Days Gone (2019)

Sampsa

Sysop
Ylläpidon jäsen
Team Tesla
Liittynyt
13.10.2016
Viestejä
12 586
Ketjun alkuperäisen aloittajan tunnus poistettu

---


Days Gone
SIE Bend Studio. Avoimen maailman selviytymispeli. Tulossa keväällä 2019 PS4:lle.



E3-videot eivät saaneet oikein vakuuttamaan minua ja ne saivat Days Gonen näyttämään suoraansanottuna tylsältä zombimätöltä, sillä en ole kovin suuri zombien ystävä. Ajattelin kuitenkin tehdä tästä pelistä ketjun, sillä aloin kiinnostumaan pelimekaniikoista ja maailmasta nyt kun niistä tiedetään enemmän.

Luetun ja nähdyn perusteella pelissä on ajateltava viittä seuraavaa minuuttia pidemmälle. Kun lähdet suorittamaan tehtävää, motskaria ei voi tuoda liian lähelle tai paljastut vihollisille äänen vuoksi. Toisaalta jos jätät sen liian kauas, voi tulla tukalat paikat juosta sinne asti takaisin, jos 500-päinen zombilauma eksyy paikalle ja jahtaa perässä. Ympäristön tekijät on otettava huomioon - sää vaikeuttaa motskarilla ajoa. Täytyy miettiä, mistä asioista kantautuu ääntä ja pystyisikö metakalta jotenkin välttymään.

Tekijät lupaavat paljon haasteellisuutta eikä vaikeustasoa voi vaihtaa. Jos motskarin kadotat, niin se jää sitten sinne ja tarkoittaa todennäköisesti kuolemaa aika pian. Se on ainut kulkuneuvo, joka on tarjolla ja siitä on pidettävä huolta ja toki myös upgradettava. Mietyttää kyllä silti, miten käytännössä toteuttavat sen, että jos motskari sattuu uppoamaan veteen, niin mitäs sitten? Zombilaumoja on ilmeisesti erittäin vaikeaa lahdata loppuun asti alussa, eli tarkoitus lienee vain selvitä ja paeta niitä. Pelin lopussa alkaa olla Deaconilla skillejä lahdata niitä.

Horde encounters require you to be constantly running and thinking on the fly as you traverse the environment and use it to your advantage to (hopefully) stay one step ahead of the pack. They can also happen at virtually any time – hordes exist as entities in the game world, and wander between locations on the map to feed and sleep. As you may have guessed from the fact that just a few freakers can be deadly on their own, clearing out a horde is a huge undertaking, and is generally considered a late-game activity. It took us several tries with a fully upgraded and well-stocked Deacon to take one down during our demo –only to have game director Jeff Ross tell us that it was considered a "baby horde" of just 300 enemies, and that other hordes get a lot bigger. Trying to avoid a freaker horde is a nerve-racking experience in its own right, so tracking down and dispatching the massive seas of enemies should hopefully offer plenty of late-game excitement during Days Gone's lengthy campaign.
Pelille on luvattu kestoa 30+ tuntia, kun seuraa päätarinan polkua, joka koostuu kolmesta eri juonentyngästä. Pyrkivät saamaan kokemuksesta sellaisen, että peli tuntuu koherentilta kokonaisuudelta ilman, että se on liian lineaarinen mutta ei myöskään hairahda liikaa merkityksettömiin asioihin (kun seurataan päätarinaa). Sivutöistä on tehty sellaisia, että niillä on jokin oikea tarkoitus - peuran metsästämistä leirien ihmisten syötäväksi; maantierosvojen lahtaamista, jotta ne eivät hyökkää muiden ihmisten kimppuun. Jotain random-ihmisten antamia "hae minulle horsma" -tyyppisiä tehtäviä ei ilmeisesti ole luvassa, joka kuulostaa hyvältä. Näin ainakin ymmärsin pelintekijän puheista.

The result of all this is that you never feel completely safe once you venture out beyond the walls of a friendly encampment, and Sony Bend is leaning into that sense of danger. "It's definitely unforgiving," Jensen says. "We do stuff in this game that I don't think other games do, where we screw the player over a lot. But I think it's a welcome change, and I think our tagline of 'the world comes for you,' that's what we try to embed in the open world. You're not safe anywhere. If you stand in one place too long, something's going to come for you."
Mielenkiinnolla odotetaan onnistuuko Bend lunastamaan tämän kaiken. Olen varovaisen odottavainen nyt pelin suhteen, kun aluksi en ollut juurikaan kiinnostunut. Tekijätiimin koko on kuitenkin vain päälle sata ja tuo peli kuulostaa aika massiiviselta. Peli ei myöskään tässä vaiheessa näytä laadullisesti sellaiselta, joita Sonylta on viime aikoina nähty, joten toivottavasti saavat hiotumman näköiseksi julkaisuun mennessä. Jos nämä ominaisuudet kyetään pukemaan tasapainoiseksi peliksi, niin saattaapa peli päätyä ostoskoriin keväällä. Monet ihmiset ovat sanoneet, että peli näyttää vieläkin geneeriseltä, kuten aiemmin itsekin ajattelin, mutta en oikeastaan ymmärrä tätä argumenttia enää.

