Grillit & grillaus

ebu

Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
114
Ostin vastaavanlaisen viime vuonna, vaikka se myytiin Mustang-merkkisenä. Omaan käyttötarkoitukseen se on toiminut oikein mainiosti. Säädettävän hiilitason avulla pystyy aika hyvin vaikuttamaan lämpötilaan ja paistoala on ihan mukavan kokoinen.

Savustamista en ole kokeillut, tiivis tuo ei ole. Vastaavat haasteet voi olla edessä, jos haluaa grillata kauan ja matalammalla lämmöllä. Vaatii ainakin enemmän valvomista ja säätämistä, kuin perinteisen pallogrillin kanssa. Vetoa on tarkoitus säätää neljän venttiilin avulla. Toimii varmaan parhaiten jos käyttää brikettejä. Hiilellä sopivan vedon löytäminen on vähän haastavaa, ainakin jos haluaa pitää lämmön tarpeeksi alhaisena.

Savustamiseen käytän sähkösavustinta, koska tulee savustettua lähinnä kalaa.

Aikaisemmin oli kaasugrilli ja hiilipallogrilli. Korvasin ne tällä, eikä ole kaduttanut. Laadukkaampia ja parempia grillejä löytyy tietenkin, mutta hinnakseen (140e) tuo on oikein hyvä vaihtoehto. Rungossa ei ole ruostetta tai muutakaan kulumaa vaikka käyttö on ollut reipasta ja ympärivuotista. Valurautaritilä vaatii tietenkin hoitoa.
 
Liittynyt
28.04.2019
Viestejä
49
Miten grillaatte hampurilaisia? Ostin (muistaakseni Atrian) naudan hampurilaisjauhelihaa, 20% rasvaa, jenkkireseptit vaatii 30% rasvaa. 200g painoiset ja paksut hampurilaispihvit vaativat todella pitkän kypsennysajan ja pihvit ehtivät kuivua kun ovat kypsiä. Mikä on sopiva lämpötila, jenkkireseptit vaativat 160F (72 C) naudanlihan sisälämpötilan. Tämäkin vaatii todella pitkän kypsennysajan Kamadogrillissä 250C lämpötilassa.
 

Tim Apple

Amazing!
Tukijäsen
Team Apple
Liittynyt
07.01.2017
Viestejä
716
Miten grillaatte hampurilaisia? Ostin (muistaakseni Atrian) naudan hampurilaisjauhelihaa, 20% rasvaa, jenkkireseptit vaatii 30% rasvaa. 200g painoiset ja paksut hampurilaispihvit vaativat todella pitkän kypsennysajan ja pihvit ehtivät kuivua kun ovat kypsiä. Mikä on sopiva lämpötila, jenkkireseptit vaativat 160F (72 C) naudanlihan sisälämpötilan. Tämäkin vaatii todella pitkän kypsennysajan Kamadogrillissä 250C lämpötilassa.
Itse olen aina tehny (hiiligrillillä) siten, että lämmönlähde on keskellä ja kuuma ja grillin sivuille tulee epäsuora lämpö. Laitan aina raa'at pihvit suoraan keskelle, jotta ilman kananmunaa tai muita sidosaineita tehdyt pihvit jähmettyisivät muotoonsa ja saisivat pintaansa sen hiilen maun. Siinä sitten ihan maks 1-2min per puoli, jotta tulee tosiaan pintaan väri ja maku ja tämän jälkeen siirrän ne epäsuoralle lämmölle kypsymään. Epäsuorassa lämmössä ne saavat olla niin kauan, kunnes alkavat hikoilla. Tähän menee yleensä muistaakseni vartti (en ole hamppareita sitten viime syksyn vielä tehnyt, joten muisti saattaa pettää). Sitten vielä kääntö ja juustot pihvien päälle ja hampparisämpylät samalla hetkeksi grilliin ja kaikki pois, kun juusto alkaa sulamaan. Tällä ohjeella aina saanut aavistuksen sisältä punertavia herkullisia hampurilaispihvejä. Pihvien tekoon mulla on tuo Weberin pihviprässi, josta muistaakseni tulee 1/4 paunan pihvejä.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
2 304
Miten grillaatte hampurilaisia? Ostin (muistaakseni Atrian) naudan hampurilaisjauhelihaa, 20% rasvaa, jenkkireseptit vaatii 30% rasvaa. 200g painoiset ja paksut hampurilaispihvit vaativat todella pitkän kypsennysajan ja pihvit ehtivät kuivua kun ovat kypsiä. Mikä on sopiva lämpötila, jenkkireseptit vaativat 160F (72 C) naudanlihan sisälämpötilan. Tämäkin vaatii todella pitkän kypsennysajan Kamadogrillissä 250C lämpötilassa.
72 astetta on aika paljon ja mennään jo kypsän yli, mutta esim. salmonellan tappaminen vaatiin 70+ lämmöt, joten valintoja on tehtävä :)

Itse teen yleensä esim. 600g jauhelihaa neljään osaan eli ~150g pihvit. Heitän kuumaan grilliin muutamaksi minuutiksi, sitten kääntö ja vielä muutama minuutti. Lopputuloksena sellaista medium/medium+ pihviä, vielä hieman punertaa.

Jos haluat sisälämmön 72 asteeseen niin kyllähän sitä jonkin aikaa pitää kypsentää ja koko ajan poistuu nestettä pihvistä. Vähän voi auttaa jos tekee pihviin keskelle kuopan niin keskikohta ei ole niin paksu.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 905
Atrian burgerijauheli on sataprosenttista kotimaista nautaa 20% rasvalla, joten salmonellan todennäköisyys on erittäin pieni. Ainoat caset missä muistan salmonellaa olleen naudan jauhelihassa, on lidlin saksalaisvalmisteinen tuote.

