Yleinen Nintendo ketju (WiiU, Switch & 3DS)

Liittynyt
26.11.2018
Viestejä
63
Huutonaurut niille vielä, jotka jauhanut jo 10-vuotta putkeen että hikiset kännykkäpelit pieksee käsikonsolit. :rofl:
 

testudo80

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
24.11.2018
Viestejä
1 157
Vaikka en ole omistanut nipan konsolia siten Gamecuben niin mielestäni on hienoa että konsoli valmistajia markkinoille mahtuu olemaan kolme kappaletta ja yksi näistä on erillainen kuin nämä kaksi muuta niin ainakin kuluttajilla on vaihtoehtoja.
Saako kysyä miksi et enää omista konsolia?
 

Sadness

Tukijäsen
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
4 417
Saako kysyä miksi et enää omista konsolia?
Itellä oli boxin ja ps konsoleita joka sukupolvessa ja tosiaan kuudenella polvella mulla olikin sitten kovimmat (Ps2, Xbox ja GC) mutta wii ei ollut minun juttu ja seiska polvi mentiikin sitten mikkiksen ja sonyn kanssa.
Mutta sitten tyhmä menin liittymään muroon ja jossa minua purasi pc kärpänen.
Kaverin luona käynyt kokeilamassa uusimpia ps4 yskäreitä mutta tää zelda breath of the wild pitää päästä jossain välissä kokeilemaan Switchillä tai sitten jostain ostaa halvan wiiun niin sille.
Ite tykkään näistä vanhanliiton ohjaimista kuin wii/wiiu ohjaimista joka omaltaan osaltaan on pitänyt näpit erossa vaikka tiedän niihinkin saavan sen proo ohjaimen.

Kun jossain välissä alkaa backlog helpottamaan niin pitää katsella sitten wiiu/switchin hintoja juuri edellä mainitun Zeldan takia.
 

testudo80

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
24.11.2018
Viestejä
1 157
Hmm... no jos pidät avoimen maailman peleistä, 3person, esim RDR2... roolipeleistä, Nintendon peleistä ja hahmoista. Pro Controller on kyllä hyvä. Jostain luin että Zeldan saisi PC:lle. 4K ja niin pois päin.

Itse mietin pelaisiko nyt Smashia, Zeldaa, vai pitäisikö käydä Eshopissa. Smashia pelasin juuri käsikonsolissa, huh mitä settiä, 1 vs 1, esports asetukset, nyrkkeilijällä, nyrkkeilykehässä. Mmmm...
 
Liittynyt
31.10.2016
Viestejä
2 811
Hmm... no jos pidät avoimen maailman peleistä, 3person, esim RDR2... roolipeleistä, Nintendon peleistä ja hahmoista. Pro Controller on kyllä hyvä. Jostain luin että Zeldan saisi PC:lle. 4K ja niin pois päin.

Itse mietin pelaisiko nyt Smashia, Zeldaa, vai pitäisikö käydä Eshopissa. Smashia pelasin juuri käsikonsolissa, huh mitä settiä, 1 vs 1, esports asetukset, nyrkkeilijällä, nyrkkeilykehässä. Mmmm...
Hm... jokainen toki tavallaan, mutta eikös sinulla ole jo aika liuta pelejä? Ei tuolla menolla yksikään niistä saa riittävää huomiota ja mahdollista läpipeluuta.
 

testudo80

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
24.11.2018
Viestejä
1 157
Hm... jokainen toki tavallaan, mutta eikös sinulla ole jo aika liuta pelejä? Ei tuolla menolla yksikään niistä saa riittävää huomiota ja mahdollista läpipeluuta.
Noh... lähinnä haluan kokeilla alkuun mahdollisimman montaa laatupeliä. Jos uusi Metroid Prime ja Pokemon olisivat tässä niin hankkisin samantien. Jostain syystä Mario Odyssei ei voisi vähempää kiinnostaa, vältän pelkkiä tasohyppelyitä. Huomautan sen verran että minulla on myös se peli-pc, joten joku Splatoon 2 ei nappaa alkuukaan tai CIV6 Nintendolle.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
4 662
ATK-painotteisella keskustelufoorumilla kyllä helposti unohtuu se kohderyhmä mikä Nintendolla on ollut mielessä läpi aikojen, sama kohderyhmä mikä tuntuu osittain unohtuneen Sonylta ja Microsofilta. Nimittäin lapset. Ei tule kyllä kovinkaan montaa lapsille suunnattua yksinoikeutta mieleen Xboxilta tai PS4 puolelta, vaikka toki PS4 löytyy Ratchet (yksi ainoa peli) ja sitten lisäksi nuo Crashin ja Spyron remasterit löytyy molemmilta leireiltä (ja Crash Switchiltä myös). Mutta muuten on kyllä suhteellisen hiljaista täysin lapsille suunnattujen yksinoikeuksien osalta, sekä Sony on selkeästi alkanut laittamaan paukut yksinoikeuksiensa osalta sinne vähintään k-16 leirille. Mikä sitten vuorostaan taas vaikuttaa vanhempien ostopäätökseen kun pohditaan mikä konsoli lapselle hommataan lahjaksi tjsp. Xboxilla ja Playstationilla hyllyt notkuu niitä 16 ja 18-leimoilla varustettuja pelejä, samalla kun se lapsille suunnattu osio on aikalailla jätetty täysin muutaman multiplattaripelin varaan, jotka todennäkösesti löytyy switchiltäkin. Switchillä tarjonta on sitten taas huomattavasti lapsiystävällisempää, vaikka Switchille löytyykin L.A. Noire, Wolfenstein ja jopa Doom. En vaan tiedä kuka helvetti niitä haluaa switchillä pelata, ellei se ole ainut konsoli mikä löytyy.

Ja mitä tuohon 3DS ja sen mahdolliseen seuraajaan tulee niin jääpi nähtäväksi. Switchi tosiaan lyö kaksi kärpästä yhdellä iskulla, mutta on mahdollisesti liian iso laite oikeasti fiksusti kannettavaksi. Japanihan on käsikonsolien luvattu maa, joten luulisi 3DS seuraajan olevan suhteellisen nurkan takana, mikäli sellaista on tulossa. 3DS on kuitenkin yli 7(!) vuotta vanha laite ja alkaa vetelemään viimeisiään.

Loppukevennykseksi tosi vanha pätkä Wiin ajoilta, joskus tuli naurettua tällekkin ihan vitusti kun Nintendon konsolille sai Manhunt 2 liikekontrolleilla jotta pääset siihen teloittamisen fiilikseen.

 
Liittynyt
11.11.2016
Viestejä
1 938
Onko kellään hankittuna Civilization? Mielipiteitä? PC:llä 250 tuntia näköjään pelattuna, niin kannattaako tätä ostaa? Edellisestä kierroksesta sen verran aikaa, että tämä houkuttelee isosti nyt uudella alustalla ja sohvalta pelattuna. Mutta meneekö pidemmän päälle hermot, jos on tottunut hiireen?
Civilization VI vastaa PC:n vanilla versiota, eli molemmat lisälevyt Rise and Fall ja Gathering Storm eivät tule mukana. Sen lisäksi moninpeliä ei käytännössä ole, ellet omista useampaa konsolia ja Civ VI moduulia. Muilta osin sisältöä ei ole karsittu.

Switchin käyttöliittymä on yllättän hyvä, kunhan analogitattien ja ristiohjaimen yhdistelmään sisäistää. Myös kosketusnäyttö toimii ihan mukiinmenevästi pieneltä näytöltä. Ruudulle mahtuu kaikki oleellinen tieto ja graafiset valikot ovat selkeitä ja nopeakäyttöisiä.

Sitten niihin ongelmiin. Vuorot vaihtuvat ihan siedettävää vauhtia myös modernilla aikajaksolla. Sen sijaan omalla vuorolla tehtävien siirtojen välillä alkaa esiintyä jumittamista ja käsittämätöntä viivettä riippuen siitä, kuinka paljon kaupunkeja ja yksiköitä sinulla on käytössäsi. Itselläni alkoi tulla kipuraja vastaan siinä vaiheessa, kun kaupunkeja oli runsaat 30 kasassa ja suurin osa vuorosta meni siirtojen jumitteluja tuijottaessa.

