Kotiautomaatio

Liittynyt
13.04.2018
Viestejä
241
Tämä kiinnostaisi.
Olisiko antaa linkkiä tähän?
Tuossa olis linkki sync-smart-alarm mutta tuota ei tainnut saada juttelemaan suomalaisen lukon kanssa, vain noiden sensoreiden. Tai no The Sync Module is compatible with all Yale UK smart locks (Conexis L1 & Keyless Connected) and has the ability to connect to a Yale Sync Alarm, enabling you to open your lock from anywhere in the world. En alkanut sitten kysyyn UK:sta suoraan että toimiiko täällä.
 
Liittynyt
19.08.2019
Viestejä
213
Vinkkinä lapsiperheille, joissa on vielä taaperoikäisiä. Tiskikoneeseen ja pyykinpesukoneeseen esim. osram smart plug ja sitten vaikka xiaomin pieni painonappi (tai muu vastaava) tarpeeksi ylhäälle, ettei perheen pienimmät yllä painaan nappia. Aina kun pesukoneita ei tarvita, niin virrat pois smart plugista tuolla painonapilla. Painonapillehan ei tarvi olla muuta kuin yksi funktio, eli sitä painamalla tulee joko virrat päälle plugiin tai pois päältä, eli "toggle" toiminto. Loppuu muksuilla se koneiden virtanappien paineleminen, kun mitään valoa tai ääntä ei laitteesta näy tai kuulu! Nämä tietty Home Assistantilla easy peacy!

Toki jos samassa tilassa on muitakin älylaitteita, niin sitten voi ohjata vaikka tuplanapautuksella jonkin toisen laitteen tai vaikkapa toisen plugin toimintaa. Vaikka itselläkin on kännykkä melkein aina taskussa, niin kännykän kautta noiden ohjaaminen on ainakin minulle epäkäytännöllistä ja tuolla painonapilla kaikki hoituu erittäin vaivattomasti.

Yleensä ottaen kodinkoneiden lapsilukot on aivan hanurista. Ne toimii yleensä jokseenkin vain silloin, kun laite ei ole käytössä. Suurta ketutusta aiheuttaa usein esim. pyykkikone, että vaikka kone on pesun aikana lapsilukossa, niin silti mukula voi käydä sammuttamassa koneen kesken pesun virtanapista. Sen jälkeen ei auta kuin laittaa ohjelma uudestaan päälle, kun kone ei tajua jatkaa siitä, mihin jäi. Ellei nuo ole sitten viime aikoina kehittyneet tuosta. Meidän koneet kun on jokusen vuoden vanhoja, niin eivät kovin älykkäitä ole tuossa mielessä.
 
Liittynyt
01.12.2016
Viestejä
146
Alkuperäinen postaus 8.3.2019 päivitykset/lisäykset boldattuna. Eli nyt on takana hyvän mittainen testipätkä. Alla näkyy päivitykset ja lopussa yleisarvio.

Nyt on oma kotiautomaatio ihan hyvällä mallilla. Tässä pikainen sepostus mitä löytyy tällä hetkellä.

Järjestelmä koostuu seuraavista komponenteista
  • Kaikki valot Philips Hue, (paitsi yksi varaston lamppu Xiaomi Aqara joka toimii lisä routerina muille Xiaomin sensoreille).
  • Osram smart plugeja (5kpl, autonlämmitys, 2*ip-kamera (Wyze ainut millä ei ole vielä tukea Home Assistantille), wc-valot ja makuuhuoneen pistorasia).
  • Wyze kameroille suositus (amazonista.com saa tilattua ihan ok hintaan)
  • Makuuhuoneissa on Philipsin omat kytkimet ja alakerrassa yksi. Pari kytkintä lisää kriittisiin paikkoihin. Talon kaikki valokatkaisijat teipattu niin, että ovat aina päällä.
  • Kaikki sensorit Xiaomilta (6 kpl liike, 3 kpl ovi, 3 kpl vesi, 3 kpl lämpötila, 3 kpl värinä (pitäisi keksiä jotain järkevää käyttöä, ei ole mitään käyttöä)). Joku saattoi unohtua. Lämpötilasensoreita on tullut lisää, käytännössä joka huoneessa oma.
  • Logitech Harmony Hub
  • Amazon Alexa
Tätä hommaa ohjataan sitten Home Assistantilla. Philipsit ja Osramit kiinni Philipsin sillassa, Xiaomit ohjataan zigbee2mqtt+cc2531 avulla, lisäksi toinen cc2531 jossa router firmis sisässä, parantamassa signaalin kantavuutta --> Tämä kötöstys lähti pois. Kaikki Xiaomit siirretty deConz:in alle käyttäen ConBee 2 tikkua. Välissä tuo zigbee2mqtt yhdessä cc2531 kanssa vain tökki, eikä valot aina syttyneet. Valo ei syttynyt 1% todennäköisyydellä. Kohtuu pieni ongelma mutta kun kantaa vaikka vauvaa pesulle niin silloin se ärsyttää kun pitää taiteilla vauva sylissä katkaisijaa. Järjestelmän vaihdon jälkeen valo on syttynyt aina. Kaikkia käskytetään suurimmaksi osaksi Home Assistantilla. Portaikko, WC, pesuhuone, sauna, khh valojen ohjaus hoituu xiaomin sensoreilla.

