Onko tuossa kestäny tulostus 30h, vai filamentti ollut pöydällä 30h? Vähän vaikea välillä saada kiinni tilanteesta mikä siellä nyt on.Liitteenä on kuva ~30h langan jäljestä joka seisoo välillä kuivari - tulostinpää, eikä lopputulos ole siinäkään hääppöinen enää. Mielenkiintoisena seikkana ilmeisesti bowden tuubin sisällä oleva osuus pysyi parempana, mutta vapaassa ilmassa roikkunut pätkä on pilalla (joka seuraa tätä osiota). Lisäsin myöhemmin kuvan 2h tilanteesta ja siinä tuloste ei ole pilalla, mutta kosteuden vaikutuksia voi jo nähdä.
Yksi kodista kotiin vaihteleva muuttuja mikä tässä setupissani on, on tulostus kuumasta kuivaimesta. On tiedossa että kuumennettu lanka on entistä herkempi kosteuden vaikutuksille ja se pysähtyy jäähtymään huoneilmaan tulostuksen päätteeksi. Tässä mielessä aikajänne vaikutuksille voisi olla hitaampi, jos lankaa syötettäisiin passiivikuivarista millaista minulla ei nyt ole käytettävissä johtuen suomen helvetin ankeista laatikkovalikoimista. Sunlu S2 sisälle ei kannata rakeita pistää, palovaara on ilmeinen.
Mitä tulee lankojen tulostuslämpötilaan on 260C langan nominaalialueella edelleen, on kyse siitä millä tavalla kerrostenvälinen kytkös paranee kuumuuden noston myötä. Koko 3d tulostinkeskustelu on pitkälti akkatiedettä tällä hetkellä, on hyvin vaikea päästä jyvälle mikä ilmiö on seurausta mistäkin johtuen näistä perusasioiden hallinnan puutteesta. PETG pitäisi kuulemma puristaa paineella toiseen kerrokseen ja sitä rataa, no varmaan pitää jos lanka tulee jäykkänä suuttimesta ulos ja se sisältää 10% painoprosenttia vettä. "ai mutta ei minun lankani ole kostea, koska ostin sen kiinalaiselta katukauppiaalta juuri äsken".
Summa summarum. Jos tulostelet kuivaksi tiedetytkin tavarat niin ensimmäinen 50cm kannattaa laittaa vaikka skirttiin tai sitten pöräyttää jonkun minikuution pöydän kulmaan ekaksi.
Varmasti tulee ongelmia, jos sulla tulostuspaikassa on 100% kosteus, mikä kuulostaa hurjalta, sillä silloinhan vesi ei enää jaksa pysyä ilmassa ja pitäisi muodostua lammikoiksi. Itse en pesuhuoneessakaan ole päässyt koko kesänä kuin 70% piikkeihin. Tuommosissa olosuhteissa käyttäisin kesällä vapaa-ajan ulkona olemiseen ja jatkaa tulostusta vasta talven pimeinä tunteina.
Yksi kysymys, että millä tulostimella tulostat? Onko suljettu tila? Jos tuloste alkaa heikkenemään tietyn yhtäjaksoisen tulostusajan jälkeen, niin yksi syy voi olla, että suljetussa tilassa tulostimen sisälämpötila saattaa nousta liian suureksi ja aiheuttaa myös ongelmia.