Thermomix-keskustelu

Liittynyt
03.11.2016
Viestejä
456
Tätä keskustelua ei täältä löytynyt. Varmasti siksi, että Thermomix ei Suomessa ole kovin tuttu kenellekään. Muutama blogipostaus löytyy suomeksi, mutta siinä se. Tämä on sääli laitteen mahdollisuudet ja helppous huomioiden.


Kyseessä on siis kuitenkin laite, joka on melko lailla jokaisen eurooppalaisen hääparin lahjatoivelistalla ja, jota käyttävät myös ammattikokit aktiivisesti helpottamaan ruuanlaittoa, joten lienee asiallista avata keskustelu uuden mallin saapuessa markkinoille paraikaa. Kyseessä on myöskin aika lailla ainoa laatuaan oleva tuote, josta on tehty joitakin halvempia versioita vähemmillä ominaisuuksilla, mutta kyseinen tuotemerkki on vallannut koko markkinat tällä hetkellä maailmassa, jonka vuoksi avasin keskustelun tuotemerkin nimellä. (Huom. allekirjoittanut ei ole missään sopimussuhteessa Thermomixiin ja oma laite omalla rahalla maksettuna on vasta matkalla kotiin).

Thermomix on saksalainen "monitoimikone", jonka sanotaan korvaavan kotona kaikki muut koneet. Kyseinen laite mm. pilkkoo, vaivaa taikinaa, sous vide -kypsentää, tekee emulsioita, vispaa, höyryttää, keittää, paistaa, punnitsee jne samaan aikaan ja mahdollistaa esimerkiksi kastikkeen teon samaan aikaan, kun toisaalta kypsentää lisäkettä ja toisaalta höyryttää pääraaka-ainetta. Idea on pohjimmiltaan se, että laite pitää lämmön säädetyssä ja ajastaa ohjatusti oikeat lämpötilat ja sekoittaa jatkuvasti, jolloin esimerkiksi keitto ei voi koskaan kiehua yli tai palaa pohjaan eikä sitä tarvitse valvoa. Tämä yhdistettynä resepteihin ja automatiikkaan luo tilanteen, jossa ruuan voi valmistaa vain lisäämällä aika ajoin aineksia koneen antamien ohjeiden mukaan. Nyt tullut uusi 6-malli myös mahdollistaa slow cooked -ruuat ja esim sous viden. Tämä kuulostaa aika ihmeelliseltä paketilta alkuun enkä itsekään oikein laitteen toimintaan tai hyödyllisyyteen uskonut ennen kuin minulle sitä ulkomailla asuneet suosittelivat ja katsoin vähän Youtubesta videoita ja luin blogeja. Nyt videoita katseltuani totesin, että perkele, tässähän aletaan tehdä hollandaisea urakalla...

Yhden kokin arvostelu vanhasta mallista:
Is a Thermomix Worth the Price? An Honest Answer

Laite on kyllä sinänsä kallis, mutta hämmästyttävän tunnettu maailmalla ottaen huomioon, että Suomessa juuri kukaan ei ole kuullut. Itse tilasin siis vehkeen viime viikolla Saksan Ebaystä kokeiluun. Onko io:ssa muita Thermomixaajia?
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
26.08.2017
Viestejä
1 273
Vaikuttaa joltain ostos-tv hömpältä jonka vain tarkoitus helpottaa uusavuttomia. Kyllä minä ammattikokkina pystyn tekemään kaikkea mitä tuo laite lupaa samaan aikaan, eikä yksinkertaiset asiat kuten kastikkeen ajoittainen sekoittelu saattikka hellan/uunin lämpötilan säätely kuvittelisi olevan kauhean vaikeita asioita ei-ammattilaisellekkaan.
 
