Golf

vipe

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 887
Tilaako porukka mailoja ulkomailta, onko jotain hyviksi todettuja mestoja? Ebayn ja Amazonin yms. lisäksi siis. Vähän tuo tarjontakin heikkoa täällä kotimaassa kun tiettyjä etsii.
 

Kautium

IOdootti
Tukijäsen
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
19 682
Mailojen hinnoista (varsinkin aloittelevien pelaajien mailoista) tuli mieleen tämä video:

 
Liittynyt
23.10.2016
Viestejä
93
Löytyykö sääntögurua täältä? Hommasin caddien tässä vähän aikaa sitten ja eilen tuli pelikavereilta noottia kun putatessani caddie oli greenin ulkopuolella reikää vastapäätä näyttämässä kädellä merkkiä, onko tuo sallittua? Säännöistä osui silmään vain 10.2b jossa näytetään missä caddie saa seistä pelaajan takana. Löytyykö jostain määritelmä mitä tuo "pelilinja" käsittää?
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
238
En ole ihan varma, mutta vähän selasin Interpretations, niin siellä on tällainen kohta:
If either the player or caddie is attempting to circumvent the primary purpose of Rule 10.2b(4), which is to ensure that aiming at the intended target is a challenge that the player must overcome alone, the caddie’s actions are treated as being deliberate.
Oliko caddie siis näyttämässä mihin pitäisi tähdätä, olitko itse jo puttiasennossa?

edit: Pelilinjan määritelmä:
The line where the player intends his or her ball to go after a stroke, including the area on that line that is a reasonable distance up above the ground and on either side of that line.

The line of play is not necessarily a straight line between two points (for example, it may be a curved line based on where the player intends the ball to go).
Eli tuon perusteella ei jatkuisi reiän jälkeen, koska reikäänhän pelaaja yrittää pallonsa saada.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
23.10.2016
Viestejä
93
Caddie vain näytti kädellään suunnan mihin kallistuu, ei siis osoittanut mitään tähtäyspistettä. Puttiasento melko varmasti oli jo. Kyseessä ei siis ollut mikään kilpailu vaan ihan normaali "iltaysi". Ja kyseessähän ei ole siis mikään ammatticaddie ja vielä vähemmän ammattitaitoinen pelaaja. Mutta jos naista kiinnostaa golf ja haluaa tulla työntelemään mun kärryä yms. niin otetaan apu ilolla vastaan.

Varmaan tulevaisuudessa parempi, että hän ei ole lyöntilinjalla myöskään edessä niin ei tule sanomista asian kanssa.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
238
Tuossa tapauksessa kun tarkoitus ei ollut auttaa tähtäyksessä, niin siinä ei varmaan ollut mitään sääntöjen vastaista.

Mutta parempi hoitaa kallistuksen tutkailut caddien kanssa ennen lyöntiasentoon asettautumista, niin ei tarvitse miettiä mitä merkkejä siellä näytellään. :)
 

Kautium

IOdootti
Tukijäsen
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
19 682
Hahaa, ensimmäinen täysi 18 reikää takana. \o/

Ihan hyvin meni mielestäni, vaikka tasoitus putosikin "vain" kahdella. Aika hyvä tulos silti hepulle, joka käytännössä koski ensimmäisen kerran golf-mailaan vajaa kuukausi sitten. Kämmejä tuli toki roppakaupalla, eikä tekniikka pysy kasassa alkuunkaan vakaasti, mutta olin silti aidosti yllättynyt kuinka sain pidettyä pallon pääosin väylällä, tai ainakin siinä määrin lähellä ettei tarvinnut juurikaan bunkkereista tai metsiköstä huitoa. Suurimmat mokat tulivat lähipelissä, eli vaikka joillakin Par3 rei'illä saattoi sai pallon viheriölle ekalla lyönnillä, niin sitten putteja piti sohia 3-5 ennen kuin kilahti kohdalleen. Samaa vikaa oli toki muutenkin, mutta nuo kävivät eniten kaivelemaan. Samaten pitchejä pitää harjoitella selvästi lisää. Ja kaikkea muutakin. :D

Pelasin 51-merkin kohdalta (eli onko se nyt sitten sininen aloituspaikka?), joka saattoi olla aloittelijan taidoille vähän liian ahne valinta. Ei muuten, mutta par3-kentän aloituksilla pelaten saisi tasoitusta pudotettua alkuun helpommalla ja pääsisi siten pelaamaan paremmin tuttavaporukan kanssa. Muuten aloituspaikalla ja tasoituksella nyt ei ole omalla kohdalla niin väliä, kunhan vain taidot kehittyvät, pysyy muun ryhmän mukana ja on hauskaa pelata. Nyt pelasin enemmän pelanneen kaverin kanssa kahdestaan ja pidettiin kohtuullista vauhtia, varsinkin toisella puolikkaalla kun ei edessä ollut ketään hidastamassa. Lopputuloksena kierros kesti hieman vajaat 4h, kävelymatkaa kertyi 9,8km, keskisyke oli 124 ja kaloreita kului 2090kcal. Tulokset Polarin M430:sta, enkä ole edes missään rapakunnossa.

