Yleinen Nintendo ketju (WiiU, Switch & 3DS)

Liittynyt
10.12.2016
Viestejä
546
Tästä taas alkaa kuulostaa siltä, että taustalla on se perisuomalainen kateus.

Tulihan se sieltä. :D Olin jo aiemmin kirjoittamassa, että missä viipyy se peruskommentti suomalaisesta kateudesta koskien kirjoituksia, joissa on kritiikin jyvänen. Kateutta toki maailmasta löytyy, mutten ole ikinä ymmärtänyt sitä, miksi epäkohdan kokeminen laitetaan niin hanakasti sen piikkiin. Ilmeisesti ajatellaan, että jos kritiikki osuu näennäisesti "parempaa" vasten, niin eihän siinä voi koskaan mistään järkevästä ja aiheellisesta olla kyse, vaan siitä, että ollaan pahalla päällä kun ei itse edusteta "parempaa" ja haukutaan kun ei muuta voida. :facepalm:


Ei minua haittaa se, että toisella on esim. uudemman sukupolven laite. Itsekin ostin BotW:n Wii U:lle ja ihan tarkoituksella, koska halusin odottaa hetken ennen hyppäämistä Switchin kelkkaan. Nyt ei vaan puhuta sukupolvista vaan saman laitteen kauppaamisesta tietyillä parannuksilla. Kyllä, voin pelata Switch Pro:n tulemisen jälkeisiä pelejä orkkis-Switchilläni, mutta sillä erotuksella, että, periaatteessa ensimmäistä kertaa kotikonsolipuolella, Nintendo pyytää ostamaan saman alustan uudelleen, mikäli haluaa ne tietyt parannukset (ja kukapa meistä nyt ei haluaisi pelata tiettyä peliä etenkin tietyllä alustalla parhaalla mahdollisella tavalla).

Esimerkki (oletetaan että Switch Pro tulee ja että BotW II olisi orkkis-Switchillä 30fps ja Pro:lla 60fps mikä siis jälleen kerran vaikuttaa myös pelaamiseen esim. taistelun ajoituksien suhteen). Orkkis-Switchin omistaja maksaa saman hinnan konsolin "vesittämästä" versiosta siinä missä Pro:n omistaja saa paremman version. Tilanne on toki tuttu PC-puolelta mutta onhan sielläkin laitteistosuositukset, jotka täyttämällä peliä pääsee pelaamaan olennaisimmat kuva-asetukset päällä. Vai meneekö homma siihen, että Switch-peleihin tulee pienellä präntillä "Minimivaatimukset: Switch, Suositeltu laitteisto: Switch Pro"?

Täällä mainittiin se, ettei Nintendon auta pysyä perinteissä, jos meinaa pysyä edistyksen kelkan kyydissä... Niin no... Aika oman tiensä kulkija Nintendo kuitenkin taitaa edelleen olla, jos ajattelee asiaa vaikka sillä tavalla, että hinta on korkea vaikka rauta häviää aina kilpakumppaneille ja vaikka Switchin myötä eShopin alennusmyyntejä tuntuu olevan useammin ja korkeammilla aleprosenteilla, niin silti ollaan reippaasti jäljessä muita alustaja pelien halpuudessa. Jos kerran Nintendo mukailee kehitystä, niin mites moiset ristiriitaisudet?
 

Zat

Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
5 083
Esimerkki (oletetaan että Switch Pro tulee ja että BotW II olisi orkkis-Switchillä 30fps ja Pro:lla 60fps mikä siis jälleen kerran vaikuttaa myös pelaamiseen esim. taistelun ajoituksien suhteen). Orkkis-Switchin omistaja maksaa saman hinnan konsolin "vesittämästä" versiosta siinä missä Pro:n omistaja saa paremman version. Tilanne on toki tuttu PC-puolelta mutta onhan sielläkin laitteistosuositukset, jotka täyttämällä peliä pääsee pelaamaan olennaisimmat kuva-asetukset päällä.
30 vs 60 fps jossain BOTW:n kaltaisessa pelissä ei tule tapahtumaan enkä usko että ne muutoin muuttelee grafiikoita/efektejä mallien välillä. Kyllä ne erot tulee olemaan resoluutiossa ja mahdollisesti frameraten vakaudessa (pysyy paremmin kohde-fps:ssä), sekä mahdollisesti latausajoissa.

Vai meneekö homma siihen, että Switch-peleihin tulee pienellä präntillä "Minimivaatimukset: Switch, Suositeltu laitteisto: Switch Pro"?
Enpä usko, mutta ei se toki ole mahdotonta.

Huomionarvoisesti Nintendon aiemmat "kesken sukupolven" -päivitykset (GB -> GB Color, DS -> DSi, 3DS -> New 3DS) synnyttivät ainakin joitain pelejä jotka toimivat vain päivitetyllä versiolla. En kuitenkaan usko että Switchin kohdalla tehdään mitään niin dramaattista.
 
Liittynyt
13.04.2017
Viestejä
1 498
Tällaista olen itse hieman katsellut https://www.amazon.de/gp/product/B07HSW8C4F/
Tosin sekalaista raporttia kolmannen osapuolten dockin korvikkeista, että saattavat syöttää virtaa "väärällä tavalla", sillä Switchin USB-C ei ole ilmeisesti PD standardin mukainen.
Vaikuttaa hyvältä. Laitahan raporttia toimivuudesta jos ostat. Täytyy itsekin vielä tutkia vaihtoehtoja. Mukava jos saisi suomesta niin palautus helpompaa jollei toimi.
 

tpu

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
13.12.2016
Viestejä
939
Tulihan se sieltä. :D Olin jo aiemmin kirjoittamassa, että missä viipyy se peruskommentti suomalaisesta kateudesta
Mitä muutakaan se olisi, kun mielestäsi uutta ja tehokkaampaa rautaa ei saisi julkaista, ettei sinua harmittaisi, vaikka se ei vaikuta pätkääkään omaan pelikokemukseesi vanhalla Switchillä.

