WWW-sivujen kännyversiolle käyttöliittymä

Liittynyt
27.03.2018
Viestejä
782
living_death esittämän lisäosan suurin ongelma minulle on se, että painikkeet pitäisi koota yhden divin alaisuuteen - se ei ole kertaakaan onnistunut niin, että kaikki toiminnot pelaisivat entiseen malliin.

Ideaa ei voi toteuttaa tällä sivustolla tai se on erittäin vaikeaa. Ongelma on siinä, että tietokoneversion teeman JavaScript ei toimi päävalikon osalta mobiilileveyksillä, jos avauspainike on muualla kuin nav-elementin sisällä. Valikko lakkaa yksinkertaisesti toimimasta, jos avauspainikkeen siirtää muualle.

Katsoin lähdekoodia kun valikko oli auki ja menu-button oli nav sisällä. JS lisää siihen yhtä sun toista koodia, jota ilman systeemi ei toimi.

Jos haluaa living_death esittämää JS:ää käyttäen toimivan ratkaisun, pitää hylätä tietokoneversiossakin päävalikon luonti teeman JavaScriptiä käyttäen. Sitten pitää itse määrittää valikon toiminnallisuudet.

Tein niin, että yritys saada koodi toiminaan, koskee vain mobiiliversioita. Sain rajattua tekemällä jotkin koodit ehdollisina. Mutta se plugini kyllä käyttäytyi melko lailla kuten tavallinen fixed-elementti. Ei siten, että se katoaisi alapäin skrollatessa ja tulisi esille, kun mennään hieman taaksepäin. Siirtyi vain oikealta vasemmalle, jos sen lähtötilanteen oli määrittänyt oikealle.

Heitti laatikon vasemmalle; laitoin punaiset reunat, jotta näen, missä se laatikko on. En saanut sisälle kuin yhden painikkeen + joukon z-index-ongelmia, joten tämän idean toteuttaminen ei onnistunut.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
27.03.2018
Viestejä
782
Pahoittelen ajoittaista hiiltymistäni. Kiitti kriittisistä kommenteista.

Alussa esittämäni Twitterin kapean näytön tyyli tuo lyhimmät käyttöpolut eli on siinä mielessä paras. Tilan käyttö ja jatkuva esillä pitäminen ärsyttivät liikaa.

Minua taasen ärsyttää äärettömästi jojo- ja juoksumattosivustot, kuten Suomi24 ja tämäkin sivusto.

Tekemäni ratkaisu on kompromissi Twitter-tyylisestä toimintojen nopean saavutettavuuden ja rullausta haittamattoman ja sivun leveydestä tilaa ottamattomasta suunnittelun välillä.

Jos olisin onnistunut siinä piilotusjutussa, kompromissi olisi ollut parempi.

HD-versiosta otin marginaalia hieman pois. Vastaa Suomi24-arvoja. Nuolet menevät hieman sisällön päälle. Perustekstissä ei haittaa lainkaan, sillä teksti katkeaa yleensä hieman ennen laitaa.

HD-laitteella pystysuuntaan tämän sivuston tekstilaatikko on hieman kapea. Avatar-boksi haukkaa kiinteänä aika ison palan sivun leveydestä.

Kun tarkasteellaan ns. leipätekstille jäävää aluetta, mielestäni HD-leveydellä sivustoni toimii tilankäytäytöllisesti suurin piirtein Suomi24 tavoin.

Jos tämän sivuston tilankäyttöä haluttaisiin parantaa, 482-782 avatar-laatikko pitäisi laittaa kellumaan tai sijoittaa se vaakatasoon yläpuolelle.

Kelluvasta laatikosta kyllä seuraa tiettyjä ulkonäköongelmia, kun listojen leveys muuttuu kesken kaiken.

Yläpuolelle sijoittelu vie taasen pystytilaa, mutta mobiilissa ei haittaa helpon rullattavuuden vuoksi.

Mikään ratkaisu ei ole ongelmaton.

Mobiilliversioita voisi sen verran osata parantaa, että pystynäytöllä voisin yrittää luoda asetukset, joilla käyttäjä saa halutessaan muuttaa palkin sijaintia. Siitä kun tein joitakin evästeitä on parisenkymmentä vuotta, joten asia pitäisi opetella uudestaan.

Ilman leveän näytön kritiikkiä, en olisi viitsinyt muuttaa leveän näytön käyttäytymistä. Tiesin työlääksi muuttaa, mikä osoittautui todeksi.

Eräät pienemmän useimmiten itsenikin havaitsemat ulkoasuvirheet olisivat jääneet korjaamatta.

Ostamani tablet-laite oli sikäli onnekas sattuma, että sen käyttämät viewport-arvot pakottivat miettimään HD ja iPad 9,7 -tason näytön suunnittelua uusiksi.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
27.03.2018
Viestejä
782
Olisi kiva myös vähän yleisellä tasolla käsitellä foorumeita. Kukaan ei ole kommentoinut tämän sivusto ylös/alas linkkeihin ja pikanavigointiin, jotka ovat ongelmallisesti toteutettu. Niissä olisi mielestäni kehiteltävää.

Pikanavigoinnissa ikävä piirre lopussa olevana on mainosten perään joutuminen joillakin laitteilla. Ei juuri kukaan viitsi mainosten perästä mitään etsiä, vaikka mobiililaitteilla rullaus toimiikin varsin hyvin. Tietokoneella pohjassa oleva pikanavigointi + linkit on kapeahkolla näytöllä aika lailla turhia. Mainosten ja muun "roinan" sekaan laitetut toiminnot ovat varsin huonosti käytettäviä.

Jos sen pikanavigoinnin laittaisi nuolten yhteyteen, sitä saattaisi joku ehkä käyttääkin eikä se jäisi turhakkeeksi.

Kun kritisoimani asiat tehtäisiin kunnolla toimiviksi, minusta tämän sivuston käytettävyys parantuisi.

Ongelman muodostaa mielestäni kyllä se, että monet asiat on moneen kertaan. Samoja asioita löytyy Menusta, Pikanavigoinnista, yläosasta em. ulkopuolelta ja sivun loppuosasta. Minusta moneen kertaan samat asiat ei ole kovin hyvää organisointia. Silloin ei tiedä, mistä mitäkin pitäisi oikein hakea. Parempi organisaatio olisi poikaa.

No riittämättömästä organisoinnista minuakin on syytetty. Jotkin asiat on minullakin useamman kerran, mutta liiallista toistamista siellä sun täällä tulisi mielestäni välttää.

