1060GTX 6GB löytyy, muut komponentit pitäisi uusia

Viestiketju alueella 'Konepaketit' , aloittaja Boojumi, 21.08.2018.

Tagit:
 1. Boojumi

  Boojumi

  Viestejä:
  20
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tänään törmäsin ensimmäistä kertaa tilanteeseen, jossa 8GB muistia ei riiitä, ja prosessorikin on alkanut tökkimään, joten on aika päästää murokone vm. 2012 eläkkeelle. Näytönohjaimen uusin jo aiemmin, nyt olisi kaiken muun vuoro. Varmaan myös kotelo (pienehkö ja risainen) ja virtalähde (400w, 450w huonommalla hyötysuhteella) pitää laittaa vaihtoon, kuten kiintolevy, joka on hidas paska sekin ja liian pieni. SSD:tä en omista, aika korjata tämäkin.

  Budjetti ei ole kiveen hakattu, mutta tykkään yleensä jurnuttaa mieluummin hinta-laatu-komponenteilla ja säästää rahat muuhun, kuin ostaa Gigantin kalleinta, jota ei minun käyttötarkoituksiin yleensä tarvitse.

  Intel vs Amd -kamppailuun ei löydy ideologista mielipidettä, mutta arvostan suorituskyvyn (ml. single core) lisäksi sitä, että paikallista varavoimalaitosta ei tarvitse lyödä käyntiin aina kun tekee mieli pelata jotakin. Joskus aikanaan tämä tarkoitti Inteliä, en tiedä onko tilanne muuttunut. Toisaalta Intelin tietoturvaongelmat nostaa Amd:n pelimerkkejä. Kellotusta tuskin tulen harrastamaan, ja mielellään prosessorissa saisi tulla mukana tuuletin, jota ei tarvitse vaihtaa.

  Emolevyistä en tiedä mitään, mutta nykyinen on vanha ja sen ääniulostulo on jo paskana, joten parempi vaihtaa ennen kuin hajoaa loputkin, vaati uudet komponentit vaihtoa tai ei.

  Muisteissa näyttää olevan nykyään niin suolaiset hinnat, että 16GB saa riittää. SSD:llä saisi olla tilaa 512GB ja kovalevyllä vähintään 2TB. Nämä saa kaikki olla nopeahkoja, vaikka se nostaisi hintaa.

  400W (450W) Superflower ei oletettavasti enää kaikkea tätä jaksa pyörittää, joten varmaan sekin pitäisi vaihtaa vahvempaan.

  Kovin suuria Suomi-lisiä en tykkää maksella, joten tilaan komponentit Saksan Amazonista, ellei sitten Suomessa ole jotain poikkeuksellisen hyviä tarjouksia juuri nyt.

  Kiitokset, jos jollain on esittää suosituksia oman selvitystyön lähtökohdaksi. Nykyinen, vanhan muron neuvoilla kasattu kone palveli hyvin reilut kuusi vuotta.
   
 2. Chloe

  Chloe Äijjä Tukijäsen

  Viestejä:
  7 963
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
 3. Boojumi

  Boojumi

  Viestejä:
  20
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Laitoin Amazonista tulemaan pitkälti suositusten mukaiset komponentit, prosessorina Rysen 2600x. Emolevyn ja kotelon ostin ATX-kokoisina, kun ainoastaan tässä kokoluokassa oli B450M Pro4 Amazonilla varastossa, ja isompi lienee helpompi kasata. Koteloksi Corsairin Carbide 270r, arvostelujen mukaan pitäisi ihan kelvollinen olla, ja jos ei ole, niin kyllä sen joku mummo kerää metsästä. SSD:n kohdalla valitsin halvemman suositelluista, googlettelu antoi ymmärtää, ettei peruskäytössä ero ole kovin radikaali.

  Eiköhän tuosta hyvä tule :comp2: