Htpc koneen kasaus

Liittynyt
10.01.2017
Viestejä
383
Ja seuraavaksi innostus iski päivittää kotiteatteripuolen videoiden toistopuoli kuntoon. Aiemmin asiansa on hoitanut rasperry pi3, mutta aika siirtyä myös 4k toistoon kykenevään laitteeseen, ja mielummin kasaan sellaisen itse, niin ei rasperry pi4 enää tähän taloon..

Joten valitsemiani komponentteja, joista kysyisin, jotta riittääkö valitsemani 160w Nanon Psu näihin :)

Virtalähde:
Streacom 160W NanoPsu, tuulettimeton virtalähde - 110,90€

Kotelo:

Streacom F1CB EVO mITX kotelo, musta - 89,90€

Emo- prossulla
ASRock J5005-ITX, Mini-ITX -emolevy integroidulla prosessorilla - 137,90€

DDr4
Corsair 8GB (2x4GB) Memory, SO-DIMM DDR4 2133MHz, CL15, 1,20V, musta - 47,00€

Ja jos suinkin powerilla puhti riittää niin vielä

BD asema
ko. kotelolle
Streacom OB2 Blu-Ray -asema, Slimline SATA (Poisto!) - 129,00€

Lisäksi tuohon koneeseen tulee evo 860 1tb ssd

Jos virtalähde ei riitä niin linkatkaa isompaa ko. koteloon soveltuvaa. Tai jos muuta huomioitavaa olisi :) Kiitos.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
09.08.2019
Viestejä
19
Hyvin riittää poweri.
(Ei taida edes 50W enempää tarvita kovimmassakaan rasituksessa.)
 
Liittynyt
10.01.2017
Viestejä
383
Hyvin riittää poweri.
(Ei taida edes 50W enempää tarvita kovimmassakaan rasituksessa.)
Kiitos tiedosta. Laitoin ko. paketin tilaukseen. Mieleen juolahti että mahtuukohan noi DDR4 muisit tonne koteloon, niin että vielä se asemakin niiden päälle tulis- ainakin jossain kohtaa :D
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
4 103
Ei ole kyllä käytössä. Eikä hajuakaan mitä noi on? :D Google jotain kerto. Mut mulla siis HTP.ssä yksinkertaisuuden vuoksi Kodi
Ok. Itse tykittelijänä saan reilusti eniten irti MadVR + MPC-HC -kombolla, mutta tuo vaatii taas kunnon vääntöä näytönohjaimelta ja muutenki hienosäätöä. Jos katselee sellaista postimerkin kokoista telkkaria (~60" 3.5m) niin eipä ole juurikaan väliksi millä softalla jauhaa menemään.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
22 098
Tuo olisi ollut kustannustehokkaampi ratkaisu
Intel NUC7PJYH, hinta 180€

..ja joku USB-bluray, mutta siinäkin on se, että riittääkö atomissa puhti purkamiseen suoraan levyltä ilman ennakkokäsittelyä?
 
Liittynyt
10.08.2019
Viestejä
97
Tässäpä vertailun vuoksi omaa kokoonpanoa:

Z68 + i5-3570k + 16 gb ddr3 + gtx670 satunnaisessa pelikäytössä/HTPC:nä. Kotelona Silverstonen GD09, joka menee vahvarin ja levysoittimen kanssa päällekkäin kirjahyllyyn lasiovien taakse.

1596801580630.png


Gigabyten levyssä on näppärästi natiivi tuki Dolby Surroundille ja DTS:lle, sekä koaksiaaliulostulo S/PDIF, jonka avulla saa säästettyä vahvarin ainoan optisen sisääntulon pleikkaa varten. Vahvarina verkkiksen oma merkki ProCaster AV-4330 (7x100W), joka reilun satasen hinnasta huolimatta on mielestäni todella kova laite, joskin nyt jo liitännöiltään vanhanaikainen.


Näyttönä 51" Samsung PN51D530, joka oli ostovuonna 2012 viimeisiä plasmoja, mitä kivijalkamyymälöistä sai. 1080p kuvanlaatu edelleen ihan helvetin hyvä, eikä olkkarissa tarvitse talvisin muuta lämmitystä, kun tämä töllö on päällä :) Vasta nyt QLED/OLED-töllöt alkavat päästä samalle tasolle kuvan laadussa.

Tällä paketilla menty vahvasti jo vuodesta 2011 (prossu ja gpu päivitetty joskus vuosia sitten). Työhuoneesta asunnon toisesta päästä on vedetty huumorimielessä HDMI ja USB nykyiseltä pelikoneelta olohuoneeseen, eli voin halutessani pelata tymäkämmällä pelikonellanikin olohuoneen sohvalta.
 

