Kulttuurin rikastuminen

Tila
Keskustelu on suljettu.
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
8 355
No eihän se työtönkään yh asumistukea saa , jos loisii omassa kämpässään:confused:

Nykyisin muuten vastikkeisiin saa muutaman roposen asumistukea.
Ei, mutta vuokrakämpässä loisiva saa enemmän käteen.
A töissä 2x lasta: palkka ja tuet 1635e - laina ja kulut 700e= 935e.
B työtön vuokralla 2x lasta: tuet 2740e - vuokra 1500e= 1240e :eek:
 
Liittynyt
06.11.2016
Viestejä
1 880
Ei, mutta vuokrakämpässä loisiva saa enemmän käteen.
A töissä 2x lasta: palkka ja tuet 1635e - laina ja kulut 700e= 935e.
B työtön vuokralla 2x lasta: tuet 2740e - vuokra 1500e= 1240e :eek:
öö..- tokihan vertailussa pitää vakioida muut kuin tarkasteltava muuttuja. Tai jos ei tarvitse niin nokitan ja tarjoan vaihtoehdon C

C työtön vuokralla 2x lasta: pääomatulot miljoonaperinnöstä 10 000€ - vuokra 1500 = 8500e

Eihän töissäkäynti kannata oikein millään palkalla :kahvi:
 
Liittynyt
29.03.2017
Viestejä
940
Mää en kyllä tajua sitä, että seuraajien perusteella tehdään tuollaisia päätöksiä. Älämölökommentteja ei ole pakko lukea, jolloin seura ei ala tehdä kaltaisekseen, vai mikäs muu pelko voisi kyteä.. Vihollistenkin touhuista on hyvä olla kärryillä, eikä seurailla vain potentiaalisia täydellisiä profeettoja.
 
Liittynyt
10.08.2018
Viestejä
667
Itseäni rasittaa kovat jakolinjat (esim. suvakit - rasistit). Luullakseni minut voisi joku leimata kumpaan joukkoon hyvänsä. Rasittaa myös yleinen "keskustelun" kärkevyys ja äärimmäinen yleistäminen. Asiakeskustelun tulisi olla faktoihin perustuvaa, mutta maailma on nyt sellainen, että faktoista ei pääse välttämättä puhumaan ja usein käydään ekana hominemiin kiinni.
Vaikka asiaa onkin vaikea täysin neutraalisti arvioida, oman näkökantani mukaan, nyt on kyllä paljon helpompi olla nimenomaan se "rasisti". Oman elämisenhistorian perusteella olen ilmiselvä "suvakki", mutta rationaaliseen (ja hieman kylmään, koska on pakko, ei koska haluaisin olla kylmä tai julma) ajatteluun perustuvat ajatusmallit tekevät minusta kyllä rasistin eurooppalaisin nykystandardein.

Itse en kyllä ole suvakki-titteliä ensimmäisenä kaikille antamassa. Yleensä kutsun kaiken maahanmuuttoon sellaisenaan nielevän ja tulevaisuudennäkemättömiä ihmisiä ihan yksinkertaisesti, naiiveiksi ja tyhmiksi. Suvakki-termi kuuluu vain niille, jotka ovat täysin tietoisesti valikoimassa maahanmuuttajia intresseikseen muun väestön kustannuksella. Rasisti-leiman annan niille jotka ovat sen aikaisemminkin ansainneet, eli ihmisille, jotka ylenkatsovat ja ovat epäkohteliaita toisille, näiden ihonvärin, kielen yms. perusteella.
 
Liittynyt
02.11.2016
Viestejä
944
Itseäni rasittaa kovat jakolinjat (esim. suvakit - rasistit). Luullakseni minut voisi joku leimata kumpaan joukkoon hyvänsä. Rasittaa myös yleinen "keskustelun" kärkevyys ja äärimmäinen yleistäminen. Asiakeskustelun tulisi olla faktoihin perustuvaa, mutta maailma on nyt sellainen, että faktoista ei pääse välttämättä puhumaan ja usein käydään ekana hominemiin kiinni.
Keskustelu menee turhan raskaaksi jos joka lauseen alkuun pitää lisätä:
"En ole rasisti mutta..."
"Ei tietenkään kaikki mutta..."
jne.

Kun puhutaan ihmisryhmistä keskustelu on mahdotonta ilman yleistyksiä. Jokaista ihmistä ei voi tuntea eikä jokaisesta ihmisestä voi keskustella erikseen koska heitä on miljoonia. Siksi on pakko yleistää ja olettaa että lukija ymmärtää itse lisätä sen "Ei tietenkään kaikki mutta..."
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
2 576
Siitäkin joku veti jotain kaukaisia johtopäätöksiä, että nyt suvakit yrittää sanoa että viikingit olivat muslimeita kerta niiden haudasta löytyi jokin islamilainen tekstiili(?). No missään ei kyllä väitetty mitään tällaista, tottakai sieltä löytyi, sillä viikingit kävivät aina Ottomaanien Turkissa asti, jossa jopa palkattiin paljon isokokoisia viikinkejä vartioiksi, tietysti sieltä tuli kauppaa tehdessä myös islamilaista taidetta mukaan ja voihan se olla hyvinkin mahdollista että jotkin sinne asumaan jääneet viikingit kääntyivät muslimeiksi tai voi olla mahdollista ettei näin käynyt.
Ei vaan kritiikki oli siinä, että yhden peilikuvan kautta hahmotellun geometrisen kuvion väitettiin olevan kalligrafinen Allah, vaikka edes se luonnosteltu kuvio ei vastaa Allahia, saatika sitten se alkuperäinen kirjonta. Siitä herää kysymys, miksi jonkun pitää näin ylitulkita, spekuloida ja jopa yrittää vääristellä historiaa.

