Yleinen TV:n hankinta- & säätöketju

Melbac

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
3 544
unohtivat real life testit eli miten toimii jos on virheitä kaapeliyhteyksissä/antennissa ja millainen se kuva on kun se tulee telkkarin omalta virittimeltä yms.Ainakin täällä tulee aina ajoittain virheitä kaapeliin ja hdmi:n kuva on sumeampi(ainakin omassa on parinkin säätöä jotka vaikuttaa tohon hdmi:n kuvaan) kuin virittimen kuva.
 
Liittynyt
09.06.2018
Viestejä
2 831
Joissain HDMI lähteissä kuvaa sumennetaan eikä siihen voi vaikuttaa, mm muuten hyväksi todettu Wbox HD1 oli tälläinen aparaatti.
Kyllä se kuva pitäisi saada lähetettyä ja vastaanottimessa näytettyä ilman että sitä tietoisesti vääristetään.
 

Melbac

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
3 544
Joissain HDMI lähteissä kuvaa sumennetaan eikä siihen voi vaikuttaa, mm muuten hyväksi todettu Wbox HD1 oli tälläinen aparaatti.
Kyllä se kuva pitäisi saada lähetettyä ja vastaanottimessa näytettyä ilman että sitä tietoisesti vääristetään.
Huomasin saman wbox hd3:lla eli hdmi:n kautta tuleva kuva oli sumeampi kuin virittimen kuva eli wboxilla ei näkynyt tekstityksen palkin reunoja mutta sisäisellä näkyi.Toi siis kun kanavan streami on hd laatua.Tosin tolloin taisi olla jotain hdmi:n säätöjä päällä jotka yritti parantaa kuvaa jos/kun ne tuli vanhoista lähteistä tyyliin vhs/dvd tms.
 
Viimeksi muokattu:

BOT

Liittynyt
14.11.2016
Viestejä
2 404
No kerkesin tietysti. 54.6" Philips 55PUS7503/12 - Specifications tämä lähti tilaukseen 800 euron hintaan ja kolmen vuoden osamaksulla. Kerkesin ihastua noihin Ambilighteihin pelkkien juutubevideoiden perusteella... Olisin Sonyn tilannut, jos sen olisi saanut osamaksulla 800 eurolla.

Mutta, jos tuossa Hilipsissä nyt tulee jotain ärsyttäviä ominaisuuksia tai jotakin häikkää, niin varmaan menee sitten palautteluksi, ja siirtymä Samsungin leiriin. Katsotaan nyt.

Tosiaan jääkiekkoa ja elokuvia tällä ruudulla pitäisi hyvin pitkälti katsella, ehkä jotain kevyttä pelaamista. Pelaamiseen tuo Samsungi tosiaan taisi olla parempi, input lagin (mikä lie se ikinä onkaan) ollessa vähäisempi.
Ambilight on minustakin todella siisti ominaisuus ja pitäisin sitä varmaan päällä elokuvia ja ohjelmia katsellessa ainakin, mutta se on hyvin vähän kompensoidakseen vaikka kuvanlaatua. Niin kuin tuosta Kuluttaja-lehden yhteenvedosta näet, ei siellä Philipsejä juuri kärjessä ole, paitsi pienimmässä kokoluokassa. Eipä niitä muutenkaan todella tasokas arvostelusivusto Rtings myöskään kärjessä hehkuta. Philipsistä on tullut vähän sellainen pili pali firma televisioiden saralla, vaikka 10 vuotta sitten oli aivan kärkitekijä. Varmaan säästelevät liikaa paneeleissaan ja muissa osissa ja luottavat entisen maineensa kantavan.

Toivon että olet televisioon tyytyväinen, mutta testaa heti kärkeen vasteaika pelitilassa, että onko sinulle se pelatessasi mieleen. Pyöräytä myös hieman jääkiekkoa tai jalkapalloa ruudulla ja tutki liiketoistoa, ettei se nyi tai haamua, sekä testaa kapulan qwerty-näppäimistöä käytännössä. Minulla on aavistus ettei vasteaika ole kovin tiukka tuossa mallissa, mutta ihmisillä on kovin eri vaatimukset. Minä olen aika tarkka varsinkin tuosta vasteajasta, kontrastista, katselukulmista, melkeinpä mistä vaan tekniikan parissa. Ei huolta kuitenkaan, aina voit vaihtaa toiseen ja olla sitten tyytyväinen. Samsungiin et kyllä pety, siitä olen hyvin varma.

...

Muille täällä foorumilla sanon, että nauttikaa minkä tahansa merkkisestä telkustanne, minä vain tahdon suositella parasta mahdollista minimaalisilla kompromisseilla, kun kerran kysytään. En niin, että tiedän samalla rahalla saavan hiukan parempaakin, mutta silti sanon että "joo joo, tuo on hyvä, älä ressaa, ostat vaan".
 
Liittynyt
10.12.2017
Viestejä
33
Eikö näissä uusissa Philipseissä tosiaan saa lukemaan ohjelman nimeä ruutuun kanavaa vaihdettaessa? Vanhassa kun sai, niin aivan helvetin ärsyttävä tämä puuttuva ominaisuus.
 
