• TechBBS:n politiikka- ja yhteiskunta-alue (LUE ENSIN!)

    Politiikka- ja yhteiskunta-alue on TechBBS-keskustelufoorumilla ala-osio, joka on tarkoitettu poliittisten ja yhteiskunnallisten aiheiden sekä niiden ilmiöiden ja haasteiden käsittelyyn.

    Ohjeistus, säännöt ja rangaistukset koskevat vain tätä aluetta, muilla alueilla on käytössä TechBBS-foorumin tavalliset säännöt.

    Ylläpito valvoo, ohjeistaa ja moderoi keskustelua, mutta ensisijaisesti alueen keskustelijoiden pitäisi pyrkiä aktiivisesti ylläpitämään asiallista keskustelua ja myös selvittämään mahdollisesti syntyviä erimielisyyksiä ilman ylläpidon puuttumista keskusteluun.

Postin Lakko 2019

Juha Kokkonen

Ylläpidon jäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
13 268
Tässä ketjussa ei nyt ole enää hetkeen kirjoitettu siitä, mitä ketjun otsikko velvoittaa... Seuraavasta offtopicista tulee suoraa varoitusta.

Maahanmuuttokeskustelulle on myös oma ketjunsa, missä se saa luvan pysyä.

Edit: 20 viestiä offtopicia poistettu.
 
Liittynyt
22.12.2016
Viestejä
17 945
Kello on 23.38, eikä missään ole mitään tietoa tämän päivän neuvottelujen kulusta?

Mutta ehkä se on toisaalta hyvä asia, että sentään juttua riittää osapuolten välillä... Etenkin näin myöhään vielä.

Edit: Nyt tuli tieto että neuvottelut on jäissä eikä uusia tapaamisia ole sovittu.
 
Liittynyt
27.05.2017
Viestejä
7 742
Ministeri Sirpa Paatero (solisaliratti) se vain tykittelee ja heittelee löylyä kiukaalle. En tiedä miksei kukaan ymmärrä piilottaa Paateroa vaikka jonnekkin perunakellariin lukkojen taakse ilman mitään yhteyttä ulkomaailmaan.

:lol:

Uutissuomalainen: Ministeri Sirpa Paatero väläyttää Postin pilkkomista kahtia

"Työntekijöitä edustava Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU hylkäsi valtakunnansovittelijan sovintoesityksen tiistaina. Uutissuomalaisen mukaan Sirpa Paatero (sd) olisi valmis Postin pilkkomiseen kahdeksi yhtiöksi.
Postilakon sovittelu jatkuu keksiviikkona vaikeassa tilanteessa. Työntekijöitä edustava Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU hylkäsi valtakunnansovittelijan sovintoesityksen tiistaina. Palvelualojen työnantajat Palta olisi hyväksynyt ehdotuksen.

Kunta- ja omistajaohjausministeri Sirpa Paatero (sd) väläyttää Postin pilkkomista kahteen yhtiöön. Näin kertoo Uutissuomalainen.

Uutissuomalainen on viidentoista suomalaisen sanoma- ja kaupunkilehden yhteinen uutistoimitus.

Toinen yhtiö hoitaisi Uutissuomalaisen jutun mukaan pakettiliiketoimintaa ja toinen postimerkillisen kirjepostin.

– Tämä on yksi vaihtoehto, että meillä olisi kaksi eri yhtiötä ja osoitteellisen kirjepostin palvelu olisi julkista palvelua, jonka valtio hoitaisi, Paatero sanoo Uutissuomalaiselle. ....
" Loput linkin takaa:​

Uutissuomalainen: Ministeri Sirpa Paatero väläyttää Postin pilkkomista kahtia

En tiedä miksi Sirpa Paatero ei ymmärrä olla hiljaa. Lakko pitäisi nyt saada ratkaistua ja sitten joskus sen jälkeen voisi alkaa miettiä uusia liikkuja vaikka Postin pilkkomiseksi ja vaikka maaseudun postin jakelupäivien harventamiseen vaikka yhteen viikossa.

Ilmeisesti Paatero oli myös itse sen päätöksen takana että pakettilajittelijat siirrettiin PAU:n sopparista paskaan Medialiiton soppariin ja palkoista leikattiin 35-40 prosenttia.

Voisi kuvitella ettei jouluna Sirpa Paateroa ministerin kiireet enää paina vaan saanut monoa oikein urakalla siitä luottamustoimesta, koska kyseessä on kävelevä katastrofi joka on jollakin ihmeellä oppinut esimerkiksi puhumaan ja kävelemään vaikka älynlahjat ovat mitä ovat.
 
Liittynyt
27.05.2017
Viestejä
7 742
Kello on 23.38, eikä missään ole mitään tietoa tämän päivän neuvottelujen kulusta?

Mutta ehkä se on toisaalta hyvä asia, että sentään juttua riittää osapuolten välillä... Etenkin näin myöhään vielä.

Edit: Nyt tuli tieto että neuvottelut on jäissä eikä uusia tapaamisia ole sovittu.
Postin työriitaan ei saatu keskiviikkona ratkaisua – PAU: keskeiset asiat yhä ratkaisematta

"KOTIMAA 20.11.2019 23:49 | PÄIVITETTY 20.11.2019 23:51
STT

Postin työriidan sovittelu päättyi myöhään keskiviikkoiltana. Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU tviittasi myöhään illalla, että sopua ei ole löytynyt eikä uutta sovintoehdotusta ole jätetty.

PAUn mukaan osapuolet kävivät päivän aikana neuvotteluja eri asioista, mutta keskeiset asiat ovat edelleen ratkaisematta. PAU kertoi, että sovittelun jatko jäi sovittelijan uuden ilmoituksen varaan.
"​
 
Liittynyt
03.05.2018
Viestejä
3 165
Yllättävän hyvin paketit kulkee ainakin Kuopiossa lakosta huolimatta,kaksi ulkomaan pakettia on tullut lakon aikana ja molemmat ihan ajallaan.Viimeinen tuli maanantaina suomeen ja tänään kävin hakemassa automaatista.
Itse odotellut pakettia joka postitettu 7.11. "Posti - Economy" sopparilla. Ja odottelen yhä. Siinäs odottelen, paree että pitävät puolensa nyt.
 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
145

Karhukainen

Arjen lihaskimppu
Premium-jäsen
Team Linux
Team Retro
Liittynyt
27.10.2016
Viestejä
27
Ei taida loppua tämä lakko ihan lähiaikoina. Varmaan sitten kun PAU:n lakkokassa kumisee tyhjyyttään, tokko siihen montaa viikkoa menee. Hyvää joulua.
 
Liittynyt
27.10.2016
Viestejä
5 312
Moni on todennut että kirjeposti vähenee - väheneminen on totta, mutta katsokaa nyt kuinka sekaisin homma menee jos ne vähäisetkin kirjeet eivät pääse ajoissa perille:

Tältä näyttää postilakko yrittäjille: laskujen kuskaamista tuntikaupalla, joululomat uhattuna, hakkuutyöt seisovat – ”Satoja pienyrityksiä voi kaatua”

Ja porukka on sitä mieltä että kaikki voisivat siirtyä digipostiin - ei jummijammi.
Miten firman pomo voi olla noin tyhmä? Edelleen tavara kulkee, jos siitä on valmis maksamaan (luulisi olevan, jos firman toiminta on siitä kiinni). Esim matkahuolto kuljettaa myös paperit. Ero hinnassa on muutoma euro vrt. kirje. Tilanne on tilapäinen, muutomassa viikossa ei vaikuta mitenkään merkittävästi firman kassaan. Hakkuu työmaat ei ole kiinni parista eurosta. Ellei matkahuolto kelpaa, niin kuriirit (UPS, fedex jne).
 

Bladekill

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
4 708
Pointti onkin että onko oikein että yhtiö joka tekee plussa tulosta laskee työntekijöiden palkkaansa. Onko tärkeämpää että yhtiö hyötyy rahallisesti enemmän kuin aiemmin vai se, että yhtiön työntekijät saisivat hyvän korvauksen työstään?
Mikä tämä plussatulos on? Posti group on tehnyt tappiota viimeiset 3v.
Toiseksi ei siinä ole mitään oikeaa tai väärää eikä kuka tahansa kadun tallaaja tiedä mitä kaikkea yrityksen sisällä tapahtuu. Pelkkä hetkittäinen voitto/tappio-tulos ei selitä mitään. Jos ei maistu niin kannattaa vaihtaa.

Edelleen kiinnostaa miten tälläinen "se on vaan elämän realiteetti" ja "jokainen pärjää omillaan" yhteiskuntamalli eroaa anarkiasta?
"Jokainen pärjää omillaan" on sinun omaa tuotantoasi joten siihen varmaan tiedät itse paremmin vastauksen.
"Se on vaan elämän realiteetti" eli siis tässä tapauksessa "kysynnän ja tarjonnan laki" ja "anarkia" taas ovat 2 täysin eri asiaa. Ensimmäinen on taloustieteellinen teoria ja jälkimmäinen on yhteiskuntajärjestelmä tai jos haluaa olla nokkela niin sen puute.

Ei näin. Jos työvoimaa ei saada tasan sillä palkalla mitä työnantaja on valmis maksamaan, se tarkoittaa sitä että sosiaaliturva on liian korkea, samoin kuin työntekijöiden palkkavaatimukset. Varmasti löytyy maahanmuuttajia joille työ kelpaa myös hieman pienemmällä palkalla. Jos mietitään vaikka maahanmuuttajaa joka tienaa keskimäärin vaikka 300€/kk maassaan mistä on kotoisin, tonnin kuukausipalkkakin olisi hänelle ruhtinaallinen summa.

Elämme globaalissa markkinataloudessa.
Sosiaaliturva toki vääristää markkinoita, mutta työnantaja ei ole sen maagisempi entiteetti kuin työntekijä eikä itsekään tiedä aina tarkkaa työn hintaa. On paljon yrityksiä jotka maksavat liian vähän ja sitten joko menevät nurin, saavat kaikista paskimmat työntekijät tai nostavat palkkatarjoustaan.

Emme elä, onneksi, vaikka jotkut sitä kovasti tuntuvat haluavan.
Todellakin elämme. Ainoastaan Pohjois-Korean kaltaiset valtiot eivät elä vaikka Suomessa sitä tietyillä aloilla vääristetäänkin samalla kun muilla aloilla joudutaan rehellisesti kilpailemaan globaalilla skaalalla.