Pelissä on myös paljon pieniä ja häiritseviä bugeja. Peli on pari kertaa jopa onnistunut kaatumaan Switchin alkuvalikkoon asti. Varsinkin käyttöliittymän ja info-tekstien kanssa esiintyy kummallista sekoilua ja karttaikkuna tahtoo hyppiä aivan väärään paikkaan aika-ajoin. Muutamia koomisia bugeja tuli vastaan, mm. sain kaupunkini tuottamaan loputtomasti productionia pelin loppuun asti, jolloin koko Space Race ohjelman sai rakennettua kuuden vuoron aikana. Jossain vaiheessa peli myös generoi toistuvasti saman karttapohjan ja AI-sivilisaatiot, vaikka muutin kartan tyyppiä ja muita pelisääntöjä useampaan kertaan.

Tutorial on rikki, joten leikki kannattaa jättää kesken sen jälleen, kun kontrollit on käyty perusteellisesti läpi. Peli opastaa laiskasti uusien ominaisuuksien kanssa, joten kannattaa suosiolla selata civilopediaa ja googlettaa miten eri pelimekaniikat toimivat.

Kokonaisuutena oikein tervetullut mutta hiomaton julkaisu Switchille. Päivityksiltä ja uudelta sisällöltä ei kannata odottaa paljoa, ottaen huomion miten laiskasti 2K Games on korjaillut PC-version puutteita.
 
Viimeksi muokattu:
  • Tykkää
Reactions: tnr
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
3 309
Luin muutaman sivun keskustelusta. Olen aina tykännyt Nintendon peleistä, mutta minua on aina häirinnyt erittäin huono/halpa laatu kaikissa heidän laitteissa. Olen omistanut melkein kaikki heidän käsikonsolinsa. Ostin New Nintendo 2ds XL kun sen sai 99€ hintaan uutena. Hintaansa nähden laite on ihan hyvä kun miettii kuinka laajasti eri laitteiden pelejä sillä voi pelata varsinkin emulaattorin kautta ja pyörii sulavasti. Pokeball edition on myös ulkoisesti ihan hienon oloinen joskin heti ensimmäisellä pelaus kerralla laitteen kuorien sisältä katkesi joku osa joten irroitin takakuoren ja sieltä tuli pieni klipsi pois mikä ei kuitenkaan vaikuttanut mihinkään. Olisin kuitenkin mieluusti maksanut vaikka 200€ tai 300€ jos laite olisi laadukkaampi. Varsinkin näytöt on ollut aina Nintendon käsikonsolien ongelma. Enkä tarkoita resoluutiota vaan värejä yms. Omistin kesällä vielä PS vitan niin sillä joku GBA:n pelaaminenkin tuntui mahtavalta kun 2ds xl vertasi. Nintendossa värit näyttävät ihan järkyttävän haaleilta ja näyttö on niin hidas, että näkyy ghostaamista yms. virheitä. Nintendolla kuitenkin pelit pyörii älyttömän paljon sulavammin joten otin sen pääsääntöiseksi käsikonsoliksi.

Switch minua kiinnostaisi käsikonsolina, mutten ole sen pahemmin tutkinut onko siinäkin perinteisiä ongelmia näytön suhteen mikä on kuitenkin se tärkein asia käytännössä ainakin itselleni.
 
Liittynyt
24.04.2017
Viestejä
212
Nintendon konsolit ovat aina tehty kestämään lasten käsittelyä (vastaa sellaista peruspanssarivaunua hellyydeltään nuo kakarat, en tajua miten 3-vuotias poika saa revittyä metallisen auton kappaleiksi).

Switchissä on nätti ruutu, 720p riittää hyvin tuon kokoiseen. Värit hyvät enkä ole huomannut erikoisuuksia muutenkaan. Jonkin verran näyttölottoa on, kun joutuivat hankkimaan useammalta valmistajalta näyttöjä kun tuli kiire tehdä lisää Switchejä (tämäkin on selvä merkki siitä että tuhoontuomittu konsoli).

Toinen merkki on juuri tullut tieto jonka mukaan Switch on tämän konsolisukupolven nopeiten myyvä konsoli USA:ssa. Täysi paska vehje, ei sitä kukaan osta :D

Oli vielä alkuvuodesta kaikkien aikojen nopeiten myyvä (edeltäjä oli Wii, täysi floppi konsoliksi sekin), eli vissiin suhteessa Wiihin Switchin myynti hieman taittunut.

Smash myy ihan paskasti, lopettaisivat koko sarjan.

En tajua miksi jotkut nauttivat Nintendo-ketjujen trollaamisesta, onko se itsetunto niin huono että kun tällainen aikuisille ja lapsille tehty konsoli (ei siis epävarmoille teinipojille, jotka vasta tutustuvat seksuaalisuuteensa ja häpeävät sitä että tulee puolijörnäri liikkatunnin jälkeen suihkussa kiinteitä pojanpakaroita katsoessa) menestyy, on sitä pakko alentaa keinolla millä hyvänsä? Vai onko joillain kenties työnä haukkua muita konsoleita erään tietyn kustannuksella? En vain käsitä. Antakaa toisten nauttia erinomaisista peleistä erinomaisen joustavalla konsolilla, jonka tekemät kompromissit mahdollistavat pelaamisen missä vain. Nyt voi katsoa jumppavideoita Youtubesta samalla kun istuu pöntöllä, saa runkitkin tehtyä kivasti.

EDIT.

Pointti oli siis se, että ottakaa rennosti. Ei pelaaminen ole vakavaa, leluja nämä ovat siinä kuin lautapelit ja muutkin.
 

Bladekill

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
4 708
Tuntuu oudolta lukea Switchin myyntien kiinni leikkaamisesta, samaan aikaan kun NPD ilmoitti Switchin myyneen Jenkeissä ensimmäisen 21kk:n aikana enemmän kuin PS4 tai XOne.
Ei se tunnu ollenkaan niin oudolta siinä vaiheessa kun seuraa kaikkia myyntiuutisia yleisesti eikä "cherrypickaa" itselleen mieluisia. Switch myy tottakai kokoajan, mutta hidastusmista on ollut vuoden alusta/kesästä lähtien. Ei se silti mitenkään maagisesti poista Nintendon nopeasti alkanutta starttia. Switc:hän myi nopeammin kuin Wii alkuvaiheessa, mutta on tänä vuonna jo tippunut selvästi alle.

Nintendo Switch Sales Drop Year-Over-Year, Why? | SegmentNext
https://criticalindex.net/nintendo-...ecline-switch-sales-slowing-down-3da4538bb8c2
Nintendo Switch Sales Slowdown Ahead of Aggressive Holiday Schedule
https://www.bloomberg.com/news/arti...es-shine-as-killer-product-for-new-gaming-era

Toinen merkki on juuri tullut tieto jonka mukaan Switch on tämän konsolisukupolven nopeiten myyvä konsoli USA:ssa. Täysi paska vehje, ei sitä kukaan osta :D
Toivottavasti en pilaa kenenkään iloa, mutta Switch on samalla ainoa tämä sukupolven laite.
Julkaisemattomat PS5 ja Xbox (Two?) ovat myyneet vain 0 kappaletta. Käsittämätöntä. :D

Eikä se 20M kaukana ole finanssivuodelle, kun tuo 5M ensimmäisenä 6kk:na finanssivuodesta ei oikein kerro suurimpien sesonkien myynnistä mitään. Vuoden viimeisenä 3kk:na ne suurimmat myynnit vuodesta kuitenkin tehdään.
Realistisesti katsoen kyseessä on lähes mahdoton tehtävä. Iso hatunnosto Nintendolle jos taipuvat siihen jotenkin. Viime vuoden eli julkaisuvuoden jouluna laite myi jotain reippaat 7 miljoonaa kipaletta ja nyt alkumomenttumin hidastuttua pitäisi vetää vaatimaton tuplasuoritus tuolle.*

* Nintendo needs a heck of a holiday season to meet Switch sales goal

Toki asiaa voisi auttaa jokin maailmaan järisyttävä julkaisu tai innovaatio joka pitäisi julistaa about välittömästi vaikka jouluostokset on todennäköisesti jo tehty pääosin.

