Virtaa pikkukoneille?

Liittynyt
04.12.2017
Viestejä
416
Olen tässä kahlannut internetin ihmemaassa ja etsinyt tietoa powereista. Tarkoitus olisi hankkia ATX-liittimellä varustettu virtalähde n20w kuluttavalle pikkukoneelle. Vaihtoehtoja on olemassa ATX, SFX ja sitten nämä picopsu tyyppiset tai koteloissa mukana tuleva pieniä DC/DC kortteja.

Vaan nytpä ongelma. Tarjonta on tälläiseen tarpeeseen suorastaan onnetonta, tai siis saatavilla olevat virtalähteet ovat yleensä turhan suuria ison tietokoneen osia. Toinen juttu on se, että en löydä järkeviä testejä joissa olisi mitattu sitä miten nämä pikkumokkulat hukkaavat virtaa. Testejä löytyy isommista ja niistä selviää, että 20w on aivn liian pieni kuorma niille. Tuollaisissa isoissa powereissa menee huomattava osa virrasta hukkaan pienellä kuormalla. Oletan, että pikkuiset 60w-80w virtalähteet toimivat paremmin ja tehokkaammin. Miten lie? Miksi kukaan kotimainen kauppias ei tyrkytä mukavia pikku powereita? Onko tuttua?
 
Liittynyt
04.12.2017
Viestejä
416
Kiitosta tuosta, mutta oikeastaan tuota olin jo katellut yhtenä. Tuossa on se heti alussa mainitsemani ongelma, että en löydä vertailutestejä näitä tämäntyyppisistä DC/DC virtalähteistä.

Jos jollakin on omaa kokemusta vaikkapa juuri tästä vehkeestä, niin kiitollisena kyllä otan tietoa vastaan. Tuohon laitetaan tietty perään vielä AC/DC virtalähde, että senkin hyötysuhde pitäisi jotenkin huomioida.

Toinen aiheeni oli, että aiemmin sai hyvänmerkkisiä ATX/SFX virtalähteitä vaikkapa 200w tehoisia jopa pienempiäkin. Nyt on menty siihen, että tehot alkavat niin suuresta, että ne eivät enää järkevästi sovi käytettäväksi tälläisiin vähävirtaisiin 20w koneisiin. Iso virtalähde ottaa pienellä kuormalla liian paljon virtaa suhteessa hyötyyn.
 
Liittynyt
28.05.2018
Viestejä
543
Ei kai se huono hyötysuhde pienellä teholla kuitenkaan mahdottomia haittaa. Itsellä ikivanhan (ei mikään 80+) nexus 500w perässä A10-5800k pohjainen NAS kokoonpano, tuo ottaa seinästä kaikkineen jotain 40w päällä ollessaan (24/7).
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
239 655
Viestejä
4 187 568
Jäsenet
70 776
Uusin jäsen
Fancy

Hinta.fi

Ylös Bottom