XenForossa on toki enemmän toiminnallisuuta kuin bbPressissä, joten kunnollinen organisointi on hankalampaa. Miten paljon tätä foorumia voi itse säätää, ei myöskään ole tiedossani.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
02.04.2017
Viestejä
2 241
Olisi kiva myös vähän yleisellä tasolla käsitellä foorumeita. Kukaan ei ole kommentoinut tämän sivusto ylös/alas linkkeihin ja pikanavigointiin, jotka ovat ongelmallisesti toteutettu. Niissä olisi mielestäni kehiteltävää.
Ehkä kenenkään muun kuin sinun mielestä nykyinen toimintatapa ei ole ongelmallisesti toteutettu? Ei minulla ainakaan ole mitään ongelmaa käyttää niin tätä, kuin mitään muutakaan sivua. Eikä tämä sinun kokemasi ongelma ole kyllä mitenkään laajasti nähtävissä ihan yleisesti internetissä. Taidat vähän taistella yksin tuulimyllyjä vastaan.

En käytä tällä sivulla, kuten en millään muullakaan sivulla mahdollisia siirtymänuolia päästäkseni sivun alkuun, tai loppuun. Käytän siihen hiirielettä, eli piirrän hiirellä ylöspäin missä tahansa kohtaa sivua, jolloin sivu hyppää alkuun. Sama alaspäin. Mobiililaitteilla käytän toisinaan nuolia.
 
Liittynyt
27.03.2018
Viestejä
782
Asioita on tarkasteltava laajemmin. Monet eivät osaa käyttää hiirieleitä eikä niitä mobiililaitteissa edes ole. En minäkään muuten niitä osaa käyttää ja saako edes hiireeni niitä.

No joka tapauksessa esittämäni kritiikki on oikeutettua, sillä mainitsemissani asioissa on puutteita.

Siinä mobiilin kolmessa toimintolinkissä idea ei ole vain siinä, että se seuraa mukana. Merkittävää on se, että toimintoja ei tarvitse etsiä sieltä sun täältä. Ei ole mitään tarvetta arvailla, mistä mikin asia löytyy. Asioita ei ole turhaan moneen kertaan.

Ainoa, mikä itseäni hieman kiusaa, on se, että minkäänlaiset opastetekstit eivät mobiililaitteissa toimi. Valikko+ eli toimintovalikko täytyy kerran avata, että tietää, mikä on se idea. Opastuksena on oikeastaan vain kaksi merkkiä. Mielestäni melko hyvä assosiaatio lisävalikolle. Sehän kertoo, että on valikko, joka tarjoaa jotain lisää.

title ei mobiilissa toimi lainkaan ja hover: toimii väärin. Tilaa sanalle TOIMINTOVALIKKO ei kännykässä ole.

Sen voi häivyttää - jos osaisi koodata - JavaSriptillä, että näkyisi vain sivun alussa. Koska merkitys on jollakin tasolla intuitiivisesti ymmärrettävissä, ei kaiketi tarvitsisi olla häipyvää tekstiä.

Opastuksen puute koskee vielä suuremmassa määrin tämän sivuston pikanavigointia. Koska se on kaiken muun seassa, sen käyttöarvo on todella huono. Kun on sama merkintä kuin päävalikolla, ihmetyttää, että mikäs tämän merkitys on. Mikä ikoni rinnalla, onkin jo hankalampi juttu. "+" ei kuvaa tarkoitusta.

Kun on toimintoja, pitää miettiä, miten ne tulevat havaituksi. Jos toiminto jää syrjään, se on turha. Jos toimintoa joutuu liikaa etsimään, se on turha.

Tosin vaikka kaikki olisi pienen polun päässä, olennaisetkin asiat - kuten säännöt - jäävät silti yleensä lukematta. Jäävät vielä suuremmalla todennäköisyydellä, jos niitä pitää etsiä.

Kun ydintoiminnot kulkevat mukana, toiminnot eivät jää turhiksi!

WWW-suunnittelu motto on:

Älä juoksuta, älä pompota, älä piilota äläkä etsitytä!
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
27.03.2018
Viestejä
782
Mitä olisin halunnut ammatikseni tehdä, mutta enää en voi, on www-suunnittelu.

Tein jonkin verran toisten esittämän mallin mukaan www-sivustoja. Olin siinä joissakin asioissa hyvä, mutta pienet huolimattomuusvirheet välillä kiusasivat. En tullut toimeen oikein Netscapen ja MS IE:n ikävien CSS-bugien kanssa.

En ollut riittävän tarkka ja tehokas pidemmän päälle.

Tämä nyt on paluuta n. 20 v. takaiseen harrastukseen.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
30.10.2016
Viestejä
5 481
Kun kritisoimani asiat tehtäisiin kunnolla toimiviksi, minusta tämän sivuston käytettävyys parantuisi.
Tämä sivusto tulee vielä muuttumaan erilaiseksi vuoden loppuun mennessä(xenforo 1.5 tuki päättyy)

Tiedossa ei vielä ole tarkalleen minkälaiseksi. Lähinnä että mitä teemoja tulee käytettäväksi.
 
Liittynyt
27.03.2018
Viestejä
782
Teeman vaihto on vain pintaa. Eräällä toisella vastaavalla sivustolla vaihdettiin teemaa. Uudessa teemassa noin puolet teksteistä oli suomentamatta ja koko teema on suomen ja englannin sekamelskaa. Tuntui hassulta, että oli valittu sellainen teema.

Ko. sivulla ne nuolet ovat kyllä käyttökelpoisia eivätkä kameleontin tavoin sulaudu taustaan muuttuen lähes kaikille käyttökelvottomiksi.

Voiko sille pikanavigoinnille tehdä mitään? Käyttökelpoisempi se voisi olla. Kiinteänä elementtinä kunnolla mietittynä se voisi olla varsin hyödyllinen.

Sillä tavoin dynaamiseksi kuin minun toimintovalikkoani sitä tuskin saa - tai ainakin edellyttäisi lisäkoodaamista. Että lisäkoodaaminen olisi mielekästä, pitäisi olla ns. koukkuja.

Lähdekoodia ei kaupallisessa softassa kannata itse ruveta sorkkimaan.

bbPressistä puuttuu monia XenForon toiminnallisuuksia, mutta siihen voi itse koodata niitä varsin helposti lisää, kun on ns. koukkuja.

Periaatteessa bbPressiin voisi lisätä hälytykset, jos vain osaisi koodata ne itse. Koodin voisi laittaa Code Snippet lisäosan avulla. En ole löytänyt tällä foorumilla olevan hälytystoiminnon toteuttavaa lisäosaa (tämän sivuston hälytystoiminto ei kyllä aina hälytä, sillä tähänkin keskusteluun tulee uusia kommentteja, joista läheskään kaikista ei tule hälytysmerkintää).