Vaikea nähdä että mikä tuon Switchin menestymisen lopettaisi kun katsoo ensi vuoden julkaisuvalikoimaa. Monen erittäin suositun pelisarjan odotetut jatko-osat ilmestyvät ja ensi kertaa HD grafiikalla varustettuna. Nintendon käsikonsolisarjat pääsevät ihan uusiin ulottuvuuksiin Switchillä. Konsoli rikkoo jopa Wiin ennätyksiä myyntien osilta ja pelivalikoima kasvaa koko ajan suuremmaksi joka taasen ruokkii lisää ihmisten ostos halukkuutta.
Kuten sanottua niin Switch tosiaan myi alussa lujempaa kuin Wii, mutta on jo jäänyt jälkeen. Switch pelivalikoima jatkaa kuitenkin näillä näkymin samalla kapealla linjalla kuin aikaisemmat laitteet joten kun tuo "Nintendokiintiö" on syöty loppuun niin voi tulla jyrkkäkin lasku varsinkin räjähtäneen alkuinnostuksen jälkeen.

Ei taida Nintendo ihan kauaksi jää noista 20 miljoonan myyntitavoitteistaan, joten aika hyvin ovat osanneet laskea Smashin ja Pokemonin potentiaalin myyntejen kannalta. Niin kuin jo aikaisemmin sanoin niin myös tuo 2-D Marion portti tulee hyvin todennäköisesti myymään konsolia ja tuohon ei tarvita ennen maaliskuuta yksi suurempi myyntinimike niin hyvin mahdollista että 20 miljoonaa paukkuu että pamahtelee.
Epäilen vahvasti, mutta eiköhän tämä nähdä pian.

Anteeksi Bladekill jos en suoralta kädeltä uskonut aikuisen ammattilaisen(jotka on täysin puolueettomia, ilman omaa agendaa) toteamuksia.
Puolueeton ja agendaton olen toki, koska olen yli 12v enkä kärsi mistään henkisistä ongelmista joten en luo irrationaalisia tunnesiteitä elektroniikkaan. Totemuaksiani tai arvioitani ei tarvitse kuitenkaan mitenkään "uskoa". Ne ovat vain arvioita. Voivat olla oikein tai väärin.

Minusta sinun ei kannata ottaa ensimmäistäkään olutta ettet tipahda siittä pöydän alle, urvelo.
Olipa ilkeästi sanottu. :D

Mutta kyllähän tosiasiassa sinun ennustukset on menneet ihan päin persettä Switchin osalta alusta asti.
Ovat kylläkin n. 80-90% täysin linjassa sen suhteen mitä on tapahtunut. Tosin Switch on myynyt paremmin kuin olisin odottanut. Ihan hauska kommentti sen suhteen ettet tiedä mitään ennustuksistani ja toiseksi mitä sitten? Arviot ovat arvioita. En ole ikinä väittänyt omaavani jotain yliluonnollisia 100% oikeaan osuvia ennustajan lahjoja.

Nintendo ei ole minulle jumala...
Voisitko sitten hiukan rajoittaa tuota ylitunteellista agressiota? Kiva juttu jos pidät Nintendon peleistä, pidän itsekin ja olen viimeisen 10v aikana ostanut vain Nintendon konsoleita. Se että teen arvioita myynneistä tms. ei milläänlailla liity subjektiivisiin asioihin kuten millainen Nintendo ja sen pelit on.

...(tämäkin on selvä merkki siitä että tuhoontuomittu konsoli)...

...Täysi paska vehje, ei sitä kukaan osta :D

...Smash myy ihan paskasti, lopettaisivat koko sarjan.

En tajua miksi jotkut nauttivat Nintendo-ketjujen trollaamisesta, onko se itsetunto niin huono että kun tällainen aikuisille ja lapsille tehty konsoli (ei siis epävarmoille teinipojille, jotka vasta tutustuvat seksuaalisuuteensa ja häpeävät sitä että tulee puolijörnäri liikkatunnin jälkeen suihkussa kiinteitä pojanpakaroita katsoessa) menestyy, on sitä pakko alentaa keinolla millä hyvänsä? Vai onko joillain kenties työnä haukkua muita konsoleita erään tietyn kustannuksella?

EDIT.

Pointti oli siis se, että ottakaa rennosti. Ei pelaaminen ole vakavaa, leluja nämä ovat siinä kuin lautapelit ja muutkin.
Pointti tuli hyvin selväksi varsinkin sen jälkeen kun naama punaisena raivoat useamman rivin verran. Vai oliko koko viesti sarkasmia?
 
Liittynyt
18.12.2018
Viestejä
124
Se on kyllä vaikea keskustella, jos konsolisukupolvetkin jaotellaan omien näkemysten mukaan.

Kuten tuolla aikaisemmin yritin avata asiaa, niin se on aivan turha rakentaa kokonaiskuvaa miten konsoli on myynyt ns. hiljaisen kauden mukaan. Konsoleiden myynti kuitenkin menee myös pelijulkaisujen mukaan. Switchille ei alkuvuonna tullut isoja nimikkeitä, mutta nyt loppuvuodesta Smash ja Pokemon tuntuu liikuttavan konsoleita. Joten alkuvuoden perusteella ei voida IMO sanoa koko vuodesta mitään. Itse veikkaan lähelle 20M tälle finanssivuodelle. Bladekill ilmeisesti alle 15M?
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
3 309
Nintendon konsolit ovat aina tehty kestämään lasten käsittelyä (vastaa sellaista peruspanssarivaunua hellyydeltään nuo kakarat, en tajua miten 3-vuotias poika saa revittyä metallisen auton kappaleiksi).

Switchissä on nätti ruutu, 720p riittää hyvin tuon kokoiseen. Värit hyvät enkä ole huomannut erikoisuuksia muutenkaan. Jonkin verran näyttölottoa on, kun joutuivat hankkimaan useammalta valmistajalta näyttöjä kun tuli kiire tehdä lisää Switchejä (tämäkin on selvä merkki siitä että tuhoontuomittu konsoli).
Kyllähän nuo konsolit näyttääkin siltä. Lähinnä vaan sitä tarkoitin, että itse ainakin ihan mieluusti maksaisin jostain "premium" versiosta vaikka tupla tai kolminkertaisen hinnan jos rahalle saisi vastinetta. Tosin tässä New 2ds xl riittäisi kun näytöt vaihdettaisiin parempiin.

Juu, en epäile etteikö 720p riittäisi tuon kokoiseen näyttöön kun on nuo edellisetkin kohtuu pienellä resoluutiolla olevat näytöt kelvanneet. Ei se näyttöjen tarkkuus koskaan ole nintendon vahvuus ollut.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 767
Ei tuo switchin laatu mitään superia ole, moni varmaan muistaa switchin bendgaten? Täälä myöskään ole täysin suora tuo runko vaan pöydälle kun laittaa runko ottaa keskeltä kiinni ja sivut on ilmassa, klappaa siis pöydällä, toinen marmatuksen aihe on muutaman muunkin kertoma joyconien heiluminen, täälä sama homma, ei häiritsevästi heilu, mutta heiluu kuitenkin. Tuonkin olisi varmaan materiaalivalinnoilla saatu klapittomaks, itsekkään en jaksa uskoa noita n. 250€ valmistuskustannuksia switchistä, kun ei edes runkoja ole saatu suoraan. o_O Mutta konsoli ku konsoli, aina niissä joku on vinksallaan, esim. ps4:ssa, paskasti toteutettu jäähdytys.
 
Liittynyt
23.04.2018
Viestejä
360
Ehkä jotakin päätelmiä voisi vetää heikkojen alkuvuoden myyntien(vuoden 2018 osalta) ja hiljaisemman uusien pelien ilmestymisen kanssa. Joittenkin on vain ilmeisesti vaikea ymmärtää tätä asiaa. Suosittelen myös tutustumaan ensi vuoden jo nyt tiedettyjen exlujen listaan, varsinkin jos väittää että Switchin ensi vuosi on pelien osalta kapea. Exluja riittää melkein joka kuukaudelle. Kaikki tietää ettei Switch tule saamaan noita 3rd partyn multiplättyj, mutta tuskin kukaan niiden vuoksi Nintendon konsolia ostaakaan. Switchi myy ihan muiden syiden vuoksi. Multiplättyjäkin ilmestyy kuitenkin Doomista aina Mortal Kombattiin ja vaikka toiset eivät sitä ymmärräkkään niin kannettavuus on aika suuri juttu nykymaailmassa. Siten myös toiset arvostavat Switch versioita peleistä vaikka ne pyörivätkin alhaisemmalla fps:llä ja resoluutiolla.

