Mitä io-techit katsoo? Arvostele ja kommentoi viimeksi katsomiasi leffoja.

Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
251
Laitetaas taas pari hyvää, mitä lähiaikoina tullut katsottua. Tämän kuun parhaimmisto tähän mennessä.

Tras el cristal (1986) - IMDb: Espanjalainen kauhudraama/taide-elokuva entisestä natsitohtorista, joka harrastaa nuorten poikien kiduttamista ja murhaamista. Itsemurhayrityksen jälkeen mies kokovartalohalvaantuu ja hoitajaksi ilmaantuu nuorukainen kenellä ei myöskään ole ihan kaikki intiaanit kanootissa. Aika korkealla häiriintyneiden elokuvien listalla oleva teos on leffana todella hyvä ja taidokkaasti tehty. 9/10

Paperikuu (1973) - IMDb: Lama-ajan jenkkilässä kiertelevä huijari saa kyytiinsä nuoren tytön, jonka isä hän mitä luultavimmin on vaikkei asiasta selvyyttä saadakaan. Mielettömän hyvällä kemialla operoiva pääosapari (isä ja tytär oikeassa elämässä) kannattelevat jossain draaman ja komedian välillä pyörivää teosta. 8/10

Tri Jekyll & Mr. Hyde (1931) - IMDb: 1931 vuoden filmatisointi tutusta tarinasta. Moraalikoodia edeltävä leffa on teemoiltaan melko rankka noin vanhaksi ja varsinkin Hyden ja prostituoidun suhde on pervoudessaan jopa eroottinen. 7/10

Pimeyden valtias (1987) - IMDb: Carpenterin parhaimmistoa. Kaikin puolin Fulcia muistuttava teos on todella tyylikäs, vaikka en tälle aikoinaan kakarana oikein lämmennytkään. 8/10

Angel Heart (1987) - IMDb: Neo-noirin ja kauhun yhdistelmä, missä Rourke jahtaa sairaalasta kadonnutta miestä mystisen de Niron palkkaamana. Erityismaininta Lisa Bonetin tisseistä. 8/10

Maniac (1980) - IMDb: Brutaali ja ankea slasher. Alku ja loppu hyviä, välissä hiukan tusinampi pätkä, mutta kuitenkin aika paras slasheri mitä on tehty (en siis ole kyseisen genren suuri ystävä). Legendaarinen haulikolla päähän -kohtaus on hieno. 7/10
 
Liittynyt
10.08.2018
Viestejä
667
In a Glass Cage on kyllä ehdoton huippu ahdistavien leffojen genressä. Huikean hyvän näköinenkin, Blurayn kuvanlaatu on vieläpä todella hyvä. Harva leffa yhtä synkeä, vaikka gorella ei lainkaan mässäilekään. 10/10

Angel Heart mielestäni taas yliarvostettu, aika geneerinen "mies kävelee ihmiseltä toiselle ja juttelee niille"-mysteeri. Jacobs Ladder tai Candyman esimerkiksi parempia.
 

Juffex

Kinostaja
BANNED
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
779
BlacKkKlansman (2018) - IMDb eli tämä paljon "hehkutettu" elokuva jossa Jasper Pääkkönen näyttelee yhdessä pääosista, jos niin voi sanoa. Avainhahmo tarinan kannalta joka tapauksessa.

Elokuvana sellainen mitä hieman pelkäsinkin, koska pohjautui tositapahtumiin jonka tapahtumien kulusta jotain tiesinkin. Eli aika hidastempoinen ellei peräti tylsä välillä. Elokuvalla mittaa yli 2h josta olisi ainakin 30min ollut syytä ottaa pois. Välillä meinasi käydä aika pitkäksi ja jos olisin kehdannut, olisin teatterissa alkanut räpläämään kännykkää. Myös haukotella sai aina välillä.

Elokuvan lopussa esitetyt nykypäivän tapahtumat olivat kyllä mielenkiintoinen lisä ja hiljensi teatterin täysin. Tuntui ettei kehdannut edes nielaista kun oli täysin hiljaista koko salissa.

3/5. Kerran tuli katsottua, tuskin toista kertaa ennen vuotta 2080.
 
Liittynyt
08.08.2017
Viestejä
1 749
Kävin eilen katsomassa uuden Mielensäpahoittajan. Eka leffa oli musta paikoin jopa aika huono vaivaannuttavan huonon huumorin takia. Uusi on huomattavasti parempi leffa. Vakavampi, mutta huumorikin toimii paremmin kuin ekassa. Tässä ei tainnut oikein ärsyttää mikään, paitsi tietenkin tarkoituksella ärsyttäväksi tehdyt ihmiset. Heikki Kinnunen vetää tosi hyvin ja uusi löytö Satu Tuuli Karhu ei jää yhtään huonommaksi. Aika pitkä leffa, mutta ei sekään ärsyttänyt. Suosittelen!
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
251
Hereditary - pahan perintö (2018) - IMDb

Tätä on melkein kaikkialla suitsutettu uudeksi klassikoksi ja nostettu Manaajan ja Rosemaryn painajaisen kaltaisten teosten rinnalle. En ymmärrä millä ansioilla. Ekat 90 minuuttia ovat kuolettavan tylsiä ja loppuosa tavallaan ihan OK, mutta välillä vetää pahasti yli melkein komiikan puolelle. Ja pelottavahan tämä ei ollut millään muotoa. 3/10
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
147
BlacKkKlansman 5/10. Stallworth ja Pääkkönen veti hyvin roolinsa.
Prisoners 7/10. Melko synkkä, mutta hyvä leffa juonenkäänteineen.
Mission: Impossible - Fallout 5/10. Niin geneerinen paskalla juonella varustettu toimintamättö kuin vain voi olla. Aiempaa osaa en ollut nähnyt ja leffassa oli aika paljon viittauksia siihen. Moottoripyörä-kohtaus oli hieno.
The Lobster 5/10 Omituinen ja hidastempoinen. Ihan mielenkiintoinen silti.
Extinction 4/10 Geneerinen B-luokan "alienit hyökkää maahan" pienellä twistillä.
Annihilation 7/10 Tosi hyvä jännäri paitsi elokuvan loppupuoliskon kohtauksessa mentiin vähän yli mielestäni.
 