Aikoinaan urheiluvamman vuoksi leikattu oikea polvi vähän vittuili ja se hieman huolestuttaa jatkon kannalta, mutta josko se siitä kuitenkin. Onneksi se ei kuitenkaan lyönneissä ole niin pahana, kun ei sillä jalalla ole kiertovaiheessa juurikaan painoa, vaan lähinnä kävellessä maaston nousuissa ja laskuissa jne.

Sykemittarin tulosten perusteella kehtaan väittää, ettei golffaus todellakaan ole mitään ylpeää seisoskelua pönötyskuteet päällä, vaikka niin voisi ensivilkaisulla kuvitella. Kerrassaan upea harrastus, kunhan vain kelit ovat kohdallaan, ja tietenkin myös peliseura. Ilman noita kahta muuttujaa tuskin jaksaisin huitoa mailalla muuten kuin korkeintaan rangella, joka sekin käy yllättävän hyvin kuntoilusta.

Omia mailoja ei ole edelleenkään, mutta kyllä ne varmaan pitää hankkia tässä lähiaikoina.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
238
Hyvältä kuulostaa. Lähipelin lyöntimäärä laskee, kun saa pelituntumaa siihen kuinka pallo vierii missäkin tilanteessa. Varsinkin puttien. Jos niitä nyt tuli välillä 3-5, niin suht koht nopeasti uskoisin sinun pääsevän siihen, että 3 puttia alkaa olla maksimimäärä ja 2 puttia/viheriö yleisin tulos.
 
Liittynyt
23.10.2016
Viestejä
93
Lähipeliä oikeasti kannattaa harjoitella. Ja suosittelen sen suuntaviivan tekoa palloon ja tähtäämistä sen kanssa, auttaa kummasti puttaamisessa. Tällä kaudella kun on itse panostanut tuohon lähipelin treenaamiseen sen rangella draiverilla räiskimisen sijaan niin tulokset on olleet ihan toisenlaisia.
 

Kautium

IOdootti
Tukijäsen
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
19 682
Lähipeliä oikeasti kannattaa harjoitella. Ja suosittelen sen suuntaviivan tekoa palloon ja tähtäämistä sen kanssa, auttaa kummasti puttaamisessa. Tällä kaudella kun on itse panostanut tuohon lähipelin treenaamiseen sen rangella draiverilla räiskimisen sijaan niin tulokset on olleet ihan toisenlaisia.
Joo, kyllä se oli ihan maalaisjärjellä pelin aikana pääteltävissä, että siellä ne suurimmat erot tulevat, jos saa muuten pallon lentämään edes suunnilleen oikeaan suuntaan.
 

Kautium

IOdootti
Tukijäsen
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
19 682
Mistä täällä porukka ostaa pallonsa ja millaisia?

Voiko aloittelija huomata mitään eroa satunnaisten järvipallojen ja parhaimpien arvostelumenestysten välillä, jos kerran mailojenkin suhteen suositukset ovat tyyliin "aivan sama, kunhan et ihan kaikkein halvimpia markettipaskoja osta". :D

Aiempiin viesteihin sen verran, että nyt on toinenkin setti takana, tällä kerralla pojan kanssa vain yhdeksän par3 -reiän kierros. Pojalle tuli pelin jälkeen vähän suru puseroon, kun kohtuullisesta range-harjoittelusta huolimatta tasoitus ei laskenut edes yhdellä. Lähellä se oli ja minä kyllä huomasin selvän kehittymisen aiempiin harjoituskierroksiin sivusta, mutta numero lapussa merkkasi psyykessä silti yllättävän paljon. Poitsu on siis aloittanut lajin tässä kesällä itsekin, eikä siten osaa oikein arvioida mikä on hyvä ja mikä huono suoritus.

