• TechBBS:n politiikka- ja yhteiskunta-alue (LUE ENSIN!)

    Politiikka- ja yhteiskunta-alue on TechBBS-keskustelufoorumilla ala-osio, joka on tarkoitettu poliittisten ja yhteiskunnallisten aiheiden sekä niiden ilmiöiden ja haasteiden käsittelyyn.

    Ohjeistus, säännöt ja rangaistukset koskevat vain tätä aluetta, muilla alueilla on käytössä TechBBS-foorumin tavalliset säännöt.

    Ylläpito valvoo, ohjeistaa ja moderoi keskustelua, mutta ensisijaisesti alueen keskustelijoiden pitäisi pyrkiä aktiivisesti ylläpitämään asiallista keskustelua ja myös selvittämään mahdollisesti syntyviä erimielisyyksiä ilman ylläpidon puuttumista keskusteluun.

2019 Vaalien(14.04.) jälkeinen tilanne (hallitus/eduskunta/tavoitteet/tulevaisuus)

Sampsa

Sysop
Ylläpidon jäsen
Team Tesla
Liittynyt
13.10.2016
Viestejä
12 529
Ketjun alkuperäinen aloittaja pyytänyt poistamaan käyttäjätunnuksensa ja viestinsä

----

Alkuperäinen aloitusviesti:

Tässä ketjussa keskustellaan 14.04.2019 vaalituloksesta.

"Eduskuntavaalit 2019"-ketju on paskottu jo siihen malliin, ettei mitään rajaa, joten hartaana toiveena on, että tällä puolella keskustelu aloitetaan vasta ennakkoäänien julkistamisen jälkeen.

Tämä ei koskaan kiistanalaisissa aiheissa toteudu, mutta:
perustelkaa mielipiteenne, koska mielipiteitä mahtuu keskusteluun yhtä paljon kuin keskustelijoilla on p*******kiä.

Hämmästyttää välillä kuinka infantiiliksi keskutelun saa huudeltua, kunhan tarpeeksi yrittää.

Ps. Jotta ei epäselväksi jää: aloittaja on persu, jota saa toki moittia ajatuksistaan, ulosannistaan tai mitä nyt kukainenkin keksii, mutta jos jätetään se eipäs-juupas johonkin Suomi24-palstoille.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
05.01.2017
Viestejä
126
Ikinä en ole äänestänyt, enkä tule äänestämäänkään. Analyysiani vaalituloksesta:

"Radikaalimpi" osa väestöstä on jakautunut tiukasti kahtia (perussuomalaiset 17,5 %, vihreät + vasemmistoliitto yht. 19,5 %). Poliittisen keskikentän vastustajat SDP ja KOK taas ovat niin ikään hyvinkin tasoissa (17,7 % vs 17 %). Keskusta kelpaisi varmasti sekä Kok:lle että SDP:lle mieluummin samaan punkkaan kuin toinen toisensa, mutta Keskusta lienee matkalla oppositioon. Sinisille tuli yllättävän rankasti pataan, olisin kuvitellut että Sampo Terho / Simon Elo olisi mennyt läpi, mutta hyvä näin, yksi saaga saatiin päätökseensä.

Jos oletetaan että SDP:stä tulee pääministeripuolue, vaikka ääntenlaskenta onkin vielä kesken, pohja tullee olemaan SDP/Vihr./Vas + Kok. tai Kesk. Kokoomuksella on varmaan korkea kynnys olla samassa hallituksessa varsinkin Vasemmistoliiton ja Vihreiden kanssa, sen verran voimakkaasti puolueiden arvot ovat ristiriidassa. Mutta jos tältä pohjalta yritetään edetä, niin veikkaan:

SDP:
Pääministeri
Työ- ja elinkeinoministeri
Sosiaali- ja terveysministeri
Valtiovarainministeri
Ulkoasiainministeri

Kokoomus:
Puolustusministeri
Sisäasiainministeri
Oikeusministeri
Liikenne- ja viestintäministeri

Vihr:
Ympäristöministeri
Maa- ja metsätalousministeri

Vas:
Opetusministeri
Perhe- ja peruspalveluministeri

* SDP pääsisi ajamaan omaa SOTE:aan/hyvinvointiyhteiskuntauudistustaan
* Kokoomus pääsisi lobbaamaan NATO:a ja luomaan yrityksille suotuisaa toimintaympäristöä infrastruktuurin ja oikeuslaitoksen näkökannalta
* Vihreät pääsisi ympäristöasioiden pariin
* Vasemmistolle jäisi opetus- ja kulttuuriasiat sekä puolet STM:stä

RKP ja KD ovat tietysti reservissä vielä, mutta sixpackista on varmaan jo riittävästi kokemusta. Näin monta eri näkemystä on vaikea miellyttää.

Perussuomalaiset ei varmaankaan hallitukseen tule tällä kertaa pääsemään/joutumaan. Perussuomalaiset on siitä hankala puolue, että ovat mielestäni liian voimakkaasti leimautuneet maahanmuuttokriittiseksi puolueeksi. Siinä itsessään ei siis tietenkään mitään pahaa, mutta puolueen linja muissa asioissa on hankala hahmottaa, ja oletettavasti myös pirstaleisempi kuin muilla puolueilla. Kiinnostaakin nähdä, miten toimii oppositio, jossa kaksi suurinta puoluetta eivät ole juuri mistään samaa mieltä keskenään? Noh, kaipa yhteinen vihollinen auttaa löytämään yhteisen sävelen.

Kaikkialla toitotetaan miten vaikeat hallitusneuvottelut on edessä, mutta jotenkin uskon että tästä selvitään yllättävän kivuttomasti. Esimerkiksi edellä listaamillani järjestelyillä. Rinne; tästä viestistä saa ottaa tukea neuvotteluihin jos tarvetta ilmenee :)

Muoks: Ylen liveseurannan mukaan Sipilä ei olisi suoraan tuominnut puoluettaan oppositioon. Keskusta olisi varmasti helpompi yhdistää vasemmiston ajatusmaailmaan kuin Kokoomus, ja jo pelkkä SDP/Kesk./Vihr./Vas. toisi 107 - 93 enemmistön hallitukselle. Tietysti tuohon voisi vielä yrittää ympätä RKP:n jos niikseen tulee. En nyt aamuyön puolella jaksa enää alkaa ajattelemaan salkkujakoa tällaiselle hallitukselle. Luotetaan, että tämä on niin helppo kombo että pärjäävät ilman minun apuani.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
30.10.2016
Viestejä
3 228
Keskusta ei vasemmiston verohömpöilyyn lähde, esim pääomaveron korotukset iskee eniten maanomistajiin, jotka ovat keskustan vankkoja tukijoita. Suomessa yleisin pääomaveronmaksaja on metsänomistaja.
 
Liittynyt
05.01.2017
Viestejä
126
Voisit ehkä kokeilla joskus? Seuraava tilaisuus on ihan nurkan takana, liittyen eurovaaliehin.

Menet metsään jo alkutekijöissä... Oletat, ettei kaksi puoluetta voi tehdä yhteistyötä, koska vaalipuheet ovat ristiriitaisia.
Itselleni olisi toki mieluista, että tehtäisiin yhden puolueen politiikkaa, mutta siihen ei taida kovin moni suostua.

Pirstaleisuudesta voimme olla samaa mieltä, mutta yleisesti ottaen päätöksien periaatteena on "kansan etu", mitä se kullekkin sitten tarkoittaa.

Saadaanhan sitä aina hallitus kasaan, vaikka virkamiehistä, jos tarve tulee.
Tässä on oma ennustukseni: Jos PS ei ole mukana ja nykyinen linja hallituksessa jatkuu: hallitus ei istu täyttä kautta.