Tässä videolla näkyy, miten muutama "freaker" (eh, mikä nimitys) saa Deaconin jo kuoleman partaalle, joten laumojen alle ei kannata jäädä samoilemaan. :D Selviytymisvaistosta en oikein välitä peleissä, koska se kertoo mielestäni lähinnä pelisuunnittelun puutteista, mutta kai sen kanssa pystyy elämään.



Five Ways Days Gone Differs From Other Open-world Games
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
22.10.2017
Viestejä
140
Eiköhän kesäkuun E3 paljastu jo julkaisu päivä tälle..Ainskin niin toivon..On kiinnostanut tämä aivan alusta asti kovasti..
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 099
Eiköhän kesäkuun E3 paljastu jo julkaisu päivä tälle..Ainskin niin toivon..On kiinnostanut tämä aivan alusta asti kovasti..
Kehittäjät vihjailivat, ettei E3:lla nähtäisi tätä peliä. Eli varmaan Paris Games Week syksyllä tai Playstation Experience loppusyksystä, kun seuraavan kerran isommin esillä.

Tekstistä musta väri pois niin paranee luettavuus mustalla teemalla :tup:

Näköjään itselläni ei toiminut tekstivärin poistaminen klikkaamalla "Ei" noista värivalinnoista, mutta sain nyt sentään muutettua tekemällä copy+paste as plain text. :tup:
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 099
Mielenkiintoiselta näyttää. Jonkin verran katsonut preview-videoita ja onhan se selvää, että tämä peli ei ole Naughty Dogin tasoa lähelläkään, mutta harva peli toisaalta on. Cut scenet ovat välillä vähän kömpelön oloisia ja zombien käyttäytyminen on välillä omituista (jäävät seisomaan Deaconin eteen hetkeksi tms.). Mutta muuten ei hassumman näköistä. Moottoripyörällä ajaminen on varmaankin hauskaa tuossa maailmassa ja saa keräillä vähän osia siihen jne. Zombilaumojen lahtaaminen vaatii hyvää taktikointia. Leirien luottamuksen parantaminen (esim. bountyja hoitamalla) pienentää tarvikkeiden ja aseiden hintoja. Mielenkiintoisia asioita luvassa, toivottavasti pysyvät mielenkiintoisina pelin keston ajan.

Sen verran tullut muutoksia peliin, että nyt ei ole enää vain yhtä vaikeustasoa, vaan ilmeisesti kolme tai kaksi eri vaikeustasoa (easy ja hard, ehkä normal siinä välissä). Preview'n pelanneet joutuivat pelaamaan easylla jostakin syystä.

Veikkaan, että peli on hauska pelata läpi, mutta mitään mestariteosta tästä on ehkä turha odottaa.
 
Liittynyt
24.10.2016
Viestejä
1 125
Näyttävän näköisiä taisteluita, mutta katsotaan onko tarinaan panostettu. Itseä vähän häiritsee nuo nitrot harrikassa ja muutamat jutut tuossa ajelussa jotka vie sitä aikuismaista otetta pelistä. Tätä on kyllä odotettu.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
448
Viimeisin peli mikä on tullut ostettua oli Fifa 19. Joulukuun jälkeen ainoastaan lapset ovat käynnistäneet pleikkaria. Tämä peli saattaa olla seuraava joka saa minut innostumaan. Seuraava sitten last of us 2 ja FF7 sitten joskus.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
438
Tätä on kovasti odettu ja jos tästä tulis se seuraava peli mitä jaksais pelata enemmänkin kun se pelkkä tarina, epäilen vaan että pelillä ei oo paljoo annettavaa kun tarina on pelattu. Vai onko end gamesta ollut mitään puhetta?
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 099
Ainakin joskus aiemmin kehittäjät puhuivat siitä, että zombielaumojen tuhoaminen olisi lähinnä loppupuolen puuhaa, vaikka niihin törmääkin silloin tällöin. En tiedä, mitä muuta mieluista tekemistä voisi olla tarinan jälkeen.

