WWW-sivujen kännyversiolle käyttöliittymä

Liittynyt
27.03.2018
Viestejä
782
Siellähän minä vierailin, mutta sen VC 12 kohdalla tulee:

Downloads
Sorry, we couldn't find any downloads for you.
To continue, please join Visual Studio Dev Essentials or purchase a Visual Studio Subscription.

If your Visual Studio Subscription has recently been migrated from the legacy MSDN Subscriptions portal, and you are unable to find your subscription here, please ensure you are using the same sign-in credentials that you were using to sign-in to the legacy MSDN portal. You may need to log out and log back in. Make sure to select personal account if given a choice when logging in.

Still having trouble? Please review our FAQ , or contact Support.
 
Liittynyt
27.03.2018
Viestejä
782
Asensin nyt kaikki. Mutta minne se palvelin oikein häviää. Kun käynnistää, tulee hetkeksi ikkuna, joka sitten häviää. Katsoin pdf:n - mikään toiminto ei käynnistynyt, koska käynnistysikonin väri ei muuttunut. En nyt vaan saa sitä toimimaan.

Olen joskus asentanut testialustan. Muistaakseni laitoin sellaisen erillisosasista. Erikseen apache Apache.org kautta ja erikseen tietokantapalvelin (mikä se oli, en muista). Ne piti sitten erikeen konffata ja laittaa pelaamaan keskenään. Ensin piti käynnistää Apache ja sitten tietokantapalvelin, muistaakseni. Tätä all-in-one-pakettia vaan en saanut toimimaan.

Tuota harjoittelin aikoinaan eräässä oppilaitoksesta. On minulla tietokojuttuihin ihan paperit. 20 v. vanha sivustoni on itseopiskelun pohjalta kasattu.

Onhan se vähän piip kun ulkoasu satunnaisesti menee rikki. }/{ -virheen ohella melkein yhtä rumaa jälkeä saa puuttuvilla html:n päätöstageilla. Viimeksi yksi siitä johtunut eräällä sivutyypillä esiintynyt virhe, joka näkyi valikoissa.

Testasin välilehtien käyttöä. Muuten ihan ok, mutta jos vaihtaa välilehtiä ja sitten sulkee, toisinaan palauttaa sivun alkuun. Syytä en keksi, mutta aivan täydellisesti ei systeemi toimi. Mikä on käytössä oleva valikko, ei käy ilmi välilehden korostuksessa. jQueryllä + CSS:llä sen kai saisi. Suhteellisen toimiva, mutta vähän keskeneräinen.
Aihe: Sivuston mobiiliversio – Mobile version of this site | Sanaristikkofoorumi – sanaristikot & muuta pohdittavaa
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
5 395
Hanki nyt ensimmäiseksi joku sellainen editori joka osaa näyttää noiden sulkeiden, aaltosulkeien, hakasulkeiden sun muiden parit niin ei tule niiden kanssa ongelmia. Lähes kaikki vähänkin ohjelmointia varten tehdyt editorit nykypäivänä osaavat tuon. Säästyy monelta murheelta kun edes nuo tulevat heti oikein.

Tulipahan itse menneellä viikolla metsästettyä puuttuvaa suljetta varmaan tunnin verran kun olin pakotettu käyttämään erään laitteen vi-editoria ihan ilman mitään syntaksikorostuksia sun muita apuvälineitä. Jos olisin pystynyt editoimaan kyseessä olevaa filettä vaikkapa omalla työasemallani niin tuo ongelma olisi ratkennut sekunneissa. Skenario oli että olin pois konttorilta ja piti tehdä muutoksia erääseen juttuun ja työvälineenä oli kännykkä ja sen ssh-yhteys joten ainoa helppo ratkaisu oli tuo vi-editori ja sulautetun systeemin purkeissa kun ei siihen liiemmin ole mitään plugareita asennettuna. Oli kyllä sellainen facepalm-fiilis kun tajusi missä vika piilee...
 
Liittynyt
27.03.2018
Viestejä
782
Käytän Code Snippet -lisäosaa, jolla saan CSS:n suoraan tietokantaan ja voin tehdä versioita tietokantaan. Code Snippet luo automaattisesti pareja. Kun laittaa { se lisää parin. Samoin se lisää pareja ",',[ ja (-merkeille.

Code Snippet kyllä hakee parit hyvin PHP-koodista. Se näyttää ne aina luotettavasti. Se tarkistaa huolellisesti PHP:n syntaksin (ei kuitenkaan prioriteetteja).

Mutta CSS:stä se toimii vajaasti. Se osaa jossakin määrin etsiä parin {:lle. Mutta se ei aina osaa löytää kaarisulun loppua. Ongelma koskee @media...{} Se ehdottaa joissakin tilanteessa loppukohdan väärin. Toimii niiden suhteen epäluotettavasti. Olen monta kertaa pyytänyt siihen tekijältä kunnollista CSS-tarkistusta.

@media...{} joskus jää puuttumaan loppukaari. Pirullista on se, että joillakin leveyksillä sivu näkyy oikein. Kun tietokonenäyttö on viimeisenä, siinä useimmin tulee näkyviin puuttuva }. On ärsyttävää, että lisäosa toimii bugisesti.

JavaScrptin syntaksia se tarkista, mutta jostakin syystä se kuitenkin osaa löytää parit paremmin JavaScript-koodista kuin CSS-koodista. JavaScript-koodissa harvoin pariongelmia tulee. Toimimaton JavaScript harvoin aiheuttaa totaalista ulkoasukatastrofia. Pahin mitä sillä saralla sattui oli se, että kommenttien editori toimi väärin. Eräät toiminnot puuttuivat kun edellä olleen JS:n koodi oli väärin ja jotkut toiminnot toimivat ihan väärin. Editori lataa oman koodinsa paikallisesti ja se tulee siten aika myöhään. Jos tulisi header-osaan, ongelmaa ei tässä suhteessa olisi.

Jos käyttäisi ulkopuolista editoria, pitäisi aina kopioida koodi takaisin tietokantaan, mikä on hankalaa, koska koodin alussa ja lopussa on PHP:tä. Koska en siis voi copy/paste suoraan, ison CSS-tiedoston muutos olisi todella hidasta ja hankalaa. Edellyttäisi oikeastaan sitä, että CSS:ää ei lataa tietokantaan vaan siirtää FTP:llä paikoilleen. Mutta sekin on hitaampaa.

Code Snippet käyttö CSS:n editoimiseen on nopein, mutta samalla melkoisen riskialtis tapa tehdä pikku muutoksia CSS:ään. Jo yksittäisestä säännöstä puuttuu } tai tulee yksi liikaa, @media päätös tulee väärään kohtaan tai se jää puuttumaan kokonaan eli tietystä pisteestä lähtien kaikki CSS koodi on väärin.

Yksi liikaa ei kaada ulkoasua - se vain saa aikaan sen, että tulee jakso, joka ei ole @media {} välissä. Jos ennen @media vastaan tulee ylimääräinen }, se ei haittaa perään tulevan @media ...{} lukemista.

Mutta puuttuminen on se, joka on pahempi. Olisi todella kiva, jos Code Snippet osaisi kunnolla hommansa. Tässä suhteessa bugiton editori on vaan niin hankala käyttää, että tulen ottaneeksi riskin.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
27.03.2018
Viestejä
782
Tulipa mieleen, että jos puuttuva } @media ...{ liittyen saa aikaan sen, että loppua ei lueta, voisiko noita @media laittaa sisäkkäin?