Vihreiden ja Keskustan tavoitteet esim. ilmastopolitiikassa ovat sen verran erillään, että tuo olis itsemurha.
Missä kohtaa oletin, ettei kaksi puoluetta voisi tehdä yhteistyötä? Sanoin että Kokoomuksella on korkea kynnys olla samassa hallituksessa, kuin Vas. tai Vihr., ja että Kesk. olisi helpompi istuttaa tuohon skenaarioon, mutta sanoin myös että hallitus saadaan varmasti aikaiseksi. Ainoa, jonka hallitustien näen olevan pahasti umpisolmussa, on PS. Sattuneesta syystä; useampi iso puolue on etukäteen sanonut ettei tahdo heidän kanssaan samaan hallitukseen.

Sanot että Kesk. ja Vihr. samassa hallituksessa olisi itsemurha, eli ilmeisesti uskot itse ennemmin tuohon ensiksi esittämääni sini-punavaihtoehtoon? Vai uskotko että PS on hallituksessa?
 
Liittynyt
14.09.2017
Viestejä
2 112
Ainoa, jonka hallitustien näen olevan pahasti umpisolmussa, on PS. Sattuneesta syystä; useampi iso puolue on etukäteen sanonut ettei tahdo heidän kanssaan samaan hallitukseen.
Itsekkään en usko, että Persuja hallituksessa nähdään, vaikka uskon kuitenkin siihen, että heidät otetaan mukaan hallitusneuvotteluihin.
 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
1 839
Ennustukseni on, kuten ennen vaaleja: SDP, Kokoomus, Vihreät ja RKP.

Miksi?
SDPlle Kelpaa Kokoomuksen sotemalli palveluseteleineen köyhille, jos saa jotain porkkanaa Kokoomukselta, esim täysmääräiset indeksikorotukset. Kumpikaan SDP ja Kokoomus eivät ole halukkaita maakuntauudistukseen. Molemmat on EU myönteisiä. Molemmille kelpaa samanlainen Matu-politiikka. Otetaan turvapaikanhakijoita kansainvälisesti sovittu määrä ja helpoitetaan työperäistä maahanmuuttoa ja per. Molemmat ajavat perhevapaiden uudistusta. Kokoomus voisi myös suostua ulkomaalaisen sijoituksen osinkoverolle, ei se ole heidän äänestäjiltään pois. Aktiivimallin purkaminenkin varmasti kelpaa Kokoomukselle. Eiköhän noilla linjauksilla päästä yhteistyöhön.

Vihreille riittää että saavat Ympäristöministerin salkun ja luvataan että Metisen hakkuita ei ainakaan lisätä nykyisestä, turpeen nostoa rjoitetaan ym pientä. Haluavat olla mukana myös kaivoslain uudistuksessa.

RKP, Pakkoruotsi pysyy, se riittää.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
30.10.2016
Viestejä
3 228
Ennustukseni on, kuten ennen vaaleja: SDP, Kokoomus, Vihreät ja RKP.

Miksi?
SDPlle Kelpaa Kokoomuksen sotemalli palveluseteleineen köyhille, jos saa jotain porkkanaa Kokoomukselta, esim täysmääräiset indeksikorotukset. Kumpikaan SDP ja Kokoomus eivät ole halukkaita maakunta uudistukseen. Molemmat on EU myönteisiä. Molemmille kelpaa samanlainen Matu-politiikka. Otetaan turvapaikanhakijoita kansainvälisesti sovittu määrä ja helpoitetaan työperäistä maahanmuuttoa. Molemmat ajavat perhevapaiden uudistusta. Kokoomus voisi myös suostua ulkomaalisen sijoituksen osinkoverolle, ei se ole heidän äänestäjiltään pois. Aktiivimallin purkaminenkin varmasti kelpaa Kokoomukselle. Eiköhän noilla linjauksilla päästä yhteistyöhön.

Vihreille riittää että saavat Ympäristöministerin salkun ja luvataan että Metisen hakkuita ei ainakaan lisätä nykyisestä, turpeen nostoa rjoitetaan ym pientä. Haluavat olla mukana myös kaivoslain uudistuksessa.

RKP, Pakkoruotsi pysyy, se riittää.

Tämä voi sinänsä onnistua. Eli Rinne voi saada hallituksen vain jos hylkää oppositioon ainakin vasemmistoliiton. Kukaan isoista oikeistopuoleista ei lähde SDP Vas Vihr kombinaatioon mukaan.
 
Liittynyt
22.12.2016
Viestejä
17 947
Poliittisen keskikentän vastustajat SDP ja KOK taas ovat niin ikään hyvinkin tasoissa (17,7 % vs 17 %).
SDP ei edusta keskikenttää vaan on yhtä vasemmalla kuin Vasemmistoliitto. Tai jopa enemmän.






SDP Kok Kesk voisi toimiakin. SDP on sellanen jonka kanssa kok ja kesk tulee toimeen mutta vasliiton kanssa ei.
Keskusta ei vasemmiston verohömpöilyyn lähde, esim pääomaveron korotukset iskee eniten maanomistajiin, jotka ovat keskustan vankkoja tukijoita. Suomessa yleisin pääomaveronmaksaja on metsänomistaja.
Sanoisin, että Keskusta on nyt kauempana SDP:stä/vasemmistosta kuin aiemmin. En usko, että Keskustajan kannattajakunta on kovinkaan innokkaasti lähdössä mukaan vasemmiston ilmastohihhulointiin. Ylipäätään Keskustalle voi olla iso kynnys lähteä nyt hallitukseen murskatappion jälkeen.

Keskusta on ollut perinteisesti "maalaispuolue", ja nyt se on sitä enemmän kuin ehkä koskaan, sillä Helsingistä se ei saanut yhtään edustajaa läpi! Ja nyt sitten Keskustan pitäisi lähteä Kallion ituhippien hulinoihin mukaan? ENPÄ USKO!
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
30.10.2016
Viestejä
3 228
SDP ei edusta keskikenttää vaan on yhtä vasemmalla kuin Vasemmistoliitto. Tai jopa enemmän.









Sanoisin, että Keskusta on nyt kauempana SDP:stä/vasemmistosta kuin aiemmin. En usko, että Keskustajan kannattajakunta on kovinkaan innokkaasti lähdössä mukaan vasemmiston ilmastohihhulointiin. Ylipäätään Keskustalle voi olla iso kynnys lähteä nyt hallitukseen murskatappion jälkeen.

Juu ja keskusta ei lähde mukaan jossa puretaan monet keskustan aikaansamaat toimet kuten aktiivimalli, metsälahjavähennys, ja yleiset pääomaveron korotukset mitkä osuu juuri maanomistajiin. Sinipuna voi toimia jos vasemmistoliitto hylätään.
 
Liittynyt
22.12.2016
Viestejä
17 947
Itse toivon porvarihallitusta nro 2. Ihan vaan koska vaihtoehto on nyt niin paska.

Haluan ajaa vanhalla bensa-autollani kohtuuhintaan vielä vuosia. Tai eihän sillä koskaan ole ajettu kohtuuhintaan, mutta you get the point...
 

Bladekill

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
4 708
Niin eli kaiken järjen mukaan tulee sinipuna tai sitten ei tule punaa ollenkaan.
Jep. Joko oikeistohallitus tai keskustahallitus ilman keskustaa. Orpo jo avasi hallitusoven persuille kuten arvata saattoi joten lienee nyt kyse siitä mitä keskusta meinaa tehdä.

Median hypettämä ”kansan suosikki vihervasemmistohallitus” on enää pelkkä liekehtivä raunio tai hatara muisto siitä.
 

