Raudanhimo

Liittynyt
16.11.2016
Viestejä
1 540
Henkilökohtaisesti EN vaihtaisi 4-ydin/8-säie prosessoria (varsinkin jos/kun tuon ainakin teoriassa saa kellotettu 5GHz) 6-ydin/12-säie prosessoriin vaan katsoisin vähintään 8-ydin/16-säie prosessoria.

Nimimerkillä: olikohan AMD 3700+ (2Gb DDR1 400) => Q6600 (4Gb DDR2 800, 3.25GHz 24/7) => 2600K (16Gb DDR3 1600, 4.8GHz 24/7) => 1700X (32 DDR4 3200, 3.975GHz 24/7) (yhden ytimen tehoissa ei pahemmin eroja, kuitenkin tuplasti ytimiä ja säikeitä)

=> nyt 3900X (4.3GHz 24/7) pitäisi toivottavasti riittää hieman pidemmäksi aikaa ja paremman puoliskon kone on myös päivitetty & 2600K myyty 450€ hintaan (sisältäen emon+prossun+8Gb muistia, 7970GHz näytönohjaimen ja jonkun virtalähteen).
Pelikäyttöön juurikin 4k resoluutiolle tuo päivitys tulisi, ainoa mikä mietityttää on kun tuo on ilman k:ta olevaa mallia, niin sitä ei hirveästi kelloteta. Emo myös H sarjalaista, joten muistejakaa ei voi kellottaa yli 2400mhz. Ei siinä hyvin tää intel tuntuu porskuttavan, vaikka ryzen kuumottelisi. Ajoin tuossa lämpimikseni forza 4 benchmarkit molemmilla koneila, eikä tämä intel nyt vielä ihan entinen ole, saati tunnu siltä.. En tiedä voiko noita suoraan vertailla kun resoluutio on eri 3840*2160 vs 3440*1440(kuvat liitteenä). Tuntuu vaan että ryzeniin vaihto vois olla pidemmässä juoksussa parempi, otti sen 8-ytimisen nyt tai myöhemmin. Osittain myös 2700x houkuttelisi enemmän kuin 3600, koska tulee mukana parempi stockki jäähy sekä borderlands 3... Valintoja. :D

forza intel.png forza.png
 
Liittynyt
16.02.2019
Viestejä
196
Piakkoin tulee ATK-harrastuksen aloittamisesta vuosi täyteen, joten kerronpa teille tarinan pahasti eskaloituneesta raudanhimosta.

Kaikki lähti liikkeelle käytetyn yritysläppärin hankinnasta kouluhommiin. Tuli kaiveltua kaikennäköistä kiinnostavaa tietoa noista ja vertailtua koneita keskenään. Lopulta pitkän kaivamisen jälkeen päädyin hankkimaan Dellin latitude viiskaksviisnollan. Hetken sitä käyttelin ja totesin, että tässähän kaipailee isompaa näyttöä kouluhommiin. Se oli ensimmäinen kriittinen käännekohta joka sysäsi pienen lumipallon vierimään hitaasti rinnettä alas.

Teinkin pian päätöksen telakan hankkimisesta ja siihen tulisi luonnollisesti näyttö, näppis ja hiiri kaveriksi. Vuosi sitten mustana perjantaina työpöydälle ilmestyikin 27" kaareva samsungin FHD näyttö, Apex m150 ja joku halvahko pelihiiri. Ai että sitä tunnetta, kun pitkästä aikaa pääsi käyttelemään konetta ison näytön kanssa. Täysin lyömätön selauskokemus vei mukanaan. Aikani sitä käyttelin tyytyväisenä, mutta lopulta heikko mieli kyllästyi läppärin irroitteluun telakasta ja päätin, että miksen suoraan ostaisi halpaa pöytäkonetta. Sehän on luonnollisesti nopeampi ja kätevämpi ratkaisumalli omaan käyttöön.

Muutama kuukausi kului ja pöydän alle ilmestyi normaalissa kotelossa oleva käytetty yrityskone. Kone oli halpa ja nopea. Halusin pienen koneen, mutta hankkimani kone oli hieman halvempi kuin vastaava SFF-kotelossa oleva PC, joten päädyin sitten siihen. Samalla päivitin setin kahdelle näytölle, sillä siitä on oikeasti iloa kouluhommissa. Tässä päivityksessä ilmene kuitenkin yksi ongelma: Toinen näyttö VGA-kaapelilla oli helvetin sumea. Kokeilin adapterikikkailuja, mutta kuvanlaatu oli vaan paskaa, tein mitä tahansa. Koneen liitännät olivat armottoman puutteelliset. Rakas ystäväni @Memma "onneksi" kiirehti apuun ja myi sopuhintaan hänelle ylimääräisen GTX 1060 3gb näyttiksen, jolla kahden näytön ongelmat ratkesivat. Kone muuttui samalla kevyeksi FHD-pelikoneeksi, sillä I5-4570 riitti moniin peleihin. Pelikäyttöön kone ei siirtynyt vielä hetkeen, sillä koko nuoruuteni olin pelannut konsolilla ja erityistä innostusta koneella pelaamiseen ei löytynyt. Pelailin edelleen tyytyväisenä pleikalla. Miksipä sitä hyvää vaihtamaan. Elettiin kevättalvea. Liikkeelle sysätty lumipallo oli vähän jo kerännyt massaa, mutta vauhti ei päätä huimannut.

Eräänä päivänä kuitenkin totesin, että Rocket Leagueen ei saa kaikkea sisältöä pleikalla auki. Repäisin ja hankin sitten koneellekin rakettiliigan. Ajattelin, että samaa paskaa se on koneellakin, mutta tietyllä lisäsisällöllä. Voi kuinka väärässä pieni ihminen voikaan olla. Jälkikäteen ajateltuna Rocket leaguen ostaminen ja näyttis olivat tarinan kannalta ne kohtalokkaiksi osoittautuneet käänteet. Kehityskulku olisi voinut vaan pysähtyä siihen pöytäkoneeseen, jos
1) eräs verkkokauppa ei olisi tehnyt hinnoitteluvirhettä koneittensa suhteen (olisin ostanut SFF-kopallisen tai pienemmän koneen)
2) näyttö olisi toiminut VGA:lla kuten sen olisi pitänyt
3) kaverilla ei olisi ollut ylimääräistä pelinäyttistä
Lumipallo olisi voinut siis törmätä puuhun jo alkuvaiheessa, mutta ei.

Olin kuitenkin täysin myyty sen sileän tien, kun kokeilin pelata Rakettiliigaa koneella. Inputlagi väheni valtavasti ja tuntui, että pelissä kehittyi samantien uskomattoman paljon yksistään sen vuoksi. Ränkkikin nousi heti muutan pykälän ylöspäin. Paluuta pleikkariin ei enää ollut. Samalla kiinnostus muihin peleihin koneella heräsi kunnolla. Tuli vähän kokeiltua tietokoneella FPS-pelejä ja huolimatta yli 10 vuotta kestäneestä tauosta, hiiri ja näppis istuivat edelleen käteen hyvin. En ollut aivan paskin pelaaja. Koneen tehot eivät kuitenkaan vaikuttaneet riittäviltä battlefieldiin, joten hylkäsin hankinnan. Ajatus jäi kuitenkin kytemään päähän.