Ihan kuin pelikokemustasi huonontaisi pelkkä tieto siitä, että jollain muulla on paremmin.

Esimerkki (oletetaan että Switch Pro tulee ja että BotW II olisi orkkis-Switchillä 30fps ja Pro:lla 60fps mikä siis jälleen kerran vaikuttaa myös pelaamiseen esim. taistelun ajoituksien suhteen). Orkkis-Switchin omistaja maksaa saman hinnan konsolin "vesittämästä" versiosta siinä missä Pro:n omistaja saa paremman version.
Edelleenkään se ei vaikuta pelaamiseesi vanhalla Switchillä yhtään mitenkään.

Ja mitä hintaan tulee, niin on ihan normaalia jo nykypäivänä että sama peli maksaa saman verran eri alustoille vaikka niissä olisi erojakin suorituskyvyn suhteen. Wii U:n BotW:sta maksoin ihan saman kuin Switch-versiokin, eikä siinä mitään ihmeellistä ole.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
10.12.2016
Viestejä
546
Ihan kuin pelikokemustasi huonontaisi pelkkä tieto siitä, että jollain muulla on paremmin.
En kai ole väittänyt, että se huonontaisi pelikokemusta (pahoittelen jos olet koko ajan näin asian ymmärtänyt). Kysymys on siitä, että olen maksanut täyden hinnan Nintendo Switch-konsolista mutta mahdollisen Pro-version myötä en tule saamaan ko. alustalta ultimaattista kokemusta peleistä. Toisin sanoen, olen ikään kuin ostanut konsolin, joka (olettaen, ettei Switchin seuraajaa julkaista vielä useampaan vuoteen) toistaa alustansa pelit optimoidusti alle puolet eliniästään uusimpana konsolisukupolven mallina. Ymmärrätkö eron? En parjaa huonontunutta pelikokemustani, vaan sitä, että nyt ikään kuin en saakkaan Nintendo Switch -nimisestä alustasta kaikkea irti (mikäli Pro-versio julkaistaan).

Kertaan vielä vähän... Ei minua sukupolvenvaihdokset vaivaa. Esimerkiksi... Ostin taannoin Sony 1000XM3-vastamelukuulokkeet. Osaan odottaa, että Sony julkaisee päivityksiä kyseiseen sarjaan joka vuosi ja että taas syksyn mittaan tulee mahdollisesti uudempi ja parempi malli. Ei se minua haittaa. Sen sijaan se haittaa, jos Sony olisi julkaissut kesken kaiken 1000XM3 Mark II -mallin, jossa olisi tehty pieniä mutta olennaisia parannuksia. Se ikään kuin olisi Sonyn HV niille, jotka ostivat 1000XM3-mallin olettaen, että ainakin nyt saavat parhaan ja ainoan version ko. laitesukupolvesta.

Wii U:n BotW:sta maksoin ihan saman kuin Switch-versiokin, eikä siinä mitään ihmeellistä ole.
Tämä tietenkin on hieman ontuva esimerkki, sillä juurihan pääsin kirjoittamasta, että kaikeasta huolimatta näen Nintendon oman tiensä kulkijana muun muassa armoa antamattoman hinnoittelunsa kautta. Toisin sanoen, sehän on täysin oletettavaa, että Nintendo hinnoittelee edellisen konsolisukupolven pelit saman hintaisiksi kuin uudemman sukupolven pelit. Koetko että tämä kaava toistuu samalla tavoin esim. PlayStation Storessa tai Steamissa?

-----

No mutta... Tämä linja ei taida johtaa mihinkään ja mielipide-erot sallittakoon. Kuten sanottu, itse puhuin vain ns. worst-case-scenariosta, jossa Switch Pro vaikuttaisi peleihin niin, ettei kyse ole mistään hitusen vakaammasta frame ratesta tai nykyajan 4K+ reson näyttöjä suosivasta skaalausraudasta, vaan jossa pelattavuuteen vaikuttavat tekijät olisivat parhaimmillaan vain Pro-versiolla pelatessa. Tuskin niin käy kuten ei käynyt PS4 Pro -versionkaan (jolla jotkut pelit olivat ultimaattisempia normi-PS4:lla pelattuna). Nintendohan Pro-mallillaan astuisi sen verran vieraille vesille, että, tietäen juuri tämän oman tien kulkemisen ja toisaalta saadun palautteen uudempien/näyttävempien 3rd party -pelien suht. dramaattisesti lasketusta graafisesta laadusta, ettei tietenkään voi mihinkään alan normeihin vedota.
 

tpu

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
13.12.2016
Viestejä
939
En kai ole väittänyt, että se huonontaisi pelikokemusta (pahoittelen jos olet koko ajan näin asian ymmärtänyt). Kysymys on siitä, että olen maksanut täyden hinnan Nintendo Switch-konsolista mutta mahdollisen Pro-version myötä en tule saamaan ko. alustalta ultimaattista kokemusta peleistä. Toisin sanoen, olen ikään kuin ostanut konsolin, joka (olettaen, ettei Switchin seuraajaa julkaista vielä useampaan vuoteen) toistaa alustansa pelit optimoidusti alle puolet eliniästään uusimpana konsolisukupolven mallina. Ymmärrätkö eron? En parjaa huonontunutta pelikokemustani, vaan sitä, että nyt ikään kuin en saakkaan Nintendo Switch -nimisestä alustasta kaikkea irti (mikäli Pro-versio julkaistaan).
Eihän tuossa ole päätä eikä häntää. Edelleen tuossa vetoat siihen, että uusi parannettu versio harmittaisi sinua sen vuoksi, että se oma laitteesi ei enää olisikaan paras mahdollinen. Eli sinua harmittaa tieto siitä, että pro-versiolla asiat ovat paremmin, vaikka se vanha konsoli on edelleen ihan yhtä hyvä kuin ennen pro-versiotakin.

Tuohon boldattuun kommentoin vielä kerran: Sinä saat täysin saman kokemuksen siitä Switch-versiostasi täysin riippumatta siitä, tuleeko sitä pro-versiota vai ei.
 