Ps. Internationalismi on kommarien juttuja.
Tässä ei enää voisi olla enempää väärässä. Vapaassa markkinatalodessa ei edes teoria tasolla ole mitään rajoitteita sille missä ja miten kauppaa käydään. Edes valtiot itsessään eivät ole välttämättömiä. Kommunismissa taas ei yleensä pääse maahan sisälle eikä ainakaan ulos.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
2 781
Moni on todennut että kirjeposti vähenee - väheneminen on totta, mutta katsokaa nyt kuinka sekaisin homma menee jos ne vähäisetkin kirjeet eivät pääse ajoissa perille:

Tältä näyttää postilakko yrittäjille: laskujen kuskaamista tuntikaupalla, joululomat uhattuna, hakkuutyöt seisovat – ”Satoja pienyrityksiä voi kaatua”

Ja porukka on sitä mieltä että kaikki voisivat siirtyä digipostiin - ei jummijammi.
Lukematta juttua tuossa ilmeisesti nojataan siihen "laskua ei tarvitse maksaa, jos et ole saannut sitä".

Digilasku tai e-lasku olisi hyvä vaihtoehto paperijaolle. Paperillisen ei tulisi olla oikeus, koska se voi muutenkin hävitä postissa sen toimiessa normaalisti. Nyt pienyritykset kärsivät tuosta paperilaskusta, ellei toisin sovita.

*********
Ja mitä tulee vanhuksiin, niin oma nyt jo edesmennyt isoäiti oppi käyttämään nettiä, verkkopankkia ja Iltasanomien sivua vasta yli 80-vuotiaana vanhalla mäkillään. Samaa tapahtui hänen saman ikäisten serkkujensa piirissä. Tiskillä laskujen maksaminen kun kävi aina vaan kalliimmaksi.
Kun puhutaan "elinikäisesti oppimisesta" tai "elinikäisestä oppimisvelvollisuustavotteita", se on ristiriidassa nykyajan vanhusten ja ylemmän keski-ikäisten miesten suhteen. Jälkimmäisissä on niitä jääriä vielä, jotka eivät periaatteessa halua oppia käyttämään nettiä, koska "teinit aina istuu näytön äärellä" ja vanhukset passivoitetaan tähän yhteiskunnan kautta.
Ensimmäisellä on "aivovamma" ja jälkimmäisellä useimmin alentunut taso, mutta päänsisäisistä sairauksista potevat vanhuksethan muutenkin tulee asettaa jonkun edunvalvojan, hoitajan tai omaishoidon piiriin talousasioissa.

Ei voi olla siten mikään muu, kuin "paperillinen" ja teennäinen este tuo laskutustapa ja siten postin tulevaisuus, joka väkisinkin tulee muuttumaan tulevaisuudessa.
 
Liittynyt
17.06.2018
Viestejä
8 918
Lukematta juttua tuossa ilmeisesti nojataan siihen "laskua ei tarvitse maksaa, jos et ole saannut sitä".

Digilasku tai e-lasku olisi hyvä vaihtoehto paperijaolle. Paperillisen ei tulisi olla oikeus, koska se voi muutenkin hävitä postissa sen toimiessa normaalisti. Nyt pienyritykset kärsivät tuosta paperilaskusta, ellei toisin sovita.

*********
Ja mitä tulee vanhuksiin, niin oma nyt jo edesmennyt isoäiti oppi käyttämään nettiä, verkkopankkia ja Iltasanomien sivua vasta yli 80-vuotiaana vanhalla mäkillään. Samaa tapahtui hänen saman ikäisten serkkujensa piirissä. Tiskillä laskujen maksaminen kun kävi aina vaan kalliimmaksi.
Kun puhutaan "elinikäisesti oppimisesta" tai "elinikäisestä oppimisvelvollisuustavotteita", se on ristiriidassa nykyajan vanhusten ja ylemmän keski-ikäisten miesten suhteen. Jälkimmäisissä on niitä jääriä vielä, jotka eivät periaatteessa halua oppia käyttämään nettiä, koska "teinit aina istuu näytön äärellä" ja vanhukset passivoitetaan tähän yhteiskunnan kautta.
Ensimmäisellä on "aivovamma" ja jälkimmäisellä useimmin alentunut taso, mutta päänsisäisistä sairauksista potevat vanhuksethan muutenkin tulee asettaa jonkun edunvalvojan, hoitajan tai omaishoidon piiriin talousasioissa.

Ei voi olla siten mikään muu, kuin "paperillinen" ja teennäinen este tuo laskutustapa ja siten postin tulevaisuus, joka väkisinkin tulee muuttumaan tulevaisuudessa.
Ei kohta 90 vuotiaalla mummollani päässä ole vikaa, pihatyötkin sujuvat omakotitalossa. Kyllä hän varmaan oppisi nettipostin käytön puhelimella, tietokonetta hän tuskin hankkisi. Huononäköiselle puhelin ei vain ole hyvä, en itsekään sillä maksa laskuja.
 