Automaatioita:
  • Ulkolämpötilan ja lähtöajan mukaan mukautuva auton lämmitys (tämä on ollut aivan huippu).
  • Valoautomaatio ulkona auringon laskun ja nousun mukaan. En ole ulkovaloihin koskenut kuukausiin. Lisäksi valot vaihtaa illalla värilämpötilaa kylmästä lämpimään ja alkavat himmentyä. Nämä tehty alunperin Huen omalla sovelluksella ja en ole vielä ainakaan nähnyt tarpeeksi siirtää Home assistantin puolelle.
  • Valoautomaatio sisällä eri sensorien avulla erittäin kätevää. Valot sammuu ja syttyy automaattisesti.
  • Muita valoja tulee ohjattua joko kytkimillä, puhelimella, tabletilla tai Alexalla.
  • Alexalle tehty rutiineja esim: Lähden töihin, sammuttaa kaikki valot paitsi jättää koirille pari valoa, laittaa koirille radion päälle, sammuttaa makuuhuoneen pistorasian ja käynnistää kamerat sisällä (kamerat vain päällä kun ei olla kotona). Samanlainen rutiini sitten käänteisenä kun tulee kotiin. Lisäksi valoille tehty muita rutiineja esim siivous laittaa kaikki valot päälle ja maksimi kirkkaudelle/kylmälle sävylle.
  • Hälytykset jos vettä astipesukoneen tai jääkaapin alla, hälytykset sähköpostiin, iOS notifikaatio ja valo punaiseksi.
  • Hälytys jos pakastimen tai jääkaapin lämpötila tippuu liikaa ja samat viestit kuin yllä.
  • Kun saunan lämpötila on tarpeeksi korkea olohuoneen valot välähtää ja tulee viesti puhelimeen.
Automaatiota suunnitteilla:
  • Kun kaikki pois kotoa (seurataan missä puhelimet on, tämän olen jo tehnyt ja toimii hyvin). Kamerat menee päälle jos ei jo ole ja liikensensorit hälyttävät puhelimeen jos sisällä liikettä. Tälle ei ollut tarvetta, vaan Alexa löytyy heti kun astuu sisään jolla tulee käynnistettyä "kotitila".
  • Värinäsensoreilla tilatieto onko postilaatikossa postia. Eli onko luukkua kallistettu (laitettu laatikkoon jotain) tai toista luukkua avattu että posti haettu. Tämä toimi sisällä mini demossa, mutta kantama ei riittänyt ulos asti. Lisäsin verkkoon reitittimen niin pitää yrittää uudestaan. Ei riittänyt kantama vaikka oli toinen reititin, mutta en ole koittanut vielä ConBee 2 tikulla.
  • Valoautomaatiota kellonajan mukaan, eli yöllä valot himmeällä ja vaikka punaisella niin ei virkistä liikaa. Värisävyksi valitsin oikein lämpimän ja 20% tai 30% tehon, on toiminut hyvin.
  • Muistutus puhelimeen auton lämmityksestä, että onko päällä ja mihin aikaan on lähtö. Automaattisesti on aina päällä ja samaan aikaan lähtö, mutta ei olisi muistutuksesta haittaa, niin voi tarvittaessa säätää. Hyvin on muistanut kyllä ilmankin.
Muita suunnitelmia:
  • Olohuoneeseen ehkä yksi xiaomin tai philipsin langaton valokytkin
  • Kotelo olisi varmaan ihan hyvä noille cc2531 tikuille
  • Lisää Amazon Echoja jos tulisi uudestaan tarjouksia puoleen hintaan. Odotus kannatti, sai hommattua lisää Echoja puoleen hintaan.
Hyviä asioita järjestelmässä on että kaikki laitteet juttelee hyvin keskenään vaikka eri valmistajien laitteita. Hallinta vain sisäverkossa, tarvittaessa VPN yhteys kotiin, josta voin sitten hallita tarvittaessa. Jos joku ei tekniikasta kiinnostunut ihminen tulee taloon, kaikki toimii edelleen kuin ennenkin, koska esim kriittisissä paikoissa on katkaisijat valoille ja muuten automaatio hoitaa kaiken. Eli automaatio ei ole tehnyt mistään asiasta hankalaa.

Automaatiota tulee varmaan lisättyä sitä mukaa kun keksii hyviä ideoita, hyviä ideoita saa myös antaa. Tulevat automaatiot voisi hoitaa Home Assistantin Node RED lisäosalla.

Testipätkän jälkeen olen erittäin tyytyväinen rakennettuun järjestelmään. Lisäksi on tullut Xiaomin robotti-imuri, mutta sitä en ole lisännyt automaatiojärjestelmään koska ei ole ollut tarvetta. Toinen lisäys Yale Doorman lukko, vahva suositus! Kaikki toimii suunnitellusti ja ovat osana arkea sen kummemmin siihen keskittymättä, eli niin kuin pitääkin.

Millä setupilla katselet Wayzen kameroiden kuvaa? Tallentuuko johonkin ja tuleeko hälytyksiä? Voisin itselle yhden wayzen tilata ja laittaa kokeiluun, mietin vaan mitä muuta rautaa tarvitaan.
 