Itse teen weberin burger pressillä pienemmällä puolella n. 125g ohuet pihvit. Grillaan ne suoraan brikettien päällä ja kääntelen/siirtelen jos pihveistä valuva rasva syttyy tuleen. Sitten viimeinen kääntö, juusto päälle ja kun juusto alkaa sulamaan niin siirrän ne pois hiilien päältä ettei valuva juusto käryä brikettien päälle, mutta pihvit saa hieman jälkilämpöä.

Sämpylät sitten hetkeksi hiilien päällä jotta leikkauspinta ruskistuu aivan hitusen ja ei kun kokoamaan. En nyt äkkiseltään löydä kuvaa aiheesta, mutta pihvit on roseen värisiä keskeltä ja loistelian mehukkaita.
 
Liittynyt
28.04.2019
Viestejä
49
Atrian burgerijauheli on sataprosenttista kotimaista nautaa 20% rasvalla, joten salmonellan todennäköisyys on erittäin pieni. Ainoat caset missä muistan salmonellaa olleen naudan jauhelihassa, on lidlin saksalaisvalmisteinen tuote.
Juu, näin ajattelinkin. Sisälämpötila jäi hieman yli 50C asteen, mutta alle 60C. seuraavilla kerroilla täytyy tehdä pihveistä ohuempia. Tein Weberin prässillä paksumpia ½ paunan pihvejä. Pihvin paino on periaatteessa hyvä, mutta on hyvä taputella ohuemmiksi ja suuremmiksi, kun se pihvi kuitenkin vetäytyy tiivimmäksi kokoon.
 
Liittynyt
28.04.2019
Viestejä
49
Tilasin juhannukseksi kokonaisen naudan rinnan lihakaupasta. Uskoisin, että onnistuu hyvin Traegerin pellettigrillillä pitkällä ajalla ja matalalla lämmöllä (100-110C). Miten brisketin savustamisessa, kannattaako injektoida lihalientä tai suola/maustelientä lihaan? Jenkkien kilpailuresepteissä käytetään säännönmukaisesti injektointointia ja erilaisia makuliemiä.
 
Liittynyt
28.10.2016
Viestejä
247
Tilasin juhannukseksi kokonaisen naudan rinnan lihakaupasta. Uskoisin, että onnistuu hyvin Traegerin pellettigrillillä pitkällä ajalla ja matalalla lämmöllä (100-110C). Miten brisketin savustamisessa, kannattaako injektoida lihalientä tai suola/maustelientä lihaan? Jenkkien kilpailuresepteissä käytetään säännönmukaisesti injektointointia ja erilaisia makuliemiä.
Kai tilasit edes black anguksen rintaa esim Australiasta. Nuo suomen brisketit ovat rasvattomia könttejä, joista ei hyvää saa...
 
Liittynyt
28.04.2019
Viestejä
49
Kai tilasit edes black anguksen rintaa esim Australiasta. Nuo suomen brisketit ovat rasvattomia könttejä, joista ei hyvää saa...
En vaatinut maapallon toselta puolen valitettavasti. Suomen naudalla ja Australian naudalla lienee saman vahvuinen rasvakerros. Tarkeintä lienee lihaksessa oleva rasva.
 
Liittynyt
28.10.2016
Viestejä
247
Muutaman Suomi brisketin tehneenä toivon parasta mutta pelkään pahinta. Nautaan en Nestettä pumppaisi sisään, päälle suola ja mustapippuri ja sopiva savustuspuu. Lämmöt reilu sata ja kun stalli tulee niin kääri folioon. Sitten kun tikku uppoaa kuin kuuma veitsi voihin niin pois. Lämpömittaria ei kannata tuijottaa liikaa, luota tuntumaan.
 
Liittynyt
31.08.2017
Viestejä
1 087
Viime syksynä kaasugrilliä talviteloille putsaillessa huomasin että lämmönjakopellit oli kuin paperia, eli roskiskamaa. Kuinkahan oleelliset nuo on grilliä käytettäessä eli kannattaako maksaa ~30e 2kpl lämmönjakopelleistä? Netistä siis ~12e/kpl + postikulut. Kyseessä on 3 polttimen kaasugrilli.
 
Liittynyt
12.04.2018
Viestejä
1 273
Nuo ovat itsellänikin niin haperoa, ettei nostaa uskalla. Kait niiden pääasiallinen tarkoitus on estää paskan tippuminen ja polttimon tukkeutuminen. Flavour bareiksihan noita kait ulkomailla sanotaan mutta varmaan aika minimaalinen se mauntuotto siitä rasvasta joka sen päällä tirisee. En ole ainakaan itse jaksanut asiasta stressata.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
2 304
Viime syksynä kaasugrilliä talviteloille putsaillessa huomasin että lämmönjakopellit oli kuin paperia, eli roskiskamaa. Kuinkahan oleelliset nuo on grilliä käytettäessä eli kannattaako maksaa ~30e 2kpl lämmönjakopelleistä? Netistä siis ~12e/kpl + postikulut. Kyseessä on 3 polttimen kaasugrilli.
Sehän riippuu grillistä ja pelleistä. Pahimmassa tapauksessa ilman peltejä kaikki tippuu suoraan polttimille ja tukkii reiät.
 

LTP

Liittynyt
15.05.2019
Viestejä
1
Kellään kokemuksia tuosta kepleristä?
Lähinnä grillauksen jälkeisestä ajasta. Grillaus toimii luonnollisesti ja valurautaritiläkin on kiva. Muutoinkin ihan tukevan oloinen kapistus.
Mutta kun vanhassa halpisgrillissäkin sain brikettejä säästettyä seuraavaan kertaan ja tämä nyt ei tukehdu millään. Alaosasta tuhkapömpeli oli ihan tolkuttoman väljä, sitä vähän kiristelin lähemmäs runkoa mutta myös tuo ilmanoton säätö"panta" tuntuu olevan melko väljä. Onko ihan tyyppiominaisuus vai oonko mie kasannu tuon päin *vettiä?
 
