Sous vide -tekniikka

Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
546

Liitteet

Viimeksi muokattu:
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
546
Laita viestiä kuinka toimii. Katselin samaa, mutta en uskaltanut tilata.
Tuossa on porissut pari tuntia ja hyvältä vaikuttaa. Mittasin tuon veden lämpötilan digitaalisella mittarilla ja täsmälleen samaa lukemaa näyttää.
Toistaiseksi toiminut hyvin!
 
Liittynyt
03.12.2018
Viestejä
19
Lidlissä oli myös tarjolla naudan pippuripihviä. Lihapalojen muoto jäljitteli sisäfilettä, mutta kun nälkäisenä semmoisen läimäsin pannulle ja paistoinvarsin OK:si, niin pahuksen sitkeäähän se oli. Ruokailun jälkeen pakettia lukemaan, eikä siinä ollut mitään mainintaa siitä, mistä kohtaa nautaa liha on. No nyt onkin hyvä vertailukohta: Laitoin samasta paketista lihan sousvideen (55c) tässä aamulla ysin pintaan. Iltapäivästä sitten paistinpannun kautta lautaselle. Nyt voi selkeästi todeta mikä ero tulee lihan mureuteen.
Meinasin laittaa kypsenemään kaupan pakkauksessa, mutta kun siinä pakkauksessa on etiketti ja liimaa, en halua niiden irtoavan ja päätyvän keittimen syövereihin. Niinpä pussitin lihat uusiksi. Onpa hyvä, että klarsteinissa on se nestekulho, johon tyhjiön vetämät nesteet tippuu. Siitä oli helppo putsata ne lihanesteet jotka pihvistä tuli. Tuplasaumakin oli pitävä. tein varmuudeksi vielä yhden tuplan lisää, kun ensin putsasin ja kuivasin pussin suuta.

Tuloksista myöhemmin...
 
Liittynyt
03.12.2018
Viestejä
19
Tilasin Bangoodista:
Biolomix 1500W Precision Sous Vide Cooker LCD Digital Timer Display Powerful Immersion Circulator

kun oli tarjouksessa, 45€ taisin maksaa.
Nyt on possun paisti kylvyssä ja kohta pääsee maistamaan miten onnistuu.
Miten tuossa laitteessa oleva klipsikiinnitys? Se varmaan rajoittaa sitä minkälaiseen kattilaan tai astiaan tuon saa hyvin kiinni. Ts. Jos laita ei ole täysin viivottimella tehty, niin jääkö tuo laite vinoon? Alla havainnollistava kuva, siinä kattilan laidat ovat ylhäältä taitettu sivullepäin.

 
Liittynyt
21.11.2018
Viestejä
1 333
Miten tuossa laitteessa oleva klipsikiinnitys? Se varmaan rajoittaa sitä minkälaiseen kattilaan tai astiaan tuon saa hyvin kiinni. Ts. Jos laita ei ole täysin viivottimella tehty, niin jääkö tuo laite vinoon? Alla havainnollistava kuva, siinä kattilan laidat ovat ylhäältä taitettu sivullepäin.

Eikö se ole yläosastaan hieman auki, alaosastaan napsasee kattilaan kiinni. Ei haittaa pieni huuli kattilassa.
 
Liittynyt
03.12.2018
Viestejä
19
Tuli tässä mieleen vielä yksi kysymys: liikkuuko sen kiinnityksen "kaula"? Todennäköisesti suurimmalle osalle käyttäjistä sillä ei ole merkitystä, mutta jos kuitenkin tulee tarve tehdä jotain pientä pienessä astiassa. Mun pihvi on tällä hetkellä pienessä kattilassa (ehkä 1l) ja kiinnitys on about puolessa välissä anovan korkeussäätöä.
Selection_678.png
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
546
Laitoin tohon postaukseeni pari pientä videonpätkää miten toi vehje toimii + kuvan tosta millä se kiinnittyy.
 
Liittynyt
03.12.2018
Viestejä
19
Riittäkö tuossa kattilassa vesimäärä mitä kone vaatii? Ylittikö alarajan?
Vesi riitti, vettä oli noin 3-5cm yli alarajan.

PIhvistä sanottakoon, että 8 tuntia ei ollut riittävästi. Ei se pihvi vieläkään ollut kovin murea. Kypsyys oli luonnollisesti paremmin kohdallaan ja tasainen läpi koko pihvin. Laitoin pari pihviä pakkaseen, joten ensi kerralla kun tekee, pitää laittaa kypsymään yön yli.
 
