C7H+2700X - tajuttomia boottiongelmia

Liittynyt
23.10.2016
Viestejä
441
Sigun koneella on ollut kylmäboottiongelmia aikaisemminkin, mutta viimesten viikkojen aikana ongelmat on mennyt aivan käsittämättömiks.

Aikaisemmin kone on saattanut jumahtaa ROG-ruutuun ilman että on alkanut lataamaan Windowsia, mutta tuosta pääsi aikaisemmin eteenpäin yhdellä tai kahdella resetillä.

Viimesen parin viikon aikana tuon lisäks ongelmaks on muodostunut se, että kone jumahtaa täysin Windowsin latausruutuun ja mm. eilen vietin n. 10 minuuttia että sain masiinan Windowsiin asti. Muutaman resetin jälkeen kone on myös käynnistänyt ja sammuttanu ittensä automaattisesti muutamaan otteeseen ennenkun on aloittanut BIOSia lataamaan.

Muutamaan otteeseen oon koneen saanut päälle ottamalla hiiren ja näppiksen irti emon USB-paikoista BIOS:in lataamisen jälkeen, mutta jonkun pysyvä ratkaisu olis suotavaa.

Eli onko muilla C7H:n käyttäjillä vastaavia ongelmia ja mistähän nämä mahdollisesti johtuu?
Kone pyörii täysin normaalisti kunhan winukkaan asti pääsee ja kone rullaa oikein ilosesti useemman tunnin primee putkeen.

Alla käytössäolevat muistiajotukset, nämä on kyllä vakaiks testattu.

 
Liittynyt
31.10.2016
Viestejä
349
Tarkista myös kovalevyjen kunto. Itsellä yksi hajoamassa oleva aiheutti samaa.
 
Liittynyt
31.12.2016
Viestejä
765
Käynnistyykö kone vakiona normaalisti ilman ongelmia? Jos käynnistyy, niin silloinhan "vika" löytyy muistien asetuksista vaikka ne windowsissa toimisikin ongelmitta.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
294
Yksi mitä voisi kokeilla on säätää biossissa: Advanced -> APM Configuration -> ErP Ready: Enable (S4+S5). Tämä sammuttaa virrat ihan kaikesta ja cold bootti on todellakin coldbootti ja tavallista hitaampi.

Sitä ennen tekisin kuitenkin perinteisen eli talleta kaikki asetukset biossissa johonkin user profiiliin. Sen jälkeen load optimized defaults, buutti ja sitten lataa ne user profiilin asetukset takaisin.
 
Toggle Sidebar

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjut
239 578
Viestejä
4 191 402
Jäsenet
70 771
Uusin jäsen
jeppemiess

Hinta.fi

Ylös Bottom