Liittynyt
13.04.2018
Viestejä
241
Millä setupilla katselet Wayzen kameroiden kuvaa? Tallentuuko johonkin ja tuleeko hälytyksiä? Voisin itselle yhden wayzen tilata ja laittaa kokeiluun, mietin vaan mitä muuta rautaa tarvitaan.
Wyze kameroiden omalla sovelluksella. Ulkokamerat on aina päällä ja tallentaa muistikortille ja sitten 12 sekunnin pätkät pilveen jos on liikettä. Sisäkamerat ovat sähköttömät kun ollaan kotona ja kun kaikki on pois kotoa menevät vasta päälle, tallennus samalla systeemillä kuin ulkokameroissa. Sisäkameroilla seurataan että koirat ei sekoile. Hälytyksiä voi säätää liikkeestä ja äänestä. Lisäksi on beta vaiheessa henkilön tunnistus, eli ei hälytä vaikka eläimistä. Lisäksi kuvaan voi rajata miltä alueelta hälytykset tulee. Aluksi ajattelin että olisin tehnyt kamerajärjestelmänkin itse, mutta tällä kertaa päädyin yksinkertaisiin IP-kameroihin. Ainakin firma päivittää softaa nopealla tahdilla ja kameroihinkin on tullut monia firmispäivityksiä. Parastahan se olisi jos kaikki toimisi vain sisäverkossa... Tähän asti olen kuitenkin ollut tyytyväinen kameroihin.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
596
Wyze kameroiden sijaan voi myös ostaa Xiaomilta samaa rautaa Aliexpress tms. vielä vähän halvemmalla.
Näihin molempiinhan saa custom firmiksen: EliasKotlyar/Xiaomi-Dafang-Hacks
Wyzessä kai natiivi firmis ja appi parempi, jos siinä haluaa pysyä. Xiaomi vakio firmiksissä taitaa nykyisin olla region estokin.
Itse en Xiaomi kameroiden natiivi firmistä koskaan edes kokeillut, kun ei kiinnosta yhteydet Kiinaan ja custom firmis avaa loistavat mahdollisuudet mm. home assistant integraatioon.
 
Liittynyt
13.04.2018
Viestejä
241
Wyze kameroiden sijaan voi myös ostaa Xiaomilta samaa rautaa Aliexpress tms. vielä vähän halvemmalla.
Näihin molempiinhan saa custom firmiksen: EliasKotlyar/Xiaomi-Dafang-Hacks
Wyzessä kai natiivi firmis ja appi parempi, jos siinä haluaa pysyä. Xiaomi vakio firmiksissä taitaa nykyisin olla region estokin.
Itse en Xiaomi kameroiden natiivi firmistä koskaan edes kokeillut, kun ei kiinnosta yhteydet Kiinaan ja custom firmis avaa loistavat mahdollisuudet mm. home assistant integraatioon.
Joo samaa kameraa saa Kiinasta kyllä halvalla johon voi sitten värkätä mitä haluaa. Wyze ei ole tehnyt kuin softaa. Valitsin tässä tapauksessa valmiin ratkaisun kun käyttö on kevyttä.
 
Liittynyt
01.02.2017
Viestejä
365
Olisikohan tämä oikea ketju kysellä vesikiertoisen lämmitysjärjestelmän termostaatista...

Eli haussa seuraavaa:

- Ilmalämmitysjärjestelmän vesikiertoisen lämmityskennon termostaatti, 1kpl
- Lämpötilasensorin pitäisi olla langaton ja asennettavissa eri tilaan
- wifiä tai kännykkäohjauksia tms ei tarvita


Tässä esimerkki:
Aloituspakkaus Danfoss Link | bauhaus.fi

ja noille kaveriksi:
Huoneanturi Danfoss Link | bauhaus.fi

Tuossa setissä vaan on 2 termostaattia liikaa, ja pelkä huoneanturi ei käsittääkseni keskustele termostaatin kanssa, joten pitäisi ostaa myös keskusyksikkö.
Eli yksinkertaisempi ja edullisempi ratkaisu hakusessa.


Tällä hetkellä termostaattina toimii perinteinen kapillaariputken päässä oleva anturi, ja sen ongelmana on epätarkka säädettävyys ja ilmalämpöpumpun läheisyys mikä sotkee säätöä entisestään.
 
Liittynyt
07.03.2019
Viestejä
8
Kun kaikki pois kotoa (seurataan missä puhelimet on, tämän olen jo tehnyt ja toimii hyvin). Kamerat menee päälle jos ei jo ole ja liikensensorit hälyttävät puhelimeen jos sisällä liikettä. Tälle ei ollut tarvetta, vaan Alexa löytyy heti kun astuu sisään jolla tulee käynnistettyä "kotitila".
Miten tämä on toteutettu Alexan kanssa?
 
Liittynyt
13.04.2018
Viestejä
241
Miten tämä on toteutettu Alexan kanssa?
Alexa I'm home/leaving. Tuo käynnistää etäohjattavat pistorasiat kameroille ja sammuttaa muut pistorasiat/laitteet (Harmony). Vähän valoa koirille ja radio päälle että eivät reagoi niin herkästi kolinoihin ulkoa. Tuo liikesensori homma pitäisi tehdä uusiksi, että menisi päälle kun kaikki ovat poissa (myös koirat). Muistaakseni tein niin että kun pistorasian tila muuttuu päälle se käynnistää samalla home assistantin alarm tilan. Tästä sainkin hyvän muistutuksen ottaa tuo käyttöön hieman päivitettynä.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
81
Zilension mahtavaan työhön viitaten, onko jollain käytössä Amazon Echoon sopivaa lämpösensoria, jonka voisi panna saunaan.

Pikaiselle googlauksella en löytänyt kuin Xiaomit ja Samsungin sensorit, mutta ne vaatii tietysti omat hubinsa. Toistaiseksi haluan käyttää vain tuota Echoa.
 
Liittynyt
24.10.2016
Viestejä
634
Pitäisiköhän sitä itsekkin kokeilla tuota Conbee II:sta. Zigbee2mqtt toimii tosiaan noin 99% varmuudella. Omassa järjestelmässä vaikuttaa, että jokin vaihe menee nukkumaan, kun ei ole pitkään aikaan käyttöä. Aamuisin usein liiketunnistin ei reagoi ekaan liikkeeseen, mutta sitten seuraavaan reagoi.

@Zilenzio Sulla on siis monta eri appia kuitenkin, ettei kaikki mene Home Assistantin kautta? Yale, Xiaomi ja Wyze ainakin mainittu jo.
Yale kiinnostaisi saada Home Assistantiin, mutta hyvin on nyt pärjätty kokonaan ilman Yalen "älymokkulaa". Ei ole edes tullut tilannetta että pitäisi saada etänä ovi auki. Ehkä joskus.