Liittynyt
08.11.2016
Viestejä
1 148
Vesi riitti, vettä oli noin 3-5cm yli alarajan.

PIhvistä sanottakoon, että 8 tuntia ei ollut riittävästi. Ei se pihvi vieläkään ollut kovin murea. Kypsyys oli luonnollisesti paremmin kohdallaan ja tasainen läpi koko pihvin. Laitoin pari pihviä pakkaseen, joten ensi kerralla kun tekee, pitää laittaa kypsymään yön yli.
Jos haluat mureaa naudanlihaa, suosittelen ennemmin ostamaan suoraan pihvikarjan lihaa. Ero on kuin yöllä ja päivällä, valmistustekniikasta riippumatta. Ja se on aina takuuvarmasti mureaa.
 
Liittynyt
21.11.2018
Viestejä
1 333
Juu, parasta kun ostaa suoraan kokonaisen marmoriulkofileen. Tai oikeastaan vain ulkofilettä, mieluummin hiehon tai sitten rotukarjan.

Karvalehmä ei sitten ole mitään kummoista, tavallista lehmää karvat päällä. Aberdeen angusta ja siinä on ehkä hienointa lihaa mitä voin suositella.

Ja itse olen todennut että sous vide onnistuu parhaiten jäisestä fileestä/pihvistä.

Edit, tunnin-pari kypsytys riittää tuuman vahvuiselle pihville hyvinkin. Itsellä ainakin. Ja aina on ollut täydellisen mureaa.. kokeile pakkasesta vedettynä. Ja lämpötila siinä 56 paikkeilla.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
326
Vesi riitti, vettä oli noin 3-5cm yli alarajan.

PIhvistä sanottakoon, että 8 tuntia ei ollut riittävästi. Ei se pihvi vieläkään ollut kovin murea. Kypsyys oli luonnollisesti paremmin kohdallaan ja tasainen läpi koko pihvin. Laitoin pari pihviä pakkaseen, joten ensi kerralla kun tekee, pitää laittaa kypsymään yön yli.
Tuon voisi saada hieman mureutumaan kun pidät sitä ensin alemmassa lämpötilassa pari-kolme tuntia ja sitten nostat siihen kohdelämpötilaan. Ks. esim Sous-vide to the next level: tenderizing beef by ‘warm ageing’
(en ihan kaikkia noita jälkivaiheita allekirjoita suoraan, mutta tuo "warm aging" voi tuottaa hyviä tuloksia).
 
Liittynyt
06.01.2019
Viestejä
24
Onko kenelläkään kokemusta noista edullisista vakuumisulkijoista? Eli tälläisistä.
Pussit ei oo pahan hintaisia ja varmaan noita muutaman kerran käyttää.

Ei olisi hinnalla pilattu, pitäisi sopia ruuanlaittoon eikä veisi tilaakaan yhtä paljon kun normaali vakuumikone.
 
Liittynyt
21.11.2018
Viestejä
1 333
Sous videen käy taatusti hyvin. Riittää vain kun se ei päästä vettä sisälle.

Oikeaan vakumointiin, en usko että jaksaa imeä.
 
Liittynyt
03.12.2018
Viestejä
19
Tuon voisi saada hieman mureutumaan kun pidät sitä ensin alemmassa lämpötilassa pari-kolme tuntia ja sitten nostat siihen kohdelämpötilaan. Ks. esim Sous-vide to the next level: tenderizing beef by ‘warm ageing’
(en ihan kaikkia noita jälkivaiheita allekirjoita suoraan, mutta tuo "warm aging" voi tuottaa hyviä tuloksia).
Mun mielestä tuon linkin testi ei ole vertailukelpoinen: Toista kypsennettiin 2.5 tuntia, toista kypsennettiin 4.5 tuntia. Joka tapauksessa mielenkiintoinen idea.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
2 304
Onko kenelläkään kokemusta noista edullisista vakuumisulkijoista? Eli tälläisistä.
Pussit ei oo pahan hintaisia ja varmaan noita muutaman kerran käyttää.