Toinen asia, missä bbPress olisi tälle sivustolle huono, on vaatimaton sitaatin käyttö. Eräs sitaattilisäosa on, mutta sillä voi siteerata vain yhtä kommenttia ja koko kommentti tulee siteeratuksi.

PS. Muutin sivuston header.php siten, että foorumi on nyt ikäänkuin oma sivustonsa. Eri sivusto-otsikko, eri otsikon tausta ja eri kotisivu. Staattinen kopio siitä on
Blogikirjoitukset | Sanaristikkofoorumi – sanaristikot & muuta pohdittavaa
Nyt siinä ei ole ääkkösongelmia.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
30.10.2016
Viestejä
5 481
Teeman vaihto on vain pintaa. Eräällä toisella vastaavalla sivustolla vaihdettiin teemaa. Uudessa teemassa noin puolet teksteistä oli suomentamatta ja koko teema on suomen ja englannin sekamelskaa. Tuntui hassulta, että oli valittu sellainen teema.
Ei taida ne suomennokset johtua teemasta vaan Xenforosta itsestään että ei suomenna. Kaikki kohdat on muistaakseni suomennettu manuaalisesti ylläpitäjän toimesta. Tai siis käännetty ja importattu sitten. Näin ainakin Matkapuhelinfoorumilla
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
27.03.2018
Viestejä
782
Kuvakaappauksen pohjalta sivulta puuttuu header-osan ja HTML-elementin taustakuva. Minulla kyllä itselläni taustakuva näkyy. Koska minulla ei virhettä ole, taitaa olla väliaikainen palvelinvirhe. Ainakin itsellä jostakin hassusta syystä taustakuvat tulevat vähän jälkijunassa.

Tietokoneversiossa yläpalkin on tarkoitus pysyä paikoillaan, jotta toiminnot ovat käsillä. Tietokoneversio kyllä sietää kiinteän palkin. Läppäritasoisessa laitteessa (korkeus 900px) tosin valikot nippa nappa pääsevät aukeamaan.
 
Liittynyt
27.03.2018
Viestejä
782
Kaikki kohdat on muistaakseni suomennettu manuaalisesti ylläpitäjän toimesta. Tai siis käännetty ja importattu sitten. Näin ainakin Matkapuhelinfoorumilla
Matkapuhelinfoorumista joo kyse. Sen nuoliinkin olen viitanut.
Matkapuhelinfoorumin aiemmassa leiskassa oli XenForo paljon kattavammin suomennettu. En nyt muista oliko mitään jäänyt suomentamatta. Kun vaihtoivat teemaa, puuttuvia suomennoksia on tosi paljon.
 
Liittynyt
02.04.2017
Viestejä
2 241
Matkapuhelinfoorumista joo kyse. Sen nuoliinkin olen viitanut.
Matkapuhelinfoorumin aiemmassa leiskassa oli XenForo paljon kattavammin suomennettu. En nyt muista oliko mitään jäänyt suomentamatta. Kun vaihtoivat teemaa, puuttuvia suomennoksia on tosi paljon.
Ei kait siellä enää ole juuri mitään mitä ei ole käännetty? Ne on tosiaan Esa itse tehnyt käännökset ja kääntää lisää sitä mukaan kun raportoidaan missä vielä enkkua näkyy.
 
Liittynyt
27.03.2018
Viestejä
782
On siellä vieläkin aika lailla kääntämättä.
New posts, new threads jne. + päiväykset enkuksi. Pikemminkin voi kysyä, mitä on suomennettu.
 
Liittynyt
27.03.2018
Viestejä
782
Joo - suomea tuli. Aiemmin kun oli edellinen teema, teema oli muistaakseni automaattisesti suomeksi (tosin voin muistaa väärinkin ja saatoin vaihtaa sen suomeksi). Vähän hämäsi se, että jotkut English US -valinnan tekstit oli suomeksi.
 
Liittynyt
02.04.2017
Viestejä
2 241
Joo - suomea tuli. Aiemmin kun oli edellinen teema, teema oli muistaakseni automaattisesti suomeksi (tosin voin muistaa väärinkin ja saatoin vaihtaa sen suomeksi). Vähän hämäsi se, että jotkut English US -valinnan tekstit oli suomeksi.
Päivityksen yhteydessä on saattanut muuttua oletuskieli englanniksi. Samoin kävi kun pari viikkoa sitten Esa joutui palauttamaan tietokannan edelliseen aamuun. Muutti sitten jälkeenpäin oletuskieleksi suomen. Kaikilla kielillä on suomeksi ainakin ne linkit jotka Esa on itse koodannut foorumiin. Foorumin alkuperäiset tekstit pitäisi olla aika täydellisesti suomennettu.
 
Liittynyt
27.03.2018
Viestejä
782
Noin varmaankin on asian laita.

Matkapuhelinfoorumilla ei ole kohtaa pikanavigointi. Jos se on tämän sivuston ylläpitäjän kehitelmä, sitä parantamalla ja kiinnittämällä se vaikka oikeaan yläkulmaan, saavutettaisiin minusta merkittävä käytettävyysparannus.

Ei siitä minusta montaa linkkiä puutu. Mutta jos sellainen on, siinä pitää sitten olla kaikki sellaiset linkit, jotka monesti ovat footer-osassa. Silloin se täyttää tehtävänsä eli sen avulla vältytään turhalta keskeisten toimintojen ja opastusten etsimiseltä.

Footerissa on"Käyttöehdot ja säännöt" ja "Ota yhteyttä". Kun pikanavigoinnissa on muut footer osan linkit, kyllä siinä voi olla ne kaikki.

Pahin puute minusta siinä se, että siinä ei ole keskeisintä opastusta. Sen sijaan, että ohjataan eri sivulle, keskeisin opastus olisi hyvä olla ihan siinä samassa ikkunassa - ihan samaan tapaan kuin minulla kännykkäversiossa keskeinen opastus aukeaa toimintovalikkoon. Sulje ikkuna -linkit vaan avautuvaan opastukseen.

Hyvin tehty pikanavigointi/toimintovalikko täyttää minun mottoni.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
30.10.2016
Viestejä
5 481
Ei sinne tarvitse enää mitään ihme navigointilinkkejä ja hässäköitä. Se on hyvä tuollaisenaan ja kaikki oleellinen löytyy.

Eikä tarvi tännekään, sitten kun tämä joskus tuohon XF 2.1 päivittyy
 
Liittynyt
27.03.2018
Viestejä
782
Enhän ehdottanut siihen viemeksi estittänyt kuin muutaman lisäyksen.

Olennaisinta on se, että se ei toimita tehtäväänsä kaiken muun seassa. Se jää huomaattomaksi tarpeettomaksi toiminnaksi, jota juuri kukaan ei tule käyttäneeksi. Ja jos sitä etsitään sivun alusta tai lopusta, se ei voi olla pikanavigointi. Se toimittaa tehtävän kunnolla vain johonkin kiinnetettynä. Ei liian huomiota herättävästi, mutta niin, että sitä tulee käyttäneeksi.