Sehän on historiallinen tosiasia, että viikingit olivat tekemisissä muhamettilaistenkin kanssa. Siitä ei ole ollut kysymys.

E: Kannattaa edes lukea ne uutiset, joita lähtee kommentoimaan.
 
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
2 150
Homomieshän on oikeastaan feministeille kauhistus. Mies jolle naisen (seksuaalinen) vaikutusvalta on täysin yhdentekevää. Millä dominoida miestä joka ei ole kiinnostunut pillusta?
Ja lesbot siten melko yhdentekeviä heteromiehille. Pillu joka ei ole saatavilla, jota ei voi edes rahalla ostaa ;)
 

Bladekill

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
4 708
Homomieshän on oikeastaan feministeille kauhistus. Mies jolle naisen (seksuaalinen) vaikutusvalta on täysin yhdentekevää. Millä dominoida miestä joka ei ole kiinnostunut pillusta?
Jaa-a. En tiedä onko tuolla feministeille juuri niin väliä kun ei ne ylipainoset kirkuvat pinkkitukkavalaatkaan varsinaisesti mitään seksuaalista vaikutusvaltaa säteile.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
6 226
Ei siinä edes mitään kieltä oikeasti opi että leikkii jonkun suomalaisen tädin kanssa pää-olkapää-peppu-polvet leikkiä ja välillä naureskellaan että "ohhoh, on se jännää miten paljon suomen kielessä on sijamuotoja, sanokaa nyt kaikki yhdessä inessiivi, elatiivi, illatiivi, adessiivi...".

Ne jotka jotain oppii niin oppii sen muualla.
 

zZzz

lasciate ogni speranza, voi ch'entrate
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
525
voisiko olla niin, että pikkuhiljaa alkaa tuuli kääntyä yhteiskunnallisessa keskusteluilmapiirissä? ainakin kirjailija Leena Krohn on päässyt oikein Ylessä hieman vihjailemaan että Poliittinen Korrektius ei välttämättä olekaan kiva juttu :tup:

huom: olen tehnyt tekstiin alleviivauksia korostaakseni mielestäni hyviä pointteja; parhaat pointit olen vielä lisäksi boldannut. ihan koko artikkelia en tähän liittänyt, joten kannattaa lukaista se linkatusta alkuperäislähteestä mikäli kiinnostaa.

huutia saavat jos ei muuten niin rivien välistä niin islamisteille nöyristelevät dhimmit, suvakit, nykypoliitikot yleisesti, media, ja myös vihreät - lopussa Leena Krohn äityy toivomaan, että joku perustaisi suomeen Ympäristöpuolueen.. ;)

kvasiliberaali suvaitsemattomuus :D:D:D hyvin puhuttu Krohn, toivottavasti on valituksia vetämässä suvakkien ja muiden hyvesignaloijien taholta kun on tuolleen loukattu ja mieltä pahoitettu!

Kirjailija Leena Krohn: “Sananvapaus kaventunut – Tilanne pahempi kuin 1970-luvulla”

Suomessa on näennäisliberaalia suvaitsemattomuutta, kirjailija Leena Krohn sanoo. Krohn menestyi A-studion kyselyssä Suomen merkittävimmistä ajattelijoista.

Leena Krohn sai kirjailijoista eniten mainintoja, kun A-studio kysyi Suomen merkittävimpiä ajattelijoita.

Ajattelijan kuvaan sopii, että Krohn ei hakeudu parrasvaloihin. Tämäkin haastattelu tehtiin sähköpostitse.

– Merkittävää on sellainen ajattelu, jolla on kestävää vaikutusta ja joka johtaa hyödylliseen toimintaan, tutkimukseen tai tekoihin. Toisinaan myös teoista, vaikkapa väkivallasta, pidättymiseen, Krohn luonnehtii.

Ilman mielikuvitusta ei ole rationaalista ajattelua tai omaatuntoa, kirjailija huomauttaa. Sen avulla kykenemme arvioimaan tekojemme seurauksia ja asettumaan toisen elävän olennon tilanteeseen.

“Jotkut kirjailijat ovat nähneet pitemmälle”

Millainen ajattelu on erityisen tärkeää juuri nyt?

Itsenäinen, mikä tarkoittaa sitä, että luottaa enemmän omiin havaintoihinsa ja kokemuksiinsa totuutta etsiessään kuin siihen, mitä naapurustossa pidetään totena.

Rohkeus valita, kun on valinnan paikka, eikä jäädä istumaan kahdelle tuolille. Hälyn, myös mediahälyn suodattaminen. Kysymysten esittäminen, myös itselleen: Voinko ehkä erehtyä?

Krohnista on turha kuvitella, että niin sanottu älymystö on aina oikeassa.

Päinvastoin, usein on jouduttu myöhemmin toteamaan, että se on ollut niin pahan kerran väärässä, että sitä voisi ihan syystä kutsua älyttömystöksi.

Siitä ei tietenkään seuraa, että niin sanottu kansa tietäisi kaiken.

