• TechBBS:n politiikka- ja yhteiskunta-alue (LUE ENSIN!)

    Politiikka- ja yhteiskunta-alue on TechBBS-keskustelufoorumilla ala-osio, joka on tarkoitettu poliittisten ja yhteiskunnallisten aiheiden sekä niiden ilmiöiden ja haasteiden käsittelyyn.

    Ohjeistus, säännöt ja rangaistukset koskevat vain tätä aluetta, muilla alueilla on käytössä TechBBS-foorumin tavalliset säännöt.

    Ylläpito valvoo, ohjeistaa ja moderoi keskustelua, mutta ensisijaisesti alueen keskustelijoiden pitäisi pyrkiä aktiivisesti ylläpitämään asiallista keskustelua ja myös selvittämään mahdollisesti syntyviä erimielisyyksiä ilman ylläpidon puuttumista keskusteluun.

Työttömän elämä -thread

Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 544
TE-virkailijalle maksetaan pian bonus tietyistä työttömistä: Hallitukselta miljoona TE-toimistojen tulospalkkioihin

Mielenkiinnolla odotetaan, mitä tämä tulee käytännössä tarkoittamaan. Onneksi sitä ei ole asetettu "palveluihin" ohjaamisesta.
Onkohan mahdollista, että työtarjouksia alastonmalli, puhelinmyyjä, ovelta ovelle kauppias provisiolla jne alkaa satelee joidenkin virkailija-tyyppien keskuudessa.
Tuossahan luki että työtarjousten sijaan esitellään työnhakija työnantajalle.Tällä varmaan haetaan sitä kun aikoinaan TE-virkailijoilla oli suoria suhteita työnantajiin.
Mitä pitkäaikaistyöttömiin tulee niin heidän kanssaan voi olla monta erilaista toimijaa jotka sitten yhteisvoimin duunipaikan saavat aikaiseksi. Voi jopa olla että TE-virkailijan
ei tarvitse kuin laittaa paperiin se viimeinen aamen käytännön järjestelyjen jäävän jollekin muulle taholle. Tällöin tuntuu hieman epäreilulta jos TE-virkailija saa palkkion.

Esim. jos itse kävisin vaikka jollain työnantajalla kertomassa omasta työnkuvasta, keskustelu johtaisi johonkin yksittäiseen henkilöön joka sitten lopulta saisi vaikka palkkatuetun
paikan 12kk ajaksi. Tällöin itse olisin ollut petaamassa pohjan valmiiksi olematta itse TE-virkailija ja itselle jäisi vain hyvä mieli ja TE-virkailija saisi jonkun näköisen palkkion, mikäli
palkkatuettu paikka jollain tasolla huomioitaisiin, kuten jutussa luki.
 
Liittynyt
29.10.2016
Viestejä
1 224
Juuri tuollainen minimieffortilla maksimaaliset palkkiot on varmasti monen virkailijan mielessä. Todennäköisesti ulkoistettua palvelua käytetään paljon palkkioiden toivossa. Työelämässäkin on normaalia että alihankkija tekee tuntityönä ja tilaaja käärii voitot, ehkä tässäkin ollaan siirtymässä tuottaja-tilaaja -malliin.
Yksi hyvä puoli tässä kuitenkin on, että nyt edes joku syy hankkia palkallinen työ eikä aina tarjota vain palkatonta. Ehkä myös muutama työtön voittaa.

Palkattomaan työhön pääsee huomattavasti helpommin ja varmasti työntekijöiden tuloksia on seurattu tähänkin asti. Muistan omalta tyttömyysajalta kuinka TE-palvelujen alihankkija sanoi että heitä on suorasanaisesti kielletty etsimästä palkkatöitä työttömille, jos headhuntterin työ tuotti tulosta niin ei voinut kirjoittaa palkkatukipaperia vaikka työnantaja olisi siihen oikeutettu, vaan aina piti aloittaa palkattomalla työllä alkuun. Ainakin yksi työ jäi saamatta sen takia, kun työnantaja ei voinut kantaa riskiä että työmaalla olisi ollut yksi henkilö jolla ei ole työnantajan vakuutukset voimassa.

Palkattomuus on nykyisin jokin normi, ja siitä pitäisi päästä eroon. Jos se vaatii virkamiehen voitelua palkkion muodossa niin onhan se väärin, mutta maailma nyt ei ole mitenkään reilu, varsinkaan työttömälle
 
Liittynyt
10.01.2017
Viestejä
304
Ihan hyvän tuntuinen uudistus, mutta onhan tuossa porsaanreikiä. Ekana nyt tulee mieleen se, että "huonosta" työttömästä pyritään pääsemään äkkiä eroon jos vaikuttaa ettei sitä kukaan palkkaa, vaikka järjettömiä työtarjouksia pommittamalla karenssin toivossa tai työntämällä se puuhakurssille/ilmaistyöhön ettei mene enempää arvokasta työaikaa hukkaan. Riippunee virkailija rehellisyydestä.
Hyvä kuitenkin että eivät voi vaan työntää orjatyöhön ja kääriä siitä palkkiot taskuun.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
2 799
Hallituksessa on ilmeisesti alettu turvaamaan "kuntouttavan työtominnan" perinnön jatke, sen jälkeen, kun työvoimatoimistot lakkaavat olemasta.
Kohderyhmänä 16-29vuotiaat, selityksenä vanha tuttu "syrjäytyminen" ja toimenpide poistaa "Kela kuntoutuksesta" sairaus- tai vammadiagnoosin vaatimus.
Tuleekohan tämä tietämään samalla vammaisille huonompaa palvelua? Joskaan en tiedä, ovatko ne mistään nykyisessäkään kotoisin.

