Postin kulkemisen vaikeus

Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 386
Blackfriday ostokset lähtivät kaikki pe-ma. Kaksi kappaletta tuli sukkana mutta kolmas ja tärkein paketti jäänyt johonkin ja menee ensi viikkoon. Harmivain että nyt olisi sattunut kunnon juhlapyhät käyttää ja säätää uusia vehkeitä, taas työputki lähtee alkuviikosta eikä kerkiä käyttämään pariin viikkoon.
 
Liittynyt
15.01.2017
Viestejä
377
Hohhoijjaa. Verkkiksen TV:tä ei jostain syystä enään onnistu muuttamaan noudoksi, eikä telian verkkokaupan tuotteita pysty noutamaan mistään. Kyllä v**uttaa kun satun asumaan molempien putiikkien läheisyydessä ja nyt olisi pakettiautokin käytössä. Sellanen tunne, että tavarat on postin panttivankina vielä pitkäänkin.
 
Liittynyt
12.12.2016
Viestejä
1 837
Minkä tyyppinen seurantanumero?

Itsellä tuli viime viikolla Amazonista pari CxnnnnnnnnnDE -tunnuksellista pakettia joissa näkyi vain lajittelu Helsingissä ja sen jälkeen tavallisena kirjeenä kotiin ilman lisätapahtumia.

Näyttivät olevan tavallisia Saksan postin seuraamattomia kirjeitä mutta joku viivakoodi niissä silti oli joka oli Helsingissä skannattu.
Hyvä kun ehtisin valittamaan tänne, tuli "paketti" samalla päivällä. Olikin muuttunut täällä päässä maksikirjeeksi. Ja seurantanumero tuota muotoa CxnnnnnnnnnDE.
 

Vladimir Computin

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
29.11.2019
Viestejä
205
Ah ihanaa , tänää tuli sentäs sähkölasku jossa eräpäivä 21.11 2019 :tup:
Hurraa , posti likkuu
 
Liittynyt
03.09.2018
Viestejä
2 095
Itellä tuli 2 mainosta (nimellä) ja autoverolappu, joka on päivätty 8.11. Paketit ei ole vieläkään liikkuneet lakon jälkeen, mutta sentään joku käynyt jakolenkillä..
 

vipe

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 887
Tänään tuli aika läjä mainoksia, oli postilaatikko ihan täynnä :p
Itelle ei mainoksia tule, mutta sama homma oli eilen kun tulin töistä, hirveä kasa kaikkia lehtiä ja kirjeitä ym. jotka oli jumittaneet jossain lakon aikana. Tais olla jakaja aika selkä notkolla. :D
 

living_death

★ Still alive ™
Liittynyt
15.11.2016
Viestejä
6 876
Lakon jälkeen:
TO ei postia
PE ei postia
MA tuli postia
TI ei tietenkään kun krapulapäivät jakajilla
KE ei postia
 
Liittynyt
22.12.2016
Viestejä
17 951
Mä en ole saanut lakon jälkeen kuin muutaman mainoksen ja yhden kirjeen.

Lakkoa edeltävä viikkokin oli hiljainen, vaikka piti olla nyssyköitä tulossa.
 
Liittynyt
26.10.2016
Viestejä
714
Tilasin paketin Smartpostiin Etelä-Espooseen, ja sitten tuli tekstari että jouluruuhkan vuoksi paketti on noudettavissa Pohjois-Helsingistä. Hyvin nää vetää.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
3 866
Sarjassamme "Postille sattuu ja tapahtuu"

Posti kadotti Kelan paketin matkalla Forssasta Tampereelle – 50 asiakkaan asiakirjoja kateissa

  • 5.12.2019 klo 08.47päivitetty 5.12.2019 klo 09.05

    Posti haki helmikuussa Kelan Forssan palvelupisteestä paketin, jota ei sen jälkeen ole tavoitettu.Jarkko Riikonen / Yle


    Kelan postipaketti on kadonnut matkalla Forssasta Tampereelle. Posti haki helmikuussa Kelan Forssan palvelupisteestä paketin, jota ei sen jälkeen ole löydetty.

    Paketti sisälsi noin 50 henkilön hakemuksia ja muita asiakirjoja. Pääosa asiakirjoista on Kelan mukaan työttömyysajan ilmoituksia.

