Taasko se romu on hajalla? Täällä korjataan autoja

Josef

Це політично коректна назва.
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 772
Toi nyt näyttäis noissa perunakuvissa siltä ettei varsinaisesti ole edes ongelma, toki riippuu ihan käytössä olevista vehkeistä.
 
Liittynyt
27.10.2016
Viestejä
5 312
Nyt meni hommat päin peetä!:rage:
Tarkoitus oli vaihtaa joustintuen laakeri. Irrotin iskarin 2 alapultia ja mutteria, ne lähti helposti irti. Nostin joustintuen pöydälle ja tarkoitus oli irrottaa iskarin yläpään mutteri.
Asetin kuusiokolohylsyn ja 21mm silmukka-avaimen iskarin yläpään kiinnitykseen.
Sitten kävi huonosti kun yritin avata mutteria; Kuusiokolohylsy ei ollutkaan täysin pohjassa ja se muljahti. Ja kuusiokoloavain pyörii nyt ympyrän muotoisessa aukossa keskireiässä. Käytännössä tuota joustintukea ei nyt saa auki.
Nyt en tiedä yhtään että mitä tässä tekisi. Pitäisikö vaan koota paketti kasaan ja ajella hieman rikkinäisellä joustintuen laakerilla vai hankkia kokonaan eteen uudet tolpat?


Tämähän on nyt vielä helposti ratkaistavissa. Otat knipexeillä kiinni siitä iskarin tolpasta heti sen yläpään alta ja käännät mutterin auki. Halvat pihdit ei aja samaa asiaa, mutta knipexit tarttuu tuollaiseekin sileään putkeen niin tiukasti, että ei tule luistamaan yhtään. Mahdollisimman ylhäältä pitää ottaa siksi kiinni, että alhaalta kiinni otettaessa menee se putken pinta pilalle ja se tuhoaa tiivisteet. Nuo kuusiokolot ei vanhemmittain toimi avaukseen. Tähän kannattaa käyttää pulttipyssyä, jolloin ei tarvitse pitää kiinni.
 

valurauta

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
29.12.2016
Viestejä
3 528
Nyt en tiedä yhtään että mitä tässä tekisi. Pitäisikö vaan koota paketti kasaan ja ajella hieman rikkinäisellä joustintuen laakerilla vai hankkia kokonaan eteen uudet tolpat?
Saako lukkopihdeillä otetta iskarin päästä? Jos ei niin voisi ehkä dremelöidä iskarin päähän uran ISOA ruuvitalttaa varten tai veistää kylkiin tasopinnat, joista saisi kiintoavaimella/lukkopihdeillä otteen.
 

Josef

Це політично коректна назва.
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 772
Ei tartte irrotella yhden päivän takia, eikä viikonkaan.
 
Liittynyt
27.10.2016
Viestejä
5 312
Juu kiitti, pitää käydä hakee noi.

Sitten vielä että nyt jouset ovat puristettuna kasaan. Jos ne ovat pitempään puristettuna kasaan niin käykö niille jotain? Pitäisikö jouset vapauttaa tuossa tolpassa ja irrottaa puristimet kunnes huomenna jatkan?
Ei niille jousille käy mitään kun onhan ne auton alla 24/7 puristettuna. Tosin itse ehkä löysäisin niitä vähän jos jäävät seisomaan huomiseen kun siinä jousessa on melkoisesti potentiaalista energiaa melkoisesti. Tämä lähinnä itsen ja muiden turvallisuuden takia, jos siellä hallissa joku muu sattuu niihin koskemaan ja jousi lentää. Ellei siellä kukaan muu käy, niin sitten voi jättää noinkin.
 

BHN

Liittynyt
27.09.2017
Viestejä
241
Helpoiten ja halviten pääsee vanhan perusauton iskariremonteissa kun ostaa kokonaisen tolpan yksityiseltä purkuautosta. Maksaa ehkä 20e
 

valurauta

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
29.12.2016
Viestejä
3 528
Sitten vielä että nyt jouset ovat puristettuna kasaan.
Onko jousi nyt puristettuna niin kasaan, että jousi on kokonaan irti lautasista? Yhteen ranskalaiseen olen tolppajumppaa tehnyt jousen katkettua, ja jousen käsittelyssä oli vähän haasteita. Jousessa oli vain reilu kolme kierrosta mutta sen vapaa pituus oli puolisen metriä. Irrotus vielä meni mutta uuden saaminen paikoilleen... Muistaakseni Motonetin "Jousipuristin, pitkä" riitti juuri ja juuri.

Tuo on toki helpompi operaatio, kun jousta ei tarvitse löysätä mutta kyllä sen irti pitää olla lautasista ennen mutterin avaamista.
 

outonaapuri

Pallienkaivelun Yli Apustaja
Tukijäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 737
Pulttipyssyllä varmaan aukeais kans melko helposti jos semmonen jostain löytyy.

