Kokemattomalle hyviä ja helppoja ruokia?

valurauta

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
29.12.2016
Viestejä
3 528
Se jauheliha kastike itsessään:

400g jauhelihaa
1 sipuli
4 rkl vehnäjauhoja
~3dl vettä (tätä määrää vaihtelee sen mukaan haluaako jotain kiinteämpää vai keittoa)
3-4dl tomaatti sosetta (itse aluksi käytin tämän tilalla ihan vaan ketsuppia vaikka se ei vissiin nyt ehkä paras vaihtoehto ole).
Mausteita miten haluat. Itse laitan pippuria ja chili maustetta. Voi pistää vaikka yhden liheliemi kuution.

Pilkon sen sipulin pieniksi palasiksi ja laitan sen ja jauhelihan pannulle. Pohjalle vähän rasvaa ja ruskistan sitä siinä kunnes jauhelihat on ruskeita ja punaista ei näy missään.
Sitten laitan siihen ne 4rkl jauhoja ja sekoittelen sen siihen ja jatkan sen paistelua hetken aikaa. Sitten lisään veden ja sekoittelen.

Tässä kohtaa on päätöksen kohta. Jos tekee kiinteämpää kannattaa ehkä sekoittaa se tomaatti sose siinä pannulla. Tässä kohtaa ja lisätä mausteet ja lihaliemi kuutio. Jos haluat vetisempää tehdä kannattaa ehkä siirtää tavara pannulta kattilaan.

Jos jatkoit ihan vain kastikkeena anna tässä kohtaa hautua itsekseen vähän aikaa. Itse en tiedä täsmälleen mitä hautumisella tarkoitetaan, mutta itse ajattelin, että pannulle kansi päälle ja pois hellalta ja annoin olla vain ~10min. Kastike on valmis tässä kohtaa.
Jos sitten haluaa tuunata tätä "gourmet-kokkailun" suuntaan, niin voi tutustua käsitteeseen Mirepoix Mirepoix (cuisine) - Wikipedia ...eli lähinnä pieneksi kuutioitua sipulia, porkkanaa ja selleriä, eikä suinkaan pakastealtaasta vaan juureslaareista. Tämä on yleiskäyttöinen makupohja melkein mihin tahansa. Lisää siis sipulin oheen porkkanaa ja selleriä, esim. 5 mm kuutioina - niin pieninä, että ne ~liukenevat valmiiseen kastikkeeseen.

Lihana ei välttämättä kannata käyttää kallista jauhelihaa, vaan ostaa halvempia lihapaloja kokolihana, jonka sitten pilkkoo maun mukaan esim. nopan kokoisiksi kuutioiksi, lastuiksi tai suikaleiksi. Lihana voi käyttää esim. broilerin reisipaloja, possun kassleria, etuselkää tai lapaa tai jotain naudan patalihoja. Nauta vaatii haudutusta parisen tuntia, possu puolesta tunnista tuntiin ja broileri valmistuu puolessa tunnissa. Pienet palat kypsyvät nopeammin, suuremmat ottavat enemmän aikaa. Kun teet kastikkeen kerrankin broilerin reisipaloista, et enää ikinä osta kuivia rintalihoja.

Juurekset voi laittaa pataan pehmentymään miedolla lämmöllä pieneen määrään oliiviöljyä/voita samalla kun alkaa kuumalla pannulla ruskistamaan lihoja pienissä erissä. Lihat sitten lisäillään juuresten päälle. Seuraavaksi lisätään nestettä, ja tässä vesi kannattaa korvata viinillä. Broiskulle valkkari on parempaa, possulle toimii sekä valkkari että punkku ja naudalle käyttäisin punkkua. Viini lisätään pienissä erissä pannulle ja kun se kiehahtaa, kaadetaan pataan. Pannulta kannattaa irrottaa kaikki ruskistusjäännös mukaan. Mausteeksi voi lisätä suolaa ja rouhittua mustapippuria. Lopuksi lisätään (paseerattu) tomaatti, ja annetaan hautua kannen alla miedolla lämmöllä kunnes liha on mureaa. Haudutuksen aikana keitellään riisit/pastat/perunat.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
12 813
En muista onko tässä jo mainittu lihapata kun en jaksa kahlaa koko säiettä läpi.
Sen helpompaa ruokaa ei olekkaan. Jos ei perinteinen karjalanpaisti nappaa, niin kunnon mausteinen pata on käsittämättömän hyvä ja helppoa tehdä. Ja variaatioita loputtomiin.

Peruspohja on mulla:
1) Nautasika lihapaloja. Ehkä joku kilon verra, riippuu toki paljonko haluaa tehdä. Joko karjalainpaistisekoitusta, tai sitten itse tykkään käyttää paistipaloja kun ne on ilman mitään rasvaroippeita jne.
2) Sipulia pari
3) Muutama chili
4) Mustapekka juusto tai muu tuorejuusto
5) Nesteeksi vettä, olutta tai viiniä. Maun mukaan.
6) Mausteita maun mukaan

Sitten varianttina voi laittaa sekaan vähän sitä sun tätä mitä kaapista löytyy. Tölkkipapuja (kidney tai valkoisia), suolakurkun paloja, tomaattimurskaa/paseerausta tai vaikka paistetun jauhelihan.

Valmistus:
1) Kaikki aineet pataan ja nestettä niin että peityy. Mustapekka/tuorejuusto murustellaan/sekoitellaan tasaisesti sinne tänne
2) Uuniin n.150c ja mitä kauemmin, sen parempaa, mutta yleensä n.4h vähintään.
3) Ääntä kohden

Jos haluaa hifistellä niin lihat voi kevyesti ruskistaa ensin ja ainekset voi laittaa pataan jo edellisenä iltana maustumaan ja aamulla uuniin.
Oiva sunnuntairuoka. Lauantaina ainekset pataan ja su aamulla uuniin ja iltapäivällä syö.
helppoa ja erittäin hyvää.