Pyörittelin mielessä erilaisia vaihtoehtoja. Lopulta lukion lyhyellä matikalla päädyin tulokseen, että kannattaa myydä pleikka ja pöytäkone pois ja rakentaa kokonaan uusi. Oli aika siirtyä kokonaan mestarirodun maailmaan. PS4 kustansi kuitenkin 60e joka vuosi ja pleikan+koneen myyntihinnalla pystyn rakentamaan kunnon PCn käytetyistä osista. Lukion lyhyt matikka oli ihan oikeassa, en hirveästi joutunut laittamaan enää ylimääräistä rahaa pelikoneeseen. Hankinta oli vielä ihan järkipohjalla helposti perusteltavissa. Annoin samalla kuitenkin pikkusormen itse saatanalle, raudanhimolle. Lumipallo oli kerännyt vauhtia.

Elettiin alkukevättä. Vähitellen haalin kasaan enimmäkseen käytetyistä komponenteista kasaan PCn. Kone lopulta valmistui loppukeväästä. Ryzen 5 2600 sekä GTX 1060 ryydittämänä pelit pyörivät varsin makoisasti FHD resoluutiolla siinä 60fps kieppeillä. Sitten se iski. Se tuli kuin salama kirkkaalta taivaalta. En aluksi edes tiennyt, mitä se on. Se oli se tunne, että tämä ei nyt ihan riitä. Pikselit paistoivat silmään 27" FHD näytöstä vähän liikaa. Järki sanoi, että turrut kuitenkin niihin hyviin grafiikoihin, et tarvitse sitä. Pelasithan sinä vielä puoli vuotta sitten PS nelosella tyytyväisenä. Silti mieli alkoi haluta 1440p 27" näyttöä. Alkukevät muuttui pikkuhiljaa kesäksi ja jossain vaiheessa mieleen hiipi myös ajatus 1440p 144hz näytöstä. Likainen himo alkoi vähitellen voittaa järjen ja hankintalistalle päätyi uusi näyttö ja samalla tehokkaampi näyttis. Olinhan minä kuitenkin kesätöissä ja tiedossa oli opiskelijan näkökulmasta käsittämättömät tulot. Neljä pitkää kuukautta pelkkää rahasadetta, ja johonkinhan ne pitäisi käyttää. Rahat polttelivat näpeissä isosti. Järki hävisi taistelun ja 650e oli tuomittu tuhlattavaksi. Lumipallo keräsi massaa entisestään ja kiihdytti vauhtia.

Kesä saapui ja piinaavan pähkäilyn jälkeen työpöydälle ilmestyi Acerin 1440p 144hz näyttö ja koneeseen tuli torista bongattu halpa GTX 1080 strix. Ah, oi sitä autuutta. En ollut tätä ennen kokeillut 144hz näyttöä. Kokemus oli uskomaton. Rakettiliiga oli ihanempaa kuin koskaan! Se pehmeys ja tarkkuus. Voi jukra. Parin viikon jälkeen tähänkin luonnollisesti turtui, mutta silti. Ah. Kesän aikana ei tarvinnut paljoa talosta poistua, kun sisällä oli hauskempaa. Pelikonetta vuosiksi eteenpäin julistin jo mielessäni!

Vai oliko sittenkään? Eihän koneella päässyt edes AVG 100fps ultra grafiikoilla battlefieldissä. Grafiikka-asetukset joutui pudottamaan mediumiin sulavan pelikokemuksen takaamiseksi. Ero silmällä oli lopulta aivan olematon, mutta sekin söi mieltä. Kellottelu ei auttanut. Tässä vaiheessa järki oli jo aika voimaton ja raudanhimo hallitsi mieltä. Raudanhimo kuiskaili korvaan näytönohjainpäivityksestä. Youtube ja foorumin myyntiosio ruokkivat hankintahimoa. Järjettömät hinnat kuitenkin pitivät liipaisinsormea kurissa varsin tehokkaasti. Kesän ja syksyn aikana tarinan sivuhenkilö @Memma oli haalinut myös koneeseensa RGB-valoja. Oma fractal Define R4 alkoi samalla näyttämään silmissä turhan synkältä. Pikkuhiljaa mieli alkoi leikkimään ajatuksella, että josko sitä itsekin RGB-maailmaan siirtyisi. Sekin himo pysyi hyvin pitkään kurissa, sillä oma koneen sijoittelu ja työpöytä ei ole kovin edullinen valoille. Syksy olikin pitkään varsin rauhallista aikaa pahimpien hankintahimojen suhteen. Illat pimenivät pikkuhiljaa ja syksy kääntyi talveksi Rovaniemellä.

Ajatus kotelopäivityksestä alkoi saamaan nyt talvella jalansijaa mielessä. Pitkän sekä väkivaltaisen jaakobinpainin jälkeen raudanhimo nujersi jälleen himmeän järjen pilkahduksen ja kruunautti itsensä kuninkaaksi. Järki julistettiin kruunajaisten jälkeen persona non grataksi. Työpöytä ja Fractal Define R4 saisivat lähteä. Tilalle tulisi valaistukselle edustavampi pöytä, Lian Liin Dynamic ja ns. vitusti välkkyviä valoja. Samalla foorumille pamahti GTX 1080ti blower kortteja halvalla myyntiin. Vedin liipaisimesta. Vesijäähyhommiahan tuollainen blowerkortti vaatii tietysti. Noh, yksi AIO ja kiinnikkeeet sinne tänne, ei tunnu enää tässä suossa juuri miltään. Lumipallo oli muuttunut lumivyöryksi.

Tässä sitä nyt sitten ollaan. Sunnuntai-ilta, kirjoitan esseetä helposti yli 1500e kustantaneen kokonaisuuden ääressä raudanhimosta. Mustana perjantaina lähtenee hankintaan kotelo, isompi virtalähde, valot ja mahdollisesti se pöytä. N. puoli kiloa olen budjetoinut tähän. Alkuperäisestä setistä pöydällä on enää näppäimistö. Sekin saattaa vaihtua. Läppärikin jossain vaiheessa vaihtui tinkkariin, ja vanha läppäri on nyt myynnissä. Kaikkia pienempiä hankintoja en edes jaksanut käsitellä tässä, sillä niitä on niin paljon. Kuulokkeita, kaiuttimia, työtuoli, näytönjalkoja jne. Tragikoomista tarinassa on se, että koneella olen pelannut alle 50h muita pelejä kuin rocket leagueta. 1440p näytöllä se pyörisi aivan riittävän hyvin vielä sillä GTX 1060 kortilla. Se ei kuitenkaan raudanhimoa hidasta.

Nyt jälkikäteen vaan toivon, että olisin hankkinut jonkin pienen pöytäkoneen, johon se pahuksen GTX 1060 ei olisi mahtunut. Pelaisin autuaana pleikalla ja raudanhimo olisi täysin tuntematon käsite. Pienestä se oli kiinni. On tämä harrastus tosin antanut jotain takaisinkin, lähipiirin koneasioita olen pistänyt kuntoon ja tienannut jokusen latin siinä sivussa. Koneen osat olen myös haalinut halvalla, joten myydessä ei tule pahasti takkiin. Eläisin kuitenkin mieluummin ilman jatkuvaa ja orastavaa raudanhimoa. Se perkele on äärimmäisen haastava voittaa.
 
Viimeksi muokattu:

Signa

▯sᴍᴀʟʟ ᴘᴄ – BIG RADIATOR ⊞
Liittynyt
12.12.2016
Viestejä
2 833
Piakkoin tulee ATK-harrastuksen aloittamisesta vuosi täyteen, joten kerronpa teille tarinan pahasti eskaloituneesta raudanhimosta.