Lisäksi itselle tuli paha mieli sen jälkeen kun huomasin, että oma tasoitus parani tavallaan aivan liikaakin (52 -> 38) ja nyt sitten pitää parantaa sitä "oikealta tiiltä" pelaamista hillittömästi, jotta jossakin vaiheessa voi jatkaa tasoituksen madaltamista, kun ei tuota par3-kenttääkään kannata, eikä voikaan loputtomiin kiertää. No, se vaan pitää nöyränä kun ei pariin vuoteen pääse edistymään. :D

Btw. Ajattelin hommata sen aiemmin mainitsemani Wilsonin Prostaff SGI -grafiittimailasetin. Olen myynyt itselleni muutaman erilaisen mailan testauksen ja miljoonan youtube-videon jälkeen ajatuksen, että grafiittimailat ovat tulevaisuutta ja vaikka eivät sitten lopulta kaikille olisikaan, niin ne sopivat minulle paremmin tässä vaiheessa. En osaa kokonaisuutena asiaa perustella itsellenikään, enkä juuri niitä tilattavia mailoja ole päässyt edes testaamaan, mutta näin se nyt vain menee, mikäli joku ei huomiseen mennessä onnistu kääntämään kelkkaa. Disclaimerina mainittakoon, että fiilis saattaa muuttua joka tapauksessa joskus jatkossa, mutta haluan ainakin tässä vaiheessa uskoa toisin.

Jessus, että tämä laji muuten koukuttaa. Ja kun olen muutenkin tällainen gadgettifriikki, että aina pitää olla jotain tavaroita, laitteita tai numeroita analysoitavaksi, niin on kiva vertailla ihan uudessa maailmassa mailoja ja kaikkia varuste-esittelyitä ja pro-pelaajien vinkkejä ja tekemisiä jne.

Suomen pelikausi kestää satunnaisessa auringonpaisteessa max 3-4kk, joka laittaa pohtimaan että mistä päin maailmaa kannattaisi katsella muina aikoina aloittalijaystävällisiä golf-aurinkolomakohteita kohtuullisin kustannuksin?

Ylipäätään pitää kysyä, että mistä päin maailmaa täällä väki on löytänyt upeimmat pelikokemukset (jos ei lyöntien määrää huomioida)?
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
238
Hyväkuntoisilla löytöpalloilla pelailen lähes pelkästään. Niitä on kertynyt kaapit ja laatikot täyteen (myönnettäköön että tulee välillä turhankin paljon niitä haeskeltua). En ole myöskään merkkiuskollinen, vaan niin Titleistit, Callawayt, Bridgestonet, Srixonit, Wilsonit ja muut kelpaavat pelipalloiksi. Toki kisoissa tulee usein otettua käyttöön niitä "parempia löytöpalloja" eli ProV1, Chrome Soft jne., jotka ovat spinnaavat paremmin. Mutta ihan yhtä hyvin (tai kuten tänään, huonosti) tulee pelattua oli pallo mikä tahansa.

Eli oma mielipide on tosiaan sama kuin mailoissa, että aloittelijan ei kannata rahojaan käyttää premiumpalloihin.
 

Kautium

IOdootti
Tukijäsen
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
19 682
Hyväkuntoisilla löytöpalloilla pelailen lähes pelkästään. Niitä on kertynyt kaapit ja laatikot täyteen (myönnettäköön että tulee välillä turhankin paljon niitä haeskeltua). En ole myöskään merkkiuskollinen, vaan niin Titleistit, Callawayt, Bridgestonet, Srixonit, Wilsonit ja muut kelpaavat pelipalloiksi. Toki kisoissa tulee usein otettua käyttöön niitä "parempia löytöpalloja" eli ProV1, Chrome Soft jne., jotka ovat spinnaavat paremmin. Mutta ihan yhtä hyvin (tai kuten tänään, huonosti) tulee pelattua oli pallo mikä tahansa.

Eli oma mielipide on tosiaan sama kuin mailoissa, että aloittelijan ei kannata rahojaan käyttää premiumpalloihin.
Näin vähän arvelinkin. Onko sinulla tai muilla suosituksia hyvistä paikoista mistä ostaa noita "merkkivalmistajien" järvipalloja? Tarjontaa on kyllä pilvin pimein, mutta onko suositella jotain hyväksi havaittua budjettipaikkaa? Itse en ajatellut lähteä onkimaan niitä lammikoista. :D
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
238
Näin vähän arvelinkin. Onko sinulla tai muilla suosituksia hyvistä paikoista mistä ostaa noita "merkkivalmistajien" järvipalloja? Tarjontaa on kyllä pilvin pimein, mutta onko suositella jotain hyväksi havaittua budjettipaikkaa? Itse en ajatellut lähteä onkimaan niitä lammikoista. :D
Golfpallot.com - golf - järvipallot
Porkkanagolf, käytetyt golfpallot, used golfballs | Porkkana Golf
Lakeballs.fi - Edulliset Järvipallot Vuodesta 2009
Suomen Halvimmat Golfpallot