Pulled pork on toinen erittäin maukas ja helppo.
Iso pala porsaan kassleria ja siihen pinnalle mausterub tai muuta maustetta.
Liha vuokaan ja nestettä pari senttiä pohjalle ja peitetään foliolla.
Uuniin 150c ja taas mitä kauemmin, sen mureampaa.
Sitten uunista ulos ja revitään kahdella haarukalla ja mausteita ja sooseja päälle ja vaikka patongin väliin. Ja voi myös pakastaa foliovuokiin ja kun tekee mieli niin vuoka vaan uuniin lämpiämään.

Erittäin helppoja ja hyviä ruokia.
 

Pertti Kosunen

Basic Input/Output System
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
3 107
Silakka-perunavuoka

Tätä vastaava oli joskus siinä MTV3:en 5 minuutin ruoka-ohjelmassa, laittoi pakaste peruna-sipulisekoituksen ja -silakat suoraan jäisenä vuokaan ja uuniin, paistoaikaa vaan vähän lisää.
 
Liittynyt
12.01.2017
Viestejä
1 893
Perunasipuli & Silakkafile mättö.

1Kg Perunasipulisekoitusta.
500gr Silakkafileitä.Tässätapauksessa tuoreita fileitä,ei pakaste.
Pekonia.
Juustoraastetta.
Ruokakerma.

Mausteina.
Suola.Maustepippuri.Sitruunapippuri.
Kalamauste.Tilli.Valkosipulijauhe.

Kupinpohjalle ½ pussia perunasipulisekoitusta.
Päälle silakkafileet.
Mausteita sitten oman maun mukaan.
Juustoraastetta.
Pekonisiivuja.
Sitten loput ½ pussia perunasipulisekoitusta.
Päälle vielä ruokakerma.
Sitten päällimmäiseksi vielä pekonisiivuja.
Uuniin noin tunniksi,sitten virrat poikki ja jälkilämpöön hautumaan.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
69
3 dl vettä kiehuvaksi.
1/2 dl kokonaista tattaria veteen.
lautaselle kun vesi on haihtunut(tattarit kosteita!)
voinokare lautaselle, jonka päälle kuuma tattari jäähtymään.
lämmin tattari suuhun.
 
Liittynyt
12.01.2017
Viestejä
1 893
Tokmannin tarjouslehtisessä.01/18
Nyt olis taas nötköttiä tarjolla
Eikä maksa paljoa.5 purkkia 7€.
Tarjous voimassa.Maanantai <--> Sunnuntai 1 <--> 7.1.2018
Halpaa vai mitä.:cigar2::D:p
 

Liitteet

Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
300
Oon ite tehnyt nyt noin kuukauden ajan joka työvuorossa iltaruoaksi tuollaisen puolivalmiin italian/meksikon/napolin padan. Paistaa vain 400g jauhelihan, heittää sekaan vettä ja tuon pussukan sisällön ja hämmentelee muutaman minuutin. Yleensä tuosta riittää pariin ateriaan, mutta välillä syön koko setin kerralla. Noita saa myös täysjyvänä.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
188
Oon ite tehnyt nyt noin kuukauden ajan joka työvuorossa iltaruoaksi tuollaisen puolivalmiin italian/meksikon/napolin padan. Paistaa vain 400g jauhelihan, heittää sekaan vettä ja tuon pussukan sisällön ja hämmentelee muutaman minuutin. Yleensä tuosta riittää pariin ateriaan, mutta välillä syön koko setin kerralla. Noita saa myös täysjyvänä.
Eikö noissa pussukoissa ole ihan helvetisti suolaa?
 
Liittynyt
23.10.2016
Viestejä
1 474
Se jauheliha kastike itsessään:

400g jauhelihaa
1 sipuli
4 rkl vehnäjauhoja
~3dl vettä (tätä määrää vaihtelee sen mukaan haluaako jotain kiinteämpää vai keittoa)
3-4dl tomaatti sosetta (itse aluksi käytin tämän tilalla ihan vaan ketsuppia vaikka se ei vissiin nyt ehkä paras vaihtoehto ole).
Itse tykkään tehdä jauhelihakastikkeen ihan vaan tomaattimurskalla ja ruokakermalla. Purkki ruokakermaa + toinen purkki tyyliin yrtti/-chilitomaattimurskaa, sipuli + mausteita. En vaan saa tosta koskaan ihan tasalaatuista, koska tuntuu jotenkin helposti vaihtelevan mausteiden ja käytetyn kerman mukaan.

En tosin ole tehnytkään pitkään aikaan, koska olen siirtynyt enemmän kasvis- tai feikkilihavaihtoehtoihin, josta minusta mikään ei ole oikein sopinut tuohon jauhelihan korvikkeeksi. Esimerkiksi joku soijarouheen käyttö jauhelihan korvikkeena on lähinnä itsensä kiduttamista.

Sen sijaan hyvän "feikkikana"-curryn saa seuraavasti:

Pussillinen quorn-kuutioita
Sipuli
Valkosipulin kynsi tai pari
2x reilua teelusikkallista red curry/panang curry -tahnaa
2dl kookoskerma ja vaikka desi vielä vettä sekaan
Mausteita: pippuria, paprikajauhetta, kurkumaa, cayannepippuria, hitusen suolaa, vaikka jotain chilitököttiä...

Senkus heittää ensin kuutiot pannulle lämpiämään öljyssä, sitten hetken päästä mausteet ja sipulit mukaan, sitten curry-paste ja lopuksi kookoskerma + vesi ja vähän sekottelee. Tismalleen sama resepti mielestäni toimii, oli kastikkeessa quornia tai paketillinen maustamattomia (tai chilimarinoituja) kanasuikaleita. Kylkeen riisiä.