Ite oon ottanu tavaksi pyöräyttää noita löysemmälle kun noi on autossa vielä kiinni ja paino päällä, ei pyöri niin herkästi ympäri.
 

outonaapuri

Pallienkaivelun Yli Apustaja
Tukijäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 737
Ai että kun olisin itsekin tämän älynnyt.
Siis sitä iskarin ylämutteria voi huoletta silmukka-avaimella hieman löysätä silloin kun iskari on vielä paikoillaan? Eikä se tarvitse sitä keskelle tulee kuusiokoloavainta?
Että senkun vaan kääntää mutteria sen verran löysemmälle?
No periaatteessa näin vaan itellä toki pulttipyssy ollut millä surautan sen verran että liikahtaa
 
Liittynyt
15.09.2018
Viestejä
1 354
Luultavasti se varsi pyörii mukana yhtälailla, olipa se autossa kiinni tai ei. Helpointa on hakea ne pihdit ja kokeilla sitä tai käyttää lähimmällä korjaamolla tolppaa puristimineen, ei mene minuuttia pidempään kun surauttavat pyssyllä irti.
 

Walla

//TODO: Add Title
Liittynyt
11.11.2016
Viestejä
2 895
Mikä näissä laturi asioissa on niin vaikeaa?

Jos auto käynnissä siellä akulla ei näy se 13,5v ja yli on vika laturin päässä, jos laturissa johdotus on kunnossa niin uusi laturi ja uusi akku ja matka jatkuu.

Jos siellä näkyy se 13,5v tai yli mutta auto ei lähde käyntiin ilman lisävirtaa on se vika akussa tai sen pään johdoissa.

Ei ole rakettitiedettä.
Latasin akun täyteen ja menin kokeilemaan autoon.

Latausjännite 13.6V kun antaa vähän kierroksia, tyhjäkäynnillä himpun yli 13V kun hetken odottelee käynnistyksen jälkeen.

Toisaalta nyt kun näitä mittaili, niin lievän palaneen käryn olin konepellin alla tuntevinan, samoin hihna kitisee vähän kierrosten tahtiin (ei ole itsellä vakikäytössä niin en ole sen tarkemmin tutkinut).

Ajotietokone herjasi Airbagista, mutta veikkaan että tämä tulee joko muistista tai on akun irrotuksen aiheuttamaan. Ohjaustestin toimii, eikä ABS tai luistonesto herjaa.

Eli mitäköhän tuosta jää vaihtoehdoksi:
A: Akku on heikko, mutta sen verran kuitenkin hapessa, että latauksen jälkeen hetken aikaa toimii?
B: Laturi on heikko, mutta kuitenkin sen verran hapessa, että akku vaan pikkuhiljaa tyhjenee?
C: Kosketushäikkä joka korjaantui kun akku irroitteli?
D: Hihna löysällä tms.? Käsituntumalla on suht kireä ja pyörii kyllä ok, mutta sen tarkemmin en näitä osaa tulkita.
Muumikä?

A kohtaa vastaan sotisi kuitenkin mielestäni se, että auto tosiaan kiukutteli käynnissäkin, ainakin oman kokemuksen mukaan huonollakin akulla kaikki pelaa ok kunhan vehje on saatu käyntiin, teoriassa kai pitäisi pelata vaikka koko akun ottaa pois?

Onkohan tuossa nyt muuta tapaa selvittää pidemmälle kuin viedä pajalle...
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
21.05.2018
Viestejä
383
Neloskopan bensagolffi antaa p0402, p0171 ja p0304. Nelossylinteri siis pätkii. Onko täällä VW-gurua joka kertoisi vian ilman sen suurempaa arpomista ja osanvaihtohärdelliä :D AZD kone kyseessä
 
Liittynyt
21.11.2018
Viestejä
1 333
Näyttäis EGR vikaa pukkaavan.. Villi veikkaus noilla vikakoodeilla, mutta arpomista se kuitenkin aluksi on ilman tarkempaa tutkimista.

Heitetään siis arpa ilmaan ja sanotaan karstoittunut ja jumittava EGR venttiili.
 
Liittynyt
21.05.2018
Viestejä
383
Hmm tosiaan piti vielä lisätä, että tuota egr vikakoodia herjasi jo aiemmin ja putsasin egr venttiilin ja kaasuläpän ja nollasin vikakoodin sekä sopeutin kaasuläpän ja nyt se tuli takaisin lisäkoodien kera. Silloin ei näkynyt muita koodeja. :confused:

Olisikohan sitten vaan rikki koko venttiili. Voiko tuota tulpata ilman ohjelmointia?
 
Liittynyt
21.11.2018
Viestejä
1 333
Ei pysty tulppaamaan, jos se on elektronisesti ohjattu. Egr off koodaus ei montaa kymppiä maksa. 60-80€ löytyy ja netti on apuna.
 