Liittynyt
03.11.2016
Viestejä
456
Vaikuttaa joltain ostos-tv hömpältä jonka vain tarkoitus helpottaa uusavuttomia. Kyllä minä ammattikokkina pystyn tekemään kaikkea mitä tuo laite lupaa samaan aikaan, eikä yksinkertaiset asiat kuten kastikkeen ajoittainen sekoittelu saattikka hellan/uunin lämpötilan säätely kuvittelisi olevan kauhean vaikeita asioita ei-ammattilaisellekkaan.
Tämä oli omakin ajatus ensin, kun laitteesta kuulin. Totta kai kaiken pystyy tekemään itse hellallakin ja esim. blenderillä voi pilkkoa kaiken, monitoimikoneella vaivata taikinan, vatkaimella vispata kermavaahdon, höyrittimellä tehdä perunat jne, mutta tätä laitetta nyt ihan oikeasti käyttävät myös kokit automatisoimaan mm. kastikkeiden tekoa jne samalla, kun itse voi tehdä muuta. (Master Chefs use Thermomix in best restaurant kitchens). Samaan aikaan avioparit toivovat vastaavia laitteita lahjaksi, ettei heidän tarvitsisi hankkia/saada useaa eri laitetta kotiin.
Toisaalta sillä ei ole hirveästi väliä, jos joku Suomessa kokee tällaisen vehkeen tv-shop -hömpäksi samaan aikaan, kun Eurooppa tekee arkiruokaa helpommin sillä. Korostan vielä, että minunkin ensireaktioni oli sama: näitä on nähty jo 90-luvulla.

Jos ei kuitenkaan ole tuttu konsepti tällainen monitoimikone, suosittelen oikeasti tutustumaan. Itse en siis halua myydä näitä yhtäkään, kun en niitä myy ylipäätään. Samoin, jos joku kokee helpommin ruokaa laittavansa muuten niin antaa mennä. Halusin vain luoda keskustelun siitä, että nykyään kotona laitetaan näillä laitteilla paljon parempaa ruokaa nopeammin koko Euroopassa kuin meillä ja kukaan ei asiasta puhu täällä.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
08.11.2016
Viestejä
1 148
Hintaa ainakin näyttää olevan. Nettisivuilla 1500$.
Nopealla vilkaisulla näyttää siis olevan höyrystin, jossa on reseptikirja samassa? Melko haasteellista markkinoida tuotetta, koska ensi vaikutelma ainakin itselleni on kallis höyrystin. Mielellään kyllä luen käyttökokemuksia, kunhan niitä saat.
 

OD.

Liittynyt
14.12.2016
Viestejä
1 313
Mitä helvettiä tonniviissataa jostain kehittyneestä yleiskoneesta? Tolla hinnalla sen on parempi tiskata asiat ja imuroida. Noin kallista en uskaltaisi ostaa näkemättä ja kokeilematta laitetta. Jos laite on oikeasti niin hyvä kuin mainostetaan ja sillä säästää vaikka tunnin päivässä tässä ruuhkavuosien helvetissä, niin voisin investoida. Muuten jää kyllä kauppaan.
 
Liittynyt
03.11.2016
Viestejä
456
Eihän tuo halpa tosiaan ole, mutta ei se sen myyntivaltti olekaan. Kilpailijoilta löytyy puoleen hintaan vastineita, mutta niissä ei onnistu samaan malliin koko aterian tekeminen laadusta tinkimättä, jonka vuoksi eivät ole lyöneet läpi. Toisaalta hintaa voi suhteuttaa silläkin, että joku Kitchen Aidin vatkainmonitoimikone lisälaitteineen maksaa jo enemmän.

Tuttava, joka ei kokkaa, hoiti 4 henkisen perheen koko ruokkimisen au pairina tällaisella hyvällä menestyksellä, joka sai aiheeseen tutustumaan ja kiinnostumaan näin peruslaiskana kulinaristina.

No muilla ei kokemuksia näytä juuri olevan, joten raportoidaan, kun on jotain raportoitavaa.
 

OD.

