Kannabis

Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
2 995
Suomen ensimmäinen huumausainelaki ratkaistiin arvalla – lue tämä ja tiedät, miksi Suomesta puuttuu kunnon keskustelu kannabiksen asemasta

Suomen ensimmäinen huumausainelaki ratkaistiin arvalla – lue tämä ja tiedät, miksi Suomesta puuttuu kunnon keskustelu kannabiksen asemasta
Kanada laillisti kannabiksen ja Norjakin selvittää, pitäisikö käytön rangaistavuudesta luopua. Suomessa mikään merkittävä taho ei ole ajanut asiaa, sanoo THL:n tutkimusprofessori Pekka Hakkarainen.
Suomessa kannabiksen laillistaminen ei saa juurikaan kannatusta. (KUVA: LARS HAGBERG / AFP)
Anna Takala HS
Julkaistu: 17.10. 19:06


KANADASSA saa keskiviikosta alkaen käyttää ja myydä kannabista laillisesti. Samalla Kanadasta tuli Uruguayn jälkeen maailman toinen valtio, jossa kannabiksen myynti ja viihdekäyttö on laillista.

Yhdysvalloissa kannabiksen käyttö ja hallussapito ovat sallittuja joissain osavaltioissa. Myös monissa muissa maissa kannabiksen käyttö tai myynti on käytännössä sallittu, vaikkei kannabista ole varsinaisesti laillistettu.

Suomessa kannabiksen laillistamisesta ei ole juuri keskusteltu. Tosin tilanne on nyt muuttumassa, sanoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tutkimusprofessori Pekka Hakkarainen.

”Enää ei ole mahdoton ajatus, että Suomessa kyettäisiin käymään asiallista keskustelua kannabiksen asemasta. Mielestäni huumeista käytävä keskustelu on järkevöitynyt oleellisesti siitä, mitä se oli 10–15 vuotta sitten.”

Kannabiksen käytöllä on monia haittavaikutuksia. Sen säännöllinen käyttö muun muassa heikentää muistia ja reaktiokykyä. Kannabis voi myös laukaista masennuksen.

Toisaalta kannabiksen on tutkimuksissa todettu oikein käytettynä olevan myös tehokas kipulääke, ja kannabiksen lääkekäyttö on sallittu myös Suomessa.

TERVEYDEN ja hyvinvoinnin laitos ehdotti helmikuussa Portugalin mallia, jossa huumeiden käytön rangaistavuudesta luovuttaisiin kokonaan.

Portugalissa huumeiden käyttäminen ja pienten määrien hallussapito ei ole enää rangaistukseen johtava rikos. Portugalissa rangaistavuudesta luopumisesta, eli dekriminalisaatiosta, on hyviä kokemuksia.

Dekriminalisaatio on eri asia kuin laillistaminen. Dekriminalisaatiossa kannabiksen tai muun huumausaineen käyttö ja pienten määrien hallussapito sallitaan luopumalla käytön ja hallussapidon rangaistavuudesta.

Laillistaminen tarkoittaisi kannabiksen käytön vapauttamista ja saatavuuden järjestämistä samaan tapaan kuin esimerkiksi alkoholin kanssa.

Laillistaminen ja dekriminalisaatio on tärkeää pitää erillään, sanoo Hakkarainen.

”Dekriminalisaatiosta keskusteleminen on paljon oleellisempaa. Dekriminalisaatio koskisi kaikkia aineita, ei pelkästään kannabista ja se poistaisi stigmaa huumeiden käytön ympäriltä”, Hakkarainen sanoo.

Dekriminalisaation tavoitteena on vähentää huumeiden käyttöön liittyviä haittoja.

Ajatuksena on, että kun huumeiden käyttäjän ei tarvitse pelätä rangaistusta tai rikolliseksi leimautumista, hänelle on helpompi tarjota hoitoa sekä sosiaali- ja terveydenhuollon palveluita.

MUTTA miksi keskustelu kannabiksen laillistamisesta – tai edes dekriminalisoinnista – tuntuu Suomessa edelleen kaukaiselta? Listasimme kolme syytä.

1. Suomi seuraa Eurooppaa, jossa kannabiksen laillistamiseen suhtaudutaan varovasti
Euroopassa suhtautuminen kannabikseen on erilaista kuin Pohjois-Amerikassa.

”Kanadassa liberaalipuolue voitti vaalit, piti vaalilupauksensa ja laillisti kannabiksen. Yhdysvalloissakin niissä osavaltioissa, joissa kannabiksen hallussapito ja käyttö on sallittua, päätösten takana on ollut laaja tuki ja valtavat kampanjat ja paljon rahaa. Euroopassa tällaista ei ole ollut”, Hakkarainen sanoo.

Euroopastakin löytyy poikkeuksia. Jo aiemmin mainitun Portugalin lisäksi myös Norja suunnittelee poistavansa huumeiden käyttöön liittyvät rangaistukset.

Vapaamielisenä pidetyssä Hollannissa huumeiden valmistaminen, myyminen ja hallussapito on laissa kielletty, mutta mietojen huumeiden käyttöä siedetään eikä kannabistuotteita myyviä coffee shopeja vastaan nosteta syytteitä.

Euroopassa Kanadan tilannetta seurataankin nyt mielenkiinnolla, uskoo Hakkarainen.

”Tulevaisuudessa, jopa vuodenkin sisällä, voi Euroopassa tapahtua paljonkin, ellei sitten Pohjois-Amerikasta tule todella huolestuttavia uutisia. Nyt näyttää siltä, että uudistuksia haetaan ja parempia malleja etsitään. Laajalti hyväksytty käsitys on, että nykyinen huumepolitiikka ei ole toiminut, sillä huumeiden käyttö on koko ajan kasvanut.”

2. Suomen huumepolitiikan suuret linjat vedettiin 1970-luvulla
Suomen ensimmäinen huumausainelaki astui voimaan vuonna 1972. Sitä edelsi pitkä keskustelu, jossa väännettiin kättä huumeiden käytön dekriminalisoimisesta. Lopulta eduskunnan suuressa valiokunnassa kannan ratkaisi arpa.

Jos keskustelu olisi päätynyt toiseen lopputulokseen, saattaisi Suomen huumepolitiikka näyttää nyt hyvin erilaiselta.

”Sen jälkeen muotoutui ilmapiiri, joissa huumeisiin ja huumeiden käyttöön suhtauduttiin hyvin kielteisesti. Julkisuus keskittyi vuosikymmeniä eteenpäin huumeiden haittoihin ja rikollisuuteen”, Hakkarainen sanoo.

Hänen mukaansa keskusteluilmapiiri on vapautunut vasta 2000-luvulla.

”Nyt huumeista on tullut Suomessa normaali, hyväksytty keskustelunaihe ja erilaisista politiikkamalleista voi puhua ilman, että saa hörhön leimaa.”

3. Kansa on puhunut – ja se sanoo laillistamiselle ei
THL tutkii suomalaisten huumeiden käyttöä ja suomalaisten suhtautumista huumeisiin kerran neljässä vuodessa tehtävällä kyselytutkimuksella. Edellinen kysely tehtiin vuonna 2014, ja sen mukaan suomalaiset eivät ole kiinnostuneita kannabiksen laillistamisesta.

Kyselyn mukaan vain 15 prosenttia vastaajista kannatti kannabiksen laillistamista. Kannabiksen laillistamisen kannatus oli kuitenkin kasvanut vuodesta 2010, jolloin kannabiksen laillistamista kannatti 10 prosenttia vastaajista.

Toisaalta noin 40 prosenttia vastaajista katsoi, ettei kannabiksen polttamisesta tulisi käytännössä rangaista.

