Lomamatkalle

?..

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
06.04.2018
Viestejä
3 125
Viime kertainen seikkailu apteekeissa kipeänä ei tuonut luottoa.
Ihan kauhea show oli etsiä vastaavia tuotteita. Ennakoin mielummin ja kannan tutut tuotteet mukana.
Seikkailu? Siellähän ne on amerikkalaisten apteekkien hyllyssä kaikki. Ei eroa normi kaupassa asioinnista.
 
Liittynyt
04.11.2016
Viestejä
231
Seikkailu? Siellähän ne on amerikkalaisten apteekkien hyllyssä kaikki. Ei eroa normi kaupassa asioinnista.
Niin on siellä kyllä, se ei nyt vain ollut se alkuperäinen kysymykseni.

Eli onko jollain kokemusta tilata netistä halutut reseptivapaat lääkkeet vai ei.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 360
USA:ssa on kauppanimet lääkkeille eriä kuin Euroopassa, vaikka sisältö olisi sama.
 

?..

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
06.04.2018
Viestejä
3 125
USA:ssa on kauppanimet lääkkeille eriä kuin Euroopassa, vaikka sisältö olisi sama.
Ei Euroopassakaan kauppanimet ole samoja. Aina tietenkin katsotaan sen vaikuttavan aineen mukaan mitä ostetaan. Lähes kaikissa tuotteissa lukee (takakannen tuoteselosteen lisäksi) vielä siinä etukannessa brändinimen alla isolla se vaikuttava aine, esim ibuprofen.

 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
27.10.2016
Viestejä
439
Itseltäni eriävä mielipide tuosta isosta peukusta. Jos Universal Studios käyntiä ajattelee jonain studiokierroksena, niin pettyy pahasti. Käytännössä se on täynnä erilaisia 3d-ajeluita joissa ei ole mitään ihmeellistä kuin ehkä 4-14 vuotiaille. Lisäksi löytyy erilaisia oikeilla näyttelijöillä ryyditettyjä showta. Universalin parasta antia on mielestäni Waterworld-show ja sekin itselleni varmaan vain nostalgian takia. Itse "studio"kierros tehdään jumalattoman kokoisessa monen rivistön golfkärryssä sillit suolassa istuen muiden turrikoiden kanssa. Kärrystä ei saa nousta pois ja matkalla näkee jotain kuvauspaikkoja. Ja siinäkin sitten sellaista 3d showta sun muuta. Jos ei ole Universalilla kertaakaan käynyt niin kaippa se silti kuuluu sellaiseen pakolliseen losi kokemukseen varsinkin jos teinejä on mukana. Rahoilleen siellä aikuinen ei kuitenkaan saa vastinetta.

Warner Bros ja Paramount studiokierrokset ovat ehdottomasti paljon parempia. Siellä liikutaan niillä oikeilla studiohalleilla kulissien takana, näkee oikeita kuvauspaikkoja, pääsee räpläämään oikeaa rekvisiittaa, näkee Harry Potter kamat, kaikki Batman kamat, Frendien Central Perk, Transformersit, Indiana Jones settingejä, Star Trek paikkoja ym. ja kokemus on myös paljon intiimimpi kun liikutaan pienryhmissä. Paramountille meinasin mennä heti perään uudestaankin vielä laajemmalle kierrokselle.
Ite olin joskus muutama vuosi sitten VIP lipulla tuolla Losin Universalilla, lähinnä ajanpuutteen vuoksi. Siinä studiokierroksella auto pysähtyi ja pääsi kävelemään eri setteihin, myös jossain hallissa käytiin missä lavasteet ja kuvaukset sekä esinevarastossa. Ja kaikkiin eri laitteisiin vietiin jonojen ohi. Mun mielestä ihan OK setti. Warnerista tai muiden studioiden kierroksista ei ole kokemusta.
 
Liittynyt
05.02.2017
Viestejä
5 155
Lokakuussa Los Angeles + San Francisco. Onko hyviä vinkkejä kohteiksi teiniperheelle?
Riippuu vähän kiinnostuksista. Minusta La Brea Tar Pits oli ihan hupaisa museo. Kyse on siis tervahaudasta, josta on löydetty satoja menneiden vuosituhansien eläinten luurankoja (sapelihammaskissoja, mammutteja, hirviösusia yms), joita on laitettu näytteille.

Queen Mary on hieno laivakohde, koska siitä tulee ihan Titanic-fiilis. Itse laivahan on toki hieman myöhemmältä ajalta ja suurempi kuin Titanic.
 

Javaq

ſ ɐ ʌ ɐ b
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
1 180
Mitä tarkoittaa käytännössä, että lento on "samalla lipulla" ja lentoyhtiö on näin velvollinen uudelleen reitittämään/korvaamaan jos jatkoyhteydeltä myöhästyy?

Täyttyykö tämä ehto jos ostan (esimerkiksi) lennon Oulu-Helsinki-Berliini välittäjän kautta (vaikka travellink), jossa lentoyhtiö on sama (Norra ja Finnair) ja valitsen yhteydeksi suoraan Oulu-Berliini jollon palvelu tarjoaa luobnollisesti välilaskullisen yhteyden Helsingin kautta Berliiniin?
 
Liittynyt
25.01.2019
Viestejä
3 753
Jos ne liput ostetaan samalla kerralla niin, että lähtöpaikka ja kohde on niihin kirjoitettu (mahdollisten välilaskujen kera), niin ei hätää, ovat ns. samalla lipulla.

Jos sen sijaan ostat erikseen vaikka Oulu-Helsinki-Oulu ja kaveriksi Helsinki-Berliini-Helsinki, eivät lennot ole samalla lipulla. Kohtalon, onnen ja taivaankappaleiden varassa pysyykö ensimmäinen lento ajallaan.
 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
459
Mitä tarkoittaa käytännössä, että lento on "samalla lipulla" ja lentoyhtiö on näin velvollinen uudelleen reitittämään/korvaamaan jos jatkoyhteydeltä myöhästyy?

Täyttyykö tämä ehto jos ostan (esimerkiksi) lennon Oulu-Helsinki-Berliini välittäjän kautta (vaikka travellink), jossa lentoyhtiö on sama (Norra ja Finnair) ja valitsen yhteydeksi suoraan Oulu-Berliini jollon palvelu tarjoaa luobnollisesti välilaskullisen yhteyden Helsingin kautta Berliiniin?
Hyvin todennäköisesti.
Sinänsä se, että lipunmyyjän hakukoneeseen on kirjoittanut Oulu-Berliini ja ostaa liput yhdellä laskulla, ei vielä tarkoita yhtä lippua. Käytännössä (kunnollinen) lipunmyyjä kyllä kertoo, onko tulossa "yksi matka" vai kaksi erillistä.

Käytännössä yksi lippu onnistuu, jos lennot on saman alianssin yhtiöitä joko suoraan tai codesharen kautta.
 
