Virtalähde sirisee

Liittynyt
12.11.2016
Viestejä
362
Onko näissä Super Flower Golden Green 80+ gold 450w virtalähteissä joku tietty komponentti joka alkaa pitämään ikävää sirinää? Lakkasin kelat uusiksi, mutta sirinä ei loppunut. Sirinä ei tule flektistä ja sirinä voimistuu mitä enemmän virtalähdettä kuormittaa.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
5 395
En ole niin hirveästi noiden PC-powereiden kanssa pelehtinyt mutta jostakin on jäänyt sellainen mielikuva että SuperFlower-powerit ovat vähän sitä sun tätä eli saattavat siristä tai muuten ääntää eivätkä ilmeisesti ole ihan niitä luotettavimpia powereita. Tosin, kuten jo mainitsin, en ole niin hirveästi noiden powerien kanssa ollut tekemisissä niin omakohtaisia kokemuksia ei ole.

Jos kelat on kunnolla lakattu niin saattaa siellä konkatkin huutaa varsinkin jos ovat päässeet vähän kuivahtamaan...
 

Pertti Kosunen

Basic Input/Output System
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
3 107
Super Flower jotkin mallit on hyviä, japanilaiset kondensaattorit jne., mutta ei kaikki. Silent Riq toi tietääkseni vain niitä parempia sarjoja Suomeen.
 

Hessu

Tukijäsen
Liittynyt
29.10.2016
Viestejä
4 420
Kyllä SF teki parhaimpia virtalähteitä aikanaan. Tai seasonicin tuotantoahan ne oli. Uudet HX sarjan räpellykset ovat onnettomia. Tuota sirinää on vaikea selvittää mikä sen aiheuttaa. Jotkut komponentit vain resonoivat eikä se mitenkään tavatonta ole sähköosissa. Itse olen tavannut samaa ongelmaa ihan kaikilla valmistajilla. Todella yksilöriippuvaista.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
2 310
Juu sama homma jokaikisessä laturissa/powerissa/ruudussa/tv:ssä jne.

Olisi kyllä mukava tietää mikä sielä sirisee ja vinkuu niin voisi hiljentää.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
106
Juu sama homma jokaikisessä laturissa/powerissa/ruudussa/tv:ssä jne.

Olisi kyllä mukava tietää mikä sielä sirisee ja vinkuu niin voisi hiljentää.
Hakkuri/kuormitus ja sen aikaansaama virtarippeli joka di/dt aikaansaa mekaanista värähtelyä komponentissa X (kelat, konkat, ...), ja mekaanisen värähtelyn yli/aliharmoniset.

Mm. keraamiset konkat saattavat soida iloisesti, toinen on tietysti käämitykset/coret.

Jos halutaan, tuo saadaan suunnittelulla kyllä hoidettua pois, mutta lisännee hintaa.

Samalla lailla se 50Hz hurisee muuntajissa.
 

sl06bhytmar

♻ SER Rescue ♻
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
860
Onko näissä Super Flower Golden Green 80+ gold 450w virtalähteissä joku tietty komponentti joka alkaa pitämään ikävää sirinää? Lakkasin kelat uusiksi, mutta sirinä ei loppunut. Sirinä ei tule flektistä ja sirinä voimistuu mitä enemmän virtalähdettä kuormittaa.
Ei voi valitettavasti kotikonstein korjata, sillä sirinä johtuu siitä, että kelat ei ole betonoituneet kunnolla sisäisesti ja mahtuvat liikkumaan Lenzin lain aiheuttaman Lorenzin voiman takia. Joissakin tuotteissa kuuluu takuun piiriin eli on huomioitu jo komponenttivalinnoissa, että sirinä on vähäistä ja jos sen kuulee selkeesti, niin on speksien ulkopuolella oleva komponentti.

Keraamiset konkat ovat hyvinkin kimeä-äänisiä, mutta vaimean kuuloisia ja niiden aiheuttama ääni yleensä saadaan hukkumaan koteloinnilla eli paljaalla PCB:llä kuuluu, mutta kotelon läpi ei yleensä saa kuulumaan ilman, että korva on tuotteessa kiinni. Keraamisen konkan häiriöääni tosin voidaan yleensä poistaa muuttamalla resonointi taajuutta eli konkan kokoa säädetään hieman.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
27
Komppailen edellisiä ja sirisevät kelat siellä varmaankin elämöivät. Kerran vaihdoin kun oli vaihdokkipowerissa aivan sattumalta identtinen (saman pajan tuotos) kapistus. Jos alkaa nyppimään tuo sirinä niin poweri vaihtoon vain.
Virtalähteillä on ollut tapana siristä, surista ja hurista. Ääntä se vain on.
 