”Meillä kannabiksen laillistamista ajaa ja keskustelua käyvät lähinnä pienet aktivistiyhdistykset ja puolueiden nuorisojärjestöt. Mikään merkityksellinen taho ei ole lähtenyt asiaa ajamaan, jolloin myös keskustelu pyörii omissa piireissään eikä mene eteenpäin”, Hakkarainen sanoo.

THL kerää parhaillaan uutta kyselyaineistoa, josta nähdään, miten suhtautuminen huumeisiin on muuttunut sitten vuoden 2014.

HAKKARAINEN ei pidä mahdottomana, että huumeiden käytön rangaistavuudesta luovuttaisiin Suomessa jossain vaiheessa.

”Ei se tietenkään tältä istumalta tapahdu. Mutta keskustelua jatketaan, ja kaikki on mahdollista. Nyt keskusteluun on erilaisia virikkeitä ja painetta tulee myös siihen suuntaan.”

Jos huumeiden käytön rangaistavuudesta luovuttaisiin, tarkoittaisi se isoa muutosta suomalaisessa huumepolitiikassa.
Hyvä, että puhutaan, mutta saas nähä kauan menee, että suomessa mikään muuttuu.

edit:

Kanada laillisti kannabiksen: Pohjois-Amerikan ”pilvivyöhyke” ulottuu nyt Kaliforniasta melkein Pohjoisnavalle – Tällaisia seurauksia laillistamisella on ollut

Kanada laillisti kannabiksen: Pohjois-Amerikan ”pilvivyöhyke” ulottuu nyt Kaliforniasta melkein Pohjoisnavalle – Tällaisia seurauksia laillistamisella on ollut
Kanada lunasti keskiviikkona pääministeri Justin Trudeaun vaalilupauksen ja laillisti kannabiksen viihdekäytön toisena valtiona maailmassa.
Laillinen kannabiskauppa käynnistyi keskiviikkona Kanadassa. Chrissy Brun esitteli kannabismenua asiakkaille. (KUVA: CHRIS WATTIE/REUTERS)
Ville Similä HS
Julkaistu: 17.10. 20:48


KANADA laillisti keskiviikkona kannabiksen viihdekäytön toisena valtiona maailmassa Uruguayn jälkeen.

Kanada on painoarvoltaan aivan toista luokkaa kuin pioneerivaltio Uruguay. Kanada on rikkaiden teollisuusmaiden järjestön G7:n jäsen. Sen asukaslukukin, 36 miljoonaa, on yli kymmenen kertaa Uruguayn asukasluvun verran.

Kannabiksen käyttäminen on Pohjois-Amerikassa nyt laillista yli sadalle miljoonalle ihmiselle. Yhdysvalloissa yhdeksän osavaltiota ja pääkaupunkialue Washington D.C. ovat laillistaneet kannabiksen aiemmin 2010-luvulla.

Kanadan myötä Pohjois-Amerikkaan syntyy ”pilvivyöhyke”, joka ulottuu Meksikon rajalta maailman pohjoisimpaan vakituisesti asuttuun paikkaan Alertiin. Sieltä Pohjoisnavalle matkaa vain 817 kilometriä.


ENSISIJAINEN syy laillistamiselle Kanadassa oli se, että pääministeri Justin Trudeau lupasi vaalikampanjassaan vuonna 2015 niin tehdä.

Kanadalaiset ovat maailman ahkerimpien kannabiksenkäyttäjien joukossa. Viime vuonna noin viisi miljoonaa kanadalaista eli 16 prosenttia väestöstä oli käyttänyt kannabista. Myös Trudeau perusteli laillistamista sillä, että laittomuus ei ole onnistunut vähentämään käyttöä.

Yhteiskunta on joutunut hoitamaan haitat, mutta voitot ovat valuneet järjestäytyneelle rikollisuudelle. Kannabiskaupan rahallinen arvo oli Kanadassa viime vuonna noin 5,5 miljardia Kanadan dollaria (noin 3,6 miljardia).

Kannabistiski Kanadassa. (KUVA: CHRIS WATTIE/REUTERS)

Kanadan tilastokeskus odottaa käyttäjien määrän hieman kohoavan, mutta kulutuksen hieman laskevan, uutistoimisto AFP kertoo.

YHDYSVALLOISSA kannabiksen laillisti ensimmäisenä Colorado, jossa kannabismyymälät avautuivat vuonna 2014.

Alustavien tietojen perusteella laillistamisen vaikutukset eivät ole olleet mullistavia. Coloradossa kannabista käytettiin jo ennen laillistamista enemmän kuin Yhdysvalloissa keskimäärin, mutta laillistamisen jälkeen ero on kaventunut.

Nuorilla aikuisilla (18–25) ja yli 26-vuotiailla aikuisilla kannabiksen käyttö on hieman lisääntynyt, mutta alkoholin käyttö on vastaavasti vähentynyt.

Sen sijaan laillistaminen näyttää vähentäneen 12–17-vuotiaiden kannabiksen käyttöä Coloradossa Yhdysvaltain liittovaltion tutkimuksen mukaan.

”Rangaistukset alaikäisille myymisestä ovat ankaria, ja kannabiksen myyntiluvan saaneet yritykset tarkastavat henkilöpapereita valppaasti”, juristi ja marijuana-aktivisti Vicente Sederbergh sanoi sanomalehti The Washington Postissa.

Myös Kanadan pääministeri Justin Trudeau vakuutti, että kannabis pidetään tiukasti pois alaikäisten käsistä. Kannabiksen myynnistä alaikäisille voi saada peräti 14 vuotta vankeutta.

Coloradossa teini-ikäiset ovat laillistamisen myötä käyttäneet vähemmän myös alkoholia ja heroiinia.

PIDEMPIAIKAISISTA laillisen kannabiksen vaikutuksista ei ole kokemuksia vielä missään.

Kanadan lääketieteellinen yhdistys muistutti maanantaina lehdessään, että kannabiksenkäytöllä on vielä paljon tuntemattomia lyhyen ja pitkän ajan käytön vaikutuksia. Lisäksi esimerkiksi tupakkateollisuuden ei voi sanoa pyrkineen vähentämään tuotteensa terveyshaittoja.

Yhdistys vaatii hallitusta korvamerkitsemään osan kannabisveron tuotoista haittojen tutkimukseen ja kehotti rohkeuteen laillistamisen kumoamisessa, jos haitat osoittautuvat odotettua suuremmiksi.

KANADASSAKIN odotetaan sijoittajien kannabisryntäystä. Kannabisteollisuus on Yhdysvalloissa kerännyt laillistamisen myötä niin paljon rahoitusta, että se on herättänyt jo huolta kannabiskuplasta. Viime vuonna kannabisalalle sijoitettiin Yhdysvalloissa kymmenen miljardia dollaria.

Laillistamisen vaikutukset Kanadan talouteen herättivät useimmiten melko varovaisia arvioita. Hallitus odotti parhaimmillaankin minimaalista vaikutusta.

”Ala on niin pieni, että sen vaikutus talouskasvuun on luultavasti hyvin pieni tai olematon”, montrealilaisen Desjardins Bankin ekonomisti Benoit Durocher sanoi uutistoimisto AFP:lle.

Kanadalaispankki TD Bank sen sijaan ennusti kannabiksen laillistamisen kiihdyttävän Kanadan talouskasvua jopa 0,9 prosenttiyksiköllä.
Asiakkaat tutustuivat kannabiskaupan menuun Kanadassa keskiviikkona, jolloin maa laillisti päihteen viihdekäytön. (KUVA: CHRIS WATTIE/REUTERS)
 
Viimeksi muokattu:

atomi

tieteen hypoteesi
Liittynyt
11.07.2017
Viestejä
1 877
missäs ne teettää noita tutkimuksia mitä mieltä kansa on, kun koskaan ole tullu vastaan. Että joltai kirkonväeltäkö ne aina kysyy mitä mieltä ovat, ni ei ihmekkää jos kansa ei halua laillistaa
 

MrB

Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 209
missäs ne teettää noita tutkimuksia mitä mieltä kansa on, kun koskaan ole tullu vastaan. Että joltai kirkonväeltäkö ne aina kysyy mitä mieltä ovat, ni ei ihmekkää jos kansa ei halua laillistaa
Riippuu gallupin tekijästä, mutta vaikka haastateltavat olisikin oikeasti satunnaisotannalla niin tulosta voi ohjailla aika paljon kysymyksenasettelulla. Jos ennen kysymystä tulee pieni alustus aiheeseen, niin miten se on muotoiltu jne. Ja sitten tietty voidaan vielä poimia kysymyspatterista vastauksia yksittäiseen kysymykseen jos se tukee omaa näkökulmaa paremmin.
 