Liittynyt
29.10.2016
Viestejä
4 067
Jokainen voi miettiä omalle kohalleen miltä tuntus jos sanotaan että palkka laskee 40 prossaa. Ite vetäsin turpaan esimiestä ja lähtisin kortistoon.
Jotenki tuntuu että tuo 40% on ase jota käytetään jotta saadaan etuoikeus lakkoon.
En usko että vakituisilta pudotusta tapahtuu, kun palkkaa ei voi laskea yksipuolisesti.
Toki jos vaihtoehtona tarjotaan potkut tai uusi sopimus tilanne on erilainen.
Silloin lakkoilu vain lisää potkujen mahdollisuutta.
Postkinjakajat ei varsinaisesti ole mitenkää haluttu ryhmä työmarkkinoilla joten kannattaa varmaan miettiä tarkkaan.
Viimekädessä asia menee että työnantaja joko maksaa palkan tai ei maksa, se ei ole työntekijän päätettävissä mitä sille kuullu maksaa.
Tyhmässä ryhmässä on toki helpompi huudella vaatimuksia, mutta ei se mitenkää varmaa ole että haluttu sanoma menee perille.

Ei kukaan mene kauppaankaa ja kerää korillista tavaraa ala luettelemaan: tuosta maksan tämä summan ja tuosta sen verran.

Moni on todennut että kirjeposti vähenee - väheneminen on totta, mutta katsokaa nyt kuinka sekaisin homma menee jos ne vähäisetkin kirjeet eivät pääse ajoissa perille:

Tältä näyttää postilakko yrittäjille: laskujen kuskaamista tuntikaupalla, joululomat uhattuna, hakkuutyöt seisovat – ”Satoja pienyrityksiä voi kaatua”

Ja porukka on sitä mieltä että kaikki voisivat siirtyä digipostiin - ei jummijammi.

Aika käsittämätön kirjoitus, suurin osa oikeista yrittäjistä on sähköisessä laskutuksessa eikä kirjanpitäjätkää tai viranomaiset halua paperia.
Paperilaskun käsittely muutenki on viikkoja hitaampaa kuin sähköisessä muodossa.
Ensin postitetaan skannauspalveluun josta ne sähköisesti siirtyy käsittelyyn.
Sähköpostillakin lähetetty lasku on pätevä.
Maatilat on tehneet paperityöt sähköisesti jo pitkään johtuen EU:n vaatimasta byrogratiasta.

Mitkää mummot tuskin on hakkuukoneen asiakkaista ja jos on niitä ei ole monta ettei laskua saa vietyä jos puut saa samalta seudulta kaadettua.

Lukematta juttua tuossa ilmeisesti nojataan siihen "laskua ei tarvitse maksaa, jos et ole saannut sitä".
Yrittäjät on kyllä mestareita keksimään tekosyitä miksi laskuja ei ole maksettu, suuri osa maksaa vasta kun ensimmäinen kehoitus on laitettu.
Toki laskua ei tarvitse maksaa koska sitä ei ole eikä ole tiedossa. Toki puhelimellakin voi asian hoitaa ja varmistaa.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
29.10.2016
Viestejä
4 067
Juuri niinhän posti nyt tekee. Ja laskee palkkaakin yksipuolisesti.
Onko se fakta vai oletus?

Minun mielestä PAU lakkoilee melko tiuhaan varmuuden vuoksi.
Tosivat julkisuuteen sopimuksia jossa näkyisi pakka ja vaatimus allekirjoitukseen.
Ilman sellaista sopimusta ei palkkaa voi laskea.

Kumma kun eivät huutele postin laatikko jakelijoiden 3pvä / viikko sopimuksista jossa suurempi pudotus.
Hirveä itku jostain pakettilajitteloista.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
2 415
Jos nyt olen ymmärtänyt oikein, niin ne paketin käsittelijät on jo siirretty toiseen sopimukseen, mutta PAU haluaisi silti, että ne olisivat osa neuvottelua. Posti taas on sitä mieltä, että siirto on jo tapahtunut eikä heitä voi ottaa mukaan neuvotteluun.

Mielenkiintoinen juttu, jos kumpikaan ei tästä asiasta mieltään muuta, niin lakko voi jatkua vaikka kuinka pitkään. Sen lisäksi olisi sitten neuvoteltavana muiden Postilaisten sopimukset.
 
Liittynyt
18.12.2016
Viestejä
1 690
Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT on ilmoittanut ryhtyvänsä Posti Oy:n työnseisauksia tukevaan myötätuntotyötaisteluun. Jos työtaistelu toteutuu, se alkaa maanantaina 25.11. klo 03.00 ja päättyy tiistaina 26.11. klo 03.00.

Työtaistelu vaikuttaa toteutuessaan myös HSL-alueen bussiliikenteeseen, koska sen aikana AKT:n jäsenet, jotka ajavat alueella paikallis- ja lähiliikennettä, pidättäytyvät työstä.

Meillä ei valitettavasti vielä tällä hetkellä ole tarkkaa tietoa työtaistelun vaikutuksista liikenteeseen. Esimerkiksi työtaisteluun osallistuvien kuljettajien sekä ajamatta jäävien vuorojen määrä selvivävät lopullisesti vasta työtaistelun alkaessa. Mutta jos myötätuntotyötaistelu toteutuu oletetussa laajuudessaan, sen vaikutukset liikenteeseen ovat joka tapauksessa merkittävät.