Liittynyt
03.12.2016
Viestejä
1 594
Kesäale eshopissa. Alennuksia jopa - 70%. Hyviä poimintoja mm
octopath traveler - 33%
Diablo 3 - 30%
Mario Party - 33%
Tales of Vesperia - 30%
Resident evil 4 - 34%
Crash bandicoot trilogy - 40%
Zelda Bow expansion - 30%
jne
 
Liittynyt
18.12.2016
Viestejä
268
Tales of Vesperian voisi kyllä napata alesta, toinen mikä pisti silmään nopeasti listaa selatessa taisi olla Shining Resonance. Huikeasti tälle on kyllä pelattavaa :tup:
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
5 712
Tuohon boldattuun kommentoin vielä kerran: Sinä saat täysin saman kokemuksen siitä Switch-versiostasi täysin riippumatta siitä, tuleeko sitä pro-versiota vai ei.
No tämähän taas sitten ei todennäköisesti pidä ollenkaan paikkaansa. Kun Pro-versio julkaistaan, vaikuttaa se pelitalojen toimintaan ja siihen miten pelejä suunnitellaan ja optimoidaan eri alustoille. Suurella todennäköisyydellä Pro-mallin olemassaolo vaikuttaa myös niihin peleihin mitä voi pelata normiversiollakin.
 

tpu

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
13.12.2016
Viestejä
939
No tämähän taas sitten ei todennäköisesti pidä ollenkaan paikkaansa. Kun Pro-versio julkaistaan, vaikuttaa se pelitalojen toimintaan ja siihen miten pelejä suunnitellaan ja optimoidaan eri alustoille. Suurella todennäköisyydellä Pro-mallin olemassaolo vaikuttaa myös niihin peleihin mitä voi pelata normiversiollakin.
Eiköhän pelitalon intresseissä ole saada myytyä peli myös originaali Switchin omistaville pelaajille. Miksi ihmeessä rajaisivat tarkoituksella ison osan potentiaalisista asiakkaista pois?
 
Liittynyt
10.12.2016
Viestejä
546
Suurella todennäköisyydellä Pro-mallin olemassaolo vaikuttaa myös niihin peleihin mitä voi pelata normiversiollakin.
Juuri näin. Mikä pointti sillä mahdollisella Pro-mallilla sitten olisi, jos sen vaikutus olisi sellainen, että kokemus on täsmälleen sama orkkis-Switchillä... Miksi tehdä tuon luokan lanseeraus, jos lopputulos on pelaajalle sama?

Toki minäkin näen Pro-mallin hyvänä puolena sitten sen, että etenkin 3rd party -peleihin satsataan entistäkin enemmän. Esim. Doom oli Switchille todella kunnianhimoinen ja onnistunut porttaus (ei vähiten siksi, että saivat sen gyronkin mukaan), mutta alkaahan sitä pelatessa epäilemään, onko näössä tai silmälaseissa vikaa. Entäpä pelit kuten Dark Souls: Remastered ja tuleva Witcher 3... Niissä onkin sitten karsittu tavaraa roppakaupalla (DS:ssä esim. umpisurkeassa audiolaadussa ja Witcher 3:nkin taitaa olla kooltaan puolet siitä mitä se normaalisti olisi). Skyrim sentään toteuttiin ihan kivasti vaikka Digital Foundrynkin raportista selvisi, että maastoa on todella paljon yksinkertaistettu yksityiskohtien ja horisontin osalta. Ehkä Pro-mallin myötä porttauksista tulee laadukkaampia, mutta jos näin käy, niin näistähän ei pääse normi-Switchillä nauttimaan samalla tavalla, sanoi tpu mitä tahansa. Jos pääsisi, niin miksei nuo porttaukset sitten nyt ole laadukkaampia?

Mitä tulee siihen motiiviin niin valitettavasti homma menee usein niin, että valmistaja katsoo uuden laitteen potentiaalisiksi asiakkaiksi nekin, jotka ovat suht. vasta heiltä jo laitteen ostaneet, odottaen, että he maksavat uudestaan sen 300-400 euroa saadakseen Pro-ominaisuudet. Onhan se nähty jo PS4-tuoteperheessä, että siellä koko ajan ostellaan samaa alustaa uudestaan (orkkiksesta Slimiin ja Slimistä Pro:hon).

Nythän on mielenkiintoista nähdä, miten Switch Lite vaikuttaa tuleviin peleihin, ajatellen esim. gyro-ohjausta, jota Litella ei taideta paljon harrastaa (Joy-Conit eivät lähde irti ja pienentyneen näytön takia harvempi käyttää esim. Pro-ohjaintai tai 8Bitdo:n tiettyjä ohjaimia, joista tuki gyrolle löytyy). Toki tuki gyrolle Litestäkin löytyy, mutten ainakaan itse ole kokenut, että näytön jatkuva kallistelu pelatessa ajatellen vaikka Splatoon 2:n ja Doomin kaltaisia pelejä olisi mielekästä (BotW:ssäkin se toimii lähinnä siksi, koska siinä gyroa hyödynnetään todella hienovaraisesti ja hidastetussa liikkeessä, jolloin näytön kallisteluakaan ei tarvitse harrastaa niin radikaalisti tai koko ajan). Ehken sitten vain osaa mutta esim. kun Doomin ostin eikä siinä vielä ollut gyro-tukia, niin tuli lähinnä se tunne, että ohjattavuus on yhtä hyvä kuin alkuperäisessä Doomissa. Tosin jotkut tuntuvat vannovan sen nimeen, että pelkillä tateilla saa ohjattua ja tähdättyä nopeaan tahtiin mainiosti... No, onnea vaan multiplayereihin sellaisia vastaan, joilla on hiiri (ajatellen cross-platform pelejä) tai gyro käytössä, jos se kerran niin hyvin luonnistuu.
 

tpu

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
13.12.2016
Viestejä
939
Juuri näin. Mikä pointti sillä mahdollisella Pro-mallilla sitten olisi, jos sen vaikutus olisi sellainen, että kokemus on täsmälleen sama orkkis-Switchillä... Miksi tehdä tuon luokan lanseeraus, jos lopputulos on pelaajalle sama?