Ei olisi hinnalla pilattu, pitäisi sopia ruuanlaittoon eikä veisi tilaakaan yhtä paljon kun normaali vakuumikone.
Saattaisi itselläni revetä perse noiden uudelleenkäytettävien pussien pesemiseen :|
 
Liittynyt
03.12.2018
Viestejä
19
Oletteko muuten miettinyt paljonko noista muoveista liukenee kemikaaleja noihin ruokiin? Varsinkin kun ruokia muhitellaan pidempiä aikoja fysikaalisissa lämpötiloissa nesteen ollessa läsnä.

Esim BPA vapaista, ruuan kanssa kosketuksissa olevista, tuotteista liukenee estrogeenin tapaisia kemikaaleja:
Most Plastic Products Release Estrogenic Chemicals: A Potential Health Problem That Can Be Solved
Kyllähän tuo hieman ajatuksia herättää. Varsinkin kun vielä ei ole korvaavia paperipussituotteita :). Mutta vakavasti ottaen, kyllä tuo arveluttaa. Tuskin kuitenkaan lopetan sous vide -käyttöä tuon takia, mutta ehkä yleisemmällä tasolla mietin tarvitseeko kaikkea ainä kääriä muoviin tai ostaa kaupasta se muoviin kääritty tuote. Esim. monet leikkelepaketit, meetwurstit lähinnä, ovat tyhjiöpakattuja muoveja.

Asiasta tuhannenteen:
Baby ribsejä 26 tuntia 65 asteessa. 10 minuutin viilennys hanaveden alla (10-15 astetta), jonka jälkeen hiiligrilliin noin tunniksi, ritilä lämpötila ehkä joku 150. Grillistä "grilliaromia" ja pientä ruskistusta. Tulos oli aivan mahtava. Innoittajana amazingribs.com Perfect Smoked St. Louis Spare Ribs Every Time, The Sous-Vide-Que Method
 
Liittynyt
10.07.2017
Viestejä
2 162
Ihan testimielessä tuli tehtyä Sous Videä ihan kotikonstein.

Vakuumikoneella hirven sisäfileepihvit. Marinadiksi hieman punaviiniä, valkosipulia, suolaa ja pippuria.

Ainakin tuollaisella induktioliedellä sai pienimmillä asetuksilla veden lämpötilan hyvin säädettyä.
IMG-20190306-WA0021.jpeg
IMG-20190306-WA0024.jpeg

Ei sitä aina tarvitse hienoja laitteita onnistuakseen. Pintojen paistossa oli hieman liian kylmä pannu paistamiseen.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
31.05.2017
Viestejä
4 336
Ihan testimielessä tuli tehtyä Sous Videä ihan kotikonstein.

Vakuumikoneella hirven sisäfileepihvit. Marinadiksi hieman punaviiniä, valkosipulia, suolaa ja pippuria.

Ainakin tuollaisella induktioliedellä sai pienimmillä asetuksilla veden lämpötilan hyvin säädettyä.


Ei sitä aina tarvitse hienoja laitteita onnistuakseen. Pintojen paistossa oli hieman liian kylmä pannu paistamiseen.
Itse olen löytänyt täydellisen lämpötilan sisäfileelle ja huomannut, että puolella asteellakin on merkitystä. Jokainen tietysti tyylillään ja jokainen ei ole niin tarkka. Itse kuitenkin tykkään tehdä tarkkuudella, kun viitsii näinkin paljon nähdä vaivaa ruoan eteen. Jo parin asteen heitto veden lämpötilassa tekee tosi ison eron.

Vielä jos kyseessä niinkin erikoinen liha kuin hirven sisäfile, niin kyllä minä haluan sen olevan just eikä melkein.
 
Liittynyt
10.07.2017
Viestejä
2 162
Itse olen löytänyt täydellisen lämpötilan sisäfileelle ja huomannut, että puolella asteellakin on merkitystä. Jokainen tietysti tyylillään ja jokainen ei ole niin tarkka. Itse kuitenkin tykkään tehdä tarkkuudella, kun viitsii näinkin paljon nähdä vaivaa ruoan eteen. Jo parin asteen heitto veden lämpötilassa tekee tosi ison eron.

Vielä jos kyseessä niinkin erikoinen liha kuin hirven sisäfile, niin kyllä minä haluan sen olevan just eikä melkein.
Jep. Siksi minulla olikin paistomittari vedessä mittaamassa lämpöä. Induktioliesi kakkoselle ja odottelua. Kun vesi saavutti tuon 55 astetta, niin lihat pois ja pannulla pinnat.