Liittynyt
18.02.2017
Viestejä
2 149
Ambilight on minustakin todella siisti ominaisuus ja pitäisin sitä varmaan päällä elokuvia ja ohjelmia katsellessa ainakin, mutta se on hyvin vähän kompensoidakseen vaikka kuvanlaatua. Niin kuin tuosta Kuluttaja-lehden yhteenvedosta näet, ei siellä Philipsejä juuri kärjessä ole, paitsi pienimmässä kokoluokassa. Eipä niitä muutenkaan todella tasokas arvostelusivusto Rtings myöskään kärjessä hehkuta.
Olet varmasti tietoinen siitä, että RTings on pohjois-amerikkalainen sivusto ja siellä kun ei näitä Euroopan Philipsejä myydä niin varmasti ei tuolta testeistä niitä myöskään löydy.

Myös Kuluttaja-lehden testin laadusta voidaan olla montaa eri mieltä, mutta esim viime vuonna ko. testi rankkasi kuvanlaadultaan 55POS9002:n parasta kuvaa tarjoavaksi televisioksi:
Kuluttaja teki 115 telkkarin jättivertailun – kuvaltaan ”paras kaikista tähän saakka testaamistamme” ei yltänyt voittoon

Mutta löytyyhän näitä...

Ed arvostelu HDTV Test UK:ssa
Philips 55POS9002 Ambilight OLED Review

Tekniikan Maailma:
TM-testi: Philipsin 55-tuumainen OLED-televisio – Ensimmäistä kertaa TM:n historiassa liiketoistosta täysi kymppi - Tekniikanmaailma.fi

Ja L&B:ssä isompi 65”
Philips 65OLED873 - Ääni & Kuva

Budjettimalleista 50PUS6703 on saanut What Hifiltä hyvät arviot
Philips 50PUS6703 4K HDR (2018) review | What Hi-Fi?

L&B 65PUS8303
Philips 65PUS8303 - Ääni & Kuva

Saman 49” versio Puolan poikien testissä:
Philips PUS8303 | TEST | 2018 Android TV 49″ z Ambilight i Ultra HD 4K HDR

Eikä uudetkaan OLEDit jää jalkoihin kuvanlaadussa: Philips OLED903 Hinta vaan on normikansalaiselle ihan liian kova vielä.

Ja nämä vain äkkiseltään etsittynä 2018-malleista.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
05.01.2017
Viestejä
753
Tuo "testi" oli kyllä vähän ärsyttävä, kun annettiin pisteitä, mutta ei ilmeisesti tilanpuutteen takia ollut mitään perusteluja. Esim. Sonyn XF9005 ei pärjännyt kuvanlaadun pisteissä Samsungin NU8005:lle, jos muistan oikein.
Nää nykyajan tv testit on lähes yhtä tuotemerkin markkinointia" milloin mikäkin merkki vaan maksaa eniten lehdelle saa se sit testivoittaja" leiman ja näillähän sitten myyntiä edistetään ! Luotan niihen yhtä paljon kuin exsääni En luota edes TM-testeihin ainut pätevä näyttäs näyttäs olevan tuo https://www.rtings.com/johon luotan .Netti on näkyy täynnä näitä pikatestejä missä ei kerrota mitään tuotteen mittauksia ja on vaan jonkun yksittäisen testaajan mielipide "Musta Tuntuu hyvä telkkari" ja 5 tähteä .
 
Liittynyt
09.06.2018
Viestejä
2 831
HDTVtest on mun mielestä ollut myös yksi luotettavista testaajista.
Heidän nettisivuja ei enää juuri päivitetä, mutta youtubesta löytyy testejä ja muuta mielenkiintoista.
En tiedä mitä David Mackenzie mahtaa nykyään touhuta, Vincent Teoh näitä testejä tuntuis nykyään vaan tekevän.
 
Liittynyt
18.02.2017
Viestejä
2 149
Myös tuo HDTVPolska.com tekee mielestäni erittäin asiallisia ja kattavia testejä. Joutuu tietenkin kääntäjän kanssa pelaamaan, jos ei Puola luonnostaan suju.
 
Liittynyt
05.01.2017
Viestejä
753
Tuli mieleen näistä Tv -testeistä tässä reilu vuosi sitten ostin näkemättä livenä TCL :n P6046.mallin (meniköhä oikein)Ja oli ollut sen puolalaisen caitin testissä HD -polska tai jottain jonka perusteella sen tilasin Giggelistä" kotiin näkemättä Tv oli saanu erinomaiset arviot testissä ja liiketoistosta mainittiin vain sivulauseena olevan jotain pientä sumentumista" Kotiin tv:n tultuaan virittelin kuntoon ja kuvasäädöt suurinpiirtein yleisten ohjeiden mukaan . Yllätys oli Tv:n liikkuva kuva oli aivan kaameaa nykimistä ja sumentumista jota ei säädöillä saanut paremmaks ,no eihän sitä voinut katsoa .TV läks palautukseen samoin tein . Mitä opimme elkäämme ostako tv:tä ilman ennakkoon näkemistä .
 
Liittynyt
05.02.2017
Viestejä
5 124
Mitä opimme elkäämme ostako tv:tä ilman ennakkoon näkemistä .
Sekään ei aina auta, kun asetukset ovat liikkeissä persiillään. Viime viikonloppuna Habitaressa Gigantin osastolla oli Samsungin töllöjä, ja huippumallissa Q9FNAT oli toki vaikuttavat värit, mutta kuva oli ylettömän räikeä pielessä olevien asetusten takia. Kodinkoneliikkeessä voi toki kysyä, josko saisi kytkeä kuvanpaskennustoimintoja pois päältä (jos osaa).
 
