Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
154
Joukkueet ovat kaudella 2017. Laitetaan enemmän tiedotetta sisään, kun päästään lähemmäksi kauden avausta. Viimekauden mestari on IFK Mariehamn ja ykkösestä nousi JJK. Viime kaudella Maalipörssin voitti Roope Riski SJK 17maalilla.

9 210
Hiljaista tällä rintamalla, nostetaas ketjua: RoPS joutu pyytään fanien apua kentän putsaukseen, ku kaupunki säästelee. Eiköhän siellä kenttä vihreänä ole, ku matsien aika koittaa :) Toivottavasti jätkät pääsee jo ensviikolla treenaan ulkona.

Liittynyt
18.12.2016
Viestejä
1 696
Ilta-sanomilta kohtalainen tarjous kausikortti IS Extra 9kk määräaikainen tilaus 7,90€/kk (norm 9,90€/kk) ja jos haluaa urheilusanomat paperisena kotia kannettuna niin +3€. Itse laitoin tän kausikortin tilaukseen niin näkee HJK pelit.

154
Kahden viikonpäästä aloitetaan Veikkausliiga 5.4. Avausottelut mennään kahdella ottelulla. Ensimmäinen peli alkaa kello18.30 HJK-VPS ja toinen peli potkaistaan käyntiin kello 19.30 SJK - FC Lahti.

Liittynyt
18.12.2016
Viestejä
1 696
Urheilusanomat oli laittanut kauden 2017 järjestykseen uusimmassa Veikkausliiga kausioppaassa. Näyttäis siltä että Helsingissä juhlitaan mestaruutta, JJK putoaisi varmuudella ja PS Kemin onni on että sarjasta löytyy myös JJK.

Ketju on tippunut ikävän alas.

Tänään olisi IFK - IFK, KuPS - SJK ja VPS - HJK tarjolla. Sarjasijoitusten ja europaikkojen kannalta KuPS - SJK on noista tärkein, kun Klubi on päättänyt rykäistä tässä vaiheessa kautta 11 pisteen etumatkan seuraavaan, vielä matsin vähemmän pelanneena kuin toisena oleva FC Lahti. Rasmus Schüller ja Atomu Tanaka ovat tekemässä paluun, ja aloittavat tänään vaihtopenkillä. Mielenkiintoista nähdä miten Klubin peli muuttuu noinkin kovien pelaajien mukaantulon myötä.

cmu

Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
181
Illan pelit on nyt takana tuloksin HIFK - IFK Mariehamn 0-0, KuPS - SJK 2-1 ja VPS - HJK 0-3.

Vepsun ja Klubin välisen ottelun ensimmäinen puoliaika saattoi olla Veikkausliiga-historian yksipuolisin näytös. Suhteellisen alussa VPS pääsi puolivahingossa puolittaiseen paikkaan, mutta sen jälkeen se ei saanut yhtäkään organisoitua hyökkäystä aikaiseksi, Klubi sen sijaan olisi kolmen maalinsa lisäksi voinut tehdä useammankin. Tanaka ja Schüller pääsivät odotetusti pelaamaan, mutta mitään erikoisuuksia ei päästy todistamaan, kun 55. minuutilla HJK:n maalivahti Dähne ajettiin ulos tuomarin ehkä hieman kyseenalaisesti tulkitseman boksin ulkopuolisen käsipalloilun myötä, minkä jälkeen joukkue vetäytyi selkeästi alemmas lähinnä pelatakseen aikaa.

Kirjoitteleeko Muron supermario myös täällä? :)

cmu

Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
181
Pääsihän sitä viimeinkin kotiutumaan Stadin derbyn jälkipeleistä.

Ensimmäinen puoliaika oli sitä aiemmista derbyistä tuttua nuhjausta, joka saa pään särkemään ja jalan polkemaan. HIFK ei edes koittanut hyökätä, ja HJK tyytyi hidastempoiseen alibipyöritykseen. Pari ihan ok -tason paikkaa nähtiin, mutta ei mitään "miten v***ssa tuosta ei voi tehdä" -tilanteita. Saldoksi jäi suurimman ja kauneimman osalta Mensahin ja Patrosen loukkaantumiset, ikään kuin topparitilanteessa olisi muutenkaan ollut hurraamista Halmeen ja Jalaston ollessa jo poissa. Erinomaiseen syöttötyöskentelyyn kykenevä Valtteri Vesiaho paikkasi kuitenkin tyydyttävästi, ja Mensahin tilalle tuli standing ovationin saattelemana Tanaka.

Toisella jaksolla Klubin peli-ilme oli täysin erilainen. Tanakan mukaantulo mahdollisti lukuisat yhden kosketuksen syöttökuviot sekä peliä avaavat aivoitukset, joiden myötä joukkue alkoi päästä nopeisiin ylivoimahyökkäyksiin. Välttävän SJK-pelin jälkeen Rasmus Schüller osoitti pelinrytmityksellään ja jatkuvien oikeiden syöttösuuntien löytämisellä jälleen kerran, miksi oikea sarjataso löytyy paria pykälää ylempää. Tällä kaudella Klubin pelissä on nähty mielenkiintoinen muutos, kun paperilla modernin ajan laitapuolustajana pelaava Rafinha on ohjeistettu pallollisena kaventamaan keskustaan ja ottamaan vastuuta pelinrakennuksesta, ja 55. minuutilla se tuotti tulosta: Rafinha avaa keskiympyrän oikean puolen reunamilta vasemmalle laidalle levittäneelle Tanakalle, Tanaka pelaa nopeasti linjan taakse erinomaisesti juosseelle Schüllerille ja Schüller keskittää tarkasti maalialueen keskelle, jonka HIFKin kokematon Andberg jätti aivan liian vapaaksi. Onovolla ei oikein ollut edes mahdollisuutta puskea ohi.

Viitisen minuuttia aiemmasta HIFK pääsi ensimmäiseen etäisesti vaaralliseen vastahyökkäykseen, ja Forssellin oivaltavan kantapääsyötön (kannattaa katsoa) jälkeen Ristola pääsi tasoittamaan. Klubin synkkä jakso jatkui tuosta vielä muutaman minuutin, sisältäen HIFKin "miten v***ssa tuosta ei voi tehdä" -ylärimalaukauksen. 76. minuutilla yli minuutin kestäneen järjestelmällisen syötöillä etenemisen jälkeen Tanaka keskitti, HIFKin maalivahti Maanoja nyrkkeili pallon keskelle maalialuetta ja Annan pääsi laukaisemaan tavaramerkkituhnunsa, joka yli minun ymmärrykseni onnistui löytämään tiensä maaliin. Lopputuloksena 2-1 ja kipeä vasen korva, kun joku vatipää päätti osana Klubipäädyn koreografiaa käyttää aistitun äänenpaineen perusteella noin 100 desibelin edestä liian kovaäänistä bangeria.

Sarjatilanne näyttää ihan hyvältä: piste-ero kakkos- ja kolmostiloja pitäviin Ilvekseen ja Lahteen on 16, ja pelejä on jäljellä enää 7 kappaletta.