Liittynyt
05.11.2016
Viestejä
3 828
Valheita, enkä nyt tarkoita sitä, että arvalla ratkaistiin vuoden 1972 laissa lähinnä äänestysasettelu.

Ensimmäinen huumausainelaki säädettiin 1956, ei 1972. Tuolloin, viimeistä kertaa toistaiseksi, huumausainelakia käsiteltiin perustuslakivaliokunnassa. Valiokunnan näkemys oli, että käyttö ei voi kieltää jo omaisuuden suojan vuoksi. Sen syvällisempää perusoikeuspohdintaa ei jaksettu suorittaa, eikä käyttöä kielletty. Vaan heti kohta lain säätämisen jälkeen säädettiin asetus, jossa käyttö säädettiin rangaistavaksi. Vastoin lakia ja vastoin perustuslakia.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
7 004
Jäi muista syistä nukkumaanmeno sen verran myöhään, etten oikein osaa sanoa oliko mitään vaikutusta. En kyllä herännyt yöllä missään vaiheessa, joten saattaa tuolla olla jotain vaikutusta.
Pitää varmaan ottaa muutamana päivänä peräkkäin, niin osaa paremmin arvioida.

Luin tuossa eilen että CBD alentaa myös joissain tapauksissa verenpainetta. Pitää sitäkin varmaan mittailla samalla.
Nyt kun on muutaman päivän ollut käytössä, niin ehkä tuo vähän nopeuttaa unen saantia. Laskee myös itsellä verenpainetta about 5-10 mmHg.
Vähän kallistahan tämä tosin on, kun pieni pullo oli sen 35€.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
2 995
Heh, ensimmäinen "ongelma" kanadasta.

Canada is running out of marijuana two days after it became legal

Canada is running out of marijuana two days after drug became legal
Government expected ‘a bit of a run on supply,’ MP says


Click to follow
The Independent US
Canadians were so excited about getting their hands on some legal, recreational marijuana the country is reportedly experience a shortage.

Police were called to help shops struggling to handle long queues and with frustrated people unable to buy cannabis.

Bill Blair, a former Toronto police chief who has led the government's legalisation programme, told public broadcaster CBC the country was unable to supply enough to meet demand.

Will Britain become the next country to legalise cannabis?
“We expected, you know, certain strains might run out and there would be a bit of a run on supply,” he said.

“But, you know, they've got a pretty good infrastructure in place and I'm confident it will work."

On Wednesday Canada became the first industrialised nation and only the second country in the world, after Uruguay, to legalise recreational cannabis as part of a controversial experiment in drug policy.

Under the new law, citizens will be allowed to carry up to 30 grams of cannabis in public and each household will be able to grow up to four marijuana plants.

World news in pictures
Show all 50
Medical marijuana has been legal in Canada since 2001, and Justin Trudeau’s government has spent two years working to expand that to include recreational use.

According to Statistics Canada, 5.4 million Canadians will buy cannabis from legal dispensaries in 2018 – about 15 per cent of the population. Around 4.9 million already smoke.

Vancouver-based Lift, a marijuana media platform in Vancouver, estimates Canada’s cannabis industry has enough funding to boost production of the combustible herb to between 400,000 and 500,000 kilograms a year.
 
Liittynyt
22.12.2016
Viestejä
17 951
Sen verran pitkään tuota laillista kauppaa valmisteltiin, että olisi luullut, että niillä olisi varmasti ollut riittävästi tukussa tavaraa eikä heti lopu kesken...

Mutta kannabistahan saa nyt siis kasvattaa myös kotona laillisesti, neljä kasvia per haushouldi. Laillistamisen tästä aspektista ei muuten ole kai Suomessa hirveästi ollut puhetta.

Ja käytännössä en usko, että hirveän todennäköisesti tulee sanomista vaikka kasveja olisi hieman enemmänkin kuin neljä.. Tuskinpa poliisia hirveästi kiinnostaa näitä käydä ratsailemaan samalla innolla kuin vaikkapa Suomessa.
 

Stargate2017

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
02.09.2017
Viestejä
1 894
Mutta kannabistahan saa nyt siis kasvattaa myös kotona laillisesti, neljä kasvia per haushouldi. Laillistamisen tästä aspektista ei muuten ole kai Suomessa hirveästi ollut puhetta.
Lukee missä että se on laillista Suomessa? En löydä edes googlen kautta tuollaista mitä väität ja pidän epätodennäköisenä kunnes toisin todistetaan.
 

Kaotik

Banhammer
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
21 452
Jos en väärin muista niin teoriassa saa eikä kasvin määrillä liene väliä, mutta saattaa olla haastavaa osoittaa että ne olisi koristekasveja. Huumekäyttöön ei saa kasvattaa Suomessa edes puolikasta kasvia

Edit: lukemalla taaksepäin kyse taisikin olla kanadasta
 

ttm

Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
2 272
Lukee missä että se on laillista Suomessa?
Taisi tarkoittaa, että laillista Kanadassa, mutta Suomessa ei oo tuosta puhuttu?

Jos en väärin muista niin teoriassa saa eikä kasvin määrillä liene väliä, mutta saattaa olla haastavaa osoittaa että ne olisi koristekasveja. Huumekäyttöön ei saa kasvattaa Suomessa edes puolikasta kasvia
Mm, Suomessa laki kieltää vain huumausainekäyttöön kasvatuksen, mutta koska on "niin ruma kasvi", niin koristekasvatus ei ole koskaan uskottavaa. Tai jotain.
 
Liittynyt
03.03.2017
Viestejä
198
Välillä vähän houkuttanut laittaa Ruohonjuuresta ostetut hampunsiemenet itämään ja kasvamaan partsille ja katella tuleeko poliisi kotietsinnälle yllättäen. Saati sitten ottaako ne ees THC näytteitä aina niistä kasveista...
 
Liittynyt
29.12.2016
Viestejä
513
Mä joskus laitoin ihan vaan vitsillä lähikaupasta ostettuja hampun siemeniä maahan sinne sun tänne. Isoimmat oli syksyllä yli metrin korkuisia. Sitten ne alkoivatkin katoamaan...
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
7 004
Jossain maaseudullahan noita olisi aika helppokin kasvattaa, kunhan vaan tajuaa pitää matalaa profiilia. Yleensä niitä tuntuu paljastuvan, kun criminal mastermind tappelee kylillä, kaahaa kännissä kotiin ja poliisi löytää viljelykset jne. :D
 

Stargate2017

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
02.09.2017
Viestejä
1 894
Taisi tarkoittaa, että laillista Kanadassa, mutta Suomessa ei oo tuosta puhuttu?
Tiedän kyllä että Canadassa muuttivat lakia. Minun mielipiteeni asiast on että en huuda naama punaisena ja ole raivoissani jos Cannabis laillistetaan Suomessa mutta eihän minulla ole siihen päätösvaltaa.

Realistisesti uskon että puheet Cannabis laillistetaan Suomessa parin vuoden sisällä pötypuheeksi.

Oma teoria on että jos mennään 10 vuotta eteenpäin niin ehkä silloin on enemmän kuolleita sellaisissa sukupolvissa jotka vastuvat jyrkästi sitä.