Liittynyt
27.10.2016
Viestejä
5 312
Nyt heräsi idea.
Onnistuuko muuten seuraavan kaltainen juttu tuon ongelmallisen iskarin yläpään mutterin kanssa:
-iskaritolppa nyt takaisin autoon kiinni ja kiinnittää 2 yläruuvia moottoritilassa siihen että kestää kiinni.
-silmukka-avaimella kääntää iskarin ylämutteria auki

Voinko mä tuolla tavalla avata tuon ongelmallisen iskarin yläpään mutterin?
@HTK12
Veikkaan että ei, koska kuten tuossa edellä todettiin se iskarin varsi pyörii vapaasi suhteessa siihen alapäähän. Tämän takia sanoin siitä pulttipyssystä siinä aiemmin. Itse avaan nämä aina pulttipyssyllä. Sun tapauksessa itse avaisin niillä knipexeillä (kun ei ole sitä pulttipyssyä), ne kun ei luista niin helppo avata. Ei tarvitse edes mitenkään mahdottomasti voimaa, joten pitäisi jokaiselta jampalta kyllä aueta niillä helposti. Noille knipex:lle on kuitenkin tuhat ja yksi käyttöä, niin eivät jää hyllyyn pölyttymään. Itsellä on noita cobria kolmen setti ja välillä käynyt mielessä, että voisi hankkia vielä isommat sekä ehkä toisenlaisetkin. On olemassa pihtejä ja sitten on knipexit. Ero on niin suuri, että sitä ei kokeilematta usko.

Jos käytössä ei ole mutterimopoa, niin monesti tiukassa olevat mutterit saa liikkeelle kun laittaa sen avaimen siihen ja lyö vasaralla, isku saa monesti osan liikahtaaan sen verran, että sitten ei ole enää niin tiukassa kääntää irti. Tosin tässä ei auta kun se kuusiokolo on jo pyöreä ja lukkomutteri ei tule saamaan pois tai takaisin ilman, että pitää jostain kiinni.
 
Liittynyt
03.05.2017
Viestejä
184
Nyt on yllä semmoiset ohjeet, että jos näillä ei onnistu iskarihomma, niin kumma on. Jos nyt jostain syystä kuitenkin käy niin, että menee mutteristakin kulmat pyöreäksi (Koska knipexit kyllä pitää), niin sitten on Vaihtoehtona halkaista toi mutteri vaikka rälläkällä ja sitten uusi iskari kaupasta.

Uskon kuitenkin vakaasti, että tähän asti ei ole tarvetta mennä, kun on kunnon pihdit ja vaikka kaveri apukätenä kopsuttelemassa vasaralla tohon lenkkiavaimen päähän.
Siirtoleukapihteihin sitten vielä semmoinen vinkki, että kun säätää niitä leukoja, niin senverran auki, että kahvat menee melkein yhteen, kun leuat on kappaleen ympärillä. Ja liikkuva leuka edellä. Saa puristusvoilaa ihan toisella lailla, jos vertaa siihen, että kahvat on monta senttiä erillään toisistaan.

Kuulostaa varmaan itsestäänselvyydeltä, mutta monesti olen nähnyt ihmisen joka ei osaa käyttää siirtoleukapihtejä ja siksi haukkuu niitä paskoiksi. Tässä istuu kyllä yksi semmoinen kelle ei ekakerralla tämä kaikki ollut ihan selvää.

Knipexin pihdit on kyllä semmoiset, että ne ostetaan kerran elämässä ja sitten ne vaan kestää ja toimii. Itellä on kyllä knipexit pelastanut päivän useammin kun edes muistaa.
 

Dr. Who

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
7 897
Latasin akun täyteen ja menin kokeilemaan autoon.

Latausjännite 13.6V kun antaa vähän kierroksia, tyhjäkäynnillä himpun yli 13V kun hetken odottelee käynnistyksen jälkeen.

Toisaalta nyt kun näitä mittaili, niin lievän palaneen käryn olin konepellin alla tuntevinan, samoin hihna kitisee vähän kierrosten tahtiin (ei ole itsellä vakikäytössä niin en ole sen tarkemmin tutkinut).

Ajotietokone herjasi Airbagista, mutta veikkaan että tämä tulee joko muistista tai on akun irrotuksen aiheuttamaan. Ohjaustestin toimii, eikä ABS tai luistonesto herjaa.

Eli mitäköhän tuosta jää vaihtoehdoksi:
A: Akku on heikko, mutta sen verran kuitenkin hapessa, että latauksen jälkeen hetken aikaa toimii?
B: Laturi on heikko, mutta kuitenkin sen verran hapessa, että akku vaan pikkuhiljaa tyhjenee?
C: Kosketushäikkä joka korjaantui kun akku irroitteli?
D: Hihna löysällä tms.? Käsituntumalla on suht kireä ja pyörii kyllä ok, mutta sen tarkemmin en näitä osaa tulkita.
Muumikä?

A kohtaa vastaan sotisi kuitenkin mielestäni se, että auto tosiaan kiukutteli käynnissäkin, ainakin oman kokemuksen mukaan huonollakin akulla kaikki pelaa ok kunhan vehje on saatu käyntiin, teoriassa kai pitäisi pelata vaikka koko akun ottaa pois?

Onkohan tuossa nyt muuta tapaa selvittää pidemmälle kuin viedä pajalle...
Vanha akku kyykkää startissa mikä aiheuttaa vikakoodeja kun auto ei saa virtaa tarpeeksi, vaihtaisin akun alkuun kerta selvästi lataa.