–Ihmiset ovat erehtyväisiä, ja erehtyväisyys koskee myös kirjailijoita. Jotkut heistä ovat kuitenkin nähneet pitemmälle kuin muut, kuten Huxley, Orwell ja Samjatin.

Krohn on käsitellyt myös omissa kirjoissaan paljon ihmiskunnan tulevaisuutta, katastrofien uhkaa sekä tieteen ja teknologian mahdollisuuksia.

“Internet on evoluutiohyppy”

Teknologian evoluutiosta voidaan puhua, mutta ei kirjallisuuden, Krohn sanoo.

– 2010-luvun tietokoneet ovat paljon kehittyneempiä kuin 1980-luvun, mutta 2010-luvulla kirjoitetut romaanit eivät ole välttämättä parempia kuin 1800-luvulla kirjoitetut – usein päinvastoin.

Krohnin mielestä mikään muu innovaatio, edes kirjapaino, ei ole muuttanut niin nopeasti, niin paljon ja niin monien elämää kuin internet.

– Internet on evoluutiohyppy, kuten Erkki Kurenniemi huomautti.

Teknologian evoluutio tulee mullistamaan elämäämme vielä ennustamattomin tavoin. Internet on myös tietoisuuksien, ei vain tiedon verkko, Krohn huomauttaa.

–1990-luvulla valitettiin yleisesti, että Suomessa ei keskustella. Niin ei nyt voi väittää.

Uusi teknologia on mahdollistanut kenen tahansa osallistumisen julkiseen keskusteluun reaaliajassa.

Vihapuheeksi kutsutusta ilmiöstä huolimatta tämä mahdollisuus on demokratian kannalta eduksi.

“Poliittinen korrektius on vahingollista kirjallisuudelle”

Internetistä huolimatta sananvapaus on Leena Krohnin mielestä viime vuosina kaventunut. Yksi syy siihen on poliittinen islam.

Mikään media ainoassakaan länsimaassa ei enää uskalla toimia Charlie Hebdon tavoin. Pilakuvat profeetasta on piirrelty.

Sananvapautta rajoitetaan myös poliittisen korrektiuden ja liberaaliuden nimissä.

Tilanne on minusta pahempi kuin 1970-luvulla, jolloin sananvapautta myös laajasti rajoitettiin, Leena Krohn sanoo.

– Harkitsemattomia ja tämän päivän valtavirtaan sopimattomia näkemyksiä, joista ihminen pannaan tilille, etsitään jopa vuosien ellei vuosikymmenien takaa, myös kaunokirjallisuudesta.

Krohn on samaa mieltä amerikkalaisen kirjailijan Lionel Shriverin kanssa siitä, että poliittisesti korrekti sensuuri on kirjallisuudelle vahingollista.

Shriver sai lähteä kirjallisuuspalkinnon raadista, kun hän arvosteli poliittista korrektiutta kirjankustantamisessa
.

“Suomessa on kvasiliberaalia suvaitsemattomuutta”

Krohnin mielestä sananvapautta rajoitetaan nyt myös antamalla ihmisille potkuja töistä heidän puheidensa vuoksi.

Krohn kutsuu ilmiötä “kvasiliberaaliksi suvaitsemattomuudeksi”
.

Siitä ovat Krohnin mukaan esimerkkejä Pori Jazzin toimitusjohtajan ja Teatterikorkeakoulun lehtorin erottamiset työstään.

Teatterikorkeakoulun lehtori erotettiin, kun hän oli käsitellyt kursseillaan rituaaleja, joissa käytetään huumaavia aineita. Irtisanominen peruttiin myöhemmin.

Pori Jazzin tuore toimitusjohtaja sai potkut, kun hän oli kommentoitunut lehtihaastattelussa homoutta. Kohu syntyi siitä, kun hän lehden mukaan sanoi, että homoja ei ole, on vain homoutta.

Sananvapautta ei voi käyttää niin, ettei kukaan, koskaan, missään pahastuisi. Mielipiteitä pitää saada esittää, vaikka niillä ei olisi tiedeyhteisön hyväksymää faktaperustaa – siksihän juuri ne ovatkin vain mielipiteitä, Krohn sanoo.

– Herjaukset, solvaukset ja tahallinen väärän tiedon levitys ovat tietysti rikollisia tekoja. On kauhistuttavaa, että parinkin ihmisen aikaansaama somekampanja voi levitä vainoksi asti ja vaikuttaa ihmisten kohtaloihin.


“Yleistynyt puhetapa mitätöi todellisia ihmisoikeusloukkauksia”

Krohnia hämmästyttää julkisessa keskustelussa yleistynyt tapa nimetä ihmisoikeuskysymyksiksi aivan eri tasolle kuuluvia ongelmia.

Kasvojen peittämiskielto julkisuudessa, kuten viimeksi Tanskassa, ei ole ihmisoikeusrikkomus.

Ei voi myöskään olettaa, että kaikki ulkomaalaisten palautukset omiin kotimaihinsa olisivat ihmisoikeusloukkauksia.

Tällainen puhetapa mitätöi Krohnin mielestä todellisia ihmisoikeusloukkauksia.


“Toivoisin, että Suomessa olisi ympäristöpuolue”

Leena Krohnin esikoisteos on lastenkirja Vihreä vallankumous. Hän julkaisi sen vuonna 1970 yhdessä siskonsa, kuvataitaiteilija Inari Krohnin kanssa.