Liittynyt
31.12.2016
Viestejä
385
AP: Et sattunut katsomaan, että onko powerisi susi, vai nipponiin vivahtavilla Chemiconeilla, tai jonkin enemmän tai vähemmän jotain kuraa?

Lähinnä PFC-powereissa verkkoelkon hapertuminenkin on mahdollinen sirinän aiheuttaja, PFC:ttömissä tai varsinkin passiivi-PFC-rojuissa verkkoelkot kyllä kestävät tavallisesti.

Tuo on melko varmasti APFC, mutta malli olisi tarpeen varmistukseksi.

Jos joku passiivi-PFC-katiska, niin SERriin ja uutta, toivottavasti parempaa tilalle. Jos APFC, niin elkot voinevat olla ok-laatua. Toki itse joskus ostamassani SF:n muistaakseni 450W powerissa (ei ole tässä nyt näköisällä) oli chemiconin SM-jotain verkkoelko. "japsibrändin" toki, mutta surkeinta sarjaa ja valmistusmaa luultavasti korea (Sam Young). Ei sillä maalla sinäänsä mitään, valtaosa chemiconin sarjoista tulee koreasta, antiikkisarjoja voinee tulla vielä jenkkilästä, yms. mutta kun kys. elko joutuu suotamaan päähakkurin lisäksi APFC:n ja std-by -hakunkin. Kaikki käyttänee eri taajuuksia, joten paska verkkoelko voi tehdä ties mitä sirinöitä.

Skooppaamista en verkkoelkolle suosittele, mutta jos saat jotenkin sen rinnalle laatulisäelkoa ainakin jotain 100uF 450V, lyhyillä johdoilla, niin sillä voisi testata, että vaimeneeko/muuttuuko sirinä. Toki joku 10uF 450Vdc muovikonkka olisi siihen paras, mutta sellainen maksaa...

Jos verkkoelkon härkintä ei vaikuta, niin toisiopuolelta voi kuunnella letkunpätkällä, että mistä ääni tulee. Jos seutu selviää, niin laita kuvaa alueesta.

Joka tapauksessa, omani 450W (vai olikohan se 400W) SF oli sirisemättä kaikella kuormalta välillä 0W - muistaakseni 680W. Jälkimmäinen luku oli siis se, jolla poweri meni overipoverisuojaan... Kuorma oli vain 12V linjassa. Siihen kyllä taisin jo enempiä rääkintöjä jatkamatta vaihtaa kunnollisen verkkoelkon jostain Deltan serveripowerista.

Olipa kerran aina niin täydellisen vihaamani joku seasonic (sekopäät usein kehuu kys. paskoja) joskus kokeillessani niin älytön siristin jollain 40-50W kuormalla, että koneen idlatessa olisi varmasti mennyt hermot lopullisesti... Amdilla ei toki olisi kaiketi ongelmaa, syönee pelkkä prossukin sen 50W idlaillessa... No mutta kys. valmistajan powereissa sirinä on ominaisuus, ei vika. Taisi joku corsipaskan sirisonic 660W siristä myös sopivalla kuormalla aika "kivasti", kun sen korjailin. Oli vesijäähystä jollain murolla pudonnut joku pisara moiseen ja APFC poks...

Eipä tuon korsipaskeenkaan puolesta jaksanut vähempää kiinnostaa, että mikä siinä sirisi. Siinä kuitessii oli laatuverkkoelkoja muistaaksen pari rinnakkain. Varapowerit ovat varapowereita, sitten jos käyttöpowerit loppuvat, niin pitää ostaa poweri, tahi kasata "uusi" rikkinäisestä...
 
Liittynyt
31.12.2016
Viestejä
385
Sehän se jäi mainitsematta vielä, että seasonnalla ja SF:llä ei ainakaan ole koskaan ollut tietääkseni mitään yhteistyötä keskenään, vaan pikemminkin olivat "verivihollisia keskenään"... Puhun menneessä aikamuodossa, kun eipä tässä ole powereiden nykytilannetta seurattua.

Joten Hessu: Tarkoittanet corsfartin tuotoksia? Sehän on kuin "pirkka", ostaa sitä mitä halvalla saa ja leimaututtaa "hienon" "merkkinsä" tuotoksen päälle. Tosin pirkka/daily/rainbow/s-jotain/liiterin-mitä-sattuu ilmoittaa kyllä yleensä jotain alkuperäisestä valmistajasta, toisinkuin corsair.
 