Teemme parhaillamme omaa varautussuunnitelmaamme mahdollisen työtaistelun varalta. Tiedotuskanaviamme kannattaa seurata, sillä kerromme enemmän heti, kun lisätietoja saamme.
Yllä oleva tiedota on HSL:n nettisivulta 18.11.2019. Helsinkiläisenä duunarina ja nykyään kun ei autoakaan ole niin piti jo tässä soitella ja varmistaa kyyti työmatkalle jos toi toteutuu mikä uhkaavasti siltä näyttää. Jännä että vasta lakon alkaessa tiedetään vaikutukset. Eikös työnantajilla ole kuitenkin aika hyvin tiedossa missä liitoissa heidän työntekijät on vai istutaanko siellä hsl:llä kädet ristissä ja lasketaan vahvuus lakon alkaessa. Helpottais hieman suunitelmia jos tietäis edes viikonloppuna mitkä linjat/vuorot jää ajamatta.
 
Liittynyt
09.04.2018
Viestejä
1 989
Huomautus - jätetään tämä toisten käyttäjien nimittely pois keskustelusta
Yllä oleva tiedota on HSL:n nettisivulta 18.11.2019. Helsinkiläisenä duunarina ja nykyään kun ei autoakaan ole niin piti jo tässä soitella ja varmistaa kyyti työmatkalle jos toi toteutuu mikä uhkaavasti siltä näyttää. Jännä että vasta lakon alkaessa tiedetään vaikutukset. Eikös työnantajilla ole kuitenkin aika hyvin tiedossa missä liitoissa heidän työntekijät on vai istutaanko siellä hsl:llä kädet ristissä ja lasketaan vahvuus lakon alkaessa. Helpottais hieman suunitelmia jos tietäis edes viikonloppuna mitkä linjat/vuorot jää ajamatta.
Kaikki kuskit on oletuksena lakossa. Työnantaja toivoo tietysti, että rikkureita tulee vuoroja ajamaan, kuten tuo yksi syöpäläinen täälläkin jo ilmoitti olevansa. Osa esimiehistäkin varmaan joitain vuoroja ajaa.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
401
Mikä vitun rikkuri se on kun sanoi että ei kuulu AKT:seen?
Tää on näitä liiton miesten/naisten juttuja ja vastakkainasettelua. Muistan aikoinaan koulussa kun siellä oli jotain näitä liiton propagandatilaisuuksia kun se liiton hessu sanoi suoraan, että jos et kuulu liittoon niin sitten sä olet vähän niinkun meitä vastaan.
 

Freeze

Elitisti
Team Folding @ Home
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 108
Johan täällä lämmetään ... itselleni on sen kuikan sama vaikka itse kukin kuuluu mormooneihin tahi ei, kun oma työnantaja voi käskeä silti töihin, vaikka olisi yleislakko. Keinot kyllä löytyy.

Oma YTK:n paikallisosastoni on tukilakossa arkisin klo 15:30 -- 07:00 ja viikonloppuisin, ellei työantaja käske töihin :kahvi:
 
Liittynyt
17.06.2018
Viestejä
8 918
Postin lakossa pahinta on se, että pankki ennätti lähettää uuden kortin postilla. Jos haluaisi matkahuollolla niin joutuisi maksamaan 10e. Konttorillekaan ei auta tilata, kun tulee sinnekin postilla. Aina voin vaihtaa palkan tietty tulemaan toisen pankin tilille jonne on kanssa kortti.
No sitten varmaan kannatat yleissitovuuden poistoa jos sua tuollaiset henkilöt häritsee?
Mikä logiikka tässä on?
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
16 221
Mikä logiikka tässä on?
No jos ongelma on se että jotku freeloadaa TES:eillä kuulumatta liittoon niin noinhan se ratkaistaan.

*edit*
Ääh, väärää terminologiaa omalta osalta. Pitäisi olla normaalisitovuus (tjsp)
 
Liittynyt
21.08.2018
Viestejä
1 290
Liittoon kuulumattomuus on jokaisen oma päätös(itse toki kuulun koska liitto ajaa minun asioitani). Tietysti vois olla siten että liittoon kuulumattomat eivät nauti liiton ajamista tulevista edusta, toki mahdoton varmasti toteuttaa olemassa olevien lakien mukaan.
 
Liittynyt
18.12.2016
Viestejä
1 690
PostNord valmistautuu kuljetusongelmiin
Merimies-Unioni pysäyttää torstaina 21. marraskuuta kuudelta aamulla kaikki rahtikuljetukset Suomen lipun alla kulkevissa matkustaja-aluksissa, minkä seurauksena myös PostNordin vienti- ja tuontikuljetukset hidastuvat merkittävästi tai pysähtyvät kokonaan.
PostNord valmistautuu kuljetusongelmiin

^Lyhyesti Suomen lipun alla kulkevia laivoja voidaan lastata Ruotsissa mutta Suomesta ne lähtee takaisin tyhjänä. Vaihtoehdot on käyttää Ruotsin lipun laivoja jotka on jo muutenkin täynnä tai ajaa tietä pitkin pohjoisen kautta.
 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
7 583
"Jokainen pärjää omillaan" on sinun omaa tuotantoasi joten siihen varmaan tiedät itse paremmin vastauksen.
"Se on vaan elämän realiteetti" eli siis tässä tapauksessa "kysynnän ja tarjonnan laki" ja "anarkia" taas ovat 2 täysin eri asiaa. Ensimmäinen on taloustieteellinen teoria ja jälkimmäinen on yhteiskuntajärjestelmä tai jos haluaa olla nokkela niin sen puute.
Tämä teidän taloustieteellinen teorianne jota niin kovin kaipaatte toteutuu ainoastaan anarkiassa, muussa tapauksessa meillä on, hyihyi, säädelty markkina, ei vapaa markkina.