Kaikki lähti liikkeelle käytetyn yritysläppärin hankinnasta kouluhommiin. Tuli kaiveltua kaikennäköistä kiinnostavaa tietoa noista ja vertailtua koneita keskenään. Lopulta pitkän kaivamisen jälkeen päädyin hankkimaan Dellin latitude viiskaksviisnollan. Hetken sitä käyttelin ja totesin, että tässähän kaipailee isompaa näyttöä kouluhommiin. Se oli ensimmäinen kriittinen käännekohta joka sysäsi pienen lumipallon vierimään hitaasti rinnettä alas.

Teinkin pian päätöksen telakan hankkimisesta ja siihen tulisi luonnollisesti näyttö, näppis ja hiiri kaveriksi. Vuosi sitten mustana perjantaina työpöydälle ilmestyikin 27" kaareva samsungin FHD näyttö, Apex m150 ja joku halvahko pelihiiri. Ai että sitä tunnetta, kun pitkästä aikaa pääsi käyttelemään konetta ison näytön kanssa. Täysin lyömätön selauskokemus vei mukanaan. Aikani sitä käyttelin tyytyväisenä, mutta lopulta heikko mieli kyllästyi läppärin irroitteluun telakasta ja päätin, että miksen suoraan ostaisi halpaa pöytäkonetta. Sehän on luonnollisesti nopeampi ja kätevämpi ratkaisumalli omaan käyttöön.

Muutama kuukausi kului ja pöydän alle ilmestyi normaalissa kotelossa oleva käytetty yrityskone. Kone oli halpa ja nopea. Se oli hieman halvempi kuin vastaava SFF-kotelossa oleva kone, joten päädyin siihen. Samalla päivitin setin kahdelle näytölle, sillä siitä on oikeasti iloa kouluhommissa. Tässä päivityksessä ilmene kuitenkin yksi ongelma: Toinen näyttö VGA-kaapelilla oli helvetin sumea. Kokeilin adapterikikkailuja, mutta kuvanlaatu oli vaan paskaa, tein mitä tahansa. Koneen liitännät olivat armottoman puutteelliset. Rakas ystäväni @Memma "onneksi" kiirehti apuun ja myi sopuhintaan hänelle ylimääräisen GTX 1060 3gb näyttiksen, jolla kahden näytön ongelmat ratkesivat. Kone muuttui kevyeksi FHD-pelikoneeksi, sillä I5-4570 riitti moniin peleihin. Pelikäyttöön kone ei siirtynyt vielä hetkeen, sillä koko nuoruuteni olin pelannut konsolilla ja erityistä innostusta koneella pelaamiseen ei löytynyt. Pelailin edelleen tyytyväisenä pleikalla. Miksipä sitä hyvää vaihtamaan. Elettiin kevättalvea. Liikkeelle sysätty lumipallo oli vähän jo kerännyt massaa, mutta vauhti ei päätä huimannut.

Eräänä päivänä kuitenkin totesin, että Rocket Leagueen ei saa kaikkea sisältöä pleikalla auki. Repäisin ja hankin sitten koneellekin rakettiliigan. Ajattelin, että samaa paskaa se on koneellakin, mutta tietyllä lisäsisällöllä. Voi kuinka väärässä pieni ihminen voikaan olla. Jälkikäteen ajateltuna Rocket leaguen ostaminen ja näyttis olivat tarinan kriittisiä käännekohtia. Kehityskulku olisi voinut vaan pysähtyä siihen pöytäkoneeseen, jos
1) eräs verkkokauppa ei olisi tehnyt hinnoitteluvirhettä koneittensa suhteen (olisin ostanut SFF-kopallisen tai pienemmän koneen)
2) näyttö olisi toiminut VGA:lla kuten sen olisi pitänyt
3) kaverilla ei olisi ollut ylimääräistä pelinäyttistä
Lumipallo olisi voinut siis törmätä puuhun jo alkuvaiheessa, mutta ei.

Olin kuitenkin täysin myyty sen sileän tien, kun kokeilin pelata Rakettiliigaa koneella. Inputlagi väheni valtavasti ja tuntui, että pelissä kehittyi samantien uskomattoman paljon yksistään sen vuoksi. Ränkkikin nousi heti muutan pykälän ylöspäin. Paluuta pleikkariin ei enää ollut. Samalla kiinnostus muihin peleihin koneella heräsi kunnolla. Tuli vähän kokeiltua tietokoneella FPS-pelejä ja huolimatta yli 10 vuotta kestäneestä tauosta, hiiri ja näppis istuivat edelleen käteen hyvin. En ollut aivan paskin pelaaja. Koneen tehot eivät kuitenkaan vaikuttaneet riittäviltä battlefieldiin, joten hylkäsin hankinnan. Ajatus jäi kuitenkin kytemään päähän.

Pyörittelin mielessä erilaisia vaihtoehtoja. Lopulta lukion lyhyellä matikalla päädyin tulokseen, että kannattaa myydä pleikka ja pöytäkone pois ja rakentaa kokonaan uusi. Oli aika siirtyä kokonaan mestarirodun maailmaan. PS4 kustansi kuitenkin 60e joka vuosi ja pleikan+koneen myyntihinnalla pystyn rakentamaan kunnon PCn käytetyistä osista. Lukion lyhyt matikka oli ihan oikeassa, en hirveästi joutunut laittamaan enää ylimääräistä rahaa pelikoneeseen. Hankinta oli vielä ihan järkipohjalla helposti perusteltavissa. Annoin samalla kuitenkin pikkusormen itse saatanalle, raudanhimolle. Lumipallo oli kerännyt vauhtia.

Elettiin alkukevättä. Vähitellen haalin kasaan enimmäkseen käytetyistä komponenteista kasaan PCn. Kone lopulta valmistui loppukeväästä. Ryzen 5 2600 sekä GTX 1060 ryydittämänä pelit pyörivät varsin makoisasti FHD resoluutiolla siinä 60fps kieppeillä. Sitten se iski. Se tuli kuin salama kirkkaalta taivaalta. En aluksi edes tiennyt, mitä se on. Se oli se tunne, että tämä ei nyt ihan riitä. Pikselit paistoivat silmään 27" FHD näytöstä vähän liikaa. Järki sanoi, että turrut kuitenkin niihin hyviin grafiikoihin, et tarvitse sitä. Pelasithan sinä vielä puoli vuotta sitten PS nelosella tyytyväisenä. Silti mieli alkoi haluta 1440p 27" näyttöä. Alkukevät muuttui pikkuhiljaa kesäksi ja jossain vaiheessa mieleen hiipi myös ajatus 1440p 144hz näytöstä. Likainen himo alkoi vähitellen voittaa järjen ja hankintalistalle päätyi uusi näyttö ja samalla tehokkaampi näyttis. Olinhan minä kuitenkin kesätöissä ja tiedossa oli opiskelijan näkökulmasta käsittämättömät tulot. Neljä pitkää kuukautta pelkkää rahasadetta, ja johonkinhan ne pitäisi käyttää. Rahat polttelivat näpeissä isosti. Järki hävisi taistelun ja 650e oli tuomittu tuhlattavaksi. Lumipallo keräsi massaa entisestään ja kiihdytti vauhtia.