Liittynyt
13.12.2016
Viestejä
424
Liittynyt
08.12.2016
Viestejä
938
Onkos techiläisillä kokemuksia / mielipiteitä näistä grilleistä:
Kaasugrilli Rebel Chico 3 | bauhaus.fi
Roastmaster Kaasugrilli 3-poltinta sivukeitin | Motonet Oy

Muuton myötä paremmin tilaa ja tarkoituksena hankkia kaasugrilliä tuollaisella ~200€ budjetilla (+kaasupullo). Ei mitään erikoisempa vaatimuksia grillille, sivupoltinta tuskin tarvitsee mutta eipä se tuossa haittaa jos mukana tulee. Säilytys katoksen alla + peite päällä.
Mielipiteeni on, että varmasti yhtä huonoja molemmat.
Kokemusta ei juuri noista malleista ole, mutta vastaavist vehkeistä on. En ostaisi noista kumpaakaan, jos tarkoitus on tehdä yhtään mitään muuta, kuin lämmittää makkaroita ulkona.

Valitettavasti joudut panostamaan vielä vähintään puolet lisää (mielellään enemmänkin), jos haluat pitkäikäisen ja hyvän käyttökokemuksen antavan kaasugrillin.

Toki tiedostan kyllä sen, että 90% ihmisistä ei loppujen lopuksi nuukuuksissaan kuuntele kenenkään muun neuvoja, (vaikka kuinka niitä kyselisi esim. tässä ketjussa) vaan oppii kantapään kautta, ostaen ensin jokusen halpispaskan ja kärsii niiden kanssa. Sitten ehkä ymmärtää ostaa kunnollisen ja hiukan pääsee jopa nauttimaan siitä ruoan valmistuksesta. Näin olen itsekin aikoinani tehnyt.

Annan tähän nyt kuitenkin pari ehdotusta halvemman pään kaasugrilleistä jolla tekee edes jotain:
Weber Q3000 kaasugrilli - Kaasugrilli
Weber Spirit II E-210 kaasugrilli - Kaasugrilli
Huomaa että, esim. grillausalueen koko (josta moni tuntuu olevan huolissaan) on näissä jotakuinkin sama, kuin noissa kolmen polttimon markettigrilleissä, joita olet silmäillyt.
 
Viimeksi muokattu:

latee77

Team Ryzen
Team NVIDIA
Liittynyt
18.02.2017
Viestejä
5 038
Mitäs mieltä Mustang Nashville 4 + 1 kaasugrillistä? Ostin messutarjouksena, kasaus vielä kesken. Hiilipuolen olisin halunnut myös mutta kerrostalon päätyasunto jossa pieni terassa, ei välttämättä hiilihommat sovi naapureille.

Tuohon sai peitteen yms välinettä mukaan.

Pitääkö ostaa pienempi kaasupullo vai mahtiikohan isompi tuonne sisään?
 
Liittynyt
08.12.2016
Viestejä
938
Mitäs mieltä Mustang Nashville 4 + 1 kaasugrillistä? Ostin messutarjouksena, kasaus vielä kesken. Hiilipuolen olisin halunnut myös mutta kerrostalon päätyasunto jossa pieni terassa, ei välttämättä hiilihommat sovi naapureille.

Tuohon sai peitteen yms välinettä mukaan.

Pitääkö ostaa pienempi kaasupullo vai mahtiikohan isompi tuonne sisään?
Näyttäisi siltä, että isompi pullo mahtuu sisälle. Mielipiteeni kerroinkin jo edellisessä viestissäni.
 

latee77

Team Ryzen
Team NVIDIA
Liittynyt
18.02.2017
Viestejä
5 038
Näyttäisi siltä, että isompi pullo mahtuu sisälle. Mielipiteeni kerroinkin jo edellisessä viestissäni.
Tuntuis siltä että mahtuu, sisämitta kannattaa ottaa talteen. Tosin mulla varmaan riittää pikkupullokin kun tuskin mitään grillausfestareita tulee pidettyä.

Mustang Nashville menee siis kategoriaan "markettivaunu" kun ei just tuosta pistänyt silmään mitään? Eikai tuollaiseksi "parvekegrilliksi" kannata hommata mitään tonnin Weber from Hell III:sta. Jos innostuu niin sitte toki kandee panostaa.
 
Liittynyt
08.12.2016
Viestejä
938
Tuntuis siltä että mahtuu, sisämitta kannattaa ottaa talteen. Tosin mulla varmaan riittää pikkupullokin kun tuskin mitään grillausfestareita tulee pidettyä.

Mustang Nashville menee siis kategoriaan "markettivaunu" kun ei just tuosta pistänyt silmään mitään? Eikai tuollaiseksi "parvekegrilliksi" kannata hommata mitään tonnin Weber from Hell III:sta. Jos innostuu niin sitte toki kandee panostaa.
Niin. Kuten juuri tuossa kirjoitin, 90% ihmisistä jne.
Toki olet jo hankintasi tehnyt ja ei siinä mitään, toivotan mahdollisimman hyviä grillaus hetkiä. Kyllä ne asiat sitten selkenee kun tulee käyttökertoja grillille.
Btw. olen itse omistanut juurikin tuollaisen Mustangin (tosin kolmella polttimella) joskus.
 

latee77

Team Ryzen
Team NVIDIA
Liittynyt
18.02.2017
Viestejä
5 038
Niin. Kuten juuri tuossa kirjoitin, 90% ihmisistä jne.
Toki olet jo hankintasi tehnyt ja ei siinä mitään, toivotan mahdollisimman hyviä grillaus hetkiä. Kyllä ne asiat sitten selkenee kun tulee käyttökertoja grillille.
Btw. olen itse omistanut juurikin tuollaisen Mustangin (tosin kolmella polttimella) joskus.
Näinhän se menee kyllä vähän kaikkien hankintojen kanssa, totta turiset. (autoissakin kaikki on ämpärimuovia paitsi yläpään mersut, bemarit jne.) Kattelin alkuun että tuo Nashville normihinta keikkuu 400€ paikkeilla ja messutarjous 249€, mutta saahan sitä samaan hintaa nettikaupoistakin ja tuossa messutarjouksessa bonuksena lähinnä vain kuljetus, peite ja puhdistussetti.