Hallitus haluaa ehkäistä nuorten syrjäytymistä: Pääsyä ammatilliseen kuntoutukseen helpotetaan - Kuntalehti

Opetus ja kulttuuri
Hallitus haluaa ehkäistä nuorten syrjäytymistä: Pääsyä ammatilliseen kuntoutukseen helpotetaan

17.9.2018 klo 10:40
Hallitus haluaa helpottaa nuorten pääsyä ammatilliseen kuntoutukseen.

Eduskunnalle 14. syyskuuta jättämässään esityksessä hallitus ehdottaa, että opiskelun ja työelämän ulkopuolella oleva nuori pääsisi jatkossa Kelan järjestämään ammatilliseen kuntoutukseen ilman sairaus- tai vammadiagnoosia. Jatkossa ehtona olisi nuoren olennaisesti heikentynyt toimintakyky ja kuntoutuksen tarve.

Esityksen tavoitteena on tukea syrjäytyneiden ja syrjäytymisvaarassa olevien 16–29-vuotiaiden nuorten mahdollisuuksia kouluttautua ammattiin ja osallistua työelämään.

Hallitus haluaa muuttaa kuntoutusrahaa koskevia säännöksiä niin, että kuntoutusrahaa maksettaisiin koko nuoren ammatillisen kuntoutuksen ajan, eikä nuoren tarvitsisi pelätä etuuden katkeamista kuntoutuksen aikana.

Muutoksen toivotaan madaltavan nuorten kynnystä aloittaa kuntoutus. Samalla kuntoutusraha kannustaisi nuoria osallistumiseen.

Muutokset edellyttävät viranomaisilta ja palveluntuottajilta entistä tiiviimpää yhteistyötä nuorten asioissa, jotta kuntoutusta tarvitsevat nuoret tunnistettaisiin aiempaa paremmin.

Kelan arvion mukaan perustoimeentulotukea saa noin 60 000 nuorta. Heistä noin 45 prosentille toimeentulotuki on ainoa toimeentulo.

Useimmilla työn ja koulutuksen ulkopuolelle ajautuneilla nuorilla ei ole yksittäistä diagnoosia, vaan taustalla on monien ongelmien vyyhti. Toimintakyvyn ja voimavarojen vahvistaminen auttaa nuoria toimimaan arjessa ja etenemään opiskelu- ja työllistymispolulla, hallitus perustelee.
 
Liittynyt
06.08.2018
Viestejä
236
Tuohan on sinällään hyvä uutinen. Kuntouttava työtoiminta ja ammatillinen kuntoutushan on kaksi ihan eri asiaa. Ammatillisena kuntoutuksenahan voi suorittaa korkeakoulututkintojakin kuntoutusrahalla, ilman että tarvitsee ottaa opintolainaa. Ja aikaisemmin tähän on nimenomaan tarvittu B-lausunto.
 
Liittynyt
29.10.2016
Viestejä
1 224
Mutta kun lukee Kelan sivuilta ne tekstit mitä kuntouttava työtoiminta mahdollistaa, niin näissäkin käytetään kuntoutuksena lähinnä harjoittelua, eli palkatonta työtä.
Mutta jos olisi tutkintoon johtavaa koulutusta niin ehdottomasti kannattaisin. Eri asia voiko ammattikoulut ja yliopistot miten paljon lisätä opetusta. Tasa-arvo pitäisi myös varmistaa opintolainan ottajien ja kuntoutumalla opiskelevien välille, 30 tonnia lainaa on iso raha
 
Liittynyt
06.08.2018
Viestejä
236
Kuten sanoin niin kuntouttava työtoiminta ja ammatillinen kuntoutus ovat kaksi täysin eri juttua. Kuntouttavan työtoiminnan humpuukihommiin ei ole mitään vammaa tai sairautta ole tarvinnut, riittää kun on ollut työttömänä niin työkkäri on sinne koittanut tunkea. Ammatillisena kuntoutuksena taas on voinut jo aiemminkin suorittaa opintoja, jos vaan on saanut Kelan vakuuttuneeksi että se edistää työllistymistä ja jos kuntoutukselle on ollut lääketieteellisiä perusteita. Ja toki sinne kouluun on pitänyt ensin päästä sisään. Kyse ei siis ole siitäkään että oppilaitokset lisäisivät opetusta, ainoastaan siitä että opintoihin saisi helpommin kuntoutustukea tai kuntoutusrahaa.

Jos olen yhtään kartalla.
 
Liittynyt
29.10.2016
Viestejä
1 224
Ammatillinen kuntoutus
Ammatillinen kuntoutus on myös muuta kuin opiskelua, ei siinä mitään jos tuo olisi jatkossa vapaaehtoista, mutta on tuolla sitä harjoitteluakin mahdollisuus tehdä. Esim. "ammatilliset kuntoutuskurssit". Voi vastata sisällöltään näitä piirileikkejä, jopa ihan oikeaa työtä. Esim. avustavat tehtävät, kun vähemmällä työntekijämäärällä ei vaan kerkeä tekemään ihan niitä pikkujuttuja mitä tehtäviin ennen kuului

Vaikka kuntouttavaan työtoimintaan on pistetty paljon ihmisiä ilman diagnoosia, ei silti tee hommasta laillista. Kuntoutukseen pitäisi olla aina lääketieteellinen syy ja kuntoutuksen tulisi liittyä tähän lääketieteelliseen syyhyn. Se että kunnat saavat tehdä lainvastaisia toimia, johtuu ihan vaan siitä että työttömän pitäisi jaksaa nostaa kanne kuntaa vastaan, eikä työttömät tähän helpolla lähde. Pelkoja varmasti monenlaisia, jos valittaa henkilöstä joka mahdolilsesti vastaa siitä viimeisestä rahasta millä pysyy elossa, tuleeko se raha jatkossa yhtä varmasti ja viiveettä. Kuka vaan jaksaa niin toivoisin että valitettaisiin mahdollisimman pitkälle, niin että jopa vastuuministeri joutuu antamaan lausunnon miksi terve on laitettu kuntoutukseen.