    Seurantakoodin mukaan Posti on ottanut paketin vastaan. Pakettia ei ole kuitenkaan merkitty luovutetuksi tai toimitetuksi vastaanottajalle eikä se ole saapunut perille Tampereelle.

    Kela jäljitti pakettia yhteistyössä Postin kanssa toukokuun puoliväliin saakka. Paketti saattaa yhä olla Postin tiloissa.

    Etuudet jäivät saamatta
    Kadonnut paketti sisälsi Kelan etuuksiin liittyviä asiakirjoja, joissa on asiakkaiden henkilötietoja. Kela ei ole voinut käsitellä asiakirjoja eikä näin esimerkiksi myöntää etuutta.

    – Emme valitettavasti ole pystyneet selvittämään kaikkien näiden asiakkaiden henkilöllisyyttä, joten emme ole pystyneet viestimään tästä henkilökohtaisesti, sanoo Kelan tietosuojavastaava Regina Ollila tiedotteessa. Posti on tavoitellut asiakkaita laittamalla ilmoituksen Forssan paikallislehteen.

    Kela on tehnyt tietoturvaloukkauksesta ilmoituksen Tietosuojavaltuutetun toimistoon.
 
Liittynyt
22.02.2017
Viestejä
486
Eilen tuli puoli kahdeksalta illalla postia tukevahko nippu, melko pitkää päivää vääntävät. Pakettejakaan eivät ehdi ja jaksa skannailla näköjään, kolme viikkoa lentokentällä maannut paketti ei saanut yhtään väliskannausta vaan ilmestyi asiamiespostiin haettavaksi suoraan. Yleensä noissa on tullut erilaisia lajittelu- ja kuljetusskannauksia.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
774
Toivoa on pojat!

Hain just 7.11 Maltalta lähetetyn paketin :)
Toki yritin eilen illalla hakea mutta Postilla jotain hässäkkää, koko hakupiste suljettuna :shifty:
 
Viimeksi muokattu:

namke

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
20.12.2017
Viestejä
448
Uskomatonta että paketti Sipoosta Espooseen kestää yli 3 vuorokautta Smartpostin kautta. Yli vuorokausi meni että sai sen Sipoosta Vantaalle, ja nyt jumittaa ilmeisesti paikallaan.
 

atomi

tieteen hypoteesi
Liittynyt
11.07.2017
Viestejä
1 877
hmm. onks briteissä brexit soppari menny läpi, kun paketti meni tulliin
 

atomi

tieteen hypoteesi
Liittynyt
11.07.2017
Viestejä
1 877
tullin sivu keskeytyy vain, et voi tuoda mannersuomee eu:sta , kaise on soitettava sinne prkl
 
Liittynyt
31.10.2017
Viestejä
519
Tän viikon maanantaina 10:44 ilmoitettu luovutetuksi. Ei oo itellä ainakaan muistaakseni käynyt kertaakaan noiden kiinapakettien ja muidenkaan pakettien kanssa että olis luovutusmerkinnän jälkeen tullutkin luukusta.

Mutta taas tää postinlakko varmasti sotkenut asioita. Eli seuraillaan tilannetta joka tapauksessa. Toivon mukaan putkahtaa luukusta niin toimenpiteitä ei tarvita. En olis toki yllättynyt myöskään alkuperäisestä olettamasta. Kyllä pääosin luottoa löytyy postin työntekijöihin mutta nykytilannehuomioiden en olis yllättynyt jos suorittavan portaan kriteerit löyhentyneet postin työhaastatteluissa. Pitää joka tapauksessa päivitellä viestiä mikäli paketti ilmestyykin jostain kummallisesta paikasta. Kävin tulostamassa rappuihin vielä "mikkihiiri" laputkin jos sattumoisin olis mennyt väärään osoitteeseen ja joku kokis piston sydämessään. Karma is a bitch.
No nih saapui paketti mutta ei ilman omaa "aktiivista" toimintaa. Postille selvitys tuli tehtyä ja aliexpressissäkin disputea varmuuden vuoksi, mutta onneksi tilanne ratkesi onnellisesti ainakin omalta kohdaltani. Satuin nimittäin eilen tavoittamaan posteljoonin kesken jakotapahtuman. Otin asian puheeksi että paketti kuitattu toimitetuksi jne jne. Hän ei itse ollut jakamassa maanantaina mutta sattui tietämään henkilön joka maanantaina jakanut postit osoitteeseen. Lupasi selvittää asian ja kuin ollakaan tänään ovikello soi ja paketti oli matkassa muutaman muut kiina nyssäkän kanssa. Pointsit tästä postilla.