Tässä vielä vähän fiilistelyä ympäristöistä ennen julkaisua:

Autenttisuutta lisää se, että Bend Studio sijaitsee Oregonissa, johon itse pelin maailmakin sijoittuu.

Pätchit kannattaa sitten latailla. Redditissä oli puhetta, että ruudunpäivitys oli vähän ilkeää ilman uusimpia päivityksiä, mutta ilmeisesti ihan sulavaa menoa päivitysten jälkeen. Arvostelut tulee päivää ennen eli 25. päivä, niin selkenee sitten enemmän mitä pelillä on tarjota.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 235
Innolla odotellaan täälläkin, metascore jos päälle 85 niin eiköhän tämä tule julkaisupäiväksi hommattua. :tup:
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 235
Nostellaas nyt vielä kysymyksel milloin arvostelut julkaistaan?
 

Aku79

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 085
Kuitenkin päivää ennen julkaisua tulee arvostelut joten ei ongelmaa, ja tällä pyritään myös siihen että kaikki arvostelijat ehtii varmasti kunnolla pelata.

Veikkaan että keskiarvo tulee olemaan 85-91 välillä.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
2 925
Ihan mukavasti pelillä mittaa jos minimissään menee 30h.

”Olemme sanoneet, että se on noin 30 tuntia, jos etenet määrätietoisesti. Mutta tuohon aikaan ei mahdu sivutehtäviä, vihollisten pesien tuhoamista tai tarkistuspisteiden tutkimista. Kehotamme pelaajia kokeilemaan kaikkea mahdollista ja löytämään enemmän tarinaa, mikä auttaa myös etenemään pelissä.”
Kehittäjät paljastavat: Näin kauan PS4:n Days Gone -pelin läpäiseminen vie aikaa | Muropaketti.com
 
Liittynyt
31.10.2016
Viestejä
2 811
Yksi striimi Twitchissä menossa. Ilmeisesti joku arvostelija. Ensimmäisen tunnin saa näyttää.

Vaikuttaa sellaiselle, että jos tykkää näistä isoista peleistä kuten Far Cry 5 ja Horizon Zero Dawn niin tykkää varmaan tuostakin. Ei mitään mullistavaa tai omaperäistä.
 
Viimeksi muokattu:

Shikanjyo

#low&slow
Liittynyt
30.10.2016
Viestejä
2 348
Vaikuttaa sellaiselle, että jos tykkää näistä isoista peleistä kuten Far Cry 5 ja Horizon Zero Dawn niin tykkää varmaan tuostakin. Ei mitään mullistavaa tai omaperäistä.
Eli katsellaan sitten kun saa käytettynä 10-15€:llä tämän.
 
Liittynyt
22.10.2017
Viestejä
140
Horizon zero dawn omia suosikki pelejä ja tämä näyttää hyvin samanlaiselta... Eri miljöössä ja eri viholliset toki.. Sonyn laadun exluissa tietäen kyseessä on laatupeli.. Tarinallakin tekijöiden mukaan kestoa 30h ilman sivutehtävien tekoakin, eli pituuttakin just sopivasti.. Itselleni vuoden odotetuin peli..
 
Liittynyt
28.11.2017
Viestejä
565
Olikos tähän ennakko latausta? Ajattelin jos arvostelut ovat hyvät niin ostaisi päivällä.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
2 925
Eli onko tuo nyt se talvimaisema vai tuleeko kunnon kinoksia jossain välissä ?
Mistäs minä sellaista voisin tietää kun en peliä ole saanut käsiini eikä taida vielä arvostelijoillakaan olla paljoa kokemusta. Onhan tuo tuollaisenaan jo ainutlaatuisen komea muutos. Viimeksi samanlaista vau elämystä kokenus Driveclubin sääefekteissä.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 099
Olettaisin, että vuoristoseuduilla on sitä lunta enemmän. Jotain vuotanutta pelikuvaa satuin aiemmin katsomaan, niin siinä oli ihan hyvin jo lunta, mutta en pitempään jäänyt katselemaan, etten spoilaantuisi. Se video vedettiin pois YouTubesta.
 

apeaapina

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
348
Metascore 72. :rofl::rofl: Jos katsotaan noita vähän merkittävämpiä arvostelijatahoja, niin IGN antoi 65 ja Gamespot vain 50. Saapi nähdä mitä Eurogamer antaa. :rolleyes:
 

Sadness

Tukijäsen
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
4 417
No enpä mä odottanutkaan tarinan osaltaan naughty dog tykitystä mutta kuhan pelattavuus on vain kunnossa että kiva pelata ja sitten tutkiskella isoa maailmaa.