Liittynyt
10.08.2018
Viestejä
667
The Lobster
Saman ohjaajan Dogtooth ja Killing the Sacred Deer olivat makuuni, mutta tämä oli jäänyt välistä. Ihanan absurdi dystopia-komedia/thrilleri, erittäin häiriintynyt asetelma ja hahmot, jotka vetivät mukaansa. Tunnelma oli ohjaajalle tuttua omintakeista laatua. Näyttely kaurismäkeläistä nihilististä patsastelua, joka sopii tyyliin hyvin. Valitettavasti leffan toka puoli on lähinnä ensimmäisen puolen kertausta toisesta näkökulmasta, eikä anna niin uutta enää kohti loppua. Alku 9/10, loppu 6/10, annetaan kuitenkin armelias 8/10, koska oli paras leffa mitä olen muutamaan kuukauteen katsonut (katson 3-4 leffaa viikossa).
 
Liittynyt
27.03.2017
Viestejä
2 743
BlacKkKlansman

Heti aluksi sanottava ettei tämä ollut mikään liioteltu twitterin SJW-vihollisfantasia tai Tariq Nasheedin rotusotapropaganda oksennus, vaan realistisen oloinen kuvaus pienestä joukosta jotka pelkäävät valkoisen rodun katoavan.

En tiennyt elokuvasta etukäteen muuta kuin asetelman ja että siinä on Jasper Pääkkönen. Ilmaislipun turvin olikin hyvä ottaa riski ja vasta teatterissa sattui silmään elokuvan mainos jonka mukaan kyseessä on draama-komedia. Olisivat vain jättäneet sanan komedia pois sillä vitsit olivat surkeita, ihan rehellinen hitusen liian pitkä draama tämä oli. Ikävästi kerkesin kyllästyä alussa pitkän yökerhotanssikohtauksen aikana, mutta onneksi elokuva lähti sen jälkeen käyntiin ja seuraavan kerran puhelinta halutti vilkaista vasta lopussa, eli ei sentään tappavan tylsä.

Jasper suoriutui roolistaan hyvin ja toivottavasti tämä poikii lisää rooleja Hollywoodiin. En yleensä huomaa jos kohtauksia on leikattu huonosti, mutta tässä oli useampi kohtaus jossa kulmakulman vaihdellessa heput ovat eri asennoissa. Loppukohtaus oli kyllä kovaa kamaa ja tyttökaveri säikähti ihan tosissaan.

4/10
 
Liittynyt
08.11.2016
Viestejä
1 274
Jos haluatte tuhlata 1,5-tuntia elämästänne paskaan, niin kattokaa Reprisal. Ristus mitä tuubaa, Bruce Willis statistin roolissa laukomassa yhden lauseen repliikkejä, logiikalla ja järkevyydellä ei oo mitään tekemistä tossa leffassa, pääroolihahmon pennulle keksitty antaa diabetes tuomaan lisää "draamaa" leffaan, jne.

Vituttaa nytten ku tuli katottua...
 

omenanraato

Team Tesla
Liittynyt
22.10.2017
Viestejä
4 472
Tässä viime aikoina katsonu kaks leffaa.
Molemmissa näytellyt Matti Onnismaa ja mä kyllä ihmettelen ettei ole yksi niistä Suomen vakio mies pääosan esittäjistä joka leffassa. On kyllä niin armottoman kova äijä, että harmittaa oikein miksi ei ole useammassa.

Mutta ne leffat..
Armomurhaaja. Seuraan YouTuben puolelta StandUp koomikko Iikka kiven kanavaa, jossa hän arvostelee leffoja omaan makuun hyvällä tyylillä. Hän tätä kehui yhdeksi parhaista suomileffoista.
Googlailin ja totesin tän olevan joku tyyliin talkoilla tehty ”räpellys”. En olisi ikinä katsonut, ilman Iikan arvostelua.
Päätin siis metsästää tän käsiini ja voi pojat tykkäsin.
Meni mullakin yhdeksi parhaista suomi leffoista ja elokuva osaa kyllä olla samaan aikaan mustalla huumorilla höystetty, mutta myös vakava ja saa miettimään asioita.
Toisaalta leffassa juuri Onnismaa pääosissa on niin vakuuttava, että alkaa Tommi Korpelakin jo kalpenemaan siinä rinnalla ja se on mun suusta paljon se..Onnismaa osaa jotenkin sanattomasti tuoda esiin todella paljon ja hänen pelkkä olemus kannattelee monia kohtauksia yksistään.
Ei voi kuin suositella.


Sit toinen leffa oli myös suomalainen, Rendel.
En ole kuullut juttuakaan tästä, mutta osui silmiin kun leffatarjontaa selailin eri palveluista. Googletin ja Suomen ensimmäinen supersankari toimintaleffa. Kuulosti niin päättömältä, että ajattelin et tämä on nähtävä.
Katsoin arvosteluita ja pari oli antanut 8-9 välille arviota ja loput 1*.
Ihmettelin eroja ja lopulta selvisi, että leffasta tykänneet oli tykänneet tavasta jolla oli tehty ja yhden tähden arviot vain vertasi marvelin miljoona tuotantoihin. Tiesin jo tässä vaiheessa 1* arviot huuhaaksi ja päätin katsoa leffan.

