Läppäriä valvotakameroille tallentimeksi?

Liittynyt
17.08.2019
Viestejä
46
Tervehdys,

Tarkoitus on laittaa useampia (noin 8kpl) kameroita valvomaan erästä kiinteistöä. Kamerat ovat tarkkuudeltaan 5MP laitteita ja POE virransyötöllä. Halu olisi tehdä esim. käytetystä kannettavasta tallennin, johon voi sitten oman tarpeen mukaan leipoa ominaisuuksia. Valmiisiin tallentimiin en halua lähteä vaan yksi idea tässä on estää kiinalaisia kameroita "soittamasta kotiin".

Sen verran olen ollut ymmärtävinäni että läppäristä olisi hyvä löytyä gigianen verkkoliitäntä että kaista riittää varmasti kaikille kameroille. Millaisia muita tehovaatimuksia tuollainen kameramäärä asettaa tai miten sitä voisi arvioida? Jos on varsinkin kokemusperäistä tietoa suoraan mikä konemalli tuosta suoritutuu niin olisin kiitollinen.


Jos sillä on jotain merkitystä tämän pohtimiseen niin käyttöjärjestelmäksi luultavimmin tulee Debian ja ohjelmistoksi joku keveyehkö avoimen koodin ratkaisu.

Kiitos ja kumarrus!
 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
601
Kannattaa googlata ja lukea erilaisia vertailuja Linux-pohjaisista valvontakamera-ratkaisuista. Jos olet jo valvontakamerasi hankkinut, ne voivat olla rajoittava tekijä, tukeeko ohjelmisto juuri kyseistä kameratyyppiä. Kamerassa olevat paremmat ominaisuudet, kuten äänien toisto ja/tai lähetys tai kameran kääntäminen voi vaatia myös tietyn ohjelmistoversion.

Itse olen kokeillut (ei enää käytössä) ZoneMinder-ohjelmistoa. Se on todella monipuolinen ja pitkään kehitetty videvalvontaohjelmisto. Ohjelma on todella vakaa, mutta hankala kofiguroitava. Toisaalta, kun sen saa askarreltua käyttöön, sen voi unohtaa kuukausiksi pyörimään ja hoitamaan valvontatehtävää. "Kevyt" se ei ole, mutta läppäri pitänee käytännössä dedikoida tähän käyttöön joka tapauksessa.

Tarvitset paljon levytilaa, riippuen tietysti, kuinka paljon tallenteita haluat 8 kameraltasi tallentaa. Suosittelen myös katsomaan SSD-levyä, koska levy-io voi myös asettua rajoittamaan kameroiden tallentamista.

Läppärin osalta on katsottava, että se on linux-yhteensopiva ja jakeluversio tukee kaikkia sen komponentteja. Suosittelen esimerkiksi Lenovon yritysmalleja.

Valvontakamera-aiheesta on jo olemassa hyvä keskustelusäie, jossa on paljon palautetta kameroista, ohjelmista, kameran asentamisesta ja niin edelleen:

https://bbs.io-tech.fi/threads/valvontakamera-kotiin.51288/
 
Liittynyt
08.10.2018
Viestejä
245
Yleensä lähes kaikki kamerat jotain H264 tjsp. rtsp streamia pukkaa ulos, jonka saa sitten tallennus softalle syötettyä vaikkapa url muodossa. Eli aika hyvin on tuettuja keskenään jos vain tallennus softa sallii custom urlit :) 8 kameralle jos 25fps streamia haluaa 1080p:nä tallentaa niin vaatii kyllä vähän IO:ta tallennuspäässä.. eli melkein 1tb ssd hommia kun useaan läppäriin hankalahko raidia väsätä.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
12 114
Suosittelen pöytäkonetta, ihan jo raudan muokattatavuuden, päivitettävyyden ja osien saamisen takia, jos tulee vika. Tuolle tulee paljon käyttötunteja ja läppärien kesto ei ole mitenkään taattua.

Koneeseen pistäisin 2 verkkokorttia, joista toinen on nettiin päin ja toinen on kameroihin päin (Jos täytyy varmasti erottaa ko verkot)

Tosin sama se on koneessa, kuin tallentimissakin: Se softa saattaa olla reikäinen tahallaan tai vahingossa ja voi ottaa yhteyttä ties minne.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
239 318
Viestejä
4 191 847
Jäsenet
70 723
Uusin jäsen
RSpa76

Hinta.fi

Ylös Bottom