Jos sillä pari kesää pärjää, ainakin sitten tietää käytön mukaan laittaako kiertoon ja hommaa kunnollisen tilalle. Built quality kannattaa kyllä panostaa jos vähänkin enempi käyttöä :)
 
Liittynyt
23.10.2016
Viestejä
1 334
Mielipiteeni on, että varmasti yhtä huonoja molemmat.
Kokemusta ei juuri noista malleista ole, mutta vastaavist vehkeistä on. En ostaisi noista kumpaakaan, jos tarkoitus on tehdä yhtään mitään muuta, kuin lämmittää makkaroita ulkona.

Valitettavasti joudut panostamaan vielä vähintään puolet lisää (mielellään enemmänkin), jos haluat pitkäikäisen ja hyvän käyttökokemuksen antavan kaasugrillin.

Toki tiedostan kyllä sen, että 90% ihmisistä ei loppujen lopuksi nuukuuksissaan kuuntele kenenkään muun neuvoja, (vaikka kuinka niitä kyselisi esim. tässä ketjussa) vaan oppii kantapään kautta, ostaen ensin jokusen halpispaskan ja kärsii niiden kanssa. Sitten ehkä ymmärtää ostaa kunnollisen ja hiukan pääsee jopa nauttimaan siitä ruoan valmistuksesta. Näin olen itsekin aikoinani tehnyt.

Annan tähän nyt kuitenkin pari ehdotusta halvemman pään kaasugrilleistä jolla tekee edes jotain:
Weber Q3000 kaasugrilli - Kaasugrilli
Weber Spirit II E-210 kaasugrilli - Kaasugrilli
Huomaa että, esim. grillausalueen koko (josta moni tuntuu olevan huolissaan) on näissä jotakuinkin sama, kuin noissa kolmen polttimon markettigrilleissä, joita olet silmäillyt.
Oma mielipiteeni taas on, ettei se nyt ihan noin yksioikoista ole. Ensimmäinen oma grillini oli Citymarketista tarjouksesta ostettu ~120e Futur Wave ja sillä tuli grillattua monta vuotta, kunnes jäi grillauspinta-ala auttamatta pieneksi ja luovutin sen eteenpäin. Edelleen se on tutulla käytössä ja grillillä taitaa ikää tulla tänä kesänä 6 tai 7v. Ei se edullinen automaattisesti tarkoita, että grilli on puhkiruostunut toisen kesän jälkeen. Tuo oli edelleen priimakunnossa, kun viitsin sitä huoltaa säännöllisesti ja aina peitellä käytön jälkeen. Ei ruosteen ruostetta missään ja kansi kiilsi edelleen kuin uutena.

Tämä nykyinen grilli on Rebel Major 4i ja sekin on nyt kolmatta kesää käytössä. Sain suht edullisesti Honkkarin tarjouksesta + käyttämätön klubi alennus päälle, olisko jäänyt alle 250e hinnaksi. Valintani kohdistui tähän ihan sen vuoksi, että varaosia on hyvin saatavilla mm. Tulikulmasta. Tämäkin on edelleen priima kunnossa, kun joka syksy teen kunnon vuosihuollon ja putsaan joka paikan, levitän muurikan silavaa osien pintaan ja laitan talvisäilöön. Keväällä sitten huolellinen rasvanpoltto (+ kaikkien talven ja alkukevään aikana pesiytyneiden ötököiden poltto) ja kovaa käyttöä taas. Ei ole cold-spotteja, ainakaan en ole sellaisia parilassa huomannut. Vastaavalla paistopinta-alalla oleva Weber maksaisi tosiaan vähintään tuplat. Ja väh. 3 polttimella ja sivukeittimellä lähes 4-kertaisesti, niin vaikea olisi perustella sen hankintaa rivari-kaksion terassikatoksen alle. Omakotitaloon kun tulee muutettua ja seuraavaa grilliä ostaessa aika todennäköisesti päädyn Weberiin, mutta ei se nyt automaattisesti ole ainoa vaihtoehto. Käyttäjiä ja käyttökohteita kun on erilaisia. Laatuvaikutelmasta ei toki Rebelissä ja Weberissä voida samassa lauseessa puhua.

Tottakai se kallis Weber varmasti grillaa tasaisemmin, pitää lämmön paremmin kun on paremmista materiaaleista tehty ja ennenkaikkia kestää varmasti sen väh. 10 vuotta, mutta elämäntilanteesta riippuen se täytyy jokaisen itse päätellä minkä hintatason vehkeen hankkii. Toinen ajaa Kialla, toinen Mersulla ja molemmat on tyytyväisiä valintaansa.

Mitäs mieltä Mustang Nashville 4 + 1 kaasugrillistä? Ostin messutarjouksena, kasaus vielä kesken. Hiilipuolen olisin halunnut myös mutta kerrostalon päätyasunto jossa pieni terassa, ei välttämättä hiilihommat sovi naapureille.

Tuohon sai peitteen yms välinettä mukaan.

Pitääkö ostaa pienempi kaasupullo vai mahtiikohan isompi tuonne sisään?
Yhtäkkiä näyttää olevan hyvin samankokoinen kuin oma Rebel ja sinne kyllä pullo mahtuu kun laittaa ensin vaakasuunnassa ja sitten nostaa pystyyn. Kunhan muistaa että pulloa pitää siellä ainoastaan säilytyksessä, ei käytön aikana. Itse laitan ainoastaan talvisäilytykseen pullon sinne, on tuo sen verran nysväämistä on 11kg pullolla ettei tuota huvittaisi joka grillailun yhteydessä tehdä.
 