Toisaalta huomioitavaa oli että kirjepussukassa oli vedetty henkselit seuranta/viivakoodin päälle jostain syystä (postivirkailijan toimesta) ymmärrän sen että viivakoodin "tuhoamalla" paketin väärä kirjautuminen estetään mutta koska foliohattu puristaa välillä liikaa ja skeptisyydellä ei ole rajaa herää kysymys voisiko pate tai joku muu taho välillisen tietoisesti tehdä kys toiminnalla jäynää olettaen että ihmiset ei tarkkaile postinsa kulkua ja ajan x-kuluttua nyssäkkä helppo kuitata "jaetuksi" jos sitä kukaan yleensä mahtaa kysellä.

Toisaalta toivoisin ainakin että kys tilanteissa myös alin buyers protectioni olisi toiminut eli rahat olis tullu takaisin vaikka paketti olis jääny toimittamatta loppumetreillä.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 157
Tilasin paketille maksullisen kotiinkuljetuksen postin webbisivulta, koska en jaksanut lähteä raahaamaan pakettia itse.
Lopputulos: ei näy pakettia eikä postista ole kuulunut mitään. Hienoa toimintaa!
Mielenkiintoista nähdä onnistuuko kotiinkuljetuksen tilaaminen ennen kuin paketin säilytysaika menee umpeen.
 

Eksuu

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
15.04.2018
Viestejä
2 343
Ei voi kun sanoa, että petyin postiin jälleen kerran. Saksasta tilattu paketti ollut nyt pe 29.11. asti "lajiteltu Helsinki" ja toivoin, että olisi tullut tänään. Tulee ilmeisesti postilaatikkoon, eikä seurantaa ole pidemmälle. Noh, eipä näy eikä kuulu. Nyt on kyllä melkoinen vitutus päällä, kun huomenna itsenäisyyspäivä, sitten viikonloppu. Jos ei tule maanantainakaan, on tiistai perus krapulapäivä postilla eikä silloinkaan tule. Eli voi mennä jopa ensi viikon loppupuolelle jos edes silloin. On se kumma kun Helsingistä paketin saaminen noin 300 km päähän kestää 2 viikkoa.. Amazonin viimeinen toimitusarviopäiväkin on tänään eli sekin paukkuu.

Paketin tilasin Saksan Amazonista 21.11. eli ei voi kyllä nopeudesta kiittää ketään..
 
Liittynyt
06.11.2016
Viestejä
1 880
Noutopiste siirretty läheiseltä ärrältä noin 4km päähän. Googlen mukaan osoitteessa toimii vain pizzeria(!). Mitähän hittoa täällä taas tapahtuu o_O
 
Liittynyt
13.09.2019
Viestejä
407
Noutopiste siirretty läheiseltä ärrältä noin 4km päähän. Googlen mukaan osoitteessa toimii vain pizzeria(!). Mitähän hittoa täällä taas tapahtuu o_O
Ärrällä tota tapahtuu useasti että eivät ota paketteja enää vastaan koska takahuoneen varastointitilat on usein suht pienet. Joutunut itekkin usein hakemaan jostain muualta matkahuollon paketin.

Tähän samaan hengevetoon kehasen kerrankin postia. Eilen tilasin yhdestä firmasta kamaa klo. 15:00. Ne oli kiikuttaneet sen postiin joskus kuuden jälkeen illalla. Paketti saapui mulle duuniin yheksältä aamulla. Välimatkaa oli noin 180km.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 884
Eilen ja toissapäivänä posti toi kirjeitä ja lehtiä ,tänään toi kotiin lakon aikana tilatun Amazon De paketin ja samalla pari lehteä.Muutenkin näyttäisi lakon aikana ja sen jälkeen tilaamani paketit kulkevan ihan normaalia tahtia.
Taitaa suurimmat ongelmat olla niillä joiden paketit tulivat maahan pahimpaan aikaan ja ovat hautautuneet kasan pohjalle.Voi myöskin vaikuttaa se että täällä kuopiossa on aika uusi lajittelukeskus ja se ei ole välttämättä ruuhkaantunut niin pahasti.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
3 276
Uudempi kirje tuli aikaisemmin kuin huomattavasti vanhempi kirje. Aikamoisessa läjässä siellä jossain kirjeet?
 