Muita hyviksi todettuja, mielestäni varsin helppoja reseptejä olleet seuraavat:

Thaimaalainen kanarisotto - Reseptit
Helppo pinaatti-raejuustolasagne (isken itse kastikkeeseen mukaan pakkauksen mustapapuja, muuten vatsani ei koe ruokaa täyttäväksi. Lisäksi pinaatti näkyy vähän enempi, jos vaihtaa ne pinaattipiiperrykset pakastettuun lehtipinaattiin)
Parsakaaliriisi

Itseä kiinnostaisi suuresti helpohkot (tai ainakaan ei kamalasti aikaa vievät) sekä maukkaat kasvisruokareseptit, tai reseptit noille feikkilihoille (quorn, härkis, nyhtökaura). Kananmuna ja maitotuotteet resepteissä ok, ja toisaalta myös reseptit johon tulee vain pieni määrä lihaa (esim. tuo parsakaaliriisi) kelpaisivat myös. Olen mielestäni onnistunut tiputtamaan lihankäyttöäni arviolta 50-60% kotona syödessäni, mutta monesta täysin kasviskokeilusta on tullut jotenkin tylsän tai tasapaksun makuista. Esimerkiksi paljon kehuttu avokadopasta on mielestäni kyllä erinomaista ja nopeaa tehdä yksi annos, mutta huijaan paistamalla joukkoon yleensä pari siivua suht rapsakkaa pekonia, koska muuten annos jää jotenkin mauttomaksi.
 
Viimeksi muokattu:

Lallijuoppo

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
6 683
Jauhelihakastikkeen tekeminen on myös äärimmäisen helppoa.
  • ruskista noin 400g jauhelihaa korkeareunaisella pannulla kypsäksi
  • lisää 4-5 rkl jauhoja jauhelihan sekaan ja paista niin kauan kunnes jauhot alkavat ruskistumaan
  • lisää lopuksi vähitellen vettä sen verran, että kastikkeesta tulee sopivan paksua
  • mausta lihaliemikuutiolla, pippurilla ja muilla kaapista löytyvillä mausteilla
Tässä on ideana se, ettei kastikeesta voi tulla paakkuuntunutta, koska jauhot lisätään jauhelihan sekaan paistamisen aikana. Usein kastikkeet epäonnistuvat varsinkin kokemattomissa käsissä, jos niitä aletaan tekemään erikseen kattilassa tai paistinpannulla.
Tästä tulee mun ensimmäinen ja ainoa tähtihetki ruuanlaitto-ohjeiden parissa. Ja täytyy myöntää, että tiedän asian vain siksi, että eräs ammattilainen tämän mulle vinkkasi.

Unohtaa ton jauhon ja ostaa Maizenan ruskeaa suurustetta. Pitäisi löytyä yleensä samasta paikasta missä on jauhotkin kaupoissa. Erona tuohon ohjeeseen on, että ensin paistat jauhelihan ja sitten mukaan vettä. Veden määrän oppii parin epäonnistumisen jälkeen, mutta voi aloittaa 3 desillä. Mukaan jo tässä vaiheessa lihaliemikuutio. Odotetaan että vesi kiehuu ja sitten ripotellaan Maizenaa joukkoon ja annetaan vaikuttaa. Aluksi tekee sen virheen, että kun ei mitään tapahdu, niin lisätään lisää. Sinänsä siitä ei ole kauheasti harmia.
Jos ei uskalla vedellä aluksi vapaalla kädellä, niin se ohjeessa oleva 3 rkl on ihan hyvä lähtökohta. Mutta se suurustuu oikein kunnolla, kun sen antaa vähän jäähtyä eli vaikka levy nollilla ja antaa olla siinä. Voihan sitä vettä tietenkin jälkeenkin lisätä, jos tulee ihan liian paksua, kun on lätrännyt sitä Maizenaa liikaa joukkoon.

Paljon helpompaa kuin tuo jauhojen ruskistaminen ja epäonnistuminen on paljon vaikeampaa.
 
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
832
Täällä taitaa pääasia resepteistä olla juuri pääruokaa varten, mutta heitämpä idean, miten aamu- tai iltapuurosta saa helposti täyttävämmän ja maukkaamman. Tällä reseptillä 1 annos mikrossa, mutta samalla reseptillä onnistuu tekeminen myös kattilassa:

1 dl (pika)kaurahiutaleita
2 dl nestettä (vettä, maitoa, mantelimaitoa tai kauramaitoa. Vesi tietysti edullisinta, mutta maidolla rutkasti maistuvampaa)
1 tl chia-siemeniä
1 tl kanelia
puolikas banaani ohuehkoina siivuina
ripaus suolaa

Kaikki sekasin ja ilman kupua mikroon. Vähän mikron tehosta riippuen sitten aikaa, meillä 600 W:lla ensin 2 minuuttia, sitten sekoitus ja sen päälle 1,5 minuuttia. Päälle sitten lisää banaanisiivuja ja marjoja, esimerkiksi pakastimesta mansikoita, mustikoita tai tyrnejä.

Suosittelen kokeilemaan! Olen ollut pienestä pitäen kaurapuuron ystävä, mutta tämä mullisti kaiken.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
12 813
En muista oonko näitä täällä jo mainostanu, mutta pari iisiä kanaruokaa.