Kesä saapui ja piinaavan pähkäilyn jälkeen työpöydälle ilmestyi Acerin 1440p 144hz näyttö ja koneeseen tuli torista bongattu halpa GTX 1080 strix. Ah, oi sitä autuutta. En ollut tätä ennen kokeillut 144hz näyttöä. Kokemus oli uskomaton. Rakettiliiga oli ihanempaa kuin koskaan! Se pehmeys ja tarkkuus. Voi jukra. Parin viikon jälkeen tähänkin luonnollisesti turtui, mutta silti. Ah. Kesän aikana ei tarvinnut paljoa talosta poistua, kun sisällä oli hauskempaa. Pelikonetta vuosiksi eteenpäin julistin jo mielessäni!

Vai oliko sittenkään? Eihän koneella päässyt edes AVG 100fps ultra grafiikoilla battlefieldissä. Grafiikka-asetukset joutui pudottamaan mediumiin sulavan pelikokemuksen takaamiseksi. Ero silmällä oli lopulta aivan olematon, mutta sekin söi mieltä. Kellottelu ei auttanut. Tässä vaiheessa järki oli jo aika voimaton ja raudanhimo hallitsi mieltä. Raudanhimo kuiskaili korvaan näytönohjainpäivityksestä. Youtube ja foorumin myyntiosio ruokkivat hankintahimoa. Järjettömät hinnat kuitenkin pitivät liipaisinsormea kurissa varsin tehokkaasti. Kesän ja syksyn aikana tarinan sivuhenkilö @Memma oli haalinut myös koneeseensa RGB-valoja. Oma fractal Define R4 alkoi samalla näyttämään silmissä turhan synkältä. Pikkuhiljaa mieli alkoi leikkimään ajatuksella, että josko sitä itsekin RGB-maailmaan siirtyisi. Sekin himo pysyi hyvin pitkään kurissa, sillä oma koneen sijoittelu ja työpöytä ei ole kovin edullinen valoille. Syksy olikin pitkään varsin rauhallista aikaa pahimpien hankintahimojen suhteen. Illat pimenivät pikkuhiljaa ja syksy kääntyi talveksi Rovaniemellä.

Ajatus kotelopäivityksestä alkoi saamaan nyt talvella jalansijaa mielessä. Pitkän sekä väkivaltaisen jaakobinpainin jälkeen raudanhimo nujersi jälleen himmeän järjen pilkahduksen ja kruunautti itsensä kuninkaaksi. Järki julistettiin kruunajaisten jälkeen persona non grataksi. Työpöytä ja Fractal Define R4 saisivat lähteä. Tilalle tulisi valaistukselle edustavampi pöytä, Lian Liin Dynamic ja ns. vitusti välkkyviä valoja. Samalla foorumille pamahti GTX 1080ti blower kortteja halvalla myyntiin. Vedin liipaisimesta. Vesijäähyhommiahan tuollainen blowerkortti vaatii tietysti. Noh, yksi AIO ja kiinnikkeeet sinne tänne, ei tunnu enää tässä suossa juuri miltään. Lumipallo oli muuttunut lumivyöryksi.

Tässä sitä nyt sitten ollaan. Sunnuntai-ilta, kirjoitan esseetä helposti yli 1500e kustantaneen kokonaisuuden ääressä raudanhimosta. Mustana perjantaina lähtenee hankintaan kotelo, isompi virtalähde, valot ja mahdollisesti se pöytä. N. puoli kiloa olen budjetoinut tähän. Alkuperäisestä setistä pöydällä on enää näppäimistö. Sekin saattaa vaihtua. Läppärikin jossain vaiheessa vaihtui tinkkariin, ja vanha läppäri on nyt myynnissä. Kaikkia pienempiä hankintoja en edes jaksanut käsitellä tässä, sillä niitä on niin paljon. Kuulokkeita, kaiuttimia, työtuoli, näytönjalkoja jne. Tragikoomista tarinassa on se, että koneella olen pelannut alle 50h muita pelejä kuin rocket leagueta. 1440p näytöllä se pyörisi aivan riittävän hyvin vielä sillä GTX 1060 kortilla. Se ei kuitenkaan raudanhimoa hidasta.

Nyt jälkikäteen vaan toivon, että olisin hankkinut jonkin pienen pöytäkoneen, johon se pahuksen GTX 1060 ei olisi mahtunut. Pelaisin autuaana pleikalla ja raudanhimo olisi täysin tuntematon käsite. Pienestä se oli kiinni. On tämä harrastus tosin antanut jotain takaisinkin, lähipiirin koneasioita olen pistänyt kuntoon ja tienannut jokusen latin siinä sivussa. Koneen osat olen myös haalinut halvalla, joten myydessä ei tule pahasti takkiin. Eläisin kuitenkin mieluummin ilman jatkuvaa ja orastavaa raudanhimoa. Se perkele on äärimmäisen haastava voittaa.
Ai ai, hauska oli lukea! :D Tarinasta löytyi vieläpä monia samankaltaisuuksia omien raudanhimoissa painiskelujen kanssa, mutta itsellä homma on edennyt siihen, että pian on useemmassa koneessa custom loop! :rage:


Tällä hetkellä kolmas "versio" custom loopista rakenteilla. Tähän mennessä vaihdettu lähinnä koteloita, radeja yms. buildin muuten pysyessä suurinpiirtein samana (Noh, oli 1080ti SLI:kin hetken yms...) mutta nyt on sitten jonkinlainen modauskärpänen pistänyt tämän kolmannen "lapsen" kanssa ja mikä pahinta: neljäs custom loop build suunnitteilla samanaikasesti!! ja periaatteessa viidenteenkin löytynee suurin osa osista... :vihellys:

Näiden lisäksi on vielä SFF-reissukone, (<-spekseissä) kun sellaisen tarvitsen ja läppäriä en suostunut hommaamaan ja muut koneet enemmän tai vähemmän palasina. Tuo kulkee repussa näppärästi, mutta sillekin olen vähän katsellut omaa laukkua (Tenba BYOB13).
SFF-touhuun taisin hurahtaa melkein heti rakennettuani ensimmäisen custom looppiini: jokin vaan siinä yli 60 litraisessa möhköfantissa ärsytti silmää ja mieltä. Nyt tässä tulevassa 4. loopissa kotelo tuleekin olemaan varsin pieni.

Ideoita riittää vielä näidenkin lisäksi, ihan kuin näissä ei seuraavan (puolen) vuoden vapaa-ajat kuluisi jo tarpeeksi tehokkaasti.... Singles dayna tuli vastaan eräs tarjous jota en voinut jättää käyttämättä, mutta katsotaan sitä projektia sitten syksymmällä... :happy:
 
Liittynyt
28.10.2016
Viestejä
5 604
Onneks sitä on täl hetkel ihan autuaan tietämätön nykyisen speksien jälkeenjääneisyydestä, ettei oo paljoa raudanhimo kutkutellut(mitä nyt kaiuttimet päivitin vihdoin). Nyt kun edellisestä päivityksestä pari vuotta nii on toki käynyt mielessä, mut ilmeisesti ei mitään aimoharppauksia ole tultu eteenpäin. Pelien backlogi senku vaan kasvaa ja toisaalta sinne kertyy yhä vanhempaa ja vanhempaa peliä niin ei ole ollut päivityksellekkään vielä tarvetta vaikka jatkuvalla pelikäytöllä kone onkin. Sijoittamisen aloittaminen oli kyl myös melko tehokas raudanhimon poistaja.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
4 658
Omaa raudanhimoa taltuttaa kyllä toi näyttisten nykynen hintataso. Jos päivittää haluais niin on vaan yks vaihtoehto, 2080ti. Ei vaan nappaa se hintaerotus mitä siitä joutus maksamaan, puhutaan kuitenkin jostain vähintään 600€ investoinnista siinä kohdin vaikka 1080ti möiskin hyvällä hinnalla eteenpäin. Eikä se tehoerokaan niin jäätävä ole että tota vois perustella itelleen mitenkään. Sinänsä sääli, sillä 1080ti alkaa jäämään jo paikotellen liian hitaaks 3440x1440 resolla. RDR2 nyt uusimpana esimerkkinä.