Enkä kyllä edelleenkään ymmärrä miten ensi vuoden pelivalikoimalla voi tulla jyrkkä lasku konsolien myyntiin kun monet 3DS:sän suosikki sarjojen jatko-osat ilmestyvät HD grafiikoin ja uudemman tekniikan mahdollistaman kehitys kera. Sillä toisen vuoden valikoimallakin päästään lähellä 20 miljoonaa. No Bladekilli jatkaa tuota ihan puolueetonta agendaansa joka ennen Switchin julkaisua oli Nintendon ja Switchin tuholinjalla. Ei silloin mahtuneet vastakkaiset mielipiteet edes perustellut sellaiset omaan ajatusmaailmaan. Saattoi Switchin myynnit todella yllättää tämön asenteen omaavan henkilön. Kannattaa ehkä vilkuilla tulevaisuuteen ja sen pelivalikoimaa eikä ennustella tämän vuoden alun perusteella tulevia Switchin myyntilukuja. Konsoli myy tasan tarkaan paljon silloin kun sille ilmestyy laadukkaita exluja ja Nintendon konsoleita myydään suurimmaksi osaki Nintendo exlujen myötä.
 

testudo80

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
24.11.2018
Viestejä
1 157
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
3 309
IPS, 720p, reilun 6" tuuman koossa. Smash näyttää todella hyvältä käsikonsolissa.

Detailed review of Switch screen quality (and compared to 3DS) by Erica Griffin
En ole nähnyt kertaakaan livenä tuota Switchiä. En ole myöskään huomannut, että siinä on noin pieni ruutu. Käytännössä samaa kokoa kuin kännykässäni. Taidan kuitenkin odotella tuon switchin kanssa, että custom firmwaret yms. on saatu kuntoon. Kyllä tässä 2ds xl riittää pelattavaa kun en ole vuosiin pahemmin pelaillut. Tälläkin hetkellä hakannut Chrono triggeriä.
 

testudo80

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
24.11.2018
Viestejä
1 157
En ole nähnyt kertaakaan livenä tuota Switchiä. En ole myöskään huomannut, että siinä on noin pieni ruutu. Käytännössä samaa kokoa kuin kännykässäni.
  • Näyttö: Kapasitiivinen kosketusnäyttö 6,2" LCD. Resoluutio: 1280x720
Eikö sinun näyttösi ole 4,88" tuumaa... noh en nyt suoraa lähtisi vertaamaan kännykän näyttöön. Tarkoitan että osa peleistä toimii tosi hyvin käsikonsolina, mutta esim. Zeldaa pelaisin tv:n kautta mahdollisimman paljon. RIVE on mielestäni paljon parempi käsikonsolimoodissa, yllättäen Axiom Verge toimi itselle paremmin tv:ssä.

Mutta juu... tv, näyttö, videotykki... katseluetäisyys.
 
Liittynyt
24.04.2017
Viestejä
212
yllähän nuo konsolit näyttääkin siltä.
En ole nähnyt kertaakaan livenä tuota Switchiä.
Niin... Livenä Switch näyttää ja tuntuu laadukkaalta. Omassa ei ole kerta kaikkiaan mitään vikaa, mikään ei heilu tai natise ja suorakin on.

Ainahan sitä laadunvaihtelua on, viitaten tuohon täysin liioiteltuun vääntymiskeissiin. Oliko pleikan kapulat joista pitkään kuoriutui tateista kumit heti? 360 RRoD yms...

Joyconit yksinään ovat erittäin laadukkaan tuntuiset, pinnoite miellyttävää mattaa (inhoan kiiltäviä kapuloita joihin tarttuu käsi kiinni, mattana paljon kivempi). Painoa on jonkin verran, koska kokoonsa nähden iso akku (kestää joku 20h vissiin per kapula). Napit, tatit tuntuvat oikein hyvältä, vaikkakin pieniä ovat (minua ei haittaa, puhtaasti makuasia, itse pidän enemmän kuin pleikan tai boksin tateista). Näissäkin oli alkuun yhteysongelmia, mutta Nintendolle sai lähettää ilmaiseksi korvattavaksi kapulan. Myös yksinkertainen modaus korjasi kapulan (jotain teippiä tjms. sinne kai laitettiin).


On ihan eri asia pidellä sitä oikeasti kädessä ja pelata jotain kuin katsoa vain mediaa siitä. Kädessä laite tuntuu vallankumoukselliselta, kotikonsolipelit niin pienessä laitteessa. Ihmeellisiä aikoja elämme. En itse ostaisi enää tavallista kotikonsolia, Switch on avannut ihan eri lailla peliaikaa minulle, samalla vaivalla ottaa Switchin esiin ja käynnistää pelin kuin avaa kännykän ja selaa jotain Twitteriä tai muuta. Kiva jotain hömppäleffaa vaimon kanssa katsoessa pelata FM:ia tai jotain muuta.

Ja tosiaan olen muutenkin PC-miehiä, peruskonsolipelit eivät kiinnosta sitten yhtään. Inhoan konsolipelejä ja sitä miten ne ovat pilanneet PC-pelitkin UI:n ja muun osalta. FPS ainoa oikea räiskintä jne. ja nekin tehdään liikaa konsolien ehdoilla (paitsi indiepelit ja nyt BFV jonka kanssa EA:lla lurahti lusikallinen housuun ja koittivat pilata senkin, onneksi korjasivat tilanteen).
 
Liittynyt
26.11.2018
Viestejä
63
Käsikonsolit ovat täysin kuolleita ja kuopattu Applen ja muiden johdosta. Tämä on jo tapahtunut vuosia sitten. Toki vielä pitkään N3DS, Vita yms pyörivät nichenä ja marginaalimyynneissä mutta siinä se.
Konsulti voi pyyhkiä mun perseen tällä. Mää pelaamassa muutenkin jollain hikisellä kosketusnäytöllä esimerkiksi Shoot 'em up ja tappelupelejä. :rofl:
 

testudo80

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
24.11.2018
Viestejä
1 157
Taidampa pelata RIVE:ä tällä kertaa pc:n näytöltä, herra Konsultin kunniaksi, tietenkin Switchillä ;)

n...
y...
t...

Nyt...

 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
3 309
Niin... Livenä Switch näyttää ja tuntuu laadukkaalta. Omassa ei ole kerta kaikkiaan mitään vikaa, mikään ei heilu tai natise ja suorakin on.
Tarkoitin kun olen käytänössä jokaisen Nintendon konsolin omistanut niin laatuvaikutelma niissä on ollut aina erittäin halpa. Muistan jo Gameboy Advance SP aikoihin kironneeni tuota. Tuo Switch on nähtävästi hyvä poikkeus kuten tuolta linkin takaa pystyi lukemaan. Onneksi ei ole mikään kiire tämän suhteen kun ei tosiaan ole kauaa kun tuon 2ds xl ostin.

Tuossa switchissa näyttö näyttää kuvissa isommilta kuin todellisuudessa on. Minulla on käynnykkänä Oneplus 6 jossa on samankokoinen näyttö.
 

Pingviini

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
18.02.2017
Viestejä
2 106
Tarkoitin kun olen käytänössä jokaisen Nintendon konsolin omistanut niin laatuvaikutelma niissä on ollut aina erittäin halpa. Muistan jo Gameboy Advance SP aikoihin kironneeni tuota. Tuo Switch on nähtävästi hyvä poikkeus kuten tuolta linkin takaa pystyi lukemaan. Onneksi ei ole mikään kiire tämän suhteen kun ei tosiaan ole kauaa kun tuon 2ds xl ostin.

Tuossa switchissa näyttö näyttää kuvissa isommilta kuin todellisuudessa on. Minulla on käynnykkänä Oneplus 6 jossa on samankokoinen näyttö.
Kannattaa ihan oikeasti testata sitä laitetta eikä vain spekuloida täällä.

Omasta mielestäni Switchissä on erittäin hyvä hinta/laatu-suhde. Kotikonsolitason pelejä taskussa mukana missä tahansa, onhan tuo nyt aikamoista.

Ymmärrät varmasti, että ~300 euroa/dollaria on aika maksimihinta mitä tuollaisesta massamarkkinoille suunnatusta käsikonsoli/pelikonsoli-hybridistä voi pyytää. Laadukkaamman laitteen paremmalla akunkestolla, 10" OLED-näytöllä ja tehokkaammalla prossulla olisi varmasti saanut tehtyä, mutta ei se sitten olisi enää sama laite eikä todellakaan samassa hintaluokassa.