Liittynyt
27.08.2018
Viestejä
194
Testejä ei kannata lukea kuin piru raamattua, mutta kyllä niistä varmasti on hyötyä. Esim. tuo Kuluttajan testi on aavistuksen epämääräinen, mutta toisaalta kertovat kyllä tarkasti miten testit ovat tehty ja tilaajille näkyvät tarkat osa-aluepisteet vaikuttivat kyllä ihan järkeviltä, mitä niitä vilkuilin. Siellä näytti kokonaisarvosanaan vaikuttavan melko isolla painolla muutkin kuin kuva-seikat, eli hyvää kuvaa voi tuonkin testin perusteella löytyä heikommin arvioiduista. (esim. äänellä merkittävä osuus, vaikka monille sillä ei merkitystä, jos käyttää kotiteatteria/soundbaria)

Yksi iso ongelma näissä testeissä taitaa olla sekin, että valmistajat lähettävät huippuyksilöitä testiin. Tässähän Rtings tekee poikkeuksen ja he hakevat laitteet itse kaupasta, siksi se lienee paras vertailusivusto tällä hetkellä. Mainittu HDTVtest saa käsittääkseni laitteet liikkeiltä lainaan, joten sekin on parempi, kuin suoraan valmistajalta.

Mutta tosiaan kyllä muitakin testejä kannattaa käyttää verrokkeina, kun vaan huomioi, että esimerkiksi paneelin taustavalon tasaisuudet ja muut seikat lienevät lähes täydellisiä valmistajan testeihin lähettämissä laitteissa. Näistä kannattaa kaivaa käyttökokemuksia eri keskustelupalstoilta, jotta saisi paremman kokonaiskuvan.

Eli, itse ainakin uskallan tilata/ostaa testien perusteella tv:n, kunhan käyttää harkintaa ja huomioi mahdolliset sudenkuopat. Jos kaupassa ei pysty toistamaan omaa materiaalia korjatuilla kuva-arvoilla, niin tosiaan kaupassa ruutujen katselu ei paljasta paljoakaan. Nykyään palautusoikeudet ovat todella hyviä ja käyttäjäystävällisiä, joten jos tarkasta taustatyöstä huolimatta ruutu ei omassa käytössä vakuuta, niin rahat kyllä saa takaisin. Nuo ehdotkin kannatta huomioida, sillä eri liikkeillä taitaa olla hieman erilaiset. Esim. Powerin kautta ison tv:n palautus maksaa. Vastaavasti Verkkokauppa hakee ilmaiseksi pois isonkin tv:n. Toki tässä pitää kunnioittaa laitetta ja pakkausmateriaaleja testauksen aikana.
 
Liittynyt
05.01.2017
Viestejä
753
Sekään ei aina auta, kun asetukset ovat liikkeissä persiillään. Viime viikonloppuna Habitaressa Gigantin osastolla oli Samsungin töllöjä, ja huippumallissa Q9FNAT oli toki vaikuttavat värit, mutta kuva oli ylettömän räikeä pielessä olevien asetusten takia. Kodinkoneliikkeessä voi toki kysyä, josko saisi kytkeä kuvanpaskennustoimintoja pois päältä (jos osaa).
Tuokin toisaalta totta ,tosin ite jos oon liikkeessä katsomassa tv:tä niin jos vaan kake" esittelyvehkeen luona siinä niin en tuota kysele keltään vaan säädän kuvaa luonnollisemmaks omin luvin.Eipä oo kukaan myyjä tullut sanomaan eikö sais räplätä ite .Näin ainakin gigantissa ja powerissa .käytännössähän muita liikkeitä täällä joensuussa ei enää olekkaan mistä kannattais ostaa! paitsi ylihintainen Veikon-kone.
 
Liittynyt
05.02.2017
Viestejä
5 124
Näin ainakin gigantissa ja powerissa .käytännössähän muita liikkeitä täällä joensuussa ei enää olekkaan mistä kannattais ostaa! paitsi ylihintainen Veikon-kone.
Ei ole kyllä koko Suomessa juuri muita järkeviä ostopaikkoja telkkareille kuin Gigantti, Power ja Verkkokauppa.
 
Liittynyt
05.01.2017
Viestejä
753
Niin tosiaan verkkokauppa.com.Tosin sieltä joutuu matkahuololla tänne korpeen"ostamaan .Lähin myymälä taitaa olla Tampereella 400km .Toisaalta palautuoikeus myös verkkiksessä toimii paljon hitaammin täältä käsin ku powerin ja gigantin ,testattu palautin joskus Tv:n ja meni yli 2 viikkoa ennen kuin sain uuden sieltä tilalle .se aika ilman töllöä .
 
Liittynyt
05.01.2017
Viestejä
753
Oi niitä aikoja kun 80-90 luvulla oli vielä kymmeniä eri kodikone liikkeitä paikkakunnalla .tosin suuriosa ihan pieniä liikkeitä pystyit jopa tinkimään " taistelu asiakkaista oli varmaan veristä" Nythän ei oikein tuo tinkiminen enää onnistu kun hinta on se mikä tuotteeseen laitettu .En tiiä onko tuo tehnyt hinnoille hallaa vai hyötyä kun ei käytännössä ole kuin nuo kolme suurta" Gigantti,Power,Verkkis!
 