Liittynyt
20.02.2019
Viestejä
75
Tässä nyt ei ole kyse mistään ulkomaan reissusta mutta ryyp...lomamatkalla Oulussa, kertokaa näin jälkikäteen että mitä siellä olisi kannattanut nähdä? koitin löytää sieltä Oululaisia, mutta kaupunki tuntui olevan aika täynnä muualta muuttaneita opiskelijoita ja vastaavia.

Kävin ainakin seuraavissa paikoissa:

- Helmipuiston Letku (Meno vaikutti hieman liian insideltä, ja baari oli täpötäysi jo klo 14 arkipäivänä, joten en viipynyt kauaa )
- Hevimesta ( Täällä viivyimme kauan )
- Finlandia Pizzeria ( Maku hyvä, tilat ankeat/ahtaat - > mukaan )
- Kauppuri 5 ( Maku hyvä, hinta kallis )
- Joku kahvila rannassa
- Valkea kauppakeskus ( Aikamoinen ryysis, jopa näin Vantaalla asuneelle )
- Rotuaarin mäkkäri
- Erotiikkaliike erotiikan aika
- Kaupungin keskustan kuvailua ( Ihan hienoja taloja )


Huomiota:

*Selkeästi kylmempää kun täällä etelässä
* Autoilijat pysähtyy kun tulee jalankulkijoita
* Jotkin asiaskaspalvelijat vaikutti erityisen rennoilta/ystävällisiltä
* Paikottain meininki silti aika itä-helsinki ( keskustan hörhöt, nyrpeät portsarit, ja paljon ulkomaalaisia)
* Paljon erilaisia pieniä liikkeitä yms, ei oikein tiedä mihin menisi.
* Junassa suositeltiin käymään Graalissa ja... En muista mutta ei keritty käydä.



+ Ymmärrän että moni varmaan ihmettelee miksen käynyt siellä jossain tiedekeskuksessa, mutta aikaa oli aika vähän (3 yötä) ja väsymys painoi jatkuvasti.
+ Vaikken edes Porilainen ole, niin kyllä minulle nopeasti iski jonkinlainen kaipaus tänne Poriin, parempi olla siis lähtemättä ainakaan millekään ameriikan matkalle, kun Oulussakin tunsin olevani jo lähes ulkomailla!

Liekö olisi järkevää joskus tehdä matka Ouluun uudestaan kesäaikaan, ja ehkä vähemmällä ryyppäämisellä ja paremmilla nukkumisilla.

Edit: Myöhäinen korjaus tähän että se yksi baari saattoi olla myös Letkupuiston Helmi, mutta Letku vaan kuulostaa niin osuvasta baarin nimeltä.
 
Viimeksi muokattu:

Yeenoghu

Neighbour of the beast
Liittynyt
07.11.2016
Viestejä
1 281
Heinäkuu, kaukoitä ja sadekausi.

Tykkään tavattoman paljon reissata kaukoidässä ja useimmiten reissut ovat olleet talvikuukausina, jolloin sade ei ole ollut ongelma tuolla maailman kolkalla. Nyt sitten pitäisi lomailla kesäkuun alussa ja heinäkuussa ja mieleni haikailee tuonne suunnalle.

Onko kaukoidässä paikkoja, johon voisi matkustaa Suomen kesäkuukausina ja välttää sadekausi? Bali on yksi paikka, mutta sen olen nähnyt jo liian useasti.

Voisi kuvitella että päiväntasaajan tuolla puolen on samankaltainen ilmasto kesällä kuin Balilla, joten kenties joku muu mesta Indonesiassa?
Jossain päin Vietnamia sadekausi on kuulemma lievempi kesällä?

Ranta, kohtuulliset hinnat ja vähintään kohtuullisen vilkas yöelämä ovat must. Mitä suosittelette?
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
16 432
Lokakuussa Los Angeles + San Francisco. Onko hyviä vinkkejä kohteiksi teiniperheelle?

Tai mistä saa edullisimmat liput esim Warner Bros / Universal Studios. Ja kumpi noista mielestänne parempi?
Kuten aiemmin täällä on jo mainittukin, Universal Studiossa nuo 3D yms. ridet on erittäin viihdyttävät. Universalin yhteydessä on myös City Walk jossa on ties mitä turistikauppaa ja ravintolaa, ainakin kannattaa kävellä läpi jos tuolla käy.
Myös Disneylandiä voi suositella lämpimästi vaikka olisikin teiniperhe mukana. Se on valehtelematta hauska mesta täysin iästä riippumatta. Toki se on Anaheimissä joten vähän kauempana.

Sitten lista paikkoja joita kannattaa harkita riippuen mistä jengi yleensä tykkää:
Petersen Automotive Museum Ties minkälaisia autoja, leffoista, TV-sarjoista, vanhoja klassikkoja, villejä custom-autoja yms.
La Brea Tar Pits and Museum Petersenin vieressä, tosin itselleni tuo viime visiitillä oli pettymys (tosin oli viimeksi käynyt siellä 10 vuotiaana joten ehkä odotukset oli ajan kultaamina liian korkealla)
Official Site: Griffith Observatory Los Angeles, CA Ainakin kauniit näköalat
The Venice Beach Boardwalk Rihkamaa, ruokaa, bodareita, katutaiteilijoita, pilveä. Ehdottomasti kannattaa ainakin kävellä läpi vaikkei hirveästi aikaa tuolla viettäisikään
Los Angeles Museums, Tours and Attractions | Battleship USS IOWA Jos tykkää sotalaivoista
The Getty Center | Visit the Getty Taidemuseo mutta melkein parasta tuolla on rakennuksen arkkitehtuuri, puutarhat yms. Eli jos haluaa teineille jotain korkeakulttuuria esitellä viihdekulttuurin Mekassa niin tuota voi suositella.
Welcome to the California Science Center Tiedekeskus josta löytyy vähän sitä sun tätä mutta ainakin itselleni ihan pelkästään tuo Endeavour on visiitin arvoinen

Sitten jos vähän laajentaa rinkiä:
https://www.nps.gov/seki/index.htm Suht kaukana (i.e. saa uhrata koko päivän) mutta vetää vertoja jopa Grand Canyonille.
https://zoo.sandiegozoo.org Taitaa olla yksi maailman parhaista eläintarhoista
https://www.midway.org Jos lähtee San Diegossa käymään ja tykkää lentokoneista/laivoista

Ja jos päättää kulkea SF - LA välin autolla ja näköalareittiä pitkin niin:
https://www.montereybayaquarium.org
 
Liittynyt
23.08.2018
Viestejä
666
Onko kellään tietoa aikaisempien sakkojen (Yhdysvalloissa) vaikutuksesta auton vuokraamiseen / ajamiseen jenkeissä?