Tuleeko ääni hihnasta vai laturista, mulla meni edellisestä autosta laturi (latasi vain tietyillä kierroksilla) ja samalla kun otin sen irti selvisi mistä se kitinä ja kihnuttava ääni oli välillä kuulunut, luulin että oli hihnan rulla, mutta oli laturi mikä oli jo puoli jumissa ja hyvä että sai kädellä pyöritettyä.
 
Liittynyt
03.03.2017
Viestejä
1 829
Latausjännite 13.6V kun antaa vähän kierroksia, tyhjäkäynnillä himpun yli 13V kun hetken odottelee käynnistyksen jälkeen.
Oliko nämä arvot niin, että sähkölaitteita oli päällä mahdollisimman paljon? Valot päälle, puhallin täysille, penkilämmittimet täysille, takalasin lämmitys päälle jne.

Jos tuolla kuormalla vielä pysyy tyhjäkäynnillä 13 voltissa tai yli, niin onhan siellä sitten latausta.
 
Liittynyt
27.10.2016
Viestejä
5 312
Nyt on yllä semmoiset ohjeet, että jos näillä ei onnistu iskarihomma, niin kumma on. Jos nyt jostain syystä kuitenkin käy niin, että menee mutteristakin kulmat pyöreäksi (Koska knipexit kyllä pitää), niin sitten on Vaihtoehtona halkaista toi mutteri vaikka rälläkällä ja sitten uusi iskari kaupasta.

Uskon kuitenkin vakaasti, että tähän asti ei ole tarvetta mennä, kun on kunnon pihdit ja vaikka kaveri apukätenä kopsuttelemassa vasaralla tohon lenkkiavaimen päähän.
Siirtoleukapihteihin sitten vielä semmoinen vinkki, että kun säätää niitä leukoja, niin senverran auki, että kahvat menee melkein yhteen, kun leuat on kappaleen ympärillä. Ja liikkuva leuka edellä. Saa puristusvoilaa ihan toisella lailla, jos vertaa siihen, että kahvat on monta senttiä erillään toisistaan.

Kuulostaa varmaan itsestäänselvyydeltä, mutta monesti olen nähnyt ihmisen joka ei osaa käyttää siirtoleukapihtejä ja siksi haukkuu niitä paskoiksi. Tässä istuu kyllä yksi semmoinen kelle ei ekakerralla tämä kaikki ollut ihan selvää.

Knipexin pihdit on kyllä semmoiset, että ne ostetaan kerran elämässä ja sitten ne vaan kestää ja toimii. Itellä on kyllä knipexit pelastanut päivän useammin kun edes muistaa.
Joo tässä tapauksessa on hyvä kyllä nyt varmistaa, että ei sitten pyöristä sitä iskarin mutteria. Itse vaihtaisin tuon silmukka-avaimen kunnon 6-kulmaiseen hylsyn ja nivelvääntimen. Kunnon 6-kulmaisella hylsyllä sitä ei saa pyöristettyä kun se näkyy olevan vielä täydessä iskussa. Toki se hylsy pitää olla kunnolla, eikä vaan huulilla.

Tuo oli kyllä hyvä huomio noiden siirtoleukapihtien käytöstä, tosin ne halvat siirtoleukapihdit on kyllä ihan paskat, joista suurimmalla osalla varmaan ne kokemukset kun nuo knippexit maksaa. Noita Knippex kun on muutoman kerran käyttänyt, niin ei kyllä enää halua muita, ero on vaan niin suuri noiden eduksi. Ainut huono puoli noissa on hinta.


Latasin akun täyteen ja menin kokeilemaan autoon.

Latausjännite 13.6V kun antaa vähän kierroksia, tyhjäkäynnillä himpun yli 13V kun hetken odottelee käynnistyksen jälkeen.

Toisaalta nyt kun näitä mittaili, niin lievän palaneen käryn olin konepellin alla tuntevinan, samoin hihna kitisee vähän kierrosten tahtiin (ei ole itsellä vakikäytössä niin en ole sen tarkemmin tutkinut).

Ajotietokone herjasi Airbagista, mutta veikkaan että tämä tulee joko muistista tai on akun irrotuksen aiheuttamaan. Ohjaustestin toimii, eikä ABS tai luistonesto herjaa.

Eli mitäköhän tuosta jää vaihtoehdoksi:
A: Akku on heikko, mutta sen verran kuitenkin hapessa, että latauksen jälkeen hetken aikaa toimii?
B: Laturi on heikko, mutta kuitenkin sen verran hapessa, että akku vaan pikkuhiljaa tyhjenee?
C: Kosketushäikkä joka korjaantui kun akku irroitteli?
D: Hihna löysällä tms.? Käsituntumalla on suht kireä ja pyörii kyllä ok, mutta sen tarkemmin en näitä osaa tulkita.
Muumikä?

A kohtaa vastaan sotisi kuitenkin mielestäni se, että auto tosiaan kiukutteli käynnissäkin, ainakin oman kokemuksen mukaan huonollakin akulla kaikki pelaa ok kunhan vehje on saatu käyntiin, teoriassa kai pitäisi pelata vaikka koko akun ottaa pois?