Olen kyllä 100% vastaan kovia huumeita kuten esim Crystal Meth:
Meth America

Kovia huumeita vastustan 100% ainoa poikkeus jos lääkäri antaa jotain morfiinia potilaalle.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
2 995
Kuinkahan paljon ongelmat tuollakin vähenis, jos se oikea kannabis laillisettais?

Vanhemmat hylkäävät lapsiaan ja jopa 11-vuotiaat ovat huumekoukussa – Uutta-Seelantia vaivaa synteettisen kannabiksen aiheuttama huumekriisi

Vanhemmat hylkäävät lapsiaan ja jopa 11-vuotiaat ovat huumekoukussa – Uutta-Seelantia vaivaa synteettisen kannabiksen aiheuttama huumekriisi
Huumeongelma koskettaa etenkin kodittomia, työttömiä ja yhteiskunnan ulkopuolelle jääneitä. Pahimmillaan synteettinen kannabis on saanut valtaansa kokonaisen lähiön.
Synteettistä kannabista pidetään Uuden-Seelannin tappavimpana huumena. (KUVA: PLANET PIX)
Linda Laine HS
Julkaistu: 23.10. 15:55


SYNTEETTINEN kannabis on aiheuttanut vakavan huumeongelman Uudessa-Seelannissa.

Vuoden 2017 heinäkuun jälkeen noin 45 ihmistä on kuollut ja yli tuhat joutunut sairaalahoitoon synteettisen kannabiksen takia, kertoivat uusiseelantilaiset mediat. Viitenä aiempana vuonna vahvistettuja kuolemantapauksia on ollut kaksi.

Synteettinen kannabis on Uuden-Seelannin tappavin huume, kirjoitti The Guardian. Maailmalaajuisessa Global Drug Survey -tutkimuksessasynteettinen kannabis luokiteltiin maailman toiseksi vaarallisimmaksi huumeeksi vuonna 2018. Luokittelu perustui siihen, kuinka paljon sairaalakäyntejä eri huumeet ovat aiheuttaneet.

”Voisimme kuvailla tätä terveyteen liittyväksi kansalliseksi hätätilaksi”, sanoi Uuden-Seelannin huumesäätiötä johtava Ross Bell TVNZ:lle.

Säätiö ohjaa, kouluttaa ja neuvoo ihmisiä käyttämään alkoholia ja huumausaineita terveyttä vaarantamatta.

HUUMEONGELMA nousi tänä vuonna näyttävästi esille, kun Radio NZ julkaisi reportaasin, jossa kerrottiin synteettisen kannabiksen nielleen kokonaisen lähiön.

Napierin kaupunkiin kuuluvassa Maraenuin lähiössä synteettinen kannabis koskettaa lähes kaikkien asukkaiden elämää. Lähiössä asuu monia huonosti toimeentulevia, kodittomia ja yhteiskunnan ulkopuolelle jääneitä. Radio NZ:n haastattelema Minnie Ratima kertoi, että nuorin hänen tuntemansa käyttäjä aloitti synteettisen kannabiksen polttamisen 11-vuotiaana.

Lähiön asukkaiden haastattelut ovat karuja. Eräs pariskunta menetti pienen lapsensa huoltajuuden huumeiden takia, mutta yrittää nyt päästä kuiville. Rahaa synteettiseen kannabikseen kului pahimmillaan 400 Uuden-Seelannin dollaria päivässä. Summa vastaa noin 228 euroa.

”Tämän huumeen käytön lopettaminen on kaikista vaikeinta. Synteettiset huumeet vievät ajatuksesi pois syömisestä ja juomisesta. Ne vievät sinut pois tästä maailmasta”, pariskunnan toinen jäsen kertoi Radio NZ:lle.

Eräs äiti puolestaan kertoi aloittaneensa synteettisten huumeiden käytön, koska ne saivat hänet tuntemaan olonsa paremmaksi. Lopulta hän menetti lapsensa.

”Joka kerta, kun katsoin lapsiani, olin surullinen, etten pysty tuomaan leipää ja voita pöytään. Tarvitsemme lisää työllisyyttä. Monet ihmiset täällä eivät olisi yhtä koukussa synteettisiin aineisiin, jos heillä olisi töitä.”

Alueella asuva isoäiti Marcia Crawford puolestaan kertoi pitävänsä huolta synteettiseen kannabikseen koukkuun jääneiden lastensa lapsista.

”Heidän vanhempansa valitsivat mieluummin synteettiset aineet kuin omat lapsensa. Heillä oli rahaa huumeisiin, mutta ei leipään tai mihinkään muuhun. He eivät edes päässeet ylös sängystä viemään lapsiaan kouluun.”

Crawford kertoi Radio NZ:lle, että eräs hänen lapsistaan esimerkiksi hiipi taloon, varasti joululahjat ja vaihtoi ne synteettisiin huumeisiin.

SYNTEETTINEN kannabis esiteltiin Uudessa-Seelannissa 2000-luvulla ”laillisena pilvenä”. Tuolloin valmistetta myytiin tavallisissa ruokakaupoissa.

Vuonna 2014 aineesta tehtiin laiton, ja sen valmistaminen siirtyi pimeille markkinoille. Nykyään kaduilla myytävä synteettinen kannabis on arvaamattomampaa, myrkyllisempää ja vaarallisempaa kuin ennen vuoden 2014 kieltoa kaupoissa myydyt synteettiset valmisteet, kertoi Uuden-Seelannin huumesäätiö.

”Se [kaupoissa myyty synteettinen kannabis] ei ollut samanlaista kuin tämä tavara, mitä näemme nykyään. Näemme kaikkien kavereidemme kuolevan ympärillämme. Se on traumaattista”, kertoi The Guardianinhaastattelema Daniel-niminen mies, joka yrittää pysyä kuivilla.

SYNTEETTISEN kannabiksen hinta on alhainen. Se on yleensä halvempaa kuin tavallinen kannabis. Tämän takia synteettisiä versioita käyttävät helposti etenkin huono-osaiset. Välillä markkinoille tulee huonoja eriä, mikä näkyy piikkeinä kuolemantapauksissa.

”Jos tämä [synteettiseen kannabikseen liittyvä kriisi] koskisi kauniita ja yläluokkaisia, huoli olisi valtava ja näkisimme yrityksiä ongelman ratkaisemiksi”, sanoi lääkäri Paul Quigley The Guardianille.

Hänen mukaansa myyjät markkinoivat synteettistä kannabista tarkoituksella heikossa asemassa oleville ja asettavat hinnat alhaalle. Synteettisen kannabiksen käyttäjien kuvaillaan päätyvän zombimaiseen tilaan. Lisäksi aine voi aiheuttaa esimerkiksi epätasaista sykettä, hallusinaatioita, aggressioita ja huimausta. Käyttäjät saattavat luhistua kadulle, eikä heille aina soiteta apua, Quigley sanoi.

Vallanpitäjät ovat luvanneet pikaisia toimia kriisin ratkaisemiseksi. Keinoista tosin ollaan erimielisiä. Osa puolueista haluaa korottaa synteettisen kannabiksen valmistajien ja myyjien rangaistuksia, osa haluaa keskittyä käytön aloittamiseen liittyvien syiden, kuten työttömyyden ja asunnottomuuden, ratkaisemiseen.

Osa puolueista haluaa nostaa vankeusrangaistuksen pituuden 14 vuoteen, kertoi The New Zealand Herald lokakuussa.

Pääministeri Jacinda Ardernin mukaan hallitus miettii erilaisia vaihtoehtoja huumeongelman ratkaisemiseksi, kertoi The Guardian.