1) Kana-aurajuustopasta
-Kanaa haluamasi määrä kanaa (n.400-700g) suikaloituna (valmiina tai itse)
-Pala Aurajuustoa (tai jotain muuta sinihomejuustoa)
-Makaroni tai jos haluaa hifistellä ni sitä pikkulintusten näköistä pastaa
1. Pistä makarooni/pasta kiehumaan
2. Ruskista ja mausta kana maun mukaan. Kun kanat kypsiä niin laske lieden lämpö n. puoleen ja lisää kanan joukkoon aurajuustoa paloina maun mukaan. Voi myös lisätä muita juustoja jos saattuu kaapissa vaikka jämiä olemaan.
3. Kun pasta kypsää, sekoita kaikki keskenään
4. Ääntä kohden

2) Kananuggetit
-Naturel kanaa filepihveinä tai minuttipihveinä tai vastaavana, ei kuitenkaan valmiina suikaleina
-Vehnäjauhoja
-Pari kananmunaa
-Korppujauhoa
1. Kuivaan kanan pinta ja pilko kanat "nugetin" kokoiseksi paloiksi (vähän maun mukaan)
2. Ota kolme syvää lautasta ja laita ensimmäiseen vehnäjauhoja, toiseen riko pari kananmunaa (ja sekoita) ja kolmanteen korppujauhoja
3. Sekoita haluamasi mausteet johonkin noista kolmesta lautasesta (itse suosin kuivamausteita korppujauhoon ja märät kananmunaan)
4. Pyörittele kanat ensin vehnäjauhossa, sitten munassa ja viimeksi korppujauhossa
5. Kanat uunipellille ja uuniin n.225c ja sen aikaa että ovat kypsiä ja rapsakoita (n.20min ja välillä käännellen)
6. Ääntä kohdin ja kyllä on hyvää!
 
Liittynyt
09.11.2016
Viestejä
701
Tonnikalavuoka. Helppoa ja hyvää. :)

Sipulia
Valkosipulia (jos haluaa, mulle pakollinen!)
pussi Makaronia
2prk tonnikalaa (Paloina öljyssä tai vedessä, ei väliä)
2 tlk Tomaattimurskaa (Voi laittaa maustettuja jos tykkää)
Ruokakerma (Voi laittaa maustettuja jos tykkää)
Pakastekasviksia (jos haluaa)
Mausteita (suola, pippurisekoitus, sipulijauhe, paprika)
Juustoraaste (K-menu emmental juustoraaste yllättävän hyvää ja halpaa)

1.Makaronit kiehumaan.. jätä vähän al dente eli jos keittoaika 8min niin ota pari minuuttia ennen pois.
2.Pilko sipuli ja valkosipuli pannulle kuullottumaan hetkeksi(suht pieni lämpö, esim. levy kolmoselle).
3.Tonnikalat sekaan pannulle ja mausta
4.Kasvikset, Tomaattimurskat ja kermat pannulle ja anna muutama minuutti "tekeytyä"
5.Makaronit uunivuokaan, ja sekoita soosit sekaan
6.Juustoraasteet päälle
7.Uuniin 200 astetta 20-30min. Siksi aikaa, että juusto on just itselle mieluisen väristä.

Tästä tulee melko iso satsi, mutta hyvä vinkki on pakastaa ylimääräiset. Ostaa sellaisia rasioita, joihin mahtuu itselle sopiva annos. Ei tarvi päivätolkulla vedellä samaa ruokaa. Suurin osa ruoasta säilyy ihan kelvollisena pakkasessa, kunhan sulatat rauhassa (Tärkeää!). Ota edellisenä päivänä jääkaappiin sulamaan.
 

Härkönen

Team H2O
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
7 076
1. Paista lihaa
2. Pilko kasvikset
3. Syö

Näillä ohjeilla menty pitkän aikaa, mausteita ja lisukkeita vaihtelemalla ei pääse kyllästymään ja säästyy turhilta lisäaineilta. :tup:
 

Suffeli

Team joku
Tukijäsen
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
35
helepot tortillat: ruskista 400gr jauhelihaa/broilerisuikaleita. tuuttaa joukkoon se tortilla maustejauhe ja ohjeen mukaan vettä. ja sekoittele. sen jälkeen käytä mikrossa n.30s niitä tortilla lettuja (ite suosin niitä ns. kuppimallisia). siihen oman valinnan mukaan lisukkeeksi tortilla tomaattipyre,juustoraaste, jalopenot, mitä haluat. yleensä jo parin annoksen jälkeen ähky. ja loput voi sitten syödä myöhemmin.
 
Liittynyt
02.11.2016
Viestejä
429
Hyviä ja helppoja. Makuasia varmaan että mikä on hyvää, mutta laitan pari vaihtoehtoa jotka on ainakin helppoja.

Ainesosat:
Perunaa, Porkkanaa, Sipulia, ruokaöljy, mausteet
Bonus: nöttkött-purkki, nakkeja tai jotain muuta lihaa, liemikuutioita, kokonaisia maustepippureita

Vaihtoehto 1.
Uunipaistetut:
Viipaloi ainekset sekaisin kippoon, johon kaadat ruokaöljyä hieman, niin että kaikki ainekset saa sitä vähän pintaan, ei kuitenkaan liikaa. Mausteet sekaan ja pyörittelet, sitten kaikki pellille.
Uunitat 200 asteessa n.30min kokoajan tarkkaillen että ainekset ei pala. Tärkeintä että ne vähän käristyy ja ei muuta kuin syömään.

Vaihtoehto 2.
Keitto:
Laita noin 1l tai 2l vettä kiehumaan liemikuutioiden ja mausteiden kanssa.
Viipaloi per,por,sip,nöde kattilaan, niin että ne on reilusti pinnan alla, lisää vettä jos näin ei ole.
Keitä 30min+, mitä kauemmin, sen paremmin.
Syö-Män
 
Liittynyt
12.01.2017
Viestejä
1 893
Valmiina saa pakastealtaasta.
Perunasipulisekoitus 500gr / 1Kg
Keittojuurekset.200gr

Mausteet.
Lihaliemikuutio / kasvisliemikuutio / maustepippuri
Sitten,oman valinnan mukaan,nakkipaketti / lenkkimakkaraa / kinkkusuikaleet / valmiit lihapyörykät / nötkötti.

Kattilaan.Pakasteet,liemikuutiot,pippurit,vesi.
Voi laittaa vielä yhden sipulin,koska valmiissa perunasipulisekoituksessa ei ole sipulia nimeksikään.
Sitten se lihapuoli,mitä haluaa sekaan laittaa.