@media screen and (max-width:782){
...
@media screen and (min-width:482){} /* sama kuin @media screen and (min-width:482px) and (max-width:782px)*/
@media screen and (max-width:482px) {}
@media screen and (max-width:320px) {}
}
@media screen and (min-width:783) and (max-width:1280px){
@media screen ...
}

Vaikuttaa siltä, että en saa Microsoftin WAMPia toimimaan. Muitakin vaihtoehtoja on. Entä paloista kasaus kuten joskus ennen vanhaa 10-20 v. sitten? Eli Apache.org www-palvelinkokonaisuus, jostakin muualta MySQL ja phpMyAdmin. Mikä olisi Apache.org kautta hankitun palvelinsoftan rinnalle sopivin MySQL-tietokantapalvelin? En muista enää miten konffatiin yhteen. Ohjeet kai löytyisivät.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
27.03.2018
Viestejä
782
Tein omalle sivustolle pikanavigoinnista oman säikeen.
Aihe: XenForon pikanavigoinnin ja tämän sivuston toimintavalikon vertailu | Sanaristikkofoorumi – sanaristikot & muuta pohdittavaa

Asiasta voi keskustella myös siellä, mutta toimintovalikko/pikanavigointikeskustelua toki voi jatkaa täälläkin. Toivon, että erään henkilön kaltaisia pilkallisia kommentteja ei enää esiintyisi vaan asiaa voitaisiin vakavasti käsitellä rakentavia ehdotuksia esittäen.

On täysin kohtuutonta väittää, että ajattelen vain itseäni. Jos niin tekisin, en olisi muuttanut juuri mitenkään alkuperäistä ehdotustani!

Kuten avoimesti tuon esille, esittämäni pikavalikko on kokeellinen. Sen sisältöä voi kehittää. Tuon avoimesti esille kehityskohteita.

Ihan samanlaista kehittämishalua kyllä toivoisin tämänkin foorumin kehittäjällä olevan. Jos asioita ei haluta kehittää, asiat jäävät "kivikaudelle".

Tämä on ihan hyvä tekninen foorumi, miksi erityisesti toivon avointa kehitysmieltä.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
27.03.2018
Viestejä
782
Tyhjensin itseltäni selaimen välimuistin enkä ole havainnut merkittäviä ongelmia. Testasin tietokoneen lisäksi tänään tablet-laitteella ja eilen kännykällä. Kaikki selaimet joko Chrome tai Chrome-pohjaisia (Vivaldi).

Sivustolla on pieniä ulkonäköongelmia kyllä joissakin asioissa. Niitä pitää yrittää pikkuhiljaa korjata.

Ei tosiaankaan pitäisi testata live-sivustolla. HD vaakasuuntaan ei toimi. En muistanut riittävän ajoissa testata vaakasuuntaista toimivuutta eikä ole enää selaista varakopioita, että voisi palata tilanteeseen, jossa vaakasuuntaan toimisi kuten ennen. Hävitin liikaa varakopioita. Melkein toimivan varakopion löysin, joten täyskatastrofilta selvisin.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 562
Aihe: XenForon pikanavigoinnin ja tämän sivuston toimintavalikon vertailu | Sanaristikkofoorumi – sanaristikot & muuta pohdittavaa

sisältää teknisen ongelman. En ole kaksinen JavaScripti-koodauksessa enkä ymmärrä, mikä koodauksessa mättää.
Linkeillä on oletuksena luokka mikä näkyy JavaScript-koodissa. Toimintovalikolla on "tha gold"
if-ehtojen sulkeita ei ole suljettu. Siinä on varmaan yksi hyvä lähtökohta... Vika löytyi seuraavalla prosessilla:
  1. Kopioin koodin Visual Studio Codeen.
  2. Korvasin ”- ja ’-merkit "-merkeillä. En tiedä, olivatko moiset merkit jo alkuperäisessä koodissa vai oliko foorumisofta tehnyt taikojaan, mutta joka tapauksessa validiin Javascriptiin moisen eivät kuulu.
  3. Sulkeet olivat luettavuutta haittaavissa paikoissa, joten korjasin ne paremmille paikoille.
  4. Nyt vika oli ilmeinen. VS Code alleviivasi punaisella virheelliset kohdat, joten puuttuvat sulkeet löytyivät hyvin helposti.
Mikään osa tästä ei vaadi kovin kummoista ohjelmointitaitoa, joten mahdollisesti kannattaisi panostaa kehittämistä helpottaviin työkaluihin. Toki on mahdollista, että logiikassakin on virheitä (en perehtynyt siihen sen enempää), mutta ainakin syntaksin puolesta koodin pitäisi tämän jälkeen toimia.

Mainittakoon vielä, että $ ja jQuery ovat muistaakseni synonyymejä samalla asialle. Jos jossain koodissa siis muuttujan/funktion nimenä on jQuery, se voidaan korvata $:llä ja toisinpäin. Nyt koodissa käytetään molempia vähän ristiin, ja itse asiassa ready-tapahtuman käsittyfunktion parametrina annettava $ mahdollisesti varjostaa jQueryä tarkoittavan $:n ollen todennäköisesti undefined... jolloin se ei tee yhtään mitään. Todennäköisesti pitää siis vielä poistaa $-parametri (mutta funktion sisältöön ei tarvitse sen osalta koskea, sillä jQuery tarjoaa omasta takaa $:n).
 
Liittynyt
27.03.2018
Viestejä
782
Yritän opetella noita lähinnä W3C:n sivuilta, joissa käytetään esimerkeissä yleensä "-merkkejä '-merkkien asemasta.

Otin koodin myös notePad++:aan. Tosiaan ) puuttui ehdoista.

Sain joltakulta esimerkin, jossa pitää laittaa
jQuery(document).ready(function($){...
})

Olen sen saamani esimerkin pohjalta aina laittanut eikä aiemmin ongelmia ole tullut. Ehkä sitten turha.

W3C:n esimerkissä sitä ei kyllä ole. Alla sivu, jolta yritin oppia niiden tekemistä:

jQuery addClass() Method
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
27.03.2018
Viestejä
782
OK. Kiitos huomiosta. Olin siis vahingossa laittanut vääriä merkkejä. Kun laitoin kaikkialle ', koodi toimi. Olin siis alunalkaen laittanut melkein oikean koodin, mutta siinä "kirjoitusvirheitä". Hiivatti kanssa kun pitäisi olla huolellisempi. Hävettää huolimattomuusvirheet - no niiden vuoksihan minun koodarin urani jäi torsoksi.

Kirjoittamishetkenä ollut ulkoasu:
https://www.sanaristikkofoorumi.net/wordpress/wp-content/uploads/IMG_20190826_224024.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 020
Edelleen sivu näkyy näin.
– –
Damn. Ehdit ensin. Napsin sivusta lounastauolla kuvakaappauksen myös itse. Totesin myös kaikkien havaitsemieni bugien toistuvan sekä Chrome että Firefox...

Se ei toimi lähes koko ruudun levyisenä:
toimii_sanaristikko_08.png

Ja, kun leveyttä hieman kaventaa, niin hyppyepäjatkuvuuden tavoin tuo oikean yläkulman ”Toimintavalikko” katoaa kokonaan (vaikka se vielä ruudulle mahtuisi)
toimii_sanaristikko_07.png

Hieman vielä kun kaventaa, niin katoaa myös yläpalkin ja sivun taustakuvat...
toimii_sanaristikko_06.png

Yläpalkin taustakuva toki palautuu vielä vähän lisää kaventaessa:
toimii_sanaristikko_05.png

Mutta onneksi se palautuu jos sivua kaventaa vielä lisää. Luettavuuden helmi ei toki tässäkään kohtaa ole. Sinistä sinisellä.
toimii_sanaristikko_04.png

Tämä teema toimii sitten loppuun asti kaventaessa. Joskin tuo yläotsikko ei mahdu taustaansa enää kapeimmilla laitteilla.