Mikäli toiminto on kiinnitetty, muutama dynaamisesti muuttuva linkki olisi hyvä asia. Jos sitä ei kiinnitä, dynaamiset linkit ovat turhia, sillä ne löytyvyt sitten sivun alusta.

Tilanteen mukaisia linkkejä on suht. helppo koodata "if" käyttäen. En tiedä XenForosta, mutta bbPressisissä on joka sivutyypille ehtofunktio is_...(), joten periaatteessa joka sivutyypille voi luoda sivutyyppisidonnaisia linkkejä. Itse olen käyttänyt ehdoissa kolmea sivutyyppiä.

1-3 sivutyyppiin perustuvaa linkkiä ei ole mikään hässäkkä.

Muitakin ehtotyyppejä olen käyttänyt. Tällä sivustolla kirjautumista vaaditaan aina, kun haluaa kommentoida, joten onko kirjautunut vai ei -ehtoon perustuvia linkkejä tämä sivusto ei kaipaa.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
27.03.2018
Viestejä
782
Minulla on foorumin lisäksi blogi + joukko asia-artikkeleja.

Joitakin voi kommentoida. Laitoin uutena tilannekohtaisena linkkinä "Kommentoi sivua". (aluksi "Lisää kommentti").

Se tulee muille kuin foorumisivuille tilanteessa, jossa sivua saa kommentoida. Vastaavien tilannekohtaisten linkkien käyttö pikanavigoinnissa/toimintovalikossa on aivan järkevää ja minusta suorastaan toivottavaa.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
5 887
Näköjään täälläkin tuo yläpalkki näkyy läpinäkyvänä:

upload_2019-8-2_16-24-57.png


Ja näyttäisi, että olen kirjautunut sisälle (Tapio_Huuhaana)? Toisaalta jos jotain yrittää tehdä, niin kysyy heti tunnuksia. Näyttäisi tekevän Edgellä samoin kun Chromella.
 
Liittynyt
27.03.2018
Viestejä
782
Tuo on vain staattinen sivu. Tuli laitettua kopio kirjautuneena. Korjasin. Laitoin kopion ei-kirjautuneena. Staattisen kopion idea on tuossa vain se, että annoin blogeista kirjaa pitävälle sivustolle juuriosoitteen. En enää halua tehdä siihen ilmoitukseen muutosta. Nyt tuo lähtösivu näyttää blogin lähtösivulta, vaikka se ei sitä olekaan.

Minkähän ihmeen takia tuo taustakuva ei teillä näy?
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
5 887
Tuo on vain staattinen sivu. Tuli laitettua kopio kirjautuneena. Korjasin. Laitoin kopion ei-kirjautuneena. Staattisen kopion idea on tuossa vain se, että annoin blogeista kirjaa pitävälle sivustolle juuriosoitteen. En enää halua tehdä siihen ilmoitukseen muutosta. Nyt tuo lähtösivu näyttää blogin lähtösivulta, vaikka se ei sitä olekaan.

Minkähän ihmeen takia tuo taustakuva ei teillä näy?
Mitäs jos tyhjennät selaimen välimuistin, jos näkyisi sielläkin sitten samalla tavalla.
 
Liittynyt
27.03.2018
Viestejä
782
Tuhosin kansion, missä tuo taustakuva oli ja kopioin kuvan toisaalle. Selaimen välimuistista se löytyi, mutta ei enää ilmoitetusta paikasta. Meikäläiselle tyypillinen unohdus korjata kuvan www-osoite.

Korjattu. Ihan vaan tiedoksi, että en lopulta ollut kovin montaa vuotta sivuja laatimasta pohjimmiltaan juuri siitä syytä mitä nytkin ilmeni.

Kiitti tästäkin huomiosta.

Kiitti AP:lle mobiiliversioon liittyvästä ehdotuksesta. Siitä on tietokoneellakin se hyöty, että vaihdos mobiilityylisistä valikoista tyypilliseen tietokoneversioon ei ole liian iso.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
27.03.2018
Viestejä
782
Kyllä minun viritelmistäni jotkut myös aidosti pitivät. Vanhoja viritelmiä:
:: CSS-opas: CSS-oppaan etusivu ::

huom. noin 20 v. sitten. Nuo sivut ovat olleet WC3:n sivuilta joskus linkitettynä. Tuskin enää, sillä jaksoin päivittää niitä vuoteen 2004.

Rakenne on puolidynaaminen - kyse on siitä, että uudet sivut tein mallinteeseen suoraan. Mallinne sinänsä vähän kuin WordPressin mallinne, jossa on sisältöosuus. Mallinteessa on paljon haettavia komponentteja, joten vain sisältö piti kirjoittaa + lisätä sivu valikkoon ja hakemistoon.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
30.10.2016
Viestejä
5 481
Kyllä saa koodaajia kiittää että yksikään sivu ei näytä enää tuollaiselta.
 
Liittynyt
27.03.2018
Viestejä
782
On siinä mielestäni vieläkin ideaa. On yksi elementti, josta löytyy kaikki + sisältö. Ei tarvitse hakea toimintoja mistään. Toteutus on amatöörimäinen, sitä en kiistä.

En ole koskaan sivuillani juoksuttanut tai pompottanut käyttäjiä enkä tahdo tehdä nytkään.

Jos mottoani olisi yleisesti noudatettu, www-sivujen käytettävyys olisi varmasti nykyistä parempi. Olisi vähemmän aivan turhaa pompottelua, juoksuttamista ja haetuttamista.

20 v. vanha sivustoni kuvastaa syvää inhoani yleistä www-suunnittelua kohtaan.

Svusto ei edusta tyypillistä aikakautensa sivustoa.

Siihen aikaan oli myös vielä ns. kehyksiä, joissa ei ollut etsityttämistä.

Mutta juoksuttamiset ja pompottamiset alkoivat kyllä jo 20v. sitten.

Tyypillisessä kaupallisessa sivustossa oli isoja taulukoita, jotka levittäytyivät mahdollisimman laajalle alueelle näyttöä ottaen huomioon sen ajan näyttöjen rajoitteet.

Sivustoni oli protesti niitä vastaan.

Enää ei ole isoja taulukoita vaan sivut skaalautuvat, mutta pompottelu, juoksuttaminen ja etsityttäminen eivät ole minnekään hävinneet.

Poistin vanhalta sivustolta paljon tavaraa. Poistin muutaman sivusto-osuuden, joiden sisältö on joko liian vanhentunutta tai liian henkilökohtaista.

