Pizzan valmistus kotona, reseptit, tekniikat ja välineet

living_death

★ Still alive ™
Liittynyt
15.11.2016
Viestejä
6 881
@ossobucco

Teen pizzapohjan noin 1,75-2dl vesimäärään ja se on aina riittänyt hyvin tuohon Housen pizza-alustaan. Jauhomäärää en osaa sanoa, koska en mittaa sitä koskaan, vaan laitan sen verran kun tuntuu hyvältä.
 
Liittynyt
25.01.2019
Viestejä
3 733
Pizzaneitsyys viety Prisman pizzapellillä.

Denniksen 00-jauhoilla n. 6,5dl, 2,5dl vettä, 0,5dl oliiviöljyä, 2tl suolaa ja 11g kuivahiivaa. Vatkaus koneella, tunnin verran lepuuttamista ja viitisen minuuttia vaivausta koneella, sivelty oliiviöljyä ’pullien’ pintaan -> 26h jääkaapissa.

Kastike: Muttin SanMarzano -tomaatteja pannulle, valkosipulia, sipulijauhetta, musta- ja valkopippuria, kuivattua basilikaa ja oreganoa, sokeria ja pieni luraus oliiviöljyä.

Ensimmäinen pelti 275C viitisen minuuttia Votkinin pepperonia ja chorizometua, juustona Arlan muhkea mozzarellaraaste.

33853233-149F-4968-A8A8-EAF15ECE660A.jpeg


Toinen pelti sama aika, samaa juustoa + oikeaa mozzarellaa viipaleina/rikottuna, kirsikkatomaatteja ja uunin jälkeen parmankinkkua päälle + tuore basilikaa ja villirukolaa.

F1C9B9CA-BAF0-4364-8A27-350E38E248F7.jpeg


Aika hyvin maistuu. :drool::tup:
 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
3 217
Pizzaneitsyys viety Prisman pizzapellillä.

Denniksen 00-jauhoilla n. 6,5dl, 2,5dl vettä, 0,5dl oliiviöljyä, 2tl suolaa ja 11g kuivahiivaa. Vatkaus koneella, tunnin verran lepuuttamista ja viitisen minuuttia vaivausta koneella, sivelty oliiviöljyä ’pullien’ pintaan -> 26h jääkaapissa.

Kastike: Muttin SanMarzano -tomaatteja pannulle, valkosipulia, sipulijauhetta, musta- ja valkopippuria, kuivattua basilikaa ja oreganoa, sokeria ja pieni luraus oliiviöljyä.

Ensimmäinen pelti 275C viitisen minuuttia Votkinin pepperonia ja chorizometua, juustona Arlan muhkea mozzarellaraaste.



Toinen pelti sama aika, samaa juustoa + oikeaa mozzarellaa viipaleina/rikottuna, kirsikkatomaatteja ja uunin jälkeen parmankinkkua päälle + tuore basilikaa ja villirukolaa.



Aika hyvin maistuu. :drool::tup:
Voi saatana että on hyvän näköinen tuo pepperonipizza :drool::nb:

Mistä muuten löysit wotkinin pepperoneja? Turusta en oo onnistunut löytämään :confused:
 
Liittynyt
25.01.2019
Viestejä
3 733
Taisi olla Kaaren Prismasta, eli Kannelmäestä. Siellä on muutenkin asiallisesti Votkinin kamoja parin hyllyn voimin myynnissä. Votkinin kebablastuja tarttuu mukaan erityisen säännöllisesti. :drool::hungry:
 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
3 217
Jooh mä katoin taas läpi prisman ja k kauppojen valikoimat turusta mutta täältä ei jumalauta saa mistään noita :facepalm:
Katsoin kanssa netistä että noi kebulastut näytti myös tosi hyvältä...
 

Apinamakina

Tukijäsen
Liittynyt
14.07.2017
Viestejä
1 079
Kertoilkaas millä tekniikalla te levitätte nuo pohjat? Tuleeko paljon reikiä? Annatteko taikinan olla kauan huoneenlämmössä jos on ollut jääkaapissa?
 