Liittynyt
14.12.2016
Viestejä
1 313
Raportoi ihmeessä. En vieläkään ymmärrä miten tämä nopeuttaisi tai helpottaisi ruoanlaitto, mutta ehkä se pian selviää. :)
 
Liittynyt
03.11.2016
Viestejä
456
Noi sun viestit on kopioitu ihan suoraan jostain ostostv:n mainoksesta. Kuka hehkuttaa miten avioparit ympäri maailmaa toivoo tätä käänteentekevää laitetta?
Kai ne on, kun materiaali on ainoa mihin voi etukäteen tutustua :facepalm: Vähän kuin automainokseen kommentoisi, että paskaa näkemättä, kun lainataan suoraan tuoteselosteen 0-100 km/h 3,9 s -kellotusta.

Liippaa liki verkostomarkkinointia.
WIKIPEDIA: The Thermomix is sold through direct sales by a sales force of "Thermomix consultants".
Myy kuusi kolmessa kuukaudessa, saat omasi ilmaiseksi: How to earn your thermomix • Thermomix® Sweden
Niin on, mikä on toisaalta loogista, koska terve reaktio uuteen nähdään tässäkin ketjussa. Siksi on loogista, että myynti tapahtuu tällaisella kotimyynnillä, joka on se perinteinen tapa myydä tällaisia vaikka en itsekään siitä oikein tykkää. Itse ostin Saksan Ebaystä, kun tuolta Ruotsin sivuilta ei saa uutta mallia vielä.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
03.11.2016
Viestejä
456
Nyt on vähän kokeiluja plakkarissa. Tänään tein 22 päivää kuivakypsytetystä naudan picanhasta sous vide -kypsytettyä ja grillillä viimeisteltyä lihaa, kukkakaalipyrettä ja bearnaisekastiketta:

Lihat laitoin sellaisenaan jääkaappiin 11.9. Umai dryn pussiin. Tänään otin pois ja leikkasin "kaarnan". Komealta näytti liha ja tuntui todella murealta.



Lihat vakuumiin ja hieman mausteita mukaan. Sous videssä 54 asteessa tunti (olisi ehkä vielä saanut olla hieman pitempäänkin vaikka oli raakakypsytetty). Ennen ja jälkeen:



Kukkakaalit höyrytin noin 15 min (välillä haarukalla kokeillen) veden, valkoviinin ja kasvisliemen (tein aiemmin Thermomixillä pakkaseen) seoksella. Sitten laitteeseen kukkakaalit, voi, kerma, suola ja pippuri. Laitoin liedelle pysymään lämpimänä.



Bearnaise: kevätsipuli revittynä ja mukaan rakuunaa ja kirveliä. Silpuksi laitteella. Mukaan 4 keltuaista, 0,5 dl valkoviiniä ja 0,5 dl valkoviinietikkaa. Kypsennys 6 min 80 asteessa samalla sekoittaen. Sitten laitteen katolle kipataan sulatettu voi ja laite norottaa voin hiljalleen sekaan. Aika fool-proof...



Lopuksi lihalle vähän väriä grillissä.


Aika helppoa tuo oli vähän kädettömällekin lopulta.

 
Liittynyt
23.02.2017
Viestejä
1 825
Ihan kiva laite varmaan, jos jaksaa hifistellä tai tekee suuria määriä ruokaa kuten ravintolassa.

Itse pyöräyttäisin vastaavat ruoat yhdellä kattilalla ja grillillä puolessa tunnissa. Tuollainen vide-kuumennin löytyy tästäkin taloudesta mutta alkuinnostuksen jälkeen on käyttö kyllä ollut todella vähäistä. Kyllähän sillä nyt saa parempaa ruokaa (tai sanotaanko että kädettömämpikin kokki onnistuu 95% varmasti) mutta se pussien kanssa räpellys ja odottelu ei kyllä ole sen arvoista.

Luokittelen itsekkin kyllä kokeilematta tuohon "tv-shop" kategoriaan ja veikkaan että 3v kuluttua kukaan ei laitetta enään edes muista (jos ikinä Suomessa edes tulee suureen tietoisuuteen).
 