P.s Game Boy Advance SP erinomainen, DS rimpula, DS Lite loistava, 3DS erinomainen, 3DS XL erinomainen, Switch loistava. Siinä omat kokemukset Nintendon kannettavista muovilaitteista. Ovat suunniteltu kestämään ja ainakaan yksikään omistamistani laitteista ei ole tippumisten vuoksi hajonnut vert. joku Applen huippukallis paske joka on samantien säröinä kun kerran kolahtaa lattiaan.

Onhan se Äpöl "laadukkaamman"/kalliimman tuntuinen jollain kokolasisella takakuorella, mutta kuinka käytännöllinen tuollainen on? Joudut heti ensimmäisenä ostamaan paksun suojakuoren, joka peittää sen takalasin. :facepalm:
 

Pingviini

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
18.02.2017
Viestejä
2 106
Suosittelen kuitenkin välttelemään tuota sokealammas-mentaliteettiä että "kyllä ne tietävät mitä tekevät". Nintendon bisneskäsityksestä viimeaikoina lienee hyvä esimerkki kuinka he asettivat itselleen kuluvalle finanssivuodelle 20 miljoonan konsolin myyntiennusteen. Ensimmäisellä neljänneksellä myytiin huikeat 1.8 miljoonaa konsolia ja ensimmäisen vuosipuoliskon aikana 5 miljoonaa kipaletta joten jotain täytyy tapahtua ja aika pian. :vihellys:

Switch on jo todennäköisesti välttänyt flopin, mutta menestyksestä ei voi vielä puhua. Alkumomenttumi on ollut hyvää, mutta Switch:n myynnit ovat alkaneet leikata kiinni tänä vuonna ja Nintendon huhuillaan jo harkitsevan uutta versiota Switchistä buustiakseen myyntejä.
Jumalauta, ei helvetti. :rofl:

"Menestyksestä ei voi vielä puhua", vaikka paukuttelee myyntiennätyksiä rikki siellä täällä, softa myy kuin häkä ja Nintendon laariin sataa jenejä.

Mikäköhän sinun mittapuullasi on sitten "menestys"?

Ja tottakai suunnittelevat ja varmasti kohta jo julkistavatkin päivitetyn version Switchistä, kuten ovat tehneet kaikista viimeisen 15 vuoden aikana julkaistuista konsoleistaan. Tuohan on jo enemmän sääntö kuin poikkeus konsolimarkkinoilla, että laitteesta tuodaan päivitettyä slim/lite/x/tms-versiota markkinoille.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
3 309
Kannattaa ihan oikeasti testata sitä laitetta eikä vain spekuloida täällä.

Omasta mielestäni Switchissä on erittäin hyvä hinta/laatu-suhde. Kotikonsolitason pelejä taskussa mukana missä tahansa, onhan tuo nyt aikamoista.

Ymmärrät varmasti, että ~300 euroa/dollaria on aika maksimihinta mitä tuollaisesta massamarkkinoille suunnatusta käsikonsoli/pelikonsoli-hybridistä voi pyytää. Laadukkaamman laitteen paremmalla akunkestolla, 10" OLED-näytöllä ja tehokkaammalla prossulla olisi varmasti saanut tehtyä, mutta ei se sitten olisi enää sama laite eikä todellakaan samassa hintaluokassa.

P.S Game Boy Advance SP erinomainen, DS rimpula, DS Lite loistava, 3DS erinomainen, 3DS XL erinomainen, Switch loistava. Siinä omat kokemukset Nintendon kannettavista muovilaitteista. Ovat suunniteltu kestämään ja ainakaan yksikään omistamistani laitteista ei ole tippumisten vuoksi hajonnut vert. joku Applen huippukallis paske joka on samantien säröinä kun kerran kolahtaa lattiaan.
En mä mitään spekuloinut. Kunhan kyselin, mutta hyvä, että nintendo on kaikkien näiden vuosien jälkeen vihdoin saanut sen suurimman ongelman eli näytön korjattua mikä oli se pointti mitä koitin tässä selittää. En kuitenkaan tuota konsolia osta ennen kuin custom firmwaret toimii kunnolla ja siihen luultavasti menee vielä aikaa niin ei ole mikään kiire laitteen suhteen. PS Vitasta oppi hyvin tuon kuinka tarkkaa saattaa noiden firmware päivitysten yms. kanssa olla joten parempi odotella ja ostaa sitten sopiva yksilö.

Onhan noi nintendon laitteet tosiaan ollut aina kestäviä ja muuten hyviä, mutta se tärkein eli näyttö on ollut aina se heikoin osa enkä edelleenkään puhu tarkkuudesta vaan värien toistosta, ghostingista jne. En usko, että mikään olisi estänyt tekemästä kahta eri versiota (kuten esim. 3ds oli joissa on IPS tai TN paneeli joskin tuurista kiinni kumman sai) joista sitten parempaa voisi myydä kalliimmalla. Tosin tuossa Switchissähän ei näytön suhteen ole ongelmaa, mutta 2ds xl olisi tuota toivonut.

EDIT: Nintendollahan on aina ollut hyvä tuo tapa päivittää konsoleita ja yleensä niissä on ollut vielä ihan hyödyllisiä juttuja joten jännä nähdä mitä tämän switchin kanssa keksivät.
 
Liittynyt
16.10.2018
Viestejä
69
Kävin vihdoin noutamassa Switchin. Laatuvaikutelma hyvä, näyttö sopivan tarkka, vaikka ehkä äkkiseltään tuntui pieneltä. Ainakin Odysseyta pelatessa. Tatit omaan makuun liian pienet, mutta menee handheld-modessa ihan hyvin. Pitää ne pro controller hommata. Näyttöön laitoin kalvon samantien. Alle jäi yksi pieni hiukkanen, joka välissä ärsyttää. Pitänee jossain vaiheessa vaihtaa. Laitteen omat äänet ei olleet kovin kummoiset, varmaankin kuulokkeiden kanssa mukavempaa hommaa.

Telakka + tv yhdistelmää kokeilen vasta joululoman jälkeen. Ei jaksa nyt alkaa siirtelemään tuota AC adapteria. Onko tuohon olemassa mitään järkevää keinoa ladata pelkkää konsolia? Minulla on tuo viihdekeskus sillai rakennettu, että ei ole kovin lystikästä hommaa kaivella laturia kaiken takaa ja ujutella piuhoja taas uudestaan.
Mario vaikutti ihan mukavalta. Liikkeet tuli jo valmiiksi vanhalla tasohyppelyhermannilla (Nintendot löytyy Nesistä Wiihin) takaraivosta. Kameran kanssa oli vähän hakemista, mutta siihenkin löysin itselle ihan hyvän systeemin. Tuo oikean puoleinen tatti on liian alhaalla omaan käteen (ilmeisesti hieman keskivertoa suurempi käsi).
Käyttöjärjestelmä oli selkeä ja helppo käyttää. Käyttäessä ymmärsi heti, miksi ihmiset valitsee mielellään virtuaalikopioita käyttöönsä. Olisi mahtavaa, jos voisi ostaa fyysisen kopion ja saisi samaan hintaan ottaa käyttöön virtuaalipelin, ja pelata suoraan koneelta. Liekkö turhan suuri tietoturvariski tms.

Mario + Rabbids jäi vielä odottamaan pelivuoroa. Jouluna varmaankin tulee hieman enemmän tahkottua noita hankittuja pelejä.
Alkufiilikset vielä vähän ujot, näen tuossa kuitenkin paljon potentiaalia. Odotan innolla uutta Metroidia ja mahdollista trilogian uudelleen painosta.
 

omenanraato

Team Tesla
Liittynyt
22.10.2017
Viestejä
4 473
Normi usb C tuo on, joten osta toinen laturi. Itselläkin yöpöydällä toinen laturi käsikonsolipelailua varten. Siitä se lähtee kätevästi reissuunkin.

Edit:
Tuosta laatuvaikutelmasta. Tein aikanaan julkaisupäivänä videon laitteesta ja muistelen olleeni aikalailla yllättynyt positiivisesti silloin.
Tausta siis se, että n64 oli lapsena, sit Wii muutaman kuukauden julkaisunsa aikoihin ja Switchin julkaisun jälkeen odotteluajaksi ostin Wii U:n, eli en mikään Nintendo fani silleen oo ollu ja ensireaktiot videolla oli ihan täysin ensireaktioita:
 

omenanraato

Team Tesla
Liittynyt
22.10.2017
Viestejä
4 473
Juu no tuo laturi on ihan orkkis Nintendon jonka oon ostanu. Mut sen lisäksi oon jatkuvasti käyttänyt lisävirtalähteen kanssa jotain random Kiina piuhaa ongelmitta.
 