Itse olen nyt siirrellyt automaatioita hiljalleen NodeRedin hoidettavaksi. Jotenkin kivempi käpistellä niitä käyttöliittymän kautta.
 
Liittynyt
13.04.2018
Viestejä
241
Pitäisiköhän sitä itsekkin kokeilla tuota Conbee II:sta. Zigbee2mqtt toimii tosiaan noin 99% varmuudella. Omassa järjestelmässä vaikuttaa, että jokin vaihe menee nukkumaan, kun ei ole pitkään aikaan käyttöä. Aamuisin usein liiketunnistin ei reagoi ekaan liikkeeseen, mutta sitten seuraavaan reagoi.

@Zilenzio Sulla on siis monta eri appia kuitenkin, ettei kaikki mene Home Assistantin kautta? Yale, Xiaomi ja Wyze ainakin mainittu jo.
Yale kiinnostaisi saada Home Assistantiin, mutta hyvin on nyt pärjätty kokonaan ilman Yalen "älymokkulaa". Ei ole edes tullut tilannetta että pitäisi saada etänä ovi auki. Ehkä joskus.

Itse olen nyt siirrellyt automaatioita hiljalleen NodeRedin hoidettavaksi. Jotenkin kivempi käpistellä niitä käyttöliittymän kautta.
Home Asisstantin kautta ei mene Yale (ilmeisesti sensorit sais joita minulla ei ole, pitäsi varmaan koittaa mitä Yalen add-onissa näkyy) ja Wyze (tukea on lupailtu). Kaikki muut hoidan Home Assistantintin kautta (pihavalot hoitaa Huen automatiikka, mutta sen laitoin ennen kuin oli Home Assistanttia niin en ole siihen koskenut).

Edit: Philipsin oma hubi on myös käytössä että pystyy päivittämään firmiksen lamppuihin, mutta ohjaus tapahtuu Home Assistantin kautta.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
18.02.2017
Viestejä
10
Pitäisiköhän sitä itsekkin kokeilla tuota Conbee II:sta. Zigbee2mqtt toimii tosiaan noin 99% varmuudella. Omassa järjestelmässä vaikuttaa, että jokin vaihe menee nukkumaan, kun ei ole pitkään aikaan käyttöä. Aamuisin usein liiketunnistin ei reagoi ekaan liikkeeseen, mutta sitten seuraavaan reagoi.

@Zilenzio Sulla on siis monta eri appia kuitenkin, ettei kaikki mene Home Assistantin kautta? Yale, Xiaomi ja Wyze ainakin mainittu jo.
Yale kiinnostaisi saada Home Assistantiin, mutta hyvin on nyt pärjätty kokonaan ilman Yalen "älymokkulaa". Ei ole edes tullut tilannetta että pitäisi saada etänä ovi auki. Ehkä joskus.

Itse olen nyt siirrellyt automaatioita hiljalleen NodeRedin hoidettavaksi. Jotenkin kivempi käpistellä niitä käyttöliittymän kautta.
Tää saattaa auttaa jatkossa ton zigbee2mqtt kanssa, tällä hetkellä itsellä samanlaiset fiilikset kuin teillä.

[ANNOUNCEMENT] Zigbee-herdsman: the next zigbee-shepherd · Issue #1888 · Koenkk/zigbee2mqtt
 
Liittynyt
31.01.2017
Viestejä
1 050
Mites mikä on halvin etäohjattava pistorasia missä virranmittaus ja jonka saa järkevästi vaikka home assistanttiin tms..
 
Liittynyt
26.10.2016
Viestejä
74
Mites mikä on halvin etäohjattava pistorasia missä virranmittaus ja jonka saa järkevästi vaikka home assistanttiin tms..
Halvimmasta en nyt mene takuuseen, mutta esim. BlitzWolf BW-SHP6 EU Plug Metering Version WIFI Smart Socket 220V-240V 10A Work | eBay Blitzwolf bw-sph6 ei kalliskaan mielestäni ole.
Tai jos haluat vaihtaa koko pistorasian niin Blitzwolf bw-sph8
BlitzWolf® BW-SHP8 3680W 16A Smart WIFI Wall Outlet EU Plug Socket Timer Remote Control Power Monitor Work with Alexa Google Assistant IFTTT Smart Home from Home Appliances on banggood.com

Tasmota noihin sisään ni homma rokkaa HA:n kanssa.

Edit: pakko lisätä tämä käännöskukkanen
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
23.07.2017
Viestejä
254
Mites mikä on halvin etäohjattava pistorasia missä virranmittaus ja jonka saa järkevästi vaikka home assistanttiin tms..
Tuote: TP-LINK HS110 WiFi Smart Plug with Energy Monitoring -etäohjattava pistorasia
Hinta: 19,90€
Kauppa: verkkokauppa.com
Voimassa: Rajattu erä! 400 kpl. 4 kpl / käyttäjä
Linkki: TP-LINK HS110 WiFi Smart Plug with Energy Monitoring -etäohjattava pistorasia 19,90
Niin oliko tuossa omassa löydössäsi joku vika?
TP-Link Smart Home Devices
Täyttää nuo tarpeet ja on hyvällä hinnalla.
 