Sanottakoon heti alkuun se, että pidin tästäkin tosi paljon. Leffa käyttää ihan tarkoituksella kaikki jenkki supersankari kliseet, eikä edes yritä olla mitään, kuin niin tyypillisin ja kliseisin leffa kuin vain voi olla.
Ja jotenkin koko leffasta huokuu se, että kyllä Suomesta voi tulla toiminta leffaa, tai supersankaria ja leffa ei pyydä keneltäkään anteeksi.
Okei, dialogi on kankeaa, eikö juoni ole ihmeellinen. Kaikki kohtaukset tapellaan about samassa peltihallissa. Mutta silti. Tää oli hyvä ja hauska leffa jonka katsoi tosi mielellään, eikä todellakaan ollut se normi tusina komedia mitä Suomessa pusketaan ulos kokoajan.
Kyllä mä väitän, että tälläsiä leffoja kuin nämä kaksi ja sit isommasta päästä ikitie, niin kun näitä tehtäis oikeasti useampia jokaikinen vuosi, niin kyllä suomileffan taso nousisi paljon, se avaisi uria ja levitysoikeuksia ulkomaille ja nostaisi lopulta budjetteja, joka antaisi lisää mahdollisuuksia tälläisiin. Onneksi Rendel on menestynyt maailmalla ja jatko-osa tulossa.

Kaikki nämä pienemmän mittaluokan oikeasti taidokkaat leffat näyttää sen toteen, että ei se budjetti määritä leffan hyvyyttä. Vaan se, että tekijät tekee vakavissaan taidolla niin hyvän leffan kuin pystyy, eikä vain halvalla nopeasti jotain, kunhan saadaan joku räpellys ulos.

Mä antaisin armomurhaajalle 5/5 ja Rendelille 4,5/5 (Rendel ei leffana noin hyvä ole, mutta suomi tarvii tän itseluottamuksen omaavia leffoja!). Ja mainittakoon vielä tuossa mainitsemani ikitie on omalla asteikolla Suomen kaikkien aikojen paras leffa, joten se on Niilo22 sanoin 6/5.
 

Stargate2017

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
02.09.2017
Viestejä
1 894
The Conjuring (2013)
+ Cool.
+ Horror a bit.
+ Likeable family.
+ A slap to the face to Atehists ... Demons exist, spirits exists, The Devil exists, but
also good things like Angels and Jesus Christ and God.
+ Based on true story.
- Slightly slow going.
- Scary but not ultra scary
My vote: 8/10 Very good!

Conjuring 2 (2016)
+ Horror.
+ Likeable poor family.
+ Good actors.
+ Do you dare to face the future? Future does look dangerous and dark.
- The settings the scene is not my favorite.
My Vote: 8/10 very good.
 
Liittynyt
10.08.2018
Viestejä
667
Ite diggasin Insidiouksesta paljon enemmän. Jotenkin Conjuring (ja Conjuring 2 ja Insidious 2) olivat jo niin nähtyjä ja saman kertausta. Katottavia kaikki kuitenkin, koska tuleehan melkein kaikki uudet vähänkin laadukkaammaksi kehutut kauhuleffat katottua.

Do you dare to face the future? Future does look dangerous and dark. Aika eeppistä.
 

JSoi

Make ATK Great Again
Liittynyt
14.02.2017
Viestejä
873
Uusia ja uudehkoja kauhuelokuvia joista itse on tullut pidettyä: The Wailing, Neon Demon, A Girl Walks Home Alone at Night, A Cure for Wellness, Split, Green Room, It Follows, Hereditiary, It, The Witch, The Visit, sekä ensimmäinen Conjuring ja Sinister. Kaikki nyt eivät tiukasti ihan pelkkää kauhua ole, mutta katsomisen arvoisia elokuvia omasta mielestä kuitenkin.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
251
Uusia ja uudehkoja kauhuelokuvia joista itse on tullut pidettyä: The Wailing, Neon Demon, A Girl Walks Home Alone at Night, A Cure for Wellness, Split, Green Room, It Follows, Hereditiary, It, The Witch, The Visit, sekä ensimmäinen Conjuring ja Sinister. Kaikki nyt eivät tiukasti ihan pelkkää kauhua ole, mutta katsomisen arvoisia elokuvia omasta mielestä kuitenkin.
Paljon ihan hyviä ja vähintään OK leffoja tuossa. The Wailing oli itselleni uusi tuttavuus, joka täytyy jossain kohtaa katsastaa.

Neon Demonista en pitänyt, mutta ainakin se epäonnistui tyylillä eli en kuitenkaan pasko sen päälle. Samantyylisistä pidän enemmän vanhasta B-leffasta Liquid Sky. Hereditary ja IT olivat minulle suuria pettymyksiä. Conjuring 2 on minusta ihan samalla tasolla kuin ekakin. Split, Green Room, The Visit ja It Follows noista näkemättä ja kolme ekaa eivät niin kauheasti kiinnosta. Loput ovatkin sitten hyviä.

Pari uudempaa, joita listasi perusteella uskallan suositella: Satan's Slaves ja The Eyes of My Mother.
 
Liittynyt
10.08.2018
Viestejä
667
Koreasta, Japanista, Ranskasta, Briteistä, Ausseista on tullut 2000 ja 2010-luvulla paljon hyviä kauhuja. Tosin viime vuosina niilläkin on valitettavasti ollut vähän hiljaisempaa. The Wailing kyllä vaikuttaa tosi lupaavalta. Ranskisten Raw oli mielestäni kelpo.
 

Stargate2017

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
02.09.2017
Viestejä
1 894
Ite diggasin Insidiouksesta paljon enemmän. Jotenkin Conjuring (ja Conjuring 2 ja Insidious 2) olivat jo niin nähtyjä ja saman kertausta. Katottavia kaikki kuitenkin, koska tuleehan melkein kaikki uudet vähänkin laadukkaammaksi kehutut kauhuleffat katottua.