Niitä 3000-sarjalaisia odotellessa, ellei AMD sitten lykkää jotain kunnon jytkyä markkinoille. Siinä vaiheessa joutuu jo näytönkin vaihtamaan kun tää nykynen on hommattu ennenkun FreeSync toimi nVidialla.
 

olbe

epic sax guy
Liittynyt
31.10.2016
Viestejä
316
Miksei päivittäisi Trident Z RGB 3200 2x8 kittiä Trident Z RGB 3200 4x8 vaan ulkonäkösyistä? Noh meni jo... :rofl:
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
21 885
Joo-o. Aina on tarvetta näytönohjaimille. Ja pidän näytönohjaimista, joissa on hyvä tuuletus.

Tänään huomasin, kun asentelin konetta, että minulla on:
MSI Twin Frozr 660
MSI Twin Frozr 760
MSI Twin Frozr 960
(ja MSI Gaming X 1080)

Tuota Gaming X:ää lukuunottamatta olen hankkinut nuo kaikki tänä vuonna :)
Ihan huomaamatta on kaikki punaiset Twin Frozrit tullu hankittua.. Ja kun kortit näyttää ulkoisesti samalta, niin arvatkaa vaan, menikö väärä kortti sisään ekalla yrittämällä..
 

Signa

▯sᴍᴀʟʟ ᴘᴄ – BIG RADIATOR ⊞
Liittynyt
12.12.2016
Viestejä
2 833
Joo-o. Aina on tarvetta näytönohjaimille. Ja pidän näytönohjaimista, joissa on hyvä tuuletus.

Tänään huomasin, kun asentelin konetta, että minulla on:
MSI Twin Frozr 660
MSI Twin Frozr 760
MSI Twin Frozr 960
(ja MSI Gaming X 1080)

Tuota Gaming X:ää lukuunottamatta olen hankkinut nuo kaikki tänä vuonna :)
Ihan huomaamatta on kaikki punaiset Twin Frozrit tullu hankittua.. Ja kun kortit näyttää ulkoisesti samalta, niin arvatkaa vaan, menikö väärä kortti sisään ekalla yrittämällä..
Saako tästä sukukokouksesta kuvaa? :p
 
Liittynyt
12.06.2017
Viestejä
313
Kauheaa tämä alati kasvava raudanhimo. Alkukesästä asti on tullut suunniteltua uutta pelikoneen runkoa, pari kuukautta takaperin annoin hieman periksi ja tilasin nykyiselle kokoonpanolle valmiin "custom"-vesijäähysetin(360mm Alphacool Eissturm Hurricane Copper 45) ja Byksin gpu-blokin 1080ti:lle, koska halvalla sai (koko looppi noin 330€). Vesikamojen oston jälkeen olen yrittänyt järkeillä, että kellotetut 5775c+1080ti riittävät vallan mainiosti omaan tarpeeseen ja pidättäytyä ostamasta parempaa rautaa, mutta tänään sitten lähti lapasesta.:facepalm:

Pakkohan se nyt oli tilata Proshopista markkinoiden tehokkain "kuluttajaprossu", eli Ryzen 9 3950x @849€ :vihellys:. Emoksi suunnittelin ostavani Gigabyten X570 Aorus Masterin @400€, kun taas rameiksi jätän jo valmiiksi hankkimani 2x16gb 2400MHz ECC UDIMM-kammat(kokeillaan kellottuisiko yhtään vakaasti). Jäähdytyksessä säästän ja siirrän ym. custom-loopin tähän kokoonpanoon, "kotelona" hyödynnän testipenkin tyylisen alumiinisen louhintasetin alustan. Käyttikselle löytyy hajonneen Adatan SSD:n tilalle ostamani Samsung 512gb 970 Pro ja pelilevyksi toinen kesän Amazon tarjouksesta ostettu Sandiksi Ultra 3D 2TB. Jospa näillä kamoilla yrittäisi pärjätä useamman vuoden, tavoitteena jopa 5v (korkeintaan näyttiksen/ramin/tallennustilan päivityksellä);)

Ym. päivityksien lisäksi tuli rakennettua SER-kamoista verkkolevy/mediapalvelin (Asus c226+ celeron g1840+32gb ddr3 ecc udimm+ 2xWD 8TB+ 2TB ssd...), ostettua toinen pelinäyttö (LG 32" 1440p 144Hz VA), joten kaiken kaikkiaan tänä vuonna menee ATK-hankintoihin menee kai lähemmäs 3k€ :oops: Järkevää rahan käyttöä tämä ei ole, mutta onhan noita monia kalliimpiakin harrastuksia :D.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
13.01.2019
Viestejä
11
Meinas lipsahtaa kun näin 3400G:sen viikonlopputarjouksessa.

Nyt oli niin liki, että oli parit eri ostoskorit valmiina. :nb:
Onneksi nukuin yön yli ja muistin, miksi aiemmin päätin skipata vielä tämänkin APU-sukupolven.

Ei ole vielä tarpeeksi nykyistä kokoonpanoa parempi, että viitsisi 300+ €:lla päivittää toimivaa...

Ehkä sitten taas seuraavan sukupolven julkaisun alla herää haaveilemaan jostain kuusi ydin APU Vega18 :drool:
 
Liittynyt
13.04.2017
Viestejä
1 494
Omaa raudanhimoa taltuttaa kyllä toi näyttisten nykynen hintataso. Jos päivittää haluais niin on vaan yks vaihtoehto, 2080ti. Ei vaan nappaa se hintaerotus mitä siitä joutus maksamaan, puhutaan kuitenkin jostain vähintään 600€ investoinnista siinä kohdin vaikka 1080ti möiskin hyvällä hinnalla eteenpäin. Eikä se tehoerokaan niin jäätävä ole että tota vois perustella itelleen mitenkään. Sinänsä sääli, sillä 1080ti alkaa jäämään jo paikotellen liian hitaaks 3440x1440 resolla. RDR2 nyt uusimpana esimerkkinä.

Niitä 3000-sarjalaisia odotellessa, ellei AMD sitten lykkää jotain kunnon jytkyä markkinoille. Siinä vaiheessa joutuu jo näytönkin vaihtamaan kun tää nykynen on hommattu ennenkun FreeSync toimi nVidialla.
Juuri samaa tässä huokailen. Hirveä polte olis vaihtaa 1080ti->2080ti. Samalla resolla pelailen ja 1080ti ei ihan tehot piisaa pyörittää uusia pelejä siellä 100fps tuntumassa.... :btooth:
 
Liittynyt
22.01.2019
Viestejä
949
Itsellä on MSI Gaming X1080GTX, siitä sais noin 300e+ käytettynä, sopiva update olisi MSI 2080S jonka saisi noin 799e tehoraudalta, mutta rahat meni jo aikalailla kun tilasin ton ryzen 3950X ja uuden PNY SSD:n. Kyllä nyt pitää hillitä ja odotella uusi näytönohjainsukupolvi....
 