Onkohan tuossa nyt muuta tapaa selvittää pidemmälle kuin viedä pajalle...
Jos siellä haisi käry, niin tuliko se laturista? Voisi hyvin alkaa olla loppu. Ota hihna irti ja kokeile pyöriikö laturi käsin hyvin ja minkälaista ääntä laakerit pitää. Airbag herjat vaatii koodien nollaamisen monissa autoissa. Seuraava ratkaisu riippuu siitä paljonko kokemusta on auton roplaamisesta ja paljonko siihen on innostusta. Helpoimmalla toki pääsee jos vie korjaamolle. Laturissa voi olla esim. hiilet lopussa ja välillä lataa ja välillä ei.
 
Liittynyt
18.12.2016
Viestejä
1 196
@HTK12

Aamupäivällä hain Knipexit Motonetistä. Ne oli just ne linkkisi Knipexit.
Yritin saada mutteria auki mutta ei onnistunut. Knipexit eivät lukkiutuneet varteen. En ymmärrä miksi ne eivät lukkiutuneet. Katselin useita Knipex-videoita mutta ei onnistunut. Sain jalalla poljettua Knipexit tiukalle. 21mm hylsyllä ja pitkällä jatkovarrella yritin avata mutteria.
Varsi pyöri ympäri ja mutteri ei auennut.

Vein äsken joustinpaketin uusine varaosineen paikalliseen korjaamoon. Ammattilaiset saavat nyt avata sen.
Knipet väärinpäin?

Olisit vaan ostanut sen pulttipyssyn, ei nekään hirveitä kustanna ja käyttöä luulisi olevan enemmänkin jos jopa iskariremonttiakin teet itse.
 
Liittynyt
18.12.2016
Viestejä
1 196
Juuri äsken yritin esimerkiksi vajaan metrin mittaiseen ½tuuman nivelvääntimen varteen lukita noita Knipex pihtejä.
Ei kerta kaikkiaan onnistunut vaikka miten päin niitä yritin asettaa.
No eihän ne nyt tietysti lukkopihdit olekkaan :D
 
Liittynyt
27.10.2016
Viestejä
5 312
@HTK12

Aamupäivällä hain Knipexit Motonetistä. Ne oli just ne linkkisi Knipexit.
Yritin saada mutteria auki mutta ei onnistunut. Knipexit eivät lukkiutuneet varteen. En ymmärrä miksi ne eivät lukkiutuneet. Katselin useita Knipex-videoita mutta ei onnistunut. Sain jalalla poljettua Knipexit tiukalle. 21mm hylsyllä ja pitkällä jatkovarrella yritin avata mutteria.
Varsi pyöri ympäri ja mutteri ei auennut.

Vein äsken joustinpaketin uusine varaosineen paikalliseen korjaamoon. Ammattilaiset saavat nyt avata sen.
Kuten edellä todettiin, ei ne ole lukkopihdit, mutta kun kerran puristat ne kiinni, ja painat niitä alaspäin pysyvät kiinni. Ei siis tarvitse puristaa sen jälkeen kun ne on kiinni, pelkkä painaminen riittää. Kun ne on oikeinpäin, niin eivät kyllä luista edes pyöreällä pinnalla kuten noista youtube videoista voi todeta. Kestää vaikka miehen seisoa niiden varassa ilman puristamista. Olihan säädetty oikein, kuten tuossa toteemieläin ohjeisti? Näillä on itsekin joskus tullut pidettyä iskarin varresta kiinni, jos syystä x ei ole ollut sitä pulttipyssyä käytettävissä.
 

outonaapuri

Pallienkaivelun Yli Apustaja
Tukijäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 737
Toki pitää olla paino päällä siinä kun pulttimopolla tai muuten mutteria aukasee, sillon ei niin helposti pyöri ympäri.
 
Liittynyt
27.10.2016
Viestejä
5 312
Juu, koitin säätää sellai ne pihdit kuten Toteemieläin kertoi.
Nyt on auto kunnossa. Korjaamolla ne avasi tolpan ja vaihtoi sen yläosan ja laakerin.
Mun pitää konsultoida yhtä kaveria tuon Knipex pihtien kanssa. Silta saa varmaan apuja.
Hyvä kun sait kuntoon. Korjaamolla tuskin kukaan avaa millään muulla kun mopolla, koska se on vaan niin nopea tapa.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
107
Kestää vaikka miehen seisoa niiden varassa ilman puristamista. Olihan säädetty oikein, kuten tuossa toteemieläin ohjeisti? Näillä on itsekin joskus tullut pidettyä iskarin varresta kiinni, jos syystä x ei ole ollut sitä pulttipyssyä käytettävissä.
Jos kappale mitä yrität puristaa on oikeasti kovaa niin ei edes se Knipex pure siihen. Pulttipyssy on toimiva iskuvaimentimien ja muidenkin pyörivien pulttien avaamiseen, mutta pulttipyssyn käyttäminen on erityisesti kielletty iskarien kanssa. En sano, etteikö pyssyä käytettäisi, mutta kait kieltoon joku syykin on. Ainakin sillä voi helposti avata täysin jännittyneen jousipaketin, jolloin tapahtuu mielenkiintoisia osien liikeratoja. Youtubesta löytyy hassunhauskoja esimerkkejä aiheesta :rofl:
 