Tämä lakimuutos toisi lailliseksi pitkään jatkuneen käytännön, nyt myös Valtion eli Kelan tekemänä. Ajatelkaa vastikkeelinen työttömyysturva -> vastikkeellinen toimeentulotuki. Ero on huomattava, lähtisi se viimeinenkin oljenkorsi kieltäytyä orjatyöstä
 
Liittynyt
20.06.2017
Viestejä
2 547
Miten toimeentulotuen saajat hoidatte rahanne jollekkin kortille/tilille niin ettei virkamies pääse kärryille? Kyllästyttää käteisen nosto ja käyttö.
Käytä vain sitä käteistä. Minä olen työssäkäyvä aina ollut mutta silti käytän käteistä aina kun se suinkin mahdollista.
 
  • Tykkää
Reactions: 111

Alensia

Custom-titteli
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
3 833
Onhan tämä yhteiskunnan varoilla loisiminen luvattoman kannattavaa ja kannustavaa. Jäin työttömäksi heinäkuun alusta eikä tulisi mieleenkään lähteä mihinkään paskaduuneihin, ansiosidonnaista saan n. 75€/pv lapsikorotuksen kanssa. Aktiivimallikaan ei pääse puraisemaan, kun jonkun työkkärin tarjoaman verkkokurssin suoritin ja myöhemmin ajattelin jonkin tutkinnon käydä aikuiskoulutuksen puolella. Alkuun pääseminen oli kyllä hankalaa, piti toimittaa YTK:lle vaikka sun minkälaista paperia ja todistusta ja laskelmaa ja ajopäiväkirjaa, mutta sen jälkeen aika rasti ruutuun -touhua. Samoin työkkärin pelottavat tehtävät olivat tyyliin "3 kuukautta aikaa tehdä CV-nettiin profiili, lukea työttömän velvollisuuksista" - noihin meni yhteensä se 15 min. Noin 350 pv olisi jäljellä vielä "lomaa", jonka jälkeen sitten pitääkin jo työllistyä tavalla tai toisella - työmarkkinatuelle jääminen ei enää houkuttele, sillä ei perhe elä. En ihmettele ollenkaan noita EK:n lausuntoja halusta lyhentää/heikentää (ansiosidonnaista) työttömyysturvaa. Vaikka itsellä tässä oma lehmä on ojassa, niin objektiivisesti tarkasteltuna järjetöntä, että 400 päivää annetaan kohtalaisen hyvä toimeentulo tekemättä juuri mitään.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
4 873
Onhan tämä yhteiskunnan varoilla loisiminen luvattoman kannattavaa ja kannustavaa. Jäin työttömäksi heinäkuun alusta eikä tulisi mieleenkään lähteä mihinkään paskaduuneihin, ansiosidonnaista saan n. 75€/pv lapsikorotuksen kanssa. Aktiivimallikaan ei pääse puraisemaan, kun jonkun työkkärin tarjoaman verkkokurssin suoritin ja myöhemmin ajattelin jonkin tutkinnon käydä aikuiskoulutuksen puolella. Alkuun pääseminen oli kyllä hankalaa, piti toimittaa YTK:lle vaikka sun minkälaista paperia ja todistusta ja laskelmaa ja ajopäiväkirjaa, mutta sen jälkeen aika rasti ruutuun -touhua. Samoin työkkärin pelottavat tehtävät olivat tyyliin "3 kuukautta aikaa tehdä CV-nettiin profiili, lukea työttömän velvollisuuksista" - noihin meni yhteensä se 15 min. Noin 350 pv olisi jäljellä vielä "lomaa", jonka jälkeen sitten pitääkin jo työllistyä tavalla tai toisella - työmarkkinatuelle jääminen ei enää houkuttele, sillä ei perhe elä. En ihmettele ollenkaan noita EK:n lausuntoja halusta lyhentää/heikentää (ansiosidonnaista) työttömyysturvaa. Vaikka itsellä tässä oma lehmä on ojassa, niin objektiivisesti tarkasteltuna järjetöntä, että 400 päivää annetaan kohtalaisen hyvä toimeentulo tekemättä juuri mitään.
Näinkin, mutta toisaalta onko se kuitenkaan ongelma että hyvää ansiosidonnaista saava kaveri on vuoden kotona? Jotta on saanut sen suuren ansiosidonnaisen on saanut hyvää palkkaa ja maksanut paljon veroa ja työttömyysmaksua. Ja tilastoissakin on piikki työllistymisessä kun ansiosidonnainen loppuu. Toki siis väärin jos lorvailee kotona, mutta varmaankkin huomattavasti isompi ongelma on ne pitkäaikaistyöttömät jotka on vuosikausia työttömänä, eikä ne jotka kovapalkkaisten töiden välillä huilii kotona vajaan vuoden.
 

Alensia

Custom-titteli
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
3 833
Näinkin, mutta toisaalta onko se kuitenkaan ongelma että hyvää ansiosidonnaista saava kaveri on vuoden kotona? Jotta on saanut sen suuren ansiosidonnaisen on saanut hyvää palkkaa ja maksanut paljon veroa ja työttömyysmaksua. Ja tilastoissakin on piikki työllistymisessä kun ansiosidonnainen loppuu. Toki siis väärin jos lorvailee kotona, mutta varmaankkin huomattavasti isompi ongelma on ne pitkäaikaistyöttömät jotka on vuosikausia työttömänä, eikä ne jotka kovapalkkaisten töiden välillä huilii kotona vajaan vuoden.
Sen puoleen, tulihan noita veroja ja TyEL:ejä ja TVAK:keja maksettua reilun yhdeksän vuoden ajan tuolta työmaalta, ja duunipaikka lähti vieläpä valtiollisella myötävaikutuksella alta, joten minkäännäköisiä omantunnon tuskia en pode :D Onhan tämä nimensä mukaisesti ansiosidonnainen työttömyysturva, eli takaa toimeentulon ylimenokaudeksi. Erityisesti työkkärin kanssa asioinnista muodostui positiivinen yllätys, luulin että koulutukseen pääsyä olisi pitänyt suurinpiirtein rukoilla ja hakea ensin töitä mutta nuohan suorastaan kehottivat koulun penkille menemään jos vaan suinkin mahdollista.
 