Liittynyt
01.12.2017
Viestejä
1 564
Itsellä on MSI Gaming X1080GTX, siitä sais noin 300e+ käytettynä, sopiva update olisi MSI 2080S jonka saisi noin 799e tehoraudalta, mutta rahat meni jo aikalailla kun tilasin ton ryzen 3950X ja uuden PNY SSD:n. Kyllä nyt pitää hillitä ja odotella uusi näytönohjainsukupolvi....
Tammikuun alkuun jos jaksat odottaa niin ces2020 messuilla saatetaan ilmoitella onko tulossa uutta näytönohjainta.
 
Liittynyt
23.10.2016
Viestejä
1 492
Omaa raudanhimoa taltuttaa kyllä toi näyttisten nykynen hintataso
Täällä puolestaan taltuttaa tehonkulutus (ja sitä kautta lämpö- ja melusaaste). En tiedä onko muilla tullut vastaavaa, mutta nykyrauta kiihottaa siinä mielessä, että mukava ostella vähävirtaisia komponentteja, joissa kuitenkin riittää vääntö lähes mihin tahansa 1440p:llä, jos silmänkarkeista on hieman valmis joustamaan. Nykyinen kokoonpano rakentui kokonaan 1660S:n ympärille. Helvetin mukavaa pelailla ja tehdä töitä oikeasti äänettömällä, mutta silti kompaktin kokoisella setupilla.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 073
Täällä puolestaan taltuttaa tehonkulutus (ja sitä kautta lämpö- ja melusaaste). En tiedä onko muilla tullut vastaavaa, mutta nykyrauta kiihottaa siinä mielessä, että mukava ostella vähävirtaisia komponentteja, joissa kuitenkin riittää vääntö lähes mihin tahansa 1440p:llä, jos silmänkarkeista on hieman valmis joustamaan. Nykyinen kokoonpano rakentui kokonaan 1660S:n ympärille. Helvetin mukavaa pelailla ja tehdä töitä oikeasti äänettömällä, mutta silti kompaktin kokoisella setupilla.
Joo se taltuttaa.

Osta vähemmän suriseva kortti
-> osta vähemmän vikisevä emolevy
-> -> osta vähemmän inisevä SSD.
 

Alensia

Custom-titteli
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
3 811
M.2-asemalle ei ole tarvetta, löytyy jo. 2060S mahtaa hieman hävitä normaalille 2070.
2070 on muutaman prosentin (~1-6%) nopeampi peleissä, käytännössä ero on siis mitätön. Toki tuo Strix on näyttisten aatelia jäähyltään, joten sillekin voi laskea oman arvonsa jos arvostaa kellittelyä tai hiljaisuutta.
 
Liittynyt
09.12.2016
Viestejä
1 263
2070 on muutaman prosentin (~1-6%) nopeampi peleissä, käytännössä ero on siis mitätön. Toki tuo Strix on näyttisten aatelia jäähyltään, joten sillekin voi laskea oman arvonsa jos arvostaa kellittelyä tai hiljaisuutta.
Hiljaisuus on aina hyve. :) Itelläkin löytyy Strixi 2080, ja olen siitä kovin tykännyt.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
21 885
2070 on muutaman prosentin (~1-6%) nopeampi peleissä, käytännössä ero on siis mitätön. Toki tuo Strix on näyttisten aatelia jäähyltään, joten sillekin voi laskea oman arvonsa jos arvostaa kellittelyä tai hiljaisuutta.
Kyllä. Ne Gigantin halvemmat tarjousnäytönohjaimet ovat luokattoman huonoilla jäähyillä. Strix on parhaita jäähyjä, jota minulla on ollut. MSI Gaming X on ehkä parempi, mutta vain koska se ei paina 1.5kg..
 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
328
3900X sekä 3950X molemmat tulossa... :confused2: kuinka tässä näin kävi?
Ensimmäistä odotettu jo kohta kaksi kuukautta. 26.11. tuli vihdoin odotettu viesti "lähtee tänään keskusvarastoltamme". Tänään 28.11. piti olla toimitus ja kövin katsomassa statusta: "No shipment has been received yet, only notification of the consignment".
:mad::mad::mad::mad::mad: pettymystä toisen perään tämän tilauksen kanssa. Ensin 2 tai 3 lykkäystä ja sitten turhien toiveiden herättelyä postituksen suhteen. Ja kohtahan tuo löytyy myyntipalstalta jahka 3950X saapuu... katsotaan kumpi tulee ensin.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 158
Tuli tilattua uusi 1TB nvme-levy käyttikselle ja peleille 7v vanhan Samsungin 256GB levyn tilalle. Ajatuksissa laittaa käyttis sileäksi samalla kun asentaa. Siitähän se ajatus sitten lähti, että vois laittaa myös prossupuolen uusiksi samalla. Houkuttaisi hankkia 3700X ja sille oheisromut. En vaan tiedä, onko päivitys millään muotoa rahan arvoinen. Aika harvassa on pelit, joissa 4790K@4,6 jää pullonkaulaksi 1440p-resolla, näyttiksenä GTX1080.
 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
328
Houkuttaisi hankkia 3700X ja sille oheisromut. En vaan tiedä, onko päivitys millään muotoa rahan arvoinen. Aika harvassa on pelit, joissa 4790K@4,6 jää pullonkaulaksi 1440p-resolla, näyttiksenä GTX1080.
Itselläni oli 7700K ja GTX 1080 ja 1440p näyttö, ja pelaaminen on ollut ihan olematonta. Enemmän aikaa kuluu läppärin ääressä. Silti tuli uutta Ruzenia hankittua koska teki mieli aloittaa uudelleen hajautettuun laskentaan osallistuminen (World Community Grid) vuoden tauon jälkeen, ja siinä on ytimien määrä avainasemassa. Tietysti kilpailun edistäminen on myös yksi perustelu valita AMD nyt kun sieltä tuli vihdoin jotain oikeasti hyvää.

Laskennassa toki GPU:t pesee CPU:t mennen tullen, mutta sähkölasku GPU-laskennasta oli aika tuuhea kun viime vuonna sitä tuli harrastettua.
Vilkaisin omia tilastoja ja tulosten / pisteiden määrä päivässä menee Ryzeneilla @3.9 GHz kaikki coret aika tarkkaan ydinmäärän suhteessa verrattuna 7700K:hon @ 4.4 GHz kaikki coret. Harmi, olisin odottanut enempikin etua.
Kokoonpanon tehonkulutus 7700K:lla 136W ja 3900X:llä 215W. Syytän wattierosta Ryzen-kokoonpanon täysin turhaa Strix-emolevyä ja tuulettimen RGB:tä ;). Pitää katsella, millä tuota saisi vähän madallettua.
 
Liittynyt
27.10.2018
Viestejä
454
Itsellä armoton himo iskenyt msi meg godlikeen z390. Luonnollisesti nykyinen rog strix z390-e malli tuntuu sysipaskalta kun vrt jumalalankkuun. Myös operaatio raudan arvon vähättely muijalle käy yhä hankalammaksi.. poloinen on vielä lapsenomaisessa uskossaan siinä että kone maksaa max 1500e. En saata kuvitella tilannettta jossa tunnustaisin lopettaneeni laskemisen 4,5k jälkeen. Senkin jälkeen tullut mm valve index jonka sain muka n150e
 

Jrhh

<Raudanusuttaja>
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 704
Itsellä armoton himo iskenyt msi meg godlikeen z390. Luonnollisesti nykyinen rog strix z390-e malli tuntuu sysipaskalta kun vrt jumalalankkuun. Myös operaatio raudan arvon vähättely muijalle käy yhä hankalammaksi.. poloinen on vielä lapsenomaisessa uskossaan siinä että kone maksaa max 1500e. En saata kuvitella tilannettta jossa tunnustaisin lopettaneeni laskemisen 4,5k jälkeen. Senkin jälkeen tullut mm valve index jonka sain muka n150e
Hei ei se ole harrastus eikä mikään jos se ei vähintään paria palkkapussia maksa.