Olen ollut rapakon takana useamman kerran jolloin olen autolla huristellut ongelmitta. Mutta viimeksi onnistuin saamaan kaksi pikavoittoa. Toinen tuli siittä kun en väistänyt pysäksissä olevaa poliisi autoa tarpeeksi ja toinen automaattisessa kameravalvonnassa (käännös oikealle punasia päin, oli kielletty tiettynä kellonaikana ja ajoin letkan mukana. Videon perusteella ainakin 15 muutakin autoa sai sakot :D ).

Toukokuussa taas lennot varattu kaliforniaan ja rupesin miettimään voikohan siellä jotain ongelmia olla luvassa?
 
Liittynyt
26.10.2016
Viestejä
441
Liittyy lomailuun sen verran, että jos skenaarioi tuota Boeing 737 Max 8 -keissiä silleen, että kyseisen konetyypin laajempikin lentokielto olisi varmaan Norwegianille aikamoinen kuolinisku, niin miten käy hotellivarauksen kanssa jos lentoyhtiö menee konkkaan? Lennot ja hotelli on maksettu luottokortilla, joten lentolipuista saa rahansa pois sitä kautta, mutta entäs hotelli joka jäisi käyttämättä?
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
448
Liittyy lomailuun sen verran, että jos skenaarioi tuota Boeing 737 Max 8 -keissiä silleen, että kyseisen konetyypin laajempikin lentokielto olisi varmaan Norwegianille aikamoinen kuolinisku, niin miten käy hotellivarauksen kanssa jos lentoyhtiö menee konkkaan? Lennot ja hotelli on maksettu luottokortilla, joten lentolipuista saa rahansa pois sitä kautta, mutta entäs hotelli joka jäisi käyttämättä?

Tuota vähän itsekin mietiskellyt, lennot Pisaan toukokuussa. Noita koneitahan ei ole kuin 18 norskilla, varmaan aikamoinen uudelleen reititys alkaa
 

Sir

Liittynyt
08.01.2017
Viestejä
1 623
Vietnam ollu aika pettymys vertaa Thaimaa Kampotsa Laos. Toki on kivat rannat ja palvelut. Lapsi perheet varmasti viihtyisi Phu quoc. Tänne rakennetaan saatanasti kaikkea ja tulevaisuudessa menee heittämällä Thaimaan Phuketin ohi vesipuistoineen ja kaapelikärryineen. Hintataso matala mutta itselle jäänyt vähä tylsä fiilis. Lentäs täältä kohta jonnekkiin toiseen mestaan ihmettelee
 

Stargate2017

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
02.09.2017
Viestejä
1 894
Hmm Tinder deittailussa hieman edistystä mutta siis matka kumppaninen löytäminen ei mitään edistystä. Jo budjetti matkoja olen saanut seuraa esim. Tallinaan mutta heti kun ehdotan Kanaria saaret tai Aasia niin yhyy ei budjettia.

Olen palkannut Personal Trainerin kuntosalistani maksaa niin julmetusti mutta voi vetää esim 1-2 kertaa viikossa hänen kanssa ja sitten itse treanaata sen lisäksi,
Aloitin kivenkovasti viime viikolla harjoittelemaan 5 kertaa viikossa kuntosallilla ja kävelyä ulkona ne muut päivät.

Juuri nyt kehityn nopeammaksi, voimakkaamaksi, notkeammaksi. No tarkoitin jaksan juosta kovempaa ja kauemmin nopeutta ei oikein voi kehittää.
Olen järjestänyt niin että uusi työpaikka alkaa vasta Toukokuussa 2019.

Ajatus on tehdä ulkomaan matka huhtikuussa.

No kävipä sitten näin eilen kuntosalissa tuli Thai mies saunaan. Ensin kysyin hi are you from Asia? Vastaus yes, mutta ehdotti sitten että puhutaan suomea. Pommitin sitten kysymyksillä sain hyvän vinkin jostakin nähtävyyksistä.

Hän kertoi että sade kausi alkaa noin huhtikuussa ja on julmetun kosteata mutta lämmintä. Keskusteltiin myös Tsunami mahdollisuudesta, mutta Tsunami ei millään tavalla liity sadekauteen se on kun mannerlaatat liikkuu jne.

Taisin sitten mainita että yes you can can also meet good girls and bad girls. Bad Girls tarkoittaa prostituutio. Joko sauna oli lian lämmin heitin aika paljon mutta Thai mies poistui nopeasti sen jälkeen kun mainitsin "bad girls". Kohteliaasti toki poistui ei mitään vihaisia katseita enemmän ehkä vaivantunut tai pelokas katse.

Minulla on erittäin raaka moraali. En ole tosin ikinä matkustanut Asiaan vaikka olen matkustanut sanotaan hieman epätavallisessa kohteessa myös esim. Kiev Ukraina.

Nuori suomalainen mies oli myös saunassa saman aikaisesti, mutta ei juuri osallistunut keskusteluun.

Myöhemmin samaa nuorta miestä Personal Trainer (ei se jota käytän) kyseli haluatko ottaa Personal Trainerin? Hän sanoi ei kiitos ja että ei tarvitse.

Jo toki ehkä ei tarvitse, mutta monella ei ole siihen varaa maksaa niin julmetusti. Minulla on varaa.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
12 855
Hmm Tinder deittailussa hieman edistystä mutta siis matka kumppaninen löytäminen ei mitään edistystä. Jo budjetti matkoja olen saanut seuraa esim. Tallinaan mutta heti kun ehdotan Kanaria saaret tai Aasia niin yhyy ei budjettia.

Olen palkannut Personal Trainerin kuntosalistani maksaa niin julmetusti mutta voi vetää esim 1-2 kertaa viikossa hänen kanssa ja sitten itse treanaata sen lisäksi,
Aloitin kivenkovasti viime viikolla harjoittelemaan 5 kertaa viikossa kuntosallilla ja kävelyä ulkona ne muut päivät.

Juuri nyt kehityn nopeammaksi, voimakkaamaksi, notkeammaksi. No tarkoitin jaksan juosta kovempaa ja kauemmein nopeutta ei oikein voi kehittää.
Olen järjestänyt niin että uusi työpaikka alkaa vasta Toukokuussa 2019.

Ajatus on tehdä ulkomaan matka huhtikuussa.

No kävipä sitten näin eilen kuntosalissa tuli Thai mies saunaan. Ensin kysyin hi are you from Asia? Vastaus yes mutta ehdotti sitten että puhutaan suomea. Pommitin sitten kysymyksillä sain hyvän vinkin jostakin nähtävyyksistä.

Hän kertoi että sade kausi alkaa noin huhtikuussa ja on julmetun kosteata mutta lämiintä. Keskusteltiin myös Tsunami mahdollisuudesta mutta Tsunami ei millään tavalla liity sadekauteen se on kun mannerlaatat liikkuu jne.