outonaapuri

Pallienkaivelun Yli Apustaja
Tukijäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 737
Jos kappale mitä yrität puristaa on oikeasti kovaa niin ei edes se Knipex pure siihen. Pulttipyssy on toimiva iskuvaimentimien ja muidenkin pyörivien pulttien avaamiseen, mutta pulttipyssyn käyttäminen on erityisesti kielletty iskarien kanssa. En sano, etteikö pyssyä käytettäisi, mutta kait kieltoon joku syykin on. Ainakin sillä voi helposti avata täysin jännittyneen jousipaketin, jolloin tapahtuu mielenkiintoisia osien liikeratoja. Youtubesta löytyy hassunhauskoja esimerkkejä aiheesta :rofl:
Kiinnipäinhän ne kieltää paukuttamasta..

Edit: Ja samalla lailla ne jouset lentelee jos sen jännityksessä aukaisee, sama se millä aukaisee :rolleyes:
 

Josef

Це політично коректна назва.
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 772
Ja samalla lailla ne jouset lentelee jos sen jännityksessä aukaisee, sama se millä aukaisee
Lentäähän ne, mut on teoreettinen mahdollisuus tajuta se jousen kanittaminen jos sitä käsipelillä kiertelee aukipäin.
 

outonaapuri

Pallienkaivelun Yli Apustaja
Tukijäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 737
Lentäähän ne, mut on teoreettinen mahdollisuus tajuta se jousen kanittaminen jos sitä käsipelillä kiertelee aukipäin.
Jos sulla on jousi jännityksessä kun auot millä vaan sitä, sulla on jo hommat pisin vittuja valmiiksi siihen malliin että ettei taida äo riittää virhettä ymmärtämään.
 

Josef

Це політично коректна назва.
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 772
No sepä, siksi "teoreettinen mahdollisuus".
 
Liittynyt
27.10.2016
Viestejä
5 312
Jos kappale mitä yrität puristaa on oikeasti kovaa niin ei edes se Knipex pure siihen. Pulttipyssy on toimiva iskuvaimentimien ja muidenkin pyörivien pulttien avaamiseen, mutta pulttipyssyn käyttäminen on erityisesti kielletty iskarien kanssa. En sano, etteikö pyssyä käytettäisi, mutta kait kieltoon joku syykin on. Ainakin sillä voi helposti avata täysin jännittyneen jousipaketin, jolloin tapahtuu mielenkiintoisia osien liikeratoja. Youtubesta löytyy hassunhauskoja esimerkkejä aiheesta :rofl:
Normi autoissa nyt harvoin on niin kovaksi karaistuja osia, että nuo ei purisi. Niin iskarien kanssa on kielletty, koska iskarin tiivisteet tuskin tykkää siitä pyörittämisestä (joskus alkaa pyörimään ja joutuu sitten puristimia vähän säätämään) ja mopolla nyt ei saisi virallisesti kiristää mitään, kun kaikki pitäisi aina kiristää momenttiin. Kiristettäessä korkkaa todella herkästi se iskarin päässä oleva kierre mopolla, jolloin iskarista tulee käytännössä roskiskamaa kun alustan osiahan ei saisi modifioida.

Mene katsomaan korjaamolle, jos siellä korjataan yli 10v autoa niin avataan 95% todennäköisyydellä mopolla. Monet myös kiristää mopolla, vaatii sitten hyvää näppituntumaa. Ainahan ne jouset lentää jos niitä ei ole puristettu. Ei sillä ole väliä millä sen mutterin otat pois, jos jousta et ole puristanut. Kokeile avata se yli 10v vanha jousipaketti pitäen kiinni siitä keskellä olevasta torx/kuusiokolo päästä. On melko suuri riski, että se pyöristyy kuten tuossa edellä. Sama koiranluiden kanssa. Ihan käytännön syistä avataan mopolla. Tulee myös asiakkaalle halvemmaksi, kun homma hoituu nopeammin.
 
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
578
Jos kappale mitä yrität puristaa on oikeasti kovaa niin ei edes se Knipex pure siihen. Pulttipyssy on toimiva iskuvaimentimien ja muidenkin pyörivien pulttien avaamiseen, mutta pulttipyssyn käyttäminen on erityisesti kielletty iskarien kanssa. En sano, etteikö pyssyä käytettäisi, mutta kait kieltoon joku syykin on. Ainakin sillä voi helposti avata täysin jännittyneen jousipaketin, jolloin tapahtuu mielenkiintoisia osien liikeratoja. Youtubesta löytyy hassunhauskoja esimerkkejä aiheesta :rofl:
Tämä on nyt vähän samaa kategoriaa sen kanssa, että eräskin autonvalmistaja kieltää käyttämästä pulttipyssyä/mopoa pyörän pulttien kiristykseen. Voit arvata mitä työkalua pyöräpulttien kiristämiseen käytetään merkkikorjaamoissakin. :rolleyes:
 
Liittynyt
21.11.2018
Viestejä
1 333
Tämä on nyt vähän samaa kategoriaa sen kanssa, että eräskin autonvalmistaja kieltää käyttämästä pulttipyssyä/mopoa pyörän pulttien kiristykseen. Voit arvata mitä työkalua pyöräpulttien kiristämiseen käytetään merkkikorjaamoissakin. :rolleyes:
Mutta hyvän huoltamon tunnistaa momenttivarsista. Mopolla vedetään kiinni :cigar2:
 
Liittynyt
20.07.2017
Viestejä
171
Uusi vaijeri, ja sen pituinen se, nyt vielä helppo/helpohko homma kun pellin saa auki, sitten kun tuo pätkä katkeaa niin sitten onkin opiskelu, että millä pellin saa auki rikkomatta mitään.
 