Do you dare to face the future? Future does look dangerous and dark. Aika eeppistä.
Siihen viittasin mitä nainen näki ennusteen miehen kohtalosta Conjuring 2 leffassa...

Nyt kun olen nähnyt molemmat Conjuringit uudestaan (eka kerta oli vuosia sitten) ajattelin nähdä The Nun kauhuelokuvan leffa teatterissa kun jaksan/ehdin syyskuussa.
 

JSoi

Make ATK Great Again
Liittynyt
14.02.2017
Viestejä
873
Paljon ihan hyviä ja vähintään OK leffoja tuossa. The Wailing oli itselleni uusi tuttavuus, joka täytyy jossain kohtaa katsastaa.

Neon Demonista en pitänyt, mutta ainakin se epäonnistui tyylillä eli en kuitenkaan pasko sen päälle. Samantyylisistä pidän enemmän vanhasta B-leffasta Liquid Sky. Hereditary ja IT olivat minulle suuria pettymyksiä. Conjuring 2 on minusta ihan samalla tasolla kuin ekakin. Split, Green Room, The Visit ja It Follows noista näkemättä ja kolme ekaa eivät niin kauheasti kiinnosta. Loput ovatkin sitten hyviä.

Pari uudempaa, joita listasi perusteella uskallan suositella: Satan's Slaves ja The Eyes of My Mother.
Täytyy pistää tarkistukseen.

Neon Demon jakaa katsojia aika jyrkästi. Omasta mielestä Refnin elokuvat ovat suurimmilta osin pelkkää tyyliä ilman sisältöä, mutta jostain syystä Neon Demon nappasi munaskuista ihan kunnolla ja piti mielenkiinnon yllä loppuun asti.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
251
Katsoin tuo The Wailing äsken ja ei se minulle oikein toiminut. Yleensäkin tykkään aika harvoin korealaisista elokuvista (sanoisin, että keskiarvolla heikoin Kaukoidän leffamaa minulle). Pituutta 30-60 minuuttia liikaa ja aivan turhaa pölhökomediaa ympätty noiden kyvyttömien poliisien muodossa. Loppupuolella paranee hiukan, mutta kun koko tarinassa ei tunnu olevan mitään järkeä niin annan kuitenkin vain 2/5.
 

Lallijuoppo

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
6 683
Yleensäkin tykkään aika harvoin korealaisista elokuvista (sanoisin, että keskiarvolla heikoin Kaukoidän leffamaa minulle)
Kauheasti ei tule katsottua aasialaista tuotantoa, mutta kovin vaikuttaa, että siellä edelleen ylinäytteleminen on se juttu. Se ei ole hauskaa edes komediassa.
 

Stargate2017

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
02.09.2017
Viestejä
1 894
Mile 22 (2018)
+ Todella hyvä Action elokuva.
+ Kiinnostava
+ Ok näyttelijät.
+ Mahdollisesti ei niin yksinkertainen juoni kun luulisi.
+ Sisältää aseiden käyttöä mutta myös lähitaistelua.
Minun arvosana: 8.5/10 todella hyvä!
 
Liittynyt
10.08.2018
Viestejä
667
Kauheasti ei tule katsottua aasialaista tuotantoa, mutta kovin vaikuttaa, että siellä edelleen ylinäytteleminen on se juttu. Se ei ole hauskaa edes komediassa.
Aasialaisissa puhtaissa viihde-elokuvissa noin, mutta kyllä nekin ihan oikeita leffoja tekee joissa ei ylinäytellä. Ainakaan sillain ärsyttävään tyyliin.

I Saw the Devil ja Oldboy on kyllä yksiä suosikkithrillereitäni 2000-luvulta. Parkin ja Kim ki Dukin synkeät leffat kaikki ylipäätään huippuja. Japanilainen Cold Fish kanssa loistava...Tosin ei takuulla kaikkin makuun. Itsessä on kyllä vähän gorehoundia kauhu/thrillerien suhteen, että en pidä elokuvista joissa "rakennetaan tunnelmaa" ensin 80 min ilman että mitään tapahtuu, ja sit viimeset 10 min tapahtuu. I Saw The Devil -tapaiset mitkä menee 11/10 lasissa alusta loppuun on enemmän makuuni. Paitsi jos kokoajan on oikeasti pahaenteinen ja ikääv tunnelma, se on kanssa hyvä vaikkei väkivaltaa olisikaan. Sellainen "jotain kuule tapahtuu!"-vaan ei nappaa lainkaan.

Mitä itse katsoin;
Ihmeotukset ja Mihin Ne Paskoo (tjms.)
Yllätyksekseni pidin Harry Pottereista ihan ok kun katsoin ne pari vuotta sen jälkeen kun kaikki olivat tulleet. Sopivan naiiveja ja kekseliäitä. Tää taas oli ihan tyylipuhdasta Hollywood-scheisseä alusta loppuun, oli pakko katsoa 4 päivän aikana koska ei tarina ja hahmot vaan vetäneet ollenkaan mukaansa kliseiseen New Yorkin cgi-kaupunkiinsa. 2/10.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
2 419
Hana-Bi leffa on yksi parhaista mitä on tullut katsottua ja siinä ei todellakaan ylinäytellä:) Se on toki japanilainen leffa, ehkä korealaisissa leffoissa on erilainen tyylinsä.
 