Taisin sitten mainita että yes you can can also meet good girls and bad girls. Bad Girls tarkoittaa prostituutio. Joko sauna oli lian lämmin heitin aika paljon mutta Thai mies poistui nopeasti sen jälkeen kun mainitsin "bad girls". Kohteliaasti toki poistui ei mitään vihaisia katseita enemmän ehkä vaivantunut tai pelokas katse.

Minullla on erittäin raaka moraali. En ole tosin ikinä matkustanut Asiaan vaikka olen matkustanut sanotaan hieman epätavallisessa kohteessa myös esim. Kiev Ukraina.
Ok.. miten tää liittyy lomamatkaan?
 

Stargate2017

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
02.09.2017
Viestejä
1 894
Ok.. miten tää liittyy lomamatkaan?
Kysyin paikkakuntalaiselta minkälaista on matkustaa Thaimaan sadekaudella. Siellä on tosin vähemmän turisteja mutta aurinkoista säätä on turha odottaa. En ole ikinä matkustanut Asiaan tai Kanaria Saaret alueelle. Kanaria saaret tai Aasia matkustus kiinnostaa nyt huhtikuussa 2019.

Mainitsin että ystäväni haluavat tehdä vain budjetti matkoja ja ei ole tullut mitään vastausta matkaseura ilmoitukseen niin taidan todennäköisesti matkustaa yksin. Ystäväni pitävät vain budjetti matkoista esim. Tallina.
 

Stargate2017

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
02.09.2017
Viestejä
1 894
Äh taitaa näillä näkymin peruntua huhtikuu loma matka.... No onpas nyt ihme!!!

Ensin julmetun hiljaista rekrytoinnissa vaikka totta puhuen en ole hakenut niin paljon. Nyt kaksi eri yritystä haluaa palkaat minut nyt kevällä. Kerroin tället toiselle yritykselle että hei minulla on työsopimus joka alkaa myöhemmin keväällä.

Kylmä vastaus saan olla töissä molemissa koska molemmat on osa-aika työtä ja jos pystyn hoitamaan työni niin ei ongelma.


Matkustaa haluan ehkä saan jonkun loman kesällä tai sitten matkustan vaikka syksyllä.

Tuli yhtäkkiä työtarjous tänään tyylin saat tämän työpaikan jos haluat.
Minä kun luulin että huhtikuussa voisin tehdä 2 viikon lomamatkan koska sopimus alkaa joskus toukokuussa mutta ei nyt tulee toinen työnantaja joka haluaa että aloitan aikasemmin keväällä työt.

Lomasuunitelmat huhtikuu on GONE! Vielä se lisänä että tekivät tämän toisen työpaikka tarjouksen en sanoisi hyvä työpaikka koska osa-aikainen työ, mutta riittävän houkuttava palkka, työtehtävä jne.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
24.03.2019
Viestejä
81
Lokakuussa suuntana LA lapsien kanssa. Olisiko hotellisuosituksia tuolta. Ajatuksena olisi pysyä lentokentän pohjoispuolella ja majoittua parissa paikassa. Santa Monica ja sen lähialueet kiinnostaa, mutta hintataso tuolla on aika julmetun kova kun hakusessa on suht huokeat majoituspaikat. Toisena alueena mietin Pasadenaa tai Glenndalea, jossa voisi osan reissusta majoittua.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
226
Lokakuussa suuntana LA lapsien kanssa. Olisiko hotellisuosituksia tuolta. Ajatuksena olisi pysyä lentokentän pohjoispuolella ja majoittua parissa paikassa. Santa Monica ja sen lähialueet kiinnostaa, mutta hintataso tuolla on aika julmetun kova kun hakusessa on suht huokeat majoituspaikat. Toisena alueena mietin Pasadenaa tai Glenndalea, jossa voisi osan reissusta majoittua.
Otat vaan suosiolla airbnb:stä koko asunnon jostain sieltä Santa Monicasta. Pääset selkeästi halvemmalla verrattuna hotellitarjontaan.
 

MedHot

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 268
No nyt on kaikki varattu. Kesäkuun viimeinen päivä Portugaliin.

Ensin neljä yötä Lissabonissa. Sitten siirtymä rannikolle junalla Lagosiin jossa yhdeksän yötä. Ja sieltä sitten takaisin Lissaboniin vielä kolmeksi yöksi. :) 1800€ tuli hintaa lentoineen per naama.

Ja nyt odotellaan vain.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
1 153
Millaista on matkustaa yksin ulkomailla? Ehkä hieman hassu kysymys, mutta kiinnostaisi lähteä kesällä johonkin mutta matkaseuraa vähän heikosti tarjolla :D

Eihän tossa sinänsä mitään, jos ei yksin oleminen ahdista (itseä ei ahdista), ja saa vapaasti kierrellä ja katsella paikkoja ilman erimielisyyksiä. Tietysti hyvin varovainen pitää olla, kun ei ole kaveria auttamassa jos tulee tukala paikka jollain tavalla.

Onko täällä monet matkustelleet yksin kovinkin kaukana, tyyliin Aasiassa tai Amerikassa? Itse olisin ihan Keski-Eurooppaan menossa, jos menen.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
880
Maapallo on turvallinen paikka, kunhan ei ihan tarkoituksellisesti hölmöile. Eikä sitä yksin tarvitse olla juurikaan varovaisempi kuin kaverinkaan kanssa. Isoimpana miinuksena majoitukset, taksit jne, on kalliimpia kun ei ole kaveria jakamassa kustannuksia.

Itse olen sen verran sosiaalinen tapaus, että suosisin yhteisöllisempiä majoituksia, josta löytyy suht helposti juttuseuraa, jos sitä jossain vaiheessa kaipaa. Samalla saa vinkkejä mitä kannattaa käydä katsomassa. Eli lähinnä pienehköjä persoonallisia hostelleja, joista monista saa 1hh huoneitakin (dormi-touhut kannattaa jättää väliin, jos et ole ihan parikymppinen.) Noissa on sekin hyvä puoli, että majoittuminen maksaa parhaimmillaan murto-osia halvimpiin hotelleihin nähden. Itse en koe ongelmaksi, vaikka vessat ja suihkut löytyy yhteistiloista.
 

MedHot

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 268
Millaista on matkustaa yksin ulkomailla? Ehkä hieman hassu kysymys, mutta kiinnostaisi lähteä kesällä johonkin mutta matkaseuraa vähän heikosti tarjolla :D

Eihän tossa sinänsä mitään, jos ei yksin oleminen ahdista (itseä ei ahdista), ja saa vapaasti kierrellä ja katsella paikkoja ilman erimielisyyksiä. Tietysti hyvin varovainen pitää olla, kun ei ole kaveria auttamassa jos tulee tukala paikka jollain tavalla.