Semmoisen virheenhän tuossa kattilassa tehdessä voi helposti tehdä, että lämmittää vettä liian nopeasti, jolloin liha ei kerkeä lämmetä kauttaaltaan tavoitelämpötilaan. Siksi pienimmillä asetuksilla kannattaa lähteä liikenteeseen.
 
Liittynyt
26.10.2016
Viestejä
441
Jep. Siksi minulla olikin paistomittari vedessä mittaamassa lämpöä. Induktioliesi kakkoselle ja odottelua. Kun vesi saavutti tuon 55 astetta, niin lihat pois ja pannulla pinnat.

Semmoisen virheenhän tuossa kattilassa tehdessä voi helposti tehdä, että lämmittää vettä liian nopeasti, jolloin liha ei kerkeä lämmetä kauttaaltaan tavoitelämpötilaan. Siksi pienimmillä asetuksilla kannattaa lähteä liikenteeseen.
Vähän epäilen, että tuo liha ei kyllä ole ollut 55-asteista kauttaaltaan. Mitään väliähän sillä ei toki sisäfileen kohdalla toisaalta ole. Mutta yhtään pidempää lämmittelyä tarvitsevan lihan kohdalla en kyllä liesi-sous-videä jaksaisi itse käyttää. Noiden "hienojen laitteiden" ilo on ainakin itselle nimenomaan se, että ne ovat täysin idioottivarmoja. Liha lillumaan ja thäts it. Ei tarvi miettiä kuinka nopeasti tai hitaasti vesi lämpiää eikä silläkään yleensä ole väliä onko se liha siellä juuri oikean aikaa vai vaikka tunnin liikaa.
 
Liittynyt
10.07.2017
Viestejä
2 162
Kyllähän se lämpötilan säätö on vaikeaa induktiollakin verrattuna siihen tarkoitettuun laitteeseen. En missään vaiheessa väittänytkään, että liedellä olisi parempi tai edes yhtä hyvä tehdä Sous Videä.

Ajattelin vain tuoda muillekin tietoon, että samaa tekniikkaa voi käyttää myös perinteisillä laitteilla. Näin voi kokeilla ruoanlaittoa ennen kuin käyttää toistasataa euroa laitteeseen, joka mahdollisesti jää hyllyyn pölyttymään jos huomaakin, ettei sillä tule kovin usein ruokaa tehtyä.
 
Liittynyt
31.05.2017
Viestejä
4 336
Kyllähän se lämpötilan säätö on vaikeaa induktiollakin verrattuna siihen tarkoitettuun laitteeseen. En missään vaiheessa väittänytkään, että liedellä olisi parempi tai edes yhtä hyvä tehdä Sous Videä.

Ajattelin vain tuoda muillekin tietoon, että samaa tekniikkaa voi käyttää myös perinteisillä laitteilla. Näin voi kokeilla ruoanlaittoa ennen kuin käyttää toistasataa euroa laitteeseen, joka mahdollisesti jää hyllyyn pölyttymään jos huomaakin, ettei sillä tule kovin usein ruokaa tehtyä.
Niin kyllähän tuolla alkuun pääsee, mutta jos yhtään hommasta innostuu, niin ostaisin kyllä sous vide -kypsentimen mallia sauva.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
2 304
Itse tein joskus ihan vesijohtovedellä, meillä tulee muistaakseni 56-57 asteista vettä, niin tasaisin välein kun lisäsi hieman vettä niin sai lämmöt pysymään sopivissa +-1 astetta. Sitten grillissä pinta.

Toimii ihan hyvin tuollaiselle pihville, mutta en tekisi pitkään kypsennettävälle lihalle ;)
 
Liittynyt
02.06.2017
Viestejä
374
Parsa(vihreä) testattu Anovalla. Toimii suorastaan erinomaisesti. 85c/12min + nokare voita mukana vakuumissa ja lopputuloksena oli juuri sopivalla suutuntumalla oleva setti. Enpähän jatkossa enää höyryttele parsojani vaan vakuumilla mennään.
Ohjeissa on muuten aika paljonkin hajontaa, täytyy testata myös esim 78c/20min, matalampi lämpötila saattaisi olla ravintoarvojen kannalta parempi. No lisätestejä sitten kun parsojen hinnat tulevat kevään myötä vähän alas.
 

