• Live: io-techin Tekniikkapodcast tänään perjantaina noin klo 15:00 alkaen. Keskustellaan viikon mielenkiintoisimmista tietotekniikka- ja mobiiliaiheista. Suora lähetys YouTubessa. Tule mukaan katselemaan ja keskustelemaan! Linkki lähetykseen >>

Mitä mieltä lentävistä autoista?

neko

ᓚᘏᗢ
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
3 751
Hei, tervetuloa.

Muuhun en osaa arvella kuin tuohon, että tuskinpa sentään ihan lähivuosina on todellisuutta. Että ei kannata kovin odotella. :)

(En tosin katsonut mitä linkin takana on, kun jotain kampanjakoodeja..?)
 
Liittynyt
22.12.2016
Viestejä
18 144
Lentoautot ovat todellisuutta jo nyt, vähän riippuen siitä, että miten sana "lentoauto" määritellään..

Passenger drone - Wikipedia

Käytännössä "lentoautot" tulevat siis olemaan drone-tyyppisiä laitteita, ja niistä voi tulla yleisiäkin tai sitten ei, mutta luultavasti ainakin jonkinlaista suosiota voivat saavuttaa etenkin helikoptereiden korvikkeina.

Ja jännä juttuhan on se, että tällaisten dronejen automatiikka on oikeastaan helpompi toteuttaa kuin maalla ajavien itseohjaavien autojen automatiikka! Kolmessa ulottuvuudessa on paljon enemmän tilaa ja paljon vähemmän esteitä. Ja enemmän aikaa ja tilaa reagoida niihin esteisiin.
 
Liittynyt
01.02.2019
Viestejä
446
Eiköhän tekniikka pidä huolen siitä, ette törmäyksiä tule. Paras ratkaisu olisi autonomisesti toimiva auto, ihmisen tehtäväksi jäisi vain määritellä päämäärä.
 

Taika-Jim

Lepäilyä ja rakkautta
Tukijäsen
Liittynyt
01.12.2016
Viestejä
1 231
Voiko jossain sijoittaa näihin lentoautoihin ns. all-in, olis rahalle aina tarvetta ja kohta raketoi!
Tuolla Terhovaaran linkissä voi olla miljoonien arvoinen sijoitusvinkki. Itsehän en klikannu, ylimääräiset miljoonat heitän ikkunasta ulos, turhaa paperiroskaa vaan kämppä täynnä.
 
Liittynyt
22.12.2016
Viestejä
18 144
Tuli sijoittamisesta mieleen, että Risto Linturihan pääsi lööppeihin jo noin 20 vuotta sitten kun sijoitti miljoonan tms. Moller, Inc. -lentoautoyhtiöön...

Moller oli aikaansa edellä ja tekniikka ei ollut vielä kypsää, eipä ne sitten saaneet valmista tuotetta aikaiseksi. Niiden lentoauto muistutti tavallaan lentokoneen ja dronen (eli nelikopterin) yhdistelmää. Ja on ihan mahdollista, että tuontyylisiä lentovehkeitä vielä joskus tuleekin markkinoille. Se on pitkän matkan lennossa taloudellisempi kuin puhdasverinen nelikopteri. Matkalennossa nostetta tulee siiven tyngistä ja rungosta, kun taas moottorit puhaltaa enimmäkseen taaksepäin.
 
Liittynyt
22.12.2016
Viestejä
18 144
Sori OT ja saivartelu, mutta drone ja nelikopteri eivät ole synonyymejä...
Eivät ole, mutta tässä tapauksessa oli syytä tarkentaa, että kyse on nelikopterimaisesta laitteesta. Kuten tietysti dronejen kohdalla useimmiten muutenkin kun puhutaan kuluttajatuotteista eikä armeijoiden droneista.

Kuluttajien kiinteäsiipisiä laitteita puolestaan kutsutaan yleensä "lennokeiksi"...
 

ATE

Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
11 915
Voisi olettaa että ilmassa matkaaminen on helpompaa ilman törmäämistä toisiin liikenöitsijöihin kun sitä tietä on moninkertaisesti enemmän verrattuna maantiehen ihan vaikka unohdettaisiin se pystyulottuvuus ja katsottaisiin samalla tavalla asiaa 2d:nä.
 

Brainsome

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
30.08.2019
Viestejä
711
Eikös matkustajalentokone ole käytännössä lentävä bussi?

Hävittäjä on taas seksikäs urheiluauto, joka lentää.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
239 574
Viestejä
4 184 812
Jäsenet
70 772
Uusin jäsen
PaulusKaita

Hinta.fi

Ylös Bottom