Ehkä Pro-mallin myötä porttauksista tulee laadukkaampia, mutta jos näin käy, niin näistähän ei pääse normi-Switchillä nauttimaan samalla tavalla, sanoi tpu mitä tahansa. Jos pääsisi, niin miksei nuo porttaukset sitten nyt ole laadukkaampia?
Miten voi olla mahdollista, ettet ole vieläkään asiaa ymmärtänyt. Ylläoleva viestisi sen osoittaa.

Ei tietenkään sen kokemuksen pidä olla sama originaalilla ja pro-versiolla. Sehän on koko pro-version pointti. Mutta sinä ja ilmeisesti joku muukin kuvittelette, että jos pro-versiota ei olisi, niin originaaliversiolla saataisiin parempaa suorituskykyä.

Jos haluaa parempaa suorituskykyä, eli extraa, niin sitten voi hommata pron. Mutta jos kelpaa sama suorituskyky kuin ennenkin, niin voi ihan hyvin jatkaa vanhalla. Sen vanhan laitteen pelikokemus ei huonone siitä, että rinnalle tuodaan tarjolle jotain parempaa.

Kokeillaanpa vielä yksinkertaisemmalla rautalankaesimerkillä. Jos sinulla on autossa 200 hevosvoimaa, niin heikkeneekö autosi tehot, jos naapuri ostaa auton, jossa onkin 300 hevosvoimaa?
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 699
Nythän on myös varmistettu että Switch Litessä on päivitetty Tegra chippi sisässä, jolla saadaan ainakin parempi akunkesto. Myös perus Switchista on tulossa joskus myöhemmin hieman päivitetty versio, todennäköisesti samalla piirillä. Kyseessä ei tule olemaan pro-versio konsolista, mutta ainakin teoriassa tuo uudempi piiri mahdollistaisi myös hieman paremmat tehot samalla virrankulutuksella ja/tai lämmöntuotolla. On mielenkiintoista nähdä, minkälainen päivitys sieltä sitten lopulta tulee. Ihan mukava olisi esimerkiksi jos framedropit ja muut hidastelut saataisiin eliminoitua.

Mitenköhän syvälle ihmiset vetää tästä herneen nenään? Pro-mallistahan ei taida olla vielä edes mitään oikeita todisteita. Voi siis olla mahdollista, ettei varsinaista pro-mallia tule ollenkaan. Sinänsä siis tinkaaminen jostain tällä hetkellä vielä mielikuvituksellisesta pro-mallista on aika turhaa.

Tässä vielä uutisen tynkää: “New” Nintendo Switch revision features very modest GPU increase, no Switch Pro system soon | My Nintendo News
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
5 712
Eiköhän pelitalon intresseissä ole saada myytyä peli myös originaali Switchin omistaville pelaajille. Miksi ihmeessä rajaisivat tarkoituksella ison osan potentiaalisista asiakkaista pois?
Et nyt selvästikään ymmärtänyt ollenkaan mistä on kyse. Kun konsolista on kaksi versiota, se pelin optimointi on jonkinlainen kompromissi niin että molemmilla laitteilla pelistä saadaan "kaikki irti", Prolla luonnollisesti sitten hieman paremmin. Kun konsoliversioita on yksi, siinä ei tarvitse tehdä mitään kompromisseja kun puhtaasti optimoidaan sen mukaan että sillä yhdellä mallilla saadaan paras mahdollinen suorituskyky. Tätä samaa optimointia pelitalot joutuu miettimään PC-pelienkin kohdalla, ihan kaikkea optimointia ei voida jättää sen varaan että "kyllä se pyörii vähän pienemmällä resolla ja FPS:llä".

On tietenkin myös pelejä joissa näin ei tehdä, vaan se Pron lisäsuorituskyky näkyy vain suoraan siinä että FPS on vähän suurempi. Näiden osalta olet ihan oikeassa että se ei vaikuta pelikokemukseen alkuperäisellä Switchillä.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
10.12.2016
Viestejä
546
Miten voi olla mahdollista, ettet ole vieläkään asiaa ymmärtänyt. Ylläoleva viestisi sen osoittaa.

Ei tietenkään sen kokemuksen pidä olla sama originaalilla ja pro-versiolla. Sehän on koko pro-version pointti. Mutta sinä ja ilmeisesti joku muukin kuvittelette, että jos pro-versiota ei olisi, niin originaaliversiolla saataisiin parempaa suorituskykyä.
Eiköhän kyse ole siitä, ettemme ymmärrä vain toisiamme. Esittele toki se sitaatti, jossa nimenomaan sanon, että orkkis-Switchin pelikokemus huononee nykypeleissä. Onnea sen löytämiselle ja totean toki vielä perään, että tätä mieltä en missään nimessä ole. Jos pitäisi miettiä sitä, missä kommunikaatio-ongelmamme ydin on, niin ehkä sitten siinä, että sinä ajattelet asiaa yksittäisten konsoliversioiden kautta (orkkis-Switch on edelleen orkkis-Switch) ja minä taas koko Nintendo Switch -nimisen alustan kautta (ostin konsolin jonka oletin olevan koko elinikänsä sellainen, jolla pääsee nauttimaan ko. alustan peleistä parhaalla mahdollisella tavalla, mutta joka Pro-mallin myötä päätyykin olemaan yli puolet eliniästään se tehottomampi konsoliversio ko. alustalla).

Mitä mieltä sitten olen, jos en tuota... Olen sitä mieltä, että Pro-mallin muuttuneen kokemuksen myötä (jonka siis itsekin olet allekirjoittanut ylläolevassa sitaatissa) alkuperäinen Switch ei tarjoa enää parasta mahdollista pelikokemusta peleistä (liittyen paitsi visuaaliseen ulkonäköön niin mahdollisesti myös pelattavuuteen esim. korkeamman fps:n muodossa), jotka on optimoitu Pro:lle tai joihin Pro tarjoaa muutakin kuin vain pienen graafisen piristysruiskeen. Tämä voi tuoda radikaalejakin eroja etenkin portattuihin peleihin, joissa kunnianhimoisuudesta huolimatta pelikokemus on jäänyt selkeän karsituksi (orkkis-Switchillä koettuna).