Liittynyt
05.12.2016
Viestejä
286
Ennen vanhaan pienten kodinkoneliikkeiden pyyntihinnoissa oli vielä reilusti ilmaa, siksi pystyi tinkimään. Nykyisin nämä isot ketjut pystyvät pitämään pieniä liikkeitä alhaisempia hintoja suurten varastojen ansiosta. Hinnat on vedetty valmiiksi jo melko alas.
 
Liittynyt
21.08.2018
Viestejä
25
Näistä merkeistä ja etenkin Philipsistä sen verran, että en tietenkään kokemukseni perusteella voi tehdä kovin pitkälle meneviä johtopäätöksiä, mutta kuluttajana alkoi hirvittää liikaa sen jälkeen kun kaksi televisiota on suoraan paketista rikki. Sen verran tympeää liikutella näin isoja roippeita, purkaa - pakata - asentaa - käyttää, että kolmatta samanlaista ei tehnyt mieli enää testata, vaikka hintaluokassaan olisi paperilla kuinka ylivoimaiset ominaisuudet.

Ja mitä Suomen hintatasoon tulee, niin onhan se pirun halpa. Verrattuna vaikka vahvistimiin tms. semi-isoon kodin elektroniikkaan ei ole juurikaan halvempaa tilata ulkomailta, paitsi jotain ihan yksittäisiä malleja.
 
Liittynyt
05.01.2017
Viestejä
753
Eihän se ole merkistä johtuvaa!jos paketissa on pari telkkarii rikki .Eiköhän nuo ole tullut ihan kuljetuksessa tullut! Jos käsitin viestin oikein. Ja näkyy ainakin posti kuljetuksessa käsittelevän noita telkkareita miten sattuu ! Esm tuttava tilas ison 65" tv:n postilta kotitiimituksena telkkarii kun meni kantamaan postimiehen avuks niin huomas tv makas laatikossa paneeli alaspäin autonlattialla .ja just niin päin ei saa kulettaa.voi tulla paneelivaurio valovuotoa jne! luulis heidän tietävän postilla kuinka käsitellä kun kulettavat varmasti töllöjä pöivittäin paljon!
 
Liittynyt
21.08.2018
Viestejä
25
Eihän se ole merkistä johtuvaa!jos paketissa on pari telkkarii rikki .Eiköhän nuo ole tullut ihan kuljetuksessa tullut!
Niin, hankalahan se on arvioida missä vaiheessa nuo ongelmat ovat televisioon tulleet. Ensimmäisen hain itse ja siinä paneeli oli ihan ok (mitä nyt tummat reunat ja harmaan epätasaisuus ärsytti, lisäksi pientä vohvelirautaa), mutta sähköt eivät toimineet. Toinen oli paneelivikainen.
 
Liittynyt
05.01.2017
Viestejä
753
Niin, hankalahan se on arvioida missä vaiheessa nuo ongelmat ovat televisioon tulleet. Ensimmäisen hain itse ja siinä paneeli oli ihan ok (mitä nyt tummat reunat ja harmaan epätasaisuus ärsytti, lisäksi pientä vohvelirautaa), mutta sähköt eivät toimineet. Toinen oli paneelivikainen.
Voi vain arvailla minkälaisen kohteluun nuo tv:t kuljetuksessa joutuu kun saapuvat sieltä Kiinan" perukoilta suomeen .Nuo tv-paneelit on herkkiä kaikelle tärinälle ,töyssyille jne.
 
Liittynyt
04.12.2017
Viestejä
47
Alla olevasta Gigantille jättämästini palautteesta voi päätellä, miten Gigantissa käynti lopulta meni, sillä myymälän varastossa pääkaupunkiseudun myymälöissä ei löydy tarjouksen "piirissä" olevia tuotteita, joista kaupat olisi voinut tehdä.

Viimeksi, kun muutama viikko sitten hain pakastinta tarjouksesta, homma oli toisinpäin ja tarjous koski vain Keskusvarasto tuotteita, ei myymälän, silloin jaksoin rampata useamman Gigantin ja kas kummaa yhdessä alennetun hinnan saikin heti myymälän varasto tuotteesta.

TV:n kanssa ei ole onneksi akuutti tilanne, kun toimii => Pakastin kun hyytyi, niin se oli saatava heti kyytiin.

__________________________________________________________

Tämä on mielestäni kohtuullisen harhaanjohtava mainos tai sitten sitä tulkitaan myymälöissänne erikoisesti.

Olisin ostanut television, mutta koska laitetta oli vain keskusvarastossa, niin alennusta ei myönnetty, eikä kauppojakaan syntynyt.

ELI JOS TARJOUS KOSKEE VAIN MYYMÄLÄN VARASTOSSA OLEVIA TUOTTEITA, NIIN KIRJOITTAKAA SITTEN SITEN.