Liittynyt
27.03.2017
Viestejä
2 743
Tuntuu, että noita veteen pakattuja mozzarella palloja käytetteäessä tulee pizzaan vähän ylimääräistä vettä päälle, onko vinkkejä muuta kuin perus mozzarella raaste?
Mie oon käyttäny Prismasta löytyvää Accadi Mozzarella 400g ainoana juustona koko pizzassa ja todennut sen toimivaksi. Ei ole märkä, palottelee vain ja laittaa heti tomaattikastikkeen päälle.
 
Liittynyt
25.01.2019
Viestejä
3 733
Kertoilkaas millä tekniikalla te levitätte nuo pohjat? Tuleeko paljon reikiä? Annatteko taikinan olla kauan huoneenlämmössä jos on ollut jääkaapissa?
Kahden pohjan kokemuksella voin sanoa, että otin siitä sopivan köntin taikinaa ja lähdin levittämään sitä pizza-alustan päällä keskeltä kohti reunoja. Ei tullut reikiä. Jos taikinaa tuli epätasaisesti, leikkasin veitsellä vähän pois ja jatkoin levittämistä ja vastaavasti käytin sitten pieniä paloja jos tuntui, että joku toinen kohta jäi ns. vajaaksi.

Tuo alusta oli hemmetin hyvä, en tiedä minkälaista muotoilua olisi tullut ilman. :D

Aloin ensimmäistä hieromaan heti jääkaapista ottamisen jälkeen ja toista kun ensimmäinen oli paistettu, eli n. 20min yhteensä myöhemmin. En huomannut eroa käyttäytymisessä.
 
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
1 769
Pizzaperjantai.

Pekonia, kinkkua, pepperonisalamia kahta eri juustoraastetta ja mozzarellaa.


Saisiko joskus videomateriaalia tästä pizzan teosta? Sen verran ovat hyvännököisiä nuo lätyt.

Itsellänikin ihan hyviä tulee, mutta ulkonäössä jäävät noiden jalkoihin.
 
Liittynyt
09.11.2016
Viestejä
701
Pizzaneitsyys viety Prisman pizzapellillä.

Denniksen 00-jauhoilla n. 6,5dl, 2,5dl vettä, 0,5dl oliiviöljyä, 2tl suolaa ja 11g kuivahiivaa. Vatkaus koneella, tunnin verran lepuuttamista ja viitisen minuuttia vaivausta koneella, sivelty oliiviöljyä ’pullien’ pintaan -> 26h jääkaapissa.

Kastike: Muttin SanMarzano -tomaatteja pannulle, valkosipulia, sipulijauhetta, musta- ja valkopippuria, kuivattua basilikaa ja oreganoa, sokeria ja pieni luraus oliiviöljyä.

Ensimmäinen pelti 275C viitisen minuuttia Votkinin pepperonia ja chorizometua, juustona Arlan muhkea mozzarellaraaste.

Aika hyvin maistuu. :drool::tup:
Testailinpa tällä ohjeella tänään. Prisman pelti, muttin pizzasoosia, tonnikalaa, sieniä, oliiveja, valkosipulia, emmentalia, parmigiano reggianoa yms.

Pohja ihan kivan makuinen ja hyviä pizzoja tuli, mutta kauhean vaaleaksi jäi vaikka oli uunissa 8 minuuttia. Pitää seuraavaksi koittaa vielä hieman pidempää aikaa, mutta toivottavasti ei sitten kuivuis liikaa.
 

living_death

★ Still alive ™
Liittynyt
15.11.2016
Viestejä
6 881
Verensokeri (gluk) koholla ja maksa-arvot (P-alat) viittaisi rasvamaksaan, että ehkä se pizza ei nyt ihanteellinen ruoka ole noin usein :tdown:
Ultran mukaan on rasvamaksa ja toisaalta yksi lääke nostaa maksa-arvoa dokaamatta korkealle. Laita vaikka YV kun en halua avata asiaa tässä sen enempää.
 