Vladimir Computin

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
29.11.2019
Viestejä
205
Huomautus - koitetaanpas pitää se keskustelu nyt siinä määrin asiallisena, että jätetään tällaiset haistettelut kirjoittamatta
Tänää tuli ilmoitus että lokakuun 20 päivä tilattu paketti ois noudettavissa läheisen k-marketin postista
noh paikan päällä turvamyyjä totesi että tuu maanantaina uudestaan , saadaan ehkä siiheksi lajiteltua paketit :wtf:

Haistakaa postilaiset ja kaikki postin toimintaan liittyvät ihmiset nyt jo vittu :rage:
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
5 334
Tulipa yksi paketti haettua joulun popup-pisteestä kun kaikki pakettiautomaatit olivat lähialueelta täynnä. Oli varmaan liki 100m jono tuohon pisteeseen kun siellä oli vain yksi duunari joka vaikutti olevan ensimmäistä päivää hommissa joten joutui ihmettelemään jokaista pakettia. No, menihän se puoli tuntia noinkin jonottaessa...

Tuollakin näkyi olevan taustalla monta rullakollista hyllyttämättömiä paketteja joten varmaankin jokunen päivä menee että tuokin pakettikaaos tuosta oikenee. Onneksi ei ole tiedossa enempää paketteja ennen joulua.
 
Liittynyt
26.01.2018
Viestejä
167
Ei posti..mutta MH. Kaksi pakettia tullut pakettiautomaattiin 3.12 ja seurantasivulla.."tekstiviesti lähetetty", mutta kun ei ole, kummastakaan...soitin maksulliseen MH aspaan...selvitetään blaablaa..huomenna saat tekstiviestin jne....ei näkynyt...tuotteet palautuu lähettäjälle 10.12. vittu.
 
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
9 055
Ei posti..mutta MH. Kaksi pakettia tullut pakettiautomaattiin 3.12 ja seurantasivulla.."tekstiviesti lähetetty", mutta kun ei ole, kummastakaan...soitin maksulliseen MH aspaan...selvitetään blaablaa..huomenna saat tekstiviestin jne....ei näkynyt...tuotteet palautuu lähettäjälle 10.12. vittu.
Olis ehkä aiheellista perustaa vastaava topikki tällekki firmalle. Sinunkin viesti meni periaattessa postin viaksi isossa kuvassa. Etkä ole ainut.

edit: niinno, aihe on "postin" kulkemisen vaikeus. Itsekin tän pitkään sisäistänyt Postiin/Itellaan liittyväksi. Mut se on mun moka, ehkä en ole ainut myöskään :D
 
Liittynyt
26.01.2018
Viestejä
167
Juu ei ole isoista rahoista kyse, voin kärsiä nahoissani..mutta tuotteet olivat mitä tahdoin.
Jos tämä kusee...tilaan seuraavat henk.koht.noutopisteeseen MHsaapumisnumerolla.
Harmittaa vaan, kun tuotteet alle 1km päässä, mutta en saa/tiedä numerokoodia luukkuun.
Kun ei tule koodia luukkuun/what i can do ??
 