Melbac

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
3 544
Onhan tämä yhteiskunnan varoilla loisiminen luvattoman kannattavaa ja kannustavaa. Jäin työttömäksi heinäkuun alusta eikä tulisi mieleenkään lähteä mihinkään paskaduuneihin, ansiosidonnaista saan n. 75€/pv lapsikorotuksen kanssa. Aktiivimallikaan ei pääse puraisemaan, kun jonkun työkkärin tarjoaman verkkokurssin suoritin ja myöhemmin ajattelin jonkin tutkinnon käydä aikuiskoulutuksen puolella. Alkuun pääseminen oli kyllä hankalaa, piti toimittaa YTK:lle vaikka sun minkälaista paperia ja todistusta ja laskelmaa ja ajopäiväkirjaa, mutta sen jälkeen aika rasti ruutuun -touhua. Samoin työkkärin pelottavat tehtävät olivat tyyliin "3 kuukautta aikaa tehdä CV-nettiin profiili, lukea työttömän velvollisuuksista" - noihin meni yhteensä se 15 min. Noin 350 pv olisi jäljellä vielä "lomaa", jonka jälkeen sitten pitääkin jo työllistyä tavalla tai toisella - työmarkkinatuelle jääminen ei enää houkuttele, sillä ei perhe elä. En ihmettele ollenkaan noita EK:n lausuntoja halusta lyhentää/heikentää (ansiosidonnaista) työttömyysturvaa. Vaikka itsellä tässä oma lehmä on ojassa, niin objektiivisesti tarkasteltuna järjetöntä, että 400 päivää annetaan kohtalaisen hyvä toimeentulo tekemättä juuri mitään.
Mitä itse kattelin noita ehtoja niin joillain on ihan käytännöllisesti mahdotonta täyttää niitä.Aika kusipäistä menoa omasta mielestä.:kahvi:
 
Liittynyt
29.10.2016
Viestejä
1 224
Vajaan vuoden? 400 arkipäivää tarkoittaa 560 kalenteripäivää eli 18,5 kuukautta.
Harva pystyy olemaan noin pitkään poissa työelämästä ja palata takaisin lähellekkään samalla ansiotasolla. En oikein usko että merkittävästi on muuttanut tilannetta päätös pudottaa 500:sta päivästä 400:aan päivään. Onko jollain tilastoja että tämä edellinen lyhennys jotenkin toi työpaikkoja? Voisin sitten miettiä kantaani uudelleen päiven vähentämisestä. Vuoden tauko varmaan ihan vielä toimiva jos ei vaan laiskottele kotona, vaan kehittää itseään. Jossain perus tehdasduunissa tietty voi olla että se palikka kääntyy parinkin vuoden tauon jälkeen ihan yhtä helposti kuin ennen, mutta niissä hommissa ei liene työvoimapulaa?
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
505
En oikein usko että merkittävästi on muuttanut tilannetta päätös pudottaa 500:sta päivästä 400:aan päivään. Onko jollain tilastoja että tämä edellinen lyhennys jotenkin toi työpaikkoja?
Tämä muutoshan oli tarkoitettu vain säästämiseen, ei työpaikkojen luomiseen. Työllistyvät menevät (viimeistään) sata päivää aikaisemmin takaisin töihin, ei-työllistyvät puolestaan saavat sata päivää vähemmän ansiosidonnaista. Ei kaikella luoda työpaikkoja.
 
Liittynyt
07.01.2017
Viestejä
693
Vaatii suurta itseluottamusta, että lepäilee tuon vajaa 400 arkipäivää ja sitten vain "menee" töihin. Monet jo alkaa ihmettelemään, että miksi cv:ssä on niin iso aukko. Ikääkin on taas tullut pari vuotta lisää, keskiketterää mahdollisesti otettu hyvällä tahdilla.
 
Liittynyt
29.10.2017
Viestejä
150
Jeps, onhan tuo Suomen ansiosidonnainen ihan älytön systeemi. Itse tykkään enemmän esim. Irlannin systeemistä, että saa kerralla työsuhteen keston mukaisen rahamäärän käteen verottomana. Yleinen on kuukauden palkka per työvuosi ja tämän saa pitää vaikka seuraavana päivänä saisi töitä. On varaa etsiä töitä pitemmänkin aikaan, mutta lomailuun ei houkutella.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
505
Jeps, onhan tuo Suomen ansiosidonnainen ihan älytön systeemi. Itse tykkään enemmän esim. Irlannin systeemistä, että saa kerralla työsuhteen keston mukaisen rahamäärän käteen verottomana. Yleinen on kuukauden palkka per työvuosi ja tämän saa pitää vaikka seuraavana päivänä saisi töitä. On varaa etsiä töitä pitemmänkin aikaan, mutta lomailuun ei houkutella.
Tämä ei välttämättä kannustaisi silpputöihin.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
2 946
Tämä ei välttämättä kannustaisi silpputöihin.
Tai kannustaisi, jos kuukauden palkan saisi alkavasta vuodesta.

Vaihtoehtoisesti voidaan toki maksaa kertakorvauksena siihen asti työsuhteen aikana maksetut palkat tekijällä 1/12, jolloin saadaan sama efekti jatkuvana eikä portaittaisena.
 
