Coil whine

Liittynyt
04.12.2017
Viestejä
33
Ajattelin tulla täältä kysymään, että miten pitäisi toimia, kun kfa2 GTX 1080 Hall Of Fame pitää rasituksessa ääntä? Tarkemmin sanottuna sirinää.

Minulla on Corsair RM 750x 80 plus gold virtalähde, josta on sulanut jotkut suojasilikonit takaa viime kesänä. Tein tilanteesta tänne viestiketjun.

Voisiko virtalähteen vaihtaminen auttaa tilanteeseen?

Ajattelin vaihtaa Seasonic merkkiseen virtalähteeseen. Olisiko siinä mitään järkeä?
 
Liittynyt
22.04.2017
Viestejä
151
Poweri vaihtoon ja coil whine on ihan normaalia , ei pitäs virtalähde siihen vaikuttaa. Jos häiritsee liikaa voi sitä koittaa laittaa takuseen, jos sellaista vielä on.
 
Liittynyt
02.12.2016
Viestejä
2 023
Vinkunoita saa myös hiljennettyä tunkemalla jotain mäskiä näyttiksen piirilevylle kelojen päälle. Takuulliseen korttiin en toki tuota temppua tekisi.

Ruudunpäivitysnopeuden tiputtaminen ~30fps tienoille auttaa myös vinkunoiden poistamisessa. :comp:
 
Liittynyt
14.03.2017
Viestejä
48
Jimm's suhtautuminen coil whine ongelmaan (Syyskuu 2019)

Yritin saada Jimmsiltä ostettua Gigabyten Vega 56 korttia takuuseen suurehkon coil whinen vuoksi. Coil whinen määrä on korvakuulolla noin 3 - 5 kertaa suurempaa kuin mitä RX 480 kortilla ja vielä suurempaa kun verrattiin GTX 1060 korttiin. Lähetin tästä lyhyen videon pätkän RMA hakemuksen kanssa ja hakemus tulikin sitten hylättynä takaisin heti seuraavana aamuna näillä viesteillä:

Lähettämänne videon perustella kyse on ihan normaalista Coil whine -äänestä.

Coil whine -ääni on normaalia tehokkaille komponenteille. Coil whine ei ole kuitenkaan takuunalainen vika. Äänenvoimakkuus vaihtelee esimerkiksi ruudunpäivitysnopeuden mukaan, mikä on sidonnainen sen normaaliin käyttöön. Niin kevyessä käytössä kuin rasituksessakin.

Coil whineä eli kelojen vinkumista esiintyy virransyötön laadusta riippuen lähes kaikilla komponenteilla. Ääni tulee virransyötön kelojen korkeataajuisesta resonoinnista kotelossaan, mikä on tekniikastaan johtuva ilmiö.
Äänellä ei ole vaikutusta komponentin normaaliin toimintaan, eikä tämä kuulukaan valmistajien asettamien takuuehtojen piiriin.

RMA-hakemuksenne *** on poistettu.


Johon sitten vastasin että kyseessä on todella voimakas coil whine verrattuna normaaliin lievään coil whineen johon sain vastauksen pienellä viiveellä:


Sain käsittelijän kommentit ks. alla




” Coil whine on sellanen ääni, ettei siitä pääse eroon. Sitä on kaikissa komponenteissa, joiden sisällä liikkuu sähköä.


Jossain tuotteissa se kuuluu kovaa ja jossain hiljaa. Se on nimenomaan juuri tekniikastaan johtuva ilmiö. Mikäli kaikki ”coil whine” äänet menisi takuuseen, voisi kaikki valmistajat lopettaa komponenttien valmistamisen, koska ne olisi tämän myötä muuten kaikki viallisia.




Hyvänä esimerkkinä on isot sähkökeskukset, joista kantautuva ”vinkuva/särisevä” ääni ulottuu monien kymmenien metrien päähän. Sille ei voi tehdä mitään, koska se on tekniikastaan johtuva ilmiö. Jos tämä ääni haluttaisiin kokonaan kitkeä pois, tulisi komponenttien virransyötöt olla niin vanhaa tekniikkaa, ettei nykyisiin tehotarpeisiin päästäisi.