Minusta tuntuu "Kusetetulta"
 
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
3 183
Itsekin yritin tänään käydä ostamassa Nintendo NES:n mutta eipä Gigantti suostunut antaa alennusta, kun tuote oli mukana jossain viikkoalennuksessa. Aika hanurista nuo "mukamas kaikki tuotteet alennuksessa" ja sitten alennus oikeesti koskee vain murto-osaa tuotteista.
 
Liittynyt
19.12.2016
Viestejä
508
Panasonic TX-65EX600E 65" 4K Ultra HD Smart LED ‐televisio 699,90 €

Nyt on hyvä hetki hankkia töllö jos "ei oled" malli kelpaa.

699€ tuosta on hyvä hinta.

16.9 asti voimassa tarjous.
Harmi kun tämän tarjouksen sivuutin, toki palautusaikaa 65UK6100 jäljellä vielä kolmisen viikkoa. On tuossa lätkää kattoessa esim alkanut kuva tökkimään silmään todella pahasti, ihan kuin jää palaisi välistä valkoiseksi vaikka kaikki maholliset parannuspaskeet on pois päältä. Todellakin tärkeempää näin jälkikäteen on töllön kuvanlaatu kuin mitkään smarttiominaisuudet.. Lähinä Chromecastin kautta tai suoraan tietokoneelta tulee edelleen kaikki :D
Voishan sitä toki laittaa pari sataa lisääkin johonkin, mutta kun on niin pihi.
 

Melbac

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
3 544
Harmi kun tämän tarjouksen sivuutin, toki palautusaikaa 65UK6100 jäljellä vielä kolmisen viikkoa. On tuossa lätkää kattoessa esim alkanut kuva tökkimään silmään todella pahasti, ihan kuin jää palaisi välistä valkoiseksi vaikka kaikki maholliset parannuspaskeet on pois päältä. Todellakin tärkeempää näin jälkikäteen on töllön kuvanlaatu kuin mitkään smarttiominaisuudet.. Lähinä Chromecastin kautta tai suoraan tietokoneelta tulee edelleen kaikki :D
Voishan sitä toki laittaa pari sataa lisääkin johonkin, mutta kun on niin pihi.
Eikös kiekossa/futiksessa pidä käyttää jotain 50fps juttua jos katsoo netin kautta.
Aseta kuvataajuus tietyillä laittella | Viaplay Asiakaspalvelu
 
Liittynyt
10.11.2016
Viestejä
1 684
Jotakin hieman outoa noissa Kuluttaja-lehden mittauksissa on. Laboratoriomittaukset-osiossa mitattu kontrasti
- Samsung 65Q9FN (FALD, noin 500 zonea) 1584:1
- Sony 65XF9005 (FALD, noin 60 zonea) 1825:1
- Samsung 65NU8005 (ei FALD, muutama vertikaalinen zone, olisiko noin 10) 2282:1
- Sony 65XF7596 (ei FALD, käsittääkseni ei dimming zoneja lainkaan) 2462:1
- Panasonic 65FX600E (ei FALD, käsittääkseni ei dimming zoneja lainkaan) 3925:1

Sinänsä ansiokasta että myös muita asioita kuin kuvanlaatua mitataan, ja on ihan asiallista että käyttöjärjestelmän käyttömukavuus- tai telkun äänenlaatu-osiot muuttavat arvostelun paremmuusjärjestystä. Mutta onkohan nuo "optimikuvasäädöt" paikallishimmennystelkuilla kuitenkaan ihan optimiin viritettyjä?

Uusi, hyödyllinen tieto kylläkin, että Sony 65XF7596 ja Panasonic 65FX600E ovat ainakin tämän testin tuloksien mukaan VA-paneelilla ja hyväkontrastisia, kun taas pienemmissä koissa samat mallit ovat IPS-paneelisia (55XF7596 kontrasti 970:1, 55FX600 kontrasti 870:1). Jos haussa siis "hyvä perustelkku", nuo voinee laittaa suosikkilistalle hyviä tarjouksia odottelemaan.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
1 389
Mitähän oikein ovat mitanneet ja miten. Lukemat eivät korreloi millään muotoa muiden saittien mittausten kanssa. :D
 
Liittynyt
13.09.2018
Viestejä
101
Nuo fald mallien kontrastit on kyllä kumman alhaiset. 4700-6000 pitäs olla lähempänä oikeaa. Pansun 65fx600 on va direct led paneelilla.
 
Liittynyt
16.08.2017
Viestejä
5 802
Mitähän oikein ovat mitanneet ja miten. Lukemat eivät korreloi millään muotoa muiden saittien mittausten kanssa. :D
Eikös siellä ihan selkeästi lukenut, että mustantaso mitattiin harmaalla tms, jotta telkku ei sammuta taustavaloa kokonaan. Pirun kekseliästä ja tuo tapa antaa mielestäni paremman kuvan tositilanteen "mustasta"
 
Liittynyt
10.11.2016
Viestejä
1 684
Eikös siellä ihan selkeästi lukenut, että mustantaso mitattiin harmaalla tms, jotta telkku ei sammuta taustavaloa kokonaan. Pirun kekseliästä ja tuo tapa antaa mielestäni paremman kuvan tositilanteen "mustasta"
Ei lukenut mielestäni selkeästi muuta kuin "testikuva ei ollut kokonaan musta", jonka voi tulkita monella tavalla. Esimerkiksi niin, että kuva on muuten musta, mutta siinä on joitakin pikseleitä ei-mustaa.