Liittynyt
08.12.2016
Viestejä
938
Oma mielipiteeni taas on, ettei se nyt ihan noin yksioikoista ole. Ensimmäinen oma grillini oli Citymarketista tarjouksesta ostettu ~120e Futur Wave ja sillä tuli grillattua monta vuotta, kunnes jäi grillauspinta-ala auttamatta pieneksi ja luovutin sen eteenpäin. Edelleen se on tutulla käytössä ja grillillä taitaa ikää tulla tänä kesänä 6 tai 7v. Ei se edullinen automaattisesti tarkoita, että grilli on puhkiruostunut toisen kesän jälkeen. Tuo oli edelleen priimakunnossa, kun viitsin sitä huoltaa säännöllisesti ja aina peitellä käytön jälkeen. Ei ruosteen ruostetta missään ja kansi kiilsi edelleen kuin uutena.

Tämä nykyinen grilli on Rebel Major 4i ja sekin on nyt kolmatta kesää käytössä. Sain suht edullisesti Honkkarin tarjouksesta + käyttämätön klubi alennus päälle, olisko jäänyt alle 250e hinnaksi. Valintani kohdistui tähän ihan sen vuoksi, että varaosia on hyvin saatavilla mm. Tulikulmasta. Tämäkin on edelleen priima kunnossa, kun joka syksy teen kunnon vuosihuollon ja putsaan joka paikan, levitän muurikan silavaa osien pintaan ja laitan talvisäilöön. Keväällä sitten huolellinen rasvanpoltto (+ kaikkien talven ja alkukevään aikana pesiytyneiden ötököiden poltto) ja kovaa käyttöä taas. Ei ole cold-spotteja, ainakaan en ole sellaisia parilassa huomannut. Vastaavalla paistopinta-alalla oleva Weber maksaisi tosiaan vähintään tuplat. Ja väh. 3 polttimella ja sivukeittimellä lähes 4-kertaisesti, niin vaikea olisi perustella sen hankintaa rivari-kaksion terassikatoksen alle. Omakotitaloon kun tulee muutettua ja seuraavaa grilliä ostaessa aika todennäköisesti päädyn Weberiin, mutta ei se nyt automaattisesti ole ainoa vaihtoehto. Käyttäjiä ja käyttökohteita kun on erilaisia. Laatuvaikutelmasta ei toki Rebelissä ja Weberissä voida samassa lauseessa puhua.

Tottakai se kallis Weber varmasti grillaa tasaisemmin, pitää lämmön paremmin kun on paremmista materiaaleista tehty ja ennenkaikkia kestää varmasti sen väh. 10 vuotta, mutta elämäntilanteesta riippuen se täytyy jokaisen itse päätellä minkä hintatason vehkeen hankkii. Toinen ajaa Kialla, toinen Mersulla ja molemmat on tyytyväisiä valintaansa.



Yhtäkkiä näyttää olevan hyvin samankokoinen kuin oma Rebel ja sinne kyllä pullo mahtuu kun laittaa ensin vaakasuunnassa ja sitten nostaa pystyyn. Kunhan muistaa että pulloa pitää siellä ainoastaan säilytyksessä, ei käytön aikana. Itse laitan ainoastaan talvisäilytykseen pullon sinne, on tuo sen verran nysväämistä on 11kg pullolla ettei tuota huvittaisi joka grillailun yhteydessä tehdä.
Hyviä pointteja ja tärkeimpänä tosiaan tuo huollon vaikutus grillien käyttöikään. Jos jaksaa jynssätä aktiivisesti ja muutenkin panostaa säilykseen, niin halpisgrillien käyttöikää saa lisättyä kyllä useilla vuosilla. Käyttökokemukseen niilläkään ei valitettavasti saa isommin vaikutettua. Hyvä kuitenkin jos olet löytänyt halvalla grillin johon olet tyytyväinen. Mielipiteistähän tässä nimenomaan puhutaan.

Yksi asia mitä en ole koskaan ymmärtänyt, on se, että asumismuoto/asuinrakennus määrittelisi jotenkin sen grillin hankinnan, muulla tavalla kuin tietysti mahtumisen kannalta. Miksei laadukasta grilliä voi hankkia rivitalon terassille tai parvekkeelle, jos sinne sellainen sattuu mahtumaan? Saahan sen sieltä mukaan sitten siihen mahdolliseen seuraavaan kämppään.
Ja ei tietenkään Weber ole ainoa laadukas grilli. Nämä mainitsemani ovat vain esimerkkejä ja helposti saatavissa ja katselmoitavissa olevia malleja.

Jokaisen henk.koht. budjetti on tietysti asia erikseen mutta ei se ole automaattisesti sidottu siihen minkälaisessa kämpässä kukin asustelee.
 
Viimeksi muokattu:

latee77

Team Ryzen
Team NVIDIA
Liittynyt
18.02.2017
Viestejä
5 038
Jos olis kesäkeittiö ja useammin porukkaa grillailemassa niin sellaiseen toki kunnolliset vehkeet pitää olla. Tai edes mihin vaan säännöllisempään touhuun jos ei iahn parvekkeella kompuroi.

Muutoin vähän sama kuin että käy kaupassa 1km matkan kerran viikossa niin kannattaako siihen hommata S-sarjan mersua.
 
Liittynyt
08.12.2016
Viestejä
938
Jos olis kesäkeittiö ja useammin porukkaa grillailemassa niin sellaiseen toki kunnolliset vehkeet pitää olla. Tai edes mihin vaan säännöllisempään touhuun jos ei iahn parvekkeella kompuroi.