Liittynyt
11.11.2016
Viestejä
1 938
jostain luin ettei mikätahansa usb c kaapeli käy pitemmällä aikavälillä.
Kaapelin suhteen saattaa käydäkin mutta laite on laturin suhteen huomattavasti nirsompi.

Esimerkiksi Huawein Super-chargerilla lataus ei toiminut lainkaan, pienitehoisella mobiililaturilla lataus suostuu yhteistyöhön satunnaisesti, mutta silloinkin aivan liian hitaasti. Ikivanhan tabletin orkkislaturilla, USB-C adapterin kautta lataaminen toimi parhaiten mutta ei aivan yhtä nopeasti kuin Switchin omalla laturilla.
 

Sadness

Tukijäsen
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
4 417
Tuohan on jo enemmän sääntö kuin poikkeus konsolimarkkinoilla, että laitteesta tuodaan päivitettyä slim/lite/x/tms-versiota markkinoille.
Tähän nytten haluaisin ottaa kantaa että päivitetty malli tyyliin PS3/X360/Xone S/PS4 slim vaiko meinaatko ihan mitä pro ja Xbox X ovat?
Nipahan ei ole tuonut "samalle" Genille tehokkaampaa rautaa koska wiiu oli siinä mielessä epäselvä kuluttajillekin että sen takia floppas kuten edellisellä sivulla olevalla videosta tuli ilmi vaikka hyvä konsoli olikin niiden mielestä mutta siinä ei wii pelit toimineet kuten PS4 pro/Xbox X toimii perus konsoleiden pelit.

Nytten kun 3rd tekijätkin ovat kiinnostuneet switchistä että tukevatko enää konsolia kun seuraavat pleikkari tai xbox tulevat markkinoille.
Siten veikkaankin että seuraavien vuosien saatossa mennään sony/xbox komennossa ja nipa tekee omiansa koska vaihtelu virkistää mutta samalaista menestystä en uskoisi enää tapahtuvan mitä wii aikaan kävi jota pelaa tädit papat ja kaikki muutkin "ei" pelaajat.

Jokatapauksessa onkin varmaan nipan onni ettei lähde haastaa näitä "isompia" jokaisesta kuluttajasta vaan tekee sitä omaa hyväksi havaittua kaavaa jotka ovat nipan erinomaiset yksinoikeus pelit, eikä niinkään erinomainen 3rd tuki.
Katsellaan mitä tuleman pitää :comp:
 

Zat

Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
5 083
Tähän nytten haluaisin ottaa kantaa että päivitetty malli tyyliin PS3/X360/Xone S/PS4 slim vaiko meinaatko ihan mitä pro ja Xbox X ovat?
Nipahan ei ole tuonut "samalle" Genille tehokkaampaa rautaa koska wiiu oli siinä mielessä epäselvä kuluttajillekin että sen takia floppas kuten edellisellä sivulla olevalla videosta tuli ilmi vaikka hyvä konsoli olikin niiden mielestä mutta siinä ei wii pelit toimineet kuten PS4 pro/Xbox X toimii perus konsoleiden pelit.
Yksi poikkeus tosin: New 3DS/2DS on alkuperäisiä 3DS:iä tehokkaampi, aika reilustikin. (Tämä ei tosin vaikuta takautuvasti vanhempiin peleihin, jotka ei osaa lisätehoa hyödyntää.)

Lisäksi ellen käsittänyt väärin tuota lainaamaani pätkää, niin korjaisin että Wii U:lla Wii-pelit toimii. Wii U:ssa on sisällä itse asiassa täysin toimiva Wii-rauta, joka ei tarvitse mitään softaemulointia. Ainoa mikä puuttuu on ekoissa Wiissä ollut tuki GameCube-peleille (ja senkin saa custom-firmwarella!)
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
4 662
Tähän nytten haluaisin ottaa kantaa että päivitetty malli tyyliin PS3/X360/Xone S/PS4 slim vaiko meinaatko ihan mitä pro ja Xbox X ovat?
Nipahan ei ole tuonut "samalle" Genille tehokkaampaa rautaa koska wiiu oli siinä mielessä epäselvä kuluttajillekin että sen takia floppas kuten edellisellä sivulla olevalla videosta tuli ilmi vaikka hyvä konsoli olikin niiden mielestä mutta siinä ei wii pelit toimineet kuten PS4 pro/Xbox X toimii perus konsoleiden pelit.
Wii U:ssa kyllä toimi Wiin pelit.
 

Sadness

Tukijäsen
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
4 417
Okei, seison korjattuna mutta wii pelit eivät taida ihan toimia wiiu ohjaimella sentäs koska siskon pojalle ostin zeldan wiille ja siihen piti vielä kiiressä käydä syntymäpäivänä ostamassa ne palikat kapuloiden alle että toimi.
Aka pelit toimii jos oikeat ohjaimet?

Edit: vanhakin oppii uutta :tup:
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
4 662
Juu ei toimi Wii U:n ohjaimella, tarttee olla Wiin kapuloita omistuksessa. Tosin noilla Wii kapuloilla sit pystyi pelaamaan Wii U:n pelejä, kuten New Super Mario Brosia, Smashia ja Mario Partya.
 

tpu

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
13.12.2016
Viestejä
939
Jep. Itsekin skippasin aikanaan Wiin kokonaan ja nyt jälkeenpäin ostin Wii U:lle tuon wiimoten ja nunchukun ja olen pelannut tällä New Super Mario Brossia ja Zelda Skyward Swordia. Joku Wiin Metroidikin tuolla kaapissa on, en ole vielä avannut.

Päävalikosta tosiaan voi käynnistää Wii-moodin, jolloin Wii U käynnistyy uudelleen Wiinä.
 

Bladekill

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
4 708
Minulle on täysin yhden tekevää jos joku kirjoittaa bullshittiä wikipedia artikkeliin. Switch on täysin uusi konsoli ilman siteitä edelliseen ja tämä on aina ennen pelaamisen historiassa määritellyt uuden konsolisukupolven. Miksi nyt asia muuttuisi maagisesti? Saadakseen luvut näyttämään hyvältä Nintendolle? Mites Sony ja MS? Saavatko hekin "uusintayrityksen" samalle kahdeksannelle sukupolvelle vai laitetaanko jatkossakin kaikki tulevat pelikonsolit kahdeksanteen sukupolveen ja julistetaan se lopulliseksi ja viimeiseksi? :D

Toiseksi nopealla myynnillä ei ole mitään merkitystä jos se ei ole vakaata ja pitkäkestoista. Switch:n myynnit ovat edelleen parissa kymmenessä miljoonassa ja jos momenttumi romahtaa kunnolla ensi vuonna eikä Nintendo saa oman fanikiintiönsä jälkeen enää luotua kunnolla myyntejä ja konsoli jää esim. 30 miljoonan tienoille on kyseessä floppi. Näin tuskin tulee kuitenkaan käymään, mutta todennäköisesti siinä vaiheessa kun PS5 tulee markkinoille Switch:n ohi lennetään alta parissa vuodessa. Mikä sitten loppupeleissä on menestys lienee ihan riippuvainen siitä mihin verrataan ja keneltä kysytään. Jos edeltäjään Wii U:n verrataan niin Switch on kyllä kaikilla mahdollisilla mittapuilla menestys.

Lyhyesti siis myyntinopeudella ei ole mitään merkitystä jos määrät eivät pitkässä juoksussa riitä.

Konsulti voi pyyhkiä mun perseen tällä. Mää pelaamassa muutenkin jollain hikisellä kosketusnäytöllä esimerkiksi Shoot 'em up ja tappelupelejä. :rofl:
En puhunut sinusta vaan koko markkinasta. Viimeisen 10v aikana uusien älypuhelimien myötä mobiilipelaaminen ja mobiilipelaajien määrät ovat räjähtäneet expotentiaalisesti lievästi sanottuna. Samalla kun pelaajia ja potentiaalisia asiakkaita pitäisi olla äärettömän paljon enemmän on Nintendon käsikonsolien myynnit tippuneet kuin lehmän häntä DS ajoista tähän päivään asti. 150m -> 50-60m -> 10-15m. Sony taas upposi kertaheitolla PS Vitansa kanssa. Jopa Nintendo itse on ymmärtänyt tämän ja tuonut omia titteleitään älylaitteille.