Onko täällä monet matkustelleet yksin kovinkin kaukana, tyyliin Aasiassa tai Amerikassa? Itse olisin ihan Keski-Eurooppaan menossa, jos menen.
Kannattaa mennä johonkin missä on paljon näkemistä ja tekemistä. Itse olin viikon yksin Bulgarian Sunny Beachilla ja toisella viikolla saapui vasta kaverit. Oli himppasen tylsää. Ehdin lukea neljä kirjaa ja lipaista kymmenisen pulloa viiniä siinä viikon aikana kun ei parempaakaan tekemistä ollut.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
368
Millaista on matkustaa yksin ulkomailla? Ehkä hieman hassu kysymys, mutta kiinnostaisi lähteä kesällä johonkin mutta matkaseuraa vähän heikosti tarjolla :D

Eihän tossa sinänsä mitään, jos ei yksin oleminen ahdista (itseä ei ahdista), ja saa vapaasti kierrellä ja katsella paikkoja ilman erimielisyyksiä. Tietysti hyvin varovainen pitää olla, kun ei ole kaveria auttamassa jos tulee tukala paikka jollain tavalla.

Onko täällä monet matkustelleet yksin kovinkin kaukana, tyyliin Aasiassa tai Amerikassa? Itse olisin ihan Keski-Eurooppaan menossa, jos menen.
Hyvin vapauttavaa ja mieltä avartavaa. Samalla oppii paljon itsestään uutta; itsetuntemus lisääntyy, ja itsetunto vahvistuu.

Keski-Euroopassa matkustaminen on helppoa ja turvallista. Kaikki on selkeää ja infra toimiva. Rohkeasti vaan matkaan, suosittelen lämpimästi.
 

Stargate2017

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
02.09.2017
Viestejä
1 894
En kyllä ymmärrä miksi ystäväni ei halua koskaan matkustella paitsi poikkeus ainoa arabilainen ystäväni (tämä arabilainen ystäväni on Iranista siis Persia kulttuuri ahkera työssä ja opiskelee eikä sossu mamu) joka tekee matkan Iraniin tänä vuonna.

Laitoin ilmoituksen Interenttiin, nyt kun tiedän miten toimii uudessa työpaikassa. Matka olisi Elokuu 2019 lopussa.

Etelä europpa esim. Kreikka, Espanija tai Bulgaria rantaloma. Yökerhoja discoja ja muuta yöelämää, sportsbareja. Mukava meri missä voi uida:) Matkan pituus esim. 1-2 viikkoa.

Päiväsaikaan jotain mukavaa ei tarvitse olla yhdessä 24/7, mutta en ole reppumatkustaja ja asun hotellissa.

Profiilissani lukee enemmän tietoa mutta aikaisintaan matkustan 19 Elokuuta 2019 alkaen mutta sen voi varata etukäteen tai äkkilähtö.

Mielummin matkustan toisen henkilön kanssa ja omat ystävilläni ei oikein ole matkabudjettia.

Pidän myös ravintoloista ja mukavasta elämästä nähdä asioita mutta en ole shoppailija tai hirveä bilettäjä.

Olen 100% hetero, mutta voin matkustaa naisen tai miehen kanssa.

Tavataan Suomessa ensin ennen kun matkustetaan yhdessä ja saa rohkeasti ottakaa yhteyttä minuun. Iällä ei ole niin paljon merkitystä kunhan tullaan toimeen toistemme kanssa:)
 
Viimeksi muokattu:

Stargate2017

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
02.09.2017
Viestejä
1 894
Millaista on matkustaa yksin ulkomailla? Ehkä hieman hassu kysymys, mutta kiinnostaisi lähteä kesällä johonkin mutta matkaseuraa vähän heikosti tarjolla :D

Eihän tossa sinänsä mitään, jos ei yksin oleminen ahdista (itseä ei ahdista), ja saa vapaasti kierrellä ja katsella paikkoja ilman erimielisyyksiä. Tietysti hyvin varovainen pitää olla, kun ei ole kaveria auttamassa jos tulee tukala paikka jollain tavalla.

Onko tällä monet matkustelleet yksin kovinkin kaukana, tyyliin Aasiassa tai Amerikassa? Itse olisin ihan Keski-Eurooppaan menossa, jos menen.
Minulla on sama ongelma matkaseuraa on heikosti jos en tyylin ehdota Tallinna niin surkea budjetti ystävilläni on tai sitten eivät muuten halua matkustaa minnekään.

Olen matkustanut yksin esim. Kiev Ukraina ja se ei luokitella turvalliseksi jos vertaat esim. Saksa.

Pidä suurin osa rahoista ja passi aina hotellin kassakaapissa. Älä osta mitään kysymättä ensin hintaa.

Ukrainan poliisi ei ole ystävällinen. Älä turhan mene polisin luo häriköimään ja muista muissa maissa poliisilta ei välttämätää kysellä missä on se ja se hotelli.

Kai joissakin paikoissa isoissa kaupungeissa voi olla tiettyjä alueita minne ei kannata mennä yksin edes miehenä.

Hyvin meni se Ukraina matka myös ja en kadu sitä. Yksinäisenä miehenä tulet toki houkuttelemaan todennäköisesti hujareita (älä koskaan vaihda rahaa kadulta toisen valuttaan) ja huoria, mutta on helppo sanoa ei jos ei kiinnosta.

Spoilerin sisällä hieman tietoa ulkomaalaisesta kultturista Itä Euroopassa (Saksassa myös) joka on ihan toista kuin Amerikassa tai Ruotsissa:
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
7 010
Itselle jotenkin heräsi halu tehdä jotain kesäreissuja Suomessa. Nimenomaan voisi käydä katselemassa jotain vanhoja rakennuksia (taitaa kirkkoja olla valtaosa).

Oon itse Ulvilasta alkujaan, niin se kirkko on jo tuttu. Satakunnassa ja Varsinais-Suomessa olisi ainakin jonkun verran kohteita, joihin tästä pääsisi ihan vaikka pyörällä, mutta onko ehdotuksia muualle Suomeen?
 

SweeneyTodd

Smooth Operator
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 764
Itselle jotenkin heräsi halu tehdä jotain kesäreissuja Suomessa. Nimenomaan voisi käydä katselemassa jotain vanhoja rakennuksia (taitaa kirkkoja olla valtaosa).
Porvoon vanha kaupunki on (varsinkin) kesällä hieno. Pienihän se on, joten nähtävää ei paljoa ole, mutta kierroksen päätteeksi voi sitten istahtaa joelle laiva-terassille tuopin ääreen tai käydä syömässä tunnelmallisissa ravintoloissa. Ihan hieno kirkkokin löytyy vaikka se kertaalleen jo poltettiinkin.

Vanha Rauma on myös hieno puutaloalue.