Muutoin vähän sama kuin että käy kaupassa 1km matkan kerran viikossa niin kannattaako siihen hommata S-sarjan mersua.
Omalla kohdallani nimenomaan kunnoliset vehkeet aiheuttavat sen, että touhu on säännölistä ja hyvinkin aktiivista ympäri vuoden. Paskoilla vehkeillä ei omasta mielestäni ole mielekästä tehdä ruokaa.
Ja minullahan ei siis ole mitään monen tonnin (eikä edes tonnin) vehkeitä. Hiiligrillaaja pääsee hiukan halvemmalla (paitsi ehkä käyttökuluissa). Kaasugrilliä ei ole tällä hetkellä ollenkaan mutta ajatuksissa on hankkia tuollainen pikkuweber, hiiligrillin kaveriksi taas jossain vaiheessa.
 

latee77

Team Ryzen
Team NVIDIA
Liittynyt
18.02.2017
Viestejä
5 038
Omalla kohdallani nimenomaan kunnoliset vehkeet aiheuttavat sen, että touhu on säännölistä ja hyvinkin aktiivista ympäri vuoden. Paskoilla vehkeillä ei omasta mielestäni ole mielekästä tehdä ruokaa.
Ja minullahan ei siis ole mitään monen tonnin (eikä edes tonnin) vehkeitä. Hiiligrillaaja pääsee hiukan halvemmalla (paitsi ehkä käyttökuluissa). Kaasugrilliä ei ole tällä hetkellä ollenkaan mutta ajatuksissa on hankkia tuollainen pikkuweber hiiligrillin kaveriksi taas jossain vaiheessa.
Totta kyllä, jos vehkeet on hyvät niin mieluisampaa puuhailla ja varmasti tulee useamminkin grillailtua.

Itte kuvittelin että nyt tulee semi-hyvä grilli hommattua kun ei ollut halvimmasta päästä mutta kasatessa huomas että melkoista höttöstä roskaa taitaa olla suurimmaksi osaksi. Starttipaketti siis.

Mutta välillä tuntuu esim. Ikean huonekaluissa tai polyrottinki terassikalusteissa että ne halvimmat on niitä mitä kannatta ostaa koska kaikki "muka kalliimmat" on sitä samaa roskaa jokatapauksessa vain perusteettomasti korkeammalla hinnalla. Ostat jostain muusta kuin Ikeasta niin laatu on yhtä huonoa mutta hinta tupla, ja terassikalusteissa kalliimmassa jokin kromattu jalkaosa ja muuten samaa p*skaa. Sepä se kusetusta jos mikä. Pois lukien selvästi kalliimmat HiFistely kalusteet ja desing tuotteet yms.

Grilleissä kyllä varmasti muuttuu matskut, potikat ynnä muut aika totaalisesti kun viitsii sijoittaa 2-3krt hinnan.
 
Liittynyt
23.10.2016
Viestejä
1 334
Yksi asia mitä en ole koskaan ymmärtänyt, on se, että asumismuoto/asuinrakennus määrittelisi jotenkin sen grillin hankinnan, muulla tavalla kuin tietysti mahtumisen kannalta. Miksei laadukasta grilliä voi hankkia rivitalon terassille tai parvekkeelle, jos sinne sellainen sattuu mahtumaan? Saahan sen sieltä mukaan sitten siihen mahdolliseen seuraavaan kämppään.
Ja ei tietenkään Weber ole ainoa laadukas grilli. Nämä mainitsemani ovat vain esimerkkejä ja helposti saatavissa ja katselmoitavissa olevia malleja.

Jokaisen henk.koht. budjetti on tietysti asia erikseen mutta ei se ole automaattisesti sidottu siihen minkälaisessa kämpässä kukin asustelee.
No itsehän miellän asian niin, että yleensä jos asustelee pienessä asunnossa, niin on opiskelija/yksinasuja/pienempituloinen ja näin ollen ei ole varaa/järkeä/tarvetta laittaa 500-900e kaasugrilliin. Tokikaan tämä ei päde kaikkiin ihmisiin, mutta itse asian yhdistän näin. Ei tietysti yksiasuminen suoranaisesti estä ostamasta kunnon grilliä, mutta yksineläjällä saattaa grillin käyttöaste olla alhainen.

Ensimmäisen halpis grillin ostaessani olin opiskelija niin ei yksinkertaisesti ollut varaa ostaa kallista grilliä mikäli aikoi vielä jotain saada ostettua sinne grillin sisälle paistettavaksi. Nykyisen Rebelin kun ostin, niin olin töissä vuoden loppuun voimassa olevalla määräaikaisopimuksella, niin se kyllä jarrutti kiinnostusta tuhlata 2-4krt määrä rahaa grilliin, kun ei mitään varmuutta töiden jatkumisesta. Nykyisin on tulot ja menot vakiintuneet, niin ihan hyvillä mielillä voisin Weber/muun paremman grillin ostaa.

Mutta joo. Josko se siitä offtopicista. Kunnon grilli on satsaus tulevaisuuteen ja sellainen kannattaa ostaa heti kerralla jos perse kestää ja uskoo että käyttöaste on vain lisääntymään päin tulevaisuudessa.
 
Liittynyt
31.08.2017
Viestejä
1 087
Muutaman kesän ollut Kodin Terrasta(?) ostettu kolmen polttimen Barbec käytössä ja nyt joutui lämmönjakopellit uusimaan, kun olivat viime kesän jälkeen aivan haperoa roskiskamaa. Onhan sieltä grillin sisältä myös jotain muuta osaa aivan ruosteessa mutta ei käsittääkseni käyttöä haittaa kun polttimot jne toimii.

Parila ja ritilä tulee putsattua joka käyttökerran jälkeen, ja laitettua suojapeite grillin päälle. Syksyisin koko grillin pesu ja hinkkaus sen mitä tavan vermeillä irti saa ja lisäksi olen nostanut parilan, ritilän ja sen "yläraudan" sisätiloihin talveksi. Keväisin grilliä taas käyttöön otettaessa tietysti useamman minuutin poltolla "talven pöpöt" pois ja kunnon turaukset silavaa pintaan. Tuota silavaa tulee käytettyä myös aika ajoin kesken kesää tai sitten tavan öljyä.