|le

Liittynyt
17.03.2017
Viestejä
998
Mitä täällä ollaan mieltä Anovan Nano-mallista ? Ois tilaisuus ostaa tuo aika kivaan hintaan vaikka perusmalli houkuttelisikin enemmän. Huonoja puolia tuosta tulee ensimmäisenä mieleen ettei kiinnitysklipsin korkeutta voi säätää. Muutoin ei ole wifiä, jota ilman luulen kuitenkin pärjäävän bluetoothilla. Tehoa tuossa on kai myös hitusen normaalimallia vähemmän, mutta kun en kerralla tee ruokaa kun parille ihmiselle niin luulisi tuolla nanollakin pärjäävän (?)
 
Liittynyt
03.12.2018
Viestejä
19
wifi on ihan turhanpäiväinen, ei tuolla bluetoothillakaan hirveitä tee. Laitan sirkulaattorin päälle, samalla säätäen lämpötilan. En keksi mihin tuon jälkeen enää tarvii jotain "äppiä". Ts. sovellus luonnollisesti tarvitsee yhteyden (bluetooth/wifi) laitteeseen, mutta so what? Lämpötila asetetaan kerralla kohdilleen, eikä sitä sen jälkeen enää säädellä. Jos ruoka-aineita vaihdetaan, niin silloin se laitekin on ihan käden ulottuvilla tarvittavaa säätämistä varten.
Kiinnitysklipsin korkeudensäätö on minulle ihan oleellinen, voi käyttää erilaisia astioita ilman ongelmia.

Minulla on pieni epäilys, että tuo wifi saattaa vaikuttaa hieman heikentävästi kotiverkkoni suorituskykyyn.
 
  • Tykkää
Reactions: |le
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
4 089
wifi on ihan turhanpäiväinen
Noin se aikailla on. Jos luulee tarvitsevansa "ice bathia", niin silloin tuolle on jopa käyttöä.
Miten sitä nyt sitten kuvailisi, viivästetty sirkulointi? :)

Aamulla töihin lähtiessä astiaan jäitä ja ruoka sinne. Sirkuloinnin sitten käynnistää sopivassa kohdin päivää ja kotiin tullessa on valmista.
 
  • Tykkää
Reactions: |le
Liittynyt
31.05.2017
Viestejä
4 336
Noin se aikailla on. Jos luulee tarvitsevansa "ice bathia", niin silloin tuolle on jopa käyttöä.
Miten sitä nyt sitten kuvailisi, viivästetty sirkulointi? :)

Aamulla töihin lähtiessä astiaan jäitä ja ruoka sinne. Sirkuloinnin sitten käynnistää sopivassa kohdin päivää ja kotiin tullessa on valmista.
Ja voi kaiketi seurata kypsennyksen etenimistä ajallisesti, laittaa hälytyksiä jne.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
3 692
Skippaisin kanssa Nanon tuon korkeussäädön puutteen takia. Muuten tuo bluetooth ja wifi tuntuu olevan vain ongelmapesäkkeitä, käytän pelkästään käyttöpaneelista (josta esim. ajan säätö on käytännössä mahdotonta) kun nuo muut ei toimi. Bluetoothi yhteys voi vissiin olla vain yhteen luuriin kerralla ja se hukkaa sitten edelliset paritukset jos ottaa (vai pitäisikö sanoa että yrittää ottaa) toisella luurilla yhteyttä jne jne.

Toisaalta se wifi lienee edelleen vain 10e kalliimpi ja js ominaisuutta käyttää kerran (ja se sattuu toimimaan) niin haukkuu mielestäni hintansa jo yhdellä käyttökerralla, itsellä on tämä säästö vielä jäänyt saamatta kun ei tuon varaan uskalla laskea mitään...

Tosin nyt on viime aikoina tullut jotain "connectivity bug fixejä" että ehkä pitää jossain vaiheessa kokeilla uudestaan, omat kokemukset 1-½ vuoden takaa.
 

|le

Liittynyt
17.03.2017
Viestejä
998
Skippaisin kanssa Nanon tuon korkeussäädön puutteen takia.
Toisaalta jos ostaa vaikka sen pari kolme Nanolle sopivaa erilaista käyttöastiaa koon ja käyttötarkoituksen puolesta niin sillähän tuo pienimuotoinen ongelma ois ratkaistu. Ainakin omalle kohdalleni voisin kuvitella tarvitsevani ehkä max. 2 erikokoista astiaa.