Itse haluaisin juuri tälläisen pelin walking dead(telltale) tarinalla, fallout 4 lainattu omien pisteiden puolustusta ja MGSV pelattavuudella+Ripaus Ass Creedin parkouria :love:

 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
365
Aika laidasta laitaan arvostelut metacriticissa:
35 positive
22 mixed
1 negative

Täytyy katsoa tulevaisuudessa jos pelattava loppuu kesken ja alekorista löytyy, niin varmaan ihan kelpo peli.
 

Aku79

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 085
Metascore 72. :rofl::rofl: Jos katsotaan noita vähän merkittävämpiä arvostelijatahoja, niin IGN antoi 65 ja Gamespot vain 50. Saapi nähdä mitä Eurogamer antaa. :rolleyes:
Jos IGN vittuilee jo previkka videossa että miksi päähahmona on valkoinen mies, niin mitä siltä arvostelulta voi muka odottaa, siellähän joku feministi pillumärkänä odottaa että pääsee dissaamaan peliä.

Ei tämmöistä peliä pitäis antaa naisille arvosteltavaksi, ihan sama kun mulle lykättäis joku sex and the cityn dvd boksi arvosteltavaksi, kyllähän siinä melko varmasti tietää että mitä sieltä tulee.
 
Liittynyt
06.05.2018
Viestejä
997
Aika laidasta laitaan arvostelut metacriticissa:
35 positive
22 mixed
1 negative

Täytyy katsoa tulevaisuudessa jos pelattava loppuu kesken ja alekorista löytyy, niin varmaan ihan kelpo peli.
Taitaa olla mixed arvostelujenkin osalta vaikutusta sillä onko käytössä ollut 1.02 vai 1.03 versio, joka taitaa ne mainitut tekniset ongelmat suurimmaksi osaksi korjata.

Ei pitänyt ostaa ollenkaan, mutta viime hetkillä ennakkotilaus kun alkoi vaikuttamaan mielenkiintoiselta pelivideoita katsottua. Yllättäen Xbox trollit taas eniten ulisemassa kun Xboxilta jo loppunut aikaa sitten pelattava ja Crackdown kolmosestakin tuli oikeasti kaikilla mittareilla valtava floppi. :D
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
2 925
Taitaa olla mixed arvostelujenkin osalta vaikutusta sillä onko käytössä ollut 1.02 vai 1.03 versio, joka taitaa ne mainitut tekniset ongelmat suurimmaksi osaksi korjata.

Ei pitänyt ostaa ollenkaan, mutta viime hetkillä ennakkotilaus kun alkoi vaikuttamaan mielenkiintoiselta pelivideoita katsottua. Yllättäen Xbox trollit taas eniten ulisemassa kun Xboxilta jo loppunut aikaa sitten pelattava ja Crackdown kolmosestakin tuli oikeasti kaikilla mittareilla valtava floppi. :D
Joo se uusin päivitys vaikuttaa korjanneet teknisen puolen kuntoon.

Tämäkin exclu täytyy hankkia. Arvosteluille en anna mitään arvoa jos peli yleensä kiinnostaa. Sittenhän se selviää oliko hyvä. Jos ei ole niin peli myyntiin.
 
Liittynyt
06.05.2018
Viestejä
997
Joo se uusin päivitys vaikuttaa korjanneet teknisen puolen kuntoon.

Tämäkin exclu täytyy hankkia. Arvosteluille en anna mitään arvoa jos peli yleensä kiinnostaa. Sittenhän se selviää oliko hyvä. Jos ei ole niin peli myyntiin.
Kuten Jim Sterling on todennut niin nykyään pelialalla on se ongelma, että jos peli jää Metacriticissä pisteiden osalta alle 90/100 niin sellaiset pelit mielletään saman tien roskaksi tai "alelaari" peleiksi. Monet kun näyttää ajattelevan ettei sinne roskan ja "GOTY" pelien väliiin mahdu muita vaihtoehtoja. Jim Sterling ja ACG aika hyvin todenneet omissa arvioissaan, että jatkaa tasaisen vahvaa PS eksklusiivien rintamaa. Ei mikään vuoden peli, mutta tarjoaa kuitenkin hyvää viihdettä jos aihepiiri kiinnostaa.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
240 254
Viestejä
4 195 760
Jäsenet
70 885
Uusin jäsen
Miropetri

Hinta.fi

Ylös Bottom