Liittynyt
17.07.2019
Viestejä
3
Wyze kameroiden sijaan voi myös ostaa Xiaomilta samaa rautaa Aliexpress tms. vielä vähän halvemmalla.
Näihin molempiinhan saa custom firmiksen: EliasKotlyar/Xiaomi-Dafang-Hacks
Terve. Olen uusi tällä foorumilla ja muuttamassa nyt uuteen asuntoon, nii tarkotus olisi että ois asunnossa muutama kamera kuvaamassa ovia ja koirien touhuja. Mitähän kameroita kannattas hankkia ja toimiiko ne yhdellä sovelluksella kaikki yhdessä? Kattelin täältä: https://www.aliexpress.com/wholesal...id=AS_20191109012823&SearchText=xiaomi+camera
 
Liittynyt
09.11.2019
Viestejä
10
Moikka,
Uusi täällä ja tästä aiheesta kiinnostunut. Työskentelen sähköasennuksien parissa pääsääntöisesti. Nyt uusi koti menee täysin saneeraukseen niin siihen voisi tehdä vähän kaikenlaisia ohjauksia.

Eli osaisiko joku neuvoa millä laitteilla kannattaisi lähteä liikkeelle?
Kuinka laitteiden singaali kantaa? ajatuksena tehdä esim googlen mesh järjestelmä langaton verkko ja osaan laitteisiin sitten suoraan kat-kaapelointi. Auttaako tuo mesh singaalissa laitteiden kanssa?
Ajatus ohjata esim tabelitilla mikä olisi seinään integroitu(saisi alkunäyttöön pikapainikkeita?) + puhelimella tietysti


Laitteita/ohjauksia mitä tulossa:
-yalen lukko
-wifi kauittimia
-yö valaistusta ohjelmalla ja liiketunnistuksella
-autonlämmitystä
-kameroita
-ulkovalaistuksen ohjaamista
-Led-nauhan ohjausta RGB-WW
-Saunan lämpötila (sauna alakerrassa)
-ääniohjausta
-kotona/pois kytkin (osittain voisi tehdä kontaktorilla)
-logitech hubilla ohjaamista
-robotti-imuri (olemassa oleva Irobot ehkä tarve alakertaan toiselle)
-pyykinpesukone (wlan mallinen olemassa jo
-ilmalämpöpumpun ohjaus olisi plussaa
-kameralla oleva ovikello

Mitään tosiaan en ole vielä ostanut niin voisi olla hyvä jos joku osaisi neuvoa niin ei tarvisi tehdä niin montaa "virhe" ostosta.

Kiitos
 
Liittynyt
12.12.2016
Viestejä
1 837
Mulla olisi kanssa haussa etäohjattava pistorasia. Toistaiseksi ei löydy mitään kotiautomaatiosysteemiä niin saisi olla wifin kautta liitettävä. Xiaomin appi käytössä imurin ja kameran takia.

Saksan amazonista saisi tällaisia nyt edullisesti https://www.amazon.de/dp/B07CDCYLQ6. Tai olisiko tuo aikaisemmin mainittu Blitzqolf parempi? Onko kellään mielessä myös ulkokäyttöön sopivaa? Sovellus saisi toimia ilman julkista ip:tä ja porttien availua noiden xiaomin vehkeiden tyyliin. Tehon mittaus voisi olla kiva lisä, vaikkei pakollinen.

Lisäksi, onko ideoita miten hoitaa auton lämmityksen ohjaus, kun katokseen on sen verran matkaa että wifi ei kuulu ja esim clasun kauko-ohjattavilla pistorasioilla ei kuuluvuus riitä ainakaan varmaan toimintaan. Jollain powerline vehkeellä voisi yrittää viedä lanin ja tarvittaessa wifitukarin lähelle.
 
Liittynyt
11.11.2017
Viestejä
616
Olisi myynnissä kotiautomaatiosetti (Pi 3 Model B+, Debugger, Sniffer, 3 x CC2531 ja pari Aqaran sensoria). Tässä iässä ei vaan enää kiinnosta hakata päätä seinään. Home Assistant on helppokäyttöisempi kuin useampi vuosi sitten, mutta kaukana Applemaisuudesta.
 
Liittynyt
11.11.2016
Viestejä
1 304
Lisäksi, onko ideoita miten hoitaa auton lämmityksen ohjaus, kun katokseen on sen verran matkaa että wifi ei kuulu ja esim clasun kauko-ohjattavilla pistorasioilla ei kuuluvuus riitä ainakaan varmaan toimintaan. Jollain powerline vehkeellä voisi yrittää viedä lanin ja tarvittaessa wifitukarin lähelle.
Paljon on matkaa?
Kyllä se 433Mhz menee aika kauas varsinkin esteittä.
Meilä on RFXtrx433E kalikka vanhassa pannuhuoneessa missä on tupla tiiliseinä, yhdellä seinällä vanha piippu ja silti kuulu sen piipun läpi sekä autotalliin joka on viel oman tiiliseinän takana.
Ja nexan langattomat vastassa.
 
Liittynyt
23.10.2016
Viestejä
44
Onko porukalla kokemuksia ilmalämpöpumpun ohjaamisesta? Siis sellaisten jotka toimii ir-kaukosäätimellä. Tadon tuote (TADO ÄLYKÄS AC & ILMALÄMPÖPUMPPU OHJAIN V3+ - Power.fi) tuli vastaan mutta olisi kiva kuulla siitä kokemuksia.

Samoin pattereiden termostaattien ohjauksesta kokemukset kiinnostaa. Tässäkin vastaan tullu Tadon tai muutaman muun tuotteita nettiselailun tuloksena.
 
Liittynyt
31.01.2017
Viestejä
1 050
Mulla on rakenteilla mitsulle ohjaus. (Tyhmä sellainen) Eli lähettää koodeja mutta ei tietenkään voi tietää onko ne menneet ok läpi. Vaatis jo enemmän sit perehtymistä jos haluisi 2-suuntaisen rakentaa.
 
Liittynyt
24.10.2016
Viestejä
634
Millaisia automaatioita olette pumpuille tehneet? Vai vain siirtäneet pumpun ohjauksen esim. HomeAssistantin käyttöliittymälle.
 