Varapääministeri Winston Peters myöntänyt, että Uuden-Seelannin hallinto ei ole päässyt ongelmassa niskan päälle.
 

ttm

Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
2 272
Tuo on kyllä perCstä että puhutaan "synteettisestä kannabiksesta", kun noilla kemikaaleilla ei ole varsinaisesti mitään tekemistä kannabiksen kanssa, kunhan ihmisten päässä kannabis assosioituu taas kuolemiin ja muihin ongelmiin. Lisäksi tuo yleistys "synteettiset huumeet sitä ja tätä" on ihan suoranaista paskaa.
 
Liittynyt
24.10.2016
Viestejä
968
Jossain maaseudullahan noita olisi aika helppokin kasvattaa, kunhan vaan tajuaa pitää matalaa profiilia. Yleensä niitä tuntuu paljastuvan, kun criminal mastermind tappelee kylillä, kaahaa kännissä kotiin ja poliisi löytää viljelykset jne. :D
Mitä itse seurannut niin suurin osa noita kärähtämisiä tulee siitä kun pössyttelee kotona ja naapurin mummo haistaa sen, kehuskelee väärälle "kaverille" ja se käräyttää, tai sit pitää tyhmänä ikkunalla/parvekkeella niitä kasvatuksia ja joku ohikulkija käräyttää. Pitää turpansa kiinni ja kattoo missä polttelee niin aika rauhassa noita voi ihan kaupunigissakin kasvattaa.
 
Liittynyt
12.12.2016
Viestejä
4 250
Kovia huumeita vastustan 100% ainoa poikkeus jos lääkäri antaa jotain morfiinia potilaalle.
Eli alkoholia vastustat myös siis? Tai jos et vastusta, vaan nimenomaan vastustat huumeita (=laiton päihde), niin sittenkö et enää vastusta, jos sattumanvaraisesti joku yksi aine sallittaisiinkin? Kivunlievitys ei muuten ole ainut kohta, jossa kovaksi miellettyjä huumeita käytetään lääkkeinä. Amfetamiini esimerkiksi on vallan suosittu ADHD-lääke

Päihteiden "kovuutta" voidaan mitata monin eri tavoin, mutta seuraavilla mittareilla alkoholi on aika kova päihde:
-Päihdyttävyys: alkoholilla saa nupin sekaisemmaksi kuin millään muulla yksittäisellä päihteellä
-Lyhytkestoisen käytön terveyshaitat: Krapula kovimpia päihteiden jälkitiloja mitä on ja välittäjäaineet menevät myös lahjakkaasti sekaisin. Unen laatu heikkenee päiviksi yms.
-Pitkäkestoisen käytön terveyshaitat: Nämä lienee kaikille tuttuja. Sisäelimet pettävät kun tarpeeksi pitkään ottaa. Alkoholi on myös yksi harvoista päihteistä, jonka vierotusoireisiin voi kuolla.
-Yliannostusriski: muutamalla päihde menee edelle, mutta kyllä viinalla ítsensä hengiltä juo yhdelläkin kertaa
-Riiputtavuus: kohtuu kova aine tämän kannalta niin fyysisesti, henkisesti kuin sosiaalisesti. Tämän kun yhdistää siihen, että toleranssi nousee aika haipakkaa, niin ei yllätys, että ongelmia tulee
 
Liittynyt
24.12.2016
Viestejä
694
Se on toki varmaan ihan totta, että jos alkaa 10v dokailemaan ja 12v polttelemaan hatsia, niin riski siirtyä jossain vaiheessa iv-huumeiden käyttäjäksi on suuri. Todennäköisemmin se johtuu kuitenkin niistä ongelmista kotona, mitkä on johtaneet siihen dokailuun ja pajautteluun ala-asteikäsenä kuin jostain vahvemmasta kannabiksesta.
 

peräkammaripoika

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
02.11.2018
Viestejä
27
Tiedän kyllä että Canadassa muuttivat lakia. Minun mielipiteeni asiast on että en huuda naama punaisena ja ole raivoissani jos Cannabis laillistetaan Suomessa mutta eihän minulla ole siihen päätösvaltaa.

Realistisesti uskon että puheet Cannabis laillistetaan Suomessa parin vuoden sisällä pötypuheeksi.

Oma teoria on että jos mennään 10 vuotta eteenpäin niin ehkä silloin on enemmän kuolleita sellaisissa sukupolvissa jotka vastuvat jyrkästi sitä.


Olen kyllä 100% vastaan kovia huumeita kuten esim Crystal Meth:
Meth America

Kovia huumeita vastustan 100% ainoa poikkeus jos lääkäri antaa jotain morfiinia potilaalle.
Kieltämättä metamfetamiini on erittäin voimakas psykostimulantti, mutta ei kyllä mielestäni ole niin pahasti riippuvuutta aiheuttava kuin huumevalistuksessa sanotaan. Kyse on käyttötavasta, metamfetamiinia yleensä vapotetaan, eli se siis on verranollinen siihen jos sen tykittäisi suoneen, tukimusten mukaan itseasiassa antaa vielä kovemmat olot kuin piikittämällä. Oraalisesti nautittuna toki myös melko voimakas, ongelmana on erittäin pitkä kesto ja mahdollisesti erittäin voimakas euforia. Vertailunvuoksi perus dekstroamfetmiini mitä suomessa esiintyy pirinä ja jota määrätään myös viimeisenä oljenkortena keskittymishäiriöön, ei ole mielestäni sen enempää "henkistä" riippuvuutta aiheuttava kuin alkoholi (mikä on oikeastaan vähättelyä kumpikni huume aiheuttaa mahdollisesti kovankin himon aineeseen geeneistä ja aivojen rakenteesta riippuen), mitään fyysisiä vieroitusoireita ei amfetamiinista tule vaikka käyttäisi kaksi kuukautta päivittäin ja lopettaminen on 10x helpompaa kuin vaikkapa nikotiinituotteiden, kokeilin tätä parin kuukauden kuuria ihan tukimusmielessä että onko se nyt niin "koukuttavaa", ei ollut mitään vaikeuksia lopettaa, pari seuraavaa päivää teki mieli, mutta ei niin paljon kuin vaikka tupakkaa, se olo meni ohi itestään. Moni asia tietysti myös riippuu aivokemioista kaikki ei jää kaikeen yhtä helposti koukkuun. Amfetamiin satunnasikäyttäjistä ehkä vain 30% siihen jää koukkuun, loput käyttelee silloin tällöin jopa vuosikymmeniä tai sitten mielenkiinto aineeseen vain häviää ennen pitkään, ei se nyt niin mahtavaa ole.

Minä en miellä mitään "henkistä riippuvuutta" varsinaiseksi riippuvuudeksi, kysehän on puhtaasti vain voimakkaasta mieliteosta, siis himosta, sitä voi tuntea päihteden lisäksi seksiin, pornoon, ruokaan tai vaikka shoppaamiseen, käytännössä olotila on sama, olo on että nyt tekee mieli vitusti, sellainen olo menee ohi aika nopeasti. Riippuvuus tarkoittaa minun kirjoissani vain sitä että keho vaatii sitä, eli siis jos vaikka ryyppäät kuukauden putkeen, niin tulee aikamoiset vieroitusoireet, sillä keho on tullut riippuvaiseksi siitä. Myös tämä rivotrilhuuma on vähän naurettava, kyllä ne aiheuttavat erittäin kovan fyysisen riippuvuuden, kuten alkoholikin, useiden kuukaudein päivittäiskäytön jälkeen oireet ovat kovat, vuosien käytön jälkeen kuten alkoholinkin kanssa voi johtaa lopettaminen kuolemaan. Mutta koska bentsodiatsepiinit eivät mitään dopamiinia vapauta, kuten vaikkaa alkoholi ja amfetamiini, niin periaatteessa niin ei voi mitään kovaa himoa tulla. Kova himo tulee vaan aineeseen tai tekoon mikä aiheuttaa dopamiinin vapautumista, kuten seksi, porno, uhkapelit, ylinopeus, alkoholi, amfetamiini, opioidit ja niin monet muut asiat mitkä eivät ole päihteitä.