FlyingAntero

ɑ n d r o i d
Premium-jäsen
S Y N T H W A V E
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
9 069
Käytännössä hallituspohjaksi lienee kaksi vaihtoehtoa ja pidän SDP:n ja Vihreiden hallituspaikkoja varmoina.
  • SDP, Kok, Vihr, RKP: 107 paikkaa
  • SDP, Kesk, Vihr, Vas: 107 paikkaa
Ensimmäinen vaihtoehto kasvaisi vielä Ahvenanmaan edustajalla ja ehkä Harkimolla, jolloin kasassa olisi riittävä enemmistö. Vasemmistoliitto jäisi todennäköisesti hallituksen ulkopuolella, koska ei sopisi samaan hallitukseen Kokoomuksen kanssa.

Toisessa vaihtoehdossa Keskusta korvaisi Kokoomuksen, jolloin myös Vasemmistoliitolle aukeaisi paikka hallituksessa. Keskustan halukkuus hallitukseen on kuitenkin suuri kysymysmerkki tuolla kannatuksella. Toisaalta tässä porukassa Keskusta harjoittaisi erilaista politiikkaa kuin edellisessä porvarihallituksessa.

PS:n ainoa mahdollisuus hallitukseen on SDP:n epäonnistuminen hallitustunnustelijana. Tällöin PS voisi yrittää kasata uutta porvarihallitusta itsensä, Kokoomuksen, Keskustan ja ehkä Kristillisdemokraattien ympärille. Keskusta tuskin tähän kelkkaan kuitenkaan lähtisi.

Mielenkiintoisena huomiona PS jäi SDP:stä vain 6813 äänen päähän (ennen tarkistuslaskentaa). Ei ollut siis kaukana suurimman puolueen titteli. Uudeltamaalta PS olisi tarvinnut 2112 lisä-ääntä 7. paikkaan, jolloin paikkaluku olisi noussut 40:een. Uudellamaalla annettiin 2937 hylättyä ääneä. Jos nämä "protestiäänet" olisi ohjautuneet PS:lle, olisi paikkamäärissä oltu tasan SDP:n kanssa. Pieneksi jäi erot näissä vaaleissa.
 

ksi

Liittynyt
31.10.2016
Viestejä
58
PS KOK KESK 108 paikkaa, en näkisi mahdottomaksi tätä tilannetta. etuina kyseisille puolueille olisi selkeästi edellisen hallituskauden kiistanalaisten päätösten purkamatta jääminen ja jokseenkin samankaltaisen budjettiesityksen jatkuminen vielä seuraavat 4v. verrattuna SDPn mukaantuloon hallitukseen jonka ukaasina on mitätöidä viime hallituksen muutoksia
 
Liittynyt
30.10.2016
Viestejä
3 228
Käytännössä hallituspohjaksi lienee kaksi vaihtoehtoa ja pidän SDP:n ja Vihreiden hallituspaikkoja varmoina.
  • SDP, Kok, Vihr, RKP: 107 paikkaa
  • SDP, Kesk, Vihr, Vas: 107 paikkaa
Ensimmäinen vaihtoehto kasvaisi vielä Ahvenanmaan edustajalla ja ehkä Harkimolla, jolloin kasassa olisi riittävä enemmistö. Vasemmistoliitto jäisi todennäköisesti hallituksen ulkopuolella, koska ei sopisi samaan hallitukseen Kokoomuksen kanssa.

Toisessa vaihtoehdossa Keskusta korvaisi Kokoomuksen, jolloin myös Vasemmistoliitolle aukeaisi paikka hallituksessa. Keskustan halukkuus hallitukseen on kuitenkin suuri kysymysmerkki tuolla kannatuksella. Toisaalta tässä porukassa Keskusta harjoittaisi erilaista politiikkaa kuin edellisessä porvarihallituksessa.

PS:n ainoa mahdollisuus hallitukseen on SDP:n epäonnistuminen hallitustunnustelijana. Tällöin PS voisi yrittää kasata uutta porvarihallitusta itsensä, Kokoomuksen, Keskustan ja ehkä Kristillisdemokraattien ympärille. Keskusta tuskin tähän kelkkaan kuitenkaan lähtisi.

Mielenkiintoisena huomiona PS jäi SDP:stä vain 6813 äänen päähän (ennen tarkistuslaskentaa). Ei ollut siis kaukana suurimman puolueen titteli. Uudeltamaalta PS olisi tarvinnut 2112 lisä-ääntä 7. paikkaan, jolloin paikkaluku olisi noussut 40:een. Uudellamaalla annettiin 2937 hylättyä ääneä. Jos nämä "protestiäänet" olisi ohjautuneet PS:lle, olisi paikkamäärissä oltu tasan SDP:n kanssa. Pieneksi jäi erot näissä vaaleissa.

Keskusta ei lähde, sillä tuossa sen aikaansaannoksia purettaisiin. Aktiivimalli jota kokoomus komppasi, yrittäjävähennys, metsälahjavähennys ja pääoma ym verojen nostot osuu eniten keskustan ydin kannattajakuntaan maaseudulla.
 
Liittynyt
22.12.2016
Viestejä
17 947
PS KOK KESK 108 paikkaa, en näkisi mahdottomaksi tätä tilannetta. etuina kyseisille puolueille olisi selkeästi edellisen hallituskauden kiistanalaisten päätösten purkamatta jääminen ja jokseenkin samankaltaisen budjettiesityksen jatkuminen vielä seuraavat 4v. verrattuna SDPn mukaantuloon hallitukseen jonka ukaasina on mitätöidä viime hallituksen muutoksia
Mielestäni toi olisi ihan mahdollinen, jos Keskusta nielisi ylpeytensä ja ajattelisi, että kansakunnan etu on nyt tärkein asia, ja puolueen tulevaisuutta voidaan murehtia myöhemmin.

Ja tietenkin Keskustan ja Kokoomuksen pitäisi antaa "arvopohjastaan" Persujen verran periksi.

Nämä kolme voisivat sopia asiasta puhelimitse keskenään, ja Rinne saisi jäädä nuolemaan näppejään.

Sitä paitsi. Oikeistoblokkihan oikeastaan voitti vaalit... Jatkoa ajatellen "blokkiajattelussa" on tietysti se huono puoli, että vasemmisto saattaa saada lisää kannatusta tämän "oikeistoblokin" vastavoimana...
 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
1 839
Kokoomus ei lähde hallitukseen jossa ei noudateta kansainvälisiä sopimuksia. Kokoomus haluaisi jopa nostaa kiintiöpakolaisten määrää nykyisestä EU:n minimistä (750), jopa 2000een. Perussuomalaisille taas ei käy nykyinen kiintiöpakolaisten määrä. Olisi aika kova kannatajien pettämistä jos Persut hyväksyisivätkin nyt EU:n sanelemat pakolaiskiintiöt. Suora lainaus Persujen Vaaliohjelmasta :"Ensisijainen tavoitteemme maahanmuuttopolitiikassa on lopettaa kokonaan humanitaarisista syistä tapahtuva maahantulo"

Huhtasaaren joka lienee Persujen tuleva puheenjohtaja ja jos Persut hallitukseen menisi, ottaisi kovimman salkun, pitää SDPtä yhtenä suosikki hallituskumppaninaan. Jos Huhtasaaresta olisi kiinni, niin Persut kyllä SDPn kanssa mielellään menevät hallitukseen. Kokoomus taas ei ole Suosikki:

Satakunnan Kansa
LAURA HUHTASAARI
PS
Minkä puolueen kanssa menisit mieluiten hallitukseen?
Parhaimmat vaihtoehdot

1. Suomen Kristillisdemokraatit
2. Keskusta
3. Suomen Sosialidemokraattinen Puolue
Huonoimmat vaihtoehdot
1. Sininen tulevaisuus
2. Vihreät
3. Vasemmistoliitto

Huhtasaaren Unelmahallitus:
SDP 40, PS 39 , KESK 30 ja KD 5 olisi 114 paikkaa.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
1 839
En nyt ymmärrä mitä kansainvälisiä sopimuksia PS (tai mikään muukaan) ei noudattaisi?