Ääni saattaa olla inhoittava, mutta sillä ei ole vaikutusta tuotteen normaaliin toimintaan.


Mitä suurempi kuorma-> sitä suurempi ääni on. Kaikissa sitä on enemmän tai vähemmän, eikä se komponenttia vaihtamalla muutu.




Yksilöitä jokainen näytönohjain ja jokaisella oma taajuutensa millä värisee.


Gigabyte on esimerkiksi linjannut täysin, että ”Coil Whine” EI ole takuunalainen ongelma.”



Toivottavasti tämä kattaa kysymykset


Omat ajatukseni tästä: Kyllähän coil whine todellakin on normaalia näytönohjaimissa ja monissa muissa komponenteissa. Mutta sen määrä ei saisi olla niin suurta että sen kuulisi selvästi vielä usean metrin päästä kaiken hälinän ja äänen läpi. Edellinen korttini RX 480 päästi myös pientä coil whineä mutta sen taso oli vielä hyväksyttävää koska se ei kuulunut kotelon läpi juurikaan muulloin kuin ehkä täysin hiljaisessa huoneessa. Näytönohjainten coil whinesta puhuttaessa en lähtisi sekoittamaan tähän mitään sähkölaitoksia tai muuta teollisuustason sähkölaitteistoa. Kun kyse on komponentista joka on tarkoitettu pöytäkoneen sisälle, niin täytyisi se myös suunnitella sen mukaisesti. Kortteja kuitenkin on myös sellaisia malleja joista sitä coil whineä ei kuule kuin hyvin vähäisissä määrin, niin tällaista suunnittelua voitaisiin varmasti soveltaa myös muihinkin kortteihin. Näytönohjainten coil whine riippuu täysin niiden suunnittelusta ja komponenttivalinnasta. Virransyöttöön on kyllä olemassa komponentteja jotka ovat suunniteltu juuri coil whineä ajatellen vaimentavasti.

Tähän liittyen linkkaan tähän Buildzoidin videon jossa keskustellaan juurikin näistä komponenteista:



Lopulta kait hyväksyttävä coil whinen määrä riippuu aivan siitä miten paljon kuluttajat sitä sietää. Jos kuluttajille saadaan syötettyä sellainen yleinen käsite että coil whine olisi määrästään riippumatta normaalia ja että siltä ei voida mitenkään välttyä, niin kyllähän näitä vinkuvia ja säriseviä kortteja sitten valmistetaan ja myydään. Jos tähän asiaan suhtauduttaisiin hieman agressiivisemmin niin voisimme mahdollisesti saada hiljaisempia kortteja tulevaisuudessa.
 
Liittynyt
11.10.2019
Viestejä
68
Jimmsin kanssa ei todellakaan kannata tehdä kauppoja GPU ostojen suhteen.
Ostin 2019 alussa 2080 ti:n uutta tietokone rakennusta varten ja sille ilmeni ongelmia vähän myöhemmin ja lähettivät sitten "uuden" kortin.
Mustassa boksissa jonka sisällä GPU On oli pirusti sormen jälkiä ja jälkiä jotka eivät olisi täysin uudessa ja avaamattomassa paketissa.

Pistin kuitenkin näyttiksen koneeseen ja aivan mielettömän kova Coil whine ääni ilmeni heti ja ei väliä mitä peliä pelasin niin kortti huusi kuin viimestä päivää.
Tässä ääni nauhotus noin 20cm kortista. https://drive.google.com/open?id=1-GNjNcNWsc894T-hThETE2foeh1lrwkp

Laitoin RMA Hakemuksen ja myös hyväksyivät sen ja ennen tätä sanoi heidän Online Asiakaspalvelu että jos ääni on kovakin niin voisi kortti mennä takuuseen.
Mutta rupesivat sitten sanelemaan samaa settiä mulle kuin Ryzen'ille meikän kommentin yläpuolella että "ihan normi juttu tuo coil whine, ei voi mitään, takuu ei korvaa, tänne se 50 euroo nii lähetetään kortti takas"

Jos oisin v***u tienny että saan kortin joka paskoo korvat olisin pitänyt ekan kortin ja pistäny Vesi blokin sen päälle. 1500Euroa maksoin kortista jolla pitäisi olla mahtavaa pelata vaan kun ei ole kun kortti huutaa noin kovaa, nyt pitäs mennä toiselle firmalle ja kysyä mitä mieltä ovat.