Vihreä vallankumous oli ensimmäisiä ympäristökysymyksiä esiin nostaneita teoksia Suomessa.

Nyt Krohn vaikuttaa tyytymättömältä ympäristöasioiden ajamiseen politiikassa.

–Toivoisin, että Suomessa olisi ympäristöpuolue, joka olisi ajoissa puuttunut esimerkiksi Talvivaaraan tai pitäisi nyt edes vähän melua Heinävedelle suunnitellusta kaivoksesta.

Krohnin arvio politiikan tilasta on synkkä.

–Kaoottinen. Irrationaalinen. Pelottava. Kuten ajan henki. Kuten ihmiskunnan todellisuus tälläkin hetkellä.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
1 031
Aftonbladet: Kaksi otettiin kiinni epäiltyinä joukkoraiskauksesta Tukholman keskustassa

KAKSI 20-vuotiasta miestä on otettu kiinni epäiltyinä osallistumisesta teinitytön joukkoraiskaukseen Tukholman keskustassa 2. syyskuuta, kertoo Aftonbladet-lehti. Toinen otettiin kiinni maanantaina ja toinen tiistaina. Valvontakameroiden filmit auttoivat epäiltyjen selville saamisessa.

Joukkoraiskauksesta on jo aiemmin vangittu yksi 16-vuotias.

Teinityttö joukkoraiskattiin varhain aamulla 2. syyskuuta sillan alla. Rikospaikka on vain kivenheiton päässä Tukholman keskusrautatieasemasta.

AIEMMIN ILLALLA kaksi tyttöä oli tavannut kolme nuorta miestä. Joukko kuljeksi kaupungilla ja päätyi lopuksi sillan alle, Aftonbladet kertoo.

Tilanne muuttui uhkaavaksi. Toinen tyttö onnistui pakenemaan, mutta toinen raiskattiin. Kun tekijät kuulivat, että paikalle tulee autoja, he juoksivat pois rikospaikalta, Aftonbladet kertoo.

Vahva veikkaukseni on, että kulttuuria on taas rikastettu. :sori:

Nuorille tytöille eksotiikka tietysti puree, harmi vaan että se jättää monasti elämänmittaiset traumat.
 

Holotna

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
03.04.2017
Viestejä
1 378
Vahva veikkaukseni on, että kulttuuria on taas rikastettu. :sori:
Sitten kun vuoden (vuosikymmenen?) ainoa joukkorikastus tapahtuu kantiksien voimin nollaantuu joukkorikastamiseen alttiimpien kulttuurien teot sillä hetkellä. Ei ole tietoa kuka tällä kertaa on vähän joukkoraiskaillut mutta on varmaa että suvakki tarttuu han-länkkäriin tilaisuuden koittaessa kuin hukkuva oljenkorteen.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 044
Hohhoijakkaa. Aftonbladet sitten jakalee omassa uutisessaan ohjeita tuleville joukkoraiskareille. Jos tulee pakottava seksuaalinen hätätila, niin älä missään nimessä käytä yhteisymmärryksessä, mutta väkivaltaisesti toteutetun rakastelun jälkeen henkilökohtaista matkakorttia julkisessa liikenteessä. Sanotaanko nyt vaikka näin: kaikki apinat eivät saa kookospähkinää rikki, ellei joku apina näytä ensiksi mallia.
 

jipsu

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 452
Aftonbladet: Kaksi otettiin kiinni epäiltyinä joukkoraiskauksesta Tukholman keskustassa

KAKSI 20-vuotiasta miestä on otettu kiinni epäiltyinä osallistumisesta teinitytön joukkoraiskaukseen Tukholman keskustassa 2. syyskuuta, kertoo Aftonbladet-lehti. Toinen otettiin kiinni maanantaina ja toinen tiistaina. Valvontakameroiden filmit auttoivat epäiltyjen selville saamisessa.

Joukkoraiskauksesta on jo aiemmin vangittu yksi 16-vuotias.

Teinityttö joukkoraiskattiin varhain aamulla 2. syyskuuta sillan alla. Rikospaikka on vain kivenheiton päässä Tukholman keskusrautatieasemasta.


Tilanne muuttui uhkaavaksi. Toinen tyttö onnistui pakenemaan, mutta toinen raiskattiin. Kun tekijät kuulivat, että paikalle tulee autoja, he juoksivat pois rikospaikalta, Aftonbladet kertoo.

Vahva veikkaukseni on, että kulttuuria on taas rikastettu. :sori:

Nuorille tytöille eksotiikka tietysti puree, harmi vaan että se jättää monasti elämänmittaiset traumat.
Ajattelin ensin että kyse oli satunnaisen liikkujan keppostelun kohteeksi joutumisesta mutta olikin omaehtoisesti lähdetty kolmen vieraan mamumiehen kanssa sillan alle. Siperia opettaa.

Miksi tämä oli ns. joukkoraiskaus? Tässä ei vuorotellen / peräjälkeen hoidettu hommaa vaan yhtäaikaisesti? :scrackmakeup:
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 752
Muut pitivät tyttöä kiinni, muun muassa hiuksista, samalla kun yksi raiskasi. Vielä kun vaihdettiin raiskausvuoroa, niin kyllä se joukkoraiskauksesta menee.
Sitä tässä vissin ajettiin takaa, kun jossain julistettiin (oliko media, poliisi vai jopa oikeus, en muista enää), että ei ollut joukkoraiskaus, kun tekivät ns. läpsystä vaihtoa.
Toki jokaisen normaalin ihmisen mielestä sekin tapaus oli joukkoraiskaus.
 