Muita vanhoja rakennuksia kirkkojen lisäksi on tietysti linnat. Turun linna ja Olavin linna Savonlinnassa nyt tulee ensimmäisinä mieleen. Molemmat kaupungit myös ovat oikein kivoja kesällä.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 195
Tämä! Itse jotenkin sivuutin tuon lokakuun, niin en tullut kommentoineeksi urheilua. Itse olen käynyt katsomassa änäriä nykissä ja tampassa ja molemmissa oli hyvä meininki!

liput varmaankin myyty loppuun. toki niitä pörssistä saa, mutta lapsiperheelle tulee melkoinen kustannuserä. kannattaa silti mennä jos pinkka kestää.
 
Liittynyt
27.10.2016
Viestejä
439
liput varmaankin myyty loppuun. toki niitä pörssistä saa, mutta lapsiperheelle tulee melkoinen kustannuserä. kannattaa silti mennä jos pinkka kestää.
Kyllä niitä lippuja saa, niin virallisesta kaupasta kuin myös jälleenmyyntipalvelun kautta. Ihan hyvin paria viikkoa ennen ottelua. Hinnat muutamista kympeistä satasiin ->. Yleensä virallisesta kaupasta kalliimmat, mutta kannattaa tsekata virallisesta hintataso ja ei ainakaan jälleenmyyntipalvelusta enempää mene maksamaan.
Me käytiin koko perheellä Miamissa katsomassa NHL ja NBA ottelut. NHL Florida Panthers vs. Carolina Hurriganes, kaukalon vierestä 7 riviltä 5 paikkaa 199,50$ ja NBA Miami Heat vs Phoenix Suns "piippuhyllyltä", siis Upper Level 308 Row: 11. 5 paikkaa 119,60$. Molemmat liput vividseats.com kautta.
 
Liittynyt
23.12.2016
Viestejä
144
Millaista on matkustaa yksin ulkomailla? Ehkä hieman hassu kysymys, mutta kiinnostaisi lähteä kesällä johonkin mutta matkaseuraa vähän heikosti tarjolla :D

Eihän tossa sinänsä mitään, jos ei yksin oleminen ahdista (itseä ei ahdista), ja saa vapaasti kierrellä ja katsella paikkoja ilman erimielisyyksiä. Tietysti hyvin varovainen pitää olla, kun ei ole kaveria auttamassa jos tulee tukala paikka jollain tavalla.

Onko täällä monet matkustelleet yksin kovinkin kaukana, tyyliin Aasiassa tai Amerikassa? Itse olisin ihan Keski-Eurooppaan menossa, jos menen.
Itsekseen matkustellessa se on hyvä puoli että ei tarvitse suunnitella mitään toisen mukaan, vaan itse määräät mihin mennään. Matkan "kiinteät kulut" on tietenkin suhteessa paljon kalliimmat, esim. hotellit, taksit tai mahdollisen auton vuokrat. Mukana kannattaa olla tarpeeksi rahaa (useampi luottokortti) sekä myös hieman suunnitella ennakkoon paikkoja.

Huonona puolena taas että itsekseen ei oikein viitsi mennä kovinkaan hienoihin ravintoloihin syömään varsinkaan pitkän kaavan mukaan, vaan ennemmin käy jossai pizzalla jne. :D kuppiloihinkaan ei oikein jaksa vaivautua, kun taas porukalla on ihan kiva mennä vaan johonkin istuskelemaan. Pitäisi siis olla sellainen paikka jossa on jotain nähtävyyksiä joita kiertää jne., itse en ainakaan jaksaisi sillein "rantalomalle" lähteä yksin.
 
Liittynyt
23.08.2018
Viestejä
666
liput varmaankin myyty loppuun. toki niitä pörssistä saa, mutta lapsiperheelle tulee melkoinen kustannuserä. kannattaa silti mennä jos pinkka kestää.
Kyllä itse olen ainakin saanut hyvin aina liput, myös pleijareihin paria päivää ennen. Stubhubia olen itse käyttänyt.
 

Hartsu

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
05.03.2019
Viestejä
4
Itse tykkään matkustella yksin, mikä ei todellakaan tarkoita että matkakohteessa olisi yksin/yksinäinen. Hieman netissä kun tekee etukäteisvalmisteluja, ainakin idässäpäin seuraa riittää enempikuin ehtii.

Ukraina on lähellä oleva hieman eksoottisempi maa. Joku osasi kertoa ettei Ukrainan poliisit ole ystävällisiä. Onko kokemusta? Minulla vain positiivista kokemusta. Ukrainalaiset naiset ovat ainakin mielenkiintoisia tuttavuuksia positiivisessa mielessä. Matkavakuutukset kannattaa silti olla kunnossa, jos jotain sattuu.

Toki kaukoitään pitää lähteä että suomijamppa saa rajattomasti ilmaista pildeä helposti(ei pattayalle), mutta sinnekkin saa lentoja nykyään edullisesti.

Lennot Filippiineille 435 euroa | Lentodiilit
 
Viimeksi muokattu:

Stargate2017

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
02.09.2017
Viestejä
1 894
Itse tykkään matkustella yksin, mikä ei todellakaan tarkoita että matkakohteessa olisi yksin/yksinäinen. Hieman netissä kun tekee etukäteisvalmisteluja, ainakin idässäpäin seuraa riittää enempikuin ehtii.

Ukraina on lähellä oleva hieman eksoottisempi maa. Joku osasi kertoa ettei Ukrainan poliisit ole ystävällisiä. Onko kokemusta? Minulla vain positiivista kokemusta. Ukrainalaiset naiset ovat ainakin mielenkiintoisia tuttavuuksia positiivisessa mielessä. Matkavakuutukset kannattaa silti olla kunnossa, jos jotain sattuu.

Toki kaukoitään pitää lähteä että suomijamppa saa rajattomasti ilmaista pildeä helposti(ei pattayalle), mutta sinnekkin saa lentoja nykyään edullisesti.

Lennot Filippiineille 435 euroa | Lentodiilit
Selvä kerrankin umpisuomalaiselle voi vastata samalla mitalla. Paranna ulosantia kiitos. Piti käyttää googlea että olisin ymmärtänyt mitä on "pildeä" ei kukaan koskaan ole sanonut sitä sanaa minulle missään tilanteessa. Jospa alan viljelemään hieman ruotsi slangia foorumille heh:).

Tiedoksi:
A. Ulkoministeriö suosittelee matkustusilmoituksen tekemistä Ukrainaan matkustaessa. Tämä tosin ei ole pakollinen. Minä tein sen ilmoituksen kun matkustin ja ei en matkustanut sota rintamalle vaan Kiev kaupunkiin. Olen matkustanut useihin muihin maihin ja en ole koskaan muuten tehnyt matkustusilmoitusta.

B. Huumet USA: han liikkuu enimmäkseen Mexicon kautta. Kovat huumet Europpaan niin suurin osa tulee Ukrainasta.

C. Ukrainan poliisi on yleisesti lahjottu. Mafia on Ukrainassa.

D. Joka vuosi NATO lahjoittaa aseita Ukraina armejalle. Suurin osa niistä ei mene rintamalle vaan myydään että saadaan omaa rahaa.