Liittynyt
23.10.2016
Viestejä
44
Millaisia automaatioita olette pumpuille tehneet? Vai vain siirtäneet pumpun ohjauksen esim. HomeAssistantin käyttöliittymälle.
Itse kaipaisin ennen kaikkea etäohjausta ja mahdollisesti myös sisä- ja ulkolämpötilaan (jonkun weather station avulla?) perustuvaa automaatiota. Mutta itsellä nämä ovat vasta suunnittelupöydällä, joten myös kuuntelen innolla mitä muut on jo tehneet
 
Liittynyt
11.11.2016
Viestejä
1 304
Onko porukalla kokemuksia ilmalämpöpumpun ohjaamisesta? Siis sellaisten jotka toimii ir-kaukosäätimellä. Tadon tuote (TADO ÄLYKÄS AC & ILMALÄMPÖPUMPPU OHJAIN V3+ - Power.fi) tuli vastaan mutta olisi kiva kuulla siitä kokemuksia.

Samoin pattereiden termostaattien ohjauksesta kokemukset kiinnostaa. Tässäkin vastaan tullu Tadon tai muutaman muun tuotteita nettiselailun tuloksena.
Tadon ir ohjain varmaankin se eka versio ollut käytössä viitisen vuotta. Mitsu fd25 vastassa ja siihen ri valmiit koodit käynyt joten joutui opettamaan. Laiskana vain lämmityksen opetin kun en oikeastaan muuta käytä.
Softa tai ominaisuukset on parantaneet kuin aika juoksuaan.
Nykyisin ajastus hoitaa lämmityksen.
Tiputan yöksi ja päivällä pyynnin pienemmälle. Ja hieman ennen kotiin tuloa isommalle.
Ajastuksen pystyy yliajamaan halauamaksi aikaa tai kunnes on seuraava ajastus.
Pitäisi kokeilla osaako se jo ton fd mutta ei jaksaisi opettaa uudelleen josei löydäkkään.
 
Liittynyt
01.11.2016
Viestejä
119
Hassiossa on climate componentti, jota voisi käyttää termostaattina ilpin lämpötilapyynnin säätöön.

Tällähetkellä ilpin puhallusnopeus menee täysille kun kämppä on tyhjä.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
81
Mulla on Mitsun LN35, jossa on wifi-ohjaus. Puhelimella toimii oikein hienosti, mutta laitetta ei saa yhdistettyä Amazonin Echoon. Toimii vain Jenkeissä ja Australiassa.

Mulla on sen kaverina sääasema, mutta tällä hetkellä sillä ei tosiaan tee muuta, kuin datan keruuta.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
339
Millaisia automaatioita olette pumpuille tehneet? Vai vain siirtäneet pumpun ohjauksen esim. HomeAssistantin käyttöliittymälle.
Kaikenlaista :sweatsmile:

- PI-säätimellä säädetään olkkarin ruuvitagin lämpötilaa, eli ohitetaan pumpun oma automatiikka (intervalli 15min)
- Jos lämpötila nousee liiaksi yli tavoitelämpötilan pumppu sammuu (kevätaurinko porottaa) ja se sammutuskynnys muuttuu ulkolämpötilan mukaan, -20 pakkasella ei sammuta ollenkaan
- Pumpun tavoitelämpötilaa säädetään automaattisesti kellonajan (yöt) ja paikallaolonapin mukaan ja puhelimien wifiin kytkeytymisen perusteella muistutetaan painamaan nappia kun tullaan tai poistutaan
- Kesällä säädetään pumppua kastepisteen mukaan, joka viime kesän perusteella oli erittäin hyvin toimiva
- Energiankulutus zwave pistorasiaohjaimella

Mukava harrastus :smile:

Screenshot from 2019-11-12 09-01-34.png
 
Liittynyt
31.01.2017
Viestejä
1 050
Onko muuten olemassa pulssilaskureita jotka sais home assistantin piiriin? Nyt kun on ilpille oma mittari keskuksessa mut siinä on vain pulssilähdöt.
 
Liittynyt
12.11.2019
Viestejä
44
Omakotitaloa rakentamassa ja taloautomaatio olisi ajatuksena. Mikähän järjestelmä olisi järkevin suunnitella / asentaa. Järjestelmä pitäisi olla laajennettavissa jälkikäteen ja tuki mahdollisimman monelle eri standardille.
Lähtökohta voisi olla että kaikki pistorasiat sisältä ja ulkoa kuten myös kaikki valaistus olla järjestelmän takana. Mielellään myös maalämpö. Knx varmasti hyvä mutta taitaa mennä yli budjetin. Abb free@home tai beckhoffin vastaava systeemi myös mietinnässä mutta näissä vähän arveluttaa tuo yhteen valmistajaan sitoutuminen....
Olen itse sähköalan hommissa joten jälkikäteen ratkaisujen lisääminen ei ole sinänsä ongelma. Näin rakennusvaiheessa tuntuu vain olevan rahanmenoa "vähän" muutakin joten ei alkuvaiheessa viitsi laittaa kaikkia pelimerkkejä "täydelliseen" järjestelmään.

eli lyhyesti kriteerejä:

- muokattavuus
- laitevalikoima
- hinta

edit: ja kaapeloinnilla toteutettava järjestelmä lienee järkevin kun kerran alusta-asti täytyy talon sähköistys miettiä.
 