EUlla ei ole mitään pakolaiskiintiön minimiä jota jäsenmaiden pitäisi noudattaa. Suomi on yksi niistä harvoista maista, joilla ylipäätään on pakolaiskiintiö.

Pakolaiskiintiöt, kts. yllä


SDP olisi tässä tilanteessa toki persuille ehkä se luontevin hallituskumppani, mutta SDP:n puolelta on kyllä ajettu yhteistyö paitsioon, koska on voimakkaasti ja pitkään toisteltu sitä, ettei PS:n kanssa tehdä yhteistyötä.
Sitä samaa toisteltiin ennen edellissiä vaaleja, mutta kas kummaa, Persut kelpasivatkin hallitukseen.
 
Liittynyt
10.11.2016
Viestejä
1 681
Yön yli nukuttuani edelleen epäilen että päädytään kombinaatioon SDP, keskusta, vihreät, vasemmistoliitto, RKP.

Hallitusohjelman kompromissit ja suhmuroinnit yritetään ajaa läpi ensimmäisenä vuonna, ja sitten sylkykupit Rinne ja Sipilä vaihtuvat 2020 puoluekokouksissa, jolla haetaan nostetta kuntavaaleihin. Rinne saattaa vetäytyä jo aiemmin terveyssyihin vedoten.

Porvarihallituksen haikailijoille: millainen hallitusohjelma pitäisi sorvata, jotta
- iskuasemia seuraavissa vaaleissa haikaileva keskusta suostuu mukaan
- PS pysyy kasassa jos kokoomuksen ohjelmavaatimuksiin suostutaan (Halla-aho ei ole Soini)
- kokoomus pysyy kasassa jos PS:n ohjelmavaatimuksiin suostutaan (Halla-aho ei ole Soini!)
ja erityisesti
- hallitus pysyy kasassa?
Olen ehkä uninen, mutta en ymmärrä miten tästä unelmasta ei tulisi hyvin äkkiä koko Suomen painajainen.
 
Liittynyt
30.10.2016
Viestejä
1 669
Itse spekuloin hallituspohjaa ensisijaisesti talousnäkökulmasta, toissijaisesti maahanmuuttonäkökulmasta.

Oma arvio on se, että Vasemmistoliitto ja Vihreät eivät mahdu hallitukseen millään kokoonpanolla tai niille ei ole tarvetta:

-SDP aloittaa hallitustunnustelut. Sen luontevimmat kaverit ovat Vasemmistoliitto ja Vihreät. Tämä ei riitä enemmistöhallitukseen, vaikka ottaisi loputkin pienet puolueet mukaan. Näin punavihreään hallitukseen ei Kokoomus, sen enempää kuin Kepukaan lähde apupuolueeksi perumaan omia viime kauden saavutuksiaan. Persuja taas ei Vihreät ja Vasemmistoliitto mukaan huoli, vaikka Rinteen takki kääntyisikin.

SDP jatkaa hallitustunnustelua, Vihreät ja Vasemmistoliitto on ulkona. Tällöin tarvitaan kaksi suurta puoluetta kaveriksi. SDP+Kesk+Kok ei onnistu oikeistopainotteisuutensa takia, koska tässä kohtaa SDP:llä olisi sama rooli kuin Soinilaisilla viime vaalikaudella, eli olla vaan joo-miehenä., suurimman puolueeen asemasta riippumatta. Rinne puhuisi suu vaahdossa ja siitä huolimatta Sipilä ja Orpo huikkaisivat sieltä että noh, painapas nyt sitä jaa-nappulaa niin pysyy hallitus kasassa.

SDP-PS-Kok. Mahdollinen. Ongelmaksi nousee taloussuuntausten kaksi ääripäätä, demarit ja Kokoomus. Ongelma on myös SDP:n ja Persujen eriävä kanta maahanmuutossa. Jälkimmäinen dilemma on myös Kokoomuksen ja Persujen välillä, joskin laimeampana.

PS-Kok-Kesk. Mahdollinen, joskin epätodennäköinen. Rinne kuitenkin haluaa pitkän tauon jälkeen demarit pääministeripuolueeksi hinnalla millä hyvänsä. Jos kolmen kopla saa sotakirveensä haudattua ja hallitusohjelma saadaan sellaiseksi, että hallituspuolueiden (erityisesti Persujen) rivit pysyvät kasassa, niin tästä saisi ihan toimintakykyisen hallituksen. Peppukipeyttähän tämä variantti tietysti hiukan aiheuttaisi vasemmiston ja "suvaitsevaiston" tasolta kun tulisi toinen porvarihallitus peräkkäin

SDP-PS-Kesk. Todennäköinen. Kaksi työväenpuoluetta ja maaseutulaisten Keskusta. Tässäkin edelleen SDP:n kannalta ongelmana oikeistopainotteisuus ja maahanmuutto. Sipilä tuntuu sietävän Halla-ahoa jo paljon paremmin. Sipilä tietysti melko oikeistolainen, mutta jos puolueita katsoo kokonaisuutena, niin aatteet soviteltavissa parhaiten yhteen.

RKP:n ja Kristilliset voi ottaa mihin tahansa varianttiin mukaan, jos tarvitaan. RKP:lle kun lupaa että pakkoruotsi säilyy kuten ennenkin, niin ei ongelmaa. Kristilliset taas mielellään hengaa muuten vaan mukana.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
16 221
Itse spekuloin hallituspohjaa ensisijaisesti talousnäkökulmasta, toissijaisesti maahanmuuttonäkökulmasta.

Oma arvio on se, että Vasemmistoliitto ja Vihreät eivät mahdu hallitukseen millään kokoonpanolla tai niille ei ole tarvetta:

-SDP aloittaa hallitustunnustelut. Sen luontevimmat kaverit ovat Vasemmistoliitto ja Vihreät. Tämä ei riitä enemmistöhallitukseen, vaikka ottaisi loputkin pienet puolueet mukaan. Näin punavihreään hallitukseen ei Kokoomus, sen enempää kuin Kepukaan lähde apupuolueeksi perumaan omia viime kauden saavutuksiaan. Persuja taas ei Vihreät ja Vasemmistoliitto mukaan huoli, vaikka Rinteen takki kääntyisikin.

SDP jatkaa hallitustunnustelua, Vihreät ja Vasemmistoliitto on ulkona. Tällöin tarvitaan kaksi suurta puoluetta kaveriksi. SDP+Kesk+Kok ei onnistu oikeistopainotteisuutensa takia, koska tässä kohtaa SDP:llä olisi sama rooli kuin Soinilaisilla viime vaalikaudella, eli olla vaan joo-miehenä., suurimman puolueeen asemasta riippumatta. Rinne puhuisi suu vaahdossa ja siitä huolimatta Sipilä ja Orpo huikkaisivat sieltä että noh, painapas nyt sitä jaa-nappulaa niin pysyy hallitus kasassa.
Miksi molemmat ulkona? Jos Vasemmistoliitto ja Kokoomus eivät meinaa mahtua samaan hallitukseen niin vassarit pihalle ja RKP tilalle.
SDP, Kok, Vihr, RKP. Ei mikään massiivinen enemmistö mutta varmaan riittävä. Kumpikaan poliittinen laita ei ole yliedustettu ja kasa puolueita jotka ovat tottuneet tekemään yhteistyötä.
 