Kokeillaanpa vielä yksinkertaisemmalla rautalankaesimerkillä. Jos sinulla on autossa 200 hevosvoimaa, niin heikkeneekö autosi tehot, jos naapuri ostaa auton, jossa onkin 300 hevosvoimaa?
Ei heikkene. Jos sinä ostat vuoden 2019 Volvo X:n (v1.0) jossa on 200 heppaa ja hetken päästä julkaistaan "päivitetty" versio vuoden 2019 Volvo X:stä (v1.1) jossa on 300 heppaa, niin koetko että olet heppojakin arvostavana saanut rahoillesi vastinetta? Entäpä jos huomaat myös, että koska v1.1 on se uudempi versio, niin auton lisävarusteissa yms. v1.1:n omistamisella on selkeä etu, vaikka lisävarusteessa lukee "tarkoitettu vuoden 2019 Volvo X:lle"? Ajatteletko vaan, että "no, eipä tuo edelleenkään minun ajokokemustani heikennä"?
 

Zat

Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
5 083
Jos pitäisi miettiä sitä, missä kommunikaatio-ongelmamme ydin on, niin ehkä sitten siinä, että sinä ajattelet asiaa yksittäisten konsoliversioiden kautta (orkkis-Switch on edelleen orkkis-Switch) ja minä taas koko Nintendo Switch -nimisen alustan kautta (ostin konsolin jonka oletin olevan koko elinikänsä sellainen, jolla pääsee nauttimaan ko. alustan peleistä parhaalla mahdollisella tavalla, mutta joka Pro-mallin myötä päätyykin olemaan yli puolet eliniästään se tehottomampi konsoliversio ko. alustalla).
Mitään Pro-Switchiä ei ole vielä tähän mennessä julkaistu ja näillä näkymin tuskin kannattaa odotella enää tälle vuodelle. Silti alkuperäinen Switch on ollut Nintendo Switch -ympäristön ja samalla oman uniikin tuotekategoriansa kärkilaitteena jo 2½ vuotta. Ja se mahdollinen paranneltu malli vain pidentäisi tuon potentiaalista elinkaarta, ei lyhentäisi.

Vaikea nähdä tuossa minkäänlaista vääryyttä mistään näkökulmasta.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
10.12.2016
Viestejä
546
Vaikea nähdä tuossa minkäänlaista vääryyttä mistään näkökulmasta.
Toki minulla on oma lehmä ojassa siinä suhteessa, että olen ajatellut asiaa nimenomaan meidän, jotka ostimme orkkis-Switchin täydellä hinnalla, puolesta. Kai se nyt pieni vääryys olisi, jos mahdollisen Pro:n takia alkaa tulemaan porttauksia, jotka ovat vähääkään teräväkuvaisia vain Switch Pro:lla (vähän kuin ilkkuen "No mitäs ostit orkkis-Switchin" tai "Mitäs oot niin köyhä, että haluut vuonna 2017 julkaistulta konsolilta terävää kuvaa kaikissa peleissä muttet ole valmis ostamaan sitä uudestaan, tällä kertaa Pro-versiona). Sen voin toki allekirjoittaa, että suuremmalla mittapuulla tehokkaampi Nintendo-konsoli on hyväksi ajatellen esim. juuri porttauksia, joissa jo nyt on nähty suuria edistysaskelia alustaansa nähden (Wiillä ja Wii U:lla ei paljon porttauksilla juhlittu). Itse vaan olen nähnyt Nintendon aina sellaisena, joka ei ainakaan kotikonsolipuolella kiirehdi ja antaa kuluttajien nauttia yhdestä kaikkivoipaisesta laitteesta useita vuosia.
 

tpu

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
13.12.2016
Viestejä
939
Ei heikkene. Jos sinä ostat vuoden 2019 Volvo X:n (v1.0) jossa on 200 heppaa ja hetken päästä julkaistaan "päivitetty" versio vuoden 2019 Volvo X:stä (v1.1) jossa on 300 heppaa, niin koetko että olet heppojakin arvostavana saanut rahoillesi vastinetta? Entäpä jos huomaat myös, että koska v1.1 on se uudempi versio, niin auton lisävarusteissa yms. v1.1:n omistamisella on selkeä etu, vaikka lisävarusteessa lukee "tarkoitettu vuoden 2019 Volvo X:lle"? Ajatteletko vaan, että "no, eipä tuo edelleenkään minun ajokokemustani heikennä"?
Et ole tainnut autoja ostaa uutena, kun tällaista edes kysyt. Tuohan on ihan arkipäivää, että jos tänään ostat uuden auton, niin samasta mallista on vuoden-parin sisään tarjolla paranneltu malli. Esim. jos ostit tämän vuoden alkupuoliskolla uuden BMW 5-sarjan hybridin, sait sen takavetoisena. Mutta jos ostat sen nyt, niin tarjolla on neliveto ja lisäksi infotainment-järjestelmä on päivitetty uuteen versioon. Eli alkuvuonna ostamasi auto ei ole enää se paras mahdollinen versio kyseisestä autosta, mutta se on edelleen täsmälleen sama auto, kuin minkä ostitkin. Se on elämää, sitä se tarkoittaa kun tekniikka kehittyy.
 