Liittynyt
21.02.2017
Viestejä
1
Ei varsinaisesti mikään hieno automaatio kyssäri, mutta yksinkertainen on kaunista. Eli tuo wattenfall smart temp poistui toiminnasta, ja en ole löytänyt tietoa voiko noita ennen niin hyvin toiminneita lämpömittareita mitenkään saattaa toimintaan jollain toisella softalla, joten nyt olisi haussa yksinkertaiset lämpömittari puulämmitteinen vesivaraajaan, eli täytyisi kestää n.95 astetta sekoamatta, ja pitäisi olla etäluettavat.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
158
Omakotitaloa rakentamassa ja taloautomaatio olisi ajatuksena. Mikähän järjestelmä olisi järkevin suunnitella / asentaa. Järjestelmä pitäisi olla laajennettavissa jälkikäteen ja tuki mahdollisimman monelle eri standardille.
Lähtökohta voisi olla että kaikki pistorasiat sisältä ja ulkoa kuten myös kaikki valaistus olla järjestelmän takana. Mielellään myös maalämpö. Knx varmasti hyvä mutta taitaa mennä yli budjetin. Abb free@home tai beckhoffin vastaava systeemi myös mietinnässä mutta näissä vähän arveluttaa tuo yhteen valmistajaan sitoutuminen....
Olen itse sähköalan hommissa joten jälkikäteen ratkaisujen lisääminen ei ole sinänsä ongelma. Näin rakennusvaiheessa tuntuu vain olevan rahanmenoa "vähän" muutakin joten ei alkuvaiheessa viitsi laittaa kaikkia pelimerkkejä "täydelliseen" järjestelmään.

eli lyhyesti kriteerejä:

- muokattavuus
- laitevalikoima
- hinta

edit: ja kaapeloinnilla toteutettava järjestelmä lienee järkevin kun kerran alusta-asti täytyy talon sähköistys miettiä.
Paljonko sulla on budjetoitu tuolle automaatiolle? Hintaan ja valittavaan järjestelmään vaikuttaa aika paljon myös se mitä kaikkea haluaa ohjata (nyt tai jättää varaukseksi) ja miten esim. valaistus on tarkoitus toteuttaa. Voin pistää YV mitä oma KNX kaikkinen kilkkeineen maksoi itse tehtynä 127m2 taloon.
 

Lassivv

Tukijäsen
Team H2O
Liittynyt
12.02.2017
Viestejä
2 784
Kaikenlaista :sweatsmile:

- PI-säätimellä säädetään olkkarin ruuvitagin lämpötilaa, eli ohitetaan pumpun oma automatiikka (intervalli 15min)
- Jos lämpötila nousee liiaksi yli tavoitelämpötilan pumppu sammuu (kevätaurinko porottaa) ja se sammutuskynnys muuttuu ulkolämpötilan mukaan, -20 pakkasella ei sammuta ollenkaan
- Pumpun tavoitelämpötilaa säädetään automaattisesti kellonajan (yöt) ja paikallaolonapin mukaan ja puhelimien wifiin kytkeytymisen perusteella muistutetaan painamaan nappia kun tullaan tai poistutaan
- Kesällä säädetään pumppua kastepisteen mukaan, joka viime kesän perusteella oli erittäin hyvin toimiva
- Energiankulutus zwave pistorasiaohjaimella

Mukava harrastus :smile:

Itse eilen innostuis postauksestasi ja kaivelin tarvikkeita mitä tuli tilattua pumpun ohjaukseen jo kuukausia sitten. Sain Broadlinkin minin toimimaan ja Home Assistanttiin (hass.io) pistin smartir lisäosan. Tämän jälkeen tuli hyvin helposti climate osa tehtyä pumpusta ja sitten tehtyä vaan thermostat cardi jolla tuota lähdin ohjaamaan. Nyt jätin pumpun ohjaantumaan tuon ohjaamana, omaa MQtt nodemcu kosteus/lämpö anturia käytän ohjaamiseen.

Mietin käytätkö itse smartir/tuota HA omaa thermostaatti ominaisuuden säädintä pumpun ohjaukseen?

IMG-20191112-WA0005.jpg
 
Liittynyt
12.11.2019
Viestejä
44
Paljonko sulla on budjetoitu tuolle automaatiolle? Hintaan ja valittavaan järjestelmään vaikuttaa aika paljon myös se mitä kaikkea haluaa ohjata (nyt tai jättää varaukseksi) ja miten esim. valaistus on tarkoitus toteuttaa. Voin pistää YV mitä oma KNX kaikkinen kilkkeineen maksoi itse tehtynä 127m2 taloon.
Budjettia ei ole vielä mietittykään tarkemmin kun vasta hahmottelen mitä se voisi maksaa. Vähintään nyt siis tekisi suunnitelmaa niin että valmius vaikka juurikin tähän knx:n tai muuhun järjestelmään siirtymiseen olisi olemassa. Vähintäänkin varmaan kannattanee putkittaa kaapelivedot ? Mitähän muuta kannattaisi huomioida... ? Pistä mielellään yv:tä kiinnostaa kovasti koska juuri tuon kokoluokan talo on suunnitelmissa.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
339
Itse eilen innostuis postauksestasi ja kaivelin tarvikkeita mitä tuli tilattua pumpun ohjaukseen jo kuukausia sitten. Sain Broadlinkin minin toimimaan ja Home Assistanttiin (hass.io) pistin smartir lisäosan. Tämän jälkeen tuli hyvin helposti climate osa tehtyä pumpusta ja sitten tehtyä vaan thermostat cardi jolla tuota lähdin ohjaamaan. Nyt jätin pumpun ohjaantumaan tuon ohjaamana, omaa MQtt nodemcu kosteus/lämpö anturia käytän ohjaamiseen.

Mietin käytätkö itse smartir/tuota HA omaa thermostaatti ominaisuuden säädintä pumpun ohjaukseen?

Mulla on oma python softa pyörimässä, jota tuo HA: widgetti käskyttää MQTT:n kautta ja python softa sitten ohjaa pumppua. En tunne tuon HA:n termarin toimintaa, mutta varmaan silläkin pääsee pitkälle, jos siinä on PID-säädin taustalla. Tein itse tuon omaksi softaksi kun en jaksanu alkaa perehtymään HA:n automaatioihin silloin.
 