Liittynyt
08.11.2016
Viestejä
1 148
Ei kait tuolla nyt ihan mahottomia määriä pysty kerralla kokkailemaan? Saako kuudelle hengelle kerralla tehtyä?
Kastike näyttää aika kuohkealta.
 

valurauta

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
29.12.2016
Viestejä
3 528
Luokittelen itsekkin kyllä kokeilematta tuohon "tv-shop" kategoriaan ja veikkaan että 3v kuluttua kukaan ei laitetta enään edes muista (jos ikinä Suomessa edes tulee suureen tietoisuuteen).
Laite ei ilmeisesti sittenkään ole ihan perus-TVshop-krääsää. Siinähän on Vorwerk:in logo.
Vorwerk (company) - Wikipedia
Thermomix Partnership
The evolution from a simple blender to a high-tech accessory in the kitchen of many homes began in 1961 when the VKM5 universal food-processor by Vorwerk was introduced to the market. In 1968 Hans Gerber came up with an idea of a device that could do both mixing and heating. In 1970, thanks to Vorwerk engineers the idea was turned into reality.
The “VM” soon became the “TM” – for Thermomix – and was modernized bit by bit each year.
Noiden laitteet on kai monesti laatupelejä mutta on niillä hintaakin.
 

poskiholisti

Team R&T
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
786
Aloitusviestissä kehutaan laitetta maasta taivaisiin, vaikka ap:n mukaan vasta matkalla :confused:

Kyseessä on siis kuitenkin laite, joka on melko lailla jokaisen eurooppalaisen hääparin lahjatoivelistalla.
Melkoinen myyntipuhe :kahvi:
 
Liittynyt
23.02.2017
Viestejä
1 825
Laite ei ilmeisesti sittenkään ole ihan perus-TVshop-krääsää. Siinähän on Vorwerk:in logo.
Vorwerk (company) - Wikipedia
Thermomix Partnership
The evolution from a simple blender to a high-tech accessory in the kitchen of many homes began in 1961 when the VKM5 universal food-processor by Vorwerk was introduced to the market. In 1968 Hans Gerber came up with an idea of a device that could do both mixing and heating. In 1970, thanks to Vorwerk engineers the idea was turned into reality.
The “VM” soon became the “TM” – for Thermomix – and was modernized bit by bit each year.
Noiden laitteet on kai monesti laatupelejä mutta on niillä hintaakin.
Voihan se laatu olla ihan hyvä, kuten esimerkiksi kirbyssä :rofl: mutta lähinnä kyseenalaista on se, jos tuote on keksitty vuonna -70 niin eiköhän se 50v aikana olisi jo löytänyt tiensä jokaiseen kotitalouteeen jos olisi niin loistava keksintö.
 
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
4 599
Mun on pakko sanoa, että vaikka luin topikin läpi ja katsoin noi kokkauskuvat niin en vieläkään ole ihan selvillä, että mitä tolla laitteella tarkalleen ottaen tehdään. Sillä siis höyrytetään kamaa ja kastike voi kypsyä samalla sielä blenderin päällä josta nouseva höyry höyryttää? Mites sous vide? Laitetaanko tonne siis lihat vesihauteeseen tonne alaosaan vai kuinka?

Ongelmahan tossa on se, että toi ei tee suinkaan kaikkea samalla vaan joutuu eri komponentit valmistamaan järjestyksessä, toinen ongelma on se, että tolla ei tee kaikkea, esim pihvit vaatii silti ruskistuksen jollain välineistöllä jonka jälkeen esim pannulle voi vetästä monenlaista kastiketta paiston jälkeen. Etenkin jos omistaa sous vide laitteen ja jonkun tehosekottimen jo valmiiksi, niin suurin osa noista stepeistä menee melkeimpä samalla vaivalla ihan perus keittiössä. Mulla on sous vide kokkausastiana muovinen kylmälaukku, joka palvelee kätevästi esim mökkireissuilla jne matkalla ruuan kuljetuskäytössä ja perillä sous vide astiana. Pelkkä sous vide laite taas sauvamallisena on kivempi säilöä ja kuskailla kotona.