Tämä toki oli tiedossa, koska @Tapio X on, jos en nyt ihan pahasti erehdy, ”tuttu” myös vähintään yhdeltä toiselta keskustelupalstalta. Sellaisen vinkin voisin täällä(-kin) antaa, että niissä vallitsevissa käytännöissä on yleensä takana joku ihan hyvä viisaus. Pyörää ei kannata aina keksiä uudelleen, vaan joskus voi myös hyödyntää aikaisempien ihmisten tekemiä havaintoja.

Tähän nimenomaiseen sivujen tapaukseen vinkkeinä:

1. Yksikkötestaus. Jokainen uusi muutos koodiin pitää testata systemaattisesti (esimerkiksi kuten minä tässä tein yhdellä selaimella noin minuutissa).

2. Oikean koodieditorin käyttö.

a. Ilmeisesti joku Word tai vastaava lienee käytössä jos noita UTF-8 lainausmerkkejä ”suomeksi” tai “in English” rupeaa tekstiin sen kulmaminuutin tai jalan ' ja kulmasekunnin tai tuuman " merkkien tilalle ilmestymään.

b. Ne sulkujen vastinparit saa automaattisesti oikein. Ei pidä pohtia jotain ”kiertotietä” kuten oudosti sisäkkäisiä CSS-media-tägejä.

3. Verkkosivuteknologian ja käytössä olevien verkkosivujen kehityksen erottelu. Jos tavoite on tehdä oikeasti sanaristikkofoorumi, niin siihen valitaan joku kiva, toimiva, tunnettu ja tuettu alusta ja teema. Jos tavoite on tehdä teknologiakehitystä käytettävyyden kanssa, niin sitten oikean foorumin sijaan siellä kannattaa pitää ihan vaan ”dummyä” – foorumia jossa on esimerkkipostauksia, mutta jota ei edes yritä saada ketään vielä käyttämään käyttöympäristönään.

Tämä viimeisin tuntuu olevan monesti ihmisille vaikeaa, monessa muussakin yhteydessä. Jos hankitaan työkone, niin se hankitaan valmiina pakettina ylläpitosopimuksen kanssa ja uusitaan viimeistään sitten kun tuki sopimuksesta päättyy. Jos henkilökohtainen ”lelu”, niin itse kasaaminen on joskus jopa ihan toimiva vaihtoehto.

Tässä siis: jos tavoite on foorumi, jossa käyttäjiä: laita pystyyn foorumi, älä muuta mitään ulkoasusta kuin korkeintaan parin vuoden välein. Jos tavoite on verkkosivukehitys: älä markkinoi sitä foorumina.
 
Liittynyt
27.03.2018
Viestejä
782
Ymmärrän pointtisi. Oikeastaan homma meni kehittelyksi vähän vahingossa. Tämän mittakaavan uudelleen suunnittelu ei ollut alunpitäen tarkoitus.

Kehittelyä tuli paljon, koska:
  1. Twitter-henkinen kännykkäversio tyrmätiin ja piti kehitellä toisenlainen ratkaisu.
  2. HD-laitteet toivat yllätyksenä korkeusongelman ja niille piti suunnitella omanlaisensa vaakanäyttö.
  3. Oli suunniteltava keskittyvä 1280+ -versio. Se tavallaan tuli yllätyksenä, sillä en olisi viitsinyt ilman "potkimista" tehdä sen vaatimia muutoksia.

Yritän kyllä tehdä testausta yksiköittäin, mutta aina silloin tällöin käy niin, että asialla on ennalta odottamaton seurannaisvaikutus, jota en ole osannut ottaa huomioon. Minun pahin puutteeni on ollut, etten aina ole hoksannut testata kaikkia eri tilanteita, joissa muutoksella saattaisi olla vaikutus.

Kirjoitan siis Code Snippet kanssa. Se näyttää (,{ jne parit värillä "lime". Erottuu hieman heikosti, mutta se jQuery juttu oli silkkaa huolimattomuutta. JS:n suhteen se tosin ei auta mitenkään muuten kuin näyttämällä parit. Se ei muulla tavoin tarkista syntaksia.

CSS:n suhteen sen bugi on virheellinen } näyttäminen, mikä on todella suuri ongelma.

Tarkistin tietokoneessa näkyvän CSS:n. Tuolla yleisellä sivuosiolla ei ollut muuta { tai } liittyvää virhettä kuin ,{...}

Tuon virhe ei aiheutta noin suurta ongelmaa. Ylimääräinen pilkku säännössä tuollaisessa kohtaa saa aikaan vain sen, että sääntö ohitetaan. Virheitä CSS-tiedostoissa oli hyvin vähän, mutta hyvä ne oli tarkistaa ja korjata pikkuvirheetkin.

Kun katsoin staattista lähtösivua, se oli väärin. Muistan kyllä joskus testanneeni senkin. Ehkä se oli päässy korruptoitumaan. Se on eräänlainen feikkisivu. Sen ulkoasu on useimmiten aina hieman jäljessä varsinaista sivustoa. Ehkä olisi parempi laittaa meta redirect. Sen ongelma on usein se, että hetken näkyy se index.html, jolta uudelleen ohjaus lähtee.

En saanut pystyyn vielä paikallista palvelinta. Kuulisin mitkä olisivat parhaat vaihtoehdot Microsoftin tarjoaman ratkaisun sijaan.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
27.03.2018
Viestejä
782
Toivon täältä aikuismaisempaa kommentointia kuin Suomi24:ssä. Epaaikuismaista kommentointia esitti jo ihan tarpeen nimimerkki "nnaku". Kuuluu ihan samaan kategoriaan kuin Suomi24:n huudot "Pelkää kuraa".

Tuo kommentti todennäköisesti johtui parista ongelmallisesta painikkeesta.

Poistin yksittäisen säikeen kohdalta alusta ongelmalliset painikkeet "Uusi aihe" ja "Uusi viesti". Ne eivät ole mitenkään välttämättömiä. Jokaisen kommentin yhteydessä on painike "Vastaa", joka on nyt toiminnallisesti ihan sama kuin "Uusi viesti". Toimintavalikosta löytyy mm. "Luo uusi aihe", joten se toinen painikekaan ei ole välttämätön sivun alussa.

Uusi aihe -painiketta yksittäisen säikeen yhteydessä en muuten ole tavannut oman foorumini ohella kuin Suomi24:ssä. En ainakaan XenForossa ole sitä havainnut.

Tulipa opittua se, että mitään, mikä ei kunnolla toimi, ei kannata pitää esillä.

Tällä hetkellä mobiilissa ongelmana on HD vaakanäyttö, jossa jostakin syystä toimintovalikko toimii vain foorumiosioissa. Tosin muualla sen hyöty on vaakasuuntaisessa näytössä vähäinen, joten vika ei ole suuri. En vai löytänyt syytä sille, miksi tämä vika on olemassa.

Kiitos editoriehdotuksista, mutta ulkopuolisen editorin käyttö tekisi pienistä muutoksista todella hankalia ja riskialttiitakin, koska pitäisi siirrellä erittäin suuria CSS-paketteja editorista toiseen. Pitää vain yrittää olla huolellisempi. Tällä hetkellä CSS:ssä ei ole syntaksivirheitä ja täytyy vain yrittää pitää CSS:ää sisältäviä tietueita virheettöminä.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
27.03.2018
Viestejä
782
Poistin toimimattoman paketin.