Tim Apple

Amazing!
Tukijäsen
Team Apple
Liittynyt
07.01.2017
Viestejä
716
Ultran mukaan on rasvamaksa ja toisaalta yksi lääke nostaa maksa-arvoa dokaamatta korkealle. Laita vaikka YV kun en halua avata asiaa tässä sen enempää.
Nääh. Ei tarvitse muiden henkilökohtaisia asioita sen tarkemmin puida. Ajattelin vain kommentoida, kun omaehtoisesti nuo tulokset esittelit :)
 
Liittynyt
10.08.2018
Viestejä
111
Pizzaperjantai ja lauantai. Perjantaina parit NY-tyyliset pizzat ja lauantaina deep dish tyyliin. Deep dishiin tuli pohjalle tuoretta mozzarellaa ja juustoraastetta, siihen tulista Calabria salamia, pepperonia, Peltolan blue sinihomejuustoa, punasipulia, ja täytteiden päälle tomaattikastiketta ja parmesaania.

634D88A6-2C61-4979-8457-B6A9B001EDAC.jpeg
DB513CF1-1A15-4590-90AC-0294096640AA.jpeg
50DE062F-A1D1-4EC6-849D-2FADC1B62F69.jpeg
5CF5434E-783D-4940-820A-6E63D05F727E.jpeg
33F59D20-F33A-40D1-812C-87F6338E272E.jpeg
 
Liittynyt
25.01.2019
Viestejä
3 733
Deep dish tyyppisiin (Chicago?) kuuluu vissiin täytteitä ns. piirasmaisesti? Ainakin kuolannut netin kuvia ja videoita aiheesta, mutta ei ole tullut vastaan vielä maailmalla tai Suomessa ikävä kyllä. Olennaista on tosiaan tuo soossin ja juuston määrä. :drool:

Tuommoisen alla olevan kuvan kaltaisen perkeleen söisi alta aikamääreiden.

B2D52B07-DF67-42E0-8570-F79A79D33E47.jpeg
 
Liittynyt
10.08.2018
Viestejä
111
Deep dish tyyppisiin (Chicago?) kuuluu vissiin täytteitä ns. piirasmaisesti? Ainakin kuolannut netin kuvia ja videoita aiheesta, mutta ei ole tullut vastaan vielä maailmalla tai Suomessa ikävä kyllä. Olennaista on tosiaan tuo soossin ja juuston määrä. :drool:

Tuommoisen alla olevan kuvan kaltaisen perkeleen söisi alta aikamääreiden.

Juuri tuollainen Chicago-tyylinen, eli alle reilusti juustoa, täytteet väliin ja paljon soosia päälle. Toimii.

Kuvakulma ehkä vähän huono, mutta siis paksu on.
 
Liittynyt
27.03.2017
Viestejä
2 743
Pizzaperjantai ja lauantai. Perjantaina parit NY-tyyliset pizzat ja lauantaina deep dish tyyliin. Deep dishiin tuli pohjalle tuoretta mozzarellaa ja juustoraastetta, siihen tulista Calabria salamia, pepperonia, Peltolan blue sinihomejuustoa, punasipulia, ja täytteiden päälle tomaattikastiketta ja parmesaania.

Oho, harvemmin näkyy pannupizzoja täällä ja vielä harvemmin Chicago-tyylisiä. Normaali pannupizzoja tuli tehtyä yksi satsi keväällä ja se on vielä vähän hakusessa. Suosittelen pelkän taikinan paistamista uunissa 2-3 minuuttia ennen täytteiden lisäystä niin pohjasta tulee erittäin rapea.
 
Liittynyt
25.01.2019
Viestejä
3 733
Osassa ohjeita pohjataikinaan kehotetaan lisäämään murskattuja cornflakeseja antamaan makua ja rapeutta lisää. Ei kuulosta äkkiseltään pöllömmältä idealta.
 
Liittynyt
10.08.2018
Viestejä
111
Osassa ohjeita pohjataikinaan kehotetaan lisäämään murskattuja cornflakeseja antamaan makua ja rapeutta lisää. Ei kuulosta äkkiseltään pöllömmältä idealta.
Joo vissiin autenttisessa reseptissä käytetään osana (ja pannun pohjalle) cornmealia, olisiko tuo sitten jotain karkeasti jauhettu maissijauhoista.
 