Liittynyt
25.10.2016
Viestejä
1 287

jipsu

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 452
Sitä tässä vissin ajettiin takaa, kun jossain julistettiin (oliko media, poliisi vai jopa oikeus, en muista enää), että ei ollut joukkoraiskaus, kun tekivät ns. läpsystä vaihtoa.
Toki jokaisen normaalin ihmisen mielestä sekin tapaus oli joukkoraiskaus.
Poliisi kommentoi näin, ketjussa aiemmin keskusteltu kesän aikana.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 752
Hyvä, kiitos tarkennuksesta. En tosiaan muistanut mikä taho sitä sanoi, enkä jaksanut alkaa kaivella.
 

tle88

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
31.10.2016
Viestejä
1 117
Törmäsin tällaiseen. Onko tämä jo ns. "uusi normaali", vai johtuuko tämä nyt jo kovin tiheästi toistuvista "yksittäistapauksista"?

Suomessa pohditaan terrorismivahinkoihin varautuvan rahaston perustamista – nykyinen korvauskäytäntö on hajanainen ja uhrille raskas

Ongelman juurisyylle ei siis voida tehdä enää yhtään mitään? Voidaan vain kiltisti aina maksaa toisten tekemät vahingot? Ja miten mikään korvaus auttaa jossakin Bataclanin kaltaisessa tapauksessa? Nuorille tehty pahuus oli niin hirveää, ettei uhreja voitu näyttää edes heidän omaisilleen. Jokainen voi vain arvailla niitä erilaisia syitä, miksi näin jouduttiin tekemään.

Miksi näin toimitaan? Ihmetteleekö joku ihan tosissaan, mistä "uusfasismi" eli kammo näitä pahoja ihmisiä kohtaan oikein kumpuaa? Se kumpuaa heidän teoistaan, ja heidän vihastaan meitä kohtaan.

T -.-
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
4 691
Käänteistä rikkautta rassistisessa Joensuussa:

Poliisi: Ohi kulkeneiden ulkomaalaisten miesten kimppuun käytiin Joensuun keskustassa - teolla rasistinen motiivi

Joensuun alueella on viimeksi sattunut väkivaltarikos, jossa on ollut rasistinen motiivi, tammikuussa 2018. Tilastojen perusteella ei voida tehdä johtopäätöstä, että rasismi olisi lisääntynyt Joensuussa, muistuttaa tutkinnanjohtaja Kimmo Wetterstrand poliisin tiedotteessa.
No eiköhän toi känniläistenkin uhominen lopu kun alkaa ne 10-20 vetreän nuoren miehen partiot liikkua "tupakkaa pyytämässä" keskustoissa.

Turussahan näin on ollut jo pitkän aikaa; jos kohdalle osuu viikonloppuna muutaman oluen jälkeen niin sairaalakeikka luvassa, poltit tai et...
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
999
MTV: Kirjailija Hannu Väisänen siepattiin Ranskassa ja sidottiin tunneiksi kiinni tuoliin: ”Onneksi minulla oli Suomen passi”

Kirjailija Hannu Väisänenkin on päässyt nauttimaan kulttuuririkkaasta Pariisista.

MTV: Kirjailija Hannu Väisänen siepattiin Ranskassa ja sidottiin tunneiksi kiinni tuoliin: ”Onneksi minulla oli Suomen passi”

Kuvataiteilija-kirjailija Hannu Väisänen käy pelottavaa kokemustaan läpi tuoreessa omaelämäkerrallisessa kirjassaan.

Keskiviikkona Maikkarin Huomenta Suomen haastattelussa vieraillut kirjailija Hannu Väisänen kertoi, kuinka hänet siepattiin muutama vuosi sitten nykyisessä kotimaassaan Ranskassa.

Miehet hyökkäsivät kadulla Pariisissa, sieppasivat Väisäsen ja pitivät häntä panttivankina Väisäsen omassa kodissa koko yön.

– Olin sidottuna tuoliin viisi tai kuusi tuntia. En tiedä miten olisin selvinnyt, mutta onneksi minulla oli Suomen passi, jonka he yölaatikostani löysivät, kirjailija kertoo Huomenta Suomen haastattelussa.

Sieppausta Väisänen kuvailee kokonaisuudessaan amatöörimäiseksi.

– En kuvitellut että henki lähtee. Käsitin, että tämä on sinnittelyä.

Väisänen uskoo joutuneensa sieppauksen kohteeksi erehdyksen takia. Hän kertoo käyneensä koko elämänsä läpi yön aikana ajatuksissaan, mutta jutteli myös sieppaajilleen.

Kirjailija kertoi tarinoita esimerkiksi Suomesta ja lumesta, Kalevalastakin.

– He kiinnostuivat asiasta, että mikä on Suomi. Millaista lumi on? Kerroin afrikkalaisille pojille, millaista lumi on.

Väisänen selvisi tapauksesta ehjin nahoin, mutta taloudellista menetystä koitui.