Otetaampa nyt esimerkiksi toi esitelty thermomix kokkailu verrattuna normaaliin kokkailuun ja funtsitaan vähän.

1) Sous vide pihvit:
Thermomix: Pihvit kokataan laitteella, laitetaan odottamaan, jäähtyvät tms sillä välillä kuin muita ruokalajeja kokataan.

Muuten: Normi sous videllä pihvit voi odottaa muita ruokia, pysyvät siis lämpimänä tasan niin kauan kuin tarvis, voidaan ruskistaa aivan loppuvaiheella ja vetäytyminen ei ole välttämätöntä, koska liha on vakiolämmössä.

Omistettuja laitteita (ja hinta):
Thermomix 1 (1500€), Muuten 1 (100€)
Kätevyys:
Thermomix 0, Muuten 1

2) Parsakaalipyre
Thermomix: Ennalta valmistettu kastike, jonka höyryssä höyrytetään parsakaalit, tämän jälkeen kipataan kuitenkin kattilaan.

Muuten: Iske kattilaan höyrytin, hyörytä parsakaalit, kaada lirut pois ja soseuta parsakaalit, lisää esivalmistettu kastike tai kompnentit kattilaan yksittäin. Tarvitset sauvasekottimen tms


Omistettuja laitteita (ja hinta): (Sauvasekoitin, höyrystinritilikkö)
Thermomix 1 (1500€), Muuten 3 (160€)
Kätevyys: (Tasan)
Thermomix 0, Muuten 1

3) Kastike
Bearnise todennäköisesti amatöörikokille tuolla laitteella helpompi, kumpikaan valmistusmuoto ei tarvitse lisälaitteita

Thermomix 1 (1500€), Muuten 2 (150€)
Kätevyys:
Thermomix 1, Muuten 1

Yleinen arvio:
Todennäköisesti tuon thermomixin vahvuus amatööreille tulee esiin juuri bearnisen kaltaisissa tarkkaa valmistusohjetta vaativissa emulsiokastikkeissa ja miksei nyt jonkun komponentin valmistuksessa. Ongelma kotikeittiössä tuon kanssa on se, että yhdellä laitteella ei kuitenkaan tee kaikkea ja koska suuren osan ruuan komponenteista tulee pysyä lämpimänä, tulee kattila jne sotkua kuitenkin saman verran, tai ainakin tässä esimerkissä tulee.

Toki yksi laite on vähemmän kuin monta, mutta loppujen lopuksi keittiöön tulevia sähkövälineitä ei kauheasti kotikokki tarvitse. Sauvasekoitin, tehosekoitin (tai näiden yhdistelmä kuten itselläni on), sähkövatkain, sous vide laite ja mahdollinen yleiskone alkaa täyttämään pitkälti peruskeittiön tarpeet. Toki absoluuttisesti varmaan tuo thermomix säästää tilaa, mutta jos esim keittelen tomaattikastiketta ja haluan soseuttaa sen on silti aika kätevää kaivaa sauvasekotin laatikosta ja suhauttaa sillä kun vaihtoehtona olisi kaivaa tollanen massiivinen kone esiin. Samoin useampaa värkkiä voi käyttää kerralla, kun on spesifit laitteet.

Summa summarum: Voisin nähdä tuollaisella linkin laitteella olevan kysyntää jollekin tyhmälle jenkille, jonka käsitys kotiruuasta on jonkun mac and cheesin valmistaminen valmispussista, mutta ainakaan näillä näytöillä tuo ei oikein vaikuta säästävän tiskiä ja vaatii silti ruuanlaittajan osallistumista, eli vaivannäköäkään tuo ei juuri poista. Todennäköisesti tuollaiselle löytyisi paremmin paikka juurikin jostain ammattimaisemmista keittiöistä, jossa kyseisiä laitteita voi olla useampi rivissä ja niillä voidaan suorittaa jotain bulkimpien tuotteiden kypsennyksiä kätevämmin.
 