Liittynyt
26.01.2018
Viestejä
167
Juu ei ole isoista rahoista kyse, voin kärsiä nahoissani..mutta tuotteet olivat mitä tahdoin.
Jos tämä kusee...tilaan seuraavat henk.koht.noutopisteeseen MHsaapumisnumerolla.
Harmittaa vaan, kun tuotteet alle 1km päässä, mutta en saa/tiedä numerokoodia luukkuun.
Kun ei tule koodia luukkuun/what i can do ??
...TTU !
 

vipe

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 887
Ei voi kun sanoa, että petyin postiin jälleen kerran. Saksasta tilattu paketti ollut nyt pe 29.11. asti "lajiteltu Helsinki" ja toivoin, että olisi tullut tänään. Tulee ilmeisesti postilaatikkoon, eikä seurantaa ole pidemmälle. Noh, eipä näy eikä kuulu. Nyt on kyllä melkoinen vitutus päällä, kun huomenna itsenäisyyspäivä, sitten viikonloppu. Jos ei tule maanantainakaan, on tiistai perus krapulapäivä postilla eikä silloinkaan tule. Eli voi mennä jopa ensi viikon loppupuolelle jos edes silloin. On se kumma kun Helsingistä paketin saaminen noin 300 km päähän kestää 2 viikkoa.. Amazonin viimeinen toimitusarviopäiväkin on tänään eli sekin paukkuu.

Paketin tilasin Saksan Amazonista 21.11. eli ei voi kyllä nopeudesta kiittää ketään..
Tänään hain Amazon.de Black Fridayna tilatun muistikortin R-kioskilta. Omapostissa skippasin kotitoimituksen, koska kumminkin joku olis mennyt vituiksi, ja oli asiaa viereiseen ruokakaupoaan joka tapauksessa.

Ei siis sinällään valittamista nopeudessa. Huvittaa silti hieman kun Amazon pakkaa noin pienen ja litteän läpyskän täysin overkill pahvilaatikkoon, kirjekuoressa parin pahvin välissä olis mahtunut postiluukustakin heittämällä. Toki se paketti ja läjä pehmusteita jäi R-kioskin roskikseen, kun pelkällä repulla olin liikenteessä enkä ihan tuommoista helvetillistä kuutiota odottanut saavani.
 
Liittynyt
25.01.2019
Viestejä
3 683
Ei voi kun sanoa, että petyin postiin jälleen kerran. Saksasta tilattu paketti ollut nyt pe 29.11. asti "lajiteltu Helsinki" ja toivoin, että olisi tullut tänään. Tulee ilmeisesti postilaatikkoon, eikä seurantaa ole pidemmälle. Noh, eipä näy eikä kuulu. Nyt on kyllä melkoinen vitutus päällä, kun huomenna itsenäisyyspäivä, sitten viikonloppu. Jos ei tule maanantainakaan, on tiistai perus krapulapäivä postilla eikä silloinkaan tule. Eli voi mennä jopa ensi viikon loppupuolelle jos edes silloin. On se kumma kun Helsingistä paketin saaminen noin 300 km päähän kestää 2 viikkoa.. Amazonin viimeinen toimitusarviopäiväkin on tänään eli sekin paukkuu.

Paketin tilasin Saksan Amazonista 21.11. eli ei voi kyllä nopeudesta kiittää ketään..
Peruskitinää turhasta, kyseessä on kirjelähetys jos se Helsingissä lajitellaan, ei paketti. Postihan puskee noita varmaan eteenpäin kun jaksaa ja kerkiää, halvin mahdollinen toimitusmuoto joten ei se Amazonkaan liikoja maksa/sopimuksessa edellytä.
 
Liittynyt
27.05.2017
Viestejä
7 746
Kiinasta Aliexpressistä tilattu paketti tuli kuin tulikin joulua ennen perille Ouluun. Noin pari viikkoa se lakko aiheutti ilmeisesti viivettä. Ja pakettia ei skannattu kertaakaan Suomessa lentokentälle saapumisen jälkeen ennen kuin paikallisessa Oulun keskustan postissa. Normaalisti kerran siinä välissä paketti skannattu Helsingin postikeskuksessa ja Oulun postikeskuksessa, mutta jääneet välistä ne skannaukset.