Liittynyt
31.12.2016
Viestejä
179
Pitäisi hommata haljennen pizzakiven tilalle uusi levy. Onkohan alla olevista mihinkään? Ottaisin mieluusti mahdollisimman ison 60cm uuniin, mutta toisaalta matalan, jotta mahtuu uuninaluslaatikkoon uunipeltien kaveriksi.

Shop - The Pizza Steel Company
Emile Henry -pizzakivi, 37 cm, musta 54,90
PizzaPlate pizzalevy grillaukseen PP1001 - Kaikki grillitarvikkeet
Pizzateräkselle löytyy myös kotimaista tarjontaa tästä. Mukaan tulee myös pizzalapio.

Itse pähkäilin pizzasteelin ja tuon välillä ja päädyin tukemaan kotimaista yritystä.

Olen ollut tyytyväinen.
 
Liittynyt
31.05.2017
Viestejä
4 383
Pizzateräkselle löytyy myös kotimaista tarjontaa tästä. Mukaan tulee myös pizzalapio.

Itse pähkäilin pizzasteelin ja tuon välillä ja päädyin tukemaan kotimaista yritystä.

Olen ollut tyytyväinen.
Olisi kyllä voinut itsekin tukea, vaikka tuo hieman pizzasteeliä pienempi onkin.. No, ps:iä on kerran jo koekäytetty ja hyvältä vehkeeltä kyllä vaikuttaa. Yllätyksenä tuli se, että suositellaan käyttämään leivinpaperia tuon levyn kanssa. Paistatteko itse paperin kanssa vai ilman teräslevyllä? Enkä tarkoita näitä pieniä reikälevyjä, vaan esim. noita 6-7mm teräslevyjä.
 
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
4 599
Olisi kyllä voinut itsekin tukea, vaikka tuo hieman pizzasteeliä pienempi onkin.. No, ps:iä on kerran jo koekäytetty ja hyvältä vehkeeltä kyllä vaikuttaa. Yllätyksenä tuli se, että suositellaan käyttämään leivinpaperia tuon levyn kanssa. Paistatteko itse paperin kanssa vai ilman teräslevyllä? Enkä tarkoita näitä pieniä reikälevyjä, vaan esim. noita 6-7mm teräslevyjä.
Ei sillä leivinpaperilla varmaan niin väliä ole, helpottaa toki siirtelyä ja itse yleensä himassa (kätevä useamman pitsan tapauksessa) pyörittelen pizzan leivinpaperille ja sitten ennen uuniin laittoa täyttäminen, pizza siirtyy leivinpaperin kanssa kätevästi kivelle ja kun pohja on paiatunut kuivaksi nykäsen leivinpaperin sieltä välistä pois.

Voi sen lätyn sillä lapiolla ilman paperiakin siirrellä mutta pääsee vaan helpommalla.
 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
3 217
Vittu miten hyvän näkösiä pizzoja.
Mulla on rasitusvamma ollut kädessä vuoden (onneksi) ja laiskuus määrännyt, mut oon ruvennu miettiii josko sitä tekis hiiva taikinan pitkästä aikaa...
Millä te mittaatte että on oikee lämpö? Onko se vitun tarkkaa vai sinnepäin?
 
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
4 599
Vittu miten hyvän näkösiä pizzoja.
Mulla on rasitusvamma ollut kädessä vuoden (onneksi) ja laiskuus määrännyt, mut oon ruvennu miettiii josko sitä tekis hiiva taikinan pitkästä aikaa...
Millä te mittaatte että on oikee lämpö? Onko se vitun tarkkaa vai sinnepäin?
ei oo ollenkaan tarkkaa
 