Liittynyt
10.08.2018
Viestejä
667
Hana-Bi leffa on yksi parhaista mitä on tullut katsottua ja siinä ei todellakaan ylinäytellä:) Se on toki japanilainen leffa, ehkä korealaisissa leffoissa on erilainen tyylinsä.
Ton ajan Kitano oli kyllä ihan huippu. Tai kaikki sen 80-90-luvun leffat. Vähän kuin Kaurismäki, mutta tyyli rajumpi. Debyyttiohjaus Violent Cop kyllä alkaa tyylikkäästi kun Kitano hakkaa lasta turpaan tämän kotona. Ja loppuu vielä tylymmin.:)
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
251
I Saw the Devil pitäisi katsoa jossain välissä kanssa. Oldboysta en juurikaan pitänyt. Kitanoiden katsomisesta on aikaa, mutta muistaakseni suurin osa oli hyviä (pitäisikin katsella noita uudestaan jossain välissä).
 

Hetzer

Make ATK Great Again
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
476
The Predator

Mitähän tästä osaisi sanoa... Paljon hyvää mitä ei valitettavasti oikein saada nivottua nippuun että kokonaisuus olisi myös hyvä. Pudonnee samaan lokeroon Predators osan kanssa, niin hyvässä kuin pahassa.

3/5

Edit. 2/5 kypsyttelyn jälkeen.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
02.02.2017
Viestejä
515
Armomurhaaja. Seuraan YouTuben puolelta StandUp koomikko Iikka kiven kanavaa, jossa hän arvostelee leffoja omaan makuun hyvällä tyylillä. Hän tätä kehui yhdeksi parhaista suomileffoista.
Googlailin ja totesin tän olevan joku tyyliin talkoilla tehty ”räpellys”.
Miten päädyit tähän johtopäätökseen? Armomurhaaja on yksi harvoja kansainvälistä huomiota saaneita suomalaiselokuvia ja ohjaaja Teemu Nikki on muun muuassa tehnyt Ylelle Lovemilla-sarjan. Matti Onnismaa on yksi vakiintuneimmista suomalaisista näyttelijöistä.
 

omenanraato

Team Tesla
Liittynyt
22.10.2017
Viestejä
4 472
Miten päädyit tähän johtopäätökseen? Armomurhaaja on yksi harvoja kansainvälistä huomiota saaneita suomalaiselokuvia ja ohjaaja Teemu Nikki on muun muuassa tehnyt Ylelle Lovemilla-sarjan. Matti Onnismaa on yksi vakiintuneimmista suomalaisista näyttelijöistä.
Hienosti lainasit vain tuohon kohtaan, kun lopputulos oli se, että se oli omaan makuun yksi parhaita suomileffoja.

Ja miten päädyin siihen lopputulokseen? Siten, että leffa on kuvattu käytännössä lomalla talkoina ja sit hankittu rahoitus ja on pienen budjetin leffa. 99% ne on aikalailla kuraa, etenkin Suomessa. Ja se et jotain palkintoja saa ulkomailla tarkoittaa suurimman osan kanssa sitä, että on todella kaukana mun leffamausta.
Mutta leffa tosiaan oli aivan äärimmäisen hyvä ja budjettiinsa nähden käsittämättömän hyvin tehty.

Ja toki Onnismaa on vakiintunut näyttelijä, en sitä tarkoittanutkaan. Vaan Armomurjaaja on ensimmäisiä, vaiko peräti ensimmäinen pääosa ja äijän pitäis olla pääosissa joka toisessa suomileffassa, eikä Rendelin ja Vareksen tyyppisesti sivuosassa.
 
Liittynyt
29.01.2017
Viestejä
1 612
A history of violence

A History of Violence (2005) - IMDb

2/5

Tuli HBOta selatessa vastaan, ja hyvien arvostelujen perusteella ajattelin tämän olevan kelpo leffa.
Mutta paskan möivät.
Aluksi kuvakulmat ja leikkaukset antoivat kuvan, että tämä on jokin 80-90 luvun taitteessa tehty elokuva. Mutta tämä olikin 2005.
Elokuvan juoni paljastui noin puolivälissä elokuvaa, eikä siinä ollut hitonkaan järkeä.
Tyyppi on siis elämäntaparemontin tehnyt rikollinen jonka menneisyys tulee ilmi.
Näyttelijätyö oli hyvää, vaikka Edd Harrisin rooli jäi mitättömäksi ja merkityksettömäksi.
 

Lallijuoppo

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
6 683
A history of violence

A History of Violence (2005) - IMDb

2/5

Tuli HBOta selatessa vastaan, ja hyvien arvostelujen perusteella ajattelin tämän olevan kelpo leffa.
Mutta paskan möivät.
Aluksi kuvakulmat ja leikkaukset antoivat kuvan, että tämä on jokin 80-90 luvun taitteessa tehty elokuva. Mutta tämä olikin 2005.
Elokuvan juoni paljastui noin puolivälissä elokuvaa, eikä siinä ollut hitonkaan järkeä.
Tyyppi on siis elämäntaparemontin tehnyt rikollinen jonka menneisyys tulee ilmi.
Näyttelijätyö oli hyvää, vaikka Edd Harrisin rooli jäi mitättömäksi ja merkityksettömäksi.
Toihan on ihan pirun hyvä. Muistaakseni loppua kohden ei ihan pysy kasassa, mutta periaatteessa aivan mahtava. Että itse osaan nauttia noista kohtauksista, jossa joku tyyppi tai tyypit luulevat olevansa jotain, mutta tulivatkin aukoneeksi päätään väärälle tyypille.
Eastwoodin unforgivenissä on ihan vastaavat kohtaukset, joten mahtaako olla ideasta velkaa? Eli ensin näytetään kuinka joku tyyppi hoitelee jonkun, mutta myöhemmin leffassa kohtaakin sitten päähenkilön, jossa osat vaihtuvat.
Lisäksi tuo parannuksen tehnyt rikollinen, joka yrittää välttää väkivaltaa, mutta ei voi mitään sille etteivät muut anna vaihtoehtoja, toimii aina.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
2 419
Jostain syystä välttelin kovin tuota History of Violencen katsomista, mutta tulihan se lopulta nähtyä. Pidin kyllä, 4 tähteä vois olla passeli. Leffassa on hyvä idea siitä, että väkivalta periytyi vaikka päähenkilö kovin yritti päästä siitä eroon, niin loppujen lopuksi myös perheen poika oli lähtemässä ihan samoille teille. Ehkä juoni on vähän kaukaa haettu, mutta ei se minua ainakaan haitannut.
 