Suolan jätin pois,kun noissa liemikuutioissa tuppaa olemaan jo suolaa.
Halutessaan voi vielä laittaa lorauksen tomaattiketsuppia sekaan makua antamaan.
Keittoaikaa noin ½ tuntia,sitten virrat poikki ja vähäksiaikaa vielä muhimaan liedelle.
BonApetit.:geek:
 
Viimeksi muokattu:

FinMaky

Tekee sitä ATK:ta
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
680
Lidlin harvest basket tms pussimuusi on ainoa, josta tulee hyvää perunamuusia pussista. Tässä helppo ja halpa ruokaohje ostoslistoineen Lidlistä.

Lihaperunasoselaatikko

1. Harvest Lidl muusipussit
2. Maitoa litra
3. Lihaliemikuutioita
4. 1kg jauhelihaa. Halvin sopii hyvin.
5. Oivariini (ei pakollinen)

Paista jauheliha, lisää 1-2 lihaliemikuutiota mauksi. Helpompi jos sulattaa tilkkaan vettä, mutta menee siinä seassakin. Muista paistaa kunnes ei enää "kiehu" omassa nesteesään vaan vähän paistuukin se jauheliha.

Tee 2 pussin verran muusia ohjeen mukaan: Itse keitän vedenkeittimellä vedet ja kaadan astiaan, maidot kylmänä perään, sitten suola ja vikana muusijauhot. Sekoita vähän, sitten iso nokare oivariinia (valinnaista tietenkin) sekoitus valmiiksi. Ota iso vuoka ja voitele sisäpinta oivariinilla (optinal). Sekoita muusi + jauheliha vuokaan. Työnnä uuniin vaikka 200 astetta. Katso 20 min päästä että onko pinta tummunut, toista 10 min välein kunnes on. 40 min on yleensä hyvä.

Nom nom kohti ääntä.

Toinen on emännän lempiruokia olevat kalapuikot:

Lidlimuusia pussillinen
Hyviä kalapuikkoja lidlistä.
Kermaviili + valkosipulidippi.

Tee dippi veteäytymään.
Ota pannu. Laita oivariinia ja paista kalapuikkoja rakkaudella hitaasti, kunnes saat rapean hyvän kuoren. Kun ei onnistu, niin enskerralla paremmin. Levy siis ei täysillä vaan vähän pienemmällä, niin saa hyvän rapeuden niihin. Uunissa tulee helpommin, mutta ei niin hyviä.
Tee lidl muusi.

Sitten vaan lautaselle muusia, puikkoja ja valkosipulidippiä kastikkeeksi.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
7 009
Helppo vegecurry:
- 1,5 dl kikherneitä likoamaan yöksi jääkaappiin
- Kaada liotusvesi pois ja uutta tilalle
- Keitä 1-1,5h ja kaada vedet pois
- Kaada purkki tikka masala -soosia (esim. uncle ben's)
- Anna asettua pienellä lämmöllä ja keitä samalla riisit

Kikherneet voi tietty korvata vaikka kanalla, niin ei tarvitse liotella yön yli :D
Hieman tuohon menee aikaa, mutta toisaalta ei tarvitse juurikaan vahtia missään vaiheessa.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
84
Kalaruokia jos haluaa suositusten mukaan syödä, niin tässä jotain superhelppoja kalareseptejä. Olen ks. yrityksessä töissä, eli olen "puolueellinen", mutta meidän reseptipankista nämä ovat helpoimmat kalaruoat, joissa ei oikein voi epäonnistua mitenkään:

Uunikala lohesta - Resepti - Pääruoka | Kalaneuvos (kasvikset voi vaihtaa haluamikseen)

Kirjolohipasta kylmäsavukirjolohesta - Resepti - Pääruoka | Kalaneuvos

Lohinapostelulauta - Resepti - Pääruoka - Pikkusuolainen | Kalaneuvos (melkein pelkkiä valmiiksi jalostettuja tuotteita, eli kypsentäminen ei vaadi taitoa)

Mätisipsit - Resepti - Alkupala - Pikkusuolainen | Kalaneuvos (naposteltavaa, ei varsinainen ruoka)

Uunikirjolohi kalamausteella - Resepti - Pääruoka | Kalaneuvos

Sinappisilakka ja uudet perunat - Resepti - Pääruoka | Kalaneuvos (valmis silakkamarinadituote, eli ei tarvitse osata kuin perunat keittää)

Lämminsavukirjolohisalaatti pasta - Resepti - Salaatti | Kalaneuvos (valmis kalajaloste, pelkkä pastan keittäminen ja kasvisten kuutiointi)
 
Viimeksi muokattu:

maitopurkki

Toyotalla 90 km/h ympäri vuoden
Tukijäsen
Liittynyt
06.01.2017
Viestejä
1 554
Nistipataan sopii ihan hyhin heittää pakastealtaan vihannes/kasvis mikälie pussillinen, antaa hiukan raikkaamman maun. :lol:
 
Liittynyt
04.03.2017
Viestejä
284
Laiskanmiehen Lasagne

- Lasagnelevyjä ~12 kpl
- 400-500 grammaa jauhelihaa
- 150 grammaa juustoraastetta
- 2,5dl maustettua ruokakermaa oman maun mukaan
- 5dl valmista tomaattikeittoa (esim. mozzarella-maustettua)

Voitele uunivuoka ja lisää tomaattikeittoa niin että pohja peittyy. Lado ensimmäinen kerros lasagnelevyjä, murenna päälle raakaa jauhelihaa ja juustoraastetta sekä lorota sekaan kermaa ja tomaattikastiketta. Sitten uusi kerros lasagnelevyjä ja toista kunnes jauheliha on käytetty. Päällimmäiseksi vielä kerros lasagnelevyjä joiden päälle loput kermat ja juustoraaste (tähän kannattaa säästää noin kolmannes kermasta ja juustoraasteesta).