Liitteet

shakal

RGB ON
Liittynyt
09.09.2017
Viestejä
1 420
Seuraava viesti ei ole missään nimessä aikaisempien tuomitsemista, vaan vertailua millainen voi olla tähän käyttöön järkevä vaihtoehto:

Itselläni on:
Dell Optiplex SFF pitsalaatikko olohuoneessa, kiinni viihde-elektroniikassa (tykki, jne)
i5-4460 (3.2ghz, 4c/4t)
16gb ram
GeForce GT 630
120gb SSD

Verkon suhkot järeän palvelinarsenaalin vuoksi kaikki katsottava tulee verkosta, joten levytilaa ei tarvita kuin ainoastaan käyttöjärjestelmälle ja suoratoistopalveluiden muutaman megan ohjelmille. Tämä asia ei tietenkään muutu myöskään jos katsotaan pääasiallisesti maksullisia suoratoistopalveluita: Kaikki katsottava streamataan kuitenkin pääasiassa lähi- tai ulkoverkosta. Jo tähän käyttöön kyseinen kone on "liian tehokas" (termi joka itseänikin puistatuttaa, joten älkää myöskään ymmärtäkö väärin), koska kaikki työ tapahtuu lähteessä.

Tuollainen kone tulee käytettynä maksamaan alle satasen, -tai siinä luokassa suuntaan ja toiseen, jokainen tapaus on omansa. Kaikkineen. Vaatii hieman tietysti kyttäämistä ja näpertelyä, vaatii tietysti ne uudetkin, mutta tämä minun vaihtoehto ei ole tietenkään uusi takuullinen laite. Pointtina on vaan se, että nuo vanhat SFF "pitsalaatikot" ovat todella hyviä vaihtoehtoja HTPC:ksi ihan hinnankin vuoksi, jos laitteella itsessään ei suoriteta heavy liftingia, vaan ainoastaan itse median toistaminen ladattuna lähteestä. Io-techin SER-jätesodassakin kerrotaan kaikki olennaiset syyt miksi tuollainen pieni laatikko ei välttämättä ole ollenkaan huono ratkaisu viihdettä pyörittämään ja pienellä sijoituksella saa tarvittaessa ihan kohtalaisia low profile näytönohjaimiakin, millä varmasti onnistuu sitten vähän suurempikin median toistelu laitteesta itsestään.

Ainakin tuo meidän olohuoneen Dell on myös täysin äänetön tässä käytössä ja se mahtuu huomaamattomasti TV-tason välikköön. Samaa ei voi tietenkään sanoa esimerkiksi videotykistä tai viritinvahvistimesta, koska tuo on Sonyn STR-DN1080 viritinvahvistinta reilusti yli puolet pienempi ja varmasti tuottaa vähemmän lämpöenergiaakin. Vaimo sanoi sen tullessa taloon, ettei halua enää koskaan suurempaa laitetta olohuoneeseen median toistamiseksi, vaikka hän on sen pääasiallinen käyttäjä ja arvostaa kyseistä laitetta enemmän kuin minä tästä johtuen. En halua itseasiassa enää minäkään kun se on ollut niin kauan, koska se on toimiva ja huomaamaton, sekä tekee kaiken mitä tuollaisen pitääkin meidän käytössä: Se toistaa sarjat, elokuvat ja musiikin ilman ongelmia päivästä toiseen, eikä koskaan ole tarvinnut miettiä loppuuko siitä teho kesken, melkosta tyhjäkäyntiä käy ja hyvä niin.

Laajennettavuus tai päivitettävyys on tuossa iso negatiivinen asia, mutta mitä tässä näitä vaihtoehtoja nyt näen, niin ei niissä kyllä kauheasti sen parempi se ole.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
4 103
Täältä löytyy
i7 - 4770k
16gb ram
Geforce GTX 1080 (2 HDMI lähtöä)
256gb SSD
Kotelo taisi olla Fractal Meshify.

Tämäkin alkaa olemaan omaan käyttöön jo pikkuhiljaa liian mopo. Täällä kun jo kytkentäkin eroaa varmasti monen muun yksinkertaisesta kytkystä. Eli näyttiksessä pitää olla 2 HDMI -lähtöä koska toinen menee suoraan vahvariin ja toinen menee HDFuryn Integralin tuloon ja HDFuryn toisesta lähdöstä menee tykille (JVC N7) ja toisesta menee Darbeen videoprossuun ja sieltä jatkaa matkaansa JVC N7 toiseen tuloon.
Leffat katsellaan hyödyntäen MadVR:n prosessointia josta pitää saada mahd. paljon irti ison screenin ja lyhyen katseluetäisyyden vuoksi. MadVR:ssä on myös kaikista toimivin HDR tonemapping JOS tykki (tai tv) ei pääse vaadittuihin nits -valolukemiin (ja yksikään tv ei muuten pääse joten tuosta hyötyisi siinä mielessä kaikki... tykistä puhumattakaan)

Tuo oma HTPC :kin alkaa jo olemaan liian mopo... ei vaan perkele huvittaisi ostaa 2080ti näyttistä htpc:hen. Helpompaa toki olisi jos katsoisi vaan suoratoistoa mutta sen laatu on niin hirveetä kuraa (omalla setupilla) että ei kiitos. Näin siis täällä.
 
Viimeksi muokattu:
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
240 228
Viestejä
4 195 133
Jäsenet
70 876
Uusin jäsen
flegmatik

Hinta.fi

Ylös Bottom