Lääkärin ei pitäisi kirjoittaa minkäänlaisia opioideja kuin pelkästän ja vain hyvin lyhytaikaiseen voimakkaaseen kipuun, eli vaikka munuaiskiviin tai umpisuolen tulehdukseen päiväksi pariksi.

Lääkeyhtiöt ovat jenkeissä lobaneet opioidien käytön täysin turhini aiheisiin, mihinkänä krooniseen kipuun niitä ei tarvita, ellet halua käyttää niitä loppuelämän, tutkimukset ovat osoittaneet että kannabis auttaa krooniseen kimpun paremmin, opidilääkityksen loepttaessa kivut on lieviittyneet, eli opiodiit itseasiasa eivät auta tai jopa pahentavat kipua pitkällä aikavälillä. Myös lääkeyhtiöiden lobbaama kusetustutkimus mainitsi että suurin osa opioideja käyttävistä kroonikkokipupotilaista ei tule riippuvaisiksi aineeseen. Tämä on täyttä paskaa eikä pidä paikkaansa, siinä oli tutkimuksen rahoittajilla sellainen porsaanreikä että englanninkielessä dependency (fyysinen riippuvuus = vieroitusoireta lopettaessa) ja addiction (kyseenalainen "henkinen riippuvuus", aiheutta himoa "riippuvuuden" kohteeseen) ovat kaksi eri asiaa, suomenkielessä riippuvus tarkoittaa jompaa kumpaa tai kumpaakin samaanaikaan, samalla porsaanreijällä jenkeissä lääkeyhtiöt ävittävät ettei mielialalääkkeet aiheuta riippvuutta (addiction) sillä niihin ei synny himoa, sillä ei ole vittuakaan väliä jos lopettaessa tulee kovia vieroitusoireta (mikä on oikea määritys riippuvuudesta). Sillä ei ole kipupotilaalle vittuakaan väliä tuleeko siihen aineeseen himoa kun käyttänyt päivittäin vuosia vaikka metadonia tai oksikodonia, annostus nousee jokatapauksessa, sen verran hitaasti kuitenkin ettei mielihyvää synny, josta siis voisi syntyä aineen himoa, mutta kun lopulta pitää lääkitys lopettaa on vieroitusoireet aivat yhtä pahoja kuin jollakin sellaisella joka käytti ainetta täysin hupikäyttöön ja annokset suht samat. Tullut luettua muutamiakin kipupotilaiden kokemuksia siitä kun onlekuri laittanut selkäkipuun jatkuvan metadoni tai oksikodilääkityksen, lopettaessa vieroitusoireet olivat täysin yhtä rajuja kuin jollakin väärinkäyttäjällä.

Opioidit aiheuttavat jokaisella riippuvuutta joka niitä käyttää päivittäin yli kaksi kuukautta niin että niitä on jatkuvasti veressä. Se ettei himota ei vaikuta mihinkään, meitä kaikkia himottaa kaikenlainen aina silloin tällöin. Himottaa panna, himottaa syödä hampurilasta, muita sitten himottaa herska, piri tai alkoholi täysin sama kokemus jokatapauksessa, se ei ole riippuvuutta vaan täysin luonnollinen ihmismielen toiminta. Näin lähes kaikki lailliset ja laittomat päihteet läpikäyneenä voin sanoa että pahimman himon aineeseen aiheuttaa nikotiinituotteet varsinkin savukemudossa ja nuuskassa, syynä että nämä ovat freebase muodossa, fyysisiä vieroitusoireita en tietääkseni saa mutta himo on sen verran voimakas että kiirellä pitää hakea uusi purkki nuuskaa tai aski röökiä jos alkaa loppumaa, en silti sanoisi olevani riippuvainen tupakkatuotteisiin, himo vaan on sen verran voimakas että vaikea sanoa ei sille, yhtä kovaa himoa voi syntyä seksiin tai pornoon jos on ollut puutteessa viikon ajan. Kaikenlisäksi mieliteot/himo on täysin subjektiivinen kokemus, sitä ei voi mitata sen enempää kuin vaikkapa inhoa tai vihaa, joku voi kokea mieliteot hyvinkin voimakkaina tiettyihin asioihin toiset taas hyvin lieviä.

Opioideja pitäisi määrätä vain saattohoitopotilaille, jolloinka annostus pitää olla potilaan mieleinen, vaikka sitten kunnon päihdyttävät annokset, sillä hän ei koskaan joudu vieroitusoireita kokemaan koska kuolee joka tapauksessa ennen sitä.

Jos yrittää saada johonkin kipuun pitkäaikaista opioidilääkitystä, tekee itselleen vain karhunpalveluksen, sitten kun vieroitusoireet alkavat niin se on varma että ennemmin valitsisi ne alkuperäiset kivut puhtaana kuin vieroitusoireet. Mielestäni hyvä vain ettei opioideja määrätä Suomessa helposti, eli käytön pitää olla joko vain päivän pari tai sitten saattohoidossa kuolemaan saakka.

Kannabis taas saiheuttaa minkäänlaista "riippuvuutta" hyvin pienellä osalla ihmisistä, ehkä n. 5% käyttäjäkunnasta, monet voivat polttaa vaikka päivittäin vuosia ja lopettaa ilman ongelmia, siitä ei tule edes mitään pahoja vieroitusoireita, hieman väsyttää ja vaikea nukkua, siinä se, himoa toki voi esiintyä siinä missä jollakin vaikka hampurilaiseen, mutta sehän ei ole riippuvuuden merkki, no kai kannabis aiheuttaa riippuvuutta jos lieivä vieroitusoireta esiintyy kuuakusien päivittäiskäytön jälkeen, mutta pelkkä mieliteko/himo ei ole riippuvuutta. Onko pedofiili riippuvainen lapsiin kun ne himottaa niitä varmasti aika helvetisti sillä ovat valmiita jopa tekemään rikoksia joista varmasti jää kiinni ja monessa maassa seuraamukset ovat vankilassa tapetuksi tuleminen? Nykyisen psykatrian mukaanhan kyseessä on selvä vakava riippuvuus, sillä siitä on haittaa henkilölle itselleen ja sivullisille.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
2 995
Uutisia taas maailmalta.

Three states vote in favor of marijuana

Three states vote in favor of marijuana
Michigan, Missouri, and Utah eased their laws, but North Dakota rejected recreational marijuana
By Angela Chen@chengela Nov 7, 2018, 10:52am ESTSHARE

Three states voted in favor of marijuana legalization in yesterday’s midterm elections. Voters in Utah and Missouri approved the drug for medical use, while Michigan voters passed an amendment that legalized cannabis for recreational purposes. Though North Dakota voters rejected a push for recreational marijuana, the results are further evidence of growing support for easing marijuana restrictions.

Though marijuana remains illegal at the federal level, 33 states have now legalized medical marijuana, and 10 states and Washington, DC have legalized recreational marijuana. “Marijuana has now been legalized for adult use in one out of every five states, so I think it’s safe to say federal laws are in need of an update,” Matthew Schweich, deputy director of the Marijuana Policy Project advocacy group, told Reuters.

In conservative Utah, patients with conditions such as multiple sclerosis, cancer, and HIV will be now able to receive medical marijuana cards at certain doctors’ offices. Doctors won’t be able to recommend a card to more than 20 percent of their patients or work for a dispensary.

ended up approving Amendment 2, which will impose a 4 percent tax and set that money aside for military veterans.

Medical marijuana was already legal in Michigan, which has now become the first state in the Midwest to legalize recreational marijuana. Those 21 and older will be able to buy and possess marijuana for recreational use and also grow up to 12 cannabis plants in their home for personal use. The approval comes with a 10 percent sales tax on marijuana, and the state government will be able to license and regulate the businesses. The group that backed the proposal will now focus on getting rid of marijuana-related criminal records.