"Numero: RV22739XXXXXCN
Paketin tila: Toimitettu (31 Päivää)
Maa: Kiina -> Suomi
Kohde:
2019-12-05 18:51, OULU, Item delivered to the recipient.
2019-12-05 11:08, OULU, Item ready for pick up at a Post Office collection point against a notice of arrival or item code. Pick up from parcel point with locker code.
2019-11-30 18:40, HKI VANTAA, ULKOMAANTERMINAALI, Item arrived in the destination country.
Alkuperä:
2019-12-05 17:51, Finland, Finland
2019-12-05 10:08, Finland, Finland Arrange delivery
2019-11-30 17:40, Helsinki, reached the place of arrival
2019-11-29 21:37, Hong Kong, Airlines
2019-11-18 11:02, Hong Kong, Airlines
2019-11-11 23:50, Hong Kong, Airlines
2019-11-05 19:54, Shenzhen, delivered to air transport
2019-11-05 19:53, Shenzhen, delivered to air transport
2019-11-05 19:44, Shenzhen, arriving at Shenzhen Exchange Station
2019-11-05 13:51, Shenzhen, leaving the Post Shenzhen International Mail Exchange Bureau, the next stop ,Shenzhen Exchange Station
2019-11-05 09:47, Shenzhen, "Post Shenzhen International Mail Exchange Bureau" has been exported directly sealed
2019-11-05 00:43, Shenzhen, leaving the Shenzhen International Bulk Mail Processing Center, the next stop , Shenzhen International
2019-11-04 21:54, Shenzhen, "Shenzhen International Bulk Mail Processing Center" has received, agent: received 5
2019-11-03 21:07, Shenzhen, Customs has been released
2019-11-03 19:57, Logistics order created
======================================
Powered by www.17track.net
"​
 
Liittynyt
07.02.2017
Viestejä
1 983
Viikko ennen lakkoa kaksi helsingistä lähetettyä kirjettä (molemmat etelä-suomeen). Kumpikaan ei ole vielä saapunut perille. Ei yllättäisi vaikka eivät saapuisi koskaan. Ties mihin dumpattu. Ei ole muuten itellekään tullut mitään kotimaan kirjeitä jotka lähetetty samoihin aikoihin.
 
Liittynyt
03.01.2017
Viestejä
1 126
Postin viimeisimmäin häiriötiedotteen mukaan 40% lakon ajaksi säilytykseen jääneistä lähetyksistä on saatu eteenpäin, eli hetki menee vielä.
 

xana

ICT Pro
Tukijäsen
Liittynyt
25.10.2016
Viestejä
887
Täytyy kehua Postia, kun sain tänään kaksi pakettia ja ilmoitukset kännykkään. Molemmat oli lähetetty torstaina.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
21 885
Oma havainto on että Posti kuljettaa nopeahkosti ja Matkahuolto seisoo. Vaikuttaa että paketit makaa varastoissa odottamassa tilaa noutopisteissä tms.
Posti kuljettaa Suomen paketit nopeasti. Minulla on tällä hetkellä 5 pakettia tilassa, että appi sanoo "arrived in destination country" ja ne on varmaan perillä perjantaina. Suomesta paketteja tilanneet tutut on saaneet parissa päivässä verkko-ostoksensa. Pakettiautomaatit toimii myös lauantaisin, sekin on tullut huomattua.

Matkahuollolla on mennyt keskimäärin kolme arkipäivää tilauksen toimittamiseen. Myös lakon aikana.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 145
Posti kuljettaa Suomen paketit nopeasti. Minulla on tällä hetkellä 5 pakettia tilassa, että appi sanoo "arrived in destination country" ja ne on varmaan perillä perjantaina. Suomesta paketteja tilanneet tutut on saaneet parissa päivässä verkko-ostoksensa. Pakettiautomaatit toimii myös lauantaisin, sekin on tullut huomattua.

Matkahuollolla on mennyt keskimäärin kolme arkipäivää tilauksen toimittamiseen. Myös lakon aikana.
Minulla lakko ei vaikuttanut yhtään postin kuljettamiin paketteihin. Taisi lakon aikanakin tulle yli kymmenen.
 
Liittynyt
30.12.2016
Viestejä
810
Mitäs tässä nyt on odotettavissa, "8.12. Lähetys on kuljetuksessa" ja arviona että huomenna illalla noudettavissa. Toi viimeinen havainto on kuitenkin Liettuasta, ja ihan pk-seudulla asun. Jotenkin ei ole nyt taas kovin vahva fiilis tästä, että menisi maaliin niin kuin pitää...:facepalm:
 
Liittynyt
31.10.2017
Viestejä
519
Posti alkaa periä käsittelymaksua EU:n ulkopuolelta tulevilta verkkokaupan lähetyksiltä

"Posti alkaa periä käsittelymaksua EU:n ulkopuolelta tulevilta verkkokaupan lähetyksiltä

Käsittelymaksu on 2,90 euroa, ja se koskee pääosin yli 22 euron arvoisia lähetyksiä.