Liittynyt
07.04.2018
Viestejä
476
Tuon laitteen opiskelussa menee varmasti enemmän aikaa kuin emulsiokastikkeen valmistuksen harjoittelussa. Vaikuttaa täysin turhalta laitteelta, vaikka keittiölaitefriikin piirteitä omaankin.
 
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
4 599
Tuon laitteen opiskelussa menee varmasti enemmän aikaa kuin emulsiokastikkeen valmistuksen harjoittelussa. Vaikuttaa täysin turhalta laitteelta, vaikka keittiölaitefriikin piirteitä omaankin.
Joo, kyllä toi varmaan menee kategoriaan "hoitaa hommansa mutta sen verran vaivalloisesti ettei viitsi kuitenkaan kaivaa sitten parin kerran jälkeen esiin". Jos verrataan vaikkapa laadukkaaseen keittiöveitseen, isoon leikkuulautaan, hyviin pannuihin jne niin kyllä niissä on käyttöarvo toista luokkaa.
 
Liittynyt
03.11.2016
Viestejä
456
Nyt on ollut joitakin viikkoja laite ystävän suosituksesta. Kyllähän tuo saa laittamaan ruokaa enemmän kuin mitä on tullut tähän asti laitettua (nimim. ei koskaan ehdi, joten haetaan kaupasta jotain valmista tai tilataan jostain).

Tuolla on tullut etäpäivällä tehtyä lounaat vaivatta. Monimutkaisemmissa seteissä joutuu ilman muuta suunnittelemaan miten tekee ja parhaimmillaan tuo on, kun saa samalla kertaa ohjelmoitua kaiken valmistumaan kerralla. Toisaalta sitten perusarkihommissa on ollut huomattavan helppoa, jopa helpompaa kuin ajaa lähikauppaan hakemaan sitä ainaista lihapullia perunamuusilla. Esim porkkanakeitto lounaaksi ei paljoa muuta tarvinnut kuin raa'at aineet kannuun, silpuksi, kypsymään ja sitten tunnin haudutuksen jälkeen lautaselle. Samoin aina sählännyt majoneesien kanssa, mutta nyt tuli tehtyä huvikseen ranskalaisille aioli öljystä lähtien siten, että tavarat koneeseen, painoi nappia ja lähti tupakalle samalla, kun ranskalaiset uunissa.
Samoin nyt tuli ensimmäistä kertaa 15 vuoteen huvikseen kokeiltua leivän valmistusta (aineet sisään, napista ohjelma päälle ja sitten taikina kohoamaan ja uuniin) ja tulipa ensimmäisen kerran kahden vuoden aikana kokeiltua mitä nykyisen asunnon höyryuuni tuottaa leivälle. Tuosta tuli laitteen suhteen jo pesemistä ja joutui tarttumaan tiskiharjaan, joten motivaatiotakin tarvitaan leivän tekemiseksi.

Mitään juhlaillallista ei yhdessä laitteessa mahdu tekemään. Yleensä valmistuva annos on joku 4-6 hlön annos.
Osaava saa myös kaiken tehtyä ilmankin, ihan niinkuin ilman mitä tahansa laitetta vaikka nuotiolla. Mukavuudellahan tuota myydään eikä se kaikkea korvaa, mutta helpottaa sitä perusarkea niin paljon, että ruokaa tulee oikeasti laitettua toisenkin kerran eikä laitetta ole tullut laitettua väliaikana kaappiin säilöön.
 
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
4 599
Samoin aina sählännyt majoneesien kanssa, mutta nyt tuli tehtyä huvikseen ranskalaisille aioli öljystä lähtien siten, että tavarat koneeseen, painoi nappia ja lähti tupakalle samalla, kun ranskalaiset uunissa.
Tällaseen kätevä laite on sauvasekoitin. Raaka-aineet sekoitusastiaan, sauvasekotin pohjalle, päälle ja nosta hitaasti ylös. Lopputuloksena sulla on valmis majoneesi 15 sekunnissa ja tiskiä tilallisesti vähemmän jolloin tiskikoneeseenkin mahtuu kivuttomammin.
 
