FTL: Faster Than Light

BOT

Liittynyt
14.11.2016
Viestejä
2 404
Tämä on varmasti monille PC-pelaajille tuttu peli studiolta Subset Games. Peli julkaistiin Windowsille, Mac OS X:lle ja Linuxille 14.09.2012. Peli saapui myöhemmin myös iOS:lle 03.04.2014.

Pelin tavoite on päästä ylhäältä päin kuvatulla avaruusaluksella sodan keskellä galaksien läpi omien tukikohtaan, taistellen matkalla avaruusaluksia vastaan, tehden kauppaa, keräten miehistöä, varustaen alusta ja pohtien kiperiä päätöksiä eri pysäkeillä, jotka voivat auttaa matkassa tai olla kohtalokkaitakin.

Jos aluksesi energia menee nollaan, peli alkaa täysin alusta. Alussa saa valita haluamansa aluksen, joka vaikuttaa pelin kulkuun paljonkin, kunhan ensin avaa itselleen pari alusta pelaamalla perusaluksella. Vaikeustasoja on kolme ja peli vaatii strategista pähkäilyä sekä resurssien hallintaa. Pelissä on nykyään vaihtoehtona aktivoida edistyneempi pelimuoto, joka tuo peliin huomattavan paljon lisäsisältöä.

Subset Games | FTL: Faster Than Light
FTL: Faster Than Light on Steam
FTL: Faster Than Light - Wikipedia

...

Ostin tämän pelin noin viikko sitten PC:lle ja voin sanoa että aika hämmentävän mielekäs peli. Ensin pelasin pidempään studion uusinta peliä Into The Breach (josta joku voi halutessaan tehdä oman ketjun, jos löytyy keskusteltavaa), kunnes päädyin tähän ja yllätyin positiivisesti.

Pääsin pelin juuri ensimmäistä kertaa läpi normaalitasolla, millä olen ainoastaan pelannut ja voin sanoa että tunne oli tyydyttävä. Aluksena toimi The Adjudicator ja pisteet oli 3620.

...

Kirjoita tänne halutessasi omia kokemuksiasi, kysymyksiä ja tuntemuksiasi. Jos ei muuta, niin tämä ketju voi toimia pelille pienimuotoisena mainoksena. Suosittelen todella, kuten myös uudempaa Into The Breachiä. 10 € tästä ei mielestäni ole liikaa ja peli on hyvä vaihtoehto varsinkin tehottomille laitteille, kuten monille kannettaville tietokoneille.

Tässä näytiksi kuvia omista peleistä (eivät pilaa tietämättömälle mitään):



 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
27.03.2017
Viestejä
2 736
Ihan hyvä peli ja Steamin laskuri näyttää 82 tuntia.

Kaukana silti täydellisestä tai "kestopelin" tittelistä. Suurin valituksen aihe on liian iso tuurin merkitys. Olisi parempi jos kuolema tulisi omien huonojen valintojen tai liian riskin oton takia, eikä siksi että 5 omaa ohjusta menee huti vaikka ne ampui kokenut miehistön jäsen, kun taas vihun 5 ohjusta osuvat ja tappavat miehistön yksi toisensa jälkeen eikä ole mahdollista lähteä karkuun. Myös silloin tällöin tehtävät valinnat ovat täyttä nopan heittoa ja minusta turhia:
"Löysit hylätyn avaruusaseman, haluatko tutkia sen?"
"Haluan."
"Miehistön jäsen kompastui ja kuoli."


Nopan heitosta huolimatta voin suositella, uudelleen peluuarvo on hyvä. Semmonen 87/100 antaisin pisteitä.
 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
3 419
On yksi omista suosikeista. Vaikka tuurikerroin on kova, niin pidän pelistä sen epäreilusta reiluudesta. Välistä vain tuuri on huono, joko osuimien suhteen, tai vastaan tulee vain just väärän mallinen alus. Toisaalta peli ei huijaa, taisteluissa kone vetää reilusti.