+ Oishan tuo Nano pienemmän kokoinen viemään sitä kaappitilaakin.
 
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
4 586
Ite käytän ainakin ainoostaan kylmälaukkua sous vide koneen kanssa riippumatta miten ison määrän ruokaa kypsennän
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
3 692
Toisaalta jos ostaa vaikka sen pari kolme Nanolle sopivaa erilaista käyttöastiaa koon ja käyttötarkoituksen puolesta niin sillähän tuo pienimuotoinen ongelma ois ratkaistu. Ainakin omalle kohdalleni voisin kuvitella tarvitsevani ehkä max. 2 erikokoista astiaa.

+ Oishan tuo Nano pienemmän kokoinen viemään sitä kaappitilaakin.
Kippojen hinnalla saa sen isomman koneen ja ne kipatkin vie sitä tilaa. Näyttää muuten hinnat "vähän" pompanneen vai onko tuo vain listahinta ja aleja on 6x vuodessa. Aikas tasan vuosi sitten wifillinen kotiin asti 114e.
 

|le

Liittynyt
17.03.2017
Viestejä
998
Kippojen hinnalla saa sen isomman koneen ja ne kipatkin vie sitä tilaa. Näyttää muuten hinnat "vähän" pompanneen vai onko tuo vain listahinta ja aleja on 6x vuodessa. Aikas tasan vuosi sitten wifillinen kotiin asti 114e.
Totta kyllä tuokin. Tosin jos noita peruslootia hakee jostain Tokmannilta tms. niin eivät paljoa maksa. Puolensa kummassakin.

Pitää kyllä odotella seuraavia tarjouksia ennen kuin mallin X tilaa. Muistaakseni viimeksi oli ainakin isänpäivän aikoihin jo puoleen hintaan mikä ois jo aika jees.
 

|le

Liittynyt
17.03.2017
Viestejä
998
Anovan laitettahan tässä kiinnostaisi hankkia, mutta tänään tuli vastaan OBH Nordican vastaava laite: Immersion Sous Vide

Onko ihmisillä tästä kokemusta ? Clas Ohlsonilla ois ainakin tarjouksessa. Ei löydy bluetoothia tai wifiä, mutta pärjäisin kyllä ilmankin.
 
Liittynyt
28.10.2016
Viestejä
247
Anovan laitettahan tässä kiinnostaisi hankkia, mutta tänään tuli vastaan OBH Nordican vastaava laite: Immersion Sous Vide

Onko ihmisillä tästä kokemusta ? Clas Ohlsonilla ois ainakin tarjouksessa. Ei löydy bluetoothia tai wifiä, mutta pärjäisin kyllä ilmankin.
Henkilökohtaisesti ostaisin itse tuon Anovan, sillä näyttäisi olevan ihan samassa hintaluokassa molemmat (anova 129€ ja OBH 126,75€). Tuo Anova on ainakin testattu ja hyvin monella käytössä. Toki Anovaan tulee vielä toimituskulut, mutta en lähitisi muutaman kympin takia vaihtamaan tuntomattomaan.
 
  • Tykkää
Reactions: |le
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
2 304
Loppuvuodesta Anova (Wifi+bt) oli 107 tai 109€ posteineen, aika usein tosiaan tuntuvat olevan erikokoisissa tarjouksissa. Perustoiminnaltaan varmaan aika vastaavat, mutta kannattaa katsoa että kiinnitys on hyvä ja lämpötilansäätö toimii helposti. Onko tuossa OBH:ssa kiinteä kiinnitysklipsi vai saako korkeutta säädettyä?
 

|le

Liittynyt
17.03.2017
Viestejä
998
Loppuvuodesta Anova (Wifi+bt) oli 107 tai 109€ posteineen, aika usein tosiaan tuntuvat olevan erikokoisissa tarjouksissa. Perustoiminnaltaan varmaan aika vastaavat, mutta kannattaa katsoa että kiinnitys on hyvä ja lämpötilansäätö toimii helposti. Onko tuossa OBH:ssa kiinteä kiinnitysklipsi vai saako korkeutta säädettyä?
Totta. Enköhän koita rauhoittua ja odottelen seuraavaa Anovan tarjousta. Ainakin mitä kuvista tuota OBH:n mallia tutkin niin ei näyttänyt olevan kiinnityksen korkeussäätöä.
 