Liittynyt
01.01.2018
Viestejä
1 126
Pohja epäonnistui jostain syystä, vaikka tein samalla ohjeella kuin aina eli 2dl vettä, 5 dl jauhoa ja vähän öljyä + hiiva. Taikina ei oikein pysynyt kasassa, joten oliko tuossa liika jauhoa/liian vähän vettä, vai liikaa öljyä tai jotain. Ei myöskään kohonnut hirveästi.

pohja.png
 

Apinamakina

Tukijäsen
Liittynyt
14.07.2017
Viestejä
1 079
Pohja epäonnistui jostain syystä, vaikka tein samalla ohjeella kuin aina eli 2dl vettä, 5 dl jauhoa ja vähän öljyä + hiiva. Taikina ei oikein pysynyt kasassa, joten oliko tuossa liika jauhoa/liian vähän vettä, vai liikaa öljyä tai jotain. Ei myöskään kohonnut hirveästi.

Oliko hiiva liian vanhaa? Sen takia ei ainakaan kohoa.
 
Liittynyt
29.06.2017
Viestejä
897
Pohja epäonnistui jostain syystä, vaikka tein samalla ohjeella kuin aina eli 2dl vettä, 5 dl jauhoa ja vähän öljyä + hiiva. Taikina ei oikein pysynyt kasassa, joten oliko tuossa liika jauhoa/liian vähän vettä, vai liikaa öljyä tai jotain. Ei myöskään kohonnut hirveästi.

Määrät kannattaa punnita.
 
Liittynyt
27.03.2017
Viestejä
2 743
Pohja epäonnistui jostain syystä, vaikka tein samalla ohjeella kuin aina eli 2dl vettä, 5 dl jauhoa ja vähän öljyä + hiiva. Taikina ei oikein pysynyt kasassa, joten oliko tuossa liika jauhoa/liian vähän vettä, vai liikaa öljyä tai jotain. Ei myöskään kohonnut hirveästi.

Mulla kusahti tuolleen ku käytin loput kuivahiivat aiemmin avatusta pussista. Siitä lähtien oon aina käyttäny pussin kerralla ja jos kuivahiivaa jää niin samantien roskiin, ku ei sillä tee enää mitään.
 
Liittynyt
25.10.2016
Viestejä
95
Onko kukaan tehnyt quattro formaggia ja todennut mitkä suomalaisista perusmarketeista löytyvät juustot toimivat hyvin? Googlettelin aihetta ja erilaisia variaatioita löytyy pilvin pimein, useissa ulkomaalaisissa resepteissä on vaan juustoja mitä ei tunnu perus Prismasta löytyvän.
 
Liittynyt
10.08.2018
Viestejä
111
Mozzarella, sinihomejuusto (aura, peltolan blue, gorgonzola), parmesaani tai pecorino, neljänneksi juustoksi voi laittaa mitä vaan haluaa, fetaa, ricottaa, gryereä yms.
 

living_death

★ Still alive ™
Liittynyt
15.11.2016
Viestejä
6 881
Näyttää hyvältä. Viittitkö jakaa taikinan reseptin, kiitos.
  • 2dl reilun käden lämpöistä vettä
  • 1/4 pussillinen kuivahiivaa
  • loraus ruokaöljyä
  • noin 1tl sokeria
  • Manitoba Cream jauhoja (määrää en pysty sanomaan, vaan sen verran että taikina tuntuu hyvältä)
  • viimeistelyyn Durumjauhoja siinä vaiheessa kun venytän taikinan pizza-alustalle
 
Liittynyt
03.04.2019
Viestejä
525
Deep dish tyyppisiin (Chicago?) kuuluu vissiin täytteitä ns. piirasmaisesti? Ainakin kuolannut netin kuvia ja videoita aiheesta, mutta ei ole tullut vastaan vielä maailmalla tai Suomessa ikävä kyllä. Olennaista on tosiaan tuo soossin ja juuston määrä. :drool:

Tuommoisen alla olevan kuvan kaltaisen perkeleen söisi alta aikamääreiden.