Koko komeus uuniin 175 asteeseen ~45 minuutiksi kunnes päällimmäinen kerros on kauniin ruskea.

Tuo ottaa muutaman yrityksen ennen kuin löytää oikean suhteen jakaa ainekset kerroksiin. Tein ensimmäisen kerran pienehköön vuokaan käyttäen kahdeksaa levyä (alkup. ohjeessa 12) ja koko nestemäärällä siitä tuli vähän löysää. Eikä tuosta muutenkaan tule koostumukseltaan yhtä kiinteää kuin oikein valmistetusta lasagnesta, mutta eipä ole myöskään kuin yksi astia tiskattavaksi.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 360
Uunibataatit

Pese bataatit. Leikkaa ne pitkittäin puoliksi. Sivele leikkuupinta öljyllä ja lisää suolaa leikkuupintaan.

Laita uuniin 200 C / 30-50 minuuttia riippuen bataatin koosta.

Tee täyte:
Sekoita turkkilaista jogurttia, kinkkua ja aurajuustoa sekaisin tahnaksi. Laita jääkaappiin maustumaan.

Syö bataatin sisus täytteen kanssa.
 

living_death

★ Still alive ™
Liittynyt
15.11.2016
Viestejä
6 881
Naturellit broilerinkoivet omilla mausteilla.

Pintaan ruokaöljyä, suolaa, currymaustetta, grillimaustetta ja pippurisekoitusta (tässä järjestyksessä mielellään).

Koivet uuniin noin 45 minuutiksi 175°C lämpötilaan ja lopuksi voi laittaa vielä vartiksi uunin grillitoiminnon päälle, jotta pinnasta tulee kunnolla rapea (itse laitan kiertoilman päälle).

Pienemmällä lämpötilalla lihasta tulee entistäkin mureampaa, ja liha lähtee luista irti melkein puhaltamalla.

Omat broilerinkoivet lähtivät juuri uuniin kypsymään.

DSC01987.JPG


DSC01990.JPG
 
Liittynyt
25.10.2016
Viestejä
23
Kannattaa laittaa Datsun 100A eli riisikuppi samalla uuniin broilerien kanssa, saa riisit helpolla.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
12 813
Naturellit broilerinkoivet omilla mausteilla.

Pintaan ruokaöljyä, suolaa, currymaustetta, grillimaustetta ja pippurisekoitusta (tässä järjestyksessä mielellään).

Koivet uuniin noin 45 minuutiksi 175°C lämpötilaan ja lopuksi voi laittaa vielä vartiksi uunin grillitoiminnon päälle, jotta pinnasta tulee kunnolla rapea (itse laitan kiertoilman päälle).

Pienemmällä lämpötilalla lihasta tulee entistäkin mureampaa, ja liha lähtee luista irti melkein puhaltamalla.

Omat broilerinkoivet lähtivät juuri uuniin kypsymään.



Jos tykkää keitetyistä koivista ni mikä ettei. Itte en noita enää juuri syö kun niihin lisätään niin paljon vettä että noista ei saa hyviä vaan ne jää aina vetisiksi. Sama broilerin grilliboxien kanssa.
 

living_death

★ Still alive ™
Liittynyt
15.11.2016
Viestejä
6 881
Nyt ne on kuitenkin valmiita ja hetken päästä menee ääntä kohti :tup:

Nyt jäi lisukkeet tekemättä kun niin kova nälkä.

DSC02005.JPG DSC02006.JPG
 
Liittynyt
02.11.2016
Viestejä
1 176
Kukkakaalimunakasta uunissa tein eilen, riittää yhdelle pariksi ateriaksi, tulee samalla kasviksiakin syötyä. Muuten tein jotakuinkin samalla ohjeella, paitsi paistoin sipulin ja valkosipulin, ja laitoin pekonia vähän, jonka myös paistoin. Harissan tilalla srirachaa ja parmesaanin korvasin pecorinolla. Keitettyjä kananmunia en laittanut ollenkaan, kuusi raakaa munaa ja kukkakaalia oli kilo, josta lähti jonkin verran veke, koska oli lehdentynkiä mukana. Ja tuoretta tilliä ja lehtipersiljaa ja kuivattua oreganoa.

Ei tuossa oikein muuta mielestäni voi munata, kuin keittää kukkakaalin muusiksi. Aika nopeasti tulee tarpeeksi kypsäksi, voi jäädä vähän raa'aksi. Uunista otin puolen tunnin kohdalla pois ja survoin vähän, kun sinne keskelle jää muuten nestettä, ja laitoin takaisin vielä 10 minuutiksi.

Ei kovin selkeä resepti nyt tullut ja sivuiltakin puuttuu ainesosaluettelo. Laitanpa oman version tähän.

Kukkakaali n. 1 kg, sellainen, joka mahtuu kattilaan
6 munaa
1 iso sipuli
5 valkosipulinkynttä
5 siivua pekonia
100g pecorinoa
1 tl suolaa keitinveteen ja ½ tl munakkaaseen (pecorino on suolaista)
8 mustapippuria tai ½ tl jauhettuna
1 tl juustokuminaa
1 rkl kuivattua oreganoa
1 dl tuoretta tilliä
1 dl tuoretta lehtipersiljaa
1 rkl srirachaa
öliiviöljyä ja voita paistamiseen
 
Liittynyt
29.10.2016
Viestejä
8 073
1. Asenna ResQ ResQ Club – Älä heitä hyvää ruokaa hukkaan!
2. Osta yllätysruokakassi ja maksa se 4-8€ suoraan sovelluksesta
3. Nouda
4. Leipätuote kassista alle, lihat tai vastaavat väliin ja juustopohjaiset päälle ja uuniin.
5. Kiroile jos kassissa oli pelkkää hiivaa, piimää ja makkaraa ja tilaa pizza.