greenlight

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 635
Uusin Mission: Impossible tuli katsottua ja ihan viihdyttävä perusmättöhän se oli. Jotenkin vaan toi Tompan feikkijuoksu ärsyttää joka leffassa vaikka mies tunnetusti tykkää näyttää sitä elokuvissaan. Aika harvoin käyn katsomassa sueprsankarittomia toimintaelokuvia teatterissa ja tämä oli myös ensimmäinen kerta, kun katsoin MI-sarjan elokuvan teatterissa asti eikä jäänyt paha maku suuhun.

4/5
 
Liittynyt
10.08.2018
Viestejä
667
Vähän ohi aiheen, mutta itseäni kiinnostavat elokuvat on aina perin vaikea/kallis saada nähtäväksi. Vanhemmat kulttikauhut (ja uudemmatkin erikoisemmat sellaiset) ja komediat etenkin ovat lähellä sydäntäni. Mutta netin suoratoistopalveluissa niitä ei näy, vuokraamoissa vielä vähemmän, youtubessa joskus jotain löytyy paskalaatuisina 360p vhs rippeinä. Piratismiä en halua harrastaa, joten vaihtoehto on yleensä ostaminen. Mutta harvinaisemmat leffat on yllättävän kalliita, usein 20€/leffa. Pitää olla aika varma, että ostaa tosiaan hyvän leffan, ja siksi moni "huvittais nähdä!" jää näkemättä. Sillontällön ostan amazonista 100-200€ setin leffoja, mutta siitäkin jäi oaha maku, kun viimeksi ostin 200€ setin (joku 15 leffaa) ja Amazonin paskaposti hukkasi ne. Sain rahat takaisin mutta maku meni, kun jouduin psyykkaan itseäni (viinihumalalla) että ylipäätään viitsin maksaa noin paljon leffoista joiden viihdyttävyydestä ei ole mitään varmuutta...
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
557
Deadpool 2 eli aika samoilla linjoilla jatkoi mitä ensimmäinen Deadpool oli. Mielestäni ihan hyvä ratkaisu. Käsikirjoitus oli hiukan parempi tai tässä oli edes jonkinlainen juoni. Ehkä tämän DP2 voi nähdä jo aika komediana eli kovin vakavasti tätä ei voi ottaa. Huumorin toimivuus on sitten aika yksilöllistä, että toimiiko.. Täyttä paskaa tai helvetin hyvää? Se oli positiivista, että väkivaltaa oli oikeasti yllättävän paljon ja se oli monesti yhdistetty huumoriin. Tämä pelasti omasta mielestäni leffaa aika paljon. Josh Brolin veti hyvin tuon Cable hahmon ja oli paljon parempi/kiinnostavampi hahmo kuin Thanos. Myös elokuvan sivuroolit oli aika hyvin roolitettu ja käsikirjoitettu. Ryan Reynold ei nyt ole mikään suosikki näyttelijänä, mutta ihan hyvin se tuon Deadpoolin vetää. Vaikka ei tätä nyt kovin isoilla pisteillä voi palkita, niin kyllähän tämä on ihan eri luokkaa mitä yleensä nämä Disny/Sony marvel räpellykset. Näissä edes näkyy hiukan, että tekijät tekevät sitä omaa juttua eikä mitään kaavamaista maailmanpelastamista!
 

Focus0

System Specialist
Liittynyt
01.12.2016
Viestejä
2 054
BlacKkKlansman

4/5

Lainaan arvosteluani karusti suoraan episodista:
Mukavan retro ajankuva, blacksploitaatioklassikoiden messevä musiikki ja mainio näyttelijäkaarti – mukaan lukien Jasper Pääkkösen täysillä päästelemä mielipuolinen KKK-jäsen sekä Washingtonin hieno matkalippu tähtiin – tekevät elokuvasta nautittavan kokemuksen, joka oikeutetusti osoittaa vihaorganisaatioiden naurettavuuden. Sekä sen kuinka helppo ne on paljastaa, ilmeisesti jopa puhelimitse.

Elokuvan perustuminen Stallworthin omaelämäkerrassa kuvattuihin tositapahtumiin tekee siitä entistä kiinnostavamman. Sillä huolimatta menneiden vuosikymmenten samaa aihetta sivuavista hupsuista eksploitaatioelokuvista lähtökohta on niin absurdi, että sitä on kenen tahansa vaikea uskoa.

Spike Lee on onnistunut luomaan fiilistä tähän elokuvaan. Elokuvan alussa vaivaa lievästi sanoen "hidas käynnistyminen" mutta kyllä se siitä lähti rullaamaan kuitenkin.
Tapahtumat ja elokuvan sanoma menee perille ja kyllähän tämä varsin realistisesti kertoo mikä meininki maailmassa on.
Ei mennyt liput hukkaan ja suosittelen kyllä katsomaan jota vain aihe yhtään kiinnostaa.
Jasper Pääkkösestä on sanottava että hän teki kyllä huikean roolin elokuvassa ja onnistuu kyllä mielestäni hyvin. Välillä unohtuu täysin tarinan edetessä että on suomalainen.
 
