24/7 videovalvontaan suunniteltujen kiintolevyjen sopivuus aivan muuhun

Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
155
Siis pitääkö näistä tietää jotain erikoista, jos suunnittelee laittaa tuollaisen ihan muuhun käyttöön kuin SURVEILLANCE / AV / DVR / NVR tms. ?
Toimisiko tuollainen USB-telakassa sekalaisena varastolevynä ihan OK ?


Ei tarvisi olla mikään maailman nopein asema, mutta onko noissa nopeuteen tai vaikka tiedostojärjestelmään liittyen jotain erikoista, verrattuna desktop -käyttöön suunniteltuihin peruslevyihin ?

3v takuu, kestävyys, hiljaisuus ja kohtuullinen hinta 4 TB levylle toiveena ennemminkin.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
168
Jos en ihan väärin muista, niin noissa surveillance levyissä on erilainen firmis. Sieltä puuttuu virheenkorjaus, joka taas on normaali levyissä, jotta vältytään virheiltä datassa. Kuvadata valvontakäytössä kestää ne pienet virheet. Ideana firmiksessä lienee, kun tallennetaan mahdollisesti kymmeniä striimejä samanaikaisesti, niin se pieni hikka yhdessä niistä virheenkorjauksen käydessä, pilaisi mahdollisesti sekunteja kokonaisdataa koko tallentimelta.

Eli datalle ottaisin ihan normaali kiintolevyn, tai sitten NAS version mikäli haikailee ehkä parempaa kestävyyttä. Normaaleista pitkäikäisimpiä lienee WDn black sarjalaiset, ovat tosin äänekkäitä.
 
Liittynyt
27.12.2016
Viestejä
644
Kyllähän noissa levyissä kirjoitetun datan virheenkorjaus on normaali. Kirjoitettua dataa ei mitenkään tarkisteta, kuten ei muissakaan levyissä. Sisäistä puskurimuistia on enemmän, jotta pystytään käsittelemään useampaa tallennusvirtaa. Tosin käyttöjärjestelmän kirjoituspuskuri voi olla monin verroin isompi, mikä tekee tallennuksesta tehokkaampaa.

Ongelma on siinä, jos levyä pitäisi pystyä lukemaankin kirjoituksen lomassa. Jos yhtä sektoria ei pystytä lukemaan (ehjällä levyllä hyvin harvinaista, levyjen spekseissä on yleensä ilmoitettu enimmäisvirhetasot), niin voidaan joko palauttaa virheellinen sektori tai yrittää uudestaan. Tilastollinen melkein-nollien ja melkein-ykkösten tulkkaus voi toisella lukukerralla tuottaa paremman tuloksen ja tarkistussumma täsmää.

Uudelleen yrittäminen vain jumittaa levyn kaikkea muuta toimintaa, kun lukupään täytyy pysyä paikoillaan koko kierroksen ajan uutta yritystä varten. Siksi palvelin-/videolevyt eivät tee näin vaan palauttavat suoraan ensimmäisen lukukerran tuloksen. Jos on RAID tai muuta redundanttiutta, se huolehtii lopusta.
 
Viimeksi muokattu:
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
193 474
Viestejä
3 495 172
Jäsenet
62 376
Uusin jäsen
Sirkka-Liisa

Hinta.fi

Ylös Bottom