Todellakin elämme. Ainoastaan Pohjois-Korean kaltaiset valtiot eivät elä vaikka Suomessa sitä tietyillä aloilla vääristetäänkin samalla kun muilla aloilla joudutaan rehellisesti kilpailemaan globaalilla skaalalla.

Tässä ei enää voisi olla enempää väärässä. Vapaassa markkinatalodessa ei edes teoria tasolla ole mitään rajoitteita sille missä ja miten kauppaa käydään. Edes valtiot itsessään eivät ole välttämättömiä. Kommunismissa taas ei yleensä pääse maahan sisälle eikä ainakaan ulos.
Näin vapaassa markkinataloudessa. Kuinka pihalla sitten pitää olla kuvitellakseen, että meillä on joku säätelemätön globaali vapaa markkinatalous on sitten jo kaiken ymmärryksen tuolla puolen.

Postikin on varsin säädeltyä toimintaa, eikä toimi missään globaalissa kilpailussa yhtään kenenkään kanssa.
 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
7 583
Jos nyt olen ymmärtänyt oikein, niin ne paketin käsittelijät on jo siirretty toiseen sopimukseen, mutta PAU haluaisi silti, että ne olisivat osa neuvottelua. Posti taas on sitä mieltä, että siirto on jo tapahtunut eikä heitä voi ottaa mukaan neuvotteluun.

Mielenkiintoinen juttu, jos kumpikaan ei tästä asiasta mieltään muuta, niin lakko voi jatkua vaikka kuinka pitkään. Sen lisäksi olisi sitten neuvoteltavana muiden Postilaisten sopimukset.
Jompikumpi joutuu luovuttamaan. Koska kumpikin saa tappioita, niin kannattaisi luovuttaa vain ennemmin kuin myöhemmin. Postilaisethan voivat olla lakossa vaikka kuinka pitkään, mutta posti ei voi olla kiinni vaikka kuinka pitkään.
 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
7 583
Nostan hattua jokaiselle, joka ihan itse miettii lakkoon osallistumisen oikeudenmukaisuutta ja lakon mitoituksen järkevyyttä. Ei aina ole pakko noudattaa sen AY-porsaan toiveita.
Kunhan ymmärtää myös miettiä, että joukkovoima ei toimi ilman joukkoa ja silloin jokainen ei voi olla oma lumihiutaleensa vaan on joskus osallistuttava omasta mielestä vähän ikäviinkin asioin.
 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
7 583
Onko se fakta vai oletus?

Minun mielestä PAU lakkoilee melko tiuhaan varmuuden vuoksi.
Tosivat julkisuuteen sopimuksia jossa näkyisi pakka ja vaatimus allekirjoitukseen.
Ilman sellaista sopimusta ei palkkaa voi laskea.

Kumma kun eivät huutele postin laatikko jakelijoiden 3pvä / viikko sopimuksista jossa suurempi pudotus.
Hirveä itku jostain pakettilajitteloista.
Se on fakta. Posti ei ikinä olisi perustanut mitään huuhaa tytäryhtiötä, jos sillä ei saavuttaisi selkeää taloudellista etua.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
16 221
Kyseistä tessiä noudattaa silti. Turpiin kuuluu liittoutumattomia vetää, jos meinaavat töihin mennä, kun muut on lakossa.
Oikeastaan tähän vielä, kysehän ei edes ole tuon henkilön omasta TES:istä vaan täysin eri porukan TES:istä.
AKT ei tässä lakkoile oman TES:in takia vaan tukena postilaisille joten en kyllä näe että miksi helvetissä AKT:seen kuulumattoman pitäisi lähteä mukaan tuohon joka ei edes koske häntä itseään.
 
Liittynyt
25.01.2019
Viestejä
3 681
Kohta niistä AKT:n toimista todella saadaankin nauttia jos tämä menee läpi. Eli näille muille yrityksille jäisi vaihtoehdoksi kuihtua noin 60% kalliimpina toimijoina markkinoilta tai sitten pistävät AKT-ALT -tessit silppuriin ja siirtyvät Teollisuusliiton paskatessin pariin hekin.

Anterokin ihmettelee, että kauhea haloo jostain pakettilajittelijoista, mutta tässä pitäisi nyt osata katsoa vähän pidemmälle. Posti on treenannut näitä tytäryhtiöitä jo pidemmän aikaa, mm. sen omistama Transval on loistoesimerkki joka sisältää lukuisan määrän eri tytäryhtiöitä, mutta niitä kaikkia kuitenkin hoitaa sitten sama henkilöstöhallinto. Tässä siis käytännössä toimitaan samoissa kohteissa eri tytäryhtiöiden nimissä ja estetään näin ihmisten järjestäytyminen yhtenä kokonaisuutena. Samaan aikaan kerrotaan, että kaikki nämä tytäryhtiöt ovat täysin itsenäisiä yrityksiä, tietysti, ovathan he jokainen oma juridinen entiteettinsä, sattuvat vain jakamaan keskenään saman henkilöstöhallinnon ja osan johtajista muutenkin.