Poistin myös footerit, jotka olivat täysin turhia (vanhentuneita mainoksia).

Vanhentunutta tietoa siellä on viellä rutkasti. Jos jaksan poistaa vanhentuneen materiaalin, tuon sivuston voisin mainita (muistuttaen kyllä sivuston suunnitteluiästä) uusilla sivuillanikin.

Jotkut asiat eivät vanhene. Sivustolta löytyy mm. piirroksiani, joita edustaa esim.
http://www.nic.fi/~tapio1/Kuvat/art/kyyhky.jpg

Pitäisi palata niiden pariin, mutta eri ohjelmalla. Yhtä hyvää tuskin koskaan enää tulee käytettyä kuin silloinen Expression 2.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
5 334
Hmm... Joskus ikuisuus sitten olen törmännyt tuohon CSS-opas -sivustoon ja silloinkin jo muistaakseni ihmettelin kun se toimii jotenkin kummallisesti eikä niin kätevästi kuin muut sivut. Tuossa taisi olla jotain kummallista navigoinnissa tms josta en tykännyt. Nyt en jaksanut edes kokeilla.
 
Liittynyt
27.03.2018
Viestejä
782
Tökki hieman aikoinaan koska JS ei sulavasti liikuttanut navigointia alaspäin. Nykyisin nopeammilla koneilla ongelmia ei ole. Navigointi toimii kuin position:fixed, vaikka takana on JavaScript, joka siirtää sitä alaspäin sivua rullatessa eikä position:fixed. Toimii periaatteessa vähän viiveellä.

Siinä on aika lailla JavaScritiä, jota ei nykyisin enää tarvita. Selaimiin liittyvä info on selainhistoriaa, sillä uusin tieto on vuodelta 2004 tai 2005. Itse tieto on CSS2-tasolla, mutta sen suhteen validia.

Koska merkityksetöntä historiatietoa on aika paljon, olen miettinyt pitäisikö sivusto laittaa roskakoriin vai jättää se ikäänkuin muistona parin kymmen vuoden takaa.

Vanhentuneet tietotekniikkaosion poistin.

Navigoinnissa on kaksi tasoa sivuja.
Alemman tason sivut löytyvät hakemistoista.

Lisäksi vasemman reunan navigoinnissa on keskeisiä linkkejä ja toimintoja. Palaute ei enää toimi.

Muutama muu samantapaisella rakenteella oleva alasivusto löytyy myös. Eräät niistä ovat sisällöltään sellaisia, etteivät ne ajan myötä kulu. Kaksi osastoa jätän joka tapauksessa. Pitää vain poistaa niistä toimimattomat asiat. Kännykällä laite vaakatasossa pitäisi olla navigoitavissa.

Ilman CMS:ää PHP:llä puolidynaamisesti rakennettuna sivujen teko oli aikoinaan iso urakka.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
5 334
Ehkä ne olivat iso urakka jos väkisin yritti virittää jotain älyvapaata navigointia jne.

Itse olen aikanaan tehnyt eräälle kunnallisvaaliehdokkaalle kohtalaisen monipuoliset sivut muutamassa tunnissa ja aikalailla monimutkaisemmat sivut eräälle kaverin autourheilutiimille parissa päivässä ja niissä sentään ei ollut mitään ihme purkkaa joka toimii vähän miten sattuu eri selaimilla tai päätelaitteilla.

Kannattaa pitäytyä hyviksi todetuissa tavoissa toteuttaa asiat eikä lähteä keksimään pyörää uudestaan. Yleensä jos esim sivun skrollaukseen menee koskemaan jollakin tavalla niin siitä tulee höyryävä kasa sitä itseään. Selaimissa on nykypäivänä ihan kivasti ominaisuuksia millä pääsee sivun alkuun ja loppuun ja ihmiset käyttävät näppäinoikoteitä, joten niiden rikkominen on ihan vihoviimeinen virhe.

Erääläkin sivulla on joku purkka jolla on saatu koko oikean laidan vierityspalkki katoamaan mutta sivut ovat monta kuvaruudullista pitkiä. Kyseisessä sivustossa ei toimi home- tai pgup- näppäin vaan väkisin joutuu hiirellä rullaamaan ylälaitaan.

Samoin eräällä valtion organisaation sivulla jossa joudun työn puolesta joskus käymään on tehty jotain käsittämätöntä. Sivu on korkeampi kuin selainikkuna mutta en ole firefoxilla keksinyt mitään muuta tapaa skrollata alas kuin ensin zoomaan ulos reilusti ja sitten takaisin jonka jälkeen skrollipalkki ilmestyy. Mistä näitä aivopieruja oikein tulee...
 
  • Tykkää
Reactions: hmb
Liittynyt
27.03.2018
Viestejä
782
Selaimissa on nykypäivänä ihan kivasti ominaisuuksia millä pääsee sivun alkuun ja loppuun ja ihmiset käyttävät näppäinoikoteitä, joten niiden rikkominen on ihan vihoviimeinen virhe.
En minä noihin ole koskenut. Niitä saa käyttää, jos osaa. Mutta nuolet ylös/alas ovat monelle käteviä.

Kännykkäselaimista puuttuu toimintoja. Vaimon puhelimen Chromesta puuttuu paluupainike kokonaan. Ei löydy, vaikka avaa selaimen toimintovalikon. Siksi lisäsin kännykkäselaimiin mahdollisuuden palata edelliselle sivulle. Myös uudelleen lataus on hankalasti - se pitäisi oikeastaan olla esillä eikä toimintovalikossa. Esillä sitä vaan ihmiset eivät halunneet nähdä.

Tuo oikean yläreunan valikko on uusilla sivuilla ihan oikeasti kätevä. Siinä on toimintoja, joita muuten ei saa järkevästi totettua. Jos niitä haetutetaan koko valikon idea menetetään täysin.

Etsittävä pikanaviointi ei voi sisältää mielekkäästi toimivasti elementtejä, joita pitää olla käsillä tässä ja nyt eli juuri sillä hetkellä kun on tietyssä kohtaa sivua. On toimintoja, joita ei ole järkevä hakea lainkaan sen paremmin alusta kuin lopustakaan - eikä varsinkaan erillissivuilta.

20 v. yritin vähän samaa, mutta toteutus oli vähän amatöörimäinen. Siinä ei ollut tiettyyn tilanteeseen liittyviä erityistoimintoja, mutta niitä se ei kaivannutkaan.

En nyt ymmärrä, mitä perustavalaatuista navigointiongelmaa on Tapion luontosivujen etusivu

Poistin siitä vähän tavaraa, joka ei enää toimi, koska eräät yhteiset sivut poistin tyystin. Tavoite alunalkaen oli luoda hieman höperön hauska perusilme. Poistin vähän liikaa, sillä sivujen alkuosa ei näy.