– Kävivät tyhjentämässä tilit Visa-korteilla, varastivat aika paljon tavaraa, sulloivat merimiessäkit kiinni vaatetta ja kamaa. Jäin sidottuna sinne, mutta selvisin lakanasidoksista. Kutsuttiin poliisit, mentiin tekemään rikosilmoitus laitokselle, ja olin pitkään posttraumaattisessa psykologin istunnossa kertaamassa tapahtumia.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
6 226
Onko tuolla joku psykoosi kun lässyttää Suomen passista, eihän se liity asiaan mitenkään? Afrikan pojat halusi rahaa ja tavaraa, afrikan pojat sai rahaa ja tavaraa, sen pituinen se. Joku Stockholm syndrome kun on pitänyt kehittää mielessään joku tarina siitä miten sympaattisia Afrikan poikia kiinnostaisi vitun vertaa kuulla Kalevalasta tai lumesta yhtään mitään.
 

kekkeruusi

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
02.11.2016
Viestejä
6 909
Itävalta ei halua enempää rikastusta?:

Itävallan oikeistohallitus tiukentaa maahanmuuttolinjaa: Sosiaalituille karenssi, työnteolle kielto, seula tiheämmäksi – "Joka päivä on muutos huonompaan", sanoo turvapaikanhakija
Itävallan oikeistohallitus tiukentaa maahanmuuttolinjaa: Sosiaalituille karenssi, työnteolle kielto, seula tiheämmäksi – "Joka päivä on muutos huonompaan", sanoo turvapaikanhakija

Itse "uutinen" on lähinnä ylenantomaista hapatusta, lukeminen omalla vastuulla. :kahvi:
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
677
Korkein hallinto-oikeus on antanut tänään vuosikirjaratkaisun, joka koskee suullisen käsittelyn järjestämistä turvapaikka-asiassa, jossa hakija oli esittänyt kääntyneensä kristinuskoon ja olevansa tämän vuoksi vainon vaarassa kotimaassaan.

Muutamia kiintoisia yksityiskohtia ratkaisusta:
Valittajan saatua tammikuussa päätöksen vastaanottokeskuksesta, että hänen on poistuttava vastaanottokeskuksesta, hän on kysynyt tuntemaltaan papilta paperia, jolla voisi jäädä Suomeen. Pappi on kirjoittanut sellaisen paperin, mutta myöhemmin valittaja on kuitenkin saanut häätöpäätöksen. Sen jälkeen, kun pappi on kirjoittanut valittajalle paperin, valittajalle on tullut mieleen vaihtaa uskontoa, mutta myöhemmin valittaja on muuttanut mieltänsä.

[– –]

Yksistään sitä, että valittaja on kastettu 20.7.2017 Nations Calling -seurakunnassa ei voida pitää riittävänä selvityksenä aidosta kristinuskoon kääntymisestä, vaan asiassa on tehtävä kokonaisarvio kaiken saatavilla olevan selvityksen perusteella.

Hallinto-oikeus kiinnittää erityistä huomiota siihen, että valittaja on viitannut kiinnostukseensa kristinuskoon ensimmäisen kerran vasta korkeimmalle hallinto-oikeudelle sen jälkeen kun hallinto-oikeus on 16.11.2016 hylännyt valittajan aiemman valituksen. Valittajalle on tämän jälkeen pidetty uusi turvapaikkapuhuttelu 28.4.2017, jossa valittaja on nimenomaisesti kertonut, että hänellä ei ole aikomusta tai tarkoitusta kääntyä kristityksi.

– – turvapaikkapuhuttelussaan valittaja on kertonut varsin yksityiskohtaisesti, kuinka hän on ollut seurakunnan tilaisuuksissa ollen silloin lähinnä tietokonehuoneessa ja ettei hänellä itsellään ole aikomusta vaihtaa uskontoa. Valittaja on myös yksityiskohtaisesti kertonut, kuinka hallinto-oikeuden kielteisen päätöksen jälkeen hänen tuntemansa pappi on kirjoittanut paperin, jotta valittaja voisi jäädä Suomeen, vaikka valittajalla ei ollut aikomusta kääntyä kristinuskoon. Valitusvaiheessa on vedottu valittajan terveydentilan merkitykseen, mistä ei kuitenkaan ole toimitettu tarkempaa selvitystä.
 
Liittynyt
10.08.2018
Viestejä
667
Hienoa, että pääsee tuollaiset korkeimpiin oikeusasteisiin asti rikastuttamaan ja työllistämään lakimiehiä ja tuomareita, vaikka kuka tahansa ymmärtää tuon selväksi kusetukseksi.

Pappihan tuossa annettujen tietojen varassa pitäisi haastaa oikeuteen, joka on takuulla täysin tietoisesti toiminut noin, vain jotta saisi valheellisesti miehen maahan.

Ja mitä tuo naurettavan epätoivoinen terveydentilaan vetoaminen on? Yrittääkö pappi sanoa, että kaikki joilla on syöpä, pitää tuoda Suomeen? Vai sitä, että henkilö oli henkisesti sairas, koska ei usko Jeesukseen Kristukseen?
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
2 995
Tanska kielsi burkat tässä aiemmin tänä vuonna. Onko sieltä mitään uutista miten se nyt on vaikuttanu? Onko siellä paljon jaettu sakkoja käytöstä? Meneekö porukka burkat päällä kuitenkin?
 

living_death

★ Still alive ™
Liittynyt
15.11.2016
Viestejä
6 876
Tekisi mielummin kirjoittaa ketjuun mikä vituttaa, mutta tänään kuljin 562 bussissa ja on se kumma miten #vihapuhe täälläkin kielletty niin se vitun kälätys.
 

living_death

★ Still alive ™
Liittynyt
15.11.2016
Viestejä
6 876
Tuntuu, että tällä foormilla on kanssa laitettu hiljaiseksi ettei saa sanoa suoraan. Sama juttu uutissa, just 2 suomalaista oli hakannut 2 ulkomaalaista.