Liittynyt
10.12.2016
Viestejä
546
Et ole tainnut autoja ostaa uutena, kun tällaista edes kysyt.
En kieltämättä ja tiedostin ottavani riskin autovertauksella ollen ummikko niissä asioissa. :D Mutta mutta... Mitäs olet mieltä sitten heistä, jotka esim. ostivat PS4 Pro:n vaikka PS4 oli alla? Olivatko he tyhmiä, kun eivät tajunneet, ettei PS4 Pro heidän pelaamistaan PS4:lla huononna? Käsitin kuitenkin, että hirveästi ihmettelet sitä, jos joku kokee tarvetta Pro-versioon ajatellen, että normiversio ei enää riitä, vaikka kyse on saman alustan peleistä. Pleikkarin ostoa aikoinaan harkitessa en tosin itse (hassua kyllä) koskaan ollut valitsemassa Pro-versiota normipleikkarin edelle, joskin yksi suuri syy on käyntiääni, joka oli aikoinaan Slim-versioissakin sen verran kova, että konsoli lähti takaisin kauppaan. Toinen tietty tuo aiemmin mainittu, että osa peleistä pyöri jopa paremmin normipleikkarilla.

Rumor: Datamined Info Suggests "Enhanced" Switch Version Supports 8GB RAM, Bigger Internal Storage | NintendoSoup

Onneksi minun ei tarvitse tämän arvailun perusteella olla kateellinen, jos Pro-mallissa olisi kyse vain siitä, että RAM ja sisäinen muisti kasvaa sekä komponentit ovat virtapihimmät vaikkakin käyvät suuremmilla kellotaajuuksilla. Tehoboostin pitäisi olla suht. maltillinen. Toki muutenkin maalailin kirjoittelussani lähinnä piruja (tai PS4 Pro:ta) seinille, sillä vaikka uudistettu ja parempi malli tulisikin, niin haluan vielä kuitenkin uskoa Nintendoon sillä, että orkkis-Switchin omistajille jää hyvä mieli sen sijaan, että tulisi paine ostaa sama alusta uudestaan.
 
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
1 769
Mitäs olet mieltä sitten heistä, jotka esim. ostivat PS4 Pro:n vaikka PS4 oli alla? Olivatko he tyhmiä, kun eivät tajunneet, ettei PS4 Pro heidän pelaamistaan PS4:lla huononna? Käsitin kuitenkin, että hirveästi ihmettelet sitä, jos joku kokee tarvetta Pro-versioon ajatellen, että normiversio ei enää riitä, vaikka kyse on saman alustan peleistä.
Eiköhän valtaosa, jotka ostivat Pron vaikka normaalin jo omistivat, ostaneet sen siksi että he haluavat pelata sen parhaan version pelistä ja olivat sitä mieltä että lisäsijoitus on saavan hyödyn arvoinen.

Ajatusmaailmasi on kyllä todella kummallinen. Eihän tuolla ajattelutavalla pysty koskaan ostamaan mitään koska hinta saattaa laskea tai mistä tahansa tulla uudempi versio.
 
Viimeksi muokattu:

Vee

Liittynyt
27.10.2016
Viestejä
352
Kumpi kannattaa ostaa jos haluaa vain laadukasta tasoloikkaa? Super mario U vai mario maker 2?
 

tpu

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
13.12.2016
Viestejä
939
En kieltämättä ja tiedostin ottavani riskin autovertauksella ollen ummikko niissä asioissa. :D Mutta mutta... Mitäs olet mieltä sitten heistä, jotka esim. ostivat PS4 Pro:n vaikka PS4 oli alla? Olivatko he tyhmiä, kun eivät tajunneet, ettei PS4 Pro heidän pelaamistaan PS4:lla huononna? Käsitin kuitenkin, että hirveästi ihmettelet sitä, jos joku kokee tarvetta Pro-versioon ajatellen, että normiversio ei enää riitä, vaikka kyse on saman alustan peleistä.
Sinun ajatusmaailmasi on jotenkin niin vinksallaan, etten oikein keksi miten asiaa enää sinulle voisi ilmaista.

Jos joku osti PS4 Pro:n, vaikka oli jo PS4 alla, niin hän osti sen siksi, että halusi parempaa kuin mitä PS4 tarjosi. Jos olisi pysynyt PS4:ssä, niin olisi saanut edelleen sen pelikokemuksen, mistä oli maksanutkin. Ja näin aion itsekin toimia, jos tuo Switch "pro" joskus tulee. Katson ensin, mitä tämä pro-versio tarjoaa ja jos koen, että se tarjoaa minulle jotain sellaista, mitä haluan, niin sitten vaihdan nykyisen Switchini siihen. Tällaista voisi olla esim. suurempi näyttö, suurempi tallennustila ja parempi akunkesto. Mutta tämän pro-version olemassa olo ei mitenkään heikentäisi sitä kokemusta, mikä minulla on nykyisen Switchini kanssa. Ainoastaan tuo minulle mahdollisuuden vaihtaa parempaan, mikäli haluan.

Tätä olen yrittänyt sinulle teroittaa jo moneen otteeseen. Jos paranneltu versio tulee rinnalle, niin se mahdollistaa parempaa niille, jotka haluavat siihen sijoittaa. Mutta he, joille nykyinen riittää, voivat jatkaa alkuperäisversiolla, joka ei siis huonone, vaikka tarjolle tulee jotain parempaakin.

Kaikesta kirjoittamastasi paistaa vain se, että sinua harmittaa se, että tarjolle tulee jotain parempaa kuin mitä sinulla itselläsi on. Sinua harmittaa, että se hankkimasi laite ei enää olekaan parasta mitä on saatavilla, vaikka se todellisuudessa on ihan yhtä hyvä kuin ennenkin.
 

tpu

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
13.12.2016
Viestejä
939
Kumpi kannattaa ostaa jos haluaa vain laadukasta tasoloikkaa? Super mario U vai mario maker 2?
Jos et ole vielä Super Mario U:ta pelannut, niin sitten se. Itse omistan sen Wii U:lle, niin en viitsinyt hankkia sitä Switchille, kun käsittääkseni se ei tarjoa mitään uusia kenttiä. Ostan joskus sitten alesta pois.
 