Ei kyllä enää täysin toimi, sillä monia viitattuja sivustoja ei enää ole olemassa. Minunkin jäi laiskuuttani sinne ilman korjausta 15 vuotta.

Sivustoni toimii useimmilla laitteilla ihan ok, mutta on varmasti laitteita, joissa on joitakin ulkonäköongelmia.

Totutuissa tavoissa pitäytyminen - en ole sitä koskaan halunnut tehdä. Ei sillä tavoin mikään mene eteenpäin vaan jää junnaamaan ihan paikoilleen.
 
Viimeksi muokattu:

Tup3x

Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
2 331
En kyllä usko, että paluu painike puuttuu. Sehän on se perus järjestelmän takaisin nappi. Eteenpäin nappi löytyy valikosta. Eleohjauksella sivusta vedot korvaa. Se, että pitää vaatii kaksi näppäystä ladata sivu puhelimella ei ole liikaa ottaen huomioon kuinka harvoin sitäkin tulee tehtyä. Jos on sivun yläosassa niin Chromessa on pull to refresh.

Mobiilissa nuolet sivun ylä-/alaosaan ymmärtää, kun pc:n näppäimistön toiminnot puuttuu. Tietokoneella turha, koska voisi vain painaa vierityspalkkia tai endiä.
 
Liittynyt
27.03.2018
Viestejä
782
Joo - en osannut käyttää vaimon kännykkää oikein. Ei sekään kaipaa paluunappia. Poistin käytöstä paluunapin kaikilla laitteilla

Mitä eteenpäin-nappiin tulee, se ei koskaan toimi. Aina harmaa ja toimimaton.

Lataa uudestaan on kyllä toimintovalikossa melkein yhtä huono kuin hakea se selaimen valikosta. Keskustelusivuilla lataa uudestaan on hyvinkin paljon käytetty. Se pitäisi olla irtonappina kiinteänä oikeassa reunassa - mutta niitä on nyt vastustettu, joten en ihan järkevää toimintoa ole laittanut minnekään oikeaan reunaan. Mikään muu toiminto ei ole luonteeltaan sellainen, että sen pitäisi olla erillisenä oikeassa reunassa.

Jos sivustolla on ylös/alasnapit käytän niitä hiirellä tietokoneella. Olen huono näppäinkomentojen käyttäjä - kuten moni muukin.

WWW-suunnittelua ei tehdä minusta tarpeeksi järkiperustein.

Jos näytöllä on jommassa kummassa reunassa päävalikko ja se rullautuu sivun mukana, vaikka olisi tilaa pitää se paikoillaan, on minustat idioottimaista laittaa se rullaamaan. Jos tila ei riitä joka tilanteessa valikon avaamiseen, valikko pitää tietenkin rullautua mukana.

Jokainen tarpeeton liike on tarpeeton. Joidenkin toimintojen suhteen en itsekään ole välttynyt tarpeettomilta liikkeiltä.

Some-kirjautumisia on sivuillani käytetty muutaman kerran. Some-kirjautumiset ovat minulla esillä vähän huonosti.

Pienet ikonit mahtuisivat toimintovalikkoon ilman lisäklikkausta:
https://www.sanaristikkofoorumi.net/wordpress/wp-content/uploads/some-kirjautumiset.png

Ovat iframe sisällä ja vaikka iframelle laittaa overflow:hidden, se laittaa kumminkin vierityspalkkinuolet siihen iframe-elementtiin. Ei näytä ihan kivalta.


Siinä on kyllä minulla myös kyse vähän turhanpäiväisestä ulkonäköseikasta. Lisäosana olevia somekirjautumisia ei saa oikein minnekään kovin siististi. Varsinkin sivun yläosassa olisivat tosi rumat (siistein paikka on ns. footer). Siksi ne ovat toimintovalikossa, vaikka se ei nyt juuri niille ole käytännöllisin paikka.

Erillisinä niitä ei kyllä oikeastaan tarvita, sillä ne ovat tavallisen kirjautumisenkin yhteydessä.

Tällä sivustolla some-kirjautumiset ovat paremmin laitettu, mutta some-ikonit myös istuvat hyvin layoutiin. Tämän sivuston kaltainen sijoittelu ei siis minulla toimi ja tietoisesti jätin toteuttamatta, vaikka asiaa ehdotettiin. Someikonien määrittely oli sen verran työläs prosessi, että toista lisäosaa en harkitse.

Toinen, minkä piilotin suoraan näkymästä on hallintapaneeli. Sen olemassa olo joka hetki esillä ärsytti itseäni, joten pistin sen linkin taakse. Ennen linkki oli aina esillä, nyt toimintovalikossa. Tulee pari ylimääräistä näpäystä, mutta kun sitä ei kukaan juuri koskaan käytä, sen kohdalla niin saa olla.

En minäkään siis ihanteitani ihan 100% noudata. Piilotan joitakin asioita tahallisesti. Kompromissien tekoahan suunnittelu aina on.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 560
Mitä eteenpäin-nappiin tulee, se ei koskaan toimi. Aina harmaa ja toimimaton.
Nopeasti katsottuna näyttäisi ainakin omassa mobiili-Chromessani toimivan ihan kuten odottaa voisi. En toki testannut perusteellisemmin, mutta Chromen käyttäjämäärillä tuskin moinen ehtii kauan olla rikki.

Lataa uudestaan on kyllä toimintovalikossa melkein yhtä huono kuin hakea se selaimen valikosta. Keskustelusivuilla lataa uudestaan on hyvinkin paljon käytetty. Se pitäisi olla irtonappina kiinteänä oikeassa reunassa - mutta niitä on nyt vastustettu, joten en ihan järkevää toimintoa ole laittanut minnekään oikeaan reunaan. Mikään muu toiminto ei ole luonteeltaan sellainen, että sen pitäisi olla erillisenä oikeassa reunassa.
??? ~Ainoa tilanne, jossa haluan itse ladata foorumilla sivun uudestaan, on se, jos olen ollut samalla sivulla pitkään ja pidän mahdollisena, että siinä ajassa on ehtinyt tulla uutta sisältöä. Tosin esim. täällä ongelma on pitkälti ratkaistu sillä, että sivun alareunaan tulee ilmoitus uusista viesteistä, ja sitä klikkaamalla uudet viestit ladataan. Tällöin ei tarvi mitään Lataa uudestaan -toimintoa.

Jos sivustolla on ylös/alasnapit käytän niitä hiirellä tietokoneella. Olen huono näppäinkomentojen käyttäjä - kuten moni muukin.
Luullakseni tietokoneen käyttäjät osaavat kuitenkin melko hyvällä prosentilla käyttää vierityspalkkia. Ei tällöin tarvita mitään näppäinoikoteitä.

