2000-luvun alun musiikki ja bändit

Liittynyt
21.12.2016
Viestejä
2 390
Varmasti moni on kuullut että musiikki kuoli kun siirryttiin 2000-luvulle, itse kanssa kuuntelin uusia bändejä radiosta jonkun verran ja totesin että ihan täyttä paskaa. Oon käytännössä kuunnellu vaan vanhempia suuria bändejä, Led Zeppelin, Pink Floyd,

The Black Keys on noussut tässä henkilökohtaiseksi suosikiksi parin vuoden aikana ja aloin sitten enemmänkin kattelemaan vuosituhannen alussa aloittaneita tai läpimurron tehneitä bändejä ja sieltähän löytyy paljon hyviä. Tällä hetkellä itellä kuuntelussa The Fratellis ja Kaiser Chiefs.

Muita hyviä White Stripes (aloitti kyllä 1997), Queens of Stone Age, Franz Ferdinand.

Myönnän että moni näistä bändeistä kuulosti aluksi tasapaksulta tylsältä musiikilta mutta nyt kun enemmän jaksanut tutustua niin on hyvinkin oivaltavaa oikeilla instrumenteilla soitettua hyvää rokkenrollia.

Vieläkin 60-80 lukujen ja vähän myös 90-luvun luvun metalli ja rock on lähimpänä sydäntä mutta kyllä uudemmistakin löytyy potentiaalia.

Mitäs muut mieltä?
 
Liittynyt
27.11.2016
Viestejä
153
Interpolin, Strokesin ja The Knifen ekat levyt tuli näihin aikoihin, varmaan jotain muutakin uutta jota ei nyt muista

Outkast ei ollut enää tuolloin varsinaisesti uusi juttu, mutta Stankonia on hiton hyvä ja sellainen levy johon jotenkin henkilöityy vuosituhannen vaihde itselle vahvasti
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
723
Tokihan näennäisesti voi pitää paikkansa, että mikäli katsoo musiikkimaailmaa pelkästään hard rockin sumentamien lasien läpi, niin eipä ole kovin montaa tasokasta uutta yhtyettä sen genren saralla syntynyt tällä vuosituhannella ja nekin harvat pääosin emuloivat 70-luvun saundimaisemaa. Jos taas laajentaa katselmusta niinkin marginaalisesti kuin stoner rockin ja metallin kevyempien alalajien suuntaan, niin tilannehan ei enää näytäkään niin synkältä.

Totuushan on, että tarjonnan lisääntyessä eksponentiaalisesti myös laadukkaiden levytteiden ja lahjakkaiden muusikoiden määrä on moninkertaistunut tällä vuosituhannella, mutta vastaavasti niiden löytäminen on hankaloitunut johtuen harrastekentän pirstoutumisesta (eikä pelkästään musiikin saralla, vaan myös muut digitaaliset viihteenlajit mukaan lukien) sekä erityisesti markkinointivoimien likinäköisyydestä - keskinkertaista moskaa bruteforce-markkinoidaan massaviestimissä, koska siten saadaan paras tuotto levypampuille ja osakkeenomistajille.

Lisäksi useimmilla aikuisilla ei yksinkertaisesti ole aikaa kehittää musiikkimakuaan työ- ja perhe-elämään ankkuroiduttuaan, joten jäävät sitten puremaan hammasta, kun ei enää sitä tuttua ja turvallista nuoruusajan räminärokkia tehdäkään kunnolla, vaikka runsaudensarvesta pursuaa lähes jatkuvalla syötöllä inspiroivaa ja uutta merkitystä elämälle luovaa säveltaidetta, puhumattakaan menneiden vuosikymmenten vähemmälle huomiolle jääneistä artistisuuruuksista.
 

maitopurkki

Toyotalla 90 km/h ympäri vuoden
Tukijäsen
Liittynyt
06.01.2017
Viestejä
1 556
kaikki tän tyyppinen on omaaan mieleen :3
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
134


Tämä on jostakin syystä syöpynyt mieleen. Tuntuu että tietyllä ajanjaksolla ihan 2000-luvun alussa ei juuri muuta kuulunutkaan. Jännä sinänsä, koska mikään muu kyseisen orkesterin biiseistä ei koskaan saanut vastaavanlaista radiosoittoa kuin tämä mainitsemani Frozen Ashes.

EDIT: Taisivat jonkun BB-kauden tunnarin toki tehdä joka sai jonkin verran tunnettavuutta radioissa. Muuten ei mitään hajua etta mitä tälle bändille nykyään kuuluu. Tulee tietynlaiset Korn/Static-X -vibat.
 
Toggle Sidebar

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjut
240 562
Viestejä
4 204 233
Jäsenet
70 917
Uusin jäsen
Zlama

Hinta.fi

Ylös Bottom