Liittynyt
22.12.2016
Viestejä
17 947
Miksi molemmat ulkona? Jos Vasemmistoliitto ja Kokoomus eivät meinaa mahtua samaan hallitukseen niin vassarit pihalle ja RKP tilalle.
SDP, Kok, Vihr, RKP. Ei mikään massiivinen enemmistö mutta varmaan riittävä. Kumpikaan poliittinen laita ei ole yliedustettu ja kasa puolueita jotka ovat tottuneet tekemään yhteistyötä.
Ongelmana on se, että maailma on muuttunut ja SDP sekä Vihreät on molemmat täysiä kommunistisia ituhippipuolueita nykyään, ja Kokoomuksen voi olla vaikeaa mahtua sinne sekaan... Vaikka toki sekin on vasemmistolaisempi kuin ennen. Kaikkihan on, paitsi Persut.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
16 221
Ongelmana on se, että maailma on muuttunut ja SDP sekä Vihreät on molemmat täysiä kommunistisia ituhippipuolueita nykyään, ja Kokoomuksen voi olla vaikeaa mahtua sinne sekaan...
Ei se nyt niin hirveästi ole muuttunut ja Kokoomuskin on shiftannut vasemmalle.

Kyllä nuo puolueet ne kompromissit aina pystyy kaivaan, Suomen puoluekentässä on pakko kaivaa.
 

TSN

Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
492
Tämä olisi ehkä sopinut paremmin tähän ketjuun..

Jos KOK haluaa tehdä strategisen liikkeen niin kieltäytyvät hallitusyhteistyöstä SDP:n kanssa. Keskustan puoluejohdon pitää nimittäin olla todella itsetuhoisia jos menevät tuolla kannatuksella hallitukseen. Eli SDP+Kesk pitäisi olla mahdoton yhdistelmä.

Eli jos SDP ei saa Kokoomusta tai Keskustaa ja yhteistyö Persujen kanssa on mahdotonta niin hallituksenmuodostajan rooli siirtyisi Persuille. SDP ei saa hallitusta kasaan muista jämäpuolueista.

PS+KOK pystyisi luultavasti sovittamaan mielipiteensä yhteen. Ja olisivat ehkä talousasioissa enemmän samalla kannalla kuin SDP+KOK. Ja Halla-aho on periaatteessa NATO-myönteinen, eikä PS tällä hetkellä aktiivisesti aja eroa EU:sta.
Ongelmaksi tuossakin muodostuisi apupuolueiden haaliminen kasaan. Pelkät RKP+KD ei riittäisi. Lähtisikö Vihreät mukaan? En usko.

Eli teoriassa voi olla Kokoomuksen päätettävissä haluavatko mieluummin Demareiden vai Persujen kanssa hallitukseen.

(SDP+KOK on toki se helpompi vaihtoehto muodostaa hallitus, mutta saako Kokoomus omia tavoitteitaan läpi yhtä hyvin?)
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
16 221
PS+KOK pystyisi luultavasti sovittamaan mielipiteensä yhteen. Ja olisivat ehkä talousasioissa enemmän samalla kannalla kuin SDP+KOK. Ja Halla-aho on periaatteessa NATO-myönteinen, eikä PS tällä hetkellä aktiivisesti aja eroa EU:sta.
Ongelmaksi tuossakin muodostuisi apupuolueiden haaliminen kasaan. Pelkät RKP+KD ei riittäisi. Lähtisikö Vihreät mukaan? En usko.
NATO-kanta on yhdentekevä tässä kontekstissa kerta ei sitä jäsenyyttä kuitenkaan olla hakemassa seuraavan 4 vuoden aikana.
Suurempi kysymys on että mitenkä meinaat että Kokoomus ja Persut sovittaa yhteen EU-kannat tilanteessa jossa Persut olisi pääministeripuolue?
 

TSN

Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
492
NATO-kanta on yhdentekevä tässä kontekstissa kerta ei sitä jäsenyyttä kuitenkaan olla hakemassa seuraavan 4 vuoden aikana.
Suurempi kysymys on että mitenkä meinaat että Kokoomus ja Persut sovittaa yhteen EU-kannat tilanteessa jossa Persut olisi pääministeripuolue?
Mielestäni Persujen ja Kokoomuksen EU kannatkin on yhteensovitettavissa. Liittovaltiokehityksen tukeminen on toki pysäytettävä, mutta EU:ssa ei muutenkaan ole yhtenäistä mielipidettä sen suhteen.
Enemmän tosiaan PS+KOK vaihtoehdossa on ongelmana se apupuolueiden puute. En näe Vihreitä ja Persuja samassa puolueessa.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
7 004
Itse veikkaan SDP+KOK+VIHR+RKP. Kokoomus saisi tuossa kokoonpanossa vielä omia asioitaan läpi, kun Vasemmistoliitto ei olisi mukana.

SOTEn säätäminen on myös seuraavan hallituksen asialistalla aika korkealla, joten luulisin sen olevan aika korkealla hallitusneuvotteluissa myös. Tämä voi olla demarien ja kokkareiden isoin kompastuskivi.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
16 221
Mielestäni Persujen ja Kokoomuksen EU kannatkin on yhteensovitettavissa. Liittovaltiokehityksen tukeminen on toki pysäytettävä, mutta EU:ssa ei muutenkaan ole yhtenäistä mielipidettä sen suhteen.
Enemmän tosiaan PS+KOK vaihtoehdossa on ongelmana se apupuolueiden puute. En näe Vihreitä ja Persuja samassa puolueessa.
Siis miten meinaat että ne käytännössä menee yhteen? Esim. nyt vaikkapa turvapaikkapolitiikan ja vapaan liikkuvuuden osalta. Tai tuon EU integraation osalta, jota jotku liittovaltiokehitykseksikin kutsuvat.
Kyseessä on kuitenkin Suomen EU-myönteisin ja EU-vastaisin puolue. Tuntuu siltä että täällä on suuri halu nähdä Persut hallituksessa ja sen seurauksena väki ankarasti aliarvioi Kokoomuksen yhteensopivuutta SDP:n ja Vihreiden kanssa ja vastaavasti ankarasti yliarvioi sitä Persujen osalta.
 

greenlight

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 635
Keskusta ei vasemmiston verohömpöilyyn lähde, esim pääomaveron korotukset iskee eniten maanomistajiin, jotka ovat keskustan vankkoja tukijoita. Suomessa yleisin pääomaveronmaksaja on metsänomistaja.
Metsän verotus pääomana on kyllä idioottimainen homma muutenkin. Se ei tuota rahaa ollenkaan, jos puut pitää metsässä eikä niitä keitetä selluksi. Ja sitten jos niitä aletaan kaataa ja tehdään sitä sellua, niin viherpiiperöiltä menevät pasmat sekaisin koska luonto ja ilmastonmuutos.

Juuri näin, Sinipuna ilman vasemmistoliittoa tai Jussi H-a muodostaa hallituksen.
Jussi ei oikein saa hallitusta kasaan, koska esimerkiksi kokoomuksen Petteri Orpo näkee natseja joka puolella ja ihan aidosti kuvittelee, että jos halla-aholaiset persut pääsevät valtaan, niin Suomessa alkaa natsismin esiinmarssi. Tämä on ainoa syy sille, miksi kokoomuksen kaltainen puolue on kääntänyt takkinsa ja muuttunut vihreiden aisuriksi Turvapaikkaloiset tervetuloa -paraateissa. Sillä on luotu ns. arvopohja muuriksi persuja vastaan. Heidän ei tarvitse selitellä, miksei persujen kanssa edes neuvotella, koska "arvopohjat ovat niin erilaiset".

Samoin sdp:lle on ideologisista syistä mahdotonta alkaa persujen hallitukseen, kuten myös vihreille. Eli mitä jää jäljelle? No ei ainakaan enemmistöhallitusta.

Petteri Orpo menee kyllä polvilleen ja suostuu mihin tahansa, jotta hallitus saadaan kasaan sdp:n ja kokoomuksen voimin. Ettei vaan ne nurkan takana väijyvät natsit.

Voi tietysti käydä niinkin, että kokoomus korvataan keskustalla ja vasemmistoliitolla, mutta se olisi todella säälittävää ja haisisi kauas, mikä on demareiden motiivi. Persukammo.