Millä tavalla muuten olette käyttäneet rasvapeltiä, tai suojanneet sitä vai oletteko suojanneet laisinkaan? Itse jostain luin voipaperi+foliopaperi yhdistelmästä ja sitä tuli viime kesä käytettyä, muutama pikkukivi pitämään paperit paikallaan pahimmilta tuulilta.

Seuraavaksi menee kyllä harkintaan juuri esim. tuo aiemmin linkattu Weber Q3000, sillä jos grillausala on melkein yhtä iso kuin noissa halpis 3-polttimon grilleissä niin se piisaa omaan käyttöön mainiosti. Harvassa on ne tilanteet kun ainakaan yhtään isompaa tilaa tarvitsisi, ja useimmiten ei tarvitse edes käyttää kaikkia kolmea poltinta (liekkö tämä joku amatööritason moka mitä itse grillaussuoritukseen lämmönjakoineen tulee).
 
Liittynyt
10.05.2019
Viestejä
105
Olisiko tuommoinen Napoleon Triumph T325 pätevä nelihenkisen perheen grillailuun? Ja miten Napoleon tuotteena yleensä, onko minkälaisia kokemuksia? Vai kannattaako suosiolla hankkia esim. Weber Spirit II E-310? Napoleon on ilmeisesti vanhempi poistunut malli...
Grillauksen tajuudesta ja laajuudesta ei ole vielä tietoa, kun vasta alkoi löytymään tilaa harrastukselle.
 
Liittynyt
27.10.2016
Viestejä
498
Seuraavaksi menee kyllä harkintaan juuri esim. tuo aiemmin linkattu Weber Q3000
Olisiko tuommoinen Napoleon Triumph T325 pätevä nelihenkisen perheen grillailuun? Ja miten Napoleon tuotteena yleensä, onko minkälaisia kokemuksia? Vai kannattaako suosiolla hankkia esim. Weber Spirit II E-310?
Voin lämpimästi suositellä tuota Weber Q3000.
Itseasiassa siinä on isompi grillausala kuin Spirit II E-310
Ja 6 hengen eväät menee helposti.
Itse asiassa grillailin tuolla meidän hääjuhlassa yli 20hlön eväät.
Tosin grillissä vaan lihaa ja makkaraa silloin, muut ruuat tehtiin keittiössä
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 131
Voin lämpimästi suositellä tuota Weber Q3000.
Itseasiassa siinä on isompi grillausala kuin Spirit II E-310
Ja 6 hengen eväät menee helposti.
Itse asiassa grillailin tuolla meidän hääjuhlassa yli 20hlön eväät.
Tosin grillissä vaan lihaa ja makkaraa silloin, muut ruuat tehtiin keittiössä
Q3000 vs. Spirit E-310
+ Hieman isompi grillausala
+ Halvempi
- Ei kunnollista mahdollisuutta epäsuoraan grilaukseen
- Pienempi lämmitysteho
- Huonompi tippuvan rasvan ksäittely
- Huonompi takuu 2 vuotta vs. 10 vuotta
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
06.09.2017
Viestejä
31
Olisiko tuommoinen Napoleon Triumph T325 pätevä nelihenkisen perheen grillailuun? Ja miten Napoleon tuotteena yleensä, onko minkälaisia kokemuksia? Vai kannattaako suosiolla hankkia esim. Weber Spirit II E-310? Napoleon on ilmeisesti vanhempi poistunut malli...
Grillauksen tajuudesta ja laajuudesta ei ole vielä tietoa, kun vasta alkoi löytymään tilaa harrastukselle.
FYI: "Prestige and Prestige Pro line are made in Canada. The rest are made in China. Now, the Chinese-made gas grills are made underNapoleon's supervision, and they go through their quality control."
 
Liittynyt
12.04.2018
Viestejä
1 273
FYI: "Prestige and Prestige Pro line are made in Canada. The rest are made in China. Now, the Chinese-made gas grills are made underNapoleon's supervision, and they go through their quality control."
Kiinasta ne halvimmat weberitkin tulevat?
 
  • Tykkää
Reactions: ksi

GJ

Liittynyt
27.10.2016
Viestejä
380
Mitä arvon raati sanoo tästä (Kobe Platinum)? RST grilli seuraavana mielessä, verkkokaupan 99e MyGrill alkaa lahota puhki, ajattelin josko rosterista olisi seuraava. Weberin merkistä en halua maksaa.
 
Liittynyt
02.05.2018
Viestejä
137
Pari kertaa tullu nyt tehtyä weberin master touchissa kanankoipia eli drumstickejä vai miksikä niitä nyt sanotaan. Aikaisemmin jääny vaan kanan grillaaminen jostain syystä, mut näähän olikin ihan loistavia. Vähän oliiviöljyä pintaan ja poppamiehen louisiana chicken rubia reilusti.
N. 200°C grilliin, 25 min kääntö ja texas pete hottia pintaan. Toiset 25 min, texas peteä ja kääntö. Vielä vartin verran ja lautaselle.
Toisella kertaa muuten sama, mutta ilman texas peteä. Ilman soossia nahasta tuli mukavan rapea.
Ainut hankaluus oli arvioida kypsyyttä ja tähän ajattelinkin hommata jatkossa helpottamaan semmosen nopean lihalämpömittarin, mikä näyttää lämmön parissa sekunnissa kun tökkää lihaan kiinni. Onko porukalla kokemuksia/suosituksia noista?
 
Liittynyt
12.04.2018
Viestejä
1 273
Mennyt noiden nuijien kanssa ihan leikkaa&tarkista -metodilla. Noilla lämpötiloilla ja ajoilla jos grillaat niin ei mitään mahdollisuutta edes jäädä ainakaan raa'aksi, pikemminkin kuivaksi. Jos näkyy punaista niin takaisin grilliin.