Pitää ne rahat jollain tavalla takaisin saada.


V***uun Jimms jos aiotta Grafiikka korteja ostaa. Katelkaa muualta ja kysykää samalla jos ne korvaa kortin kovasta coil whine ulinasta.
 
Liittynyt
29.10.2016
Viestejä
1 416
Jos valmistajan takuun piiriin ei kuulu coil whine niin ei se Jimmsin vika sillon ole, eikä Jimmsillä ole mitään velvoitetta RMA:han. Valmistajia tässä pitäisi lähestyä vihaisesti eikä Jimmsiä.
 
Liittynyt
02.12.2016
Viestejä
2 023
Ja jos vika ei ole valmistajan antaman vapaaehtoisen takuun alainen, voi aina vedota kuluttajansuojalain mukaisesti valmistajan virhevastuuseen (jossa jälleenmyyjät ovat myös mukana)
 
Liittynyt
01.01.2019
Viestejä
112
Vähän mennään ehkä asian vierestä, mutta kumminkin asiaan liittyvää.
Jos kaikki näyttikset on samalla powerilla aina ulisseet kuin (enemmän tai vähemmän) kuoleva sika, kannattaa kokeilla vaihtaa poweri uuteen. Mulla oli jäätävät coil whinet 1070ti:llä ja 2080ti:llä, vaihdoin powerin ja coil whine katosi kokonaan.

Edit. Mulla vanha poweri oli kans corsairin 750w, en muista enää mallia.
 
Liittynyt
11.10.2019
Viestejä
68
Jos valmistajan takuun piiriin ei kuulu coil whine niin ei se Jimmsin vika sillon ole, eikä Jimmsillä ole mitään velvoitetta RMA:han. Valmistajia tässä pitäisi lähestyä vihaisesti eikä Jimmsiä.

Lähetin Asukselle sähköpostia tästä asiasta ja he sitten sanoivat että Takuu hommat hoituu jälleenmyyjien takuu-ehtojen kautta eikä Valmistajan ehtojen kautta. Eli ihan Jimmsin niskaan saa paskaa laskea.
 
Liittynyt
27.10.2018
Viestejä
385
No powerin vaihdoin aikoinaan ja coil whineja sen koommin esiintynyt.
 
Liittynyt
02.12.2016
Viestejä
2 023
Lähetin Asukselle sähköpostia tästä asiasta ja he sitten sanoivat että Takuu hommat hoituu jälleenmyyjien takuu-ehtojen kautta eikä Valmistajan ehtojen kautta. Eli ihan Jimmsin niskaan saa paskaa laskea.
Kuulostaapa mielenkiintoiselta, voisitko liittää tuon alkuperäisen kysymyksen ja vastauksen tähän?
 

olbe

epic sax guy
Liittynyt
31.10.2016
Viestejä
316
Lähetin Asukselle sähköpostia tästä asiasta ja he sitten sanoivat että Takuu hommat hoituu jälleenmyyjien takuu-ehtojen kautta eikä Valmistajan ehtojen kautta. Eli ihan Jimmsin niskaan saa paskaa laskea.
Jimms menettelee tekuuasioissa valmistajan ehtojen mukaisesti, ei ole mitään tarvetta soveltaa "omia" takuuehtoja näissä aivan arkisissa asioissa. Tuskin tämä ensimmäinen coil whine case on heilläkään.

Takuuehdot on melko tarkasti valmistajalta jälleenmyyjälle määritelty, mutta jälleenmyyjä ja valmistaja voivat neuvotella tapauksista tapauskohtaisesti mikäli siihen on aihetta.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
237 511
Viestejä
4 164 731
Jäsenet
70 418
Uusin jäsen
NKoo

Hinta.fi

Ylös Bottom