Liittynyt
10.12.2016
Viestejä
546
Ajatusmaailmasi on kyllä todella kummallinen. Eihän tuolla ajattelutavalla pysty koskaan ostamaan mitään koska hinta saattaa laskea tai mistä tahansa tulla uudempi versio.
Kaikesta kirjoittamastasi paistaa vain se, että sinua harmittaa se, että tarjolle tulee jotain parempaa kuin mitä sinulla itselläsi on. Sinua harmittaa, että se hankkimasi laite ei enää olekaan parasta mitä on saatavilla, vaikka se todellisuudessa on ihan yhtä hyvä kuin ennenkin.
Ehkä oikeutan ajattelutapani sillä, että tämähän tosiaan olisi ensimmäinen kerta Nintendon kotikonsolien leirissä, kun kenellekään tulisi tarve ostaa paremmalla raudalla varustettu versio samalta alustalta. Onhan tämä muutenkin suht. uutta konsolirintamalla, sillä vaikka esim. Playstation tunnetusti vaihihkaa viilaili konsoliensa komponentteja, niin PS4 Pro oli ensimmäinen varsinainen tapaus, jossa kaupiteltiin samaa alustaa lähes samalla tavoin kuin jos se edustaisi uutta sukupolvea (PS5:sta). Kuten kuitenkin todettua, merkit näyttävät vähän siltä, ettei sieltä tulisi mitään turboahdettua Switch Pro:ta, jonka siivittämänä pelifirmat alkavat julkaisemaan Switch-pelejä, jotka näyttävät tarkalta ja nopealta Pro:lla mutta jotka näyttävät sumealta ja hitaammalta orkkiksella (juu, ei ne orkkiksen pelit huonone mutta Doom on siitä huolimatta orkkiksella sumea).

Kuten sanottu, siitä olen samaa mieltä, että yleisesti ottaen mikä tahansa rautapäivitys on hyväksi, vaikka kyse ei olisikaan uuden sukupolven laitteesta. Switchin kohdallahan se on erityisen tärkeää siksi, että 3rd party -valmistajia on saatu sankoin joukoin mukaan ja olisi suotavaa, että he jatkavat Switchin raudan kokemusta tarpeeksi potentiaalisena, että voivat tuoda lähinnä tehokkaammille alustoille tarkoitettuja pelejään myös Switchille. Kuitenkin koen täysin oikeutetuksi pitää niiden puolia, jotka ostavat x tuotesukupolven laitteen ja joille sitten valmistaja tuo paineen ostaa sama laite uudestaan paranneltuna versiona ennen tuotesukupolven x1 julkaisua. Ehkä tässä puhuu sitten se myös, että olen 80-luvun lapsi, enkä ole muutenkaan tottunut siihen, ettei pelistä saa kaikkia mehuja irti ilman että ostaa periaatteessa saman laitteen uudelleen... Etenkin kun, toisin kuin PC-puolella, konsolin pointtihan on vähän se, että pelit valmistetaan yhdet rautaspeksit mielessä.

Myönnettävästi olen kyllä harkitsevainen ostojeni suhteen, enkä edusta ollenkaan tätä yllättävän laajaa ryhmää, jossa ostellaan ja hetken päästä myydään eteenpäin vain ostaakseen sen uudemman version, jonka kanssa tehdään samoin. Tykkään enemmän ottaa asioista selvää ja sitä kautta tehdä harkittuja riskejä. Useimmiten ne kannattavat ja pääsen nauttimaan laitteesta tms. vuosia ennen kuin koen tarvetta päivityksille.
 
Liittynyt
10.12.2016
Viestejä
546
Kumpi kannattaa ostaa jos haluaa vain laadukasta tasoloikkaa? Super mario U vai mario maker 2?
Mario Maker 2. Toki mikä tahansa Mario-peli on hyvä veto, mutta jo Wiillä ja Wii U:lla nuo New Super Mariot eivät tarjonneet ollenkaan samaa viehätystä kuin Mariot yleensä (kyllä, lasken mukaan myös 2D-Mariot enkä uusimpia 3D-Marioita) ellei sitten ottanut iloa irti moninpelistä perheen/kavereiden kesken. Kesti todella kauan löytää motivaatiota pelata ne loppuun. Sen sijaan Mario Maker 2 (en omistanut ensimmäistä sarjan peliä Wii U:lla) on viehättänyt alusta saakka, joskaan ilman Nintendo Onlinea en sitä suosittele (Story Mode käy pidemmän päälle puuduttavaksi).
 

Zat

Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
5 083
Kumpi kannattaa ostaa jos haluaa vain laadukasta tasoloikkaa? Super mario U vai mario maker 2?
Maailmalla konsensus juuri tuon kysymyksen kohdalla tuntuu olevan vahvasti Mario Maker 2. Siinäkin on kohtuullisen mittainen Nintendon tekemä yksinpelikampanja, mutta sen lisäksi käytännössä loputon määrä ihmisten tekemää sisältöä. Käyttäjien tekemien kenttien taso tietysti vaihtelee, mutta seassa on loistavaa kamaa.

NSMBU ei myöskään ole rakastetuimmasta päästä Mariona, vaikkei missään nimessä huonokaan. Mutta porukka ei esim tyypillisesti välitä pelata sitä useampaan kertaan läpi. Mario Makeria taasen voi pelata kuukausia putkeen kyllästymättä.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 714
Mario Maker 2:n netti ominaisuudet ei taija toimia, jos on tupla NATti netti yhteydessä?
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 699
Odotellaan innolla kunhan tuosta saadaan testejä julki. Nintendo ei varmasti mainosta lisätehoja, mutta ainakin paperilla uuden piirin pitäisi pystyä hiukan parempaan. Puhutaan lähinnä pienemmästä määrästä frame droppeja, pienemmästä lämmöntuosta jne. Jos jotenkin saavat rajattua parannukset pelkästään akunkestoon, niin onhan sekin melkoinen loikkaus.
 
Liittynyt
23.04.2018
Viestejä
360
On se hurjaa kuinka vähän uusi piiri käyttää energiaa. Aivan olematon virrankulutus. MInkähänlaista tekniikkaa saa 3-4 vuoden päästä Switch 2:nen sisuksiinsa? Siis jos Nintendo jatkaa samalla hybridi mallilla, mitä pidän kyllä todella todennäköisenä. Nvidia ja 7nm valmistustekniikka voi luoda aika häkellyttävän kannettavan laitteen ja päälle sitten tehodockki sitä haluaville.
 