Käytännössä kaikissa arvosteluissa mitataan ANSI-kontrasti, jossa on mustia ja valkoisia ruutuja vierekkäin - ei TV:t niissäkään testeissä sammuta taustavaloa kokonaan.
 
Liittynyt
16.08.2017
Viestejä
5 802
Ei lukenut mielestäni selkeästi muuta kuin "testikuva ei ollut kokonaan musta", jonka voi tulkita monella tavalla. Esimerkiksi niin, että kuva on muuten musta, mutta siinä on joitakin pikseleitä ei-mustaa.

Käytännössä kaikissa arvosteluissa mitataan ANSI-kontrasti, jossa on mustia ja valkoisia ruutuja vierekkäin - ei TV:t niissäkään testeissä sammuta taustavaloa kokonaan.
Aivan, mutta tuolla keinolla nimeomaan ei saa oikeaa kontrastia (ihan valkoisen vierestä toki saa, siinö kun on juuri tuo faldin heikkous). Eikä se kyllä tosiaan harmaalla mitatessa olisi edes kontrastin mittaamista vaan ihan jotain muuta :D
Olisi kyllä voitu kertoa tarkemmin ja testikuvat vaikka jakaa verkossa..
 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
1 389
Eikös siellä ihan selkeästi lukenut, että mustantaso mitattiin harmaalla tms, jotta telkku ei sammuta taustavaloa kokonaan. Pirun kekseliästä ja tuo tapa antaa mielestäni paremman kuvan tositilanteen "mustasta"
Rtings testaa myös local dimming pois kytkettynä, ja lukemat poikkeavat huimasti noista. Sitä paitsi faldeilla local dimmingin pois kytkemisen estäminen nimenomaan ei vastaa todellista käyttötilannetta.
 
Liittynyt
09.06.2018
Viestejä
2 831
Aivan, mutta tuolla keinolla nimeomaan ei saa oikeaa kontrastia
Mikä sitten on oikea tapa mitata FALD-paneeleissa kontrastia?
Täysin mustassa jolloin mittari antaa lukeman 0?
FALD:lle kun löytyy eri asetuksia, niin mielestäni hyvässä arvostelussa kerrotaan myös niiden vaikutuksista, mahdollisesta halosta ja tummien kohtauksien erottelukyvystä.
Tässä ZD9 arvostelussa on ainakin näin tehty.

Onkohan muuten HDR tilassa jo alettu mittaamaan kontrastia?
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
19.12.2016
Viestejä
508
Näköjään alkaa 65" Oledien hinnatkin viimein hieman tippua:
GRUNDIG 65" 4K OLED SMART-TV 65VLO9795SP -> alennus 30% ostoskorissa -> 1750€ (ei kyllä toimi).
Mahtaakohan saada 65" Oledin Black Fridayna 1500€ tai lähelle. Philips 65OLED873 oli eilen vissiin 1799€ Gigantissa.
Powerista myös alle neljän tonnin 86" LG :) LG 86" 4K SUPER SUPER UHD TV 86SJ957VAEN

Eilen oli 70" C70-sarjan TCL Gigantissa 999€.. En lähtenyt edes miettimään, heikohkosta liikkeentoistosta oli revikoita.

Edit: heikosti näyttää toimivan ostoskoriin vietyjen alennukset.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
23.11.2017
Viestejä
1 855
Näköjään alkaa 65" Oledien hinnatkin viimein hieman tippua:
GRUNDIG 65" 4K OLED SMART-TV 65VLO9795SP -> alennus 30% ostoskorissa -> 1750€ (ei kyllä toimi).
Mahtaakohan saada 65" Oledin Black Fridayna 1500€ tai lähelle. Philips 65OLED873 oli eilen vissiin 1799€ Gigantissa.
Powerista myös alle neljän tonnin 86" LG :) LG 86" 4K SUPER SUPER UHD TV 86SJ957VAEN

Eilen oli 70" C70-sarjan TCL Gigantissa 999€.. En lähtenyt edes miettimään, heikohkosta liikkeentoistosta oli revikoita.

Edit: heikosti näyttää toimivan ostoskoriin vietyjen alennukset.
Älä hyvä ihminen hommaa tuota Grundigin OLEDia. Tuosta taisi aikakaan olla juttua ja sen perusteella pystyi vain toteamaan, että oman mielenterveyden nimissä ei kannata paria sataa säästää ostamalla Grundigia jonkun oikean laatumerkin sijaan. Laitteessa oli kyllä sellainen määrä asioita, joiden kohdalla ei tiennyt oliko kyseessä vika vai ominaisuus... Parhaita paloja mm. kalibroinnin totaalisesti mitään kysymättä nollaava firmware-päivitys ja telkkarista kuuluva "rutina" tms joka ei kuulostanut vähääkään terveeltä. Lisäksi Grundigeista ainakin jossain vaiheessa näppärästi puuttui Netflix-applikaatio kokonaan.
 