Tässä vähän kokemuksia. Kaverini kertoi että Ukraina poliisi halusi siltä hieman "tie tulli rahaa" siis pienen lahjoituksen omaan taskuun.

Minun kokemuksia kun kerran tein matkan:
1. Musta taksi ajoi tuhatta ja sataa kuin Saksan autobahna lentokentästä kaupunkiin. Kyllä uskon että se oli musta taksi.

2. Kun tulin hotelille huomasin mainoksen treffi palvelusta... no menin sen sivuille. Ennen kun maksoin jäsenyydestä huomasin että niitten osoite oli lähellä hotellia. En tietenkään luottanut siihen varsinkin kun profiilit oli hieman lian hyviä ollakseen totta.
Otin taksin ja menin sinne. Kun tulin sinne niin kukaan ei ollut siellä firmasta, mutta yksi mies kertoi että se on scammer firma ja ovat jo muuttaneet pois.

3. Olen käyttänyt ilmaista treffipalvelua, mutta useimmat yhteydenotot ovat hujareilta. Treffeille olen toki päässyt Kiev kaupungissa.

4. Olisi hyvä osata venäjää. Minä en osaa venäjää.

5. Vaikka monet miehet menee Ukrainaan vaimo haussa useimmat palaa kotiin ilman vaimoa ja ovat menettäneet enemmän tai vähemmän rahaa.

6. Joku hujari koetti saada minut sijoittamaan päiväsaikaan. Sanoin hänelle että ei kiinnosta.

7. Kun kävelin Kiev kaupungissa myöhään illalla oli pimeätä ja käännyin kadulle. Siinä seisoi kaksi poliisia. Toinen poliisi pudisti päätänsä ja osoitti minua pampulla. Tämä poliisi sitten löi pampulla käteensä sen jälkeen kun oli osoittanut minua pampulla. Viesti oli selvä jos tulet tänne saat turpiin poliisilta! En sanonut sanakaan, mutta käännyin ja kävelin pois.

Olenko saanut naista Ukrainaissa? Kyllä. Onko helppoa saada vaimo Ukrainaista? En usko niin jos et sitten puhu todella hyvin venäjää.

Ukrainilaiset on myös aika nirsoja ja eivät menee niin helposti naimisiin kun joku aasialainen voi mennä.

Olenko nähnyt muuta pahaa? No siis prostituutio on laillista ja en pidä sitä pahana. Kyllä olen nähnyt muutakin joku pikku lievä asia, mutta en jaksa kertoa jokaista asia Ukrainasta tosin en ole nähnyt mitään väkivaltaa tai murhaa, mutta poliisi selvästi uhkasi minua että me lyödään sinua pampulla jos et mene pois.

Yksi etu minulla on toki Ukrainassa. Ihoni on valkoinen. Rasismia siellä on myös.
 
Viimeksi muokattu:

Hartsu

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
05.03.2019
Viestejä
4
"7. Kun kävelin Kiev kaupungissa myöhään illalla oli pimeätä ja käännyin kadulle. Siinä seisoi kaksi poliisia. Toinen poliisi pudisti päätänsä ja osoitti minua pampulla. Tämä poliisi sitten löi pampulla käteensä sen jälkeen kun oli osoittanut minua pampulla. Viesti oli selvä jos tulet tänne saat turpiin poliisilta!"

Poliisi piti sinusta huolta, eikä päästänyt mahdollisesti jostakinsyystä vaaralliselle alueelle, ja se koeataan uhkaukseksi...

Kokonaisuutena sanoisin, sinun on parempi pysyä suomessa :)
 

Stargate2017

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
02.09.2017
Viestejä
1 894
"7. Kun kävelin Kiev kaupungissa myöhään illalla oli pimeätä ja käännyin kadulle. Siinä seisoi kaksi poliisia. Toinen poliisi pudisti päätänsä ja osoitti minua pampulla. Tämä poliisi sitten löi pampulla käteensä sen jälkeen kun oli osoittanut minua pampulla. Viesti oli selvä jos tulet tänne saat turpiin poliisilta!"

Poliisi piti sinusta huolta, eikä päästänyt mahdollisesti jostakinsyystä vaaralliselle alueelle, ja se koeataan uhkaukseksi...

Kokonaisuutena sanoisin, sinun on parempi pysyä suomessa :)
No olin ihmeissään miksi eivät päästäneet. Ei näkynyt mitään onnettomuus tai murha rikos paikkaa tai sellaista.

Juolahti kyllä mieleen että poliisi Ukrainassa on lahjottu mafialta ja ehkä on kysessä että pakataan huumelähetys.

Kokonaisuuten ehkä sinun kannattaisi matkustaa Mexikon rajalle kun olet sellainen umpisuomalainen joka ei pelkää mitään ja missään ei ole mitään varaa heh:). Käytät myös ihan umpisuomalaista slangia "jamppa" ei myöskään ole mikään sana.

Mikä ihmeen herja tuo oli en ottanut sitä edes todesta:rolleyes:? Olen matkustanut esim. Bulgariaan, Kreikkaan, Tallinaan, muihin pohjoismaihin ja jne. Missään niissä muissa maissa minulla ei ole ollut minkäänlaista ongelmia poliisin kanssa.

Taskuvarkaita toki voi olla kaikkialla, mutta sen takia kannattaa pitää suurin osa rahoista ja passi hotellin kassakaapissa.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
117
Millaista on matkustaa yksin ulkomailla? Ehkä hieman hassu kysymys, mutta kiinnostaisi lähteä kesällä johonkin mutta matkaseuraa vähän heikosti tarjolla :D

Eihän tossa sinänsä mitään, jos ei yksin oleminen ahdista (itseä ei ahdista), ja saa vapaasti kierrellä ja katsella paikkoja ilman erimielisyyksiä. Tietysti hyvin varovainen pitää olla, kun ei ole kaveria auttamassa jos tulee tukala paikka jollain tavalla.