Sitten toinen asia, Posti haluaa suuremmaksi, vaikka se on jo markkinoilla melkoinen jättiläinen. Yritysostot eivät onnistu koska kilpailuvirasto sanoo tiukan ei jokaiselle hankkeelle ostaa joku pienempi alan yritys joka sulautuisi Postiin. Mitä jää jäljelle? Liksojen halpuutus muita toimijoita alemmaksi jotta saadaan isompi markkinaosuus ilman yritysostoja.

Nyt päästään tilanteeseen jossa AKT-ALT -sopparit menevät silppuriin. Kilpailijat puskevat työntekijöitään Medialiiton ja Teollisuusliiton paskatessiin, mahtipontiset lakot, mutta ei hätää, Posti voi heittää Transvalin kautta jo valmiiksi halpuutettuja duunareita + kun muilla on vaikeaa, Postilla homma silloin rokkaa jo.

Taustalta tulee tulitukea EK:lta ja muilta työnantajajärjestöiltä, että nyt on ihan pakko kaventaa sitä lakko-oikeutta, sama halutaan ulottaa myös muille aloille. Työntekijäpuoli tappelee keskenään ja tätä työantajapuoli käyttää surutta hyväkseen. Onneksi tukilakkoja on Postin asiassa tullut huomattavan paljon ja niitä tulee vielä lisää jos homma pitkittyy. Samaan aikaan yritetään rikastaa ajatusta siitä, että ehkä TES:a ei enää edes olisi, katos, suosittaisiin sitä niin muodikasta paikallista sopimista. Noh, paikallista sopimistahan tehdään joka yrityksessä ja kaiken aikaa, ei sitä kukaan ole kieltämässä, mutta TES määrittelee minimirajan joka tietysti haluttaisiin pois. Ainahan on lisäksi näitä kuolemattomia jotka 'neuvottelee omat liksansa ja etunsa', todellisuudessa, jos yhteiskunnassa on sovittuna joku minimiliksa, alle prosentti työväestä neuvottelee sen liksan ihan aidosti itse kohdalleen etuineen.

Kaiken kaikkiaan kun katsoo eri tessipöytiä, tässä on kyseessä ihan vain ja ainoastaan EK:n tahdittama, koordinoitu hyökkäys suomalaista työmarkkinaa kohtaan, aina joku sopiva taho kertoo, että lakko-oikeutta voisi rajoittaa, ay-maksuja ei tarvitsisi työnantajan suorittaa, luottarien ja työsuojelun asemaa yritetään heikentää jne. Tietysti kun hienosta tempusta on kyse, niin suuri yleisö johdatetaan toimilla katsomaan vain ja ainoastaan tätä Postin tilannetta.
 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
7 583
Kaiken kaikkiaan kun katsoo eri tessipöytiä, tässä on kyseessä ihan vain ja ainoastaan EK:n tahdittama, koordinoitu hyökkäys suomalaista työmarkkinaa kohtaan, aina joku sopiva taho kertoo, että lakko-oikeutta voisi rajoittaa, ay-maksuja ei tarvitsisi työnantajan suorittaa, luottarien ja työsuojelun asemaa yritetään heikentää jne. Tietysti kun hienosta tempusta on kyse, niin suuri yleisö johdatetaan toimilla katsomaan vain ja ainoastaan tätä Postin tilannetta.
Tää EK:n touhu vaikuttaa nyt siltä, että ihme on jos työmarkkinat eivät ole kohta aivan kaaoksessa ja tämä postilaisten lakko vasta pientä lämmittelyä.

Ensin EK kieltäytyy neuvottelemasta mitään TUPO:n kaltaistakaan, mutta sitten seuraavaksi alkaa parkua täyttä kurkkua julkisuudessa kun liittokierros onkin liittokierros eikä EK:n sanelema TUPO. Totta hitossa liittokierroksilla palkat nousee, siksihän niitä TUPOja alettiin alunperinkin tekemään. Jessus mitä vatipäitä tuonnekin valitaan. Ainakin todistaa, että rahalla ei saa järkeä :D

Tuossa Postinkin hylätyssä esityksessä palkat oli sidottu jonkun ihan muun neuvotteluihin, mille asia ei pitäisi kuulua millään tavalla. (Ja samaan aikaan PALTA vinkuu, että lajittelijoiden asia ei kuulu niille :D)
 
Liittynyt
23.10.2016
Viestejä
923
Ei näin. Jos työvoimaa ei saada tasan sillä palkalla mitä työnantaja on valmis maksamaan, se tarkoittaa sitä että sosiaaliturva on liian korkea, samoin kuin työntekijöiden palkkavaatimukset. Varmasti löytyy maahanmuuttajia joille työ kelpaa myös hieman pienemmällä palkalla. Jos mietitään vaikka maahanmuuttajaa joka tienaa keskimäärin vaikka 300€/kk maassaan mistä on kotoisin, tonnin kuukausipalkkakin olisi hänelle ruhtinaallinen summa.

Elämme globaalissa markkinataloudessa.
En sanoisi noinkaan jos sillä 300€/kk on parempi ostovoima kuin täällä 1000€/kk.
 

Mop

Liittynyt
30.07.2017
Viestejä
459
Ei näin. Jos työvoimaa ei saada tasan sillä palkalla mitä työnantaja on valmis maksamaan, se tarkoittaa sitä että sosiaaliturva on liian korkea, samoin kuin työntekijöiden palkkavaatimukset. Varmasti löytyy maahanmuuttajia joille työ kelpaa myös hieman pienemmällä palkalla. Jos mietitään vaikka maahanmuuttajaa joka tienaa keskimäärin vaikka 300€/kk maassaan mistä on kotoisin, tonnin kuukausipalkkakin olisi hänelle ruhtinaallinen summa.