Latasin Apache Haus Downloads 32 bittisen Apachen - sekin näemmä kasattu Visual C:llä..

Samoin MySQL :: MySQL on Windows

Joskus lähdin noilla (paitsi että löysin apache.org apachen asennuspaketin), mutten yhtään muista, mitä piti tehdä asentamisten jälkeen.

En onnistunut MySQL-palvelimen asennus. Taaskin puuttuu Visual C -palikoita vaikka viimeksi yritin asentaa uusimmatkin. Näemmä en sitten ollutkaan asentanut.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 562
Poistin yksittäisen säikeen kohdalta alusta ongelmalliset painikkeet "Uusi aihe" ja "Uusi viesti". Ne eivät ole mitenkään välttämättömiä. Jokaisen kommentin yhteydessä on painike "Vastaa", joka on nyt toiminnallisesti ihan sama kuin "Uusi viesti".
Jos Vastaa-painikkeen käyttö on ainoa tapa luoda aiheeseen uusi viesti, se voi olla hieman hämmentävää, sillä se antaa ymmärtää, että vastaus kohdistuu tiettyyn viestiin eikä aiheeseen yleisesti kuten foorumeilla on usein tapana. Siinä mielessä Uusi viesti -painike voi silti olla järkevä. Uusi aihe -painike aiheen sisässä taas on turhake. Tyypillisesti se lienee sijoitettu aihealueen aihelistaukseen. Pikavalikossakin se voi käydä, mutta sen hyöty voi siellä olla pieni, jos aihealuelistauksen saa jostain muualta auki.

Uusi aihe -painiketta yksittäisen säikeen yhteydessä en muuten ole tavannut oman foorumini ohella kuin Suomi24:ssä. En ainakaan XenForossa ole sitä havainnut.
Ei se välttämättä huonokaan ole, mutta varsinkaan mobiililaitteilla en kovin mieluusti uhraisi sille tilaa. Ei se sitä paitsi aiheen yhteydessä ole omimmillaan.

Kiitos editoriehdotuksista, mutta ulkopuolisen editorin käyttö tekisi pienistä muutoksista todella hankalia ja riskialttiitakin, koska pitäisi siirrellä erittäin suuria CSS-paketteja editorista toiseen. Pitää vain yrittää olla huolellisempi. Tällä hetkellä CSS:ssä ei ole syntaksivirheitä ja täytyy vain yrittää pitää CSS:ää sisältäviä tietueita virheettöminä.
Jos virheitä edelleen sattuu, tuskin pääset niistä jatkossakaan eroon. "Pitää yrittää olla huolellisempi" ei todennäköisesti ole ratkaisu vaan toiveajattelua. Jos haluat päästä eroon virheistä, sinun pitää todennäköisesti muuttaa toimintatapojasi. Versiohallinnan käyttö voisi jo sekin auttaa, jos ongelmana on koodin siirtäminen editorista toiseen.
 
Liittynyt
27.03.2018
Viestejä
782
Jos Vastaa-painikkeen käyttö on ainoa tapa luoda aiheeseen uusi viesti, se voi olla hieman hämmentävää, sillä se antaa ymmärtää, että vastaus kohdistuu tiettyyn viestiin eikä aiheeseen yleisesti kuten foorumeilla on usein tapana
"Vastaa" tilalla voisi olla "Uusi viesti", jos tekee paikallisen käännöksen ja laittaa siihen . bbPressin kielitiedostoa pitäisi editoida. Jos teksti ei mahdu painikkeeseen, tekstiä voi yrittää hieman pienentää. Täytyy laittaa Todo-listalle.

Uusi viesti ja Vastaa olivat eri toiminto kun oli sisäkkäiset kommentoinnit mahdollisia. Mutta toimivat bugisesti ja piti ottaa pois käytöstä.

Uusi aihe -painikkeen oleminen yksittäisen säikeen kohdalla vain pikavalikossa, on sinustakin ymmärtääkseni ihan ok. Sivulla, jolla listataan yksittäisen foorumiosion aiheet, se on suoraan näkyvissä.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 562
Uusi aihe -painikkeen oleminen yksittäisen säikeen kohdalla vain pikavalikossa, on sinustakin ymmärtääkseni ihan ok. Sivulla, jolla listataan yksittäisen foorumiosion aiheet, se on suoraan näkyvissä.
Ihan varma en ole, mitä tällä meinaat, mutta painike on kyllä tällä hetkellä pikavalikossa vähintäänkin tyydyttävän näköisessä paikassa. Tosin pitää ihmetellä sitä, mitä Uusi aihe tekee pikavalikossa? Minne se menee? Meneekö se sille hetkellä auki olevalle alueelle? Minusta aihealue pitäisi aina joutua valitsemaan uutta aihetta luotaessa. Oletuksena se voisi kenties olla sillä hetkellä auki oleva alue. Tällä tavalla saisi lisäksi toisen painikkeen pois.
 
Liittynyt
27.03.2018
Viestejä
782
Itse asiassa pikanavigoinnissani on kaksi vaihtoehtoa.

"Aloita uusi aihe" luo samaan foorumiosioon.

Uusi aihe valittuun paikkaan on painikkeen "Uusi aihe foorumi valiten" takana.

Uusi aihe käyttää bbPressin vakiofunktiota eikä siihen kuulu mitkään valinnat. Normaalisti painike on vain bbPressin yksittäisen foorumiosion yhteydessä, mutta olen laajentanut käyttöaluetta.

Uusi aihe foorumi valiten on laatimani valintaikkuna (samantapainen ikkuna on foorumio-osion alussakin).

Ei niitä paremmin bbPresille saa.

Pidemmät tekstit eivät eräissä tilanteissa samalle riville joten tekstien piti olla varsin lyhyitä. "Uusi aihe samaan foorumiin" on liian pitkä mahtuaakseen samalle riville ainakin sivupalkin levyisessä toimintovalikossa. Siksi myös Uusi aihe foorumi valiten on se mikä se nyt on.

Ehkä kännykälle pidemmät tekstit mahtuisivat.

HD-näytölle vaakasuuntaan toimintovalikon voisi toki muuttaa pystynäytön kaltaiseksi pikanavigoinniksi. Silloin ei olisi tilanpuuteongelmaakaan.

Idea pikavalikossa on päähänpistojen mahdollistaminen helpolla. Eihän se foorumissani toteudu, mutta omaa pikavalikkoani voi ajatella demona siitä, millainen on minun mielestäni hyvä pikavalikko. Mielestäni se on mobiililaite pystysuuntaan laitettuna varsin selkeä. Aktiivinen välilehti on vähintäänkin riittävän hyvin korostettu.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
27.03.2018
Viestejä
782
Vaihdoin "Vastaa" tilalle "Uusi viesti". Lisäsin myös +-merkin kommentti-ikonin eteen. Näin painike tulkittanee uutena viestinä aiheeseen yleisesti eikä tiettyyn kommenttiin. Mahtui painikkeeseen kun vähän tiivisti kirjainväliä.

Tämä oli ihan hyvä korjausehdotus. Itsekin mietin ihan samaa asiaa. Ei ehkä olisi tullut korjattua ilman kommenttia. Kiitti tästä huomiosta.

Kun nyt muutin tekstin, koin, että "Uusi viesti" sivun alussa on leveälläkin näytöllä täysin turha ja poistin näkyvistä (en poistanut kokonaan).