Jumalauta, ei helvetti. :rofl:

"Menestyksestä ei voi vielä puhua", vaikka paukuttelee myyntiennätyksiä rikki siellä täällä, softa myy kuin häkä ja Nintendon laariin sataa jenejä.

Mikäköhän sinun mittapuullasi on sitten "menestys"?
Myynnit eikä tarkoitushakuiset "ennätykset" joiden relevanssi koko sukupolven myyntien suhteen on käytännössä nolla.

Jokatapauksessa onkin varmaan nipan onni ettei lähde haastaa näitä "isompia" jokaisesta kuluttajasta vaan tekee sitä omaa hyväksi havaittua kaavaa jotka ovat nipan erinomaiset yksinoikeus pelit, eikä niinkään erinomainen 3rd tuki.
Katsellaan mitä tuleman pitää :comp:
Mutta miksi ei molemmat? Vai haittaisiko jotain oikeasti jos Switch:llä tai Nintendon laitteilla pystyisi pelaamaan vaikkapa RDR2, NHL, CoD, GTA:ta, Battlefieldiä yms. pelejä? Toki Nintendo tarvitsisi laitteeseensa paljon enemmän hevosvoimia, mutta se saattaisi jopa muuttaa asetelmia tuntuvasti. Suurinosa täällä ei varmaan muista tai tiedä, mutta 80-90 luvulla kun Nintendo oli pelimaailman kuningas ja synonyymi "pelaamiselle" eikä sivustaseuraaja kuten nyt, NES ja SNES oli ne laitteet mille kaikki Nintendon omat että 3rd party pelit tulivat. Silloin Nintendo oli se "the pelikonsoli" ja Segat yms. jotka olivat loistavia nekin olivat kuitenkin enemmän eksoottisia vaihtoehtoja.

Itsekin harkitsin Switch:n ostoa nyt, mutta homma kaatuu siihen kun oikeasti katsoo että mitä sillä 300e laitteella saa. Hiukan Mariota, hiukan Zeldaa ja se olikin sitten siinä.
Onhan noita jotain 3rd party pelejä kuten:


...mutta eiköhän video kerro kaiken oleellisen.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
18.12.2018
Viestejä
124
Siis käytettiinkö tässä keskustelussa juuri äsken Ark Survival Evolvedia todistamaan jotain johonkin suuntaan? Tuohan on rikki ihan jokaisella alustalla ja ollut huumorin aihe pitkään, kaikilla alustoilla. Patcheillä toki korjattu parempaan suuntaan. Itse piti Pc:lle joskus tuo hankkia, mutta jäi väliin juurikin rikkinäisyyden vuoksi.

Tuo sukupolvi-asia on outo, mutta se ei kuitenkaan muuta myyntilukuja. Eihän sillä ole mitään väliä olisiko Switch ollut eri sukupolvessa. Otsikot olisivat luultavasti muuttuneet, mutta myynnit siellä kuitenkin olisi ollut aiheena.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
18.12.2016
Viestejä
268
Nyt noin viikko takana Switchin kanssa, ja eipähän tuo ostos tippaakaan kaduta. Tämä viikko meni työmatkalla, ja olihan se aika hitsin siistiä pelata lentokoneessa ja hotellissa tappaa aikaa Xenobladea hakaten. Hyvin kyllä ymmärtää, että miksi tää on ollut näin suosittu.
 

testudo80

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
24.11.2018
Viestejä
1 157
Toivon että Nintendo ei lähtisi tähän, haluamme: DOOMin, Fortniten, vaikkapa Red Dead Redemption 2:den...

Nintendo kiinnostaa juuri siitä syystä että se ei mene ns. "massan mukana". Uskalletaan olla erilaisia. Se että Nintendolle tulisi samoja pelejä kuin boxille ja pleikalle ei tekisi Switchistä mitenkään erikoista.

Tällä hetkellä Switch tuntuu ihan uniikilta, jotenkin niin että se on tälläinen PC:seen verrattava indie-peli-alusta, ja samalla sen AAA-pelisarjat ovat omalaatuisia. Katsoin tuossa juuri kiinnostavan minidokkarin, jossa kerrottiin kuinka japanilaiset pukutyypit saattavat tulla kahvilaan arki-iltana, pelaamaan joitakin tunteja Smashia sekä Mario Kartia. Siinä on sitä jotain.



Pointtini on se että kun kelaatte Xboxia brändinä, niin mitä tulee mieleen? Xbox-konsolin alku aikoina xbox = halo1. PS1/PS2 olivat sen sijaan täynnä klassikoita, se oli nuorekas, cooli juttu pelata pleikkaa. Pysty katsomaan leffojakin. Tällä hetkellä Xbox One X ja PlayStation 4 Pro ovat tunnettuja nimellä "tehokonsoli", minusta jo se kertoo kuinka pielessä asiat ovat.

Pelataanko näillä super konsoleilla jatkossa Counter Strikeä... huoh... minusta pleikka ja boksi ovat jääneet paikoilleen. On siellä joitakin erikoisempia pelejä, mutta kokonaisuutena, jos peli-pc:t olisivat yhtään edullisempia niin pelaisiko kukaan noilla enää...
 

testudo80

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
24.11.2018
Viestejä
1 157
Nyt noin viikko takana Switchin kanssa, ja eipähän tuo ostos tippaakaan kaduta. Tämä viikko meni työmatkalla, ja olihan se aika hitsin siistiä pelata lentokoneessa ja hotellissa tappaa aikaa Xenobladea hakaten. Hyvin kyllä ymmärtää, että miksi tää on ollut näin suosittu.
Joo, ja varsinkin jos on kunnon systeemit millä kuljettaa laitetta, pelit digitaalisena esim. Varsinkin pitemmät, bussi, juna, lentomatkat ovat jopa nautinnollisia. Osa ottaa ensi kesänä pakolliselle mökkimatkalle mukaan Switchin jossa on se 10-20 pelin pelikirjasto. Laituriterassin varjossa, lepotuolissa... mmm...
 
Liittynyt
13.12.2016
Viestejä
424
En nyt tiedä onko muut sen enempää jäänyt paikalleen, kun esim Sonylla aika paljon panostettu ja mainostetaan VR:ää ja omasta mielestä varsin toimiva kokonaisuus siihen rahaan. Nipalla ollut omasta mielestä jo pitkän aikaa se linja, että pusketaan tasaisin väliajoin Pokemonia, Zeldaa ja kaikenlaisia Mario pelejä ulos ja suurin osa fanikunnasta tykkää näistä. Itseä kiinnostaisi switch uuden Zeldan takia, mutta muu tarjonta ei oikein nappaa + taloudessa on jo peli PC ja PS4. Myöskään tuo kannettavuus ei itsellä saa paljoa lisäpisteitä, kun 3DS löytyy ja sitäkään ei paljoa tule reissuissa käytettyä.
Ylipäänsäkin itse näen konsolit enemmän helppokäyttöisinä ja huolettomina verrattuna pöytäkoneisiin. Tietysti pöytäkoneenkin voi hakea vain marketista ja laittaa TV:hen kiinni, mutta silti PS4 ja XboxOne on erittäin helppokäyttöisiä ja hyvän hintaisia siihen nähden millaisia grafiikoita niillä saa.
 
Liittynyt
15.11.2018
Viestejä
597
Kävin vihdoin noutamassa Switchin. Laatuvaikutelma hyvä, näyttö sopivan tarkka, vaikka ehkä äkkiseltään tuntui pieneltä. Ainakin Odysseyta pelatessa. Tatit omaan makuun liian pienet, mutta menee handheld-modessa ihan hyvin. Pitää ne pro controller hommata. Näyttöön laitoin kalvon samantien. Alle jäi yksi pieni hiukkanen, joka välissä ärsyttää. Pitänee jossain vaiheessa vaihtaa. Laitteen omat äänet ei olleet kovin kummoiset, varmaankin kuulokkeiden kanssa mukavempaa hommaa.

...