En ole kyllä yhdestäkään ostanut, vaan lähinnä hakenut referaattia hinnasta silloin kun itse olen laittanut palloja myyntiin.
Vielä halvemmalla palloja saa tori.fi, huuto.net ja Facebookin myyntiryhmät (Golf Myydään/Ostetaan ja GVK Golf Välineet Kiertoon). Myös Golfpisteen pörssissä on palloja kaupan. Ulkomailtakin voi tilailla. Tarjontaa siis riittää. :D
 

Kautium

IOdootti
Tukijäsen
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
19 682
Golfpallot.com - golf - järvipallot
Porkkanagolf, käytetyt golfpallot, used golfballs | Porkkana Golf
Lakeballs.fi - Edulliset Järvipallot Vuodesta 2009
Suomen Halvimmat Golfpallot

En ole kyllä yhdestäkään ostanut, vaan lähinnä hakenut referaattia hinnasta silloin kun itse olen laittanut palloja myyntiin.
Vielä halvemmalla palloja saa tori.fi, huuto.net ja Facebookin myyntiryhmät (Golf Myydään/Ostetaan ja GVK Golf Välineet Kiertoon). Myös Golfpisteen pörssissä on palloja kaupan. Ulkomailtakin voi tilailla. Tarjontaa siis riittää. :D
Kiitoksia, täytyy laittaa Porkkanagolfiin tilaus vetämään.

Kiinalaista etäisyysmittari tuli eilen testattua kotikentällä ja täytyy todeta, että ei siitä ole juuri mihinkään. Pisin matka, josta sain sillä lukeman lippuun oli 80 metriä. Yli 100 metrin etäisyyksiltä otti aina lipun takaa olevasta rinteestä/pusikosta/metsästä.
Tästä tulikin mieleen, että onko kenelläkään suositella mitään mahdollisimman halpaa, edes kohtuullisesti toimivaa etäisyysmittaria? Aliexpress on täynnä valikoimaa, mutta lienevätköhän kaikki tuota samaa tasoa kuin testaamasi? :D

Omat taidot eivät mittaria vielä sinäänsä edellytä, mutta aika monta kertaa on tullut ihan jo rangellakin harjoitellessa mieleen, että voi kun tietäisi kuinka kaukana jokin lippu on, niin osaisi sitten paremmin suhteuttaa harjoituslyöntejä ja valita oikeaa mailaa myöhemmin väylällä.

Mitään hienouksia en osaa ainakaan vielä kaivata, eli ihan perusmalli riittää.

Edit.
Tämän sivuston mukaan mm. "Eyoyo 5-700 Yard Rangefinder" voisi olla ihan järkevä laitos. 6x zoom, 1m tarkkuus 640m saakka ja "flagpole lock". Slope-laskuri puuttuu, mutta en sitä osaa tässä vaiheessa tosiaan kaivatakaan. Hintaa noin 80€.

Tuohon pari kymppiä lisää (+tullit), niin löytyy mm. slopelaskurilla varustettu Boblov LF600AG.

Kokemuksia/kommetteja?
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
238
Vaikea sanoa mitään mikä on etäisyysmittarien yleinen taso Aliexpressissä. Minulle tuli sekundaa, mutta eiköhän sieltä hyviäkin saa. Tein sen virheen, että testasin mittaria vain kotipihassa ja siinähän se toimi hienosti talon seinään ja puihin. Kannattaa siis kokeilla myös kentällä lipputankoon vähintään 150 metrin matkoilta ennen kuin kuittaa tuotteen vastaanotetuksi ilman disputea. Jos siis haluaa tilata Kiinasta. :D Itse ostin jälkeen päin vielä Kärkkäiseltä Nikonin Coolshotin vanhemman mallin, joka oli tarjouksessa 150 euron luokkaa. Se on toiminut hyvin.
 
Liittynyt
24.10.2016
Viestejä
26
Kannattaa muistaa että slope-laskurillinen kiikari on säännöissä kielletty, eli ainakaan kisoissa sitä et voi käyttää.

Jos et halua heti sijoittaa erilliseen kiikariin lataa puhelimeen esim. mscorecard ja käytä sen GPS-ominaisuuksia etäisyyksien arviointiin. Sillä saat mitat griinin eteen, keskelle ja taakse. Appi on muutenkin kätevä tulosten ja tilastojen seurantaan.
 

Kautium

IOdootti
Tukijäsen
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
19 682
Kannattaa muistaa että slope-laskurillinen kiikari on säännöissä kielletty, eli ainakaan kisoissa sitä et voi käyttää.