Jätin "Uusi aihe" siksi, että toimintovalikko ei ole niin keskeisesti esillä kuin kapean mobiiliversion pikanavigointi.

Kapean näytön pikanavigointi on laajempi kokonaisuus ja pakosta enemmän käytetty ominaisuus kuin leveän näytön toimintovalikko. Sen kanssa mielestäni painike "Uusi aihe" sivun alussa on jotensakin turha.

Täytyy miettiä vielä sitä HD-näytön vaakatoteutusta. Mutta ensin pitäisi löytää syy, miksi toimintovalikko toimii vain foorumiosiossa. Mahdollisesti (taas kerran) z-index-ongelma. Hiivati hiivatti kanssa z-index-ongelmat. Ne kaikista kavalampia ja pirullisimpia CSS-ongelmia. Ne usein eivät näyt päälle päin mitenkään.

__________________

Yritin vielä sitä WAMPia. Ei asentunut oikein. Visual C 2009 piti olla, mutta nyt sitä ei näy ohjelmalistassa ja sitä kysytään. Sitä nyt ei tunnut löytyvän ainakaan MS:n sivuilta. Kun noita C++ paketteja on niin *piip* paljon ja erilaisia, homma menee kyllä aika vaikeaksi.

Tietokoneeni on ihan sekaisin niiden kanssa. Äskettäin näytti version 2009, mutta hetken päästä ei näyttänyt. Näyttää asennukset ihan miten sattuu. Paketit eivät toimi toivotusti. Vaikka ohjelmalistaus näyttää, että paketti on asennettu, ohjelma, joka pakettia vaatii, ei asennu. Tälle tietokoneelle tuntuu ihan mahdottomalta saada toimimaan mitään palvelinkokonaisuutta.

Ehkä pitää luoda rinnakkaisasennus nettiin, kun paikallista palvelinta en sitten millään saa asennettua, koska asennusohjelmat eivät löydä tietokoneeltani tarvittavia Visual C++ -paketteja.

__________________

PS. Vaihdoin allekirjoitukseen osoitteeksi varsinaisen www-sivun enkä feikkisivua.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
27.03.2018
Viestejä
782
Esimerkki Code Snippetin virhekäyttäytymisestä, jossa se korostaa väärää }-merkkiä:
https://www.sanaristikkofoorumi.net...-www.sanaristikkofoorumi.net-4a58ab31e39b.png

Yritän saada lisäosan tekijän korjaamaan buginen korostus:
Showing } | WordPress.org

Jos sen saisi kuntoon, se auttaisi välttämään katastrofaalisia virheitä. Virhe {+} sisällä ei ole kamala asia. Ei myöskään ylimääräinen ",". Ne vain saavat aikaan sen, että jokin sääntö tai yksittäinen ominaisuus jäävät toteutumatta.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
27.03.2018
Viestejä
782
Voisko joku katsoa taustasta, mikä mahdollisesti aiheuttaa sen, että HD-laitteessa vaakasuunnassa toimintovalikko ei toimi kuin foorumiosiossa? En millään keksi syytä asialle.

Voisin kokeilla vaakasuunnassakin pikavigointia yksinkertaisen toimintavalikon asemasta. Mutta en voi sitä tehdä, jos en löydä vikaa.

Mitä sivustoon tulee, ehkä järkevämpi olisi ajatella sitä kehittelysivustona, kun en millään saa sitä toimiman kunnon keskustelusivustona. Kyse kaiketi persoonastani.

Yritin luoda ihan järkevät säännöt, jotka olisivat joissakin suhteissa varsin väljät mutta eräissä suhteissa hyvinkin tiukat. Lepsu ote kaikentyylisiin ivailuihin on minusta kaikista pahinta - sille halualisin nollatoleranssin (sitä edellytän kaikilta foorumeilta, myös tältä).
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
27.03.2018
Viestejä
782
Aha - heittäytyy sitä Nightuser muukin ilkeileväksi. Ei ole aikuismaista, fiksua käytöstä vaan melko lapsellista käytöstä. No tuollaiseen olen jo karaistunut.

Tällä kertaa - minulle tyypillinen - huolimattomuus. Olin unohtanut lisätä /wordpress osoitteeseen. (En tehnyt samaa virhettä muuttaessani Matkapuhelinfoorumissa www-sivujeni osoitetta.)

Voisi tuollaisen huomautuksen aikuismaisemminkin tehdä eikä matkia erästä toista epäasiallista kommentoijaa.

Mitä muuten mokiin tulee, kerroin avoimesti, mikä on ongelma - niin ei moni edes uskalla tehdä. Jos on jokin ongelma, se mielellään lakaistaan maton alle.

Kun tekee melko radikaaleja muutoksia, ei kaikki suju kuin Strömsöössä.
____________

Lisäsin pikanavigointiin välilehtiin TOIMINNOT ja PÄÄVALIKKO toisen haun. Laitoin toisen haun valikon loppuun.

PHP:n sijaan toteutin tällä kertaa asian jQueryllä
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
30.10.2016
Viestejä
5 528
Aha - heittäytyy sitä Nightuser muukin ilkeileväksi. Ei ole aikuismaista, fiksua käytöstä vaan melko lapsellista käytöstä. No tuollaiseen olen jo karaistunut.
Lapsellista ilmoittaa että sun sivu ei taaskaan toimi? Minusta tuo nyt oli vain ilmoitus siitä, mutta jos olet toista mieltä niin ole sitten.

Huvittavaa vaan lukea täältä miten olet lisäillyt sitä ja tätä ja sitten kun menisi katsomaan että mikä on sivulla muuttunut tai ei muuttunut niin koko sivusto ei edes aukea. Hip hei hurraa :tup:
 
Liittynyt
27.03.2018
Viestejä
782
Lapsellista ilmoittaa että sun sivu ei taaskaan toimi?
Ei sinänsä - tapa oli lapsellinen. En ymmärrä miksi sorruit samantapaiseen lapsellisuuteen kuin nimimerkki nnaku. Omapahan on toki asiasi.

Myönnän, että teen typeriä virheitä tuon tuosta, mutta niistä voi ilmoittaa asiallisesti.
 
Liittynyt
30.10.2016
Viestejä
5 528
Ei sinänsä - tapa oli lapsellinen. En ymmärrä miksi sorruit samantapaiseen lapsellisuuteen kuin nimimerkki nnaku. Omapahan on toki asiasi.

Myönnän, että teen typeriä virheitä tuon tuosta, mutta niistä voi ilmoittaa asiallisesti.
Lapsellisuutta tuossa ei ollut ja mielestäni asia ole asiallisesti ilmoitettu. Hymiö tietty ehkä voi muuttaa näkemystä.

Nyt näyttää sivu toimivan.
 

living_death

★ Still alive ™
Liittynyt
15.11.2016
Viestejä
6 881
Kunnollisella kaikissa päätelaitteissa toimivalla teemalla saa nopeasti siistiä jälkeä aikaiseksi.

Tässä oma projekti, jonka tein alta vuorokaudessa paikallisesti WAMP serverissä.

Tosin vielä on paljon tehtävää (tekstit, pari puuttuvaa sivua, värimaailman viilaus ja paljon esittelykuvia), mutta kun runko on kunnossa ja tilaajan hyväksymä, niin on helppo jatkaa maaliin saakka.