Aina uutisoidaan jos Suomalainen, mutta jos väri toinen peitellään. En tykkää...
 

Fribo-71

Team Mo-Ra3
Liittynyt
27.01.2017
Viestejä
1 909
Ylläpito saa moitteita jos täällä kirjoitat miten asia todellisesti on. Ei saa, hys hys, ongelmaa ei ole jos siitä kielletään puhumasta.
 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
1 031
Eipä oo muualla taaskaan tietoa että diskoman oli porin murhan takana.
Porin Itäpuiston henkirikoksesta epäilty 28-vuotias mies vangittiin

Satakunnan käräjäoikeus vangitsi keskiviikkona iltapäivällä 28-vuotiaan miehen epäiltynä Porin Itäpuistossa viikonloppuna tehdystä keski-ikäisen porilaisen naisen murhasta.

Vangittu on Irakin kansalainen. Vangitsemisistunnossa häntä avusti arabiankielen tulkki. Mies vangittiin todennäköisin syin epäiltynä murhasta. Miehen kotipaikka ei ole tiedossa.

Asiassa on nostettava syyte viimeistään 21. joulukuuta.



Näin epäilty henkirikos paljastui
Keski-ikäinen porilainen nainen menehtyi väkivallan seurauksena viikonloppuna. Hän oli Itäpuisto 12 osoitteessa sijaitsevan kerrostaloasunnon haltija. Naisen ruumis löytyi asunnosta.


Rikos paljastui, kun sivullinen henkilö teki varhain sunnuntaiaamuna hätäkeskukseen ilmoituksen kerrostalo-asunnosta tulevasta savusta.

Palonalku sammui ilmeisesti itsestään, mutta asunnosta löydettiin naisen hengetön ruumis. Poliisille selvisi nopeasti, ettei nainen ollut kuollut tulipalossa.

Poliisi kertoi maanantaina, että naisen kuolemaa tutkitaan murhana. Poliisi teki nopeasti useita kiinniottoja henkirikoksen selvittämiseksi.

Rikoskomisario Erik Salonsaari kertoi poliisin myös löytäneen omissa etsinnöissään sunnuntai-iltana punaisen, vuonna 2000 käyttöön otetun Nissan Almera -merkkisen henkilöauton, jonka poliisi epäili aiemmin liittyvän tapaukseen. Poliisi julkaisi autosta rekisterinumeronkin.

Poliisi - Tiedotteet

19.09.2018 klo 18.14Lounais-Suomi
Porissa viime sunnuntaina paljastuneen henkirikoksen esitutkinta on edistynyt. Satakunnan käräjäoikeus vangitsi tänään poliisin vaatimuksesta Porissa asuvan ulkomaalaistaustaisen vuonna 1990 syntyneen miehen. Mies vangittiin todennäköisin syin murhasta epäiltynä.

Muut tapauksen johdosta pidätettyinä olleet henkilöt on nyttemmin vapautettu.

Tapauksen esitutkinta jatkuu Lounais-Suomen poliisilaitoksen Porin poliisiasemalla ja poliisi tiedottaa asiasta, kun uutta tiedotettavaa ilmenee.

Tutkinnanjohtaja Erik Salonsaari

Ylellä toki ei mainittu muuta kuin tekijän ikä, jos en ihan väärin muista. :)
 
Liittynyt
30.10.2016
Viestejä
164
Jos sinne konelastillisen irakeja lennättäisi ja potkaisisi koneesta pihalle, niin pakottaako ne aseiden kanssa oman maansa kansalaiset takaisin koneeseen ja Suomea kohti?
Kyösti Pietiläisen erästä kirjaa mukaillen: "Helikopteriin kymmenkunta Abua, helikopteri 300 metriin ja Abut helikopterista alas." Kyllä ne koneeseen ja sieltä pois saadaan, jos halutaan.
 
Liittynyt
26.10.2016
Viestejä
147
Ratkaisu on myös:

Jos turvapaikkapäätös on kielteinen, eikä henkilö suostu poistumaan maasta vapaaehtoisesti (lentolippu voidaan kustantaa) niin henkilö vangitaan määräämättömäksi ajaksi, kunnes suostuu poistumaan.

Vaikkeivat Suomen vankilaolot kovin kurjat olekaan, kyllä viimeistään kuukauden kykkimisen jälkeen kaikki elintasopakolaiset lähtisivät vapaaehtoisesti kotiin, kun kävisi ilmi, ettei diskoon todellakaan enää pääse, ja paskalle menemiseenkin täytyy joissain tilanteissa pyytää lupa.

Eikö joissain maissa näin toimitakin? Sama Suomeen, ei ole vaikea toteuttaa.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
304
Ratkaisu on myös:

Jos turvapaikkapäätös on kielteinen, eikä henkilö suostu poistumaan maasta vapaaehtoisesti (lentolippu voidaan kustantaa) niin henkilö vangitaan määräämättömäksi ajaksi, kunnes suostuu poistumaan.