Kokoomus ei lähde hallitukseen jossa ei noudateta kansainvälisiä sopimuksia. Kokoomus haluaisi jopa nostaa kiintiöpakolaisten määrää nykyisestä EU:n minimistä (750), jopa 2000een. Perussuomalaisille taas ei käy nykyinen kiintiöpakolaisten määrä. Olisi aika kova kannatajien pettämistä jos Persut hyväksyisivätkin nyt EU:n sanelemat pakolaiskiintiöt. Suora lainaus Persujen Vaaliohjelmasta :"Ensisijainen tavoitteemme maahanmuuttopolitiikassa on lopettaa kokonaan humanitaarisista syistä tapahtuva maahantulo".
Mihin tuo heitto kokoomuksesta ja kansainvälisistä sopimuksista liittyy? Persut eivät aja kansainvälisistä sopimuksista irtaantumista. Persut eivät myöskään vahvasti vastusta kiintiöpakolaisten ottamista, koska se on kaikista mamuihin liittyvistä asioista vähäisin. Kiintiöpakolaiset ovat juuri niitä, jotka ovat pakenemassa oikeaa hätää.

"Radikaalimpi" osa väestöstä on jakautunut tiukasti kahtia (perussuomalaiset 17,5 %, vihreät + vasemmistoliitto yht. 19,5 %). Poliittisen keskikentän vastustajat SDP ja KOK taas ovat niin ikään hyvinkin tasoissa (17,7 % vs 17 %).
Et voi jaotella ihmisiä radikaaleihin ja maltillisiin vain sen perusteella, että osa äänesti persuja ja vihreitä ja osa kokoomusta ja keskustaa. Suomessa ei ole radikaalipuolueita kuin ehkä kommunistipuolue. Radikaalit eivät ratkaise vaaleja, koska heidän määränsä on pieni. Jopa kristillisdemokraattien radikaalein ehdotus lienee se, että Suomen valtion pitäisi alkaa tukea taloudellisesti yksityisiä jeesuskouluja.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
2 781
Toivotaan nyt, ettei demarit innostu taas vaatimaan keskiolutta Alkoon tai vähintään vedellä jatkettavaksi.

Paskin mahdollinen viritelmä olisi SDP+kesk+vihreät+vasemmisto. Tämä siis siten, että keskusta "kuoriutuu" uusiksi.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
2 875
Kokkarit ei vasemmistoliiton kanssa lähde samaan hallitukseen, six pack sen jo osoitti että ei onnistu.
Ja jos vasemmistoliitto jää oppositioon niin se todennäköisesti syö ääniä demareilta jos ja kun taas joudutaan jotain leikkauksia tekemään niin andersson repii siitä kaiken hyödyn irti.
Rinne tietää tämän ja muutenkin hän on ollut erittäin positiivinen anderssonia kohtaan, koska vasemmistoliitolla on paljon nuoria kannattajia jotka demareilta uupuvat ja nämä ovat
potentiaalisia demareiden äänestäjiä kun andersson lähtee ja tilalle tulee taas joku ei niin vetovoimainen puheenjohtaja.
SDP+KEPU+VAS+VIHR+RKP on siis oma veikkaus, koska kepullehan riittää että saa edes jotain, oppositiossa jäisi kokonaan ilman ja uskon että pohja kannatuksessa on joka tapauksessa nyt saavutettu, tästä pääsee vain ylöspäin ja oppositio Persujen kanssa ei kiinnosta, koska vitutusäänet menevät ennemmin persuille kuin heille.
 

rewind

Tukijäsen
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
915
Jussi ei oikein saa hallitusta kasaan, koska esimerkiksi kokoomuksen Petteri Orpo näkee natseja joka puolella ja ihan aidosti kuvittelee, että jos halla-aholaiset persut pääsevät valtaan, niin Suomessa alkaa natsismin esiinmarssi. Tämä on ainoa syy sille, miksi kokoomuksen kaltainen puolue on kääntänyt takkinsa ja muuttunut vihreiden aisuriksi Turvapaikkaloiset tervetuloa -paraateissa. Sillä on luotu ns. arvopohja muuriksi persuja vastaan. Heidän ei tarvitse selitellä, miksei persujen kanssa edes neuvotella, koska "arvopohjat ovat niin erilaiset".
Missäköhän juuri näin jutun, jossa Orpo sanoi että yhteistyö Persujen kanssa on mahdollista.

Kokoomusta(kin) vaivaa vähän sellainen takkien kääntely ja mielistely. Ei läheskään niin pahana kuin Keskustalla ja Vihreillä, mutta tietyissä tilanteissa omista "arvoista" voidaan luopua hyvinkin helposti. Se miksi Kokoomus on maahanmuuttomielinen, johtunee siitä että sillä sai ostettua kansan suosiota yhdessä vaiheessa, ja maahanmuutto mahdollistaa rahan tekemisen mamubisneksellä sekä palkkojen alentamisen tietyillä aloilla.
 
Liittynyt
13.03.2017
Viestejä
320
Eli Sarasvuo oli oikeassa. Hallitus on päätetty jo. Vaalit olivat vain teatteria. Sovittu jo syksyllä asiat.. Rinne: Hallitus on ennakoitua helpompi saada kokoon – perusteena ”neuvottelijan vainu”
Voihan olla että siellä on etukäteen suhmuroitu entisten suurten kesken , mutta vaalien jälkeen saattaa kuumotella keskustaa tai kokoomusta lähteä ottamaan riskiä kannatuksen lisäputoamisesta, jos kokoomuksen tulos on viimeksi ollut tätä huonompi vuonna 1966 ja keskustan vuonna 1917 , niin ehkä siellä hiukan mietityttää kannattaako lähteä hallitukseen demarien kanssa tai jatkaako valitulla linjalla, vai pitäisikö muuttaa jotain...
 

greenlight

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 635
Missäköhän juuri näin jutun, jossa Orpo sanoi että yhteistyö Persujen kanssa on mahdollista.

Kokoomusta(kin) vaivaa vähän sellainen takkien kääntely ja mielistely. Ei läheskään niin pahana kuin Keskustalla ja Vihreillä, mutta tietyissä tilanteissa omista "arvoista" voidaan luopua hyvinkin helposti.
Kyllähän periaatteessa sdp:kin on Halla-ahon linjoilla maahanmuuton suhteen vaikka Rinne juuri menikin sanomaan, että heillä on eriäviä mielipiteitä "ihmisyydestä". Antti Rinne on itse vastannut vaalikoneessa tai jossain mielipidekartoituksessa esimerkiksi niin, että vastaanottokeskusten sijaan turvapaikanhakijat tulisi käsitellä kokonaan EU:n ulkopuolella. Oli hän ilmeisesti jossain myöhemmin sanonut vielä niinkin, että Venäjän suunnalta tulevilta turviksilta pitäisi evätä maahanpääsy. (Vaikka Ruotsista tulevien kohdalla se ei kuulemma onnistu...)

Mikäli sdp suostuisi kirjaamaan edes nämä Rinteen omat näkökannat hallitusohjelmaan, niin luultavasti tuossa olisi aika hyvät lähtökohdat saada persut hallitukseen mukaan. Mutta toisaalta vasemmistoliiton mielipide taisi olla se, että jokaiselle Suomeen tulevalle ulkkikselle pitäisi myöntää automaattisesti oleskelulupa, jotta he voisivat esimerkiksi mennä ilmaiseksi kouluun täällä Suomessa. "Etteivät paperittomat, laittomasti maassa oleskelevat turhautuisi tekemisen puutteeseen."