Kuvassa on pikselöityjä kohtia, ettei mene ihan julkiseksi vielä.

hhghgh.PNG
 
Liittynyt
27.03.2018
Viestejä
782
Jouduin katsomaan googlella, mitä "code of conduct" tarkoittaa - sitä minä itse olen yrittänyt sivulla Säännöt kohta no 5:ssä - mutta laihoin tuloksin siinä mielessä, että aika vähän olen saanut kommentoijia.

__________________

Laitoin juureen staattisen kuvakaappauskuvan ja automaattisen uudelleen ohjauksen. Ei tule koodiongelmia ainakaan juuressa olevaan sivuun.

__________________

Mielessä oli laittaa säännöt aukeamaan ikkunaan toimintovalikkoa käytettäessä. Kokeilin hyödyntää include ....; En saanut z-index-juttujen vuoksi esille pikanavigointiin enkä ainakaan toistaiseksi laittanut PHP-muuttujaksi sääntöjä.

Käyttäjät ovat tunnetusti laiskoja menemään erillissivuille tutustumaan sääntöihin.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
27.03.2018
Viestejä
782
Kunnollisella kaikissa päätelaitteissa toimivalla teemalla saa nopeasti siistiä jälkeä aikaiseksi.
Varmaan. Valitsemani teema oli joissakin suhteissa huono foorumia ajatellen ja yleiselläkin tasolla siinä oli ongelmia. Oli hirveä työ saada yleisrakenna ja siihen liittyvät marginaalit järkeviksi eri laitteille ja käytetyille leveyksille. Olisin minä millä tahalla leiskalla lopulta samankaltaisia ratkaisuja luonut. Olisiko leiskan vaihto nopeuttanut prosessia. En oikein usko.
____________

Huvittaa minua, miten suhtaudutaan mokiin. Minulle tuli ristikon ratkonnoissa ajatusmokia. Siitäkös seurasi Sanariksen foorumissa mollaaminen ja kaiken osaamisen lyttääminen. En olisi ikinä uskonut, että jotkut tällä foorumilla sortuvat vastaavaan. Sanariksen foorumiin osallistuneiden tavoin aivan ala-arvoista toimintaa. Toki arvostelin asioita, kuten täälläkin olen tehnyt. Mollaaminen on tapa, jolla voi pyrkiä mitätöimään kritiikin. Olen siihen hyvä kohde, kun teen helposti pikku virheitä. Jospa nyt lopetettaisiin silti typerä käytös, ettei tämän foorumin keskustelu ala liikaa muistuttaa Sanariksen foorumin menneitä varsin ikävänsävyisiä keskusteluja. Menen lomille enkä ehkä vastaa keskusteluun.

____________

Katsoin Matkapuhelinfoorumin valikoita. Niissä ei ollut pikanavigointia. Edelleen haastan tämän sivuston koodista vastaavaa joko kehittämään sitä pikanavigointia tai heittämään sen roskakoriin. Toivottavasti voin antaa virikkeitä sen kehittelyyn.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 562
Huvittaa minua, miten suhtaudutaan mokiin. Minulle tuli ristikon ratkonnoissa ajatusmokia. Siitäkös seurasi Sanariksen foorumissa mollaaminen ja kaiken osaamisen lyttääminen. En olisi ikinä uskonut, että jotkut tällä foorumilla sortuvat vastaavaan. Sanariksen foorumiin osallistuneiden tavoin aivan ala-arvoista toimintaa. Toki arvostelin asioita, kuten täälläkin olen tehnyt. Mollaaminen on tapa, jolla voi pyrkiä mitätöimään kritiikin. Olen siihen hyvä kohde, kun teen helposti pikku virheitä. Jospa nyt lopetettaisiin silti typerä käytös, ettei tämän foorumin keskustelu ala liikaa muistuttaa Sanariksen foorumin menneitä varsin ikävänsävyisiä keskusteluja. Menen lomille enkä ehkä vastaa keskusteluun.
Et liene mikään ammattilainen, mutta nämä mokat vaikuttavat kyllä johtuvat varsin puhtaasti epäammattimaisista toimintatavoista. Siinä valossa ei pitäisi olla kovin kummallista, että mokista tulee kovaakin kritiikkiä.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 562
En tiedä onko ammattikunnan ongelma, mutta ainakin netissä monelle devaajalle tuo ohjeiden antaminen tuntuu haastavalta. Housut revitään heti jos kaveri ei tee halutulla tavalla, ja sen jälkeen kyse onkin enää siitä, mitä kaikkia negatiivisia ominaisuuksia neuvotun persoonasta löytyy. Varmasti iso osa porukasta haluaa aidosti neuvoa, mutta etenkin kyky päättäväisesti vetää johtopäätöksiä olemattomalta pohjalta ja hypätä niistä suoraan henkilökohtaisuuksiin on jotain mahtavaa.
Täällä on mielestäni annettu varsin hyviä ohjeita mutta ne kaikki on sivuutettu viimeistään sillä perusteella, että homma ei lähde toimimaan. Isoin rikos ammattimaisuutta vastaan on varmastikin kehitystyön tekeminen tuotannossa, ja tilanteen korjaamiseen on tullut kyllä monia vinkkejä. Myös muita vinkkejä virheiden vähentämiseen on tullut, mutta edelleen toimintatapa vaikuttaa olevan "pitää yrittää olla huollisempi", mikä tuskin on oikeasti toimiva ratkaisu. Täällä on kyllä paikoin tarpeettomankin kovia kannanottoja myös minun mielestäni, mutta ainakin noiden mokien kanssa on myös kritiikkiin aihetta. Itse käyttöliittymän suunnittelusta keskustelu on oikeastaan jäänyt viime aikoina mokien alle. Virheet ovat toki ymmärrettäviä, mutta koska niistä tuskin pääsee mitenkään eroon kokonaan tai edes lähes kokonaan, pitää kehittää toimintatapoja, jos niistä haluaa eroon.
 
Liittynyt
27.03.2018
Viestejä
782
Kun en sitten millään saa Visual C++ -pohjaista paikallista palvelinta toimimaan, pitänee asentaa nettiin sivustosta yksinkertaistetttu testiversio (vähän kuvia ja sivuja).

Tässä meni yhden feikkisivun arviointiin turhaan aikaa. Oliko se feikkisivu alunalkaen virheellinen vai korruptoitunut, sitä ongelmaa ei enää ole.

Suurin ongelma on siinä, että mobiiliversiot poikkeavat sen verran tietokoneversioista, että tietokoneella ei kunnolla pysty niitä tarkastelemaan. Mobiiliselaimessa ei ole kehitystyökaluja, joten menee vain arvailuksi, mikä johtuu mistäkin.

WordPressillä ongelmana minulle se, että kirjautuneille käyttäjille tulee lisää CSS:ää ja JavaScriptiä, jotka muuttavat ulkoasua. Siitä seuraa aina ongelmia. Nytkin huomasin mobiiliversioissa tähän liittyen pari ongelmaa, mutta en oikein osaa niitä korjata, kun en keksi, mistä johtuvat.

Koen hankalaksi myös z-index-ominaisuuden. Sen ongelmat eivät useinkaan näy muutoin kuin vasta siinä vaiheessa, kun jokin linkki ei toimi.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
14 664
Suurin ongelma on siinä, että mobiiliversiot poikkeavat sen verran tietokoneversioista, että tietokoneella ei kunnolla pysty niitä tarkastelemaan. Mobiiliselaimessa ei ole kehitystyökaluja, joten menee vain arvailuksi, mikä johtuu mistäkin.
Tiesitkö nämä:

  1. Selainten dev toolseissa on moodi, joilla näkee miltiä sivu näyttää tai miten se käyttäytyy eri mobiililaitteilla. Esim. Chromen DevToolseissa klikkaa vasemmassa yläkulmassa olevaa ikonia jossa on tavallaan luuri ja pad kuvattuna. Tai paina Ctrl-Shift-M.
  2. Luurin/padin voi kytkeä kiinni tietokoneeseen ja käyttää sivustoa laitteella, mutta samalla käyttää tietokoneen DevToolseja sivuston tarkasteluun tai live-editointiin.
 