Liittynyt
11.11.2016
Viestejä
1 938
Sukulainen jäi työttömäksi ison firman YT-neuvottelujen jälkeen. Kela on evännyt häneltä ansiosidonnaisen päivärahan, koska Kelan mukaan hän on yrittäjä. Yritystoiminnaksi luetaan Kelan mukaan hänen Youtube-tilinsä, jolla hän on tienannut muutamia satasia viime vuosina. Kaverilla ei ole edes Y-tunnusta saati mitään konkreettista yritystoimintaa.

Kuulostaa minusta totaaliselta oikeusmurhalta.
 
  • Tykkää
Reactions: hmb
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
12 023
Sukulainen jäi työttömäksi ison firman YT-neuvottelujen jälkeen. Kela on evännyt häneltä ansiosidonnaisen päivärahan, koska Kelan mukaan hän on yrittäjä. Yritystoiminnaksi luetaan Kelan mukaan hänen Youtube-tilinsä, jolla hän on tienannut muutamia satasia viime vuosina. Kaverilla ei ole edes Y-tunnusta saati mitään konkreettista yritystoimintaa.

Kuulostaa minusta totaaliselta oikeusmurhalta.
Ai että on nautinto lukea näitä viestejä. Laitappa jotain todisteita tänne ja hesariin tai iltalehteen, niin saadaan taas yksi kunnon soppa aikaan.

edit: ei kai kela edes myönnä ansiosidonnaista, vaan se tulee kassasta?
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
29.10.2016
Viestejä
1 224
Varmaan joku lakia lukenut voisi kirjoittaa valituksen väärästä päätöksestä. Voihan sen tietty kirjoittaa myös itse. Jos on tunnettu tubettaja ja tubettaa oman alansa juttuja niin eväät voi olla heikot, onhan noita tapauksia. Jos oman alansa tubettaminen vaikeutuu työttömänä, eli tubettaa työhön liittyviä juttuja, niin ehkä sillä perusteella voi sanoa tubetuksen loppuneen yhtäaikaa työn kanssa?
Bloggaajien ja tubettajien työttömyysturvaa tarvitaan - PING Helsinki
 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
733
Ai että on nautinto lukea näitä viestejä. Laitappa jotain todisteita tänne ja hesariin tai iltalehteen, niin saadaan taas yksi kunnon soppa aikaan.

edit: ei kai kela edes myönnä ansiosidonnaista, vaan se tulee kassasta?
Jep, Kela ei myönnä ansiosidonnaista vaan juurikin työttömyyskassa, joko oman liiton tai sitten esim. YTK.

Mutta TE-toimisto voi antaa kielteisen päätöksen työmarkkinatuen/päivärahan tai ansiosidonnaisen maksamiselle, jolloin Kelalla/kassalla ei ole mitään velvoitetta maksaa tukia. En löytänyt tähän hätään kuinka sitova tämä kielteinen päätös on, eli jos esim. liiton kassa haluaakin maksaa, niin saako se maksaa huolimatta TE-toimiston päätöksestä.

edit:
"Työ- ja elinkeinotoimiston antamasta työvoimapoliittisesta lausunnosta ei voi valittaa. Valituksen voi kuitenkin tehdä työttömyyskassan tai Kelan työvoimapoliittisen lausunnon perusteella antamasta päätöksestä. Päätös annetaan työnhakijan haettua työttömyysetuutta."
Työvoimapoliittinen lausunto | Ohje

Boldatun perusteella sanoisin Kela/kassa voi maksaa jos haluaa, koska ne tekevät päätöksen lausunnon perusteella, eli teoriassa voisivat viitata kintaalle TE-toimiston lausunnolle.
 
Liittynyt
11.11.2016
Viestejä
1 938
ei kai kela edes myönnä ansiosidonnaista, vaan se tulee kassasta?
Sukulainen puhui kelasta mutta todennäköisimmin on kyse TE-toimiston kielteisestä päätöksest. Hän saa nostaa itse asian median valokeilaan, jos näkee tarpeelliseksi.

Viranomainen saa harrastaa melkoista mielivaltaa, jos määrittelevät työttömän yrittäjäksi, vaikka henkilöllä ei ole koskaan ollut edes toiminimeä saati Y-tunnusta. Youtubessa on pitänyt matkablogia joskus männävuosina, josta on saatu pieniä sponssituloja ja näistä ilmoitettu luonnollisesti verottajalle.
Irtisanomisen jälkeen tulot putoavat nollaan ja tyhjästä pitää sitten lapset elättää ja pakolliset asumiskulut pulittaa. Toimeentulotukea ei myöskään tipu samasta syystä, koska "yrittäjä"
 
Liittynyt
02.08.2018
Viestejä
676
Kai tuo voi mahdollista olla. Kaverilla ei myöskään ollut y-tunnusta (firma oli ajettu alas), mutta firman nettisivu oli vielä pystyssä. Tämän perusteella sitten tuet evättiin kun "oli yhä yrittäjä".
 

atomi

tieteen hypoteesi
Liittynyt
11.07.2017
Viestejä
1 890
No kaise sai valittaa siitä päätöksestä. itellä oli joskus kauansitten hieman samanlainen juttu,pieni osakeyhtiö päätettiin "lopettaa". Sulettiin liikkeet mutta ei vejetty firmaa konkurssiin vaan jäi ns aktiiviseksi, vaikka liiketoimintaa ei enää harjoitettu. Niin tästä syystä en päässy työttömäksi vuoteen ennekun todistin kirjanpidon tilinauhoja ettei mitään liikettä tapahdu. Sitten kirjattiin osa-aikaiseksi yrittäjäksi niin rupers rahat juoksee. Uuden duunin sai sitte jossai siinä nii sekin merkintä ajansaatossa poistui
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
639
Kuulostaa siltä, ettei työvoimapoliittista lausuntoa haettaessa ole asiasta mainuttu mitään, jolloin tietysti päätöskin on sen mukainen.