Itseltä ruuanlaitto jäänyt aika vähiin kun on paljon nopeampaa ottaa tuolta sovelluksesta ravintola-annoksia valmiina. Jää pois kaupassakäynti, ruuanlaitto ja suunnittelu. Kotimatkalla töistä tulee monesti napattua joku kanapasta 3€, josta syökin koko perhe. Yllätysruokakassit ovat pirun halpoja mutta sieltä kassista löytyy välillä sellaistakin mille ei juuri ole käyttöä, perjantaina tuli grillimakkaraa, bratvurstia, meetvurstia ja herkkusieniä joita ei tehnytkään mieli käyttää.
 
Viimeksi muokattu:

gulliver

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
02.11.2017
Viestejä
619
Tosimiehille sekä Alfoille

Hanki pussi kanakeittoa tälläinen iso




Osta paketti kanansuikaleita

Paista kansuikaleita jokunen minuutti pannussa
kun ne ovat kypsiä. lisää ne sopan sekaan.

sopasta tuli nyt täyteläinen kanakeitto

Tätä ruokaa voi käyttää vääriin, siispä varoituksen sana.

Jos et ole tosimies vaan sellainen jonkin sortin piipertäjä
betamale tai jotain tuollaista ja huomaat ruuan olevaan niin
hyvää että sillähän saanti on taattua.

Ja niimpä päätät
kutsua hurmaavan hieman livahkon vihreähiuksisen kaunottaren
syömään.

Nainen myyty kanasoppa ihan valuu suupieliä myöten niin hyvää ja
nyökkäät kohti makuuhuonetta.

Nainen ymmärtää viestin ja matkalla makuuhuoneseen
huikkaa toivottavasti tämäkin on yhtä hyvää kuin kanasoppasi.

Kipaiset ovelle ja päästät siisään afkkalaisen maahamuttajan
ja talutat se makuuhuoneen ovella ja sanot.


Se soppakin oli sillain jatkettua , niin on tämäkin.

Suljet oven ja ajattelet , eipähän hiilijalanjälkeni kasva
mutta soppa se oli kyllä hyvää. ;)
 
Liittynyt
18.07.2019
Viestejä
17
Suosittelen kaksikerroksista höyrytyskattilaa. Kesällä tuoreet vihannekset ovat sen verran hyviä, että sen kun saa ne kypsytettyä pehmeäksi, muuta ruokaa ei juuri tarvita.

Yhteen kerrokseen voi laittaa perunat ja toiseen esim. porkkanat. Porkkanoita voi hieman pestä etukäteen ja pilkkoa kannat pois. Porkkanoiden kypsennyttyä voi laittaa tilalle parsakaalin kukinto-osan. Lopuksi vielä kesäkurpitsanpalaset höyryttymään muutamaksi minuutiksi.

Tarjoillaan esim. soijajogurtin tai raejuuston ja öljyn tai tahinin kera. Suosin varsinkin mustaa tahinia maun vuoksi. Erilaiset pavut sopivat lisukkeeksi.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
3 173
onko nämä siis käytännössä koko päivän tiskin näyteikkunassa kuivuneita valmiita annoksia jotka menisivät muuten roskiin?
Eipä missään lounasravintolassa tai buffeteissa ole pahemmin mitään näyteikkunoita vaan seisova pöytä, mistä sitten lounasajan jälkeen pakkaavat annoksia jos safkaa jäi yli.

Varmaan kondiittorioissa on just ne aamulla leivotut munkit ja viinerit, mitä ei saatu myytyä.
 
Liittynyt
12.01.2017
Viestejä
1 893
Päivän nopee.
Kanakeitto + Riisi

Kattilaan kylmää vettä 8-10 dl.Lisätään kanakeittojauhe.
Sekoitetaan hyvin.Annetaan kiehua hiljalleen 3-4 minuuttia,
välillä sekoitetaan.

Riisi.Kattilaan vettä vajaa litra,keitetään kiehuvaksi.
Huom.Käytetään pikariisiä valmistusaika 3 minuuttia.
Riisiä 3-4 dl.
Kattila pois liedeltä,laitetaan riisit kuumaan veteen imeytymään.
Kun riisit on imeytyneet hyvin,kaadetaan liiat vedet pois.

Lisätään riisi kanakeiton sekaan,sekoitetaan hyvin.
Lopuksi kaadetaan sekaan 2dl purkki ruokakermaa.
Sekoitetaan ja jätetään muutamaksi minuutiksi hautumaan.

soppa4.PNG
 
Viimeksi muokattu:

gulliver

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
02.11.2017
Viestejä
619
ja täyteläisen em pöperöstä saa kun lisää paistetut kanansuikaleet sekaan.
 

Diplomaatti

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
30.07.2019
Viestejä
864
1. Asenna ResQ ResQ Club – Älä heitä hyvää ruokaa hukkaan!
2. Osta yllätysruokakassi ja maksa se 4-8€ suoraan sovelluksesta
3. Nouda
4. Leipätuote kassista alle, lihat tai vastaavat väliin ja juustopohjaiset päälle ja uuniin.
5. Kiroile jos kassissa oli pelkkää hiivaa, piimää ja makkaraa ja tilaa pizza.

Itseltä ruuanlaitto jäänyt aika vähiin kun on paljon nopeampaa ottaa tuolta sovelluksesta ravintola-annoksia valmiina. Jää pois kaupassakäynti, ruuanlaitto ja suunnittelu. Kotimatkalla töistä tulee monesti napattua joku kanapasta 3€, josta syökin koko perhe. Yllätysruokakassit ovat pirun halpoja mutta sieltä kassista löytyy välillä sellaistakin mille ei juuri ole käyttöä, perjantaina tuli grillimakkaraa, bratvurstia, meetvurstia ja herkkusieniä joita ei tehnytkään mieli käyttää.