Liittynyt
12.11.2019
Viestejä
84
No niin. Kukas keksisi parhaan järkevän toteutuksen sille, että auton sisälämmitin alkaisi lämmittää vasta vikan 30 minuutin ajan, kun lohkon kokonaislämmitysaika on 2 tuntia? Ainakin omassa autossa 2h sisälämmitystä on täysi overkill, en todellakaan tarvitse auto sisältä oikeasti lämpimäksi kun kaikki lämmin ilma karkaa heti kun lapset menevät autoon ja kaikki ovet ovat auki. Olen huomannut, että lähes aina tuo puoli tuntia sisälämmitystä riittää poistamaan huurteen ikkunoista ja juuri riittävästi lämmittämään mm. ratin ja muut hallintaosat autossa.

Sisäpistokkeen ja sisälämppärin väliin pitäisi toisin sanoen saada sellainen ajastinkytkin, joka alkaisi naksuttaa kun siihen kytkeytyy virta (lohkon käynnistyttyä) ja sitten rullata sen 1,5h "tyhjää", kunnes sitten 30 min ennen lämmityksen loppua se alkaisi antamaan virtaa sisälämppärille. Tällainen samanlainen kytkinhän on ihan perus Harvian kiukaassakin. Mutta en ole löytänyt vastaavaa pistorasiaan.

Lisäksi toinen viritys, mitä kaipaisin, olisi se, että auton tuulilasin sisäpuolella olisi joku pieni LED-valoindikaattori, joka kertoisi kotoa sisältä ikkunasta katsottessa, että a) lohko ja b) sislämppäri ovat käynnissä. Vähän ehkä hätävarjelun liioittelua, mutta kyllä se olisi paukkupakkasilla mukava kun voisi helposti varmistaa asian.

Eli sitten arvon heikkovirtainsinöörit antamaan parhaita ideoita!
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 734
Helpommalla pääset kun pistät pienempi tehoisemman sisätilalämmittimen ja annat sen olla päällä koko 2h.
 
Liittynyt
23.10.2016
Viestejä
48
No niin. Kukas keksisi parhaan järkevän toteutuksen sille, että auton sisälämmitin alkaisi lämmittää vasta vikan 30 minuutin ajan, kun lohkon kokonaislämmitysaika on 2 tuntia? Ainakin omassa autossa 2h sisälämmitystä on täysi overkill, en todellakaan tarvitse auto sisältä oikeasti lämpimäksi kun kaikki lämmin ilma karkaa heti kun lapset menevät autoon ja kaikki ovet ovat auki. Olen huomannut, että lähes aina tuo puoli tuntia sisälämmitystä riittää poistamaan huurteen ikkunoista ja juuri riittävästi lämmittämään mm. ratin ja muut hallintaosat autossa.
Värkkää viiverele sen sisätilanpistokkeen jälkeen. Eka ledi syttyy kun pistokkeessa jerkkua eli lohkolämmitin päällä, toka ledi syttyy kun viiverele vetää.

Lähetetty minun LYA-L29 laitteesta Tapatalkilla
 

Laissez-Faire

Tukijäsen
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
375
Riippuu vähän muusta automatisoinnista. Itselle jos tekisin niin laittaisin vaan sisätilanlämppärin pistorasiaan etäohjattavan plugin jota ohjaisin halutulla tavalla. Lohkolämmitys kokonaisuutena on jo etäohjattavan ulkopistorasian takana.

Jos todella dummya taas kaipaa niin laittaa sisätilanpistorasiaan vaan vuorokausiajastimen mihin on pistetty läpi vuorokauden syklit 90min off 30 min on.
 
Liittynyt
12.11.2019
Viestejä
84
Helpommalla pääset kun pistät pienempi tehoisemman sisätilalämmittimen ja annat sen olla päällä koko 2h.
Mutta tästähän jäisi kaikki kikkailun ilo pois! Mutta joo, näinhän se usein on, että toimivin ratkaisu on usein myös se yksinkertaisin. Tosin ei kai noita sisälämppäreitä kovin pienitehoisia ole, tai siis että kaikki normimallit on aika vastaavia ja sitten on vaan niitä joitain tehovehkeitä?
 
Liittynyt
12.11.2019
Viestejä
84
Riippuu vähän muusta automatisoinnista. Itselle jos tekisin niin laittaisin vaan sisätilanlämppärin pistorasiaan etäohjattavan plugin jota ohjaisin halutulla tavalla. Lohkolämmitys kokonaisuutena on jo etäohjattavan ulkopistorasian takana.

Jos todella dummya taas kaipaa niin laittaa sisätilanpistorasiaan vaan vuorokausiajastimen mihin on pistetty läpi vuorokauden syklit 90min off 30 min on.
Eka ratkaisu ollutkin mutta siinä on just se, että pitäis muistaa sitten kans käyttää sitä kaukosäädintä ja ainakin emännälle se on täysin mahdoton rasti. Ja itse asiassa tuossa tapauksessa juuri se led-indikaattori olisi todella hyvä koska kaukosäädettävästä rasiasta ei tosiaan aina tiedä lähteekö jos ikkunan läpi painelee.

Toka ratkaisu sitten taas ei oikein toimi koska se ajastin on aina sähkössä vaan sen ajan mitä lohko on päällä. Eli jos lähtöaikataulu muuttuu vaikkapa 10-15 minuuttia niin se on jo parin aamun jälkeen ihan sekaisin ja pitää ruuvata takaisin oikeaan kohtaan.
 
Toggle Sidebar

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjut
237 450
Viestejä
4 162 270
Jäsenet
70 410
Uusin jäsen
Acrat

Hinta.fi

Ylös Bottom