Sitä paitsi sinun rahoja sinä siihen käytät etkä hänen.. ainakaan toivottavasti :D
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
671
Itsellä armoton himo iskenyt msi meg godlikeen z390. Luonnollisesti nykyinen rog strix z390-e malli tuntuu sysipaskalta kun vrt jumalalankkuun. Myös operaatio raudan arvon vähättely muijalle käy yhä hankalammaksi.. poloinen on vielä lapsenomaisessa uskossaan siinä että kone maksaa max 1500e. En saata kuvitella tilannettta jossa tunnustaisin lopettaneeni laskemisen 4,5k jälkeen. Senkin jälkeen tullut mm valve index jonka sain muka n150e
Juu, eihän tuolla vanhalla emolla tee yhtään mitään. Selkeästi tuo Index vaatii uuden emolevyn ostamista, ei siinä kyllä nyt mikään muu auta. Ei muuta kuin ostohousut jalkaan.
 

Alensia

Custom-titteli
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
3 811
Samoin tuli puhuttua muunneltua totuutta, kun korvasin aiemmat 24" Full HD -näyttöni näillä Acerin 27" 1440p Nitroilla.. Vaikkei näiden kappalehinnat olleet (tarjouksissa) kuin sen vajaa 400€/laaki niin "lähes päikseen" kerroin vaihtaneeni :D Sinkkuaikoina se oli helppoa, palkan tullessa maksoit laskut, laitoit lainanlyhennyksen verran syrjään lyhennyspäivää odottamaan ja jätit pari hunttia safkaan. Lopuilla sitten ATK:ta :comp:

Edit: Aiheestakin, himottaisi päivittää tuo vuoden 2014 Galaxy Note Pro 12.2 -tabletti nykypäivään kun siitä alkaa akkukin väsyä, muttei tunnu noin isolla näytöllä olevaa tabia enää olevan markkinoilla. Styluskin on kätevä. Toisaalta painaahan tuo kuin synti, eli sohvalla maatessa ei tee mieli kannatella tabia ja pläräillä.
 
Liittynyt
18.03.2019
Viestejä
569
Itse en malttanut pysyä i5-9600k + rtx2070, vaan oli ”pakko” päivittää i9-9900ks + rtx2080ti. Samalla vaihtoi ek:n vesijäähykamat Corsairin Hydro X:ään. Emon pidin Asus Rog Strix Z390-F ja Corsair Vengeance Pro 3200cl16. Noita ei kannattane päivittää?
 

Härkönen

Team H2O
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
7 002
Itse en malttanut pysyä i5-9600k + rtx2070, vaan oli ”pakko” päivittää i9-9900ks + rtx2080ti. Samalla vaihtoi ek:n vesijäähykamat Corsairin Hydro X:ään. Emon pidin Asus Rog Strix Z390-F ja Corsair Vengeance Pro 3200cl16. Noita ei kannattane päivittää?
Helposti muistit voisi päivittää sinne 4000mhz ;)
 

Alensia

Custom-titteli
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
3 811
Itse en malttanut pysyä i5-9600k + rtx2070, vaan oli ”pakko” päivittää i9-9900ks + rtx2080ti. Samalla vaihtoi ek:n vesijäähykamat Corsairin Hydro X:ään. Emon pidin Asus Rog Strix Z390-F ja Corsair Vengeance Pro 3200cl16. Noita ei kannattane päivittää?
Tämä ketju on aivan väärä paikka hakea samanmielisiä kommentteja boldatulle :D[/QUOTE]
 
Liittynyt
27.10.2018
Viestejä
454
Itse en malttanut pysyä i5-9600k + rtx2070, vaan oli ”pakko” päivittää i9-9900ks + rtx2080ti. Samalla vaihtoi ek:n vesijäähykamat Corsairin Hydro X:ään. Emon pidin Asus Rog Strix Z390-F ja Corsair Vengeance Pro 3200cl16. Noita ei kannattane päivittää?
Emo ja muistit halpispaskaa. Premiumia tilalle niin eiköhän rupea löytymään
 
Liittynyt
18.03.2019
Viestejä
569
Suosituksia päivityksiin:greedy:. Muisteina mielellään Corsairit niin valojen (joita riittää) ohjaus onnistuisi iCuella.
 

Signa

▯sᴍᴀʟʟ ᴘᴄ – BIG RADIATOR ⊞
Liittynyt
12.12.2016
Viestejä
2 833
Myös operaatio raudan arvon vähättely muijalle käy yhä hankalammaksi.. poloinen on vielä lapsenomaisessa uskossaan siinä että kone maksaa max 1500e.
Samaistun vahvasti :D

Nainen ollut autuaan tietämätön harrastukseni kuluista ennen kuin sai tietää mitä 1080Ti:stä aikoinaan maksoin. Se oli vielä halvin niistä kolmesta jotka mulla on pa(r)h(a)imillaan (samaan aikaan) ollut, mutta siitä ei onneksi tiedä :vihellys: 2080Ti:hin en ole vielä langennut...
 
Liittynyt
18.03.2019
Viestejä
569
Olin nuorempana rakennellut useita koneita, mutta sitten tuli n. 20v tauko. Viime talvena innostuin tekemään pelikoneen pojalle. Nyt on jo kolmas kone työnalla. Toki tytölläkin pitää olla pelikone ja itselle ”hyöty” PC.
 

Lare

Error 404
Liittynyt
13.11.2016
Viestejä
3 969
Huhhuh taas kerran.

Nyt kun uusissa konsoleissakin tulee olemaan 8 ydintä ja 16 säiettä prossuissa ja AMD toi markkinoilla kunnon tykkejä, niin oma 6-ytiminen i5 alkaa vähän mietityttämään. 2018 Black Fridaysta sain tuon 199 eurolla ja 4,9Ghz kelloilla ja nopeahkoilla muisteilla ihan ripeä peliprossu tuo on vieläkin hintaan nähden. Oikeastaan ainoa peli, missä se yskii on AC Odyssey, jonka koodi on muutenkin ihan solmussa. Muissa peleissä se jaksaa vielä yllättävän hyvin, vaikka tehokas näyttis jaksaa 1080p resoluutiolla puskea aika paljon frameja. Kuitenkin tulevaisuuden pelit mietityttävät ja jossain vaiheessa säikeet varmaankin vain tulevat loppumaan kesken.