Henkilö kuuluunee työttömyysturvan piiriin, mikäli yrittäminen on ollut sivutoimista vähintään 6kk ajan ennen työttömyyttä, samalla kun päätoimi on ollut palkkatyö.

Asia ratkeaa kyllä valittamalla, mutta vie aikaa.

Kannattaa huomioida, että kassan hakemus kannattaa jättää, vaikkei lausuntoa olisikaan, sillä ansiosidonnaista voi hakea maksimissaan 3kk takautuvasti.
 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
1 010
Kohtahan se työttömyys loppuu, pöpilä julisti "välirauhan" duunareiden alasajoon....? :beye:
Sitten alkaa jatkosota jolla loputkin edut kuten lomat yms. otetaan pois, siinä saa lapset ja lastenlapset taistella että saisivat joitain etuja takaisin kun eläkeikäkin on nostettu 99v....? :confused2:
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
360
Liittynyt
06.11.2016
Viestejä
1 893
Työllisyysastetta pitää nostaa, vaikka sitten niin että valtio maksaa palkan? :think:

Alkaa jo parodiahorisontti ylittymään EK/Kokoomuksen retoriikassa. Eikös tuo ole sitä ihka oikeaa wanhan ajan Marxilaista kommunismia?
 
Liittynyt
07.01.2017
Viestejä
693
Joskus ajattelin kokeilla sivutoimista yrittäjyyttä ansiosidonnaisella. Kyseessä olisi ollut tiettyyn sesonkiin osuva pikku puuhastelubisnes, mutta en todellakaan uskaltanut toteuttaa tätä. Tuli niin epämääräisiä vastauksia TE-toimistolta, että en suosittele kenellekään kokeilemaan onneaan. Muistaakseni päätoimisuutta / sivutoimisuutta arvioitiin ainakin silloin hyvin epämääräisillä käsitteillä, esimerkiksi mainostamisen suhteen. Onko nettisivut mainostamista? Tai jos laittaa vaikka 0,01 euroa AdWordsiin, onko se? Kuinka monelle tutulle saa sanoa siitä? Olenko käytettävissä kokopäivätöihin, jos lauantaisin käy tekemässä muutaman tunnin keikkaa?

Vai olisiko kansalaispalkka vihdoin todellisuutta?
 
  • Tykkää
Reactions: hmb
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
505
Hyvä, että valtiota yritetään maksajaksi. Pahempi olisi, jos kansalaiset tuon(kin) lystin joutuisivat kustantamaan.
Siltä varalta, ettei tässä ole kyseessä sarkasmi, niin kyllähän juuri kansalaiset (tarkemmin osajoukko "veronmaksajat") valtion maksamat tuet kustantavat.
 

Aku79

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 085
Sipiläkin vois alkaa uudestaan miettimään aktiivisuus mallia, se on ja oli leikkuri, ei se yllätä että noi ei siihen uskonut.

Nuo vitun kusipäät pitää työttömyyttä pahinpana ongelmana, ne ei näe tilanteen koko totuutta.
Oikeastaan kaikki työttömien rahat menee saman tien kulutukseen, eli se raha on heti käytettävissä yrityksillä, miettikää jos se raha yhtäkkiä loppuis.........
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
30.10.2016
Viestejä
3 097
Sipiläkin vois alkaa uudestaan miettimään aktiivisuus mallia, se on ja oli leikkuri, ei se yllätä että noi ei siihen uskonut.

Nuo vitun kusipäät pitää työttömyyttä pahinpana ongelmana, ne ei näe tilanteen koko totuutta.
Oikeastaan kaikki työttömien rahat menee saman tien kulutukseen, eli se raha on heti käytettävissä yrityksillä, miettikää jos se raha yhtäkkiä loppuis.........
Ja oikeastaan iso osa tukirahoista menee korkeiden vuokrahintojen ylläpitoon ja monessa tapauksessa kaljaan.
 
Liittynyt
12.01.2017
Viestejä
943
Joskus ajattelin kokeilla sivutoimista yrittäjyyttä ansiosidonnaisella. Kyseessä olisi ollut tiettyyn sesonkiin osuva pikku puuhastelubisnes, mutta en todellakaan uskaltanut toteuttaa tätä. Tuli niin epämääräisiä vastauksia TE-toimistolta, että en suosittele kenellekään kokeilemaan onneaan. Muistaakseni päätoimisuutta / sivutoimisuutta arvioitiin ainakin silloin hyvin epämääräisillä käsitteillä, esimerkiksi mainostamisen suhteen. Onko nettisivut mainostamista? Tai jos laittaa vaikka 0,01 euroa AdWordsiin, onko se? Kuinka monelle tutulle saa sanoa siitä? Olenko käytettävissä kokopäivätöihin, jos lauantaisin käy tekemässä muutaman tunnin keikkaa?
Tämä on kyllä todella valitettavaa. Tuollaista hommaa ei tueta mitenkään eikä juuri kukaan uskalla tuollaiseen ryhtyä. Itsekin noita joskus kysellyt ja lueskellut juttuja niin missään ei kukaan sano mitään (vähän sama pätee opiskeluun) vaan aina "asia päätetään tapauskohtaisesti". Jos elät kädestä suuhun niin hankala ottaa 3kk karenssi (tai pitempikin) jos sattuukin se "tapauskohtaisuus" olemaan eri tavoin kuin itse on kuvitellut. Mutta näillä mennään, eli Suomessa ei oikein haluta tukea tuollaisia puuhastelujuttuja tai osa-aikaisuuksia.
Vai olisiko kansalaispalkka vihdoin todellisuutta?
Ei se taida näillä nykyehdotuksilla olla. Liian kalliiksi tulisi ja keskiluokka kärsisi.. ideana hyvä, toteutusehdotukset olleet aika huonoja.
 

