EKWB julkaisi uuden näytönohjainblokin Radeon RX 5700 -sarjalle sekä Vector Strike -prosessoriblokin

Kaotik

Banhammer
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
21 448



Nestejäähdytyksen suurnimiin kuuluva slovenialainen EK Water Blocks on julkaissut uusia blokkeja sekä prosessoreille että näytönohjaimille. Yhtiö julkaisi AMD:n uusille Radeon RX 5700 -sarjan näytönohjaimille nestejäähdytysblokit jo reilu viikko sitten, mutta nyt yhtiö on täydentänyt valikoimaa uudella D-RGB Special Edition -versiolla. Lisäksi yhtiö julkaisi uuden Vektor Strike -prosessoriblokin.

EK-Vector Radeon RX 5700 +XT RGB on yhtiön normaalin linjan mukainen blokki AMD:n RX 5700 -sarjan referenssinäytönohjaimille. Uusi D-RGB Special Edition -versio blokista sen sijaan on hakenut inspiraatiota AMD:n RX 5700 XT:n referenssijäähdyttimen muotokielestä. Näytönohjainblokin kansi on varustettu samankaltaisella urituksella ja ”lommolla” kuin XT:n jäähdytinkin. Lisäksi kannessa on RGB-valaistu Radeon-logo.



Sekä EK-Vector Radeon RX 5700 +XT RGB:n että -D-RGB Special Editionin varsinainen itse jäähdytysydin on uuden sukupolven versiota, jonka pinta-ala on yhtiön aiempia näytönohjainblokkeja suurempi. Tuttuun tapaan blokin ydin on kuparia ja se on saatavilla sekä ilman pinnoitetta tai nikkelöitynä. Special Edition -versiossa ydin on aina nikkelöity. Perusversion kanneksi voi valita pleksisen tai asetaalimuovisen vaihtoehdon, kun Special Editionissa ainut vaihtoehto on asetaalimuovista. Perusversion pleksikannessa valaistus kattaa koko kansiosan ja asetaalikannessa RGB-valaistus on sijoitettu päädyn koristeulokkeeseen.

Perusversiolle on saatavilla sekä mustaksi anodisoidusta alumiinista että nikkelöidystä alumiinista varustettu levy näytönohjaimen takapuolelle. Special Edition -versiossa takakansi on CNC-koneistettua alumiinia mustalla nikkelipäällysteellä, mutta ainakin yhtiön kuvissa väri vaikuttaa ennemmin tumman harmaalta. Näytönohjaimen komponenttien suojaamisen lisäksi takalevyjen luvataan parantavan kortin takapuolen komponenttien jäähdytystä.



EK-Velocity Strike noudattaa sarjan prosessoriblokkien tuttua linjaa 5. sukupolven ytimineen, joka on saanut yhtiön mukaan jälleen osakseen pieniä viilailuja. Käytännössä merkittävimmät erot ovat kuitenkin uudessa kannessa, joka on valmistettu CNC-koneistetusta messingistä ja päällystetty joko mattamustalla tai mustalla kromipäällysteellä. Lisäksi prosessoriblokkiin kuuluu puhtaasti ulkonäköseikkoihin keskittyvä päällisosa, joka on valmistettu mustaksi anodisoidusta harjatusta alumiinista tai pelkästä harjatusta alumiinista. Prosessoriblokki tukee AMD:n AM4-kantaan ja Intelin LGA 115x ja 20xx-kantoihin sopivia prosessoreita.

EK-Vector Radeon RX 5700 +XT RGB -blokki kustantaa yhtiön omassa verkkokaupassa materiaalivalinnoista riippuen 124,90 - 129,90 euroa ja sen takakannet 26,90 tai 33,90 euroa. D-RGB Special Edition -blokin hinta on 179,90 euroa ja siihen sisältyy sen takalevy. EK-Vector Strike -prosessoriblokin hinta on 139,90 euroa.

Lähteet: EKWB (1), (2), (3)

Huom! Foorumiviestistä saattaa puuttua kuvagalleria tai upotettu video.

Linkki alkuperäiseen uutiseen (io-tech.fi)

Palautelomake: Raportoi kirjoitusvirheestä
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
05.11.2016
Viestejä
1 528
"CNC-koneistetusta messingistä" oho, kupari vähenee ja hinta nousee:)
Eiköhän syy ole puhtaasti koneistettavuudessa ja käytännössä tuon kansipuolen ei tarvitse olla kuparia, koska se ei jäähdytä mitään. Messinkiin saa tehtyä kestävämmät kierteet, joten tuon avaus ja puhdistus ei ole niin herkkää kuin kuparisen, jossa kierteet voi korkata yllättävän helposti jo kymmenen avauksen jälkeen. Myös muovit on tuossa kierteytysmielessä huonoja joten, tämä on mielestäni päivitys parempaan. Messinkiin tulee myös hieman helpommin parempi viimeistely, eli pinnoitteet pysyy paremmin.

Omaan "rahasilmään" nuo näyttiksen blokit olisi voinut olla alle 100€ juttuja, niin kiinnostaisi huomattavasti enempi.
 

Marti77

Team H2O
Liittynyt
16.12.2016
Viestejä
4 395
EK saisi kyllä hieman tarkistaa hintoja kun melkein jokainen blokki on 120€.
Ennen sai gpu blokin n100€ tuntumassa.
 
Liittynyt
24.12.2016
Viestejä
34
EK saisi kyllä hieman tarkistaa hintoja kun melkein jokainen blokki on 120€.
Ennen sai gpu blokin n100€ tuntumassa.
Ja joskus bensalitran sai markalla. Inflaatio ja kasvaneet henkilöstökulut tulee myös huomioida. EK kun tekee käsittääkseni (lähes)kaiken tuotannon in-house Saksassa.

Tuskin tuo tuotekehityskään ilmasta on.
 
Liittynyt
28.10.2016
Viestejä
1 824
Messingissä on kuparia niin sinkkiä lisäämällä saadaan kestävämmäksi. Samalla saadaan korroosionkestävyyttä lisää.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
237 435
Viestejä
4 161 652
Jäsenet
70 408
Uusin jäsen
allun90

Hinta.fi

Ylös Bottom