Vaikkeivat Suomen vankilaolot kovin kurjat olekaan, kyllä viimeistään kuukauden kykkimisen jälkeen kaikki elintasopakolaiset lähtisivät vapaaehtoisesti kotiin, kun kävisi ilmi, ettei diskoon todellakaan enää pääse, ja paskalle menemiseenkin täytyy joissain tilanteissa pyytää lupa.

Eikö joissain maissa näin toimitakin? Sama Suomeen, ei ole vaikea toteuttaa.
Turha luulla, kestoargumentit ovat:

"Ei toimi Suomessa - Meillä se on vaan eri asia" tai vaihtoehtoisesti "Mitähän ne meistä ajattelee ulkomailla jos näin toimitaan?"

Suomi on kyllä hassu maa, kaikkialla muualla (okei ehkä Ruotsi poikkeuksena) vedetään aina kotiinpäin niin paljon kun ehditään ja paskat välitetään muista maista. Täällä on mennyt toi itsehäpeä jo sille tasolle, että jotkut oikeasti toivovat että Suomi lakkaisi vaan olemasta ettei tarvitsisi enää hävetä tätä kaikkea.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 044
Kappas kappas

Itäpuiston murhasta epäilty on seurakuntavaaliehdokas Porissa – tieto tuli järkytyksenä Teljän seurakuntaan

Itäpuiston murhasta epäilty on seurakuntavaaliehdokas Porissa – tieto tuli järkytyksenä Teljän seurakuntaan

Henkirikoksesta epäilty kuuluu Porin Teljän seurakuntaan ja on myös ehdokkaana seurakuntavaalissa sitoutumattomien listalla.

Harri AaltoPori
Porin Itäpuistossa viime sunnuntaina paljastuneesta henkirikoksesta epäilty Irakin kansalainen (s. 1990) on turvapaikanhakija, joka kuuluu Porin Teljän seurakuntaan ja on myös ehdokkaana seurakuntavaalissa sitoutumattomien listalla.

Asiasta kertoo Porin Teljän seurakunta torstaina lähettämässään lehdistötiedotteessa. Tilanne on seurakunnan kannalta perin ongelmallinen, koska kirkon vaalisäännösten mukaan epäillyn ehdokkuutta seurakuntavaalissa ei voi enää perua.

–Vaalilautakunta voi kuitenkin vaalin jälkeen kuitenkin todeta ehdokkaan vaalikelvottomaksi. Tällöin ehdokkaan vaalitulos mitätöityy ja hänen saamansa äänet menevät listan hyväksi, kirkkoherra Kaisa Huhtala kertoo.

Murhasta epäilty on syksyllä 2015 Suomeen tullut turvapaikanhakija. Hän on tiettävästi jo saanut oleskeluluvan Suomeen. Kirkkoherra Huhtalan mukaan mies on ollut seurakunnan jäsen ehkä 2,5 vuotta.

Satakunnan käräjäoikeus vangitsi 28-vuotiaan miehen keskiviikkona todennäköisin syin epäiltynä keski-ikäisen porilaisen naisen murhasta. Vangitsemisperusteen sanamuoto kertoo, että poliisilla oli vahva syy vaatia nuoren miehen vangitsemista.

Kirkkoherra Kaisa Huhtala kertoo tiedon rikosepäillystä tulleen seurakuntaan suurena järkytyksenä.

–Olemme seurakuntana mukana ajatuksin ja rukouksin sekä uhrin omaisten että kaikkien tapahtumaa koskettaneiden luona ja toivomme heille jaksamista surun keskellä. Seurakunta on valmis tarjoamaan henkistä ja hengellistä apua kaikille, jotka sitä tämän tapauksen vuoksi tarvitsevat.

Kirkkoherra Huhtala toivoo tässä tilanteessa malttia suhtautumisessa muihin maahanmuuttajiin.

–Kyseessä on poliisiasia ja viranomaisten tehtävänä on selvittää tapahtunut ja saattaa syyllinen tai syylliset oikeuden eteen. Seurakunta korostaa, että viranomaisille on annattava rauhassa tehdä oma työnsä.
 
Liittynyt
25.10.2016
Viestejä
1 287
Eiköhän tässä ollut tekijänä 28-vuotias porilaismies.
Siltä haiskahtaa. Vieläpä varsin kotoutunut porilaismies nimeltä alaa (en vaihda).

”Nuoret miehet pitää saada töihin” – Finska otti irakilaiset oppiin – Alueviesti

Amir, 21, ja Alaa, 28, ovat olleet töissä vasta muutaman viikon, mutta heidän kokemuksensa ovat myönteisiä.

”Ihanaa kun saa tehdä työtä. Timo on hyvä johtaja. Täällä oppii paljon, koska täällä puhutaan vain suomea”, Amir sanoo.

”Haluaisin olla täällä koko kevään”, Alaa toteaa.

”Kun pojat aloittivat meillä, tein pelisäännöt heti selväksi. Täällä puhutaan vain suomea tai oikeastaan tyrväätä, kunnioitetaan naisia ja totellaan naisten käskyjä ja tehdään paljon töitä.”

”Tuskin Sastamala jää ilman pakolaisia tulevaisuudessa. Hyvin hoidettu integraatio tulee yhteiskunnalle paljon halvemmaksi kuin se, ettei asian hyväksi tehdä mitään”, Maarit Tiittanen toteaa.
 
Tila
Keskustelu on suljettu.
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
237 521
Viestejä
4 165 298
Jäsenet
70 419
Uusin jäsen
KukkoPärssinen

Hinta.fi

Ylös Bottom