Jos et halua heti sijoittaa erilliseen kiikariin lataa puhelimeen esim. mscorecard ja käytä sen GPS-ominaisuuksia etäisyyksien arviointiin. Sillä saat mitat griinin eteen, keskelle ja taakse. Appi on muutenkin kätevä tulosten ja tilastojen seurantaan.
Kisat eivät kiinnosta ainakaan näkyvässä tulevaisuudessa, joten siinä mielessä aivan sama ja aika monissa mittareissa sen ominaisuuden saa kytkettyä pois päältä. Tilanne voi toki muuttua, jos harrastus oikeasti alkaa joskus vaihtumaan joksikin muuksi kuin mukavaksi ajanvietoksi/kuntoiluksi, mutta ainakin nyt se on liian kaukainen ajatus.

Olen yrittänyt pitää puhelimen äänettömänä taskussa tai kassissa golf-kentällä ja muutenkin ajattelin että dedikoitu mittari olisi kätevämpi kuin puhelimen räplääminen, mutta pitää ehkä testata tuota sovellusta, jos se on oikeasti toimiva.

Btw. Tänään tuli ensimmäinen negatiivinen kosketus sen golf-maailman osalta millaiseksi olin sen aiemmin kuvitellut ja joka on tähän saakka pysytellyt piilossa. Varattiin pojan kanssa 9 reiän kierros tälle päivälle jo eilen ja kuviteltiin, että saadaan meidän haistapaska-tasoituksella pelata kierros rauhassa harjoitellen kahdestaan, mutta eikös siihen änkenyt mukaan kaksi jotain ~10 tasoituksella pelaavaa vanhempaa naikkosta ja vieläpä niin, että yhden lähdön tasoitusraja ylittyi, eli varmaan olivat sumplineet sen caddiemasterin kanssa tai jotain, koska ei tuolla tavalla varaaminen ainakaan Nexgolf-järjestelmän kautta meikäläiselle onnistu.

No, ei siinä mitään, tiesin entuudestaan että tämä pakkopullapeli ventovieraiden ihmisten kanssa kuuluu osaltaan lajiin, joten ei muuta kuin rohkeasti ja ennakkoluulottomasti pelaamaan. Vaan niinhän siinä kävi, että pilkunviilaus ja päsmennys alkoi heti ensimmäisellä reiällä. Koko ajan piti olla korjailemassa milloin mitäkin keskustelussa käytettyä termiä tai sääntökohtaa jne.

Poika oli mm. yhdellä reiällä laittanut tiin noin sentin liian eteen aloituslinjasta, niin toinen täti laittoi pojan vaihtamaan tiin paikkaa, "jotta tämä ei saisi varastamalla tarpeetonta etua". Toisessa kohdassa pallon pudotus haitan vuoksi piti ottaa kolmesti uusiksi, jotta pallo putosi hyväksyttävästi oikealta korkeudelta. Tässä oli vain pari esimerkkiä monista ja vaikka siellä oli seassa ihan hyviäkin ohjeita, niin päällimmäiseksi jäi mieleen vittuileva ja ylimielinen kyykytys.

Mainittakoon vielä että poika on 11v ja tasoitus 54 (minulla 38 kahden pelin jälkeen). Molemmilla kokemusta yhteensä alle 3kk ja se kyllä mainittiin heti kättelyssä, jotta eivät vittuilisi ihan kaikista pikkuvirheistä.

Jumalauta, juuri tällainen touhu tappaa uusilta pelaajilta kiinnostuksen koko lajiin. Toivottavasti tämä ei ole kovin yleistä.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
163
Ei pidä mainita kättelyssä mitään mistä tuo harrastajatyyppi/ikäryhmä 60+ pääsee niskan päälle, oma nimikin kannattaa yleensä mutista epäselvästi niin saa ainakin pari ensimmäistä väylää pelailla rauhassa. Harjoituskierroksia pelaavalle ei nyt muutenkaan olisi mitään asiaa kommentoida kun se pallo voi olla vaikka tarkoituksella viskattu vähän syvemmälle raffiin.
Sama juttu jos jollain on kiikarit tai digitaaliranneke mukana, kerran erehdyt kysymään etäisyyttä niin on loppukierroksen metrintarkkaa dataa tarjolla, halusit tai et ja keskittymisrauha tiessään. Itse tykkään katsoa 150m ja alaspäin väylämerkeistä ja pidemmät matkat tiiaustaulusta.