WWW-suunnittelua ei tehdä minusta tarpeeksi järkiperustein.
Itse asiassa taidetaan tehdä, sillä vastaan on tullut sellaisiakin tilanteita, joissa on tuijotettu vähän turhankin paljon dataa siitä, mitä käyttäjät käyttävät, ja poistettu sen takia harvoin käytettyjä mutta silti tärkeitä toiminnallisuuksia. Ei web-suunnittelua mitenkään summamutikassa tehdä missään kovemmalla tasolla, vaikka aina ei kyllä tunnu osuvan ihan oikeaankaan. Esimerkiksi aiemminkin mainitussa Twitterissä näkyy jokaisen ulkoasupäivityksen yhteydessä valtavasti kritiikkiä eikä varmasti kaikki ole muutosvastarintaa. Toki tehdyt ratkaisut voivat tällöinkin olla hyviä joko palveluntarjoajan tai suurimman osan käyttäjistä kannalta, joten tasapainottelua eri valintojen välillä varmasti joutuu tekemään.

Jokainen tarpeeton liike on tarpeeton. Joidenkin toimintojen suhteen en itsekään ole välttynyt tarpeettomilta liikkeiltä.
Mutta mikä on tarpeeton liike? Onko viestistä toiseen skrollaus tarpeeton liike? Onko pitkän viestin sisällä skrollaus tarpeeton liike? Onko jokainen sinua ärsyttävä liike tarpeeton liike? Onko sinulla jotain dataa siitä, mitä käyttäjät oikeasti haluavat? Edelleen pitäisin aika todennäköisenä, että isoilla firmoilla keskimäärin on dataa ja että ne tekevät suunnitteluratkaisunsa sen (ja muun asiantuntemuksen) pohjalta.

Some-kirjautumisia on sivuillani käytetty muutaman kerran. Some-kirjautumiset ovat minulla esillä vähän huonosti.
Kieltämättä. Duplikoit nyt vähän toiminnallisuutta, sillä myös normaalin sisäänkirjautumisen klikkaaminen antaa mahdollisuuden kirjautua sometunnuksen avulla. Erillisen somekirjautumisen tarjoaminen vaikuttaa turhalta.

Erillisinä niitä ei kyllä oikeastaan tarvita, sillä ne ovat tavallisen kirjautumisenkin yhteydessä.
Eli olet huomannut tämän itsekin mutta pidät ne silti esillä erikseen? Miksi ihmeessä?
 
Liittynyt
27.03.2018
Viestejä
782
jos olen ollut samalla sivulla pitkään ja pidän mahdollisena, että siinä ajassa on ehtinyt tulla uutta sisältöä.
Just tämä minulla on syynä sivun uudelleen lataukseen. Kaikilla foorumeilla ei ole hälytystoimintoa, esim. bbPress-sivustoilla sitä ei ole. Jos joku osaa sen koodata bbPress-foorumiin, annan käyttöoikeudet koodarille. Sitä voisi vaikka esittää WordPressille uutena lisäosana.

Eli olet huomannut tämän itsekin mutta pidät ne silti esillä erikseen? Miksi ihmeessä?
Huonoa itsetuntoa tällä kohdin. Joku aina kysyy, missä ovat some-kirjautumiset. Tuntuu, että pitäisi (väen väkisinkin) pitää erillisinä(kin), vaikka siihen ei oikeastaan olisi tarvetta. Olen monta kertaa aikonut poistaa toimintavalikosta somekirjautumislinkin. Kommenttisi jälkeen poistin.

Muutin linkkiä ja nyt siinä lukee nyt "Kirjaudu sisään (myös somella)". Olisko toi ihan OK juttu?
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 560
Just tämä minulla on syynä sivun uudelleen lataukseen. Kaikilla foorumeilla ei ole hälytystoimintoa, esim. bbPress-sivustoilla sitä ei ole. Jos joku osaa sen koodata bbPress-foorumiin, annan käyttöoikeudet koodarille. Sitä voisi vaikka esittää WordPressille uutena lisäosana.
Mjahas. No, ei siitä sitten sen enempää. Jos on mahdollista jotenkin järkevästi, tuskin on kovin vaikea juttu, mutta ohjelmointitaidonhan se vaatii. Lisäksi pitää toki tuntea bbPress, ja sen opetteluun voi mennä aikaa jos ei ole jo ennestään tuttu.

Huonoa itsetuntoa tällä kohdin. Joku aina kysyy, missä ovat some-kirjautumiset. Tuntuu, että pitäisi (väen väkisinkin) pitää erillisinä(kin), vaikka siihen ei oikeastaan olisi tarvetta. Olen monta kertaa aikonut poistaa toimintavalikosta somekirjautumislinkin. Kommenttisi jälkeen poistin.

Muutin linkkiä ja nyt siinä lukee nyt "Kirjaudu sisään (myös somella)". Olisko toi ihan OK juttu?
Aika jännä kyllä, jos ihmiset kysyvät tuota vielä nykyäänkin erikseen, koska yleensä palveluissa taitaa olla se yksi Kirjaudu sisään -linkki, jonka takana ovat kaikki kirjautumistavat. Ei tuo uusi teksti ihan ihanteellinen ole, koska ei-somekirjautujia voi hämmentää hieman, mutta kaipa tuon pitäisi ajaa asiansa.
 
Liittynyt
27.03.2018
Viestejä
782
Taisin ymmärtää väärin erään tämän säikeen kommentin, jossa joku esitti, että some-linkit pitäisi olla sivun alussa. Kyse oli kaiketi toisen tyyppisistä somelinkeistä kuin some-kirjautumisista.

Jos ihmiset ovat tottuneet, että Kirjaudu sisään -linkin yhteydessä on some-kirjautumiset, silloin se lisätekstikin on turha. Sitä lisää tietokoneversiossa ei ole.

bbPressissä normaali kijautuminen vie aina erillissivulle, mutta siinä on sitten kaikki. Erilliset some-kirjautumiset saa lisättyä minne haluaa. Poistin kaikki erilliset some-kirjautumiset ja niihin liityneet CSS:t.

Erillisten some-kirjautumislinkkien etu siinä, että eivät vie toiselle sivulle. Normaali kirjautumisessa on automaattinen paluu sivulle, josta kirjauduttiin. Automaattinen siirtyminen ei ehkä toimi some-kirjautumisten kanssa.