Ikuisuusprojektina on suojattomalla steath aluksella läpi. Easylla on onnistunut, mutta medium/hard on edennyt maksimissaan loppuvihollisen kolmanteen erään.
 
Liittynyt
06.12.2016
Viestejä
297
Oma pelikello näyttää 20h. Peli on mielenkiintoinen mutta arvaamaton, jonka takia peli myös kiehtoo. Pelin huonoin puoli on vaikeuden skaalaus. Just kun saat täyden miehistön ja saat pelin parhaat aseet, piantulee uber vihualus tyhjästä ja tuhoaa aluksesi muutamasta laukauksesta, etkä pääse karkuun. Tämän takia en ole pelannut peliä pitkää aikaan. Yhdesti olen päässy loppuvastuksen luokse tuurilla.
 

BOT

Liittynyt
14.11.2016
Viestejä
2 404
En ole vielä lisäsisältöä testannut, mutta huonointa tuuria on vihollisalukset, jotka ovat puollustuksensa ja aseistuksensa puolesta juuri sitä pahinta mahdollista itseäsi vastaan. Minulle ei teleportannut nimeksikään miehistöä alukseeni tuossa voittamassani pelissä, mutta valmistauduin loppua kohti tätä varten ja taisin erikseen ostaakin ainakin yhden Mantiksen alukseeni. Hampaita kiristellen oikein odotin että missä välissä tulee porukkaa sisään noin puoleen väliin asti, kun aluksessa oli pelkästään kolme vihreää Zoltania, mitkä ovat taisteluun huonoja. Ostin tosin jo ennen neljättä jäsentä itselleni yhden kamppailijadronen ihan varmuuden varalta.

Pelissä voi jonkin verran siis riskejä hallita ja monet arveluttavat valinnat jättää tekemättä, jos epäilee niistä tulevan pahasti vahinkoa. Siltikään kaikkia valintoja voi tuskin jättää tekemättä tai muuten ei saa kunnolla resursseja loppua kohti. Sen verran voi silti taktikoida valinnoissakin, että hypätessään seuraavaan galaksiin arvioi mitä valintoja siellä tullee vastaan ja vertaa omaa varustustaan tähän, josko saisi niitä sinisiä vastausvaihtoehtoja eteensä, mitkä ovat olleet minulle toistaiseksi aina harmittomia.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
857
Onko tohon tullut jotain "explore" moodia että sais rauhassa tutkailla ympäriinsä ennen kuin se kapinallis-mikä-lie laivasto tulee sieltä ja ottaa kiinni?
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
11 941
Jos on mahdollisuus valita, niin suosittelen ehdottomasti iPadille tätä.

Erittäin mukava pelata pädillä, istui sitten junassa, lentskarissa tai kotisohvalla.

Ipad minillä gui on hieman pienehkö, mutta normipädillä tai pro:lla oikein mukava.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
292
Pitihän tämä taas asentaa, hyvää settiä. Oiskos vinkkejä miten noita aluksia saisi helpoiten lisää?
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
11 941
Pitihän tämä taas asentaa, hyvää settiä. Oiskos vinkkejä miten noita aluksia saisi helpoiten lisää?
Aluksia saa lisää pääsemällä pelin läpi aina edellisellä aluksella. Sen lisäksi erikoisaluksiin on jotain erikoistehtäviä / achievementtejä joita pitää tehdä.

Aluksen B ja C tyypit avataan jollain achievementeillä, osa helpompia, osa vaikeampia. Kannattaa tarkastaa, että mitä se avaaminen vaatii ja olla valmis pistämään yksi peli läskiksi ihan vaan, jotta saa noita auki, mikäli hyvä tilaisuus ilmaantuu.
 
Toggle Sidebar

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjut
237 433
Viestejä
4 161 474
Jäsenet
70 408
Uusin jäsen
allun90

Hinta.fi

Ylös Bottom