Itse valitsin juuri tällaisen varalta kentäksi pay and play-tyyppisen ratkaisun pallorännillä kun green cardin tänä vuonna suorittanut kaveri kyseli, että pääseekö missään pelaamaan keskellä päivää kaksistaan. 20e per jannu pöytään ja peli sujui ihan omassa ryhmässä mainiosti, svingiä rauhoitettiin rangella ennen kierrosta vähän kummaltakin ja birdiepullollekin päästiin joten tämä oli hyvä vaihtoehto iltaysien lepakkovuorolle.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
78
Ikäviä tollaset nipottajat. Itellä onneksi vielä kaikki pelikaverit ollut mukavia ja aloittelijaa kannustavia kun ollaan vaimon kanssa käyty pelailemassa. Hänellä vielä 54 tasoitus ja kierroksia alla ehkä 5. Seuran vakionaamoilla ja henkilökunnalla on iso merkitys minkälaisella asenteella kenttä brändätään ja se näkyy kyllä siinä miten yleisesti aloittelijoihin suhtaudutaan. Nykyään mielestäni huomattavasti paremmin kuin vaikka vielä 10 vuotta sitten.
 
Liittynyt
23.11.2016
Viestejä
748
Kisat eivät kiinnosta ainakaan näkyvässä tulevaisuudessa, joten siinä mielessä aivan sama ja aika monissa mittareissa sen ominaisuuden saa kytkettyä pois päältä. Tilanne voi toki muuttua, jos harrastus oikeasti alkaa joskus vaihtumaan joksikin muuksi kuin mukavaksi ajanvietoksi/kuntoiluksi, mutta ainakin nyt se on liian kaukainen ajatus.

Olen yrittänyt pitää puhelimen äänettömänä taskussa tai kassissa golf-kentällä ja muutenkin ajattelin että dedikoitu mittari olisi kätevämpi kuin puhelimen räplääminen, mutta pitää ehkä testata tuota sovellusta, jos se on oikeasti toimiva.

Btw. Tänään tuli ensimmäinen negatiivinen kosketus sen golf-maailman osalta millaiseksi olin sen aiemmin kuvitellut ja joka on tähän saakka pysytellyt piilossa. Varattiin pojan kanssa 9 reiän kierros tälle päivälle jo eilen ja kuviteltiin, että saadaan meidän haistapaska-tasoituksella pelata kierros rauhassa harjoitellen kahdestaan, mutta eikös siihen änkenyt mukaan kaksi jotain ~10 tasoituksella pelaavaa vanhempaa naikkosta ja vieläpä niin, että yhden lähdön tasoitusraja ylittyi, eli varmaan olivat sumplineet sen caddiemasterin kanssa tai jotain, koska ei tuolla tavalla varaaminen ainakaan Nexgolf-järjestelmän kautta meikäläiselle onnistu.

No, ei siinä mitään, tiesin entuudestaan että tämä pakkopullapeli ventovieraiden ihmisten kanssa kuuluu osaltaan lajiin, joten ei muuta kuin rohkeasti ja ennakkoluulottomasti pelaamaan. Vaan niinhän siinä kävi, että pilkunviilaus ja päsmennys alkoi heti ensimmäisellä reiällä. Koko ajan piti olla korjailemassa milloin mitäkin keskustelussa käytettyä termiä tai sääntökohtaa jne.

Poika oli mm. yhdellä reiällä laittanut tiin noin sentin liian eteen aloituslinjasta, niin toinen täti laittoi pojan vaihtamaan tiin paikkaa, "jotta tämä ei saisi varastamalla tarpeetonta etua". Toisessa kohdassa pallon pudotus haitan vuoksi piti ottaa kolmesti uusiksi, jotta pallo putosi hyväksyttävästi oikealta korkeudelta. Tässä oli vain pari esimerkkiä monista ja vaikka siellä oli seassa ihan hyviäkin ohjeita, niin päällimmäiseksi jäi mieleen vittuileva ja ylimielinen kyykytys.

Mainittakoon vielä että poika on 11v ja tasoitus 54 (minulla 38 kahden pelin jälkeen). Molemmilla kokemusta yhteensä alle 3kk ja se kyllä mainittiin heti kättelyssä, jotta eivät vittuilisi ihan kaikista pikkuvirheistä.

Jumalauta, juuri tällainen touhu tappaa uusilta pelaajilta kiinnostuksen koko lajiin. Toivottavasti tämä ei ole kovin yleistä.
Oho aika karua :) Itelle ei koskaan ole osunut mitään nipottaja yms. mitä nyt oma peli"kaveri" huijaa minkä kerkeää mutta en jaksa asiasta kiinnostua. Noh, pelaankin keskimäärin 2-5 kierrosta kesässä ja ehkä pari scramble-kisaa.
 