Twitter- tai LinkedIn funktionaaliset linkit ovat lisäosalla. Nyt ne ovat sivun alalaidassa. Sillä lisäosalla niitä ei saa siististi muualle. Tai ehkä saa, jos määrittää CSS:n ihan kokonaan uusiksi, mutta siinä olisi aika lailla kokeilua.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
27.03.2018
Viestejä
782
Mietin kannattaisiko tämän tyyppinen info olla toimintovalikossa (ei suoraan vaan klikattaessa linkkiä Aiheen/säikeen tiedot):

  • 0 vastaus
  • 1 osanottaja
Eivät kovin ollennaisia - ja näkyväthän nuo sivupalkissa. Ei taida olla järkevää.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
27.03.2018
Viestejä
782
Yritin vielä kerran sitä Sticky floating menu -valikkoa laatimalla uuden linkkisetin. En saanut toimimaan. Valikko ei missään vaiheessa katoa. Lisäksi valikko on pakko sijoittaa vasempaan reunaan. Jos laittaa oikeaan reunaan, siirtyy vasemmalle aiheuttaen samalla rullauksen tökkimistä.

Ainoa, mitä voisi joskus yrittää koodata, on kännykkäversioon evästeissä säilytettävät asetukset.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
27.03.2018
Viestejä
782
Ihan vaan tiedoksi, että piti luopua sisäkkäisistä kommenteista - toimivat miten sattuu. Koska toiminto "Vastaus" hoitaa uuden kommentin luonnin, poistin duplikaatin toimintovalikosta.
 
Liittynyt
27.03.2018
Viestejä
782
Mobiilileveyksillä vaakatasoon laitetetut kolme painiketta mahdollistivat tärkeimpien linkkien nostamisen header-osaan mobiililevyksilläkin tietokoneleveyksien tapaan. Siirtymä on entistäkin pienempi.
 
Liittynyt
27.03.2018
Viestejä
782
Niin ja ylipäätänsä eri versioiden erot vähenivät. Kaikissa versioissa on nyt viisi sisältölinkkiä header-osassa esillä. Lisäsin PHP ja CSS-koodauksilla korostukset, missä kussakin tilanteessa ollaan. Tavallaan vahvistaa leivänmurujen antamaa infoa.

Kun sivusto on foorumi, blogi, neuvomis- ja artikkelikokoelma ei sitä paremminkaan saa organisoitua.

Päävalikon esittämistapa vaihtelee.

https://www.sanaristikkofoorumi.net...-www.sanaristikkofoorumi.net-174a57b21ec2.png

Mitä en saanut kuntoon 1280x800px. Fonttikoot eivät toimi Chromella millään määrityksellä niinkuin pitäisi.

CSS:ää pitäisi siivota. Kun aina tulee muutettua jotain, siivoamista ei oikein ehdi tekemään.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
27.03.2018
Viestejä
782
z-index-ongelmistakaan en tyysti päässyt eroon. Kapeassa mobiilinäytössä murupolku menee yläoikealla olevan valikon päältä.Se on saman emoelementin sisällä kuin valikko ja ilman z-index-arvoa. En nyt vaan keksi, mikä mättää. Harmittava asia, mutta onneksi hyvin pieni.

Kommentti 18.8.2019. Sain korjattua mobiiliversiossa z-index-ongelman muuttelemalla elementtien sijoittelua. Tietokoneessa mobiilileveyksillä z-index-ongelma jäljellä. Että nämä z-index-ongelmat ovat pirullisia.

Z-index-ongelmien vuosi kapealla näytöllä foorumiosiossa on tyhjää otsikon alapuolella.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
27.03.2018
Viestejä
782
Ihan mielipettä vaan kyselen. Olen jakanut CSS:ää paloihin, joissa palvelin tekee perusjakotyön selaimen sijaan. Perus CSS on kolmessa pääosassa: yleinen, foorumi ja muut sivut. Foorumi/muut sivut erillisyys poistaa käytöstä 30-40% CSS:stä toisesta osiosta.

Lisäksi palvelin erottelee mobiiliversion ja tietokoneversion CSS:t. Tämä jako on mielestäni joka tapauksessa järkevää laittaa palvelimen tehtäväksi eikä yrittää CSS-luokilla tms. erotella versioita toisistaan.

Mutta jos ajatellaan sivujen latautumista, tämä kai on tilannekohtainen asia. Jos on tehokas palvelin, se tehnee homman nopeammin kuin selain. Jos on tehokas oma laite, sen selain saattaa tehdä homman nopeammin. Minulla ei ole tähän mitään faktatietoa.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
27.03.2018
Viestejä
782
Lisäsin toimintovalikkoon yksittäisen säikeen kohdalle yhden toiminnon:

https://www.sanaristikkofoorumi.net/wordpress/wp-content/uploads/uusi-toiminto-saikeessa.png

Toiminto "Uusi aihe foorumi valiten" avaa apuikkunan, josta voi valita, minne luo uuden säikeen.

Ehdotin tämän sivuston ylläpitäjälle, että myös tällä sivustolla voisi miettiä, miten ns. pikanavigointi voisi toimia samaan tapaan kuin minulla toimintovalikko.

Vaikuttaa, että kommenttiani ei mitenkään noteerattu ja pikanavigointia ei tarvitse parantaa.
 
Liittynyt
02.04.2017
Viestejä
2 241
Vaikuttaa, että kommenttiani ei mitenkään noteerattu ja pikanavigointia ei tarvitse parantaa.
Niin no, edelleen muilla kuin sinulla ei tunnu olevan ongelmia käyttää nykyisen kaltaisia sivustoja. Edelleen taistelet tuulimyllyjä vastaan, eikä siinä siis itsessään mitään väärää ole. Turhaa se voi olla, mutta ei väärää.
 
Liittynyt
27.03.2018
Viestejä
782
Voi ollakin turhaa. Mutta kun kerran tälle sivustolle on luotu toimintovalikkoani muistuttava valikko, se on joko täysin turha tai sitten kehittämisen arvoinen.
 
Liittynyt
02.04.2017
Viestejä
2 241
Voi ollakin turhaa. Mutta kun kerran tälle sivustolle on luotu toimintovalikkoani muistuttava valikko, se on joko täysin turha tai sitten kehittämisen arvoinen.
Ainakin omasta mielestä tämän sivun quick navigation menu on täysin turha. En näe sillä mitään arvoa.
 
Liittynyt
27.03.2018
Viestejä
782
Samaa mieltä. Minusta sellainen on toimiva vain ja ainostaan jos se aidosti on pikanavi - siis käytettävissä minun toimintavalikkoni tapaan joka hetki ja se sisältää juuri siinä hetkessä hyödyllisiä toimintoja. Silloin se luo lisäarvoa. Jos se ei niin toimi, se ihan täysi turhake, joka ei tuo mitään lisäarvoa.
 
Toggle Sidebar

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjut
237 486
Viestejä
4 163 990
Jäsenet
70 415
Uusin jäsen
Toivokipina

Hinta.fi

Ylös Bottom