Liittynyt
02.06.2017
Viestejä
374
Parsa(vihreä) testattu Anovalla. Toimii suorastaan erinomaisesti. 85c/12min + nokare voita mukana vakuumissa ja lopputuloksena oli juuri sopivalla suutuntumalla oleva setti. Enpähän jatkossa enää höyryttele parsojani vaan vakuumilla mennään.
Ohjeissa on muuten aika paljonkin hajontaa, täytyy testata myös esim 78c/20min, matalampi lämpötila saattaisi olla ravintoarvojen kannalta parempi. No lisätestejä sitten kun parsojen hinnat tulevat kevään myötä vähän alas.

Muut lämpötilat ja ajat kuin 85c/12min eivät tunnu tuottavan parsalle ollenkaan niin hyvää tulosta, toki makuasioita. Tällä kuitenkin itse jatkan.
Valkoinen parsa onnistui samalla säädöllä myös varsin mainiosti. Aiemmin olen hieman arastellut valkoista parsaa, kun se on herkempi valmistuksen suhteen, mutta nyt loppui tämäkin arastelu.

Tulipahan kokeiltua myös todella liiallinen voimäärä pussissa tarkoituksena tehdä siitä hollandaise parsojen kypsyttyä. Ei onnistunut, eli emulsio ei tunnu toimivan ainakaan näin kotikokin keinoin kun voi on lillutettu parsojen kera pussissa.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
61
Mitenköhän saisi tommosesta naudan ulkopaistipalasta syötävää? Haudutin 60 asteessa 24h ja jäi sitkeäksi ja meni liian kypsäksi. Ja liha on halvinta mahdollista prismasta.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
5 658
Riittääkö toi lämpötilan lasku siihen mureusongelmaan?
No lähtökohtaisesti mitä pidempään kypsennät, sitä mureammaksi se liha menee. Lämpötilalla vaan säädetään se kypsyysaste oikeaksi, ja sitten ajan kanssa pelataan se mureus kohdilleen.

Mureuden vertailu on kuitenkin ainakin omasta mielestäni eri kypsyisten lihojen välillä aika hankalaa, joten siksi ensimmäisenä lähtisin sitä kypsyysastetta hakemaan oikeaksi ja sen jälkeen sitten pidentää sitä aikaa jos tarve on.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
2 304
Parsa(vihreä) testattu Anovalla. Toimii suorastaan erinomaisesti. 85c/12min + nokare voita mukana vakuumissa ja lopputuloksena oli juuri sopivalla suutuntumalla oleva setti. Enpähän jatkossa enää höyryttele parsojani vaan vakuumilla mennään.
Ohjeissa on muuten aika paljonkin hajontaa, täytyy testata myös esim 78c/20min, matalampi lämpötila saattaisi olla ravintoarvojen kannalta parempi. No lisätestejä sitten kun parsojen hinnat tulevat kevään myötä vähän alas.
Itse tein pääsiäisenä 85c / 15min (vai oliko 14) voinokareella, ihan toimivaa tuli kyllä.
 
Liittynyt
07.01.2017
Viestejä
205
Naudan entrecote ja parsa oli halpaa, joten viikonlopun alun kunniaksi sous vide eväät.

Pihvi 2,5h 55 asteessa + pannulla käristys
Parsa 15 minuuttia about 78 astetta (en jaksanut odottaa että vesi lämpeäis)

Parsoista tyvet vielä raakoja, mutta pihvi se on mehukasta. :hungry:

parsa.jpg
 
  • Tykkää
Reactions: |le

|le

Liittynyt
17.03.2017
Viestejä
998
Mitkä ovat olleet teidän mielestä parhaat naudanlihat (poislukien sisäfilee, joka on nobrainer) Sous videllä valmistettaviksi ? Olen laitteella ehtinyt tehdä vasta pari kertaa naudan sisäpaistia, joka on onnistunut kummallakin kerralla tosi hyvin, mutta miten esim. Picanha, Flank steak, Entrecote jne jne ?

Voisin kuvitella, että makuja löytyy monia senkin puolesta kuinka paljon lihassa on rasvaa (?)

Eli suosituksia seuraavaan vakuumipussiin :)
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
237 412
Viestejä
4 160 198
Jäsenet
70 408
Uusin jäsen
allun90

Hinta.fi

Ylös Bottom