Kautium

IOdootti
Tukijäsen
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
19 682
Ikäviä tollaset nipottajat. Itellä onneksi vielä kaikki pelikaverit ollut mukavia ja aloittelijaa kannustavia kun ollaan vaimon kanssa käyty pelailemassa. Hänellä vielä 54 tasoitus ja kierroksia alla ehkä 5. Seuran vakionaamoilla ja henkilökunnalla on iso merkitys minkälaisella asenteella kenttä brändätään ja se näkyy kyllä siinä miten yleisesti aloittelijoihin suhtaudutaan. Nykyään mielestäni huomattavasti paremmin kuin vaikka vielä 10 vuotta sitten.
Kyllä nämäkin mammat varmaan omasta mielestään yrittivät opastaa (tai lannistaa), mutta kun asennevamma on vahva, empatiakyky nolla ja ulosanti mallia kusipää, niin minkäs teet.

Ei harrastus nyt tietenkään tähän jää, mutta kyllähän tuo laittoi väkisinkin miettimään, että haluanko ylipäätään olla osa tällaista lajia. Minä sentään olin kuullut jo aiemmin vastaavia tarinoita näistä lajin lieveilmiöistä, mutta pojalle kokemus kosahti merkittävästi negatiivisempana.
 
Liittynyt
23.11.2016
Viestejä
748
Kyllä nämäkin mammat varmaan omasta mielestään yrittivät opastaa (tai lannistaa), mutta kun asennevamma on vahva, empatiakyky nolla ja ulosanti mallia kusipää, niin minkäs teet.

Ei harrastus nyt tietenkään tähän jää, mutta kyllähän tuo laittoi väkisinkin miettimään, että haluanko ylipäätään olla osa tällaista lajia. Minä sentään olin kuullut jo aiemmin vastaavia tarinoita näistä lajin lieveilmiöistä, mutta pojalle kokemus kosahti merkittävästi negatiivisempana.
Jokaiseen lajiin mahtuu nipottajia kusipäitä, ei kannata tuon lannistaa, vaikka varmaankin ärsyttää.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 971
Itse en muista yhtään erityisen epämiellyttävää peliseuralaista, korkeintaan omalaatuisia ihmisiä jokunen. Kyllä väittäisin että golfaajat on pääsääntöisesti ystävällistä porukkaa, tietysti joukkoon mahtuu niitä raivoajia, kouluttajia yms mutta niitä löytyy joka lajin parista samalla lailla.

Jos tuo toistuu ja paikka on edelleen sama kenttä, niin ennen kuin lähtee lajia tuomitsemaan kannattaa vaihtaa kenttää.
 

Kautium

IOdootti
Tukijäsen
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
19 682
Itse en muista yhtään erityisen epämiellyttävää peliseuralaista, korkeintaan omalaatuisia ihmisiä jokunen. Kyllä väittäisin että golfaajat on pääsääntöisesti ystävällistä porukkaa, tietysti joukkoon mahtuu niitä raivoajia, kouluttajia yms mutta niitä löytyy joka lajin parista samalla lailla.

Jos tuo toistuu ja paikka on edelleen sama kenttä, niin ennen kuin lähtee lajia tuomitsemaan kannattaa vaihtaa kenttää.
Näinhän se varmaan on, mutta lajin omituisuuksiin kuuluu mm. juuri tuo että saatat hyvinkin joutua pelaamaan kierroksen ventovieraiden kanssa. Mm. minä voisin maksaa vaikka hieman ekstraa siitä, ettei tarvitse pelätä näitä avohoitopotilaita peliseurana.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
238
Näinhän se varmaan on, mutta lajin omituisuuksiin kuuluu mm. juuri tuo että saatat hyvinkin joutua pelaamaan kierroksen ventovieraiden kanssa. Mm. minä voisin maksaa vaikka hieman ekstraa siitä, ettei tarvitse pelätä näitä avohoitopotilaita peliseurana.
:D

Saattaa tuo onnistuakin, että maksamalla ekstraa pitävät lähdön teille tyhjänä muista pelaajista. Itse taas olen niin Zen, että aikamoinen vatupassi saa ryhmään tulla, että minä siitä häiriintyisin.
 
Liittynyt
23.11.2016
Viestejä
748
Saattaa olla tyhmä kysymys mutta onko väliä, jos pitää bägiä ulkovarastossa, jossa tietenkin talven aikana voi olla -20 astettakin. Mietin vaan noita hiilikuituosia.
 