Liittynyt
29.10.2016
Viestejä
8 073
Maksaisin 15€, kokeilisin kerran, siirtäisin varastoon jalkakylvyn viereen ja jättäisin sinne muuttaessa uuteen asuntoon. :)

Mutta varmaan joku tuota pitää hyödyllisenä eli ei mitään sitä vastaan että tuollaisia on olemassa.
 

baggio

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
10.01.2019
Viestejä
2 884
Toisaalta kiehtoo ajatus, että ruuanlaitto olisi menossa tähän suuntaan. Me joilta löytyy sauvasekoitin, yleiskone, blenderi ja vatkain naureskelemme tälle joka korvaa niitä kömpelösti. Mutta ehkä nurkan takana on sukupolvi, jolle "prisma/amazon" toimittaa koneen ja reseptiikan raaka-aineineen. Ehkä tämän ketjun härveli on se ensimmäinen auto, joka ei pärjää hevosille, ja me hevosmiehet nauramme viimeistä nauruamme.

Toisaalta tällaista on odotettu jo monen sukupolven ajan. 50-luvun utopioissa säilykkeiden ja "robotiikan" piti johtaa tulevaisuuden keittiöön, jossa kaikki ravintoaineet saadan muutamasta pilleristä ja ihmiset vapautuvat keittiön työstä. Säilykkeet ja pillerit eivät kuitenkaan lyöneet läpi, vaan teollista ruokaa viherpestään mielikuvissa luonnolliseksi, ja hyvän ravintosisällön sijaan myy ruuan maku.

80-luvulla oli hetki, kun leivän kysyntä ja tarjonta eivät olleet tasapainossa, ja Suomeen syntyi leipäkonebuumi. Oli hirveän halpaa ja kätevää laittaa ainekset koneeseen ja ottaa valmis leipä ulos murto-osalla kaupan hinnasta.

Ehkä se Amazon kuitenkin toimittaa piakkoin tilauksesta niin laadukkaan bearnaisekastikkeen niin halvalla, ettei kellään tule BlenderFryeria ikävä.
 
Liittynyt
08.11.2016
Viestejä
1 148
Ainakin omalla kohdalla sitä bearnaisekastikkeen makua parantaa se hiki/vaiva mikä tulee sitä tehdessä.
 

valurauta

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
29.12.2016
Viestejä
3 528
Tällaseen kätevä laite on sauvasekoitin. Raaka-aineet sekoitusastiaan, sauvasekotin pohjalle, päälle ja nosta hitaasti ylös. Lopputuloksena sulla on valmis majoneesi 15 sekunnissa ja tiskiä tilallisesti vähemmän jolloin tiskikoneeseenkin mahtuu kivuttomammin.
Tässä näyttää olevan tällainenkin muuttuja, että Ranskassa Thermomix:stä kirjoittelee tämänkaltainen lehdistö:
Thermomix : les meilleures recettes simples et rapides avec votre robot favori
Ehkä laitteen tarpeellisuutta/hyödyllisyyttä ei pidä liiaksi yrittää ymmärtää insinöörijärjellä. :)

Kyllähän tuolla ihan syötävännäköisiä ruokia näyttäisi saavan aikaiseksi:
Thermomix® et moi n°19 – Cookidoo® – la plateforme de recettes officielle de Thermomix®
 
Liittynyt
07.04.2018
Viestejä
476
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 192
Meillä myös duunissa keskieurooppalaiset työkaverit puhui tästä. En usko että Zinzino on tälle mikään hyvä vertaus. Myyntiä on kuitenkin yli miljardi euroa per vuosi.

Our Divisions
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
239 572
Viestejä
4 195 213
Jäsenet
70 751
Uusin jäsen
HevosSorsa

Hinta.fi

Ylös Bottom