Liittynyt
27.03.2018
Viestejä
782
Vivaldissa on kehitystyökalut (oikea klikki tai CTRL+SHIFT+I), mutta kun joskus yritin katsoa, miltä se mahtaisi näyttää HD-laitteessa, se näytti aina vain pystynäytön.

Koska Vivaldin ydin on Chrome, kaiketi kyse Chromen työkaluista.

Z-index-ongelmia sillä ei voinut tarkastella lainkaan, koska linkit eivät toimi.

Jälkimmäinen menetelmä voisi olla toimiva, mutta en tiedä, miten sen saa toimimaan.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
14 664
En tiedä Vivaldista mitään. Mutta Chromella onnistuu niin vaaka- kuin pystynäytöt ja mikä tahansa koko. Koot ja orientaatio löytyvät sen mobiilinäkymän yläpuolelta yläpalkista: oikeanpuoleinen kuvake on "Rotate". Ja kyllä kai z-indexiin liittyviä ongelmia voi koettaa fiksata vaikka linkit eivät toimisikaan.
 
Liittynyt
27.03.2018
Viestejä
782
Huomasin sen rotate-ominaisuuden kun nyt mainitsit. Työkalusta ei ole minulle mitään hyötyä, sillä se käsittelee vain tietokoneversioita. Se ei muuta näkymää mobiiliversioon. Mobiiliversiossa on osittain ei CSS ja eri valikko ja -tyyppi.

Vivaldi on siis Chrome (tai Chromium), jolle on luotu Chromea monin verroin monipuolisempi käyttöliittymä. Chrome on Vivaldille kuin matkailuauton alusta, jolle toinen porukka on luonut korin. Ero Chromen ja Vivaldin välillä on vähän sama asia kuin käyttäisi matkailussa pakettiautoa kunnon matkailuauton sijasta.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
23.10.2016
Viestejä
658
Huomasin sen rotate-ominaisuuden kun nyt mainitsit. Työkalusta ei ole minulle mitään hyötyä, sillä se käsittelee vain tietokoneversioita. Se ei muuta näkymää mobiiliversioon. Mobiiliversiossa on osittain ei CSS ja eri valikko ja -tyyppi.

Vivaldi on siis Chrome (tai Chromium), jolle on luotu Chromea monin verroin monipuolisempi käyttöliittymä. Chrome on Vivaldille kuin matkailuauton alusta, jolle toinen porukka on luonut korin. Ero Chromen ja Vivaldin välillä on vähän sama asia kuin käyttäisi matkailussa pakettiautoa kunnon matkailuauton sijasta.
Siis kyllä Chromen kehitystyökaluilla saa nimenomaan testattua myös mobiiliversiota. Vai mitä miten siis se ei muuta näkymää mobiiliversioon?
 

Tup3x

Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
2 332
Serveripohjaiset user agent nuuskimiset ja sillä mobiilisivun lämäyttäminen on huono käytäntö (jos siis tuollainen käytössä). Ei ole ollenkaan mahdotonta tehdä responsiivista sivua ilman tuollaista. Joka tapauksessa tuo ongelma on todella helppo kiertää muuttamalla selaimen useragent mobiili chromen vastaavaksi. Tosin Chromen (Chromium pohjaisten selainten) laite emulointi tekee sen automaattisesti. Sivu pitää ladata uudelleen, jos on serveriphojainen useragent nuuskinta.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
27.03.2018
Viestejä
782
Mobiiliversio tosiaan nuuskitaan serveripuolen skripteillä. Nuuskinnalle on oma PHP-funktio omassa tietueessaan. Jos tarvitsee tehdä joskus nuuskintaan muutoksia, yhden tietueen editiointi riittää.

Uudelleen lataus toi esille mobiiliversion. Kiitti vinkistä. Nyt osaan testata Chromium-selaimen kanssa oikein.

Käytän aina Vivaldia, sillä vasemmalla minulla on editointi ja oikealla nettinäkymä. Säädän leveyttä tarvittaessa. Täysleveän sivun kanssa testatessa pitää ottaa uusi välilehti.

Sivupaneelista saa esille mm. muistion, jolla voi myös säätää sivun levyttä.

Koska 783+ tulee leiskassa normaalisti hover-efektiä hyödyntävä ns. pudotusvalikko, se piti korvata mobiililaitteissa paremmin toimivalla valikkoversiolla. Ns. pudotusvalikko vaan toimii mielettömän huonosti mobiililaitteissa. Käytännössä käyttökelvoton valikkotyyppi mobiiliversioissa.

Ilman nuuskintaa ei käytetylle leiskalle olisi saanut toimivaa mobiiliratkaisua.

HD-laitteen näytön mataluus toi omat ongelmansa. HD ja iPad 9,7 piti luoda vaakanäytölle oma tyyli.

Kokeilin iPad-versiota. Toimi suht. odotetusti. Vaakasuunnassa kirjautuneelle tuli ikävä virhe. Ihan sama kuin HD-tablet-laitteellani. Sain sen korjattua. Sain korjattua myös yhdellä sivulla pystynäytöllä olleen virheen.

Muutin iPad 9,7:lle täsmällisiin arvoihin:
@media screen and (height:768px) and (width:1024px){...}

Kohdistin samalla taustakuvan pikselitarkasti iPad 9,7:lle ja samaa viewport-arvoa käyttäville muille laitteille.

Keksin myös syyn, miksi toimintovalikko ei toimi kaikilla sivuilla HD:n vaakanäytössä. Siinä auttoi Vivaldin Tarkista-toiminto, jossa pääsi näkemään, mikä mättää mobiiliversiossa. Kiitti avusta oikean toimintatavan löytämisessä tässä kohdassa. Ei ollut CSS- eikä JavaScript-ongelma vaan muu moka.

Mielestäni onnistuin varsin hyvin yhtä painiketta käyttävän pikanavigoinnin luonnissa mobiililaitteille laitetta pystysuuntaan käytettäessä, jos mobiililaitteen viewport-arvo on enintään 782px.

Siinä olen täyttänyt kaikki ne viisi vaatimusta, jotka minun mielestäni kiitettävästi suunnitellun pikanavigoinnin tulee täyttää. Tämä sivuston pikanavigoinnille annan kouluarvosanan 5.

En väitä, että omani olisi kympin arvoinen. Mikään toteutus maailmassa ei kymppiä ansaitse. Aina jonkun mielestä jotain puuttuu tai jotain on liikaa.

Tarkoitin vain, että kaikki vaadittavat osatekijät ovat kasassa, jotta pikanavigointia voi aidosti pitää pikanavigointina. Mitä yksittäisiä elementtejä laittaa siihen, on aina makukysymys. Enkä voi tehdä siitä mitään suurempaa tutkimustakaan.

Värien käyttöä voisi muuttaa. Nyt haut ovat valkoisella taustalla. Korostus on kullankeltainen, joka on käytössä päävalikossa. Haun ja korostusten väriä voi tietenkin vaihtaa.

