One Netbook One Mix 2 Yoga Pocket Laptop

dun

Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 071
Eli kuten jo tuossa GPD Pocket threadissa mainitsin, niin nyt osui silmään tarjous laitteesta ja päätin ostaa kokeeksi. Edellinen GPD pocket 1 oli suoraan sanottuna ihan raakile, onneksi hajosi, niin sain rahat takaisin siitä.

Eli n. 570€ oli Flash salessa (21% alennusta), sillä koneen speksit oli just passelit.

Rauta:
Näyttö: 1920x1200 IPS 7”
Prosessori: Intel Core m3-7Y30, Dual Core, up to 2.6GHz
Muisti: 8GB
Levy: 256GB PCI-e (1400/900)
Muuta: Näyttö on 360-astetta taittuva ja mukana tulee sormenjälkilukija.

Toivottavasti tulee ehjänä perille ja nopeasti, niin pääsee räpläämään. Toivottavasti sisältää myös kynän, mutta jos ei sisällä niin ei haittaa.

Käyttötarkoitus koneelle tulee olemaan sama kuin vanhallekin vastaavalle, eli korvaa Communikaattorin tarpeen terminaalikoneena (toinen vaihtoehto olisi ollut vielä julkaisematon Planet Computersin Cosmo, mutta koska tämä oli heti ostettavissa, niin päädyin tähän). Jos tämä täyttää ne kriteerit mitä oletan tämän täyttävän, niin tästä tulee kone jolla otan etäyhteyden eri koneisiin ja saan kaiken näppärästi kulkemaan taskussa. Paikanpäällä sitten tökkään micro-hdmi => hdmi donglen kiinni tai käytän usb-c hubia joka tarjoaa kaapelin + pari usb-a:ta.
 
Viimeksi muokattu:

dun

Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 071
Paketti lähti Puolasta, ehkä ensiviikolla näpeissä. Toivottavasti on ehjä...
 
Liittynyt
20.08.2017
Viestejä
21
Tämä olisi hyvinkin mielenkiintoinen tuote, hintaa vain puolet liikaa. Varsinaista käyttöä on vaikea keksiä, mitä tabletilla ei saisi hoidettua. Kerrohan käyttökokemuksia sitten kun saapuu!
 

dun

Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 071
Aika täydellinen vehje terminaali clientiksi (mahtuu takin povariin myös, niin kuin rikkoutunut GPD Pocket aikoinaan).
Koska tehoja lisää, niin FTL ja Into the Breach yms. pikkupelit kulkee sopivasti mukana ja kaiken kukkuraksi muutkin toimistorojut mahtuu ja pyörii kivasti.

Nykyisiin näppis+monitoreihin menee usb-c tai usb-a+hdmi johdoilla kiinni jolloin voi työskennellä sekä kodin ultrawide että työpaikan vastaavalla ongelmitta.

Silloin kun ulkoisia vekottomia ei tarjolla, niin tuo 7"+näppis pesee mennen tullen kännykän kosketusnäytön ja kiitos koon niin ei tarvitse kanniskella 12" mäkkiä/ipadia näppiksen kanssa.

Tietenkin jos ei täytä vaatimuksia mitkä listasin yllä, niin harmi.

Toinen mitä harkitsin vakavasti oli Planet computerssin Cosmo (=Kommari android pie + 24 mpix kamera, julkastaan 05/2019), mutta niitä ei ole vielä saatavilla.
 

dun

Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 071
Nyt tuli paketti Nordpostin kautta.

Eka lataus menossa, win10 pro ja office 2016 lisenssit asentumassa ja päivitykset menossa. Tuuletin on yllättävän isoa meteliä pitävä (käynnistyy kun loadia on riittävästi päällä).

Edit: Vaikuttaa tosi paljon nopsemmalta kuin GPD pocket, sitten akkukin tuntuisi kestävän ihan ok. Oli kovalla käytöllä vähän reilun tunnin ja akku tipahti paketista vedettynä 60 => 50% tossa ajassa.

Latausjohto on jenkkimallinen, adapterin olivat tunkeneet pakettiin mukaan, pitää katsoa jos jostain löytyisi usb-c <=> usb-c laturi joka toimii tämän kanssa. Ilmeisesti vaatii 12V linjan, eli kaikki usb-c laturit ei käy.
 

dun

Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 071
Hyvin toimii bussissa. 40% näytön kirkkaus ja silmät ei ainakaan vielä ole rasittuneet pwm:stä mikä tässä laitteessa on olemassa ainakin arvostelukappaleissa. Voi toki myös olla että tässä vanhemmassa mallissa on alkuperäinen ei pwm näyttö.

Edit: Kynää ei tilaamassa tullut mukaan. kiinasta saa 18 eurolla.

Tuuletin ei normikäytössä lähde päälle ja näppäimistö on hurjan paljon parempi kuin gpd pocketissa. Nopeus on myös, kiitos paljon nopeamman prosessorin ja ennen kaikkea massamuistin...