Liittynyt
23.11.2017
Viestejä
1 855
Jotakin hieman outoa noissa Kuluttaja-lehden mittauksissa on. Laboratoriomittaukset-osiossa mitattu kontrasti
- Samsung 65Q9FN (FALD, noin 500 zonea) 1584:1
- Sony 65XF9005 (FALD, noin 60 zonea) 1825:1
- Samsung 65NU8005 (ei FALD, muutama vertikaalinen zone, olisiko noin 10) 2282:1
- Sony 65XF7596 (ei FALD, käsittääkseni ei dimming zoneja lainkaan) 2462:1
- Panasonic 65FX600E (ei FALD, käsittääkseni ei dimming zoneja lainkaan) 3925:1

Sinänsä ansiokasta että myös muita asioita kuin kuvanlaatua mitataan, ja on ihan asiallista että käyttöjärjestelmän käyttömukavuus- tai telkun äänenlaatu-osiot muuttavat arvostelun paremmuusjärjestystä. Mutta onkohan nuo "optimikuvasäädöt" paikallishimmennystelkuilla kuitenkaan ihan optimiin viritettyjä?

Uusi, hyödyllinen tieto kylläkin, että Sony 65XF7596 ja Panasonic 65FX600E ovat ainakin tämän testin tuloksien mukaan VA-paneelilla ja hyväkontrastisia, kun taas pienemmissä koissa samat mallit ovat IPS-paneelisia (55XF7596 kontrasti 970:1, 55FX600 kontrasti 870:1). Jos haussa siis "hyvä perustelkku", nuo voinee laittaa suosikkilistalle hyviä tarjouksia odottelemaan.
Ei kyllä pysty käsittämään miten nuo Q9FN ja X900F kontrastit on voitu mitata tuollaisiksi. Molemmissa pitäisi olla kontrastin kaikki local dimmingit poiskytkettynä vähintään 1:5000, ja esim Q9FN ansi-kontrasti local dimmingin kanssa oli RTINGS:illä 1:17000. En oikein käsitä missä tilanteessa tuollaisen alle 1:2000 kontrastin saa tuollaisesta telkkarista mitenkään mitattua.
 
Liittynyt
27.08.2018
Viestejä
194
Tuossa kontrastin mittaustavassa muuten varmaan syy, miksi Kuluttajan testeissä pärjäävät nuo 43" IPS-paneeliset LG:tkin niin hyvin. Eli saavat suhteessa liian hyvät arvosanat tuosta osiosta. Sitä olen hieman ihmetellyt, miten nuo löytyvät aina Kuluttajan testin parhaimmistosta, vaikka noita telkkareita ei kyllä voi missään nimessä suositella esim. pimeässä elokuvakäyttöön.

Jos muuten kaipaa kohtuullisen ok kakkostelkkaria, niin tuossa lienee ihan hyvä hinta-laatusuhde. VA-paneelilla 43" 333€: Samsung UE43NU6025 43" Smart 4K Ultra HD LED ‐televisio 333,33 €

Käsittääkseni about sama mikä tässä testissä, en ainakaan juuri eroja löytänyt (korjatkaa jos väärässä): Samsung NU6900 Review (UN43NU6900, UN50NU6900, UN55NU6900, UN65NU6900, UN75NU6900) - RTINGS.com

Tosin HDMI-paikkoja näytti olevan vain kaksi.
 
Liittynyt
19.09.2018
Viestejä
179
Philips PUS7503 tilattuna, ja eihän tämä hyvältä näytä. Tai siis, valikko näyttää ihan hyvältä kuvanlaadun suhteen. Mutta nämä älyominaisuudet. Yhdistän langattomaan verkkoon, yritän avata youtubea, yhteys verkkoon katoaa. Sama homma yrittäessä kirjautua Google-tiliin. No jos tätä hetken jaksaa vielä räplätä. Meinaa alkaa jo vituttaa, etten tilannut Sumsangia.

EDIT: Otetaas sen verran takaisin että kirjautuminen johonkin Smart-tv palvelimelle jeesas tilanteeseen. Tyytyväinen taas. Laittelen kohta lisää mietteitä kunhan testailen laitetta.
 
Liittynyt
18.02.2017
Viestejä
2 149
EDIT: Otetaas sen verran takaisin että kirjautuminen johonkin Smart-tv palvelimelle jeesas tilanteeseen. Tyytyväinen taas. Laittelen kohta lisää mietteitä kunhan testailen laitetta.
Eli se oli juurikin se App Gallery.
Sen lisäksi katsot, että TV:n softa on ajan tasalla ja Google Playn "Omat sovellukset"-rivillä ei ole päivitettävää. Sitten pitäisi toimia vimosen päälle.
 
Liittynyt
01.11.2016
Viestejä
182
Onkos porukalla mitään mielipidettä tästä LG:n töllöstä: LG 65uj630vaen ?
Reilu puolitoista vuotta vanha malli näyttää olevan, mutta eiköhän tuo kumminkin ole ihan ok?
Saanut ainakin kohtuulliset arvostelut. OLED töllötintä ei raaski vielä nykyisillä hinnoilla ostaa. Poistomyynnistä näyttää irtoavan 910€ hintaan. LG on itselleni merkkinä tuttu ja turvallinen.
 
Liittynyt
19.09.2018
Viestejä
179
Nyt ilmeni seuraava ongelma. Television kaiuttimet ovat kauniisti sanottuna tyydyttävät. Miten saan yhdistettyä 2.1 sarjan telkkariin? Setistä löytyy 3.5mm liitin. Yritin yhdistää sen kuulokereikään, mutta kuulen vain subwooferista äänen. Ideoita?