Itsetehtymies

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
28.11.2018
Viestejä
37
Töiden saanti ei pitäisi kyllä olla hankalaa tällä hetkellä. Olen viimeisen kahden vuoden aikana tehnyt n. 4 työhakemusta ja päässyt kolme kertaa töihin 12 euron tuntipalkalla, mikä on ihan tarpeeksi itselle. Työttömyysjakso oli tässä takana 1 vuosi omasta tahdosta ja sen jälkeen yksi hakemus työnvälitysfirman kautta ja olen taas töissä johon on jo tarjottu vakituista työtä, myös edelliseen paikkaan tarjottiin vakituista paikkaa ja sitä edeltävään kutsuttiin takaisin puoli vuotta sitten mutta jatkoin työttömänä koska oli heikko työkunto silloin. Pitää katsella jos otan vastaan nykyisestä paikasta vakkaripaikan, tuntipalkka nousisi eurolla.

Toki eri asia jos pakko saada omaa koulutusta vastaavia hommia, itselle kelpaa mikä tahansa työ jossa tuntipalkka vähintään 10 euroa ja on täysiaikainen, joten aina on töitä löytynyt. Parissa paikassa missä olen ollut on sanottu ettei meinaa löytyä tarpeeksi työntekijöitä.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
704
Töiden saanti ei pitäisi kyllä olla hankalaa tällä hetkellä. Olen viimeisen kahden vuoden aikana tehnyt n. 4 työhakemusta ja päässyt kolme kertaa töihin 12 euron tuntipalkalla, mikä on ihan tarpeeksi itselle. Työttömyysjakso oli tässä takana 1 vuosi omasta tahdosta ja sen jälkeen yksi hakemus työnvälitysfirman kautta ja olen taas töissä johon on jo tarjottu vakituista työtä, myös edelliseen paikkaan tarjottiin vakituista paikkaa ja sitä edeltävään kutsuttiin takaisin puoli vuotta sitten mutta jatkoin työttömänä koska oli heikko työkunto silloin. Pitää katsella jos otan vastaan nykyisestä paikasta vakkaripaikan, tuntipalkka nousisi eurolla.

Toki eri asia jos pakko saada omaa koulutusta vastaavia hommia, itselle kelpaa mikä tahansa työ jossa tuntipalkka vähintään 10 euroa ja on täysiaikainen, joten aina on töitä löytynyt. Parissa paikassa missä olen ollut on sanottu ettei meinaa löytyä tarpeeksi työntekijöitä.
Kelle on hankalaa ja kelle ei, oon tässä kymmenen vuotta ollut duunipaikassa X, kolminumeroinen määrä hakemuksia vähän kaikenlaisiin hommiin haettu pitkin vuosia (koska haluttaisi tehdä jotain muutakin välillä, duunariala), eipä oo tullut kutsua yhteenkään haastatteluun vaikka millaisia hakemuksia ja ceeveetä rustailee. Sama homma eri koulutushommien kanssa, pariin kertaan mm. SSABlle hakenut kun ovat duunaritasolle olleet kouluttamassa porukkaa.

Toisinaan vituttaa tuo "Eihä se oo ku mennä töihin" hokemiset eri muodoissaan...
 

Itsetehtymies

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
28.11.2018
Viestejä
37
Kelle on hankalaa ja kelle ei, oon tässä kymmenen vuotta ollut duunipaikassa X, kolminumeroinen määrä hakemuksia vähän kaikenlaisiin hommiin haettu pitkin vuosia (koska haluttaisi tehdä jotain muutakin välillä, duunariala), eipä oo tullut kutsua yhteenkään haastatteluun vaikka millaisia hakemuksia ja ceeveetä rustailee. Sama homma eri koulutushommien kanssa, pariin kertaan mm. SSABlle hakenut kun ovat duunaritasolle olleet kouluttamassa porukkaa.

Toisinaan vituttaa tuo "Eihä se oo ku mennä töihin" hokemiset eri muodoissaan...
Itsellä kahden sivun selkeä CV jonka olen ladannut työnvuokrafirmojen palveluihin, työhakemuksen olen copy pastettanut vaikka kymmeneen eri paikkaan. Sellainen parin rivin työhakemus, että tämä työ kiinnostaa, olen luotettava työntekijä,, jne. Ei ne ketään kiinnosta eikä varmaan kukaan lue, katsovat CV:t, ehkä soittelevat edelliseen työpaikkaan. Työhaastattelussa sitten kyselevät enemmän.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
704
Itsellä yksi CV jonka olen ladannut työnvuokravfirmojen palveluun, työhakemuksne olen copy pastettanut vaikka kymmeneen eri paikkaan. Sellainen parin rivin työhakemus, että tämä työ kiinnostaa, olen luotettava työntekijä,, jne. EI ne ketään kiinnosta eikä varmaan kukaan lue, katsovart CV:t, ehkä soittelevat edelliseen firmaan. Työhaastattelussa sitten kyselevät enemmän.
About samat lätinät aina itsekin pistänyt, ei vaan tärppää koskaan. Yleensä kai se kaatuu siihen kun on "eduksi katsotaan 60vuoden kokemus alalta", ei asuntovelallisena viitsisi lähteä palkattomiin hommiinkaan hakemaan sitä experienssiä...
 