Voisin kokeilla mobiililaitteilla vaakasuuntaisella näytöllä pikanavigointityyppistä toimintovalikkoa yksinkertaisen toimintovalikon asemasta. Mitä sitten oikeaan reunaan jättäisi aina esille? Valikon voisi jättää yksinäänkin avautuvaksi, mutta vaihto pikanavigointiin lisäten. Kaikki neljä nykyistä toimintoa voisi jättääkin, sillä tilaa on, koska oikealla on joka tapauksessa sivupalkki. Sivupalkki on toimintovalikolle vähän alikokoinen, joten vaihtoehtoa voisi kokeilla.

Jos kokeilin vaakanäytöllä, se pitäisi tehdä muualla kuin live-sivustolla. Taidan nyt pystyttää rinnakkaissivuston. Sen hyvä puoli on se, että kokeilut ovat kaikkien halukkaiden nähtävillä toisin kuin paikallisella asennuksella.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
27.03.2018
Viestejä
782
Kopion tekeminen ei täysin onnistu WordPressin vienti- ja tuontitoiminnoilla.

Vimpaimiin tulee eri id. On tullut käytettyä id-arvoja CSS-säännöissä ja kaikki eivät samanlaisina pelaa kuten ennen. No tuosta selviäisi laittamalla ylimääräisiä div-kerroksia.

Yleisesti ottaenkin yksi suurimmista ongelmista WordPress-kopion luomisessa on se, että ns. vimpaimet pitää määrittää uusiksi.

Valikon id-arvot muuttuvat myös eli rinnakkaissivustosta ei saa senkään takia samanlaista.

Tuontiohjelman suurin ongelma on valikoiden, vimpainten ja kommenttien id-arvojen muuttuminen. Minusta WordPressin pitäisi vain pakon edessä muuttaa id-arvoja, jotta kopioiden luonti onnistuisi täysin. Minusta perustavalaatuisia bugeja. Valitin kommenteista joskus.

Koska tuontiohjelman avulla ei saanut riittävän toimivaa testisivustoa, otin SQL-dumpin. Piti yksi taulukko ensin poistaa ja ensin editoida ja sitten viedä uudestaan. Erinäisten SQL-hommailuiden jälkeen sain entisillä id-arvoilla paremman kopion. Kaikki kuvat ei näy. Foorumin kommentit eivät jostakin syystä näy, vaikka ovat tietokannassa. Yksi elementti näkyy, vaikka ei pitäisi. Kopio ei ole ihan täydellinen, mutta joten kuten käyttökelpoinen. Hankalaa.

Foorumit | Sanaristikkofoorumi – sanaristikot & muuta pohdittavaa

voi tehdä suruttomammin kokeiluja.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
27.03.2018
Viestejä
782
Testisivustossa foorumit eivät toimi. En siis saanut sittenkään toimivaa testisivustoa.

Poistin foorumit ja yritin luoda uudestaan, mutta en saa luotua foorumeita ja siihen säikeitä uudestaan. Mitään uutta tiedostoa ei voi luoda. En tiedä, mikä sen estää. Sitä ei voi käyttää muuhun kuin korkeintaan syntaksin tarkistamiseen ja joihinkin CSS-testeihin ja niihinkin rajoitetusti.

Yritin luoda taulun uudestaan. Testisivusto lopetti toimintansa ja tuli error 500. Tausta toimii.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
27.03.2018
Viestejä
782
Kokeilu live-sivustolla - ehkä jo liikaa samaan välilehteen?

https://www.sanaristikkofoorumi.net/wordpress/wp-content/uploads/IMG_20190908_151351.jpg

Toisaalta sivupalkkia ei tarvita. Ihan vaan kokeiluna pystysuuntaiselle mobiliilaitteelle on versio, jossa yleensä ei ole toiminnallista footeria (merkitystä vain blogi-osiossa) eikä lainkaan sivupalkkia. Pääsääntöisesti perinteisistä rakenteista on siis käytössä jossakin määrin ns. header-osa ja sisältöosa.

Pikanavigointityyppisessä valikossa on siis toimintovalikko, haut, päävalikko, mahdollisesti foorumin tiedot ja sivukohtaiset listaukset. Ihan vaan kokeiluna se, mitä maksimissaan pikanavigointi voisi sisältää. Haut ovat jokaisessa välilehdessä.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
27.03.2018
Viestejä
782
Äh sain sittenkin testisivuston toimimaan. Ongelmana oli se, että oletusarvoinen SQL-dump ei luonut avainkenttämääritystä. Piti muutamat taulut luoda uudestaan. Osaan vain lisäsin SQL-komennolla puuttuvan avainkenttämäärityksen.

Harmi, että meni sähellykseksi, mutta WP:n oma siirtosysteemi nyt vain oli totaalisen käyttökelvoton.

No ainakin seuraavan kokeilun saan testisivustolle. Siellä voi keskustellakin asiasta - jos kirjautuu ensin.

Aihe: XenForon pikanavigoinnin ja tämän sivuston toimintavalikon vertailu | Sanaristikkofoorumi – sanaristikot & muuta pohdittavaa

Vain perinteinen kirjautuminen.

Seuraavaksi voisi kokeilla, miltä vastaava toimi HD /iPadd 9,7 vaakanäytöllä.

Siitä on tällä hetkellä keskeneräinen versio testisivustolla. Koska se on keskeneräinen, kaikkiin seikkoihin ei kannata kiinnittää huomioita. Lähinnä vain itse perusideasta kannattaa esittää kommentteja.

https://www.sanaristikkofoorumi.net/test/wp-content/uploads/IMG_20190908_211640.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
27.03.2018
Viestejä
782
Testisivustolla voisi osiokohtaisesti testata erilaisia vaihtoehtoja laittamalla CSS:ää if-rajausten sisään. Mutta toivoisin tosta keskeneräisestä kommentteja. Kannattaako kokeilua jatkaa? Mitä pitäisi muuttaa? Mikä on liikaa? Mitä voisi lisätä?

Tein pieniä korjauksia JS-komentoihin. Näemmä href="#" ... onclick="...;return false"; pitäisi luopua kokonaan, koska return false toimii epäluotettavasti. Välilehtiä vaihdettaessa href="#" palautti usean muutoksen jälkeen sivun alkuun. Korvasin välilehtivaihdot span onclick="..." ja ongelma hävisi. Jossakin saattaa vielä olla epäluotettavia href="#" onclick="... -toimintoja. Korjaan, jos aihettavat ongelmia.

Poistin ylemmät hakulomakkeet, koska se on muutenkin esillä. Toteutuksessa on iso joukko ongelmia.

Kaikista fiksuinta olisi tietenkin luopua onclick... kokonaan ja korvata JQuery-koodauksella.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
27.03.2018
Viestejä
782
Tätä kirjoitettaessa tilanne on tämä:

https://www.sanaristikkofoorumi.net/test/wp-content/uploads/IMG_20190909_153137.jpg

Ulkonäössä on viilaamista ja parannusehdotuksia saa esittää. Suoranaisia virheitäkin löysin, joten töitä riittää ennen kuin uusin versio on käyttökelpoinen.

Testisivustosta on ainakin se apu, että ei tarvitse näyttää keskeneräistä toteutusta. Kun testisivusto on netissä, sitä voi kommentoida paremmin.
____________

Muutin pystynäyttöön tekstiksi LÖYDÄT VALIKOT TÄSTÄ.
 
Viimeksi muokattu:
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
239 549
Viestejä
4 190 376
Jäsenet
70 766
Uusin jäsen
Kotitie

Hinta.fi

Ylös Bottom