Onko täällä monet matkustelleet yksin kovinkin kaukana, tyyliin Aasiassa tai Amerikassa? Itse olisin ihan Keski-Eurooppaan menossa, jos menen.
Itse olen matkustellut paljonkin yksinään ympäri Eurooppaa, ja voin suositella. Viimeksi "tukikohtana" oli Budapest, josta pääsee parissa tunnissa junalla Wieniin ja Bratislavaan. Junaliput on ihan ilmaisia tuollapäin, olisiko ollut n. 15€ menopaluu/kaupunki, ja junat siistejä. Budapest on aika äkkiä katseltu läpi, mutta kyllähän niihin kylpylöihin oli mukava mennä aamun ekat tunnit lojumaan. Loppukesästä siellä järjestetään myös Sziget festarit, jotka on ihan helvetin kokoiset, ja omalla saarellaan huippuesiintyjillä, musagenreä on aika laidasta laitaan. Saksaan ajattelin seuraavan reissuni tehdä, ja pyöriä siellä muutaman viikon ympäri maata. Itse olen niin puhtaasti kaupunki-ihminen, että tuollainen ympäri, ämpäri reissaaminen, kaupungista toiseen sopii itselle todella hyvin. Ei kannata liian tiukkoja aikatauluja itselleen ennakolta piirtää, vaan mennä fiiliksen mukaan. Majoituksena itsellä oli aina joku halpa airbnb huone, jossa on myös se hyvä puoli että pääsee tutustumaan paikallisiin, ja heiltähän ne parhaat vinkit saa siitä mitä sieltä kaupungista oikeasti löytyy.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 284
Toukokuun alussa tarkoitus mennä kolmeksi kokonaiseksi päiväksi (+ matkapäivät) Berliiniin. Mitäs kaikkea tuolla kannattaisi nähdä ja tehdä? Periaatteessa voisin tehdä päiväreissuja myös lähikaupunkeihin, tosin hotelli on varattuna Berliinissä eli mielellään sielä yöpyisin.
 
Liittynyt
30.05.2018
Viestejä
3 554
Toukokuun alussa tarkoitus mennä kolmeksi kokonaiseksi päiväksi (+ matkapäivät) Berliiniin. Mitäs kaikkea tuolla kannattaisi nähdä ja tehdä? Periaatteessa voisin tehdä päiväreissuja myös lähikaupunkeihin, tosin hotelli on varattuna Berliinissä eli mielellään sielä yöpyisin.
Jos hiukankaan kiinnostaa kannattaa yksi päivä viettää Berliinin eläintarhassa.. omasta mielestäni loistava paikka.

Jos olet sunnuntaina paikalla kannattaa käydö Mauerparkissa.. on periaatteessa kirppis-markkinapaikka mutta siellä on esiintyviä taiteilijoita yms ja ihan hauska paikka pyöriä Flea Market at Mauerpark
 

vipe

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 887
Toivottavasti et joudu Tegelin kentälle. Saapuessa pääsee kohtuudella pois, mutta auta armias lähtiessä, kun sadat ihmiset hikoilee ja haisee ilmastoimattomassa tilassa. Kentän tax free myymälä oli paskahuussia pienempi.
Taitaa aikalailla Suomen lennot lähteä Tegelistä. Ja on siellä parempiakin terminaaleja kuin tuo A, josta Finnair useimmiten lentää, joissa on tuo säälittävä taxfree ja/tai "hodarikärry" tai pieni pubi. :DEsim. Easyjet käyttää C-terminaalia, mikä on suht moderni avara tila kunnon ravintoloineen jne.
 
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
122
Lomamatka Espanjaan (Barcelona) kiinnostaisi. Onko varaamisen suhteen vinkkejä, vai löytyykö lento- ja hotellihakukoneilla jo ne edullisimmat vaihtoehdot?
 
Liittynyt
30.05.2018
Viestejä
3 554
Lomamatka Espanjaan (Barcelona) kiinnostaisi. Onko varaamisen suhteen vinkkejä, vai löytyykö lento- ja hotellihakukoneilla jo ne edullisimmat vaihtoehdot?
Meillä oli lennot Norskilla, kentältä pääsi hyvinn junalla keskustaan ja hotelli Sant Pau sairaalan vieressä missä parikin metropysäkkiä lähellä ja kävelymatka Sagra Familiaan.
 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
480
Mitä tehdä Tukholmassa? Ollaan vain yksi yö, risteilylaivalla sinne ja takaisin. Museot ja vastaavat kohteet kiinnostavat. Suomessa koettuja hyviä museoita olivat esim. peli-, luonnontieteellis-, kansallis-, raitiovaunu- ja vakoojamuseo. Mitähän Tukholmasta löytyisi? Puolisoa kiinnostaisi kuninkaalliset ja monarkia, onko niistä jotain museota tai nähtävää?

EDIT: tätä kirjoittaessa tuli mieleen ainakin Vasa-laiva, se voisi olla mielenkiintoinen. Vai onko parempia ideoita? Oikeastaan ei ehdi kuin yhteen tai kahteen paikkaan.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 360
Vasa-laivaa kannattaa käydä katsomassa ainakin kerran elämässään. Voi naureskella Ruotsin laivanrakennusteollisuudelle. Siellä saa aikaa kyllä kulumaan, jos aihe vaan kiinnostaa.
 
Liittynyt
30.10.2016
Viestejä
2 113
Mitä tehdä Tukholmassa? Ollaan vain yksi yö, risteilylaivalla sinne ja takaisin. Museot ja vastaavat kohteet kiinnostavat. Suomessa koettuja hyviä museoita olivat esim. peli-, luonnontieteellis-, kansallis-, raitiovaunu- ja vakoojamuseo. Mitähän Tukholmasta löytyisi? Puolisoa kiinnostaisi kuninkaalliset ja monarkia, onko niistä jotain museota tai nähtävää?

EDIT: tätä kirjoittaessa tuli mieleen ainakin Vasa-laiva, se voisi olla mielenkiintoinen. Vai onko parempia ideoita? Oikeastaan ei ehdi kuin yhteen tai kahteen paikkaan.
Vasa-museo oli kyllä huikea elämys, yksi parhaista museoista joissa olen ollut. Jotenkin tuollainen yhden aiheen museo on sellainen johon on helpompi uppoutua, kun vertaa esim. johonkin British Museumiin tai Eremitaasiin.
 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
480
Vasa-museo oli kyllä huikea elämys, yksi parhaista museoista joissa olen ollut. Jotenkin tuollainen yhden aiheen museo on sellainen johon on helpompi uppoutua, kun vertaa esim. johonkin British Museumiin tai Eremitaasiin.
Tuo on varmasti täysin totta. En ole noin suurissa museoissa käynyt, mutta jo Kansallismuseossa tuli se ongelma, että joutui vain vilkuilemaan osan mielenkiintoisista näyttelyistä kun ei millään pystynyt keskittymään kaikkeen tarpeeksi ja tuli sitten tarkemmin katsottua vain "parhaat palat".
 

valurauta

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
29.12.2016
Viestejä
3 528
Puolisoa kiinnostaisi kuninkaalliset ja monarkia, onko niistä jotain museota tai nähtävää?
Silloin kannattaa ajoittaa matka johonkin kuninkaalliseen merkkipäivään, jolloin voi päästä vaikka itse katsomaan kruunupäitä:

Oli tuolla myös pakolliset sotilasparaatit ym.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
240 377
Viestejä
4 199 974
Jäsenet
70 893
Uusin jäsen
JapPro

Hinta.fi

Ylös Bottom