Meanwhile, North Dakota voters rejected the state’s initiative for recreational marijuana, though medical marijuana is still legal there. Critics such as the North Dakota Association of Counties say the measure was flawed. “It lacks a lot of protections, as well as the regulation and control we think is necessary,” the association’s executive director, Terry Traynor, toldPrairie Public News. “It doesn’t limit individuals from growing it, it doesn’t restrict where it can be sold. It doesn’t provide local government or the state with any authority to put those things in place.” Sixty percent of voters opposed the measure.

The election results are in line with public opinion, which shows that about 62 percent of Americans support marijuana, which is up from 31 percent in 2000. “This public support has made its way to DC where both Republicans and Democrats are now emboldened to stand behind prohibition reform,” Kevin Love, director of product development at Cannabiniers told The Verge in an email. “The victory in Michigan establishes a strong footing for adult use legalization by expanding beyond the Western and Northeastern states. “


Tummanvihree on laillinen.
Vaaleenvihree on lääkekäyttöön.
Toi ihmeenvihree on lääkekäyttö, mut "limited THC content".
 
Liittynyt
18.12.2016
Viestejä
1 802
Eli hommassa kyse olisi siitä, että kannabis ei ole masennuksen hoitoon tarkoitettu valmiste, eikä kyseistä valmistettu oltu hyväksytty siihen käyttöön. Laajaa tutkimusnäyttöä kannabiksen käytöstä masennuksen hoitoonhan ei vielä ole.

Tuossa käyty juttu tarkemmin läpi KELAn ei tarvinnut myöntää toimeentulotukea lääkekannabiksen hankintakuluihin

Edellä linkitettyyn juttuun viitaten, niin kannabiksen näyttö myös kivunhoidossa on aika ohkainen, poislukien jotkut neuropaattiset kivut joissa siitä on kohtuullinen näyttö.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 458
Rikkaruohon oikeaoppinen ja laadukas kasvattaminen ei oikeasti ole pakko olla noin tolkuttoman kallista..
Eihän se kasvattaminen olekaan kallista, vaan lääketehtaan massin kääriminen, sekä valtion verotus. Kannabiksen tuotantohinta on senttikauppaa.
 
Liittynyt
03.03.2017
Viestejä
198
Ei kannata myydä kukkaa alle vallitsevan markkinahinnan tai saattais tulla tunkua hakea niitä reseptejä ties millä verukkeilla, vähän niinkun Kanadan malli ennen laillistamista.
 
Liittynyt
03.03.2017
Viestejä
198
Mitä tarkoitat markkinahinnalla? Vertaatko siis laillisia myyntihintoja niihin mitä maksaa kadulla?
Joo. Pointti oli siis se, että tarkoitus ei varmaankaan ole luoda lääkekannabisjärjestelmää jota hyötykäytetään viihdekäyttäjien toimesta. Yksityiseltä lääkäriltä kun varmasti reseptin aina tarvittaessa saa ties mihin, ainakin jos on kaveri lääkärinä. Jos halutaan luoda lailliset edulliset markkinat kannabikselle, se tulee tehdä asianmukaisen lainsäädännön kautta, ei mahdollistamalla lainsäädännön kiertoa erinäisillä kikkaskonsteilla. Pitämällä reseptilääkkeen hinta vastaavana kuin katuhinta, ei tähän kikkailuun ole erityistä tarvetta.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
8 647
Tuosta Luxemburgin jutusta. Jos nyt kuvitellaan että Suomessa kannabis laillisettaisiin, niin mitenköhän sitten käy, jos autoillessa saa tikkarin suuhun, ja on vaikka viikko tai pari sitten polttanut viimeksi. Testihän näyttää silloin positiivista ja tuomiota rapisee rattijuopumuksesta. Tuokin seikka vaatisi sitten höyläystä lakiin, mihin en nyt jaksa oikein uskoa - kuten siihen että täällä nyt mikään olisi muutenkaan mahdollista.

Toki jos kuski on selvästi sekaisin, niin silloin kuten nytkin asia on eri. Mutta kuitenkin, en pidätä hengitystä.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 044
Tuosta Luxemburgin jutusta. Jos nyt kuvitellaan että Suomessa kannabis laillisettaisiin, niin mitenköhän sitten käy, jos autoillessa saa tikkarin suuhun, ja on vaikka viikko tai pari sitten polttanut viimeksi. Testihän näyttää silloin positiivista ja tuomiota rapisee rattijuopumuksesta. Tuokin seikka vaatisi sitten höyläystä lakiin, mihin en nyt jaksa oikein uskoa - kuten siihen että täällä nyt mikään olisi muutenkaan mahdollista.

Toki jos kuski on selvästi sekaisin, niin silloin kuten nytkin asia on eri. Mutta kuitenkin, en pidätä hengitystä.
Ei kait satunnaispössyttely näy enää tikkarissa muutaman päivän jälkeen? Asia erikseen, jos on marinoinut itseään kukalla monta viikkoa putkeen.
 
Liittynyt
03.03.2017
Viestejä
198
Tuosta Luxemburgin jutusta. Jos nyt kuvitellaan että Suomessa kannabis laillisettaisiin, niin mitenköhän sitten käy, jos autoillessa saa tikkarin suuhun, ja on vaikka viikko tai pari sitten polttanut viimeksi. Testihän näyttää silloin positiivista ja tuomiota rapisee rattijuopumuksesta. Tuokin seikka vaatisi sitten höyläystä lakiin, mihin en nyt jaksa oikein uskoa - kuten siihen että täällä nyt mikään olisi muutenkaan mahdollista.

Toki jos kuski on selvästi sekaisin, niin silloin kuten nytkin asia on eri. Mutta kuitenkin, en pidätä hengitystä.
Kannabiskuskeja on liikenteessä riippumatta kannabiksen lainsäädännöllisestä asemasta. Jos siis laki kohtelee nykyisin rattijuoppoina kuskeja jotka on kaks viikkoa sitten polttanut kannabista, tämä asia täytyy ehdottomasti korjata riippumatta kannabiksen lainsäädännöllisestä asemasta.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
415
Ei kait satunnaispössyttely näy enää tikkarissa muutaman päivän jälkeen? Asia erikseen, jos on marinoinut itseään kukalla monta viikkoa putkeen.
Itsellä on näkynyt viikon takainen sätkä tuossa tikkarissa heikkona raitana. Näkyipä samassa tikkarissa heikkona raitana myös amfetamiini, jota en ole tähän päivään mennessäkään käyttänyt. Tuolloin 10v sitten, en olut edes nähnyt kyseistä ainetta.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
8 647
Kannabiskuskeja on liikenteessä riippumatta kannabiksen lainsäädännöllisestä asemasta. Jos siis laki kohtelee nykyisin rattijuoppoina kuskeja jotka on kaks viikkoa sitten polttanut kannabista, tämä asia täytyy ehdottomasti korjata riippumatta kannabiksen lainsäädännöllisestä asemasta.
Juuripa tätä ajoin takaa. Korjausliikkeen paikka.

Mitenköhän muissa maissa ylipäätään tuo pössyttely ja autoilu? Eihän nyt tuhannen aineissa pidä ajaa, mutta mahtaako olla kovinkin suomalainen ilmiö, että viikkoja sitten polttelusta rangaistaan. Esim venäjän rajala tulee porukkaa jotka ovat polttaneet nööh.. joku aika sitten, ja tästä pääsee suomeen käräjille.