Tuo oikean puoleinen tatti on liian alhaalla omaan käteen (ilmeisesti hieman keskivertoa suurempi käsi)

...
Itse hommasin Satisfyen bundlen (https://satisfye.com/), jossa on Switchin ympärille tuleva grippi ja kuljetuskotelo. Auttaa huomattavasti tuon oikean tatin sijaintiongelman kanssa ja tuo lisää mukavuutta handheldinä pelatessa (testattu pitkillä lentomatkoilla). Switchin näyttö on tosiaan joihinkin peleihin vähän liian pieni, mutta esim. 2D-tasoloikissa ei ole häirinnyt lainkaan.
Pro controlleria mietin pitkään, mutta nyt yli puoli vuotta laitteen hommaamisesta tuli hankittua kun tajusin että sille on käyttöä myös pc peleissä.
 

testudo80

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
24.11.2018
Viestejä
1 157
Itse hommasin Satisfyen bundlen (https://satisfye.com/), jossa on Switchin ympärille tuleva grippi ja kuljetuskotelo. Auttaa huomattavasti tuon oikean tatin sijaintiongelman kanssa ja tuo lisää mukavuutta handheldinä pelatessa (testattu pitkillä lentomatkoilla). Switchin näyttö on tosiaan joihinkin peleihin vähän liian pieni, mutta esim. 2D-tasoloikissa ei ole häirinnyt lainkaan.
Pro controlleria mietin pitkään, mutta nyt yli puoli vuotta laitteen hommaamisesta tuli hankittua kun tajusin että sille on käyttöä myös pc peleissä.
Olisi hyvä tietää tuosta: kuinka paljon painaa, maksaa, onko tilaaminen helppoa, arvioita. Itsekkin alan nyt harkitsemaan.
 

Pingviini

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
18.02.2017
Viestejä
2 106
Toiseksi nopealla myynnillä ei ole mitään merkitystä jos se ei ole vakaata ja pitkäkestoista. Switch:n myynnit ovat edelleen parissa kymmenessä miljoonassa ja jos momenttumi romahtaa kunnolla ensi vuonna eikä Nintendo saa oman fanikiintiönsä jälkeen enää luotua kunnolla myyntejä ja konsoli jää esim. 30 miljoonan tienoille on kyseessä floppi. Näin tuskin tulee kuitenkaan käymään, mutta todennäköisesti siinä vaiheessa kun PS5 tulee markkinoille Switch:n ohi lennetään alta parissa vuodessa. Mikä sitten loppupeleissä on menestys lienee ihan riippuvainen siitä mihin verrataan ja keneltä kysytään. Jos edeltäjään Wii U:n verrataan niin Switch on kyllä kaikilla mahdollisilla mittapuilla menestys.

Lyhyesti siis myyntinopeudella ei ole mitään merkitystä jos määrät eivät pitkässä juoksussa riitä.
On kyllä harvinaisen todellisuusrajoitteisen ihmisen kirjoittelua, ei voi muuta sanoa.

Mikäli Switch pääsee edes lähelle 20 miljoonan myyntilukuja toisena talousvuotenaan, on se myynyt kahtena ensimmäisenä talousvuotenaan 37 miljoonaa+ konsolia. Otahan huviksesi selvää moniko muu laite on pystynyt samaan.

Ja toiseksi, mikään ei tällä hetkellä edes etäisesti osoita mitään momentumin romahtamista, kun laitteen hinnan alennukset on vielä kokonaan tekemättä, uusia huippupelejä puskee koko ajan markkinoille ja uusi konsoli-revision tulee todennäköisesti kolmannen talousvuoden aikana taas boostaamaan myyntejä.

Mutta miksi ei molemmat? Vai haittaisiko jotain oikeasti jos Switch:llä tai Nintendon laitteilla pystyisi pelaamaan vaikkapa RDR2, NHL, CoD, GTA:ta, Battlefieldiä yms. pelejä? Toki Nintendo tarvitsisi laitteeseensa paljon enemmän hevosvoimia, mutta se saattaisi jopa muuttaa asetelmia tuntuvasti. Suurinosa täällä ei varmaan muista tai tiedä, mutta 80-90 luvulla kun Nintendo oli pelimaailman kuningas ja synonyymi "pelaamiselle" eikä sivustaseuraaja kuten nyt, NES ja SNES oli ne laitteet mille kaikki Nintendon omat että 3rd party pelit tulivat. Silloin Nintendo oli se "the pelikonsoli" ja Segat yms. jotka olivat loistavia nekin olivat kuitenkin enemmän eksoottisia vaihtoehtoja.

Itsekin harkitsin Switch:n ostoa nyt, mutta homma kaatuu siihen kun oikeasti katsoo että mitä sillä 300e laitteella saa. Hiukan Mariota, hiukan Zeldaa ja se olikin sitten siinä.
Onhan noita jotain 3rd party pelejä kuten:



...mutta eiköhän video kerro kaiken oleellisen.
Ei helvetti. :facepalm: Yritätkö oikeasti dissata Switchin 3rd party-pelivalikoimaa etsimällä juuri sellaisen pelin, joka ei toimi millään alustalla kunnolla? Aika noloa.

Hiukan Mariota ja hiukan Zeldaa? No tartutaan nyt trollin heittämään syöttiin. Suosittelen tsekkaamaan seuraavat kriitikoiden ja kuluttajien ylistämät pelit:

Zelda: BotW
Super Mario Odyssey
Mario Kart 8 Deluxe
Splatoon 2
Super Smash Bros Ultimate
Civilization 6
Diablo III
Octopath Traveler
Bayonetta 1+2
Hollow Knight
Celeste
Monster Hunter Generation Ultimate
Dead Cells
DKC: Tropical Freeze
Mario + Rabbids
Xenoblade 2
Dark Souls Remastered
DOOM
Ym.

Dark Souls Remastered ja etenkin DOOM kannettavana versiona missä tahansa pelattuna on aika naamaton kokemus ja teknisesti peli on vieläpä erinomaisesti toteuttu ottaen huomioon konsolin rajat:
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
26.11.2018
Viestejä
63
Super Smash Bros. Ultimate on saanut vauhdikkaan lähdön lännessä, Nintendon tuoreet lausunnot kertovat.

Euroopan osalta minkäänlaisia kokonaismyyntilukuja ei ole toistaiseksi vahvistettu, mutta Nintendon mukaan peli on sen tällä hetkellä nopeimmin myynyt kotikonsolipeli koko mantereella. Yhdysvalloissa vuorostaan sen kerrotaan myyneen 11 päivässä reilut kolme miljoonaa kappaletta, mikä tekee siitä maassa sekä nopeimmin kaupaksi käyneen Switch-pelin että nopeimmin kaupaksi käyneen Super Smash Bros. -pelin.

Aiemmin viime viikolla myös Japanista kuultiin positiivisia lukuja Super Smash Brosin pärjäämisestä. Siellä peliä kauputeltiin ensimmäisen kolmen päivän aikana reilu 1,2 miljoonaa kappaletta, mikä on ollut ennätys sekä Switch-pelille että Super Smash Bros. -sarjan osalla.

Yhdysvaltojen osalta Nintendo on lisäksi hehkuttanut, kuinka ensimmäisen 21 kuukauden aikana Switch on ollut nykyisen laitesukupolven nopeimmin kaupaksi käynyt pelikonsoli 8,7 miljoonan konsolin myynnillä.
En puhunut sinusta vaan koko markkinasta. Viimeisen 10v aikana uusien älypuhelimien myötä mobiilipelaaminen ja mobiilipelaajien määrät ovat räjähtäneet expotentiaalisesti lievästi sanottuna. Samalla kun pelaajia ja potentiaalisia asiakkaita pitäisi olla äärettömän paljon enemmän on Nintendon käsikonsolien myynnit tippuneet kuin lehmän häntä DS ajoista tähän päivään asti. 150m -> 50-60m -> 10-15m. Sony taas upposi kertaheitolla PS Vitansa kanssa. Jopa Nintendo itse on ymmärtänyt tämän ja tuonut omia titteleitään älylaitteille.
Juu, jos kiinnostaa vaan pelata angry birds ja muuta ilmaista roskaa niin puhelin on oikea valinta.
 
Viimeksi muokattu:

testudo80

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
24.11.2018
Viestejä
1 157
Onko täällä indie-pelien ystäviä?

Pikseligrafiikan ystäville: Hyper Light Drifter
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
240 254
Viestejä
4 195 760
Jäsenet
70 885
Uusin jäsen
Miropetri

Hinta.fi

Ylös Bottom