Jos on suunnitelmissa talviloma Meksikoon niin tuo paikka on aivan loistava Playa Del Carmenissa Chendo Menu English - Playa del Carmen Pizza | Don Chendo
Heidän meat lovers pizza +extratäytteenä jalapenot jakaa ykköspaikan Via Tribunalin Diavolan kanssa meikän asteikolla, vaikea jaotella kumpi parempi kun ovat niin erilaisia :)
 
Liittynyt
23.12.2018
Viestejä
424
Vahingossa tuli eksyttyä myös tähän aiheeseen ja kun on aina ollut kivaa tehdä kaikkea omin pikku kätösin niin ....

Tuli ajettu 60km lähimpään prismaan josta löytyi tämä Housen pitsapelti. (oli toki muitakin asioita). Tänään kävin paikallisen S-Marketin ja CM läpi jauhoista.
Molemmissa oli Dennis "00" pizzajauhoa ja Hungry Cheffin "00" pizzajauhoa. Jos näistä kahdesta pitäisi valita niin kumpikohan se olisi, vai pääseekö molemmilla samaan lopputulokseen ? Lähinnä katsellut näitä @living_death kuvia ja onhan ne valtavan upeita tekeleitä. Jospa nyt VL yrittäisi tehdä oman version.
 
Liittynyt
06.11.2016
Viestejä
1 892
Duunasin taas eilen pizzaa. Tavallinen frisbee ja pannupizza.
Voisitko jonkun setin yhteydessä ottaa myös sellaisen kuvan, missä näkyy pohjan paistopintaa? Lähinnä kiinnostaa että muistuttaako tuon kiekon päällä paistaminen lainkaan oikeaa pizzauunia.
 
Liittynyt
01.12.2017
Viestejä
158
Jaetaan nyt tännekin, vaikkei mitään kovin kaksista ole.

Parin viikon takaiset jämäpizzat jotka paistoin 450c lämmössä Kamado Joella






Ja Hungry Chefin sekä Ramlösan 00-jauhoja on tullut ainoastaan käytettyä, hyvin toimii molemmat
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
3 217
Vahingossa tuli eksyttyä myös tähän aiheeseen ja kun on aina ollut kivaa tehdä kaikkea omin pikku kätösin niin ....

Tuli ajettu 60km lähimpään prismaan josta löytyi tämä Housen pitsapelti. (oli toki muitakin asioita). Tänään kävin paikallisen S-Marketin ja CM läpi jauhoista.
Molemmissa oli Dennis "00" pizzajauhoa ja Hungry Cheffin "00" pizzajauhoa. Jos näistä kahdesta pitäisi valita niin kumpikohan se olisi, vai pääseekö molemmilla samaan lopputulokseen ? Lähinnä katsellut näitä @living_death kuvia ja onhan ne valtavan upeita tekeleitä. Jospa nyt VL yrittäisi tehdä oman version.
Prismassa olis ollu manitoba creamia :D
Itse ihan pidin denniksen 00 jauhoista, maku oli vähän heikompi kuin manitoba mutta oli helpompi käsitellä, hc:tä en ole testannut.
 

living_death

★ Still alive ™
Liittynyt
15.11.2016
Viestejä
6 881
Kaikenlaista jauhoa tullut koitettua ja jämähtänyt Manitoba Cream jauhoihin sen edullisen hinnan ja 2kg pakkauksen vuoksi.

Allekirjoituksessa on myös linkki FB-ryhmään (347 jäsentä parissa kuukaudessa), joka kannattaa kurkata jos aihe kiinnostaa.
 
Liittynyt
26.08.2017
Viestejä
1 273
Voisitko jonkun setin yhteydessä ottaa myös sellaisen kuvan, missä näkyy pohjan paistopintaa? Lähinnä kiinnostaa että muistuttaako tuon kiekon päällä paistaminen lainkaan oikeaa pizzauunia.
Kyllä siihen pohjaan saa hyvin väriä kunhan muistaa esilämmittää sen kiekon. Tietysti pizzan taiteilu kiekon päälle on vaikeampaa ilman lapiota.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
239 664
Viestejä
4 187 981
Jäsenet
70 777
Uusin jäsen
juafuhe

Hinta.fi

Ylös Bottom