Vartan AA-akuista power bank?

Liittynyt
17.11.2019
Viestejä
2
Hei.

Kotona on lapsen radio-ohjattavaan hankittuja vartan AA-kokoisia akkuja. Haluaisin hyötykäyttää niitä takemällä niistä power bankin / virtalähteen koska niille on aina tarvetta ja toisaalta noita akkuja käyttämättömänä.

Koska olen osaamaton elektroniikka-asioissa olisi esittää useampi, mahdollisesti melko pöljäkin kysymys. Täällä voisi kuulemma olla parhaiten apua saatavilla?

Eli laitteet joihin tarvitsisin lisäakkuja on iPhone (power bankina) tai akuksi Magic Shinen valoon maastopyörään. Valo tosin muuttunee isommaksi jos jää enemmän aikaa ajaa talvella.

Vartan Akut ovat mallia AA, Ni-MH, 210mAh, 1,2V

iPhonen laturin outputia en ole vielä selvittänyt.

Magic Shinen akku on 2x18650, Li-ion, 2Ah, 7,4V.

Lataus tapahtuu Vartan omalla laturilla, jossa suojausasiat kunnossa.

Kysyisin siis että:
- onko olemassa jotain valmiita piirilevyjä joilla saan sopivaksi jännitteen ja virran?
- onko olemassa säädettäviä vastaavia piirilevyjä joita voisi siis käyttää useammalle laitteelle?
- jos pitää tehdä itse, selviääkö 80-luvun koulun kolvaustaidoilla ja saako jostain selkokieliset ohjeet?
- miten te ratkaisisitte asian?

Pieni asian teoriaopiskelu ei itseä haittaa, mutta rajallinen aika on vaakakupissa eli jos pääsee aloittelijan osaamisella maaliin niin ajattelin kokeilla. Koska kaikenlainen DIY-tekeminen on terapiaa töiden vastapainoksi. Ymmärrän rinnan- ja sarjaakytkennän eron ja lukion fysiikasta on jotain jäänyt mieleen. En tiedä onko se hyvä vai huono asia tosin :)
 
Liittynyt
23.10.2016
Viestejä
723
Eipä noita kannata rakennella, kun Kiinasta saa valmiita. Eli tälläinen hakusessa? (kohde valittu haun ekaosumana, noita on ziljoona erilaista ja eri myyjää tuolla). Syö siis 2x AA paristo/akku ja työntää ulos normaalin USB laturin virtaa. Tuohon sitten USB-omppuliitin piuha väliin. Saa vielä ledilampun kaupanpäälle.

NiMH:n saa antamaan sen 7.2v kun laittaa 6 paristoa sarjaan(6x1,2v=7.2v). Eli tälläinen tai joku vastaava 6x AA paristokotelo.

Sellainen huomio noista sitten että tuolla kapasiteetilla ei paljoa ladata. Tosin akut lienevät 2100mA, eli 210mA. iPhonen lataaminen 0->100% vaatinee sen 3x 2AA:ta tuolla hätälaturilla.
 
Liittynyt
10.07.2017
Viestejä
1 515
Laturikaan ei tosiaan siirrä varausta akusta toiseen 100% hyötysuhteella, eli varmaan joutuu aika monta AA kennoa purkamaan ennenku puhelimen akku täynnä.
 
Liittynyt
17.11.2019
Viestejä
2
Kiitos vastauksista. Lähden valmiiseen ratkaisuun koska vähäinen aika menee etupäässä kaikkien muiden pienasioiden virittelyyn.

Oma olettama oli että nuo tehohäviöt olisivat jotenkin mitättömiä mutta valmistaudun testaamaan miten pitkälle tuon puehlimen akun saa täyteen ja miten valo sillä pelaa.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
239 647
Viestejä
4 197 274
Jäsenet
70 760
Uusin jäsen
Maakkkee

Hinta.fi

Ylös Bottom