Itsellä on näkynyt viikon takainen sätkä tuossa tikkarissa heikkona raitana. Näkyipä samassa tikkarissa heikkona raitana myös amfetamiini, jota en ole tähän päivään mennessäkään käyttänyt. Tuolloin 10v sitten, en olut edes nähnyt kyseistä ainetta.
Itsellä näytti positiivista yhden huumeen osalta, kuten joka vitun päivä näyttäisi. Tähän toki resepti, niin ei haittaa. Sanoi sitten että jotain muutakin näkyy, muttei osannut sanoa mitä. Ja mitään muuta en ole käyttänyt.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 458
Juuripa tätä ajoin takaa. Korjausliikkeen paikka.

Mitenköhän muissa maissa ylipäätään tuo pössyttely ja autoilu? Eihän nyt tuhannen aineissa pidä ajaa, mutta mahtaako olla kovinkin suomalainen ilmiö, että viikkoja sitten polttelusta rangaistaan. Esim venäjän rajala tulee porukkaa jotka ovat polttaneet nööh.. joku aika sitten, ja tästä pääsee suomeen käräjille.
No ei varmasti rangaista.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 458
Miksei muka? THC jämät näkyy, niin tyyppihän on rattijuoppo, nisti.
Siksi, että rangaistus tulee päihtyneenä ajamisesta. Jos olet polttanut viikkoja sitten, et ole päihtynyt. Se, että sylkitesti on positiivinen, ei tarkoita vielä rangaistusta. Tämän jälkeen sitten selvitellään miksi se on positiivinen ja lähdetään tarkempiin tutkimuksiin.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
8 647
Siksi, että rangaistus tulee päihtyneenä ajamisesta. Jos olet polttanut viikkoja sitten, et ole päihtynyt. Se, että sylkitesti on positiivinen, ei tarkoita vielä rangaistusta. Tämän jälkeen sitten selvitellään miksi se on positiivinen ja lähdetään tarkempiin tutkimuksiin.
Paikallinen lehti muistaa säännöllisesti julkaista juttuja, mitä rajalla tapahtuu, ja mistä lähdetään käräjille.

Siis väärinhän se on, ja selvittäminen sitten varmaan mielenkiintoista, ja milläs todistat oliko eilen vai viikko sitten.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 458
Paikallinen lehti muistaa säännöllisesti julkaista juttuja, mitä rajalla tapahtuu, ja mistä lähdetään käräjille.

Siis väärinhän se on, ja selvittäminen sitten varmaan mielenkiintoista, ja milläs todistat oliko eilen vai viikko sitten.
Sillä, että jos olet eilen tai viikko sitten polttanut, niin verikokeessa mahdollisesti näkyvät jäämät ovat niin pieniä, että voidaan todeta kuskin olleen selvin päin liikenteessä.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
8 647
Sillä, että jos olet eilen tai viikko sitten polttanut, niin verikokeessa mahdollisesti näkyvät jäämät ovat niin pieniä, että voidaan todeta kuskin olleen selvin päin liikenteessä.
Jaa noinko se meneekin. Ei ole kenellekään tutulle käynyt noin, niin vähän lehdistön varassa.

Itsellä on näkynyt viikon takainen sätkä tuossa tikkarissa heikkona raitana. Näkyipä samassa tikkarissa heikkona raitana myös amfetamiini, jota en ole tähän päivään mennessäkään käyttänyt. Tuolloin 10v sitten, en olut edes nähnyt kyseistä ainetta.
Asiaan liittyen, miten asia eteni?
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 458
Jaa noinko se meneekin. Ei ole kenellekään tutulle käynyt noin, niin vähän lehdistön varassa.
Ihanko oikeasti kuvittelit, että tuon pikatestin perusteella (jossa väärien positiivisten määrä on surkuhupaisa) lätkitään rattijuopumustuomioita? Tottakai otetaan verikoe, joka sitten tutkitaan.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
8 647
Ihanko oikeasti kuvittelit, että tuon pikatestin perusteella (jossa väärien positiivisten määrä on surkuhupaisa) lätkitään rattijuopumustuomioita? Tottakai otetaan verikoe, joka sitten tutkitaan.
No eipä ole omalle kohdalle osunut, niin en osaa kuvitella. Lehdessä lukee että venäläinen kuski antoi positiivisen näytteen, ja asia etenee käräjäoikeuteen. En tiedä onko siinä välissä sitten käyty verikokeissa, mitä ne löytää ja tulkitsee, ja mikä on lopullinen tuomio.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 458
No eipä ole omalle kohdalle osunut, niin en osaa kuvitella. Lehdessä lukee että venäläinen kuski antoi positiivisen näytteen, ja asia etenee käräjäoikeuteen. En tiedä onko siinä välissä sitten käyty verikokeissa, mitä ne löytää ja tulkitsee, ja mikä on lopullinen tuomio.
Kuitenkin julistit, kuinka Suomessa rangaistaan siitä, että viikkoja sitten poltellut ja tuomioita tulee. Jos asiasta ei ole parempaa tietoa, olisi suun syytä olla hieman soukemmalla. Menee helposti uskottavuus, jos asioista lähtee huutelemaan noinkin vaillinaisilla tiedoilla.

P.S. Eipä ole itselläkään kokemusta kys. prosessista.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
8 647
Kuitenkin julistit, kuinka Suomessa rangaistaan siitä, että viikkoja sitten poltellut ja tuomioita tulee. Jos asiasta ei ole parempaa tietoa, olisi suun syytä olla hieman soukemmalla. Menee helposti uskottavuus, jos asioista lähtee huutelemaan noinkin vaillinaisilla tiedoilla.

P.S. Eipä ole itselläkään kokemusta kys. prosessista.
Kun en tiedä, niin pitää kysellä. Ilmaisin itseäni kyllä huonosti, ettei siinä mitään.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 458
Tuosta Luxemburgin jutusta. Jos nyt kuvitellaan että Suomessa kannabis laillisettaisiin, niin mitenköhän sitten käy, jos autoillessa saa tikkarin suuhun, ja on vaikka viikko tai pari sitten polttanut viimeksi. Testihän näyttää silloin positiivista ja tuomiota rapisee rattijuopumuksesta. Tuokin seikka vaatisi sitten höyläystä lakiin, mihin en nyt jaksa oikein uskoa - kuten siihen että täällä nyt mikään olisi muutenkaan mahdollista.

Toki jos kuski on selvästi sekaisin, niin silloin kuten nytkin asia on eri. Mutta kuitenkin, en pidätä hengitystä.
Juuripa tätä ajoin takaa. Korjausliikkeen paikka.

Mitenköhän muissa maissa ylipäätään tuo pössyttely ja autoilu? Eihän nyt tuhannen aineissa pidä ajaa, mutta mahtaako olla kovinkin suomalainen ilmiö, että viikkoja sitten polttelusta rangaistaan. Esim venäjän rajala tulee porukkaa jotka ovat polttaneet nööh.. joku aika sitten, ja tästä pääsee suomeen käräjille.
No eipä ole omalle kohdalle osunut, niin en osaa kuvitella.
Sain kahdesta ensimmäisestä viestistä sellaisen kuvan, että kuvittelet asiasta paljonkin. Kysely alkoi vasta myöhemmin. Mut joo, eteenpäin.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
415
Asiaan liittyen, miten asia eteni?
Kotietsintä siitä seurasi, parkkipaikalla testin tekivät. Pari pientä kasvia oli kun silloin yritin harrastella ja kasvatella, näytin ne poliisille jne. Katkoivat ne pussiin ja katselivat ympärille, ei mitään kummempaa penkomista, asiallisia poliiseja olivat. Sain jäädä kotiin ja aamulla menin töihin.

Oikeudessa tuli muistaakseeni 40 päiväsakkoa, ajo-oikeutta en menettänyt. Taisi käydä aika hyvä tuuri sen suhteen:rolleyes: Siinä käsityksessä olen, että lähes aina lähtee kortti jos kiinni noista touhuista jää, ajoit tai et.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
237 480
Viestejä
4 163 695
Jäsenet
70 414
Uusin jäsen
O&G

Hinta.fi

Ylös Bottom