Voihan olla että siellä on etukäteen suhmuroitu entisten suurten kesken , mutta vaalien jälkeen saattaa kuumotella keskustaa tai kokoomusta lähteä ottamaan riskiä kannatuksen lisäputoamisesta, jos kokoomuksen tulos on viimeksi ollut tätä huonompi vuonna 1966 ja keskustan vuonna 1917 --
Ei tässä nyt millään vanhoilla tuloksilla ole mitään merkitystä, kun kansan äänet jakautuvat nyt yhä laajemmalle alueelle ja puolueiden väliset kannatuserot kapenevat. Keskustan tulos on siitä todella huono, että varmaankin ensimmäistä kertaa se jäi nyt neljänneksi. Vaan niinpä jäi sdp:kin neljä vuotta sitten. Ja jos ollaan tarkkoja, niin tämä vaalivoittoon johtanut tuloshan oli sdp:n historian toiseksi huonoin eli "huonommin" on mennyt vain edellisissä vaaleissa. Vai?
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
2 875
Paras takavasemmalta ohi olisi veto jossa kokkarit,persut ja keskusta jatkaisivat hallituksessa, kristityillä höystettynä (rkp ei taida persujen kanssa tulla hallitukseen ihan periaate syistä).

Jos kokkarit saa pääministerin pallin niin varmasti kiinnostaa ja jos vaikka jussi sitten sisäministerinä pääsee mamutuksen kimppuun niin voisi persuillekin sopia.
Kokkarit kuitenkin totesiva (ja kepu) vaalitenteissä että opiskeluun voidaan palauttaa osa leikatuista rahoista, sehän varmasti sopii persuille ja kristityille.
Kokkarit jollain ihmeellä selvisivät tuosta vanhustenhoito jutusta aika kuivin jaloin, mutta tuskin ovat valmiita enää ottamaan riskiä että samanlaista juttua tulisi esiin ensivaalien edellä, joten intoa hoitamaan sekin puoli varmaan löytyy.
 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
7 583
Kokkarit ei vasemmistoliiton kanssa lähde samaan hallitukseen, six pack sen jo osoitti että ei onnistu.
Ja jos vasemmistoliitto jää oppositioon niin se todennäköisesti syö ääniä demareilta jos ja kun taas joudutaan jotain leikkauksia tekemään niin andersson repii siitä kaiken hyödyn irti.
Rinne tietää tämän ja muutenkin hän on ollut erittäin positiivinen anderssonia kohtaan, koska vasemmistoliitolla on paljon nuoria kannattajia jotka demareilta uupuvat ja nämä ovat
potentiaalisia demareiden äänestäjiä kun andersson lähtee ja tilalle tulee taas joku ei niin vetovoimainen puheenjohtaja.
SDP+KEPU+VAS+VIHR+RKP on siis oma veikkaus, koska kepullehan riittää että saa edes jotain, oppositiossa jäisi kokonaan ilman ja uskon että pohja kannatuksessa on joka tapauksessa nyt saavutettu, tästä pääsee vain ylöspäin ja oppositio Persujen kanssa ei kiinnosta, koska vitutusäänet menevät ennemmin persuille kuin heille.
Ei Keskustalle missään nimessä riitä, että "saa edes jotain". 4v räksytys oppositiossa riittää hyvin unohtamaan Sipilän synnit, vielä kun mies siirretään ASAP syrjään.

Ei mitään järkeä lähteä tuohon kokoonpanoon ottamaan vielä lisää turpiin kun on ensin ajettu ne vasemman pään äänestäjät muualle niin sitten vielä pyllistettäisiin kunnolla niille jäljelle jääneille.

Keskusta toki voi lähteä mukaan kun hinnasta sovitaan.
 
Liittynyt
22.12.2016
Viestejä
17 947
Ei Keskustalle missään nimessä riitä, että "saa edes jotain". 4v räksytys oppositiossa riittää hyvin unohtamaan Sipilän synnit, vielä kun mies siirretään ASAP syrjään.

Ei mitään järkeä lähteä tuohon kokoonpanoon ottamaan vielä lisää turpiin kun on ensin ajettu ne vasemman pään äänestäjät muualle niin sitten vielä pyllistettäisiin kunnolla niille jäljelle jääneille.

Keskusta toki voi lähteä mukaan kun hinnasta sovitaan.
Kepulle olisi järkevämpää ja luonnollisempaa lähteä Kokoomuksen ja Persujen kanssa uuteen porvarihallitukseen ja hoitaa sote jotenkin kunnialla maaliin. Tässä on aika isoista asioista kysymys.

Jos tuollainen hallitus hoitaisi hommansa tyylikkäästi, niin tuskin Keskustan kannatus siitä enää ainakaan laskisi!
 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
1 839
Keskusta ja Kokoomus eivät lähde samaan hallitukseen: Keskusta ei lähde ellei se saa läpi maakunta uudistustaan ja Kokoomus ei siihen ikinä suostu.
 
Liittynyt
30.10.2016
Viestejä
3 228
Metsän verotus pääomana on kyllä idioottimainen homma muutenkin. Se ei tuota rahaa ollenkaan, jos puut pitää metsässä eikä niitä keitetä selluksi. Ja sitten jos niitä aletaan kaataa ja tehdään sitä sellua, niin viherpiiperöiltä menevät pasmat sekaisin koska luonto ja ilmastonmuutos.


Jussi ei oikein saa hallitusta kasaan, koska esimerkiksi kokoomuksen Petteri Orpo näkee natseja joka puolella ja ihan aidosti kuvittelee, että jos halla-aholaiset persut pääsevät valtaan, niin Suomessa alkaa natsismin esiinmarssi. Tämä on ainoa syy sille, miksi kokoomuksen kaltainen puolue on kääntänyt takkinsa ja muuttunut vihreiden aisuriksi Turvapaikkaloiset tervetuloa -paraateissa. Sillä on luotu ns. arvopohja muuriksi persuja vastaan. Heidän ei tarvitse selitellä, miksei persujen kanssa edes neuvotella, koska "arvopohjat ovat niin erilaiset".

Samoin sdp:lle on ideologisista syistä mahdotonta alkaa persujen hallitukseen, kuten myös vihreille. Eli mitä jää jäljelle? No ei ainakaan enemmistöhallitusta.

Petteri Orpo menee kyllä polvilleen ja suostuu mihin tahansa, jotta hallitus saadaan kasaan sdp:n ja kokoomuksen voimin. Ettei vaan ne nurkan takana väijyvät natsit.

Voi tietysti käydä niinkin, että kokoomus korvataan keskustalla ja vasemmistoliitolla, mutta se olisi todella säälittävää ja haisisi kauas, mikä on demareiden motiivi. Persukammo.


Mihin tuo heitto kokoomuksesta ja kansainvälisistä sopimuksista liittyy? Persut eivät aja kansainvälisistä sopimuksista irtaantumista. Persut eivät myöskään vahvasti vastusta kiintiöpakolaisten ottamista, koska se on kaikista mamuihin liittyvistä asioista vähäisin. Kiintiöpakolaiset ovat juuri niitä, jotka ovat pakenemassa oikeaa hätää.


Et voi jaotella ihmisiä radikaaleihin ja maltillisiin vain sen perusteella, että osa äänesti persuja ja vihreitä ja osa kokoomusta ja keskustaa. Suomessa ei ole radikaalipuolueita kuin ehkä kommunistipuolue. Radikaalit eivät ratkaise vaaleja, koska heidän määränsä on pieni. Jopa kristillisdemokraattien radikaalein ehdotus lienee se, että Suomen valtion pitäisi alkaa tukea taloudellisesti yksityisiä jeesuskouluja.

En sanoisi noin.

Petteri Orpo: Kokoomus voi neuvotella hallituksesta myös Jussi Halla-ahon kanssa

Oma kantani pysyy.