Uusi kotelo on myös himottanut viime aikoina. Joku vähän isompi kotelo ikkunalla, joka tehty karkaistusta lasista ja kunnon ledit sisälle. mATX-emolevy vain näyttää vähän hassulta ATX-kotelossa. Yhden 480GB SSD:n voisi vielä hankkia ja korvata sillä vanhan pelejä varten olevan 250GB Crucialin. Ainut vain, että tuo Crucial oli koneessa kiinni Windowsia asentaessa, eikä Windows suostu käynnistymään ilman tuota levyä, vaikka käyttislevy on erikseen, eli vaatisi Windowsin uudelleen asentamisen taas :facepalm:

Nuo kaikki ongelmat periaatteessa ratkeaisivat, jos hankkisi uuden AMD:n prossun, emolevyn, sen kotelon ja SSD:n, kun Windowsinkin joutuisi vielä asentamaan uusiksi. Toisaalta tuo pieni Define Mini C on pirun hyvä kotelo ja nyt on teran verran SSD-tilaa pelejä varten, joka riittää toistaiseksi hyvin. Eiköhän prossullakin pärjäile toisen vuoden vielä ongelmitta ja varmaan helpoin päivitys tälle kokoonpanolle olisi sitten myöhemmin nakata käytetty i7 9700K nykyiselle emolevylle.
 
Liittynyt
27.10.2018
Viestejä
454
Huhhuh taas kerran.

Nyt kun uusissa konsoleissakin tulee olemaan 8 ydintä ja 16 säiettä prossuissa ja AMD toi markkinoilla kunnon tykkejä, niin oma 6-ytiminen i5 alkaa vähän mietityttämään. 2018 Black Fridaysta sain tuon 199 eurolla ja 4,9Ghz kelloilla ja nopeahkoilla muisteilla ihan ripeä peliprossu tuo on vieläkin hintaan nähden. Oikeastaan ainoa peli, missä se yskii on AC Odyssey, jonka koodi on muutenkin ihan solmussa. Muissa peleissä se jaksaa vielä yllättävän hyvin, vaikka tehokas näyttis jaksaa 1080p resoluutiolla puskea aika paljon frameja. Kuitenkin tulevaisuuden pelit mietityttävät ja jossain vaiheessa säikeet varmaankin vain tulevat loppumaan kesken.

Uusi kotelo on myös himottanut viime aikoina. Joku vähän isompi kotelo ikkunalla, joka tehty karkaistusta lasista ja kunnon ledit sisälle. mATX-emolevy vain näyttää vähän hassulta ATX-kotelossa. Yhden 480GB SSD:n voisi vielä hankkia ja korvata sillä vanhan pelejä varten olevan 250GB Crucialin. Ainut vain, että tuo Crucial oli koneessa kiinni Windowsia asentaessa, eikä Windows suostu käynnistymään ilman tuota levyä, vaikka käyttislevy on erikseen, eli vaatisi Windowsin uudelleen asentamisen taas :facepalm:

Nuo kaikki ongelmat periaatteessa ratkeaisivat, jos hankkisi uuden AMD:n prossun, emolevyn, sen kotelon ja SSD:n, kun Windowsinkin joutuisi vielä asentamaan uusiksi. Toisaalta tuo pieni Define Mini C on pirun hyvä kotelo ja nyt on teran verran SSD-tilaa pelejä varten, joka riittää toistaiseksi hyvin. Eiköhän prossullakin pärjäile toisen vuoden vielä ongelmitta ja varmaan helpoin päivitys tälle kokoonpanolle olisi sitten myöhemmin nakata käytetty i7 9700K nykyiselle emolevylle.

Itse ajattelin ehkä vaihtaa emon ja prossun kun seuraava prossu sukupolvi tulee. Nyt tyydyin upgreidaamaan emon z390 aorus xtremeen ihan huvikseni..
 

Taneli-

☤ Virallinen ⚔ testaaja ☣
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
7 591
Huhhuh taas kerran.

Nyt kun uusissa konsoleissakin tulee olemaan 8 ydintä ja 16 säiettä prossuissa ja AMD toi markkinoilla kunnon tykkejä, niin oma 6-ytiminen i5 alkaa vähän mietityttämään. 2018 Black Fridaysta sain tuon 199 eurolla ja 4,9Ghz kelloilla ja nopeahkoilla muisteilla ihan ripeä peliprossu tuo on vieläkin hintaan nähden. Oikeastaan ainoa peli, missä se yskii on AC Odyssey, jonka koodi on muutenkin ihan solmussa. Muissa peleissä se jaksaa vielä yllättävän hyvin, vaikka tehokas näyttis jaksaa 1080p resoluutiolla puskea aika paljon frameja. Kuitenkin tulevaisuuden pelit mietityttävät ja jossain vaiheessa säikeet varmaankin vain tulevat loppumaan kesken.

Uusi kotelo on myös himottanut viime aikoina. Joku vähän isompi kotelo ikkunalla, joka tehty karkaistusta lasista ja kunnon ledit sisälle. mATX-emolevy vain näyttää vähän hassulta ATX-kotelossa. Yhden 480GB SSD:n voisi vielä hankkia ja korvata sillä vanhan pelejä varten olevan 250GB Crucialin. Ainut vain, että tuo Crucial oli koneessa kiinni Windowsia asentaessa, eikä Windows suostu käynnistymään ilman tuota levyä, vaikka käyttislevy on erikseen, eli vaatisi Windowsin uudelleen asentamisen taas :facepalm:

Nuo kaikki ongelmat periaatteessa ratkeaisivat, jos hankkisi uuden AMD:n prossun, emolevyn, sen kotelon ja SSD:n, kun Windowsinkin joutuisi vielä asentamaan uusiksi. Toisaalta tuo pieni Define Mini C on pirun hyvä kotelo ja nyt on teran verran SSD-tilaa pelejä varten, joka riittää toistaiseksi hyvin. Eiköhän prossullakin pärjäile toisen vuoden vielä ongelmitta ja varmaan helpoin päivitys tälle kokoonpanolle olisi sitten myöhemmin nakata käytetty i7 9700K nykyiselle emolevylle.
Kannattanee odotella se vuosi ja ostella sitten tarjouksesta 3950X (alle 500€) tai mikä 4950X sitten ilmestyykään tosin sen hinta lienee 850-1000€. Sen luulisi jo hetken jos toisenkin riittävän, ainakin seuraavat 5 vuotta.

Tai sitten käytetty 3900X / 3950X kun osa kuitenkin päivittää uusimpaan ja myy vanhan "huonon" alta pois.
 
Liittynyt
27.10.2018
Viestejä
454
Niin on. Godliken yleisilme sopii erinomaisesti verhojeni värimaailmaan, niin voiko sitä vastaan enää taistella...
Nyt on sitten godlike paikallaan. Yllätyksekseni prossusta saa enemmän irti. 9900k menee vähillä toimilla 5ghz. Strix gaming -e oli edellinen jonka kans sai taiteilla enempi jotta sai vakaaksi. Noh, raudanhimo nosti päätään kun eksyin casekingin sivuille. Siellä ostoskoriin tipahti puolihuolimattomasti 9900ks 5.1ghz pretested delid. 790€ sai siivet alleen. Eiköhän tämä tästä pikkuhiljaa..
 
Liittynyt
13.01.2020
Viestejä
1
Pojan pelikoneeseen hankittu näytönohjain ryöpsäytti varustelukierteen valloilleen ja autotalli- ja nettikonekin saivat kylkiäisinä uusia osia. Kuukauden aikana hankittu RX590, X570-P, Ryzen 5 3600, 16 GB Kingston, pari Freezer 34 Duoa, Samsungin 970 Evo, pari SSD:tä, Phanteks P300, muutama tuuletin, Define R5 sivuikkuna ja vähän RGB:tä.

Ja eka viesti tälle foorumille.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
237 450
Viestejä
4 162 441
Jäsenet
70 410
Uusin jäsen
Acrat

Hinta.fi

Ylös Bottom