Posti alkaa periä EU:n veroalueen ulkopuolelta saapuvilta, pääosin yli 22 euron tullaukseen jääviltä tavaralähetyksiltä käsittelymaksua, Posti kertoo tiedotteessaan.

Maksu on 2,90 euroa lähetystä kohden, ja se astuu voimaan 31. tammikuuta.

Valtaosa Suomeen saapuvista tavaralähetyksistä on pieniarvoisia alle 22 euron lähetyksiä, joita maksu ei koske tässä vaiheessa.

Käsittelymaksun tarkoituksena on kattaa kustannuksia, joita tulee lähetysten käsittelystä, ilmoitusmenettelystä ja varastoinnista.

– Kansainvälisen verkkokaupan aiheuttamat kustannukset kohdistuvat näin kyseiseen toimintaan. Tämä on tärkeää kaupankäynnin tasapuolisuuden ja kotimaisen verkkokaupan kilpailukyvyn kannalta, kertoo Postin kansainvälistä verkkokaupan palveluista vastaava johtaja Sami Finne sanoo tiedotteessa.

Vastaava maksu on käytössä esimerkiksi Ruotsissa ja Islannissa.

Käytännössä maksu peritään siten, että lähetyksen vastaanottaja saa saapumisilmoituksen tulliselvitettävästä lähetyksestä joko paperisena tai sähköisesti OmaPosti-palvelussa.

Ilmoituksessa opastetaan maksamaan maksu suojatun posti.fi-sivuston kautta. Verot ja käsittelymaksu pitää maksaa 20 päivän kuluessa lähetyksen saapumisesta.

Taloussanomat
"​

Heräs vielä kysymys tähän mihinkä olis hyvä saada selvyys postilta. Jos ja kun Tullauksen voi suorittaa etukäteen netissä nykyään (Eli ostat tuotteen jonka tiedät jäävän joka tapauksessa tulliin koska 22€+) Sanotaan nyt vaikka 50€ arvoinen pc osa vaikka.

Periaatteessa jos ja kun olet tehnyt sähköisen tullauksen etukäteen postin pitäisi jäädä kys tilanteessa nuolemaan näppejään vai jääkö? Peritäänkö näissäkin tuo laiton 2.9 -> (Ties kuinka iso korvaus) per paketti.
 
Liittynyt
03.01.2017
Viestejä
1 126
Mitäs tässä nyt on odotettavissa, "8.12. Lähetys on kuljetuksessa" ja arviona että huomenna illalla noudettavissa. Toi viimeinen havainto on kuitenkin Liettuasta, ja ihan pk-seudulla asun. Jotenkin ei ole nyt taas kovin vahva fiilis tästä, että menisi maaliin niin kuin pitää...:facepalm:
Postin seurannan toimituspäiväarviot näissä ulkomailta tulevissa lähetyksissä näyttävät usein mitä sattuu. Maanantai-iltana arvio taas vaihtunee.

Ellei sitten oikeasti tule jo perille maanantaina.
 
Liittynyt
30.01.2018
Viestejä
14
Kouvolan päässä ainakin kulkee huonosti ja posti tuntuu rekisteröivän paketteja tänne päin viiveellä. Lakon edeltävistä tilauksista 1 on hukkunut ja se kuitenkin tuli vain Saksasta (seurantakoodilla rekisteröinti tapahtui ennen lakkoa, mutta sen jälkeen paketista ei ole mitään tietoa, sain hyvityksen), lakkoa ennen ja lakon aikana tilattuja paketteja ei ole kuulunut. Matkahuolto kyllä kuljetti lakon jälkeisen tilauksen nopeasti perille.