Liittynyt
10.08.2018
Viestejä
667
Hunt for the Wildpeople

En yleensä paljoa perusta "elämänmakuisista komedioista", ja tämän leffan asetelmakin on perin tyypillinen sellainen; nuori jamppa jolla elämä on poissa raiteilta tapaa mentorinsa ja sit kasvavat yhdessä yaddayaddayadda. Mutta kappas, hahmot olivat tarpeeksi persoonallisia, lapsynäyttelijä ja Sam Neill vetivät hyvät roolit, ulkona Uuden Seelannin luonnossa tehty kuvaus kaunista katsottavaa, ei liikaa paasaavaa melankoliaa tai ihmissuhdeitkuja, ja mukana oli tarpeeksi seikkailua ettei leffa tuntunut tyypilliseltä elämänmakuiselta kasvutarinalta, joiden kiintiön ajattelin olevan itselläni jo täynnä. Yllättävän hyvä pätkä jota voi suositella estotta kaikenlaisille leffamauille.
 

Stargate2017

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
02.09.2017
Viestejä
1 894
The Predator

Mitähän tästä osaisi sanoa... Paljon hyvää mitä ei valitettavasti oikein saada nivottua nippuun että kokonaisuus olisi myös hyvä. Pudonnee samaan lokeroon Predators osan kanssa, niin hyvässä kuin pahassa.

3/5
No niin meillähän sattuu olemaan samaa makua elokuvissa ja TV sarjoisssa sen näen myös sinun Avatar kuvasta.

Tässä minun arvosteluni:
The Predator
+ Toimintaa.
+ Hieman lievää kauhua jonkin verran.
+ Ok näyttelijät.
+ Komedia joskus jopa nauroin.
- Jos joku uskoo että tämä on joku klassikko kova Predator jossa on paljon kauhua ja vakava elokuva niin asia ei ole niin.
- Joskus komedia menee ylilyöntiin.
Minun arvosana: 6.75/10.
 

Hetzer

Make ATK Great Again
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
476
No niin meillähän sattuu olemaan samaa makua elokuvissa ja TV sarjoisssa sen näen myös sinun Avatar kuvasta.

Tässä minun arvosteluni:
The Predator
+ Toimintaa.
+ Hieman lievää kauhua jonkin verran.
+ Ok näyttelijät.
+ Komedia joskus jopa nauroin.
- Jos joku uskoo että tämä on joku klassikko kova Predator jossa on paljon kauhua ja vakava elokuva niin asia ei ole niin.
- Joskus komedia menee ylilyöntiin.
Minun arvosana: 6.75/10.
Itse asiassa nyt kun asiaa on kypsytellut niin taidan pudottaa omaa arviota pisteellä. Jos tästö on joskus tarjolla fiksumpi director's cut niin palaan asiaan.
 
Liittynyt
02.11.2016
Viestejä
1 365
Django - kostaja (1966) - IMDb

Näin Elisa viihteen infoteksti kertoo tästä leffasta, niin pitihän tää katsoa.
"Kun Sergio Corbuccisin ohjaama Django sai ensi-iltansa, oli se väkivaltaisin lännenelokuva koskaan. Useissa maissa elokuvan esittäminen kiellettiin kokonaan. Silti, elokuvasta tuli jättiläismäinen maailmanlaajuinen menestys ja plagioijien ehtymätön innoituksen lähde.

"Yksi kolmesta parhaasta spagetti westernistä!? -Quentin Tarantino
"

Juoni: lonely rider vetää arkkua perässään 'ovela' suunnitelma päässään. Pääesiintyjä kopioi Clint Eastwoodia sen minkä pystyy mut häviää karismassa 100-0 Clintille. Ja kun näyttää ihan Terence Hilliltä, niin sekin vie vähän uskottavuuden 'maailman kovimmasta lonely riderista'. Taistelu kohtaukset ovat ajan kuluessa rapistuneet, että tulee tahattomia naurun pyrskähdyksiä kun ukkoa kaatuu jonossa. Kaupungin ympäristöön oli saatu ankeaa lännenkaupungin tunnelmaa mutaisine teineen, siitä plussaa. Välissä tylsistytti mut loppu oli ok. Ajan hammas purrut tähän vähän liikaa niin annan 6-/10.

Franco Nero


Terence Hill
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
17.12.2016
Viestejä
431
Kävin eilen katsomassa uuden Mielensäpahoittajan. Eka leffa oli musta paikoin jopa aika huono vaivaannuttavan huonon huumorin takia. Uusi on huomattavasti parempi leffa. Vakavampi, mutta huumorikin toimii paremmin kuin ekassa. Tässä ei tainnut oikein ärsyttää mikään, paitsi tietenkin tarkoituksella ärsyttäväksi tehdyt ihmiset. Heikki Kinnunen vetää tosi hyvin ja uusi löytö Satu Tuuli Karhu ei jää yhtään huonommaksi. Aika pitkä leffa, mutta ei sekään ärsyttänyt. Suosittelen!
Nyt täytyy kyllä kompata, tosin sillä erotuksella, että ensimmäistä elokuvaa ja Litjan suoritusta en ole nähnyt.

Joka tapauksessa erinomainen elokuva hienoilla näyttelijäsuorituksilla. En tiedä, onko kyse iän tuomasta tuulipukuhenkisyyden lisääntymisestä vai mistä, mutta en muista, koska viimeksi olisin näin monta kertaa elokuvan aikana hekotellut vitseille (kun yleensä en jaksaa edes komedioille nauraa ollenkaan). Ensimmäisen näistä Kyrön Mielensäpahoittaja-kirjoista olen lukenut, ja se oli ihan ok, mutta ei mitenkään ihmeellinen. Sen vuoksi yllätyinkin, miten hyvin jutut tässä elokuvassa toimivat.