Tämä. Ei mitään järkeä käydä kaupassa tai kokkailla ite, kun saat noin 1,5kg ruokaa 5 eurolla.

Sovelluksen myötä, itse kokkaaminen on turhaa.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
12 813
Tässä on kanssa helppo ja todella hyvänmakuinen resepti:
Hapankaali-possupata

Pekoni ja possun ruskistus, sitten pataan kaikki muut, sekaisin ja antaa hautua vajaan tunnin. Ja on kyllä hyvää. Pekonia tosin käytin ohjeesta poiketen paketillisen ja ruskistin sen ensin melkein rapsakaksi.

Täytyy tehdä kyllä uudestaan mutta seuraanvan kerran käytän jotain palapaistilihaa ja pistän uuniin hautumaan moneks tunniks.
 
Liittynyt
25.11.2016
Viestejä
2 067
1. Osta rainbown meksikolaisia pannukasviksia (600g) ja jotain lihoja (kanasuilua, possusuilua, ihan nyt mitä huvittaa) (400-600g)
2. Paistele lihat pannulla ja rivauta mieleises mausteet tai jos uppoaa niin valmiiksi marinoitujakin voi käyttää.
3. Kippaa sekaan pannukasvikset ja paistele mieleiseesi kypsyyteen.
4. Kietaise käkättimeen.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
7 009
1. Osta rainbown meksikolaisia pannukasviksia (600g) ja jotain lihoja (kanasuilua, possusuilua, ihan nyt mitä huvittaa) (400-600g)
2. Paistele lihat pannulla ja rivauta mieleises mausteet tai jos uppoaa niin valmiiksi marinoitujakin voi käyttää.
3. Kippaa sekaan pannukasvikset ja paistele mieleiseesi kypsyyteen.
4. Kietaise käkättimeen.
Sama toimii hyvin myös esim kiinalaisilla wokkivihanneksilla, jos muistan nimen oikein. Mukaan voi sitten lorautella maun mukaan vaikka soijakastiketta jne.
 
Liittynyt
05.11.2016
Viestejä
3 828
Joka kerta kun tulee mieleen helpottaa ruoanlaittoa ja saada lisää kasviksia lautaselle noita valmiita pakastesekoituksia käyttämällä, saa pettyä kun ei valikoimasta löydy mitään syötäväksi kelpaavaa. Tuntuu että noihin heitetään ihan tarkoituksella sekaan jämäkasviksia, jotka muuten jäisivät myymättä. Esimerkiksi yllä mainostetussa meksikolaiset pannukasvikset -pussissa on mukana romanopapuja, jotka maistuvat lähinnä vedeltä. Muita rosvosektorikasviksia ovat yleensä pelkän "pavun" nimellä löytyvät kapeammat versiot romanopavusta, minimaissit, herneetpalkot, parsakaali ja kukkakaali. Lista ei ole välttämättä täydellinen.

Johonkin aasialaiseen ravintolaan kun menee, löytyy lautaselta yleensä sipulia, paprikaa, jotain paksua valkoista kaalia (kiinankaalin kantaosa?) ja bambunversoja. Saisko vaiks semmoisen sekoituksen pakastepussista pannulle heitettäväksi?
 
Liittynyt
03.12.2017
Viestejä
377
Joka kerta kun tulee mieleen helpottaa ruoanlaittoa ja saada lisää kasviksia lautaselle noita valmiita pakastesekoituksia käyttämällä, saa pettyä kun ei valikoimasta löydy mitään syötäväksi kelpaavaa. Tuntuu että noihin heitetään ihan tarkoituksella sekaan jämäkasviksia, jotka muuten jäisivät myymättä. Esimerkiksi yllä mainostetussa meksikolaiset pannukasvikset -pussissa on mukana romanopapuja, jotka maistuvat lähinnä vedeltä. Muita rosvosektorikasviksia ovat yleensä pelkän "pavun" nimellä löytyvät kapeammat versiot romanopavusta, minimaissit, herneetpalkot, parsakaali ja kukkakaali. Lista ei ole välttämättä täydellinen.

Johonkin aasialaiseen ravintolaan kun menee, löytyy lautaselta yleensä sipulia, paprikaa, jotain paksua valkoista kaalia (kiinankaalin kantaosa?) ja bambunversoja. Saisko vaiks semmoisen sekoituksen pakastepussista pannulle heitettäväksi?
Tämä. En vois enempää samaa mieltä olla.
 
Liittynyt
05.05.2017
Viestejä
80
Tuoreiden vihannesten osto, niiden pilkkominen ja pannulle/uuniin laittaminen plus suola ja pippuri perään, vie aikalailla saman ajan mitä laittaisi pakastekasvikset uuniin/kattilaan/pannulle, miten kukin tykkääkään tehdä. Maku palkitsee tuon pienen vaivannäön.

Yksi nopea ja erittäin helppo tuli mieleen, jota on muutaman kerran tullut tehtyä. Kotitekoset "makkaraperunat". Jotain hyvää, korkean lihapitoisuuden omaavaa makkaraa, perunaa ja suosittelisin myös porkkanaa laitettavan joukkoon. Aineksia tasan siinä suhteessa kuin tykkää. Kuoriminen ja pilkkominen ei vie paljon aikaa. Sitten juurekset pannulle ja rasvan käyttö maun mukaan. Makkarat sekaan siinä vaiheessa, kun juurekset on jo hieman pehmentyneet. Halutessa voi lisäillä suolaa ja pippuria. Lisukkeeksi kurkkusalaattia, ketsuppia ym.

Voitaa omasta mielestäni maultaan grilliruoat, jos tämän tyylistä mättöruokaa sattuu tekemään mieli.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
239 607
Viestejä
4 196 247
Jäsenet
70 753
Uusin jäsen
1lallu

Hinta.fi

Ylös Bottom