Liittynyt
20.07.2017
Viestejä
171
Pariin otteeseen olen etsinyt mutta oikeaa vaijeria ei ole myynnissä mun autoon. Voisiko tuohon vaijerin jämään kiinnittää jonkun päätekappaleen jotta avaus olisi helpompaa.
Mikä auto on niin erikoinen? Ja kyllähän siihen voi sellaisen laittaa.
 

Vami

Master of WT
Tukijäsen
Liittynyt
06.01.2017
Viestejä
246
Vaihtelin tänään tuohon mondeonpaskaan tuon öljypaineanturin. Reilu 50km matkalla ei valo enää syttyny, joten hyvältä siis toistaiseksi näyttää. Lisää korjattavaa tietty löytyi kun pääsi pitkästä aikaa nosturilla käymään. Koneen takaosa aivan öljyssä. Näytti vuotavan venttiilikopantiivisteestä, mikä on onneksi helppo ja halpa vaihtaa.

Edit; 150km anturin vaihdosta ja valo pysynyt poissa. Eli voidaan sanoa että anturin vaihdolla korjaantui :tup:
Pistin trodolle tilausta. Mondeoon tuo venttiilikopantiiviste, tulpat, pyyhkijät ja omaan lexukseen etujarruhilppeet, kun rupeaa 110tkm ajetut levyt jo aika loppu. Erittäin kohtuullinen tilauksen loppusumma, vajaan 150€ :hungry:
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
328
Tuo Partsouq-sivu ei täsmää mun autoon. Mun auto on KA04 kun taas tuo Partsouq-linkkisi KA0B. Olen tuon sivun jo aiemmin katsonut.
Kuvittelisin, ettei yhteen meganeen älyttömän montaa konepellin vaijeria ole tehty. Löytyy tuolta näköjään KA04-koriin täsmäävä K4M-koneinen versio, jossa on (yllätys yllätys) identtinen osa: All locks | Mégane Classic-Estate 1274 KA04 | Renault | Genuine Parts Catalogs | PartSouq Auto Parts Around the World
 

valurauta

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
29.12.2016
Viestejä
3 528
Kokeile avata se yli 10v vanha jousipaketti pitäen kiinni siitä keskellä olevasta torx/kuusiokolo päästä. On melko suuri riski, että se pyöristyy kuten tuossa edellä. Sama koiranluiden kanssa. Ihan käytännön syistä avataan mopolla. Tulee myös asiakkaalle halvemmaksi, kun homma hoituu nopeammin.
Jos mutterimopoa ei ole käytettävissä niin voisi ehkä kuitenkin yrittää avata paketin "oikein"? Ei varmaankaan ole haitaksi, jos mutterin yrittää saada liikkeelle, kun paketti on vielä paikoillaan autossa? Ei jousi mihinkään lähde, kun on paino on päällä, eikä pakettia irroittaessakaan, kunhan ei kierrä mutteria kokonaan irti. [ja jos ei aukea, niin onpahan helpompi siirtää auto pajalle]

Kannattaa varmistua, että on ylipäänsä käyttämässä oikeanlaista työkalua (Torx vs. kuusiokolo, oikeaa kokoa ja mielellään hylsy). Pultinpää on syytä puhdistaa ja öljytä, jotta työkalu uppoaa paikoilleen kunnolla. Ei kannata nuljata pulttia, jos se alkaa nuljaantua. Eräänkin kerran alustan Torx on ollut oikeasti numeroa isompi kuin mitä on alkuun näyttänyt tai "kuusiokolo" osoittautunut Torxiksi.
 
Liittynyt
27.10.2016
Viestejä
5 312
Jos mutterimopoa ei ole käytettävissä niin voisi ehkä kuitenkin yrittää avata paketin "oikein"? Ei varmaankaan ole haitaksi, jos mutterin yrittää saada liikkeelle, kun paketti on vielä paikoillaan autossa? Ei jousi mihinkään lähde, kun on paino on päällä, eikä pakettia irroittaessakaan, kunhan ei kierrä mutteria kokonaan irti. [ja jos ei aukea, niin onpahan helpompi siirtää auto pajalle]