Joskus sain lahjaksi jonkun verkkokauppa.comin instant-mittarin mallia haarukka ja sitä en ainakaan voi suositella. Eipä sitä näyttäisi enää olevan myynnissäkään mutta se näytti kyllä ihan omiaan ja millin tai pari jos siirti haarukan kärkeä niin lämpötila saattoi vaihdella jopa 10 astetta.

Aika nopeasti nuo perinteisetkin mittarit näyttävät ajan ja miksi sitä toisaalta pitäisikään heti poistaakaan lihasta? Itselläni on muistaakseni clas ohlsonilta ostettu, kaksi neulainen ja siihen olen ollut todella tyytyväinen. Toisella anturilla mittaan grillin lämpötilaa ja toisella lihaa.
 
Liittynyt
02.05.2018
Viestejä
137
Joo tuo grillaus aika olikin tommonen varman päälle. Ei vielä kuivaks kuitenkaan menny kanat. Thermo pro tp-08 itsellä normi mittarina ja se on ollu kyl hyvä. Reilu 20€ muistaakseen makso kiinasta tilattuna.
 
Liittynyt
23.02.2017
Viestejä
848
ajattelinkin hommata jatkossa helpottamaan semmosen nopean lihalämpömittarin, mikä näyttää lämmön parissa sekunnissa kun tökkää lihaan kiinni. Onko porukalla kokemuksia/suosituksia noista?
Thermapenillä on hyvät kalibroidut mittarit, tosin hiukka arvokkaita. Välillä jotain alessa, esim. tuo nyt hiukka edullisemmin: Thermapen Professional thermometer - Marine Blue

Edullisemmat Classic -mallit eroaa noista Pro versioista ainakin siten että niissä on virtalähteenä nappipatteri, kun tuossa Professional versiossa AAA kokoinen parsku. Mulla on itellä sen verta vanha versio, että silloin ei ollut tarjolla kuin nappiparstolla pelaavaa, ja se on siitä hiukka huono että jos/kun se paristo sitten joskus loppuu, ei välttämättä omasta kaapista löydy heti sopivaa tilalle, jos ei ole varautunut etukäteen. AAA kokoista lienee kaikilla jossain jemmassa. Nii ja näytön valo taisi olla Pro versiossa.
 
Liittynyt
10.05.2019
Viestejä
105
Olisiko tuommoinen Napoleon Triumph T325 pätevä nelihenkisen perheen grillailuun? Ja miten Napoleon tuotteena yleensä, onko minkälaisia kokemuksia? Vai kannattaako suosiolla hankkia esim. Weber Spirit II E-310? Napoleon on ilmeisesti vanhempi poistunut malli...
Grillauksen tajuudesta ja laajuudesta ei ole vielä tietoa, kun vasta alkoi löytymään tilaa harrastukselle.
Päivityksenä tähän, että päädyin Weberin Spirit II E-210, kun sai samalla hinnalla ilman toimituskuluja. Jos jotain kiinnostaa tuo Napoleon, niin täälä oli tarjouksessa: Napoleon Triumph T325 kaasugrilli
 
Liittynyt
28.10.2016
Viestejä
688
Liittynyt
05.05.2017
Viestejä
1 064
Onko Weberin hiiligrilleistä haarukassa 100-300 euroa muuten merkittäviä eroja kuin huollettavuuden osalta? Tuoko esim. erilaiset kansiratkaisut paljonkin lisää käyttömukavuutta tai muita etuja? Tuhka-astia on lähinnä mukava siivouksen osalta, mutta mihin noin muuten kiinnittäisi huomiota?
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
381
Ekaa grilliä ostamassa. Näillä näkymin ostan Broil King Gem 320, mutta tuossa ei lue että tulisi letku ja matalapainesäädin mukana. Onko nuo kaikki vastaavanlaisia eli voin ostaa mistä vaan tuohon sopivat osat vai pitääkö olla juuri tuolle merkille (tai mallille) suunnitellun?

Broil King Gem 320 kaasugrilli | Karkkainen.com verkkokauppa

EDIT: Jaa no eipä tuo hirveän kallis ole saman valmistajankaan setti. Broil King matalapainesäädin | Karkkainen.com verkkokauppa
Kaikki painesäätimet käy. Mökiltä löytyy kys. grilli. Pari vuotta nyt ollut käytössä ja ihan tyytyväinen olen. Ei mitään suurempaa valittamista, kaikki ruuat saanut grillattua ja mielestäni oikein oiva hintaisekseen.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
4 089
Onko Weberin hiiligrilleistä haarukassa 100-300 euroa muuten merkittäviä eroja kuin huollettavuuden osalta? Tuoko esim. erilaiset kansiratkaisut paljonkin lisää käyttömukavuutta tai muita etuja? Tuhka-astia on lähinnä mukava siivouksen osalta, mutta mihin noin muuten kiinnittäisi huomiota?
En enää suoraan muista mitä oli mitäkin eroa milläkin, mutta se malli missä kannelle on oma 'pidike' takana on erittäin kätevä eli se rautarinkula siellä takana minne kannen saa nostettua pystyyn. Ei tarvitse ihmetellä, minne kannen tällä kertaa laskee. Itse ritilöissä se on vähän niin ja näin onko se GBS systeemi rahan arvoinen (jos niitä ylipäätään enää on erikseen, jos kun sen kannen teline jo on), okei saat xyz pannun/ritilän nätisti siihen reikään ja jopa sentintai pari lähemmäs hiiliä.

edit: ja kyllä se tuhka astiakin on erittäin kätevä, niin ei tarvitse joka grillauksen jälkeen lautasta tyhjennellä. Helpottaa elämää rutkasti sekin :)
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
237 406
Viestejä
4 160 010
Jäsenet
70 408
Uusin jäsen
allun90

Hinta.fi

Ylös Bottom