Ja itse telkkariin. Testasin 4K laatua Youtubesta, ja hyvältähän tuo näyttää! Musta tosiaankin on mustaa verratessa Acer GN246HL (TN) näyttöön. Valovuotoa en havainnut testatessa.

Katselin myös pari pätkää jääkiekkovideoita, eivätkä nekään näyttäneet kuvanlaadullisesti huonolta. Liike on sujuvaa eikä ylimääräistä nykimistä tai haamukiekkoja ollut havaittavissa. Varmasti parempia töllöjä urheilun toistamiseen löytyy, mutta minulle tämä laatu riittää. Tosin, hetken kun katseli 4K kuvaa, niin nuo alemmat laadut alkavat näyttää pikselimössöltä.

Kaukosäätimen näppäimistöstä plussaa sekä miinusta. Totta vie ei löydy "ä" eikä "ö" kirjainta. Mutta hyvin tuolla silti löytää tarvitsemansa. Myös halpa Amazonin peliohjain yhdistyi mukisematta laitteeseen, joka tekee käyttöliittymän selaamisesta helpompaa kuin kaukosäätimellä. Käyttöliittymä itsessään on suht selkeä ja toimii ihan hienosti. Toki toisesta smart telkkarista ei ole kokemusta.

Äänien kanssa ongelmia. En tosiaan saa tuota sarjaa enkä bluetooh kuulokkeita yhdistetyä telkkariin. Tyytyväinen olen kuitenkin kaikenkaikkeaan.
 
Liittynyt
18.02.2017
Viestejä
2 149
En tosiaan saa tuota sarjaa enkä bluetooh kuulokkeita yhdistetyä telkkariin. Tyytyväinen olen kuitenkin kaikenkaikkeaan.
Bluetoothia et saa yhdistettyä. Mutta 3.5mm kautta ääni kyllä pitäisi tulla. Millaista sarjaa yrität kytkeä? Onko siinä sarjassa HDMI/optista tuloa?
HDMI:llä kytkettävä olisi paras, sillä silloin telkun kaukolla pystyy ohjaamaan äänenvoimakkuuden suoraan. Optisella joutuu käyttämään sarjan kapulaa ja 3.5mm joko menun kautta säätämään äänenvoimakkuutta tai sitten sarjan kapulalla.
 
Liittynyt
20.07.2018
Viestejä
43
Nyt ilmeni seuraava ongelma. Television kaiuttimet ovat kauniisti sanottuna tyydyttävät. Miten saan yhdistettyä 2.1 sarjan telkkariin? Setistä löytyy 3.5mm liitin. Yritin yhdistää sen kuulokereikään, mutta kuulen vain subwooferista äänen. Ideoita?
Mikäli et käytä HDMI Arcia niin kuulokeliitäntään yhdistetylle laitteelle äänenvoimakkuuden säädin löytyy asetuksien pikavalikosta "Usein käytetyt asetukset" omassa POS9002 Kuulokevoimakkuus. Tsekkaa se. Myös ihan ääniasetuksista löytyy sama kohta. Käsittääkseni tuota kautta joutuu aina säätään sitten voimakkuutta, mikä tuli itsellekin yllätyksenä Philipsistä. Ei tosin koske muutakuin 3.5mm, ARC skulaa.

Palatakseni myös omaan ongelmaan että soundbari käynnistyy itsekseen aina kello 06.00 aamulla en ole keksinyt vastausta. Telkkari ei mene päälle mutta soundbar käy päällä 10 minuutin ajan eikä päästä ääniä, ja sammuu sitten itsekseen. Yks aamu seurasin tilannetta ennenku lähin duuniin. :) Mystistä, mutta eipä toi haittaa.
 
Liittynyt
19.09.2018
Viestejä
179
Justiin testasin kuulokkeita piuhan päästä. Ihmeellistä surinaa pitää kun lyö jakin sisään. Tosin tää surina peittyy aika tehokkaasti sitten äänen alle, kun musiikkia rupee toistamaan. Mutta joo, laskee pisteitä tämä nyt kyllä.. Onkohan äänikortti siis viallinen vai mikä homma tää nyt on?
 
Liittynyt
06.05.2018
Viestejä
990
Onkos porukalla mitään mielipidettä tästä LG:n töllöstä: LG 65uj630vaen ?
Reilu puolitoista vuotta vanha malli näyttää olevan, mutta eiköhän tuo kumminkin ole ihan ok?
Saanut ainakin kohtuulliset arvostelut. OLED töllötintä ei raaski vielä nykyisillä hinnoilla ostaa. Poistomyynnistä näyttää irtoavan 910€ hintaan. LG on itselleni merkkinä tuttu ja turvallinen.
No riippuu ihan mitä siltä televisiolta nyt odottaa tai haluaa: LG UJ7700 Review (49UJ7700, 55UJ7700, 60UJ7700, 65UJ7700) - RTINGS.com

Lisäksi tuo tosiaan on 50hz paneelilla, eikä 100hz (varmaan mennyt sekaisin Tru-Motion ja natiivi virkistystaajuus lukemat).
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
237 483
Viestejä
4 163 825
Jäsenet
70 414
Uusin jäsen
O&G

Hinta.fi

Ylös Bottom