Kautium

IOdootti
Tukijäsen
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
19 682
Kiitos, parempi varmaan pitää sisällä sitten :)
Näin minäkin olen päätellyt. Olisihan se kiva roudata kamat ulkovarastoon talveksi, mutta se voi sitten sapettaa seuraavana kautena, kun lavat irtoavat varsista ja/tai gripit lohkeilevat tms. Eihän niille välttämättä mitään oikeasti tapahdu, mutta kun ottaa huomioon miten mentaalilaji golf loppujen lopuksi on, niin sitä helposti alkaa huonojen lyöntien jälkeen ajattelemaan, että vika on niissä talvella paskotuissa mailoissa eikä lyöjässä. :D
 
Liittynyt
23.11.2016
Viestejä
748
Näin minäkin olen päätellyt. Olisihan se kiva roudata kamat ulkovarastoon talveksi, mutta se voi sitten sapettaa seuraavana kautena, kun lavat irtoavat varsista ja/tai gripit lohkeilevat tms. Eihän niille välttämättä mitään oikeasti tapahdu, mutta kun ottaa huomioon miten mentaalilaji golf loppujen lopuksi on, niin sitä helposti alkaa huonojen lyöntien jälkeen ajattelemaan, että vika on niissä talvella paskotuissa mailoissa eikä lyöjässä. :D
Juuri näin :)
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 971
Olen pitänyt ulkovarastossa nyt pari vuotta, enkä kyllä ole havainnut mitään ongelmia. Enemmän on siitä kiinni missä kunnossa ne jättää talveksi varastoon.

Puhtaat ja kuivat välineet tuskin menettää ominaisuuksiaan, mutta likaiset ja märät varmasti voi talven aikana mennä homeeseen tai ruostua. Pesun ja kuivauksen kautta siis ulkovarastokin ok, jos ei ole tiedossa että varastossa on erityisen kosteaa.
 
Liittynyt
23.11.2016
Viestejä
748
Muuten hyvä mutta olisi pitänyt tulla 2 kpl 2 lyönnin rankkuja koska teki saman kahdesti?

Tai oikeastaan ainut oikea ratkaisu olisi diskata koko ukko ja potkia pois tourilta tarkoituksellisen huijaamisen takia. Ihan päivänselvä tapaus, että yritti kusettaa ja kuvitteli ettei jää kiinni.
Ehkä vähän rajua rangaistus potkia koko tourilta pois mutta selkeesti kisan diskaus ainakin.
 

Kautium

IOdootti
Tukijäsen
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
19 682
Olihan tuo näin aloittelijan silmin melkoisen törkeää menoa arvokisoissa, kun itse ei uskalla välillä edes katsoa palloa liian pitkään pelkäämättä, että joku tulee ulisemaan jostakin sääntörikkeestä. Ihan ekoilla kurseillakin toitotettiin, että bunkkerissa ei sitten pidä mailalla koskea hiekkaan ennen lyöntiä, niin tämä heppu menee ja kauhoo sieltä lähes lapiokaupalla kamaa pallon edestä ihan vaan lyöntiä sommitellessaan. :D
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 971
Olihan tuo näin aloittelijan silmin melkoisen törkeää menoa arvokisoissa, kun itse ei uskalla välillä edes katsoa palloa liian pitkään pelkäämättä, että joku tulee ulisemaan jostakin sääntörikkeestä. Ihan ekoilla kurseillakin toitotettiin, että bunkkerissa ei sitten pidä mailalla koskea hiekkaan ennen lyöntiä, niin tämä heppu menee ja kauhoo sieltä lähes lapiokaupalla kamaa pallon edestä ihan vaan lyöntiä sommitellessaan. :D
Sellainen nyanssi tuossa tosin on, että kyseessä ei tuossa kisassa ollut bunkkeri, vaan "waste area". En tiedä miten tuo suomennetaan mutta tuolla mailaa saa makuuttaa miten paljon haluaa, toisin kuin bunkkerissa.

Ongelma oli, että Reed paranti pallon makuuta merkittävästi kauhomalla tarkoituksella hiekkaa pois sen takaa harjoitusswingeillä.
 

Kautium

IOdootti
Tukijäsen
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
19 682
Sellainen nyanssi tuossa tosin on, että kyseessä ei tuossa kisassa ollut bunkkeri, vaan "waste area". En tiedä miten tuo suomennetaan mutta tuolla mailaa saa makuuttaa miten paljon haluaa, toisin kuin bunkkerissa.
Aah ok, tuota en huomannutkaan, kun hyppäsin suoraan siihen kohtaa missä rike tapahtui. Hyvä korjaus.
 
Liittynyt
23.11.2016
Viestejä
748
Upea voitto, olisiko jossain videolla noiden play offien reiät kokonaan?
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
238
En ainakaan löytänyt. Viaplaylla pystyy kai katsomaan jonkin aikaa jälkilähetyksenä.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
240 182
Viestejä
4 194 032
Jäsenet
70 869
Uusin jäsen
Arttu1345

Hinta.fi

Ylös Bottom