Vahva suositus myös täältä uudelle Mielensäpahoittajalle.
 
Liittynyt
08.11.2016
Viestejä
1 274
Mission: Impossible - Fallout Ehdottomasti paras M:I leffasarjasta. Eka tunti meni lentämällä ihaillessa takaa-ajo- ja toimintakohtauksia. Sekä leffa tuntu muutenki jotenki muutenkin kypsemmältä kuin edeltäjät. Ei ollu One Linereitä jatkuvalla syötöllä, jotka nykyisin ärsyttävät ainakin itseäni.

Hardcore Henry En muista katsoneeni aikaisemmin ainuttakaan FPS-leffaa. Tää oli silkkaa nautintoa itselle: Aivot narikkaan, pizza toiseen käteen, jää kylmä Cokis toiseen käteen ja Henry pyörimään. Siitä ei enää elämä paljoa parane :D! Tuli kymmeniä mielleyhtymiä eri FPS-peleihin ja joihinkin muihin peleihin myös: Counter Strike, Half-Life, CoD: Modern Warfare, GTA:t, jne.

Bridge of Spies Vaikkei ollut toimintaa, niin ei ollut pienintäkään ongelmaa kattoa alusta loppuun. Vakoojasetti kiinnostaa aina ja kun leffa vieläpä perustuu tositapahtumiin, niin se tuo lisää mielenkiintoa leffaan todella paljon. Ja Tom Hanks, tarviiko muuta sanoa.
 

Hetzer

Make ATK Great Again
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
476
The Thing 2011 ja 1982

Ja siis otsikon mukaisessa järjestyksessä. Henkilökohtaisesti pidän tuosta uudemmastakin elokuvasta varsin paljon, valottaahan se mukavasti tapahtumia norjalaisten leirissä muutama tunti ennen Carpenterin klassikkoa. Suurin virhe uuden elokuvan tekemisessä on tapahtunut päätöksessä korvata oikeat efektit CGI-hötöllä vaikka noita practical effectsejä oli ilmeisesti tarkoitus ensin käyttää, youtubessa löytyy joitain pätkiä jossa noita animatronicsmonstereita näkyy. Varsinkin kun jatkumo vanhempaan elokuvaan on näinkin vahva, 2011 leffa käytännössä loppuu siihen mistä 1982 leffa alkaa. Jos CGI:n ohi pystyy katsomaan niin ehdottomasti kannattaa nämä katsoa putkeen.
 
Liittynyt
10.08.2018
Viestejä
667
Mielestäni tuo on puhtaasti tekijöiden Pr-väite, että 2011 The Thing olisi jotenkin prequel tai jatkumoa, ja on puhdasta lööperiä. Leffa on tyylipuhdas ja paska remake, joka noudattaa esikuvansa rakennetta ja juonta täysin orjallisesti kohtauksesta toiseen, tarjoamatta mitään uutta ja tekemällä kaiken huonommin. Se, että cgi monsut pilaa leffan, on pääasiassa pelkkää fanien fantasiaa siitä, että arvoinen jatko-osa olisi ollut tulossa. Leffa oli täysin sieluton ja turha remake, oli cgi monsuja tai ei.
 

Hetzer

Make ATK Great Again
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
476
Mielestäni tuo on puhtaasti tekijöiden Pr-väite, että 2011 The Thing olisi jotenkin prequel tai jatkumoa, ja on puhdasta lööperiä. Leffa on tyylipuhdas ja paska remake, joka noudattaa esikuvansa rakennetta ja juonta täysin orjallisesti kohtauksesta toiseen, tarjoamatta mitään uutta ja tekemällä kaiken huonommin. Se, että cgi monsut pilaa leffan, on pääasiassa pelkkää fanien fantasiaa siitä, että arvoinen jatko-osa olisi ollut tulossa. Leffa oli täysin sieluton ja turha remake, oli cgi monsuja tai ei.
Joko et ole katsonut elokuvaa tai sitten et ymmärtänyt mistä on kyse. Tottakai toiminta ja kuvio leffassa on hyvin pitkälle sama kuin 1982 elokuvassa koska olio tekee mitä tekee parhaiten, leffa kuitenkin loppuu kohtaukseen jossa norjalaiset lähtevät infektoituneen koiran perään ja tästähän Carpenterin leffa alkaa. Ja amerikkalaiset myös käyvät norjalaisten leirissä. Mutta hei, pr-temppu, joopa joo:rofl:
 
Liittynyt
10.08.2018
Viestejä
667
Joko et ole katsonut elokuvaa tai sitten et ymmärtänyt mistä on kyse. Tottakai toiminta ja kuvio leffassa on hyvin pitkälle sama kuin 1982 elokuvassa koska olio tekee mitä tekee parhaiten, leffa kuitenkin loppuu kohtaukseen jossa norjalaiset lähtevät infektoituneen koiran perään ja tästähän Carpenterin leffa alkaa. Ja amerikkalaiset myös käyvät norjalaisten leirissä. Mutta hei, pr-temppu, joopa joo:rofl:
Tottakai olen katsonut. Se, että elokuvan loppu tai joku muu kohtaus yhdistyy klassikkoon, ei tee leffasra mitään merkittävää jatko-osaa/jatkumoa. Leffa toistaa toisen leffan kohtaukset ja asetelmat sellaisenaan mutta huononpana, se on pelkkä remake. Aivan sama että mikä fiktiivisen hahmon motiivit ovat, käsikirjoittajat sen tarinat kuitenkin kirjoittavat.
 

Hetzer

Make ATK Great Again
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
476
Seuraavaksi haluat varmaan yhden Rieseneistäni :rofl:
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
239 655
Viestejä
4 187 504
Jäsenet
70 776
Uusin jäsen
Fancy

Hinta.fi

Ylös Bottom