Elämme globaalissa markkinataloudessa.
Täysin samaa mieltä. Haen itselleni työntekijää jonka tehtäviin kuuluvat ruuanlaitto, siivous ja autonkuljettajana toimiminen. Olen valmis maksamaan palkkaa 1 euro/h.
 

Karppi

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
15.10.2019
Viestejä
2 058
Ois sama erottaa koko nykyinen postin hallitus ja nimittää uusi, tuo hallitus on Sipilän hallituksen nimittämä ja saanut koko postin ihan sekaisin.
 
Liittynyt
07.02.2017
Viestejä
1 983
Ois paras erottaa koko nykyinen postin hallitus ja nimittää uusi hallitusammattilaisista ja asiantuntijoista koostuva, tuo hallitus on Sipilän hallituksen nimittämä ja saanut koko postin ihan sekaisin.
Korjasin vähän. Ei toki tule tapahtumaan.
 
Liittynyt
25.10.2016
Viestejä
673
Hallitus nimittänyt jonkun kampawiineri porukan ratkomaan neuvotteluja. Mukavaahan se varmaan neuvottelupöydässä on juoda kahvia ja naureskella kun toiset riitelee. Välillä vähän heittää bensaa liekkeihin ja odottaa että kumpi lyö ensin.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 160
Hallitus nimittänyt jonkun kampawiineri porukan ratkomaan neuvotteluja. Mukavaahan se varmaan neuvottelupöydässä on juoda kahvia ja naureskella kun toiset riitelee. Välillä vähän heittää bensaa liekkeihin ja odottaa että kumpi lyö ensin.
Karpo ja Martti Ahtisaari tässä tarvitaan.
 

Brainsome

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
30.08.2019
Viestejä
711
Hallitus nimittänyt jonkun kampawiineri porukan ratkomaan neuvotteluja. Mukavaahan se varmaan neuvottelupöydässä on juoda kahvia ja naureskella kun toiset riitelee. Välillä vähän heittää bensaa liekkeihin ja odottaa että kumpi lyö ensin.
Eihän tämä ole muun takia, kuin että näytetään, että tehdään "jotain". Ei nuo perimmäiset ongelmat ratkea tuollaisella komitealla, ellei tämä koko juttu ole sitten sovittu. Esimerkiksi jos tempun tavoitteena on nostaa SDP:n kannatusta. "Katsokaa meitä, kuinka ratkaisimme vaikean postilakon, äänestäkään meitä toistekin."
 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
1 839
Sitten toinen asia, Posti haluaa suuremmaksi, vaikka se on jo markkinoilla melkoinen jättiläinen. Yritysostot eivät onnistu koska kilpailuvirasto sanoo tiukan ei jokaiselle hankkeelle ostaa joku pienempi alan yritys joka sulautuisi Postiin. Mitä jää jäljelle? Liksojen halpuutus muita toimijoita alemmaksi jotta saadaan isompi markkinaosuus ilman yritysostoja.
Postihan osti juuri suurimman yksittäisen kilpailijansa, Alma Manun Oyn jakelutoiminnan. 800 työntekijää siirtyy Posti Palvelut Oyn työntekijöiksi 1.1.2020.
 
Liittynyt
25.01.2019
Viestejä
3 681
Postihan osti juuri suurimman yksittäisen kilpailijansa, Alma Manun Oyn jakelutoiminnan. 800 työntekijää siirtyy Posti Palvelut Oyn työntekijöiksi 1.1.2020.
Erikoista, muistanutkaan keissiä. Ehkä tuo jakelu katsotaan toiminnaksi missä laajentuminen ei haittaa kilpailutilannetta koska sinne ei kauheasti hakeudu muita toimijoita?

Se on varmaa, että pakettibisneksen osalta yrityskaupat olisivat jäissä, kuten varmaan palveluvarastojenkin ja sisälogistiikan osalta.

Muiden toimijoiden liksoista pakettipuolella: Pakettijakeluyhtiöt Postin palkka-alesta: "Jos joku toimija lähtee työehtoshoppailemaan isolla kädellä, heijastusvaikutukset voivat olla mittavat"

Postin alkuperäinen halpuutus:
https://www.talouselama.fi/uutiset/te/a465bbec-e4f5-4cdc-ad12-14d5d9ce3fe2
 
Liittynyt
18.05.2017
Viestejä
21 331
Vähän hankalemmaks pistettiin tätä lakkoa :D "STT kertoo, että työntekijät ja työnantaja eivät sovittele riitaansa lainkaan ennen kuin pakettilajittelijoiden siirto on ratkaistu." STT: Raju käänne – Posti-kriisin sovittelut on lopetettu toistaiseksi
Noi liitot voisi puida rajariitansa ennen lakkoilua. Tällä kertaa kuitenkin michael jackson ja popcornit asenteella joulun odotukseen kun omat haitat tästä lakosta ovat vastassa vasta siellä "koko kansa kärsii" tasolla.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
237 334
Viestejä
4 157 520
Jäsenet
70 409
Uusin jäsen
Eycte

Hinta.fi

Ylös Bottom