Itsetehtymies

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
28.11.2018
Viestejä
37
About samat lätinät aina itsekin pistänyt, ei vaan tärppää koskaan. Yleensä kai se kaatuu siihen kun on "eduksi katsotaan 60vuoden kokemus alalta", ei asuntovelallisena viitsisi lähteä palkattomiin hommiinkaan hakemaan sitä experienssiä...
Tehdashommiin harvemmin mitään kokemusta kysellään ja aina voi keksiä jotainvähän liioittelee tai keksii asioita, harvoin mitään tarkistavat, sitten työteossa työnantaja näkee onko hyvä työmies. Jos kokee itsensä hyväksi työmieheksi, niin on vain kaikkien eduksi työnhaussa pelata parhaat kortit ja vetää ässä hihasta, eli siis esittää sellaiset asiat mitä työnantaja haluaa. Mitään sellaista ei toki kannata sanoa, että osaa käyttää jotain monimutkaista konetta mikäli ei oikeasti osaa, mutta aina voi sanoa jotain vastaavaa käyttäneen, kyllä siellä opastavat. Parin vuoden työttömyysjaksollekin aina voi kertoa hyviä syitä.

Mielestäni siinä ei ole moraalisesti mitään väärää, jos työnhaussa liioittelee ja jopa kekii asioita, mikäli sillä saa töitä ja on oikesti hyvä työmies. Kaikki voittavat. Työnhaku on aina ollut itselle sellaista hinnalla millä hyvänsä on saatava töitä, eikä ole yksikään työnantaja pettynyt työhöni.
 
Viimeksi muokattu:

Aku79

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 085
Vaikuttaa jotenkin siltä että Tarja Filatov on SDP Työllisyysministeri.

Jos näin on että Filatov sieltä tulee niin elkää missään nimessä äänestäkö SDP:tä tuo Filatov on pahin mitä löytyy!
 
Liittynyt
17.10.2017
Viestejä
895
Minkäslainen homma tuo te-toimiston nuorten palveluiden infotilaisuus on? Pistetäänkö sieltä heti johonkin kurssille vai kerrotaanko vain miten käytetään te-palveluiden sivuja tms?
Tuli velvoittava kutsu tuollaiseen.
 
Liittynyt
10.01.2017
Viestejä
567
Yleensä nuo infotilaisuudet ovat sellaisia, että istutaan tunti auditoriossa esityksiä kuunnellen ja täytetään joku kyselylomake tai pari. Lopuksi saattaa olla lyhyt kahdenkeskinen tuokio virkailijan kanssa.
 
Liittynyt
17.10.2017
Viestejä
895
Yleensä nuo infotilaisuudet ovat sellaisia, että istutaan tunti auditoriossa esityksiä kuunnellen ja täytetään joku kyselylomake tai pari. Lopuksi saattaa olla lyhyt kahdenkeskinen tuokio virkailijan kanssa.
Jotain tälläistä ajattelinkin, vähän aikaa ehtinyt olla nyt työttömänä niin tuli kutsu tuollaiseen, ilmeisesti se suunnitelma tehdään myös uusiksi tuolla. Varmaan saavat tuolla tavalla kerralla hoidettua useamman "haastattelun", kun niitä nykyään pitää tehdä sen 3kk välein.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
2 946
Niin joo. Hesarissa uutisoitiin hieman aiemmin tuosta Britannian yleistukimallista. Köyhyys vaan lisääntyi.

Suomeenkin kaavaillusta yleistuesta tuli Britanniassa köyhäinloukku, joka leikkasi yli kolmen miljoonan perheen tuloja – ”Älkää vain kopioiko sitä Suomeen”



(Koko juttu maksumuurin takana.)
Totta kai köyhyys lisääntyi, kun sosiaaliturvasta leikattiin samalla kun mallia vaihdettiin.

Sosiaaliturvan mallimuutokset ja sen tasomuutokset onkin syytä tehdä erikseen. Tarkoitan tällä sitä, joko vaihdetaan sosiaaliturvan sisällä sitä, millä perusteilla sosiaaliturvaa myönnetään tai skaalataan kaikkia sosiaaliturvaetuuksia samalla kertoimella. Näin mallimuutokset ja sosiaaliturvan tasomuutokset tulevat selvästi esille.

Sama pätee toki myös työmarkkinaneuvotteluihin. Tällöin mm. pekkaspäivien tai sunnuntailisien poistoa ajavat joutuisivat myöntämään, että onko todellinen tarkoitus tehdä mallin muutos vai laskea palkkoja.
 

Aku79

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 085
Kuinhan kaukana suomessa on samantyyliset protestit kuin Ranskassa.
Kyllähän täällä jo 10,000 tuhannet osoitti mieltään rauhallisesti aktiivimallia vastaan.

Jos aktiivimalli 2 tulee niin mitähän se vaatis saada ihmiset kaduille, me puhutaan kuitenkin isosta määrästä, satojatuhansia ihmisiä, ei se lopulta olis edes vaikeaa, 1 pieni kipinä ja sillä selvä :eek::eek:
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
30.10.2016
Viestejä
3 097
Kuinhan kaukana suomessa on samantyyliset protestit kuin Ranskassa.
Kyllähän täällä jo 10,000 tuhannet osoitti mieltään rauhallisesti aktiivimallia vastaan.

Jos aktiivimalli 2 tulee niin mitähän se vaatis saada ihmiset kaduille, me puhutaan kuitenkin isosta määrästä, satojatuhansia ihmisiä, ei se lopulta olis edes vaikeaa, 1 pieni kipinä ja sillä selvä :eek::eek:

Ihmiset alkaa menettämään kärsivällisyyden demokratiaan, joka suosii aina rikasta!
Suomessa on perkeleelliset tulonsiirrot rikkailta köyhille. Ja yksi lihavimpia sossujärjestelmiä. Käytännössä mahdollistaa sen ettei kenenkään tarvitse tehdä päivääkään työtä, ellei halua. Kai ymmärrät että myös lystin maksajien selkä voi katketa, ja silloin ei ole kivaa kellään kun rahahanat menee kiinni.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
240 136
Viestejä
4 192 532
Jäsenet
70 868
Uusin jäsen
Kaskii

Hinta.fi

Ylös Bottom