Pikapaketitkaan ei kulje sen nopeampaa. 5.12 tullaus ja posti sen rekisteröi, tänään vasta liikahtanut, sekin Helsingissä, ei siis kiirehdi tänne päin. Olisin kuitenkin luullut, että kalliit pikapaketit kulkis, mutta ei.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
4 824
Mitäs tässä nyt on odotettavissa, "8.12. Lähetys on kuljetuksessa" ja arviona että huomenna illalla noudettavissa. Toi viimeinen havainto on kuitenkin Liettuasta, ja ihan pk-seudulla asun. Jotenkin ei ole nyt taas kovin vahva fiilis tästä, että menisi maaliin niin kuin pitää...:facepalm:
Sama homma minulla. Alunperin postin arvio oli 5.12 ja nyt siis arvio 9.12. En nyt kuitenkaan hengitystä pidättelisi että tulee. Veikkaisin että joskus joulun jälkeen tuo tulee jos ei pahemmin huku ennen sitä.

Yksi paketti joka lähtenyt muistaakseni 4.11 ei ole vielä tullut eikä näy seurannassakaan vielä. Ehkä ensi vuonna tulee jos tulee. Onneksi on paypalilla maksettu niin disputea vaan kehiin.
 
Liittynyt
17.10.2017
Viestejä
58
Heräs vielä kysymys tähän mihinkä olis hyvä saada selvyys postilta. Jos ja kun Tullauksen voi suorittaa etukäteen netissä nykyään (Eli ostat tuotteen jonka tiedät jäävän joka tapauksessa tulliin koska 22€+) Sanotaan nyt vaikka 50€ arvoinen pc osa vaikka.

Periaatteessa jos ja kun olet tehnyt sähköisen tullauksen etukäteen postin pitäisi jäädä kys tilanteessa nuolemaan näppejään vai jääkö? Peritäänkö näissäkin tuo laiton 2.9 -> (Ties kuinka iso korvaus) per paketti.
Aiheeseen liittyvä Postin tiedote ja video:
EUn ulkopuolelta saapuviin yli 22 euron lähetyksiin käsittelymaksu, Posti kehittää tulliselvityksen tekemistä sähköisesti - Posti Group Oyj


Itsetullatessahan Posti ei veloita tullauksesta mitään vaan käsittelymaksun.

Itse tulkitsen asiaa näin:

Jos tullaa itse:
Tullaus 0 euroa (koska vastaanottaja tehnyt itse)
Käsittelymaksu 2,9 euroa
Yhteensä 2,9 euroa

Valtuuttaa OmaPostilla Postin tullaamaan:
Tullaus 0,9 euroa
Käsittelymaksu 0 euroa
Yhteensä 0,9 euroa
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
4 320
Tuli kirje omaan osoitteeseen reilu kuukausi sitten tämmöisellä tarralla:
IMG_20191209_151019.jpg

Kävin heittämässä postiin enkä ajatellut sen enempää. Nyt ne sankarit kuitenkin toi ton takaisin. Ehkä heitän vaan takkaan kun ei ne näköjään osaa edes omia ohjeitaan noudattaa :facepalm:
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
273
Itsetullatessahan Posti ei veloita tullauksesta mitään vaan käsittelymaksun.

Itse tulkitsen asiaa näin:

Jos tullaa itse:
Tullaus 0 euroa (koska vastaanottaja tehnyt itse)
Käsittelymaksu 2,9 euroa
Yhteensä 2,9 euroa

Valtuuttaa OmaPostilla Postin tullaamaan:
Tullaus 0,9 euroa
Käsittelymaksu 0 euroa
Yhteensä 0,9 euroa
Eikös tuossa mainita, että "yli 22 euron tullaukseen jääville tavaralähetyksille otetaan käyttöön käsittelymaksu. Maksu on 2,90 euroa". = et ole tullannut itse, eli käsittelymaksu 2,9eur + tullaat itse tuotteet +xx eur.
Ja tuolla puhuttiin nimenomaan tullauksiin jääville, mutta itsetullatessahan sen ei pitäisi olla "tullaukseen jäävä", joten ei mitään käsittelymaksuja?

Ja jos teet tullauksen omapostin kautta, maksat normi tullit postin kautta + postille 0,9eur käsittelymaksut?
 

TSN

Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
492
Tuli sitten noutoilmoitus paketille, jonka hain jo 15.11. :tearsofjoy:
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
237 483
Viestejä
4 163 825
Jäsenet
70 414
Uusin jäsen
O&G

Hinta.fi

Ylös Bottom