista skaalausta joutuu tottakai käyttämään ettei teksti näytä liian pieneltä, mutta ei minua kuitenkaan haittaisi vaikka tämän nykyisen 15" FullHD näytöllä näkyvä teksti olisi reilusti pienempää.

  Kaipaisin kuitenkin kokemuksia ja ajatuksia UHD-näytöistä läppärikäytössä. Onko tuo teidän mielestä, katsoin nopeasti, noin 500 euron eli kuitenkin useiden satojen eurojen arvoinen hankinta?

  Pitänee käydä jossain kaupassa hypistelemässä.
   
 2. Pertti Kosunen

  Pertti Kosunen Basic Input/Output System

  Viestejä:
  2 342
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Kun tottuu korkean DPI:n näyttöihin, niin legopalikka-näyttöjen käyttäminen voi olla tuskaista. 4k on ensimmäinen resoluutio jonka kanssa ei kaipaa enää tuplanäyttöjä, ikkunoille riittää hyvin tilaa.

  MacOS ja linux työpöydästä riippuen hoitavat skaalaukset mallikkaasti, Windowssissa voi tulla vastaan juttuja joihin ei skaalaukset vaikuta. MacOS asennus onnistuu perusläppäriinkin, kun valitsee raudan tuettujen mukaan.
   
 3. zepi

  zepi

  Viestejä:
  1 934
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Olen käyttänyt jostain Windows Vistan julkaisusta asti satunnaisesti skaalauksia windowssissa ilman suurempia ongelmia. Jotain yksittäisiä juttuja on jäänyt joskus skaalautumatta, mutta hyvin harvassa ovat ne oikeat ongelmat nykyisin.

  Nettiselaimet, Wordit, pdf-readerit ja yleisimmät softat jne. kyllä toimivat hienosti ihan millä vaan skaalauskertoimella.
   
 4. yyri

  yyri

  Viestejä:
  580
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  15" ja 4k, nenä ruudussa kiinni tai kiikarit tai 300% skaalaus, siinä vaihtoehdot millä näkee tuosta jotain. Työläppärissä 4k näyttö ja ihan hukkaan menee tuolla näyttökoolla.
   
 5. zepi

  zepi

  Viestejä:
  1 934
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Miksei 200% skaalaus riitä? Äärettömän tarkkaa tekstiä ja kaikki saman kokoista kuin 15” 1080p näytöllä, eli aika sopivan kokoista?

  Digikuvat näyttävät häkellyttävän teräviltä tuollaisella näytöllä.