Kannattaa varmistua, että on ylipäänsä käyttämässä oikeanlaista työkalua (Torx vs. kuusiokolo, oikeaa kokoa ja mielellään hylsy). Pultinpää on syytä puhdistaa ja öljytä, jotta työkalu uppoaa paikoilleen kunnolla. Ei kannata nuljata pulttia, jos se alkaa nuljaantua. Eräänkin kerran alustan Torx on ollut oikeasti numeroa isompi kuin mitä on alkuun näyttänyt tai "kuusiokolo" osoittautunut Torxiksi.
No voihan sitä siellä autossakin kokeilla avata, mutta itse nappaan sen paketin sieltä ulos, puristimet kiinni ja sitten paketti auki. Melkein aina tulee kyllä mopolla avattua. Ellei mopoa ole käytettäissä jostain syystä, niin knipexeillä kiinni ja mutteri auki. Itse en avaamiseen tuota käytä, kun pyöristyy todella helposti ja kasaus vaiheessa siitä saa hyvin pidettyä kiinni. Itse kasaan yleensä käsin kun noissa on usein niin matala momentti, että isolla mopolla menee todella herkästi liian tiukkaan ja saattaa jopa kierteet korkata.

Esim. koiranluun kohdalla aikalailla tyhjä arpa pitää siitä kiinni. Kierteissä usein niin paljon ruostetta ja sama ruoste syönyt tuota kantaa, että pyörähtää kyllä todella kevyesti ympäri.
Uuden koiranluun saa kyllä sen kanssa kiristettyä, mutta avaaminen ei yleensä onnistu (kierteet kannattaa puhdistaa ensimmäisenä). Nämäkin tulee avattua käytännössä aina mopolla. Se torx/kuusiokolo pitää tietenkin ensin aina puhdistaa, kun puhutaan alustan osasta. Tämän jälkeen sitten katsotaan mikä on oikea koko. Tämän jälkeen mielellään vasaralla napauttaa, että varmasti on pohjassa. Liian pienellä toki pyöristää todella helposti.

Jos vähänkin enemmän roplaa autoja, niin suosittelen mopon hankkimista, helpoittaa niin paljon alustarempoissa kun pultit ja mutterit on ruosteessa kiitos suolan. Noiden iskarien kanssa kannattaa sitten harkita lähteekö sitä edes itse tekemään yksin jos ei ole juuri aiempaa kokemusta roplaamisesta. Tuossa kuitenkin voi teloa itsensä asentamalla jousipuristimet väärin jne. Ensimmäisellä kerralla saisi olla kaverina joku kokeneempi katsomassa, että homma menee putkeen.
 

Dr. Who

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
7 897
Tuo Partsouq-sivu ei täsmää mun autoon. Mun auto on KA04 kun taas tuo Partsouq-linkkisi KA0B. Olen tuon sivun jo aiemmin katsonut.
Se vaijeri kyllä sinne sopii, auto on sama keulasta takaoviin asti ja sitten vasta alkaa tulemaan muutoksia kun korimalli muuttuu..
 
Liittynyt
03.04.2017
Viestejä
394
Hammastangon suojakumi Volvo v40 2002. Voiko olla vittumaisempaa paikkaa laittaa uus suojakumi... Kuskinpuoleinen, muutaman tunnin äherrin sen kanssa. Antaa olla sen olla tälle iltaa :mad:
 
Liittynyt
20.06.2017
Viestejä
265
Pääs hukkumaan jonnekkin VKBA 3646 SKF:n pyöränlaakerin lukitusrengas, siis se ohut metallinen rinkula millä lukitaan laakeri paikoilleen kun se työnnetään sisään. Kulkee SKF:n dokumenteissä "snapring" nimellä.

Saako noita tarvikkeina mistään vai pitääkö ostaa uus laakeri? :facepalm:


 
Liittynyt
18.12.2016
Viestejä
1 196
Pääs hukkumaan jonnekkin VKBA 3646 SKF:n pyöränlaakerin lukitusrengas, siis se ohut metallinen rinkula millä lukitaan laakeri paikoilleen kun se työnnetään sisään. Kulkee SKF:n dokumenteissä "snapring" nimellä.

Saako noita tarvikkeina mistään vai pitääkö ostaa uus laakeri? :facepalm:


Luulisi saavan, kysäse esim. Laakeri-center tai Laakerikeskus.

Ainoa mitä en ole löytänyt kuin alkuperäisenä japanista oli isohkon kaivurin ajon planeettavaihteiston kartiorullalaakereita (halkaisija jotain 30-40cm)...
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
2 009
Plääh. Auto käy tyhjäkäyntiä vähän heikosti, ikään kuin kävisi kolmella. Ajossa ei kuitenkaan huomaa mitään erikoista. Taitaa olla kansipahvi antautumassa. Pitää varmaan kaivaa puristuspainemittari naftaliinista.
 

H0rna

Oberste Führer
Tukijäsen
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
2 174
Plääh. Auto käy tyhjäkäyntiä vähän heikosti, ikään kuin kävisi kolmella. Ajossa ei kuitenkaan huomaa mitään erikoista. Taitaa olla kansipahvi antautumassa. Pitää varmaan kaivaa puristuspainemittari naftaliinista.
Alipainevuoto tekee myös sytytyskatkoja tyhjäkäynnillä. Korkeammilla kierroksilla ei enää merkitystä pienellä vuodolla.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
237 455
Viestejä
4 162 524
Jäsenet
70 410
Uusin jäsen
Acrat

Hinta.fi

Ylös Bottom