Apinamakina

Tukijäsen
Liittynyt
14.07.2017
Viestejä
1 079
Pelkästään parempi akku uudessa Switchissä? Ei lisätehoja? Ei isompia resoja/ruudunpäivityksiä? Pelkästään parempi akku? Tietääpähän ettei tartte edes harkita päivittämistä.

Toisaalta ihan hyvä vaan, ettei Nintendo lähde samaan sirkukseen mukaan kuin Sony ja Microsoft.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 235
Pro Controllerin d-pad on omat ongelmansa, mutta joy-conin nappeja ei voi padiksi edes kutsua.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 235
2019 ja korjaus on 3rd Party ohjain?
Ei nuo itselle (enkä toki ole läheskään ainut joka tästä valittaa) ainakaan ole lähellekään yhtä mieluisat kuin kunnollinen d-pad, jossain Zeldassa toimii ylimääräisinä näppäiminä mutta sitten kun 2D pelin iskee tulille ja niillä olisi tarkotus liikkua niin menee aika ankeaksi.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 235
Oma syy on ihan vaan se että näppäimet on niin levällään että joko niihin osuu vahingossa ja yhtäaikainen paino on huomattavasti tuskallisempaa kuin kunnon ristikolla.
Toki varmasti tälläiseenkin paskaan tottuu jos tarpeeksi käyttää, mutta onneksi ei ole pakko kun tuo Pro Controller tosiaan löytyy, siinä sitten on taas nuo miss-inputit oma ongelmansa.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 235
Tuo vaikuttaa ihan kunnolliselta lisäohjaimelta, harmi että hinta aika kova ohjaimeksi joka toimii pelkästään handheld modessa.
Pitäisi tutustua noihin adaptereihin joilla saa PS4 -ohjaimen käyttöön Switchin kanssa ja vice versa niin riittäisi ainakin ohjaimia moninpeluu sessioita varten, jos semmoiseen saa kiinni enemmän kuin yhden.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
12 021
D-padiahan ei voi nintendon omiin kapuloihin laittaa, koska ohjaimet on suunniteltu toimimaan yksinään erillisinä ohjaimina.

Erilliset ABXY napit ovat pakolliset.
 
Liittynyt
10.12.2016
Viestejä
546
Jotain todella koukuttavaa tuossa Multiplayer Versus -moodissa on. En ole tainnut edes käyttäjien tekemiä tasoja pelailla (yksinpelinä) varmaan viikkoon. Taisi mennä koukuttavuudessaan jopa Splatoon 2:n ohi. Vaikka taidolla ja tarkoilla hypyillä pärjää, niin viihdyttävintä antia on päätyä antamaan aikaisen kuoleman takia muille etumatka, kuroa se kiinni ja voittaa toisen nenän edestä. Saa muuten nähdä, tekeekö Nintendo mitään tuolle toisten pelaajien kiinniottamiselle ja heittelylle, sillä etenkin taidokkaammat pelaajat voivat kyllä ko. strategialla hallita muita pelaajia heittämällä heidät kuolemaan.
 
Liittynyt
03.12.2016
Viestejä
1 594
viimeinkin löysin mistä saa tän ennakkovarattua (tänään tullu gamestopin listoille kun ei aamulla ollu)...jokapaikasta myytiin hetkessä loppuun ja ebayssä hinnat huitelee parin sadan hujakoillakin

The Legend of Zelda: Links Awakening Limited Edition
Vpd:ltä ainakin vielä löytyy/tullut lisää. Tiedä sitten kuinka keräilyharvinaisuudeksi tämä jää. Aikoinaan new 3ds:n majoras mask limited edition konsoli vietiin käsistä ja ebayssä kolminkertaiset myyntihinnat. Noita tuli lisää moneen paikkaan heti julkaisussa ja myytiin useita viikkoja sen jälkeenkin. Ebayssä hinnat tasoittuivat heti. Näyttää tämä pakettikin jo halvimmillaan ~130e olevan siellä. Kiva kokonaisuus silti keräilijälle:)
 
Liittynyt
24.03.2019
Viestejä
700
Itse heitin tuon zeldan gigantista varaukseen kun maksoi 79e. Pari päivää myöhemmin se katosi kokonaan joten saas nähdä saanko sen vai en.
Jos se on vaan varattu loppuun niin voisihan sinne sivulle merkata, että erä on myyty loppuun eikä poistaa koko tuotetta.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 699
Huomenna julkaistaan Fire Emblem: Three Houses. Pistinpä oman kopion tilaukseen eilen VPD:ltä ja lähtikin matkaan alle tunnissa tilauksesta. Toivottavasti saapuu huomenna perille.

Jos joku haluaa Collector's editionin kyseisestä pelistä, niin Powerissa on vielä muutama kappale noin 20e halvemmalla kuin muualla (ulkomailtakaan ei meinaa saada tuohon hintaan): FIRE EMBLEM: THREE HOUSES LIMITED ED (NINTENDO SWITCH) Nyt loppu.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
1 747


Sattuipa sopivasti että Nintendo reagoi tohon ohjain ongelmaan juuri sen jälkeen kun niitä oltiin haastamassa oikeuteen. o_O:rolleyes:
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
185
Toivottavasti nuo vialliset ohjaimet saisi Suomessakin vaihtoon/korjaukseen. Itsellä juurikin on toisessa joyconissa drift ongelmaa ja takuu on jo mennyt.
 

Pingviini

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
18.02.2017
Viestejä
2 106
Fire Emblem: Three Houses saanut paljon hyviä arvosteluja, mm. 9.5 IGN.comilta: Fire Emblem: Three Houses

:tup:

Oma backlog sen verran iso että yritän toistaiseksi olla ostamatta, mutta saapa nähdä kauanko kestää että ostohousut sujahtaa jalkaan.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
240 133
Viestejä
4 196 701
Jäsenet
70 854
Uusin jäsen
rata-mestari

Hinta.fi

Ylös Bottom