 

ATE

Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
11 827
Keskusta ja Kokoomus eivät lähde samaan hallitukseen: Keskusta ei lähde ellei se saa läpi maakunta uudistustaan ja Kokoomus ei siihen ikinä suostu.
Edelleen pitäisi kaikkein loogisimpana SDP+Keskusta+Vihr+Vas+RKP. Keskusta saisi maakuntahallintonsa ja SDP saisi mällätä sosiaaliturvauudistusta yhdessä vihreiden ja vasemmiston kanssa miten lystää. Ainoa ongelma tässä on jos kepu haluaa nuolla haavojansa oppositiossa sekä kepun ja vihreiden yhteensopivuus sekä mahdolliset muut lehmänkaupat ja valehtelut mitä ei tästä voi ennakoida.

Mutta väittäisin että tämä olisi kepullekkin hyvä vaihtoehto koska kepun kannatusta söi ennen kaikkea liian oikeistolainen (Berner) talouspolitiikka niin vasemmistolainen talouspolitiikka olisi balsamia näihin haavoihin. Eri asia sitten jos Keskusta on oikeasti markkinaliberaalien vallassa jotka eivät linjaansa halua joustaa kuten Paavo analysoi.
 
Liittynyt
22.12.2016
Viestejä
17 947
Edelleen pitäisi kaikkein loogisimpana SDP+Keskusta+Vihr+Vas+RKP. Keskusta saisi maakuntahallintonsa ja SDP saisi mällätä sosiaaliturvauudistusta yhdessä vihreiden ja Vasemmiston kanssa miten lystää. Ainoa ongelma tässä on jos Kepu haluaa nuolla haavojansa oppositiossa sekä Kepun ja vihreiden yhteensopivuus. Sekä mahdolliset muut lehmänkaupat ja valehtelut mitä ei tästä voi ennakoida.

Mutta väittäisin että tämä olisi kepullekkin hyvä vaihtoehto koska kepun kannatusta söi ennen kaikkea liian oikeistolainen (Berner) talouspolitiikka niin vasemmistolainen talouspolitiikka olisi balsamia näihin haavoihin. Eri asia sitten jos Keskusta on oikeasti markkinaliberaalien vallassa jotka eivät linjaansa halua joustaa kuten Paavo analysoi.
Minä taas olen sitä mieltä, että Keskustan kannattajakunta ei ole ollenkaan yhteensopiva vihervasemmistolaisten ituhippien ilmastopolitiikan kanssa.

Kuvaavaa on, että Keskusta ei saanut yhtään edustajaa läpi Helsingin vaalipiiristä! Eli niin etäällä se puolue on Kallion ituhipeistä!

Jos Keskusta nyt lähtee tuohon ilmastolahkoon mukaan, niin äänestäjien kosto voi olla entistä kovempi seuraavan kerran! Porvarihallitus olisi Keskustalle mielestäni pienempi paha ja riski.
 

greenlight

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 635
Vasemmistoliittoa ei siihen tarvitakaan. Mutta vihreät ovat riski valinta, sillä he ovat jo aiemmin kävelleet ulos hallituksesta show-mielessä. He olisivat se vaarallinen puolue, joka voisi hallituksen kaataa, jos vasemmistoliittoa ei oteta täydentäväksi tekijäksi mukaan. Edellisen hallituksen puoluekokoonpanolla saataisiin varmasti ennakkoon vakaampi hallitus mutta palveleeko se sitten keskustan saati kokoomuksen etua? Viime hallitukseen erona on se, että tällä kertaa persut ja JHa vetelisivät naruista siinä, missä viimeksi persut olivat se pulkka, jota muut kiskoivat minne halusivat.

Vasemmistohallituksessa kokoomus toisaalta lyöttäytyisi mukaan sellaiseen ennen näkemättömään suvakointiin, että seuraukset varmasti tuntuisivat seuraavissa vaaleissa...
 
Liittynyt
30.10.2016
Viestejä
3 228
Vasemmistoliittoa ei siihen tarvitakaan. Mutta vihreät ovat riski valinta, sillä he ovat jo aiemmin kävelleet ulos hallituksesta show-mielessä. He olisivat se vaarallinen puolue, joka voisi hallituksen kaataa, jos vasemmistoliittoa ei oteta täydentäväksi tekijäksi mukaan. Edellisen hallituksen puoluekokoonpanolla saataisiin varmasti ennakkoon vakaampi hallitus mutta palveleeko se sitten keskustan saati kokoomuksen etua? Viime hallitukseen erona on se, että tällä kertaa persut ja JHa vetelisivät naruista siinä, missä viimeksi persut olivat se pulkka, jota muut kiskoivat minne halusivat.

Vasemmistohallituksessa kokoomus toisaalta lyöttäytyisi mukaan sellaiseen ennen näkemättömään suvakointiin, että seuraukset varmasti tuntuisivat seuraavissa vaaleissa...
Keskusta jäi omaehtoisesti pois 2011 niin jää se nytkin, PS Kok porukkaan saattaa lähteä koska olisi käytännössä about sama kuin entinenkin porukka.
 

greenlight

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 635
Edelleen pitäisi kaikkein loogisimpana SDP+Keskusta+Vihr+Vas+RKP. Keskusta saisi maakuntahallintonsa ja SDP saisi mällätä sosiaaliturvauudistusta yhdessä vihreiden ja vasemmiston kanssa miten lystää. Ainoa ongelma tässä on jos kepu haluaa nuolla haavojansa oppositiossa sekä kepun ja vihreiden yhteensopivuus sekä mahdolliset muut lehmänkaupat ja valehtelut mitä ei tästä voi ennakoida.
Keskustan kanssa vihervasemmisto saisi rauhassa myös rakentaa suunnitelmaansa ruuhkamaksuista Helsinkiin, sillä sen vaalipiirin asiat eivät keskustaa kosketa niin millään tavalla. Tosin en nyt muista, mikä on ollut kokoomuksen kanta asiassa... Soteuudistusta ei tarvinne hallituspohjaa pähkäillessä miettiä, sillä jo aiemmin on todettu, ettei se onnistu yhden vaalikauden aikana ja että siksi tarvitaan "parlamentaarinen ratkaisu", jossa kaikki puolueet saisivat sanoa sanansa.

Keskusta ja Kokoomus eivät lähde samaan hallitukseen: Keskusta ei lähde ellei se saa läpi maakunta uudistustaan ja Kokoomus ei siihen ikinä suostu.
No keskusta ei kyllä ole ikinä saamassa rikkinäistä malliaan läpi vaikka se odottelisi vaalivoittoa koko ensi vuosikymmenenkin. Ei se voi olla mikään kynnyskysymys, koska keskusta ei myöskään voi enää ikinä sanella toimintamalleja viime hallituskauden tapaan.
 
Viimeksi muokattu:

ATE

Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
11 827
Mutta onko SDP:n kanta maakuntamalliin ehdoton ei? Eikös se puolue rakasta kaikkea turhaa byrokratiaa, paperinpyörittelyä ja paisutettua julkista sektoria?
Näyttäisi olevan ok.

Tällaista sote-mallia SDP tavoittelee, jos on seuraava pääministeripuolue

"Maakunnat ok
Rinteen mukaan SDP ajaa mallia, jossa on nykyistä isompia julkisia toimijoita järjestämässä ja tuottamassa palveluita, eli toisin sanoen maakunnat käyvät SDP:lle, jos niiden vastuulle ei liitetä sosiaali- ja terveyspalveluiden lisäksi muita palveluita.


– Me emme halua, että sote-uudistuksen myötä myös mammuttimainen maakuntahallinto kasvaa.

SDP ei toistaiseksi ole halunnut määritellä maakuntien tarkkaa lukumäärää.

– Niissä pitää olla riittävä väestömäärä, ja kokonaisuus täytyy pystyä miettimään luovasti, Rinne linjaa.

Toisaalta SDP on kuitenkin ollut jo aiemmin valmis 18 maakuntaan.

– Tämä on nyt niitä asioista, joita on neuvoteltava."
 
Toggle Sidebar

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjut
237 367
Viestejä
4 158 750
Jäsenet
70 410
Uusin jäsen
allun90

Hinta.fi

Ylös Bottom