Yksi miiinus tulee näytön kameran puuttumisesta ja toinen näppiksen valaistuksen poistumisesta.
 

dun

Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 071
Uptime on nyt about 60 min perus nettiselailulla ja ihmettelyllä. Akun kapasiteetti on aika tarkkaan 75%. Näppäimistöllä kun kijroittaa tätä tekstiä niin että läppäri on pöydällä, niin aika nopeasti ja helposti löytyy sormet napeille. Painalus tuntuu yllättävän napakalta käteen. Virheitä sattuu jonkin verran ja 10-sormijärjestelmä melkein onnistuu, käytössä aktiivisessa kirjoittamisessa nyt 7-sormea (loput ei mahdu näppikselle).

Näppis on jenkki leiskalla, niin jokun verran vaikeampi löytää kaikki tärkeät napit. Virtuaalikoneita en ole vielä testannut.

Löytäisiköhän jostain toimivan terminaalisoftan wsl:lle, niin ettei tarvistsi kikkailemalla asentaa gnome-terminaalia.
 

dun

Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 071
Bios (FN+F7) on aika barebone, secureboot ja boot order on muutettavissa. Pitää katsoa onko tähän tarjolla mitään ajureita yms. mutta vähän epäilen. Eli Winkkarin mukana tulevilla mennään...
 

dun

Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 071
Olikos jotain mikä kiinnostaa lukijoita? Nyt vuorokauden tätä käyttäneenä, korvaa aika hyvin Nokian E90 käyttötarjoituksen pikkupuhelimen kera. Jos saamaan laitteeseen yrittäisi saada kaikki toiminnot, niin aika epäkäytännöllinen tulisi.

24h intensiivisen käytön jälkeen jäi kyllä positiivinen olo. Toimii hyvin reissun jatkeena ja kun povarii menee kone, virtalähde ja dongle (tosin uutta parempaa etsi juuri) niin pärjää tosi pitkälle jos pidempiaikaisessa taukopaikassa on ulkoinen näppis, hiiri ja näyttö. Kaikki kulkee mukana, enää steam asentamatta ja civ6, stellaris yms. graafisesti kevyet pelit kokeilematta. Niiden pitäisi kuitenkin pyöriä hyvin.
 

dun

Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 071
Hm... Koneessa ei ole TPM chippiä, niin Bitlockerin enabloiminen vaati Group policyn muutoksia. No onpahan nyt pikkuisen paremmin turvassa vaikka onkin ilman TPM:ää. Ei tullut mieleen että tässä ei tota chippiä tosiaan ole.
 

dun

Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 071
Nyt on pidempi aika käyttöä takana. Olen yllättävän paljon käyttänyt tätä läppäriä pystyssä kosketusnäytön kanssa (kuten nyt tätä kirjoittaessa, syy on varmaan vanhoista lumioista tuttu kosketustusnäppis). Koko on toinen, 7" vain toimii tosi hyvin.

Minulla on nyt tämä dongle (https://www.amazon.de/gp/product/B07JQ9675Y/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00__o00_s00?ie=UTF8&psc=1), se toimii hieman oudosti. Välillä ilman mitään ongelmia ja välillä ei toimi ollenkaan.

Valmistaja kotisivujen löytäminem kesti hetken ja sieltä ei löytynyt mitään tälle läppärille. Eli tuskin tulee mitään päivityksiä koskaan...

Summa summarum, läppäri toteutti kaikki käyttötarpeet joita oli ja yllätti positiivisesti yhtenä lani-iltanan kun unohdin peliläppärin virtalähteen kotiin ja pystyin pelaamaan 60fps low 720p resolla ulkoisella näytöllä.

Suosittelisinko konetta? Kyllä. Sopiiko tämä kaikille? Ei. Kodin ja toimiston välillä 7" on vähän, mutta parempi kuin puhelin ja kun pääsee perille ja tempaisee ulkoisen näytön ja hiiren käyttöön (micro-hdmi toimi aina, usb-c valikoivasti) tulee täysin normi työpöytä kokemus (ja kaikki tiedostot on varmasti mukana). TPM- sirun puutos haittaa bitlockerin käyttöä, mutta ei radikaalisti. Vain passun kirjoittaminen ärsyttää...
 

dun

Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 071
No, siinä ei kauaa mennyt. Koneeseen ei saa enää virtaa sisälle millään laturilla. Katsellan jos tyhjäksi käyttäminen ratkaisee ongelman.
 

dun

Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 071
Näköjään piti vain antaa akun mennä ihan tyhjäksi että jokin resetoitui ja nyt taas toimii lataus... Harmi ettei tästä laiteesta saa akkua irti helposti.
 

kobedih

Tukijäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 115
Summa summarum, läppäri toteutti kaikki käyttötarpeet joita oli ja yllätti positiivisesti yhtenä lani-iltanan kun unohdin peliläppärin virtalähteen kotiin ja pystyin pelaamaan 60fps low 720p resolla ulkoisella näytöllä.
Mitä pelejä testasit?
 
Toggle Sidebar

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjut
239 787
Viestejä
4 192 016
Jäsenet
70 787
Uusin jäsen
Pädington

Hinta.fi

Ylös Bottom