Liittynyt
13.01.2017
Viestejä
79
Tässä 450W Superflowerissa alkaa siristä 1uf +-10% 250V keltainen polko ensiöpuolella. Sen huomaa kun painelee polkoa alaspäin piirilevyllä jollain muovisella tikulla. Koitin vaihtaa sen toiseen 400v +-5% polkoon mutta ei juuri apua. Ja laitoin hyvät kuumaliimat ympärille että ei pääsisi heilumaan/värisemään. Voisi kokeilla laittaa kaksi puolet pienempää tai ehkä vaihtaa orientaation vaakaan, kun jostain luin että voi aiheuttaa resoranssia pystyssä ollessaan ja että piirilevy toimisi ikäänkuin kauittimena. Verkkoelkokin voi olla huono mutta ilmeisesti ei pitäisi olla. Uudesta asti siis ollut ongelma. Piirilevyn takapuolelle voisi kanssa laittaa varmaan kumitassuja lisää esim juuri polkon kohdalle niin luulisi vaimentavan lisää.

Kuvassa 350W superflower, mutta aika saman näköinen kuin oma 450W.



Ko. polko kuvassa mustan ison verkkoelkon vieressä.

Oisko vielä parempia ideoita kellään vaimentaa tuota? Pitää tehdä hieman testailua muuttuiko sirinä esim. kuorman alla kunhan saa koneeseen jonkun käyttiksen.

Olisin laittanut kyllä @Jimm's takuuseen aikaa sitten, koska ilmeisesti SilentRigin takuut siirtyi sinne. En vaan löytänyt mistään kuittia enää.

Laitoin myös Superflowerille monta viestiä, mutta ei minkäänlaista vastausta ikinä :(
 
Liittynyt
11.02.2017
Viestejä
621
Kokeilitko kuumaliiman sijaan jo kaksikomponentti silikoonia tai vastaavaa (luonnollisesti eristävää)? Kuumaliima käsittääkseni kovettuu suhteellisen paljon mikä saattaisi jopa pahentaa asiaa.
 

TunTuri

oh4etc
Tukijäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 205
Jos joku passiivi-PFC-katiska, niin SERriin ja uutta, toivottavasti parempaa tilalle.
Eikös EU lainsäädäntökin ajanu kaikki paitsi aktiivi-PFC:t aika pirun ahtaalle, etenkin jos tehoja on >200W? Ei oo paljoa 120V - 230V kytkimiä enää näkyny powereissa... Tosin, joskus näkee näitä luovia ratkaisuja, joissa on "kompaktikoneeseen" pari pientä ulkoista poweria, yhden ison sijaan, mutta en usko että ihan tämän kiertotarkoituksissa.
 
Liittynyt
13.01.2017
Viestejä
79
Kylläpä se kuorman alla huutaa edelleen hurjan kovaa. Voi olla että aavistuksen vaimeampi kun ei kuulu enää idlenä tuulettimien äänen yli 2 m päästä ja powerin takaosa suunnattu itseen päin.

Kuumaliima mitä laitoin ei mene ihan superkovaksi mutta siltikin paljon kovempaa kuin silikoni. Voisin kokeilla tätä: Permatex RTV-silikoni kirkas 80ml | Motonet Oy. Ei syövytä, vaimentaa varmasti paremmin elastisuudellaan eikä ole superkallista. Pitää ottaa vielä poweri irti kotelosta ja koittaa pehmeän kumimaton päällä vaikuttaako asiaan. Ja sitten tehdä silikoni tassuja piirilevyn alle, jos tuolla on vaikutusta. Tehtaalla laitettu jo kaksi kumitassua piirilevyn alapuolelle joten ehkä noissa on ollut resonanssiongelmaa jota on koitettu halvalla korjata. En ole muissa powereissa moisia nähnyt.
 
Liittynyt
21.10.2023
Viestejä
8
mul on alkanu pari pv sitten kans sirisee virtalähde cx750m 2018 ostettu onko rikki menos ,kun eikö voi hajottaa koko koneen jos virtalähde menee rikki. pitäiskö ostaa uus nykyset osat näyttöö rtx 4070 prossu i713700k rammia 32gb , myyjä sano et pitäs riittää 750w mut mitä raskaampi peli sen enempi sirisee
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
239 685
Viestejä
4 188 846
Jäsenet
70 780
Uusin jäsen
Tauno.T

Hinta.fi

Ylös Bottom